Pitääkö hakata metsät pois

N.Eutraali

EU-määräyksen takia metsistä on tulossa hiilinielujen sijasta päästölähde. Pitääkö nyt päästöjen vähentämiseksi hakata kaikki metsät pois?

13

74

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Herramme.EU

      Totta kai metsät hakataan pois kun EU kerran niin määrää. Viisaita ovat nämä EU:n herrat. Pulinat pois.

    • Äänestinkö_väärin

      Missä EU, siellä ongelma. Tuttu lause ja usein ajankohtainen, varsinkin viime vuosina.

    • eimennytputkeen

      Sehän on käytännöllistä ; hiilelle saadaan siten markkinaetua lämmityskäytössä puuhun nähden.

    • HyväKiina

      Nyt näyttää siltä, että kiinalaiset tulevat ja hoitavat tämän päästölähteen meidän puolestamme.

    • kriittinen_tarkastelu

      Tuo vihervasemmiston hiilinieluvedätys ei kestä kriittisempää tarkastelua. Ideahan siinä on, että jos metsiä ei hakata, niihin jäävä puusto toimii hiilinieluna ja maailma pelastuu. Mutta eihän metsä pysty määräänsä enempää kasvamaan, jossain vaiheessa biomassa saavuttaa maksimitasonsa ja puuta lahoaa yhtä paljon kuin uutta kasvaa tilalle. Pahimmassa tapauksessa metsäpalot palaurttavat hiilen takaisin luonnon kiertoon, näin luonto on menneinä aikoina ylläpitänyt tasapainon.

      Pidemmän päälle, jo varsin lyhyessä ajassa, biomassan energiakäyttö on kestävämpi ratkaisu ja on täysin hiilineutraali. Jos biomassaa käytetään saman verran kuin uutta kasvaa tilalle, homma on täysin hiilineutraalia.

      Jos oikeasti halutaan hiiltä varastoida, niin tehokkain keino on kasvattaa ja hakata metsiä mahdollisimman tehokkaasti, ja upottaa hakattu puutavara vesistöihin tai soihin joissa säilyy jos ei maailman tappiin niin ainakin satoja vuosia.

      • Kaappimatu

        Meillä on mökillä tuhansia vuosia vanhoja uppotukkeja, jotka ovat parimetrisen mudan alla rantalahdelmassa. Siellä ne odottavat yhä lahoamattomina seuraavaa jääkautta.


      • N.Eutraali
        Kaappimatu kirjoitti:

        Meillä on mökillä tuhansia vuosia vanhoja uppotukkeja, jotka ovat parimetrisen mudan alla rantalahdelmassa. Siellä ne odottavat yhä lahoamattomina seuraavaa jääkautta.

        Kaikki metsät upotettava veteen. EU:n päätös on yhä vain todennäköisempi. Metsä on päästölähde.


    • Annamänauran

      Joo, mutta hiilidioksidihan lisää kasvien kasvua kaikkialla ja lämmittäisi Suomea! Toisekseen sillä mitä Suomessa tehdään, ei ole mitään merkitystä muuten kuin paikalliseen ilmanlaatuun - eikä sekään kyllä heikkene ainakaan hiilidioksidin vuoksi, vaan pölyn ja muiden päästöjen.

      Nyt kuivuvilla alueilla tulee kasvamaan sademetsät, kuten nykyisellä sademetsävyöhykkeellä, ellei ihminen omalla toiminnallaan aiheuta eroosiota, kuten vielä tehdään.

      Ilmastonmuutosta vastaan taisteleminen on haitallista, kuten ensimmäisessä lauseessa yllä esitin. Kyseessä on tietämättömyys. Sensijaan pitää taistella saastumista ja oikeasti haitallisten aineiden käyttöä vastaan!

    • kesymarhu

      Mitä voitaisiin tehdä ilmakehän CO2:n vähentämiseksi? Pitäisi istuttaa mahdollisimman paljon puita. Suomi voisi omalta osaltaan käynnistää kansalliset talkoot koivujen istuttamiseksi kaikkiin mahdollisiin vapaisiin paikkoihin: koivu on nopeakasvuinen, joten se sitoisi hiiltä nopeasti. EU voisi levittää tätä puidenistutusajatusta alueelleen ja globaalisti.

    • villilänsi

      Stanan eeuu.

      Minua et ainakaan kuseta.

    • EuSuomiVenäjääPelkäs

      Pohjavedet Luonnonmineraalit Puu , niillä SUOMI MAKSAA maahanmuuton kustannuksia ja pitää EU.ta yllä.

      • Hieman_tolkkua_kiitos

        Kuka meidän pohjavedet on viemässä ja mihin? Minä en ainakaan anna kaivosta litraakaan vettäni.

        Suomi ei pidä EUta pystyssä kuin PSn päiväunissa. Vuonna 2015 Suomen osuus pieneni selvästi. Suomi maksoi 89euroa perä kapitaali EUlle. Nettomaksu oli 0,23 prosenttia suhteessa Suomen bruttokansantuloon. Tällä ei vielä kaadeta tai pidetä EUta pystyssä, ellei ole pakolaisia tilanneen PSn edustaja.

        http://vm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/suomen-nettomaksu-eu-lle-pieneni-viime-vuonna


    • EiCO2syynä

      CO2 ei ole kasvihuonekaasu vaikka jotkut muuta väittävätkin. CO2-absorbtio ei lisää ilmakehän lämpömäärää - termodynamiikan lakien mukaisesti CO2 ei ole kasvihuoneilmiötä lisäävä vaan mahdollisesti hidastava.

      Ilmakehä lämpenee, mutta syy ei ole CO2:n, seuraus on CO2 pitoisuuden lisääntyminen. Toisaalta tuhannet kovapalkkaiset tutkijat tekevät mielellään toisen sorttisiakin päätelmiä, muuten menisi oma työ alta.

      Noin reilu neljännes kaikesta CO2 tulee ihmisistä ja eläimistä joiden määrä jatkaa kasvamistaan. Tälle kehitykselle ei näy loppua. Samaan aikaa hiilinielut varsinkin sademetsissä vähenevät kiihtyvällä tahdilla. Kehittyneiden maiden teollisuuden CO2 päästöt vähenevät hitaasti. CO2 tasapainoon ei päästä ainakaan 1000 vuoteen. Mutta ei se silti ilmastonmuutosta aiheuta.

      Ihmisiä on liian paljon, he kuluttavat energiaa, palveluja, elintarvikkeita ja tuottavat jätteitä sekä CO2 ja muita ympäristöpäästöjä mm metaania joka on oikea kasvihuonekaasu. Tämä ketju on syyllinen ilmastonmuutokseen auringon kera eikä yhtälöön löydy ratkaisua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      461
      3391
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      456
      3324
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      136
      2931
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2262
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2130
    6. 192
      1487
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1377
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1246
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      86
      1242
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1070
    Aihe