Walking Dead - Season 7 alkaa 23.10.2016

NeganCrimes

The Walking Dead jatkuu 7. kauden uusilla jaksoilla, niin että Yhdysvaltain ensi-ilta on sunnuntaina 23.10.2016 ja Suomen ensi-ilta heti maanantaina 24.10.2016 klo 22 Fox tv-kanavalla. Uuden jakson jälkeen on vielä tunnin mittainen Talking Dead klo 23 alkaen, jossa käydään läpi 7. kauden 1. jakson tapahtumia.

Eli maanantai-iltana pitäisi selvitä, kuka Rick Grimesin porukasta joutuu Neganin baseball-mailan uhriksi. Jakson englanninkielinen nimi on "The Day Will Come When You Won't Be".

89

818

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Z.ja_kummitusjuna

      Tämä ensimmäinen jakso nähdään poikkeuksellisesti FOX-kanavalla myös heti USAn ensi-illan jälkeen eli kello 4.35. Sitä ennen tulee putkeen kolme kutoskauden viimeisintä jaksoa että siitä voi hyvin, jos yöllä ei saa unta, palauttaa mieleen mitä tapahtui että tähän tilanteeseen päädyttiin.

      Muut jaksot tulevat sitten jatkossa maanantai-iltaisin kello 22, kuten tietysti tämä kauden avausjaksokin uusintana.

      Paljonhan tuosta on spekuloitu että kuka tai ketkä Negan teurastaa. Trailerissa, jonka toivottavasti kaikki ovat nähneet, Rickin poskessa verta ja siitä on päätelty että uhriki joutuu Rickin vieressä polvillaan oleva Maggie, mutta ei se veri Rickin poskessa siltä näytä että se siihen olisi roiskunut hajoavasta päästä vaan eiköhän Negan ole sen siihen mailanvarrella, sillä osalla missä ei piikkilankaa ole, sipaissut. Näin ollen en usko että Maggiesta ainakaan tulee mössöä.

    • NeganCrimes

      Minäkin huomasin vasta lukiessani tämän päivän Hesarin ohjelmatietoja että 6. kauden viimeisimmät jaksot 14-16 tulevat aamuyöstä ja 7. kauden 1. jakso alkaisi siis maanantaina klo 4:35 aamuyöstä. Olen hankkinut itselleni vähitellen kaikki aiemmat kaudet 1-6 DVD-levyinä, joten sikäli riittää että nousee ylös siinä puoli viiden maissa aamulla.

      Ruumiita pitäisi olla tiedossa...

    • Spoilerivaroitus

      Ne teistä jotka katsoivat heti aamuyöstä 7. kauden 1. jakson ovat tietoisia miten siinä kävi. Tämä jakso tulee vielä toisen kerran tänään klo 22 ja sitä seuraa Talking Dead klo 23, jossa on mukana erittäin todennäköisesti kaksi sarjan näyttelijää.


      SPOILERI!





      Neganin valitsemat uhrit olivat siis ensin Abraham ja toiseksi Glenn, minkä lisäksi Daryl otettiin panttivangiksi. Rick ja muut henkiinjääneet olivat hyvin nöyrää porukkaa sen jälkeen kun heidän annettiin palata Aleksandriaan.

      Hyvin räväkkä aloitus 7. kaudelle ja Neganin uhrit ovat olleet hyvin näkyvissä rooleissa ko. sarjassa ja Glenn on ollut alkuperäisiä hahmoja aivan 1. kaudelta lähtien. Toisaalta The Walking Dead ja Game of Thrones kaltaisissa sarjoissa lienee odotettavissa että keskeisillekin hahmoille voi käydä kehnosti eivätkä he ole ikuisia. Negan oli varsin vakuuttava sarjan uutena pääpahiksena.

    • Z.ja_kummitusjuna

      Ei voi muuta sanoa kuin nyt on uusi sheriffi talossa. Hehe.

    • dfgety

      Tiesin että Negan tappaa Abrahamin, mutta Glenin kuolema oli yllätys. Abraham oikeastaan jo hyvästeli (käsikirjoittajan dilemma) sarjan kun jutteli Eugenen kanssa 6.kauden viimeisimmissä jaksoissa.

      Nyt on Rickilla kohtasi aikamoisen vastuksen jossa "kuvernööri" jää toiseksi. Ilmeisesti Rick liittyy tuohon porukkaan johon Morgan törmäsi 6. kauden viimeisessä jaksossa.
      Tämä Neganin näyttelijä oli aivan loistava roolissaan ja toivottavasti ei ole samanalainen tähdenlento kuin esim. Terminuksen porukalle joka oli käsitelty kahdessa jaksossa. Mielenkiintoinen aloitus jälleen uudelle kaudelle.


      Jännä juttu että FOX mainostaa sarjan palaavan tauolta 24.10. kello 22.00 ja uusinta kolme kertaa viikon aikana.

    • NeganCrimes

      Kieltämättä Neganin Pelastajat (Saviours) vaikuttaisi olevan voimavaroiltaan aivan eri luokan vihollinen kuin mitä Kuvernöörin tai Terminuksen porukat. Woodburyn johtajana Kuvernöörillä oli käytössä suunnilleen yhden pikkukaupungin "poliisivoimat", mutta Neganilla on useampia joukko-osastoja ja erillisiä yhteisöjä omassa alaisuudessaan.

      Lisäksi olisi ollut jotenkin epäuskottavaa mikäli Rickin porukka olisi jälleen pelastunut viime tingassa kuten kävi Terminuksen tapauksessa. Negan toimi oikeastaan julman mutta johdonmukaisen diktaattorin tavoin kostaen aiemmat miehistötappionsa ja varmistaen Aleksandrian väestön nöyrän alistumisen. Negan ei pyri olemaan pidetty vaan pelätty.

      • Z.ja_kummitusjuna

        En katsonut viime yönä enää noita vanhoja jaksoja uusintana, joten minkäänlaista laskutoimitusta en ole tehnyt mutta onhan Rickin porukka tappanut noita Neganin tyyppejä jo varmaan 30. Tai ehkä jopa 50, kun ensin Daryl lahtasi sen moottoripyöräjengin, sitten ne hyökkäsivät sinne yhteen tukikohtaan ja pistivät kaikki lihoiksi ja sitten Carol poisti vielä liikenteestä neljä tai viisi tyyppiä. Ja vielä niitä tuntuu olevan vaikka kuinka paljon.

        Siinä kun se aamu valkeni ja päivä rupesi paistamaan metsän keskelle, kävi sekin ilmi että iso osa Neganin porukasta oli sitä taustalla katsovaa sakkia. Kai niillä kaikilla aseet oli, mutta ihan tavallisen näköisiä miehiä ne olivat eivätkä vaikuttaneet miltään seinähullulta toisin kuin Negan ja se Darylia kiusaava arpinaama, Nick vai mikä sen nimi oli? Dwight? Totisia poikia olivat siellä taustalla Neganin raivotessa, ja tosiaan taitavat pelätä helvetisti sitä pomoaan eikä syyttä.

        En käsitä miksi se arpinaama tuntuu niin kovin vihaavan Darylia, vaikka Daryl auttoi sitä ja niitä naisia viime kaudella? Onko se vaan silmänlumetta Neganin takia ja hän aikoo jatkossa juonitella jotain Negania vastaan ja käyttää kenties Darylia siihen vai mitä?

        Siksi toiseksi, sehän ampui Darylia viime kauden viimeistä edellisessä jaksossa, ja kovin tuskaisen näköinen Daryl oli sen vilttinsä alla kun heidät tuotiin siihen aukiolle, mutta sitten ykskaks hän pomppasikin pystyyn ja veti Negania leukaan. Ei paljon ampumahaavoja näyttänyt olevan tai ainakaan haittaavan.

        Nyt sitten vaan odotellaan ja katsellaan kuinka kauan Negan saa hevostella. Ja tuleeko oikein riitaa siitä kuka lopulta hänet päiviltä päästää, Rick, Maggie, Daryl vaiko Michonne jälleen kerran miekkansa kanssa sikäli kun sen jostain takaisin saa?


    • dreyrt7u56

      Luulen että tämä Negan on koko 7. kauden kuvioissa. Kahdeksas kausi on jo käsittääkseni tilattu.
      Ilmeisesti Alexandria ja tämä uusi ryhmä johon Morgan törmäsi, kaataa lopulta Neganin porukan yhdessä. Toisekseen on edelleen tuo Wolves-porukka joka tehtaili niitä zombeja ja jonka kohtalo jäi hieman kesken.

    • Shiva-tiikeri

      Se eilinen 90 minuuttia pitkä Talking Head -ohjelma oli varsin mielenkiintoinen, sillä siinä olivat läsnä lähes kaikki sarjan keskeiset näytteljät kuten Rick, Daryl, Maggie, Michonne, Sasha, Rosita, Eugene, Negan sekä tietysti Glenn ja Abraham. Se Rositan esittäjä on Christian Serratos on kyllä aika tyrmäävä ilmestys. Semmoisen naisen seura tekisi zombie apocalypsestäkin siedettävän.

      Lopussa esitetyn lyhyen trailerin perusteella vaikuttaisi siltä että 7. kauden 2. jaksossa seurattaisiin Carolin ja Morganin vaiheita siinä uudessä yhteisössä, jota kutsutaan Kuningaskunnaksi (Kingdom) johtajanaan itsensä kuninkaaksi julistanut Ezekiel.

      Daryl nähtävästi vietiin panttivangiksi jonnekin Neganin pääpaikkaan, jonne tämä haalinee omaisuuttaan ja aseitaan. Alexandrian ohella on tietysti vielä olemassa Hilltop, jonka johdossa on Jeesuksena tunnettu kaveri. Seitsemäs kausi vaikuttaisi tässä vaiheessa erittäin lupaavalta ja luultavasti siinäkin tulee olemaan yksittäisiä jaksoja, joissa keskitytään vain muutaman avainhenkilön vaiheisiin.

      • Z.ja_kummitusjuna

        Olisi erittäin hienoa jos yksi jakso olisi omistettu kokonaan Neganille ja siihen mikä hän oli miehiään ennen nykytilannetta.


    • negandelaalopulta

      Eipä tuossa jakossa mitään yllättävää ollut.

      Abraham teki jo selkeästi lähtöä sarjasta viime kaudella ja käsikirjoittaja kirjoitti hänet ulos. Sarjiksessahan tuo kuoli jo ennen Neganin tapaamista. Glenn taas kuoli sarjiksessakin Neganin mailasta.

      Varmaan Neganille omistettu jakso tulee, mutta luultavasti vasta siinä vaiheessa, kun Negan aikanaan päätyy Rickin ja hänen porukkansa vangiksi ja mies alkaa kertoa Rickille elämästään...

      Sarjiksessa Rick menetti kätensä, tv-sarjassa ei. Jo siitä voi päätellä, että tv-sarjassa Neganin elinaika taitaa sittenkin jäädä lyhyemmäksi kuin sarjiksissa. Toivottavasti tyyppi nyt sinnittelee kuitenkin pidempään kuin Terminuksen porukka.

      • jsafö35

        Hyvä huomio, että Rickillä on yhä käsi tallella. :D

        Käsikirjoittaja sanoi episodin jälkeen, ettei yksikätinen Rick sovellu kaavailemaansa tarinankuljetukseen.

        Noh, sarjiksista Daryl puuttuu kokonaan ja siinä maailmassa Andrea still going strong ja on kai myös Rickin tyttöystävä, eli liikoja johtopäätöksiä ei oikein voi sarjisten perusteella vetää.

        Rapakon takana tosin huhutaan, että Daryl poistuisi pian sarjasta, koska näyttelijä on saanut TWD:stä kyllikseen ja alkaa tehdä jotain muuta proggista...


      • Z.ja_kummitusjuna
        jsafö35 kirjoitti:

        Hyvä huomio, että Rickillä on yhä käsi tallella. :D

        Käsikirjoittaja sanoi episodin jälkeen, ettei yksikätinen Rick sovellu kaavailemaansa tarinankuljetukseen.

        Noh, sarjiksista Daryl puuttuu kokonaan ja siinä maailmassa Andrea still going strong ja on kai myös Rickin tyttöystävä, eli liikoja johtopäätöksiä ei oikein voi sarjisten perusteella vetää.

