Super Alko Latvia

SuperLV

18

6318

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • OstanVainKallista

   Köyhin kauppa.

  • niin.mitä.sitten

   Niin mitä sitten, Suomesta saa holia yllinkyllin.

   • olutkallistasuomessa

    Oluen hintaa kun katsoo muihin maihin verrattuna niin suomessa se on liian kovin verotettua ja nelos olut lisäksi vielä alkon ryöstöhintointeltu. Oluen perässä ei toki ihan Latviaan asti kannata mennä. Virostakin saa OK hintaan. Jos väkeviä haluaa paljon niin ehkä sitten kannattaa suunnta tuonne.


  • Seviina

   Se viina on tehty Latvian pontikasta epäpuhdasta

   • suomessaliikaaveroa

    No katsoppas kun siellä on ihan suomalaisia tuotteita, mutta Latvian jäerkevämällä verolla kuin suomessa.


   • paskavirma

    Alko latvia huijariverkkokauppa tilasin juomia 200e 1.3 luvattu 7 päivässä ei vieläkään tullut ei vastata såhköpostiin onko muilla kokemuksia ?


   • Vodkapää
    paskavirma kirjoitti:

    Alko latvia huijariverkkokauppa tilasin juomia 200e 1.3 luvattu 7 päivässä ei vieläkään tullut ei vastata såhköpostiin onko muilla kokemuksia ?

    Eihän tuossa ole mennyt kuin 10 vrk vasta. Kaikkea mitä ulkomailta tilaa, ellei erikseen maksa pikakuljetusmaksuja on hyvä odottaa 2-3 vkoa.
    Veikkaan, että sullekin on tullut, muttet kännäämiseltäsi ole sitä jaksanut enää tulla kertomaan.


   • Anonyymi

    Tuli käytyä tarkastamassa Latvian Superalko kun nyt oli Pärnussa niinkun vähän hollilla.
    Valikoimat ovat isot ja kattavat ja hintataso ihan edullinen verrattuna eestiin. MUTTA viinitonkat eli 3L BB olivat melkein järjestään kovaa vauhtia vanhentumassa - kaikki olivat silleen vuoden olleet seisomassa missä lie. Normaali säilyvyys mainitaan aina olevan noin 1 v. Avattu tonkka sellainen 4-6 viikkoa tuoreena. Ranskasta ym kuskataan paljon vanhentuvaa tavaraa meille pohjoisen poloisille niin eestiin kuin latviaankin. Kaljat sitävastoin olivat silleen asiallisen tuoreita mutta kun ei tullut tarkastettua viinien tilanne ennen ostoa - hieman harmittaa.


   • Anonyymi

    Taidat olla itse sen keittäjä !


  • SaunakaljatKotimaasta

   Suomessa on liikaa ihmisiä joiden toimintaa ohjaa alkoholi...verot ovat vain hidaste alkoholisteille, eivät este. Suomalainen tenukeppi hakee viinat vaikka Latviasta jos hinta on halvempi...

   Itse käytän esim oluisiin noin 200€ vuodessa, ei kannata hakea Latviasta, eikä edes Virosta. Suurin osa oluista joita itse juon on kotimaisia pienpanimo-oluita joita ei välttämättä saa muualta. Hakekoot ne jotka kokevat se tarpeelliseksi, minä en.

   • sepisusi

    Väärin! Suomessa on liikaa veroja, vaikkei paljon käytäkkään, niin kannattaa ostaa muualta halvemmalla. Aivan tämän ryöstöverotuksen takia.


  • Anonyymi

   Onko siellä superalkossa tms. viinejä?
   Viinien verotus juurikin on Suomessa aivan silmitön.
   Ja viini säilyy pitkään toisin kuin olut.
   Joten viiniä voisi hyvin tuoda vaikka viiden vuoden satsin jolloin matkakulut olis kuitattu.

   • Anonyymi

    On siellä. Hinnnat siinä 3-6€ tasolla merkistä riippuen. Tai nettisivuiltahan ne näet kasto superalko.lv


   • Anonyymi

    Superalkon viinivalikoima on mielestäni aika kehno, siis siinä mielessä, että ne eivät ole yleensä kovin laadukkaita, vaan enemmänkin sellaista heikkolaatuista, laihan makuista ja sakkaista liejua. Merkkejä tosin on runsaasti, jos valikoimaa sillä perusteella arvioidaan.

    Eivätkä niiden hinnatkaan niin kovin edullisia ole. Lisäksi Sinulla ylläkirjoittanut on aivan harvinaisen ylioptimistinen käsitys viinin säilyvyydestä: ei viisi vuotta vanhaa viiniä enää mitenkään voi juoda. Ehkä yksi vuosi alkaa hipoa jo maksimia.

    Suosittelen Sinulle, kun viinin ystävä olet, tilaamaan mieluummin Viinikauppa.com'ista aina pieniä, ehkä jotain 40-80 litran eriä kerrallaan ja juomaan ne vuoden sisällä. Hinnat alkavat siitä jostain 7 €urosta ylöspäin per 3 litran pahvipaketti, joskaan niitäkään ei ehkä ensimmäisellä kerralla, ilman aikaisempaa kokemusta ja maistamista, kannata tilata suuria määriä kerrallaan noita kaikkein halvimpia, jos vaikka kuitenkin alkaa jo parin paketin jälkeen "tökkiä". Jokin sellainen menuu ehkä olisi hyvä, että tilaat n. viisi laatikkoa kaikkein halvimpia, ja loput erilaisia kympin hintaluokkaisia per 3 ltr laatikko. Lastin saa tilata kotiovelle, jos tietää, että on juuri sovittuna aikana kotona. Jos et ole varma kotonaoloaikataulustasi, tilaa sitten lähimpään Matkahuoltoon ilman lisäkustannuksia, josta voit hakea tilauksesi parin viikon sisällä sen saapumisesta milloin haluat ja voit, toki Matkahuollon aukioloaikojen puitteissa.

    Tällä tavoin rahdin hinta on yleensä n. 40 % tilauksesi päälle lisää, siis suunnilleen niin, että jos itse viinit maksavat vaikkapa 200 €, rahdin kanssa koko homma tulee maksamaan n. 280 € yhteensä. Ainakin tuon Viinikauppa.comin varaama toimitusaika on max. kolme viikkoa, riippuen siitä, mihin kohtaan viinirekkojen kulkemissykliä tilauksesi sattuu osumaan. Itselleni tosin tuli satsi huomattavasti nopeammin, mutta kokemattomuuttani jokin ihme "ilmoitusviesti" hautautui sähköpostiini ainakin viideksi päiväksi, ennenkuin call centeriin soitettuani sain ohjeet, että se viesti pitää jollain tavalla kuitata, ja kun sen sitten olin tehnyt opastuksen mukaan, lasti oli täällä Turussa Matkahuollossa muistaakseni jo parin päivän kuluttua.

    Mitään ylimääräisiä veroja tai tulleja ei pidä maksaa. Jossain vaiheessa tilausprosessia jollain sivulla on kirkuvanpunainen huomiopainike: "Tee ilmoitus tullille" tai verottajalle. ÄLÄ KLIKKAA SITÄ ÄLÄKÄ ILMOITA MILLEKÄÄN SUOMALAISELLE SATRAAPILLE MITÄÄN!!! Painike on laiton, vastoin EU:n artikloja SEUT 34-36. Kaikki valmisteverot on jo maksettu ja ne sisältyvät jo listahintoihin, eikä muuta tarvitse maksaa.

    Jos et keksi, miten tuon vaiheen voi ohittaa, soita (taas) ohjepäivystykseen ja kysy, miten se painikevaihe (ilmoituksen tekeminen näille Suomen rahastajille) ohitetaan. Itse sain siihen apua, tosin vasta pienen kinaamisen jälkeen.

    Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin.

    Pieni ongelma on siinä, että juuri kun olet löytänyt hyvän viinin tai useammankin, niin seuraavalla kerralla sitä ei todennäköisesti enää ole listalla, kun firma haluaa aina olla "ajan hermolla" ja vaihtelee jatkuvasti valikoimiaan. Toiveita tosin kannattaa aina esittää hyvissä ajoin. Omassa lastissani juuri se kaikkein halvin, etelä-arikkalainen Angel of Africa, oli parasta (tilasin siis vain pelkkää punaviiniä). Mahan pulputus lakkasi kokonaan moneksi päiväksi kerrallaan ja pieruista tuli täyteläisiä ja vahvoja. Maku oli hyvä. Suosittelen Angel of Africaa!

    Superalkon vodkat eivät ole mitään "latvialaista pontikkaa" kuten joku tuossa tölväisi, vaan ihan sitä samaa ehtaa Smirnoffia, Zeljonaja Markaa, Stolichnayaa ym, jota myydään ympäri maailmaa ja jotka ovat huippulaatua. Taitaa tuo Stoli maksaa tällä hetkellä n. 15 € / litra Ainazin Superalkossa.

    Myös tuota Zeljonaja Markaa suosittelen: on muuten puhdasta ja hyvän laatuista vodkaa!

    Itse haen sieltä aina Z.M. Kedrovajaa, vadelma-aromilla. Hinta on n. 12 € / ltr.

    Jos lähtee pelkälle viinanhakureissulle ilman muita tarkoituksia, kuten esim. auton korjaus tai huolto, vaatteiden osto jne, niin kannattaa hakea pakulla kerrallaan hiukan suurempi saalis: ainakin parisataa litraa. Kokemusta on, ja suosittelen!