        Rapakon takana tosin huhutaan, että Daryl poistuisi pian sarjasta, koska näyttelijä on saanut TWD:stä kyllikseen ja alkaa tehdä jotain muuta proggista...

        Se on muuten paha juttu sarjan suosion kannalta jos Daryl poistuu takavasemmalle. Käsittääkseni hän on edelleen erityisesti sarjan naispuolisten fanien suuri suosikki.

        Mutta eihän siinä tietysti tekijätiimi mitään voi jos näyttelijä itse kokee aikansa tulleen täyteen, muuta kuin kirjoittaa mahdollisimman näyttävän poistumisen sarjasta ja hellurei.


    • y76iiuyo

      Nyt kun näitä ryhmittymiä on näinkin monta, Hilltop, Alexandria, uusi Kingdom, Neganin pääkallopaikka omistaako seitsemäs kausi paljon sitten jaksoja kuvaamaan näitä ryhmiä omissa oloissaan, jää nähtäväksi. Negan tosin voisi olla koko seitsemännen kauden kokonaan mukana niin kuin oli "kuvernöörin" kohdalla. Toivon mukaan ei tule samanlaista toisintoa jossa keskitytään lähes kokonaan tähän Neganiin ja sen rosvoamiseen ja kauden viimeisessä jaksossa ottavat Rickin kanssa yhteen ja vahvempi voittaa. Saa nähdä tuleeko Kindomista, Alexandriasta ja Hilltopista jokin omansa ryhmä joka sitten lopulta ottaa yhteen Neganin armeijan kanssa. Ainakin aluksi Rick ja Alexandria todennäköisesti ovat nöyränä Neganin komennuksessa ja tekevät keikkaa tämän laskuun ainakin jonkin aikaa. Onhan tietysti vielä tämä Wolves-ryhmä ja oikeastaan Terminus (eikös Terminuksessa kannibaaliveljesten mamma jäänyt eloon). Tulevassa kauden toisessa jaksossa nähtävästi keskitytään Morganiin ja Caroliin ja tutustutetaan tähän uuteen Ezekieliin. Onko uhka vai ei, mielenkiintoista.

      • Z.ja_kummitusjuna

        Ei tainnut jäädä matami eloon. Carol ampui sen jalan rynnäkkökiväärillään paskaksi, avasi oven ja päästi zombit pirttiin ja arvatenkin mamma katosi äkkiä parempiin suihin.

        Joitakuita ihmisiä saattoi Terminukseen jäädäkin henkiin, mutta tiedä heistä sitten, eivätköhän ne ole jo menneen talven lumia.

        Käsittääkseni King Ezekiel kuuluu ns. hyvisten porukkaan, ja varmaan sieltä tulee apua kunhan Carol ja Morgan, tai oikeastaan Carol, saa haavansa hoidettua ja pääsee kuusalle että mitä Rickin porukalle on käynyt.

        Jesuksen kaupunki Hilltop taas saattaa olla sellainen paikka mistä ei paljoa apuja ole tulossa. Eikös ne nimenomaan kärsineet Neganin terrorista jo viime kaudella? Ainakin minulle jäi se mielikuva että heillä ei ole minkäänlaista halua tai motivaatiota ryhtyä sotasille (enkä tosiaan nähdyn tämän kauden ensimmäisen jakson perusteella sitä asiaa yhtään ihmettele).


    • dfstre56

      Hilltopin porukka on niin Neganin komennuksessa ettei siitä ole ainakaan vastustamaan Negania. Tämä Jesus-hahmo on tietenkin vielä arvoitus. Hilltophan sai Alexandrian porukan suostuteltua vastustamaan (hyökkäämään lopulta) Neganin porukkaa. Alexandria on oikeastaan nyt samassa tilanteessa kuin Hilltopin ryhmä; altavastaajana ja Neganin käskyläisenä, ainakin näin aluksi. Mielenkiintoista nähdä mihin "hommiin" Negan sitten pakottaa Rickin ja Alexandrian porukan. Onko vain ryöstöretkiä vai ihan jotain muuta. Nämä wolvesit jotka tehtaili näitä zombeja ja 6. kauden puolella hyökkäsivätkin Alexandriaan, voisi olla Neganin porukkaan kuuluvia.

      Toivotaan että Negan on pidempään kuin muut "pahikset" sarjassa mukana ja voisi olla ihan koko alkavan 7. kauden ja jopa 8. kauden mukana, oli Negania näyttelevän näyttelijän roolisuoritus sen verran vakuuttava ja jäätävä. Luulen että Negan porukoineen on sarjassa pitkään mukana.


      Mitä tulee Daryliin, luulen että kirjoitetaan pois sarjasta hyvinkin nopeasti. Oikeastaan Morgan on tullut Darylin tilalle sarjaan, tavallaan. Yksi skenaario olisi se että Negan tuokin Darylin pään Rickille Alexandriaan... Negan ehkä aikoo hengailla Alexandriassa pidempääkin ja ottaa mitä tahtoo ja samalla näkee että Rick on lyöty johtaja ja täysin hänen käskytettävänä.

      Negan saattaa olla vastoin Ezekielin (uusi Kingdom-ryhmä, johon Morgan törmäsi) käskyläisenä...

    • NeganCrimes

      Seitsemän kauden toisessa jaksossa selvisi ainakin se että Ezekielin Kuningaskunta kuuluu myös Neganille veroja maksaviin yhteisöihin. Ezekiel vaikutti olevan jonkin sortin showmies tiikerinsä ja muiden eleidensä kanssa. Kuolleiden syöttäminen sioille oli aika jännä keksintö, sillä pitäisihän sen vaikuttaa lihan makuun.

      Vanhan kunnon Carol alkoi pikkuhiljaa toipumaan ja hän lienee Rickin porukan "salainen ase" tulevaisuudessa. "That woman is a force of nature".

      Neganin tapauksessa on edelleen hämärää miten hänen on onnistunut koota niin iso miesjoukko tuekseen että hänellä tuntuu ukkoja riittävän vähän joka suuntaan.

      • Z.ja_kummitusjuna

        Ei taida tosiaan Kuningaskunnan miehistäkään paljoa apuja olla Rickin porukalle. Tai ainakaan ensivaikutelma ei sitä puolla.


    • NeganCrimes

      Seitsemännen kauden 3. jaksossa tapahtumat sijoittuvat Neganin pääpaikkaan (Sanctuary), jossa selvitettiin hiukan miten systeemi siellä pyörii. Dwight oli oikeastaan eniten esille ja hänen entinen vaimonsa oli Neganin kanssa. Daryl ei voinut tehdä vielä mitään oman asemansa parantamiseksi.

      • Z.ja_kummitusjuna

        Kyllähän Daryl olisi voinut, mutta ei halunnut asemaansa parantaa. Vielä ainakaan. Negan on selvästi innoissaan sitkeästä sissistä joten hän tulee varmaankin jatkossa antamaan Darylille lisää tilaisuuksia vaihtaa puolta.

        Pari jaksoa on nyt menty tyhjäkäynnillä sen ensimmäisen jakson tykityksen jälkeen ja tämähän on vähän ollut odotettavissakin. Ja ihan hyviä jaksoja nämä kaksi viimeksi tulluttakin ovat olleet, ei siinä mitään.

        Selvisi se Dwightin naama-arvoituskin lopulta. Sitä on hiukan silitysraudalla silitelty eikä suinkaan pesäpallomailalla. Ihmeen nopeasti palovammat vaan ovat parantuneet, kun eihän tuosta Dwightin karkaamisesta, törmäämisestä Daryliin metsässä ja kotiinpaluusta loppujen lopuksi ole kovin pitkää aikaa edes kulunut sikäläisessä elämässä.

        Samoin selvisi se kuudennen kauden bunkkerijakson tapaus, jossa Rick kysyi yhdeltä eloonjääneeltä häiriköltä Neganista, ja tämä vastasi että "minä olen Negan" jolloin Rick ampui hänet. Nehän tosiaan ovat kaikki Neganeita, kuten silloin kuudennella kaudella joku asiaa valaisikin.

        Tiedän televisiosarjojen lainalaisuudet enkä sen enempää kritisoi tuota Dwightin naaman polttamista ja sen nopeaa paranemista, mutta hiukan sekin ihmetyttää että Negan on tuollaisen oikean linnoituksen itselleen rakentanut sen lisäksi että on koonnut valtavan armeijan itselleen. Ihme kun kukaan ei Alexandriassa tiennyt siitä, vaikka sieltä se homopariskunta suoritti tiedustelutehtäviä ja rekrytointia muurin ulkopuolella. Niinikään wolvesin porukasta kukaan ei ilmeisesti ollut kuullut tästä Neganin linnoituksesta, kuten ei myöskään siitä Kuningaskunnasta. No, isossa maassa on ison maan meiningit, ja eihän tiedotusvälineistä toimi noissa olosuhteissa kuin puskaradio, joten se siitä.

        Seuraavassa jaksossa varmaankin nähdään mitä Rickin porukalle kuuluu, ja jogo Maggie on unohtanut Glennin yhtä nopeasti kuin pyyhki siskonsa mielestään.


    • Z.ja_kummitusjuna

      Extrapitkässä jaksossa vietettiinkin sitten Alexandrian takavarikointia. Negan porukkansa kanssa tuli ja vei aseet, lääkkeet, sängyt ja nojatuolit mennessään ja poltti ainakin huonekalut vähän matkan päässä eli niitä ei tarpeeseen viety vaan puhtaasti kiusanteosta.

      Eiköhän tuo, kun Michonne ne löysi palaneina, ole alkusysäys yhdessä Rositan aseen ja yhden luodin kanssa sille että kapinahenki alkaaa itämään, vaikka herra sheriffi onkin lyöty pahemman kerran maanrakoon. Tuntuu että ainoat Alexandrialaiset joilla on ns. kikkeliä tällä hetkellä ovat silmäpuoli teinipoika Carl sekä kieltämättä muotovaliot Rosita ja Michonne. Ja yllättäen pappi Gabriel näytti valavan kovasti uskoa Rickiin, tuloksetta.

      Ihan hyvä jakso muuten mutta se jäi hiukan hämärän peittoon ainakin minulle että missä Maggie ja Sasha olivat? Eivät ainakaan Alexandriassa missään piilossa, kun joka paikkahan nuuskittiin läpi Neganin miesten toimesta, ja ensin tosiaan luulin että Maggiekin oli kuollut kun sitä hautaa näytettiin.

      Sekin ihmetytti että Michonne sai pitää miekkansa. Tosin niinhän Rositan ja Spencerin puukotkin annettiin jäädä, eli ei kai noista Neganin porukoista kukaan perusta muusta kuin pyssyistä, Neganin mailaa lukuunottamatta.

    • NeganCrimes

      Tuo kauden 4. jakso keskittyi aika paljon Neganin ja Rickin valtasuhteisiin samalla kun Alexandria riisuttiin tehokkaasti ampuma-aseista. Rick oikeastaan omaksui sen linjan että Neganin vaatimuksiin oli pakko mukautua että kukaan ei menettäisi henkeään turhalla uhittelulla. Nähtävästi Carlin aseelle osoittelu johti siihen että kaikki kiväärit ja pistoolit takavarikointiin je heille jäi lähinnä jotain veitsiä, kirveitä ja muita työkaluja.

      Neganin luoma järjestelmä on kyllä niin johtajakeskeinen että jos joku sattuisi ampumaan hänet kiikarikiväärillä, niin ei hänellä olisi välttämättä selkeää seuraajaa noista jonkin sortin alipäälliköistä. Vaikka Dwight on hänen lähimpiä miehiään, on hän siitä huolimatta menettänyt vaimonsa Neganille ja saanut silitysraudasta naamaan. Kyse on siis enemmänkin pelosta kuin aidosta lojaalisuudesta.

      Maggien ja Sashan oli kai tarkoitus mennä Hilltopiin sen lääkärin luokse, mutta toisaalta sehän on myös Neganille tuttu paikka. Hilltopilaiset taisivat olla myös ilman ampuma-aseita sillä heidän vartiomiehillään oli muistaakseni keihäät. Hilltopin Jesus olisi saattanut piilottaa Maggien ja Sashan jonnekin muualle.

      Tuosta zombiemaailmasta tuli mieleen että jos mitään tuotantolaitoksia ei ole enää toiminnassa, niin esimerkiksi ammuksista ja bensiinistä tulee väkisin pulaa jossain vaiheessa. Tosin elossaolevia ihmisiäkin on huomattavasti vähemmän joten siinä suhteessa vanhoista varastoista saattaisi riittää tavaraa suhteellisen pitkäksi aikaa kuten esimerkiksi viljaa ja huonekaluja.

      Muutoin Rosita oli myönteisesti esille 4. jaksossa, ja 7. kausi on rakennettu ihan mielenkiintoisella tavalla.

    • SitcomVersio

      Jos The Walking Dead olis amerikkalainen tilannekomedia (sitcom), sarjan avaus näyttäisi tältä:

      https://youtu.be/deUMaYGnnVE

      Aika onnistunut huumoriversio.

    • NeganCrimes

      Seitsemännen kauden 5. jakson tapahtumat keskittyivät Hilltopin yhteisöön ja sinne paenneisiin Maggiehin ja Sashaan. Saviours-jengi kävi siellä myös "keräämänsä veronsa". Hilltopin ketku johtaja Gregogy menetti käytännössä johtoasemansa Maggien, Sashan ja Jesuksen muodostamalle kolmikolle. Muutoin Carl ja Jesus yrittänevät selvittää missä se Neganin pääpaikka Sanctuary oikein on, ja Sashalla kokoneena tarkka-ampujama lienee omat suunnitelmansa Neganin suhteen.

      Ensimmäisen dramaattisen jakson jälkeen näissä seuraavissa jaksoissa onkin selvitetty enemmän näiden eri yhteisöjen tilannetta päätoimijoiden näkökulmasta. Minusta se on ollut juonillisesti ihan hyvä ratkaisu.

    • Z.ja_kummitusjuna

      Meno on tosiaan ollut neljän jakson verran todella seesteistä, kun ensimmäisessä jaksossa mentiin nasta laudassa alusta loppuun.

      Vaikka tuossa viikko sitten kirjoitinkin että Carl on Rositan ja Michonnen lisäksi ainoa, jolla tällä hetkellä on miehen värkit porukasta niin pitäähän siihen tietysti lisätä myös Hilltopissa majailevat Maggie ja Sasha. Siitä huolimatta alkaa tuo Carl taas ottamaan päähän, en tiedä mikä siinä hahmossa pännii. Varmaan se tukkalaite.

      Yksi asia minua ihmetyttää. Kun nämä muut paikat, niin Hilltop kuin Kuningaskuntakin, ovat jo pidemmän aikaa olleet Neganin verotettavina niin miksi ihmeessä Alexandria ei siihen kuulunut silloin kun Deanna vielä oli hengissä ja kylän päällikkönä? Miksi Alexandria alkoi kiinnostaa Neganin sakkia vasta niin myöhään, kun kyllähän he varmasti isolla porukalla ja laajalla säteellä operoivina sen olemassaolosta tiesivät ennenkin kuin vasta siinä vaiheessa kun ajatuivat kahnauksiin Rickin porukan kanssa. En ainakaan muista että tuohon vielä olisi mitään selitystä annettu.

      • ytu678678

        Oikeastaan Alexadrian historiasta ei Deanna koskaan kertonut. On Neganin porukka jo mahdollisesti käyneet aikaisemmin ja ennen Rickin sinne tuloa verottamassa yhteisöä. Tätä ei ole koskaan kerrottu. Alexandria on voinut olla jo miten pitkään tahansa Neganin "verotettavana". Meinaakohan Carl ja Jesus päästää Darylin vapaaksi Neganilta vai onko vain tiedusteluretki? Kuitenkin pikku kapinahenki alkaa heräämään pikku hiljaa Hilltopissa (Maggien ja Sashan toimesta) sekä Carlilla ja Jesuksella ja Michonnella.


      • NeganCrimes

        Jossain aiemmassa kuuden kauden jaksossa Daryl, Abraham ja Sasha törmäsivät maantiellä Savioursien kuuluvaan moottoripyöräjengiin, joka ei ainakaan tiennyt Alexandrian tarkkaa sijaintia. Daryl tuhosi heitä uhkailleen porukan sillä singolla. Jospa Alexandria vain sattui sijaitsemaan semmoisella sopivalla katvealueella, joka oli säästynyt hyvällä onnella ja isoille muureilla suuremmilta kriiseiltä ennen sitä suurta zombielaumaa ja Wolves-jengiä.

        Sinällään kun ajattelee tuota Neganin hallitsemaa mies- ja naisporukkaa, johon mahdollisesti kuuluu satoja jäseniä, niin noin suuren joukon ylläpitäminen vaati vastaavasti aika paljon elintarvikkeita ja kaikkea muuta tavaraa jatkuvalla syötöllä. Jos niiltä lähiyhteisöiltä viedään jatkuvasti 50 % tavaroista, ne kyllä äkkiä köyhtyvät ja niiden "verotuotot" putoavat.


    • er4y

      Hienoa että edellisessä jaksossa soi Finlandia

    • darylcarolmaggie

      Olen varmaan sarjan fanien vanhinta kaartia (60 ) ja vielä nainen. Työkaverit vaan kauhistelee, että kuinka voin katsella tuollaista sarjaa - miettivät, olenko jotenkin vinksahtanut? Onko muita vanhoja tätejä, joista TWD vaan on lähes paras sarja tällä hetkellä? Ennen oli Oz, nyt tämä ja Game of Thrones.
      Negan kirvoittaa minussa kyllä sellaisen agression, että todella toivoisin jonkun antavan hänelle Lucille-kyytiä ja nopeasti!

      Daryl on minun suosikkihahmoni, joku siinä tyypissä vetoaa naisiin. Liikuttavin kohtaus tähän mennessä: Daryl kantaa kuollutta Bethiä sairaalasta ja itkee....:(
      Tätä sarjaa katsoessa on vaan pakko varautua siihen, että kuka tahansa voi "lähteä". Koska en sentään ole lukenut sarjista, tuli Glennin tappo järkytyksenä kuitenkin. "Happy homemaker" minussa kai odotti onnellisen pikku perheen elämän seuraamista. Carol on kyllä mahtava tyyppi myös.

    • Z.ja_kummitusjuna

      Arvoisat The Walking Dead-sarjan katsojat. Näimme juuri sarjan historian huonoimman jakson. Toivottavasti ainakin.

      Paitsi että jakso keskittyi sarjan tämän hetken turhimpaan hahmoon, Taraan, ja hänen lähes yhtä turhaan ystäväänsä Heathiin, niin en muutenkaan tykkää tästä suunnasta mihin sarja nyt on menossa. Koko ajan tulee lisää väkeä ja siksi se on tämmöistä sekametelisoppaa nyt että päähenkilöitä näytetään korkeintaan joka toinen jakso, jos sitäkään. Mikä ihmeen tarkoitus tällä metsäleirin porukan mukaan tuomisella nyt oli? Muuta kuin tuoda julki edelleen se Neganin ylivalta tuolla seudulla.

      Toivottavasti jäi ainoaksi kerraksi sarjassa kun nuo muijat esiintyivät, vaikka pahaa pelkäänkin että ei jäänyt kun siellä on se yksi innokas ampujapimu joka varmasti jäi Taraa kaipaamaan. Tai Tara sitä.

      Noista kahdesta eli Tarasta ja Heathista pitäisi päästä mahdollisimman äkkiä eroon. Eiköhän vaan Heathkin ole hengissä ja kohta saadaan ihmetellä hänen selviämistään sillalta karkuun yhden kokonaisen jakson verran.

      Koko jakso oli muutenkin ihmeellistä tönkköä näyttelemistä. Olikohan ohjaajana joku uusi ja vieraileva tuttavuus?

      En tykännyt yhtään ja vaikka koko ajan ei tietysti samanlaista tykitystä voi ollakaan kuin seitsemännen kauden avausjaksossa, niin onhan tämä seiskakausi kaiken kaikkiaan ollut sarjan tähän astisista kausista ylivoimaisesti huonoin.

      No, vielä on 10 jaksoa aikaa muuttaa suuntaa, ja kohtahan on taas puolivälin finaalin aika, kun kaksi jaksoa enää tulee ennen taukoa.

      • Z.ja_kummitusjuna

        Olin eilen illalla niin puulla päähän lyöty jakson huonoudesta että en tosiaan tajunnut sitä miksi tuota naisten leiriä näytettiin.

        Tokihan Tara nyt paljastaa Rickille, mikä määrä siellä on aseita. Taran tyttöystävä on kuollut, samoin pari kaveria eli Glenn ja Abe ja Daryl vankina ja Negan porukoineen ryövää heiltä koko ajan lisää. Eikä edes tarpeeseen, vaan kuten Michonne näki poltetuista huonekaluista niin puhtaasti ilkeyttään ja Tara itse kuuli että noiden metsiin paenneiden naisten miehet ja yli 10-vuotiaat pojat oli teloitettu. Alexanrialaisten kohtalostahan Tara ei tiennyt mitään ennen sinne paluutaan jakson lopussa.

        Lisäksi Tara itse aiottiin tappaa, ja kun Tara näki että se häntä auttanut nainen vietiin niiden kahden muun välissä pois, hän varmaan rikkoo lupauksensa ja kertoo Rickille leiristä ja aseista.

        Mutta silti olen edelleen sitä mieltä että huonoin jakso ilman muuta koko sarjan historiassa.


      • NeganCrimes
        Z.ja_kummitusjuna kirjoitti:

        Olin eilen illalla niin puulla päähän lyöty jakson huonoudesta että en tosiaan tajunnut sitä miksi tuota naisten leiriä näytettiin.

        Tokihan Tara nyt paljastaa Rickille, mikä määrä siellä on aseita. Taran tyttöystävä on kuollut, samoin pari kaveria eli Glenn ja Abe ja Daryl vankina ja Negan porukoineen ryövää heiltä koko ajan lisää. Eikä edes tarpeeseen, vaan kuten Michonne näki poltetuista huonekaluista niin puhtaasti ilkeyttään ja Tara itse kuuli että noiden metsiin paenneiden naisten miehet ja yli 10-vuotiaat pojat oli teloitettu. Alexanrialaisten kohtalostahan Tara ei tiennyt mitään ennen sinne paluutaan jakson lopussa.

        Lisäksi Tara itse aiottiin tappaa, ja kun Tara näki että se häntä auttanut nainen vietiin niiden kahden muun välissä pois, hän varmaan rikkoo lupauksensa ja kertoo Rickille leiristä ja aseista.

        Mutta silti olen edelleen sitä mieltä että huonoin jakso ilman muuta koko sarjan historiassa.

        Sen naisyhteisön nimi näkyisi olevan Oceanside, ja ehkä tuon Taran visiitin tarkoitus oli vain esitellä kyseinen paikka jotain myöhempiä tapahtumia varten. Muutoin tuo eilinen jakso kyllä tuntui hiukan erilliseltä sivujuonelta sen sijaan että olisi esimerkiksi seurattu Jesuksen ja Carlin matkaa kohti Neganin pääpaikkaa.
        http://screenrant.com/walking-dead-season-7-oceanside-community-explained/

        Yhden teorian mukaan osa noista Oceansiden miehistä olisi välttänyt teloituksen ja päätynyt Neganin palvelukseen Dwightin ja Darylin tavoin. Kun Rick ja kumppanit hyökkäsivät sinne satelliittiasemalle, heidän joukkossaan saattoi olla noita "käännynnäisiä":
        http://comicbook.com/thewalkingdead/2016/11/28/the-walking-dead-did-rick-kill-the-men-of-oceanside-/

        Neganin vastustajien rivit vaikuttavat vielä varsin heikoilta kun ottaa huomioon että Alexandria ja Hilltop ovat ilman ampuma-aseita ja nuo Oceansiden naiset haluavat olla tiukasti erillään muusta maailmasta omalla saarellaan.

        Emme ole ainoita, jotka ovat ihmeissään 7. kauden 6. jaksosta:
        http://comicbook.com/2016/11/28/the-walking-deads-latest-episode-is-the-second-worst-reviewed-of/


    • NeganCrimes

      7. kauden 6. jaksossa keskityttiin pääasiassa Taraan, joka löysi sattumalta eristäytyneen saariyhteisön. Yhteisö koostui naisista, jotka olivat paenneet Negania tämän teloitettua miehet ja yli 10-vuotiaat pojat. Minusta Taralle omistustettu jakso ei vienyt suuremmin juonta eteenpäin ellei noista naisista sitten ole mahdollisiksi liittolaisiksi Saviours-jengiä vastaan. Tara ei ole minusta erityisen keskeinen henkilöhahmo vaikka hän tulikin mukaan Kuvernöörin toisen valtakauden aikana.