    Myös whiskey'en hintoja kannattaa seurailla ja ehkä varata etukäteen, ja maksaa sitten paikan päällä. Aina joku merkki on kampanjatarjouksessa, ja silloin esim. Johnnie Walker Red Label'ia saattaa saada alle 15 € litrahintaan. Mm. Hankey Bannister on hyvää, ja maksaa normaalinakin n. 15 € / ltr.

    Ja paljon muuta.

    Hyvää matkaa!

    Nimim. Mikki 47 v.


  • Anonyymi

   Onko kellään tietoa kuinka hyvin tulli ratsaa autoja helsingissä, kun ihmiset hakevat alkoholia etelämmästä? Tarkoitan kun ajaa omalla autolla lautasta pihalle ja tullin läpi.

   • Anonyymi

    Oman n. 25 hakukerran kokemukseni perusteella näyttää siltä, etteivät ratsaa tästä syystä lainkaan jos kaikki auton kyydissä olijat ja kuljettaja ovat valkonaamaisia ja pohjoismaalaisen näköisiä ja auto on Suomen kilvissä, ja miksi ratsaisivatkaan, kun toisesta EU-maasta saa tuoda viinaa ilman määrällisiä ylärajoja. On sieltä yksi äijä tuonut jo yli 100 000 litraakin, ja kaikki tullin nirinät ja narinat oman käytön mahdottomuudesta kaatuivat Helsingin Korkeimmassa Oikeudessa, ja tulli joutui korvaamaan kaiffarille pilaantuneet miedot juomat ja oikeudenkäyntikulut sekä itse särkemään kaikki pullot ym. pakkaukset ja kaatamaan ne viemäriin. Yli 100 000 litran tuoja siis voitti jupakan.

    10 000 litran tuojia on ollut jo kymmeniä, eivätkä mitkään tullin kiusaamisyritykset ole kantaneet perille saakka.

    Sensijaan tulli näyttää olevan aika kiinnostunut eksoottisten näköisten heppujen maahantulopapereista, työluvista ym. Olen nähnyt kun näitä "kikkopäitä" pysäytellään dokumenttien selvittelyä varten. Eikä tämäkään tarkkailu koske siis esim. latvialaisen tai puolalaisen näköisiä.

    Sitä en tiedä, kuinka paljon tuontikilvissä olevia autoja vainotaan ja kuinka paljon selvitellään muiden maiden - esim. Eestin - kilvissä olevien autojen todellista käyttötarkoitusta ja ajon määrää Suomessa.

    Tuo vapaasti vaan niin paljon kuin rahasi riittävät, ei tulli eikä mikään verottaja sille mitään voi. Ja jos yrittävätkin, niin ei muuta kuin reklamaatiota EU-komissiolle.

    Nimim. Mikki 47 v.


  • Anonyymi

   Vieläkö Latviassa pitää maksaa ruplilla, vai ovatko ottaneet käyttöön jo jonkun länsivaluutan?

  • Anonyymi

   Onhan latviassa ollut eurot jo monta vuotta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   10
   3567
  2. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   170
   3067
  3. Ohhoh! Michele Murphy-Kaulanen hämmentää vauvauutisella - Totuus on hieman toisenlainen!

   No nyt on aikamoinen "vauva"! Michele Minttu Murphy-Kaulanen on jakanut Instassa "iloisen perhetapahtuman". Lue juttu ja katso kuvat: https://www.su
   Kotimaiset julkkisjuorut
   7
   2289
  4. Kiira Korpi ja wanha Pekka

   Järjenvastainen suhde, ei mitään tolkkua.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   1302
  5. Kuu kaipaa tähtiään...

   mutta nalle kaipaa tähtisilmäänsä vielä enemmän. Runoa ei täksi illaksi viel ole, mut toivottavasti pidät tästä laulusta :) olen vähä epävarma onko tä
   Ikävä
   183
   1127
  6. Kerran vielä...

   Minä tiedän ja sinä tiedät...Anteeks omasta puolesta🤗... toivon oikeasti sulle kaikkea hyvää, vaikka viisaasti et toiminutkaan, mutta mä alan olla ta
   Ikävä
   53
   1035
  7. Sanna on aivan sekaisin Venäjästä, auringonpistosko?

   Sannan mielestä tavallinen venäläinen ei saisi matkustaa Euroopassa ja käydä katsomassa nähtävyyksiä. Tällä hetkellä hävettää olla suomalainen, niin t
   Maailman menoa
   272
   1003
  8. Miksei Martinaa kutsuttu Leppilampi en häihin

   Pelättiin varmasti että jos käyttää siellä "äidillisiä otteita" muihin vieraisiin tai nuolee jonkun miehen korvaa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   987
  9. Mies, kudoin sulle villahaalarin

   Sellasen kirjavan, jossa on huppu ja avattava lappu takalistossa. Laitathan sitten joka päivä sen töihin. ☺️
   Ikävä
   124
   841
  Aihe