      Omiin suosikkisarjoihini kuuluu The Walking Deadin ohella Game of Thrones sekä Sopranos, jotka ovat jatkuvajuonisia tv-sarjoja, joissa roolihahmot kehittyvät ja keskeisiäkin henkilöitä voi kuolla kupsahtaa. Vanhemmissa 1980-luvun tv-sarjoissa sankarit kulkivat muuttumattomina jaksoista toiseen ja henkilöhahmoja poistui ainostaan jos joku näyttelijä kyllästyi rooliinsa. Uudemmat laatusarjat tehdään nykyisin yleensä kunnon budjeteillä ja roolihahmot eivät ole vain mustavalkoisia, täysin hyviä tai täysin pahoja.

      Mitä tulee vielä Walking Deadin tuleviin näkymiin, niin seuraavissa jaksoissa pääjuonen pitäisi nytkähtää eteenpäin, sillä nyt eri päähenkilöiden tilanne on kartoitettu ja on esitelty uusia yhteisöjä zombiemaailmassa.

    • gfu6t67i

      Tässä veikkauksia:

      Luulenpa että nyt kun on esitetty nämä uudet yhteisöt, näiden yhtenäinen voima vastaan Neganin armeija jossain vaiheessa. Miksi tätä naiskommuunia sitten esitettiin jos sillä ei ole tekemistä sarjan etenemisen ja tulevien tapahtumien kanssa. Sehän oli hampaisiin asti aseistautunut ja sitähän Alexandria ja Rick tarvitsevat. Arvelen että Rick alkaa seuraavaksi koota suurta ryhmää Hilltopista ja Kingdomista ja tästä uudesta ryhmästä. Onhan Sanctuaryn porukka Neganin johdolla myös heidän kimpussaan. Kunhan ensin Morgan ja Carol palaavat Alexandriaan ja kertovat Kingdomista. Rick lähtee neuvottelukierrokselle. Jesus ja Carl jollain kumman kautta voisivat saada Darylin vapaaksi. Ensi jaksossa taas keskitytään Sanctuaryyn ja Neganin maailmaan.

      Rick valmistelee sotaa Negania vastaan. Aseet uuden naiskommuunin hoteista. Kausi taitaa päättyä näiden väliseen konfliktiin ja monta keskeistä hahmoa saavat surmansa. Negan tapetaan ja loppu armeija on sitten uuden kokoonpanon armoilla.

      Kausi kahdeksan on sitten taas toinen juttu.

    • Z.ja_kummitusjuna

      Eikö aiemmilla kausilla ole ollut tapana että puolivälin "finaalissa" eli kahdeksannessa jaksossa yleensä tapahtuu jotain järisyttävää? Jonkun tärkeän henkilön kuolema tms.

      Nythän on esitelty "omassa" jaksossaan arpinaama Dwight sekä Tara. Kumpi noista heittää henkensä 12.12. näytettävässä kahdeksannessa jaksossa? Vai jääkö Carl myöskin Neganin porukan vangiksi, ja Jesus kenties heittää lusikan nurkkaan?

    • Z.ja_kummitusjuna

      Oli kohtalaisen hyvä jakso vaisun viimeviikkoisen jälkeen.

      Carl siis lähti Negania tappamaan mutta ei tietenkään sitten uskaltanutkaan tappaa vaikka saikin tämän rynkkynsä tähtäimeen. No sehän ei mikään yllätys ollut varmaan kenellekään. Muutenkin uhmakasta teinipoikaa vähän kyykytettiin, minkä ilolla otin vastaan.

      Mitähän tästä nyt sitten seuraa, kun Carl on Neganin pihdeissä ja veikkaan että myös pikkutyttö Judith muuttaa isoveljensä kanssa Neganin luo? Toisaalla Michonne on menossa Sanctuaryyn jossa myöskin Jesus piileskelee, ja Daryl puolestaan sai tilaisuuden karata. Tai ainakin päästä ulos sellistä, ei kai hän tuolta ilman tappelua karkuun pääse muuten mutta mitä Michonne ja Jesus saavat aikaiseksi ennen Neganin porukan paluuta?

      Entä mitä Rosita aikoo sillä yhdellä luodillaan tehdä, ja Spencer joka ei nyt tiedä kumpaan leiriin kuuluisi, Rickin vaiko Neganin? Veikkaan muuten että Spencer kuolee viikon päästä mutta sitä en osaa sanoa tappaako Rick hänet vai Negan vaiko joku muu.

      Mitä noin muuten Neganin porukkaan tulee, niin mielestäni siinä on jollekin taitavalle manipuloijalle otollinen tilaisuus puhua porukkaa liittymään Negania vastaan. Kaikkihan siellä tuntuvat olevan kauhuissaan sadistin rankaisukeinoista, niinkuin eilenkin nähtiin siinä Mark-nimisen miehen käsittelyn yhteydessä. Samoin oli silloin kun Abesta ja Glennistä tehtiin muusia. Ainoa todellinen sadistikusipää Neganin lisäksi porukassa taitaa olla hänen oikea kätensä Simon, joka ilmeisesti pitää majaansa jossain muualla kuin Sanctuaryssa.

    • NeganCrimes

      Kieltämättä 7. kauden 7. jakso oli jo huomattavasti parempi ja siinä seurattiin samanaikaisesti useiden päähenkilöiden vaiheita aivan kuten Game of Thronesissa on tapana. Huvittavaa että tässä jaksossa Taraa ei näytetty lainkaan. Rick vaikutti jo hiukan piristyneemmältä ollessaan keräilymatkalla Aaronin kanssa, mutta Carlin tempaukset seurauksineen tulevat vielä rassaamaan häntä.

      Mitä tulee Neganin systeemiin, niin se on kyllä aika lailla haavoittuva, jos suurin osa porukasta seuraa häntä vain pelosta eikä aidosta lojaalisuudesta. Simon taitaa olla se kakkosmies, jolla on nähtävästi vähän omaakin valtaa Neganin alaisuudessa.

      Jesuksen avulla Daryl saattaisi päästä pakoon Sanctuarysta ja he saattaisivat hyvinkin törmätä Michoneen jossain vaiheessa. Midseason finalea (8. jakso) varten on rakenneltu ihan mielenkiintoisia juonikuvioita. Joku saattaa päästä hengestään zombien ohella.

    • fjkepoe59

      Neganin systeemi vaikutti tosiaankin aika haavoittuvalta, ja mies näyttää siltä kuin valta olisi tehnyt hänet sokeaksi omille heikkouksilleen. Porukka pysyy kasassa ainoastaan pelosta, eikä pelolla hallitsevan johtajan ura yleensä pääty luonnolliseen kuolemaan. Ainakin Dwight näyttää siltä, että hän hautoo mielessään kostoa pomonsa suuntaan. Porukassa on takuuvarmasti myös niitä, joiden päänupissaan siintää ajatus kohoamisesta Neganiksi Neganin paikalle. Neganin leirissä vallitsee todella otollinen tilanne jollekulle, jolla on riittävästi älliä kääntää porukka Negania vastaan ja anastaa valta itselleen.

      Uskalias veto Neganilta mennä tuolla tavalla (yksinään?) Rickin porukan majapaikkaan.

      • Z.ja_kummitusjuna

        Siltähän se aluksi näytti, kun Negan lähti Carlin ajamassa autossa kohti Alexandriaa että hän olisi yksin sinne mennyt, mutta menihän siinä porukkaa enemmänkin perässä. Se selvisi siinä jakson lopussa, kun Rosita ja Spencer tulivat portille ja portti aukaistiin, että verottaja on taas iskenyt.


    • dfgrtyrty

      Luulen että jakson puoliväli päättyy siihen että Jesus saa Darylin vapaaksi ja lopulta päätyvät he ehkä Kingdomiin. Ensimmäiseksi Neganhan Darylia Alexandriasta hakee. Rosita taasen yhdellä luodillaan voisi tehdä oman ratkaisunsa ja uhkaa aseella Negania joka yksin pienen porukan kanssa päätyi Alexandriaan. Ase ei laukea koska luoti on suutari. Negan pieksee tai pieksettää Rositan hengiltä Lucillellaan tai tekee jotain muuta ikävää. Ehkä uusi nöyryytys Neganin taholta Rickille. Mitenhän Rick mahtaa suhtautua jos ja kun näkee tyttärensä Neganin sylissä. Voisi olla jotain tällaista. Tulevassa jaksossa keskitytään taas Morganiin ja Caroliin.

    • Z.ja_kummitusjuna

      No niin. Puolet 7. kaudesta on takana ja edessä parin kuukauden talvitauko.

      Kuten odottaa sopii, Spencer heitti henkensä. Yllätys oli se että Olivia kuoli Rositan sijaan, ja se myös oli valtava pettymys että Negan jätti sekä Carlin että Judithin iskän luokse eikä vienyt kumpaakaan mukanaan kuten odotin. Sillä olisi Rick pistetty uudestaan kuriin, kun Negankin sen nyt näki että kapinahenki alkaa taas heräämään.

      Muutenkin jaksossa tapahtui paljon ja joka puolella.

      Ensinnäkin Daryl pääsi pakenemaan, mutta kuka hänelle sen avaimen antoi? Jesus se ei ollut, mistä hän sen muka olisi saaanut, mutta veikkaan sitä Dwightin ja Neganin yhteistä vaimoa Sherrya. Yllättävän helposti se pako tapahtui, samoin kuin paksun Joen tappaminen, mitkä seikat vaan alleviivasivat sitä että ihan tavallisia miehiä ne Neganin soturit ovat ja kun kissa oli poissa niin hiiret viettivät vapaa-aikaa. Luultavasti se kovin aines kiertää noissa verotushommissa. Nyt kun sota alkaa niin ei siinä Rickin porukalla, vaikka lukumäärältään alivoimalla ovatkin, tule olemaan suuriakaan vaikeuksia. Mutta esim. Rositan pitää jatkossa ruveta osumaan paremmin kuin Alexandriassa.

      Kuninkaskuntaakin sivuttiin hiukan, mutta nuo Carol ja Morgan alkavat olemaan jo sen verran etäisiä hahmoja tällä hetkellä että saisivat minun puolestani jättää sarjan. Tiedä sitten mikä tarkoitus sillä haarniskahepulla oli kun metsään piilottamaansa asuntoautoon meni ja mitä hän sieltä haki?

      Mitä tapahtui sille Michonnen autokuskille?

      Entä tuleeko sarjaan lisää päähenkilöitä toiselle puoliskolle kautta, vai mikä kyttääjä siellä metsässä nyt taas lymysi ja vakoili?

    • NeganCrimes

      Kaksi viimeisintä jakso ovat olleet aivan onnistuneita ja vieneet Walking Deadia mielenkiintoiseen suuntaan. Spencerin neuvottelusuunnitelmalle Neganin suhteen kävi kehnosti ja Lucille-maila nähtävästi pelasti Neganin Rositan ainoalta laukaukselta. Olivia maksoi tuosta hengellään ja Eugene vietiin nähtävästi tekemään luoteja Neganin tehtaalle.

      Muutoin vanha tuttu Rickin jengi alkoi koota rivejään ja miettimään todellista vastarintaa Saviourseja vastaan. Eiköhän se Carol tulee mukaan toimintaan siinä vaiheessa kun Alexandrian, Hilltopin ja Kingdomin yhteistyökuviot alkavat muotoutumaan. Se Taran saaresta löytämä naisyhteisö olisi kyllä hankala liittolainen, sillä hehän halusivat olla vain tiukasti omissa oloissaan erillään muusta maailmasta.

      Minun ymmärtääkseni Michonne joutui tappamaan sen naiskuskin, joka itse neuvoi tätä käyttämään äänenvaimenninta ja hävittämään auton. Nähtävästi osa Neganin joukoista on aika karskia porukkaa kuten Olivian ampunut Arat ja aiemmin mainittu Simon. Tosin Fat Joey on tainut olla vain joukon jatkona, ei mikään häikäilemätön ammattitappaja.
      http://walkingdead.wikia.com/wiki/Arat_(TV_Series)

      Mid-season finale tulee vielä uusintana keskiviikkoiltana Scream Queensien jälkeen klo 23:55. Sitten olisikin noin kahden kuukauden tauko aina helmikuun 12. ja 13. päivään 2017 asti.

    • Z.ja_kummitusjuna

      En ole tosiaan sarjakuvaa lukenut, joten en tiedä missä siellä mennään muttta jotenkin mulle tuli eri keskusteluja ja palstoja lukeneena se mielikuva, että Negan ei välttämättä olisi mikään yhden kauden ihme tv-sarjassa. Saas nähdä sitten, nyt kun toinen puolisko kaudesta käytetään valmistautumiseen ja sotimiseen niin onkohan Negan sittenkään pidempään mukana. Toisaalta olisi vähän tylsääkin jos hänestä oikein helpolla sitten lopuksi kuitenkin päästäisiin eroon, kun hänet nyt on kuvailtu tuollaiseksi ylivertaiseksi hirvitykseksi ja pahikseksi.

      On jännä odottaa sitäkin että minkälaisen lähdön sarjasta esim. Dwight saa, samoin Arat ja Simon. He tuskin elävät pidempään kuin kuluvan kauden loppuun vaikka Negan jäisikin henkiin ja tuskin heille mitään kovin siistiä loppua, esim. kuulaa päähän, on suunniteltu, sen verran sadistisia tyyppejä ovat.

    • NeganCrimes

      Minäkään en ole lukenut noita sarjakuvia, jotta ei tulisi kiusausta verrata niitä tv-sarjaan ja arvailla sen perusteella tulevia tapahtumia. Robert Kirkman on samalla sekä sarjakuvan luoja että yksi tv-sarjan tuottajista, joten sikäki ne "poikkeamat" ovat varmasti olleet tietoisia valintoja kuten esimerkiksi Daryl Dixonin ja Carol Peletierin roolihahmojen kehitys. Samalla se tarjoaa tv-sarjan tuottajille mahdollisuuden yllättää nekin katselijat, jotka ovat lukeneet noita sarjakuvia.

      Olen myös hiukan seurannut noita The Walking Deadin englanninkielisiä foorumeja, mutta en ole itse kirjoitellut sinne:
      http://www.walkingdeadforums.com/forum/

    • ret5e654

      Sarjakuvassa ilmeisesti koko Negan-episodi on saatettu päätökseen, luulisin. Mutta sarja ei suoraan onneksi mukaile sarjakuvaa. Jotenkin toivoisi että Negan "poisettaisiin" sarjasta tämän kauden aikana, mutta luulen että on mukana toistaiseksi viimeisessä kahdeksannessa kaudessa joka on jo tilattu. Voisi olla että loppukausi menee sotaa valmistellessa, kausi päättyy Rickin porukan ja Neganin porukan epäonnistuneeseen valtataisteluun, jossa Rick kokee taas tappion. Viimeinen kausi keskittyy taas uuteen koitokseen. Olisi tietysti edelliskauden toisintoa. Toisaalta jos Negan ja koko hänen armeijansa kuolevan tämän kauden lopussa, mitä tapahtuu taas kahdeksannella kaudella? Tuleeko taas joku uusi uhka ja kukkoilija Rickin kiusaksi.

      Neganista toivoisi yhtä jaksoa jossa esitettäisiin roolihahmoa hieman enemmän, esimerkiksi mitä teki ennen viruksen puhkeamista ja miten keräsi kasaan armeijansa. Aika mystinen on tämä hahmo kaiken kaikkiaan.

      Ja mielenkiintoista on nähdä tulevissa jaksoissa mitä tekemistä ja mikä rooli tuolla mystisellä saappaannäyttelijällä on. Mitä Dwightiin tulee, hän saattaa olla takinkääntäjä ja niin luulen että onkin ja ryhtyy Rickin "myyräksi". Sen verran pettyneitä ilmeitä kaverilla on ollut ollessaan Neganin seurassa. Dwightin avustuksella Rick saa tarpeellista tietoa Neganin toimintatavoista ja Sanctuarystä. Seuraavassa kauden 9. jaksossa Rick tapaa (neuvottelee) Ezekielin.

      Miksei Rick porukoineen vaan lähde eteenpäin ja vaikka kaupunkeihin (tosin hankalampaa tietysti kuvata) ja etsisi siten parempaa elämää. Tosin sarjan kiinnostavuuden kannalta olisi aika tylsää seurattavaa.

    • NäinOnJuu

      Lähtisivät isompiin kaupunkeihin tai toiseen maahan. Miksi se pitää olla Neganin lähellä. Aseita varmaan löytyisi ja kaikkea muutakin. Olis mukava tutkia varmaan paikkoja ja tehdä löytöjä. Sarja olis tietysti tylsä jos ei olis vihollisia.

      • kummajuttu

        Aiheellinen kysymys, samaa olen pohtinut itsekin.

        Mikseivät kaikki Neganin "alamaisiksi" joutuneet yhteisöt yksinkertaisesti vain nosta kytkintä ja siirry vähin äänin muualle? He eivät tarvitse Negania yhtään mihinkään pärjätäkseen. Paremminkin Negan tarvitsee heitä saadakseen ruokaa ja tarvikkeita ja säilyttääkseen valta-asemansa.

        Tosielämässä varmastikin joku Rickin kengissä oleva tekisi juurikin noin: hakeutuisi isommalle paikkakunnalle ja perustaisi muiden kaltaistensa kanssa kunnon armeijan. Amerikkalaiset sotilasvarastothan ovat väkisinkin täynnä tankkeja, tykistöä, hävittäjiä, taistelukoptereita, ohjuksia ja ammuksia ja aivan varmasti olisi yhä elossa myös henkilöitä, joilla olisi taito niitä käyttää...

        Pienenkin kunnolla aseistautuneen armeijan voimin Rick hoitelisi helposti Neganin kaltaiset sadistiset kukkoilijat, tulisi valituksi presidentiksi ja vetäisi tähtilipun salkoon. Siihenhän ei tarvittaisiin kuin muutama turvallisesti satojen kilometrien päästä laukaistu ohjus jenkkiarmeijan tolkuttoman suuresta asearsenaalista, ja pelastajat saisi nyppiä pinseteillä kahvipurkkiin. Tai simppeli tykistökeskitys talvisodan malliin. Tai Seal-joukkojen isku. Oikeasti raskasta, näköetäisyyden ulkopuolelle kantavaa arsenaalia Pelastajilla ei näytä olevan hallussaan, ilmatorjunnasta puhumattakaan. Helvetti, yksi taistelupanssarivaunu tai vaikkapa Apache tekisi koko porukasta selvää jälkeä todella nopeasti ja tehokkaasti.

        Olen oikeastaan koko sarjan ajan pohtinut, minne kummaan jenkkiarmeijan huikea asearsenaali on noin vain voinut kadota? Eivät niitä ainakaan zombit ole vieneet. No, The Walking Dead on sarja, jota katsellessa kannattaa heittää aivot narikkaan...


    • walkingNegan

      Walking dead alkaa olla jo samanlaista tylsää paskaa kuin Lost aikanaan.

      Kai tuotakin skeidaa joku ihan tosissaan käsikirjoittaa, vaikkei oikein siltä tunnu...

    • ret54tyu

      Sarja alkaa pikku hiljaa toistaa itseään. Joka kaudella on ollut paikka jonne Rickin porukka on jäänyt mutta menettänyt sen elävien kuolleiden tai muun uhan takia. Alkupuolella Hershellin maatila, sitten taisi tulla vankila johon kuvernööri iski ja tuhosi paikan, sitten tuli Alexandria jota terrorisoi nyt Negan. Onko seuraavalla kaudella taas uusi paikka jossa Rick porukoineen yrittää saada elämänsä "normaaliksi"? Toisaalta miksi jäädä jonkun Neganin alaisuuteen jolla ei ole kuin yksi tavoite: nöyryyttää ja ryöstellä muita eloonjääneitä. Miksei Rick esimerkiksi vain lähde eteenpäin kaupunkeihin ja etsisi isompaa selviytyneiden yhteisöä. Mutta ei. Tietenkin kaikki täytyy kostaa ja Neganille kosto on tietenkin kuolema. Rickin porukasta on tullut sotaisa ja valta-asetelmastaan Nero-kompleksinen porukka. Alexandriakin tavallaan vallattiin siellä olijoilta. Rick ryhmineen ei ole enää se harmiton selviytyjien porukka joka haluaa vain asettua aloilleen, vaan riitaisa ja sotaisa porukka. Tässä sarjassa näkyy hyvin tuo amerikkalaisuuden perikuva: ollaan vahvempia ja isompia. Tätä Rickin porukka juuri havittelee. Moni muu ryhmä olisi vain lähtenyt eteenpäin ja varmasti löytyisi parempi paikka kuin joku Alexandria tai Kingdom tai Hilltop. Kerran amerikkalaiset ovat niin asehullua kansaa, luulisi jostain löytyvän joku armeijan asevarasto jossa olisi kaikki tarpeellinen ja näin saataisiin porukka kuin porukka polvilleen tai tuhottua. Negankin vain heiluu mailallaan ympäri pitäjää eikä tälle tule mieleenkään kerätä itselleen tarpeeksi vahvaa ase-arsenaalia kuin joitain kiväärejä tai käsiaseita. Loppujen lopuksi noista loppuu nopeasti ammukset eikä ole pyörivää tehdasta joka niitä valmistaisi lisää tarpeen mukaan (yksi Eugene ei tarpeen täyttämiseen kykene). Negan vaan tykkää kiusata muita. Eikö löytyisi järkevämpää harrastusta postapokalyptisessä maailmassa.

      Toinen epäkohta on zombiet ja se missä on kaikki lapsi-zombiet ja alastomat zombiet? Luulisi näitäkin olevan siinä missä muitakin zombeja. Sairaalat täynnä ruumiinavausten jäljiltä ruumiita ja juuri kuolleita mutta ei yhtäkään ainoata alastonta elävää kuollutta ole koko sarjan aikan ollut. Ihmeellistä. Eikö kukaan ole saanut tartuntaa ollessaan suihkussa vai käykö amerikkalaiset suihkussa vaatteet päällä?

      Sarjan mielenkiinnon kannalta olisi hyvä jos se saisi jotain vaihtelua. Negan voisi kuolla hyvinkin nopeasti ja sarjan käsikirjoittajat alkaisivat todella pohtia jotain muuta tietä kuin saman toistaminen eri variaatioilla. Sarja on ollut hyvä ja olen seurannut sitä alusta alkaen ja se on ollut pitkästä aikaa hyvä ja erilainen sarja jota ei olla vielä nähty. Mutta toivon että seuraava kahdeksas kausi on viimeinen ja tuo jotain muuta kuin mitä on tähän mennessä nähty. Nyt taas näytettiin uusi mystinen hahmo jonka saapasta vilauteltiin edellisessä jaksossa. Taasko uusi uhka kahdeksannelle kaudelle heti kun Neganista on päästy? Sarja ei ole yllättänyt juurikaan ja se olisi hyvä jos tulisi jotain yllättäviä tai odottamattomia käänetitä. Se tiedettiin ja arvailtiin kenet Negan tappoi ja se siitä cliffhangerista ja nyt arvaten saattoi että Daryl pääsi pakoon ja Rick alkaa kerätä armeijaansa tapaamalla seuraavaksi Ezekielin ja todennäköisesti myös sen asehullun naiskommuunin. Tällä armeijallaan iskee Neganin armeijaa vastaan. Ilmeisesti loppukausi menee siihen että Rick kerää ryhmää joka vastoin alkaa kerätä asevarustusta tulevaa sotaa varten.

      Olisi myös mielenkiintoista jos sarjassa palattaisiin siihen miten oikeastaan kaikki alkoi ja miten ja missä virus levisi. Sarjahan alkoi siitä kun Rick heräsi sairaalasta.

      Kahdeksannen kauden voisi lopettaa siihen että koko maapallon väestö saisi tartunnan tai sitä odottaisi totaalinen ydintuho jonkun pikkukenraalin toimesta jossain bunkkerissa joka painaa nappia todetakseen sen parhaaksi vaihtoehdoksi. Tai sitten parannuskeino jota väläytettiin yhdellä kaudella.

    • NeganGrimes

      The Walking Dead Season 7, Episodi 9 maanantaina 13.02.2017 klo 22:00 Fox kanavalla ja sitä seuraa perinteisesti The Talking Dead klo 23:05.

      Eli huomenna Rickin ja kumppaneiden toiminta zombiemaailmassa jatkuu Suomen kanavilla!

    • Z.ja_kummitusjuna

      No niin. Olikohan sama ohjaaja kuin siinä jaksossa missä Tara seikkaili siellä metsässä naiskommuunissa? Vähän oli samanlaista meininkiä ilmassa, kun isotissisestä lesbosta meinataan väkisin tehdä porukan humoristia. Ei se humoristin osa toimi, kuten ei koko Taran hahmo.

      Ja lisää väkeä tuli, tämä tosin oli sen puolivälin finaalin viime sekunneilla nähdyn saapasjalan jengiä tietenkin. Mutta mistä ihmeestä pappi Gabriel tiesi sinne veneelle lähteä?

      Ja kenet Rick siinä lopussa näki kun niin muikeasti hymyili? No papin tietysti, se on mahdollista ja kun vielä paljon aseita oli luvassa, niin sehän sen mairean ilmeen saattaa selittää mutta luulen että siinä porukassa oli joku muu kuin pappi joka sai Rickin suun messingille. Kenties se naamansa sinisellä huivilla peittänyt hiippari oli joku tuttu mutta kuka, ei tule mieleen ketään ainakaan?

      Muuten ihan keskitasoa oleva jakso, ei sarjan parasta antia lähellekään mutta ei myöskään huonointa.

    • NeganCrimes

      7. kauden toinen puolisko alkoi oikeastaan varsin odotetulla tavalla eli Rick ja kumppanit ottivat yhteyttä Ezekieliin ja alkoivat rakennella Neganin vastaista liittoutumaa Alexandrian, Hilltopin ja Kingdomin välillä. Tosin Ezekiel, Morgan ja syrjässä asuva Carol tuntuivat vielä olevan varauksellisia täysimittaisen sodan aloittamisesta Neganin Saviours-ryhmää vastaan.

      Pappi Gabrielin toiminta vaikutti kieltämättä aika hämärältä, sillä eihän hänelle pitänyt olla tietoa mistään aiemmin tuntemattomista ryhmistä.

    • Rickisback

      Jakson alussa auton takapenkiltä nousi tumma hahmo, joka luultavasti oli puolivälin viimeisen jakson saapastyyppi. Tämän ohjeilla Gabriel sitten ajeli sinne veneen lähistölle.

      Luultavasti lopussa Rick saattoi nähdä pappi Gabrielin, kuten aiemmin jo ennusteltiin, mutta oma ensireaktio Rickin muikeasta hymystä oli se, että nyt Rick saa oikein reilusti sekä aseita että väkeä Neganin peittoamiseksi.

      Ihan ok jaksohan tämä oli, sitä odotellessa että Carol näkee joko Rickin tai Darylin ja päättää lähteä mukaan Neganin joukkojen tuhoamiseen. Tällä hetkellä hahmo on aikas etäinen kun elää erakko elämää omassa mökissään.

      • Z.ja_kummitusjuna

        Piti vielä kirjoittaa itsekin siitä hahmosta joka näkyi Gabrielin auton takapenkillä kun pappi kaasuttu taivaanrantaa kohti. Luulin ensin nähneeni näkyjä tai että se oli joku kuvausryhmän moka, mutta ilmeisesti siellä tosiaan oli joku tyyppi.

        Sekin käy yhteen sen saapasjalan kanssa, mutta missä vaiheessa hän sitten Gabrieliin on tutustunut? Ja kun pappi kaasutti tiehensä, hänellä piti tietysti jo siinä vaiheessa olla tieto veneestä minne menee, kun hän vihjeen kirjoitti siihen vihkoonsa.

        Eli tietysti on mahdollista että Gabriel toimi uhattuna, mutta ei se silti oikein järkeen mahdu. Ensin ollaan yössä, Gabriel seisoo vartiossa, ja sitten yhtäkkiä hän lähteekin aamunkoitteessa litomaan jonkun pakottamana? Ei mene minun järkeeni, mutta selittäisi sen vihkoon kirjoitetun sanan "boat".

        Ensin kun tämä uusi ryhmä tuli lopussa esiin, luulin että ne on niitä Taran tapaamia metsänaisia mutta olihan siellä miehiäkin. Hämärän näköistä ituhippiporukkaa tuntui olevan, mutta eiköhän se jo viikon päästä selviä mitä olivat.

        Onko tässä sarjassa matkan varrella jäänyt pois ketään joka ei olisi kuollut, tyyliin Morgan, joka nyt mahdollisesti olisi palannut uuden porukan myötä?


    • NeganCrimes

      5. kauden jaksoissa sinne Atlantan keskustassa olevaan sairaalaan jäi henkiin niitä entisiä poliiseja ja jonkin sortin potilaita sen jälkeen kun Beth Greene ja Dawn Lerner kuolivat yhteenotossa. http://walkingdead.wikia.com/wiki/Dawn_Lerner_(TV_Series)

      Sairaalan johtoon asettui sitten jämäkän tuntuinen naispoliisi Amanda Shepherd, joka pyysi Rickin jengiä jäämään, mutta nämä jatkoivat matkaansa eteenpäin kun päätyivät lopulta Alexandriaan.
      http://walkingdead.wikia.com/wiki/Amanda_Shepherd_(TV_Series)

    • 5756877

      Vaihtoehdot sille kenet Rick tapaa on muutamia: sairaalan vetovoimainen naispoliisi, tai joku sairaalalta, Carol joka on haalinut itselleen uutta väkeä kaikkien tietämättä, tai niinkin villi vaihtoehto olisi Lori. Hänen kuolemaansa ei oikeastaan näytetty missään vaiheessa ja saattoi olla että Carl silloin vankilassa ampui äitiään ohi (ehkä tarkoituksella). Eipä tule muita mieleen jotka olisivat selvinneet hengissä. Tai sitten Rick vain tyytyväinen että törmäsi porukkaan jolla paljon aseita ja siksi hymyili niin maireasti.

      Tuo autossa ollut kaveri saattoi olla se tyyppi jonka saapasta näytettiin 8 jakson lopussa. Ja tämä kaveri on sama jonka Rick nyt tapasi. Vanha tuttu jostain vaiheesta sarjaa.

    • Z.ja_kummitusjuna

      No niin, lisää porukkaa lappaa sisään. Nyt tavattiin koominen kaatopaikalla asuva ryhmä juoppoja ja kehitysvammaisia. Ja tuon porukan kanssako Rick meinaa lähteä sotaan Neganin porukkaa vastaan?

      No ei kai sentään. Sopimuksenkin Rick teki kaatopaikkaprinsessan kanssa vaan päästäkseen sieltä jätteiden keskeltä pois. Mutta sitä en tajua, miksi tuo porukka piti sarjaan sisään tuoda? Mutta se viime jakson lopussa tapahtunut Rickin virnuilu ainakin selittyi, kukapa ei nauraisi itseään tärviölle moisen porukan tavatessaan.

      Se oli hyvä hahmo se piikkizombi. Rick joutui tekemään paljon enemmän töitä siitä selvitäkseen kuin Glenn omasta zombistaan kädet sidottuina silloin Kuvernöörin ja Merlen aikana, toki tämä oli vaarallisempi ja ennen kaikkea vaikuttavampikin näky.

      Jokohan ensi jaksossa Tara paljastaisi porukalle, mistä niitä aseita löytyy?

      Muuten tämä on tällaista Grande Finalen eli Neganin porukkaa vastaan käytävän sodan odottelua. Toki olihan tässä herkkäkin hetkensä kun Daryl ja Carol tapasivat pitkästä aikaa. Kuinkahan kauan Carolia meinataan vielä mukana sarjassa pitää vai vieläkö hän tuolta nousee takaisin omalle paikalleen kylmäksi tappajaksi?

    • NeganCrimes

      Joo, sen uuden porukan nimi on Scavengers ("haaskaeläimet") , ja he näyttivät hiukan Mad Maxista tai muusta vanhemmasta scifistä vaikutteita saaneelta ryhmältä.
      http://walkingdead.wikia.com/wiki/The_Scavengers_(TV_Series)
      Tara on ollut jo pidempään aika rasittava hahmo, mutta Rositaa katselisi mielellään pidempäänkin. Tara kylläkin tietää sen naiskommuunin olemassaolosta ja heillä olevista aseista, mutta hän joutui pakenemaan sieltä henkensä kaupalla, joten neuvottelujen lähtökohdat ovat melko surkeat.

      Kingdomin suunnalla tapahtui tietysti tuo Carolin ja Darylin kohtaaminen. Muutoin Morgan on edelleen jarrumiehenä avoimelle sodanjulistukselle Negania vastaan vaikkakin paikallisista hahmoista Richard tukisi täysillä Rickin suunnitelmia.

      Seuraavassa 11. jakso lähtee liikkeelle nähtävästi siitä tilanteesta, jossa Neganille selviää että Fat Joey on kuollut ja Daryl on paennut. Samalla Eugene tuodaan vankina Sanctuaryyn ja Dwight lienee myös hyvin keskeisessä roolissa. Neganin right hand man Simon kävi jo siinä toisessa jaksossa katsastamassa että Darylia ei löytynyt Alexandriassa.

    • Z.ja_kummitusjuna

      Siinä mielessä tuon kaatopaikkaporukan tietysti ymmärtää, että pitäähän siihen sotaan saada väkeä paljon, kun ei siitä Kingdomin porukasta ole varmuutta että alkavatko vai eivät, ja Hilltopin väkeäkin pitää opettaa sotimaan. Ja mitä enemmän uusia tapettavia saadaan mukaan, niin Rickin ydinporukka selviää tietysti vähemmällä.

    • dfgrtyrtrtyr

      Sattuipa sopivasti löytymään uusi porukka kun Rick tarvitsee armeijansa. Aika hölmö juoni käsikirjoittajalta. Tosin hölmö oli myös se ettei Alexandria ollut ennen Rickin saapumista Neganin alaisuudessa vaan tämä vahingossa "löysi" Alexandrian silloin kun Rick saapui sinne.
      Toinen mielenkiintoinen seikka koko sarjassa on se, ettei kenellekään ole missään vaiheessa tullut mitään psyykkisiä oireita eikä kukaan ole seonnut. Aika kovaa porukkaa koko sarjan henkilökalleria kun kukaan ei saa mitään psyykkisiä oireita alituisesta tappamisesta ja suolenpätkistä ja pesäpallomailalla hakkaavista ja heiluvista tyypeistä. Ovat kuitenkin oleet ennen ihmisiä. Suhtautuvat zombeihin kuin joihinkin torakoihin. Kuitenkin kaikki selviytyjät ovat olleet normaaleja kansalaisia ennen viruksen leviämistä ilman sotilaallista taustaa tai taistelukokemusta.
      Eikä sarjassa ole ollut vielä yhtäkään alastonta zombia. Merkillistä jos ottaa huomioon että virus on levinnyt ja ihmiset ovat altistuneet sille. Eikö kukaan niistä miljoonista ihmisistä ole saanut tartuntaan esim. suihkussa ollessaan, seksin aikana, jne. jne.

      No nyt löytyi sopivasti siis uusi ryhmä. Mitähän seuraavaksi: sopivasti panssarivaunu tai vastaava löytyy jostain nurkista (hakevat Atlantan ostoskeskuksen edestä). Olisi ollut mielenkiintoisempaa ettei Rick olisi jäänyt koko seudulle, vaan lähtenyt Neganin kohtaamisen jälkeen eteenpäin ja unohtanut koko ukon. Nythän on selvää miten loppukausi tullee menemään. Seuraavaksi valmistellaan sotaa ja Taran kohtaama feministiryhmä on seuraava jonka Rick käännyttää puolelleen. Jos ei käännytä, niin se tuhotaan ja ryövätään aseet. Kingdom, Daryl ja Carol liittyvät Rickin joukkoihin ja sota voi siis alkaa. Mahdollinen juonenkäänne voisi olla tämä Neganin luottopakki Dwight joka kääntää kelkkansa kyllästyneenä Neganin pomottelulle ja liittyy Rickin porukkaan. Toinen juttu on sitten se miten Negan kuolee kauden viimeisessä jaksossa, ja kuka hänet loppujen lopuksi lahtaa: Rick, Michonne vai Daryl, vai kuoleeko ollenkaan ja nähdään tätä hemmoa kahdeksannella kaudella. Toivotaan että käsikirjoittajat osaavat yllättää vielä ja tapahtuisi vielä jotain odottamatonta ja yllättävää. Lori voisi tulla takaisin. No joka tapauksessa loistava sarja.

      • valkingdööd

        Sarjiksessahan Negan ei kuollut, vaan Rick jätti hänet henkiin...


      • 111111111111111

        Sarja ei paljoa ole mukaillut sarjakuvaa tähän asti. Tuskin kaiken jälkeen jättäisivät Negania henkiin. Luulen että Michonne kauden viimeisessä jaksossa käyttää katanaansa Neganiin. Tai Negan kohtaa Lucillen.


      • Z.ja_kummitusjuna
        111111111111111 kirjoitti:

        Sarja ei paljoa ole mukaillut sarjakuvaa tähän asti. Tuskin kaiken jälkeen jättäisivät Negania henkiin. Luulen että Michonne kauden viimeisessä jaksossa käyttää katanaansa Neganiin. Tai Negan kohtaa Lucillen.

        Se olisi minusta aika tylsää jos Neganin hoiteleminen jäisi taas Michonnen huoleksi. Kuvernöörinhän se jo tappoi tyylillä, samoin Alexandriassa sen teinipojan joka uhkasi aseella Carlia ja Rickiä.

        Eiköhän se ole kahden kovanaaman taistelu eli Rickin ja Neganin, joka lopulta sitten päättyy Rickin voittoon. Hänhän sitä ainakin uhkasi siinä seiskakauden avausjaksossa, että jonain päivänä Neganin tappaa. Tai sitten käsikirjoittajat tekevät uhoavasta Rickistä todella nössön ja Neganin tappaminen jääkin Maggien harteille... Tai sitten Negan on pidempiaikainen riesa kuin vain tämän kauden mittainen.

        Jos vielä Michonneen palataan, niin minusta hänestä on tullut jumalattoman tylsä hahmo sen jälkeen kun rupesivat Rickin kanssa styylaamaan. Ei minua haittaisi sekään, että joku päästäisi Michonnesta ilmat pihalle. Mutta ehkä se vanha hurja Michonne sieltä vielä jossain vaiheessa tulee esiin.


    • NeganCrimes

      7. kauden 11. jaksossa Eugene viedään Sanctuaryyn ja hän sopeutuu tilanteeseen parhaan mukaansa ja hyväksyy pikavauhtia Neganin vaatimukset pysyäkseen hengissä. Muutoin Eugene kertoilee Neganille palturia ns. tiedemiehen uraastaan kuten hän teki aiemmin Abrahamille ja Rickille ennen kuin jäi kiinni paksuimmista valheistaan. Lisäksi Eugene haluaa luultavasti varmistaa oman nahkansa eikä lähde mukaan parin kolmen Neganin vaimon mahdolliseen myrkytyssuunnitelmaan.

      Dwight nähtävästi turvasi Sheryllin paon tekemällä Sanctuaryn tohtorista pääsyyllisen tämän pakenemiseen. Dwighthan väitti tappaneensa Sheryllin. Kaiken kaikkiaan ihan mielenkiintoinen jakso, jossa selvitettiin hiukan miten asioita junaillaan Neganin pääpaikassa.

      En ole lukenut noita sarjakuvia, mutta tv-sarjassa monien henkilöhahmojen kehitys on ollut hyvinkin erilainen tultaessa 7. kaudelle. Esimerkiksi Carolin tytär Sophia, joka löydettiin zombina Hershellin ladossa, on sarjakuvissa vielä hengissä. Vastaavasti Carol kuoli sarjakuvissa jo paljon aiemmin, ja Andrea on sarjakuvissa vielä hengissä ja romanttisessa suhteessa Rickin kanssa.
      http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/walking-dead-how-comics-show-940416

      Se että tv-sarjan tuottajien ei tarvitse seurata orjallisesti sarjakuvien juonta antaa heille vapaammat kädet dramaattisten käänteiden ja henkilähahmojen kannalta. Itse olen pyrkinyt välttämään spoilereita ja nauttimaan sarjasta jakso kerrallaan.

    • Z.ja_kummitusjuna

      Paljon parempi jakso tämä oli kuin se viikon takainen kaatopaikalle ynnä Kuningaskuntaan sijoittunut uneliaisuus. Silti, heti siinä alussa jäi mietityttämään että mistä se Eugenea taluttanut naikkonen tiesi Darylin karanneen, kun se selvisi Dwightille ja kumppaneillekin vasta samalla hetkellä kun Neganin porukka kurvasi portista sisälle?

      Eugene oppii nopeasti ja laskettelee sujuvasti pajunköyttä, mutta tietysti tuo hänen paskahousumainen hahmonsa vielä edesauttaa sitä että valehtelu menee täydestä niinkuin nyt Neganiin ja niihin pimuihin. Menihän se aluksi Abrahamiin ja Rositaankin kuin väärä raha.

      Sherry tietysti yrittää nyt Alexandriaan Darylin kainaloon, tai ei hän tietysti tiedä sitä missä Daryl majailee pakonsa jälkeen. Huvittavaa olisi kuitenkin se jos Sherry yhtäkkiä palaisikin takaisin Neganin leiriin.

    • e654747

      Mielenkiintoista oli se että Dwight huomasi vasta nyt että Daryl on karannut, olihan Negan jo etsimässä sitä useamman jaksoa sitten ja heti Darylin paon jälkeen. Eikö oikein tieto kulje Sanctuaryssä? Vai oliko Dwight poissa kauankin kun sai tietää vasta nyt. Jäi epäselväksi. Tuo Eugenen asenne oli mielenkiintoinen, vedättikö vaiko käänsikö oikeasti kelkkansa? Puhui jostain Black Boxista ja salaisesta operaatiosta josta ei saanut puhua. Onkohan kyseessä jokin salainen hanke epidemian kukistamiseksi missä Eugene oli ollut mukana.

      • Z.ja_kummitusjuna

        Tässähän oli takaumaa. Jakso alkoi siitä hetkestä kun Daryl tappoi Paksun Joen ja karkasi Jesuksen kanssa, eli juuri sillä hetkellä Negan oli Alexandriassa.

        Simon kävi porukkansa kanssa Alexandriassa etsimässä Darylia tässä tämän jakson aikana mikä viimeksi nähtiin.

        Eugene kusettaa Negania ja sen porukkaa ihan samalla tavalla kuin Abea ja Rositaa. Se tuskin on missään tärkeissä töissä ollut.


    • Z.ja_kummitusjuna

      Sitten kuherreltiin taas. Edelleen pysyn kannassani, että Michonnen hahmosta on tullut paljon tylsempi nyt kun hän ryhtyi Rickin kanssa styylaamaan. Voi se sen puoleen johtua siitäkin että nythän nämä ydinryhmän jäsenet eivät saa edes ruutuaikaa niin paljon kun porukkaa on pilvin pimein. Eihän esim. Daryl ole esillä enää paljoakaan ja Carl on ollut jo monta jaksoa piilossa ja Maggiekin lymyilee siellä Hilltopissa.

      Nyt kun Michonne sai noin paljon näkyvyyttä, niin mitenkähän mahtaa käydä sitten kun iso taistelu alkaa, onko hän kuolleiden joukossa? Sasha ja Rosita luultavasti ainakin ovat, voivat olla sitä jo ennen finaalia.

      Tuota kyyhkyläisten kutemista lukuunottamatta ihan pätevä jakso. Tällä hetkellä parhaat kohtaukset saadaankin aikaan zombien ja selviytyjien välisistä taisteluista, ja niin on ollut oikeastaan koko tämän seitsemännen jakson ajan poislukien se ensimmäinen jakso missä Negan pelasi pesäpalloa Aben ja Glennin päillä.

      Ja muutenkin Negan on tämän hetken paras hahmo sarjassa, vaikkei ihan ehkä sellainen olekaan mitä tuo seiskakauden avaus lupaili. Veikkaan että Negan ei kuole vielä tämän kauden aikana.

    • NeganCrimes

      Tuossa eilisessä 12. jaksossa keskityttiin tosiaan Rickiin ja Michonneen, joiden onnistui löytää zombiksi muuttuneita sotilaita ja heidän käyttämiään aseita ja ruokasäilykkeitä. Pitkästä aikaa walkerit olivat näkyvämmässä roolissa, mutta minusta Richonne kaksikko toimi hiukan uhkarohkeastikin ryhtyessään listämään noin 30 zombia, sillä niiden puremaan ei ole muuta "hoitokeinoa" kuin amputaatio. Joka tapauksessa he saivat kaupat aikaiseksi sen Scanvencers porukan kanssa antaen heille yli 40 asetta ja ottaen itselleen noin 20 asetta.

      Muutoin Tara avautui jakson lopulla Rickille ja kertoi tälle ilmeisimmin Oceansiden naiskommuunista ja heillä olevista aseista. Sashan ja Rositan kiikarikivärihanke vaikuttaa aika epävarmalta kuten Neganin vaimojen myrkytyssuunnitelma. Seuraavasta jaksosta nähty pätkä vaikuttaisi siltä Carol olisi saamassa voimansa takaisin.

      Viime aikoina pääpaino on ollutkin selvästi ihmisten välisissä kahakoissa ja elossaolevat ihmiset alkavat jo kokeneita zombien tappajia, jotka eivät enää hätkähdä vähästä. "A couple who slays to together is a couple who stays together".

    • NeganCrimes

      Yksi mielenkiintoinen juttu mikä tuli mieleen tuosta Rickin ja Michonnen yhteenotosta noin 30 zombin kanssa, on se että zombit lienevät pikkuhiljaa heikkenemässä fyysisen rapautumisen kautta. http://www.businessinsider.com/walking-dead-zombies-evolution-before-after-2015-11?r=US&IR=T&IR=T

      Se alkuperäinen zombivirus hidastaisi walkereiden hajoamista, mutta ne varhaisimmat zombit alkaisivat tuon teorian mukaan väistämättä rapautumaan. Zombivirus "suojelisi" noita walkereita samalla erilaisilta hyönteisiltä ja raadonsyöjiltä, jotka muuten hajottaisivat kuollutta ruumista luonnollisella tavalla. Viimeisinä kuolleet olisivat sitten niitä kaikkien "vetreimpiä" zombeja kun noilta vanhemmilta malleilta alkaisi se virta loppumaan. Kuuma ja kostea ilmasto varmaankin nopeuttaa tuota prosessia verrattuna kuivaan ja viileään ilmanalaan.

      Yhden tilaston mukaan ainoastaan 0,2 % ihmisistä olisi välttänyt tuon zombiviruksen, joten esimerkiksi Yhdysvalloissa olisi ollut zombie apocalypsen puhjettua noin 60000 ihmistä ja noin 300 miljoona zombia. Yhtä tervettä ihmistä kohden olisi ollut noin 5000 zombia kriisin ollessa pahimmillaan.
      http://scifi.stackexchange.com/questions/78752/why-dont-zombies-eventually-die-in-the-walking-dead

      Jospa aika on siis ihmiskunnan puolella jopa The Walking Deadissa...

    • 67yutut

      Taitaa kahakka Rickin ja Neganin joukkojen välillä jäädä kahdeksanteen kauteen. Nyt valmistellaan tämä loppu kausi tuota tulevaa sotaa. Neganin porukka käväisee vierailulla Hilltoopissa ja ottavat mukaansa jotain muutakin kuin elintarvikkeita. Veikkaanpa että Maggie lähtee Neganin mukaan tämän "vaimoksi". Tästä syystä voi olla että Rick tekee hätiköidysti ja hyökkää Neganin joukkoja vastaan kauden viimeisessä jaksossa. Kausi päättyisi tähän hyökkäykseen.

      Daryl on ollut niin piilossa koko kauden että saattaa olla jäämässä pois kahdeksannesta kaudesta. Tapanahan on ollut että joku keskeisistä hahmoista "poistuu" sarjasta aina kauden viimeisessä jaksossa, Daryl voisi olla se joka draagisesti kuolee. Tai Rick menettää taas rakkaimpansa, Michonnen tai Carlin.

      • JuurikinNäin

        Eikö Daryliä näyttelevä Norman Reedus halunnut pois sarjasta? Itekki uskon että tämä kausi päättyy siihen että hyökkäys alkaa.


    • ui6796465

      Eugene valehtelee silmät päästään Neganille ja tämän vuoksi pääsee hengestään kauden viimeisessä jaksossa. Eihän se ole muuta kuin sepitellyt tarinoita koko sarjassa olon aikana. Abrahamillekin valehteli vaikka mitä Washingtonista ja sitä mitä siellä piti olla. Ei se missään projekteissa ole ollut mukana saati korkeasti koulutettu, niin kuin itse väittää.

      Samalla Daryl kuolee kauden päätteeksi. Norman Reedus on muistaakseni jossain haastattelussa sanonut vetäytyvänsä pois sarjasta mielenkiinnon puutteen vuoksi. Olen samoilla linjoilla kahden edellisen kanssa, että kausi päättyy juurikin tuohon hyökkäykseen. Maggie tosiaan voisi olla se jonka Negan vie Hilltopista. Kahdeksas kausi onkin sitten mielenkiintoinen jos Rick saa kukistettua Neganin heti alussa. Tuo yhteenotto ei voi olla yhtä jaksoa pidempi. Voi siis seiska kausi päättyä hyvinkin Neganin "kukistumiseen". Viimeisen jakson nimi on osuvasti The First Day of the Rest of Your Lives, eli jakson nimestä päätellen jotakin "mullistavaa" siis tapahtuu kauden päätteeksi.

    • Z.ja_kummitusjuna

      Kuningaskunnan tapahtumia seurattiin uusimmassa jaksossa ja nythän siellä sitten ovat jo kaikki valmiina sotaan. Niin kuningas Ezekiel kuin seonnut Morgankin, ja myös Carol on palannut entiselleen.

      Saas nähdä onko sille Kuninkaan tiikerille varattu mitään isompaa roolia loppusodassa vai onko se vaan maskottina?

      Muutenhan tämä on koko ajan ympäri lääniä siihen sotaan valmistautumista. Ehkä ensi jaksossa pistäydytään Hilltopissa katsomassa mitä siellä tapahtuu, ja kenties myös aseidenhakureissu sinne naisten metsäleiriin tehdään.

      Kolme jaksoahan tätä kautta vielä on jäljellä. Saisi se sotiminen kestää hiukan kauemmin kuin viimeisen jakson ajan, tässä rupeaa odotus pikku hiljaa kyllästyttämään.

    • NeganCrimes

      Näin on. Siinä eilisessä 13. jaksossa pyörittiin Kingdomissa sillä tuloksella että Morgan alkoi sekoamaan ja tappoi sen Richardin (Karl Makinen), joka sukunimensä Mäkinen perusteella on varmaankin amerikansuomalainen näyttelijä. Nähtävästi Morgan aloittaa jonkinlaisen yhden miehen mission Neganin Saviours-porukkaa vastaan.

      Onneksi Carol sai oikeaa tietoa Alexandrian tilanteesta ja hän vaikutti löytäneen vanhan päättäväisyytensä. Carol alkaneen johtaa Kingdomin varustautumista tulevaan sotaan Negania vastaan.

      Seuraavan jakson sneak preview:ssa näytettiin Sashan ja Rositan suunnitelmaa, jossa tavoitteena lienee yrittää ampua Negan kiikarikiväärillä. Voihan olla että nämä 7. kauden tulevat jaksot kuvaavat eri tasoilla sotaan valmistautumista ja kauden viimeinen jakso päättyy jonkinlaiseen cliffhangeriin. Uskoisin että Negan on vielä hengissä 8. kaudella, ja jossain välissä saatetaan kertoa lisää hänen taustastaan ja nousustaan johtoasemaan. Olihan Kuvernöörikin varsin pitkäaikainen hahmo.

    • 67575675

      Koska 8 kausi on tilattu, niin voi olla että sarjaa venytetään nyt mahdollisimman paljon ja kuuluisa konflikti näiden kahden herrojen välillä tapahtuisi vasta 8 kauden lopulla. En usko että kolmen jakson verran riittäisi tälle kaudelle se että sota näiden kahden välillä ylipäätään koskaan alkaakaan. Loppukausi valmisteluja, uudessa tulevassa kaudessa muutama takaumajakso niin että saadaan jaksot täytettyä.

      Morgan nyt ei yksin saisi mitään aikaan jos aikoisi johonkin itsenäisesti, pikemminkin itsemurhatehtävä. Kausi voi siis päättyä tähän että Morgan heittää henkensä, Maggie kaapataan Neganin luokse.

    • 65777756777

      Neganin porukka käy Hilltopissa ja etsivät lääkäriä. Vievät mukanaan tohtori Carsonin joka on Hilltopissa ja lääkäriähän Negan tarvitsee koska edellisen tuikkasi uuniin. Tämä Hilltopin Gregory sitten kertoilee Neganin porukoille ehkä Maggiestä ja Darylistä ja Rickin suunnitelmista Neganille. Negan tietenkin hermostuu kun kuulee tästä, eli joku keskeisistä hahmoista taas pääsee hengestään kauden päätteeksi.
      Sasha ja Rosita yrittävät tappaa Neganin kiikaritähtäimellä varustetulla kiväärillä. Sasha yllätetään ja jää kiinni. Negan tappaa myöhemmin Sashan ja ehkäpä raahaa tämän Alexandriaan ja tappaa Lucillella Sashan Rickin silmien edessä. Negan tietää nyt Rickin suunnitelman ja kausi voisi siis päättyä tähän ja siihen että Negan nostaa panoksia ja hyökkää vaikkapa Hilltopiin tai Kingdomiin. Tai finaalijaksossa voi olla sama lineup niin kuin kutoskauden finaalijaksossa: keskeiset hahmot taas Neganin edessä rivissä odottamassa pesäpallomailaa ja ”syyte” vehkeilystä tätä vastaan ja tuomiona on joidenkin kuolema. Jos näin päättävät päättää taas kauden johonkin tämän tyyliseen cliffhangeriin niin ei hyvä.

    • Z.ja_kummitusjuna

      Do dii. Tällä kertaa sitten nähtiin se odotettu Rositan ja Sashan sovinto, ja yhtä odotettu tilaisuus ampua Negan mitä ei tietenkään yhtä odotetusti käytetty hyväksi. Kuinka osuikin aina joku muu äijä siihen eteen? John Rambo olisi laskenut läpi molemmista, ensin siitä edessä olevasta ja sitten Neganista ja vielä kertalaakilla, mutta se kenties olisi vaatinut hiukan isomman kaliiperin mitä Sashan pyssyssä oli.

      Tuosta Rositan ja Sashan väleistä on pitänyt aiemminkin jo kirjoittaa. Minulta on ilmeisesti mennyt jotain ohi tai sitten ei kaikkea ole näytetty, mutta eikös he silloin kauden ensimmäisen jakson lopussa yhdessä kantaneet Aben ruumista ja ikäänkuin siinä lähentyneet toisiaan? Ja nyt on sitten ollut koko kauden muuten niin jäätävät välit että.

      No nää on näitä. Sasha taisi nyt sitten ainakin allekirjoittaa kuolemantuomionsa, mutta saas nähdä ehtiikö tappamaan itsensä ennen kidutusta ja tietojen kalastelua? Neganin hän varmaan näkee mutta ampunee ohi tai sitten joku Neganin vaimoista osuu vahingossa kuulan tielle.

      Eugene on mielenkiintoinen tyyppi. Olen ollut ihan varma että hän pelaa omaa peliään koko ajan, mutta nyt ei sitten kuitenkaan tarttunut Rositan tarjoukseen. Toisaalta se olisi vaatinut Eugenelta rohkeutta hypätä aidan toiselle puolelle, hän varmaan laski että naisten pelastumiselle ei kovin suurta arvoa voi pistää eikä oma rohkeus riittänyt vielä palata entiseen.

      Saattaa muuten tulla Rositalle yllätyksenä että se kenet hän varsijousineen siellä varjossa bongasi, ei olekaan Daryl vaan Dwight.

    • NeganCrimes

      Eilinen 14. jakso oli varsin onnistunut ja mielenkiintoinen. Simonin johtamat Savioursit vierailivat Hilltopissa ja veivät mukanaan paikallisen lääkärin korvaamaan sitä Neganin listimää lääkäri, joka oli siis ilmeisesti Hilltopin lääkärin veli. Muutoin Hilltopissa Maggie ja Daryl puhuivat pitkästä aikaa toisilleen eikä Darylin tarvinnut enää kantaa ylimääräistä syyllisyyttä siitä että hän olisi osaltaan aiheuttanut Glennin kuoleman. Hilltopin vanha johtaja Gregory taitaa vielä pelata kaksilla korteilla.

      Eugenen tapaus on kyllä vähän arvoitus, sillä luottaako hän siihen että paras tapa pysyä hengissä on olla lojaali Neganille. Loogisesti ajateltuna Sashan pitäisi menettää henkensä tai vähintäänkin jäädä vangiksi kun hän pyrkii iskemään suoraan pääpaikkaan. Toivotaan että Rosita ei tapata itseään turhan takia sillä hän on huomattavan hyvännäköinen nainen, joka oli eilen myös Talking Deadin vieraana.

      Eikähän avoin sota ole jo aika lähellä, mutta en usko että se ratkeaa missään yhdessä suuressa taistelussa, sillä onhan Neganillakin niitä joukkoja useammassa paikassa ja hänen luotettu right-hand man Simon osaa toimia myös itsenäisesti. Rickin pitäisi vielä saada niitä aseita sieltä naiskommuunilta, josta Tara kertoi hänelle viimeksi.

    • 4356689

      Eugene on kääntänyt kelkkansa ja on nyt Negan henkeen ja vereen. On tosiaan mennyt ohi tuo Sashan ja Rositan vihanpito, mutta tietenkin amerikkalaiseen tyyliin piti olla se marttyyri ja sankari jota Sasha tässä jaksossa edusti. Kyllähän se Daryl saattoi olla jonka Rosita näki. Kysyihän Daryl Hilltopissa missä Sasha ja Rosita olivat. Kosto Neganille käy liian houkuttelevaksi ja Daryl päättääkin hyökätä Neganin kommuuniin. Tässä voi siis käydä niin että Sanctuaryssa on väkeä kuin rautatieasemalla, Rosita ja Daryl törmäävät tietenkin vielä Morganiin (ja Caroliin) ja kausi voisi siis päättyä taas uuteen rivissä istumiseen koska kaikki jäävät Neganille kiinni. Negan raahaa heidät sitten Alexandriaan ja Eugene voisi olla se yksi joka tappaisi Neganin mailalla jonkun näistä kiinnijääneistä. Tällä tavoin osoittaisi että on Negan ja kuuluu Neganin joukkoihin. Joku keskeisistä hahmoista kuitenkin kuolee (taas).

      Sota Rickin ja Neganin välillä voisi olla pikemminkin lyhyt yhteydenotto ja toteutettaisiin siis samalla tavalla kuin aikoinaan kuvernöörin kohdalla. Tämä tapahtuisi 8. kauden loppuvaiheessa. Luulen että tätä lopullista yhteydenottoa Neganin ja Rickin välillä saadaan odottaa pitkälle 8. kaudelle.

    • NeganCrimes

      7. kauden 15. jaksossa Rick ja kumppanit saivat haettu ne aseet sieltä naiskommuunilta Taran myötävaikutuksella. Omituista oli kylläkin se että saarella asuvan naiskommuunin vanha johtaja päätti yksin että he eivät halua taistella Rickin porukan kanssa yhteistä vihollista eli Negania vastaan. Osa niistä naisista olisi ollut valmis lähtemään sotaan mukaan eikä jäämään passiivisesti sille saarelle. Se kaatopaikkaporukka Scavangers saa nähtävästi oman osansa aseista tullen mukaan sotaan Rickin liittolaisina.

      Muuten Sasha isku odotetusti epäonnistui ja hän jäi Neganin vangiksi. Sitä vastoin Rosita tapasi Dwightin, joka tuli hänen mukaan Alexandriaan ja tarjosi apuaan Rickille Neganin kukistamisessa. Eugene ja Hillitopin johtaja Gregory vaikuttavat valinneen Neganin tukemisen.

      7. kauden päätösjaksossa pitäisi sitten jo alkaa avoin sota, mutta tuskinpa se yhdessä rytäkässä ratkeaa vaan jatkuu seuraavalla kaudella. Joku tunnettu hahmo kuten Sasha saattaa tietysti menehtyä tuossa alkurytäkässä.

    • Z.ja_kummitusjuna

      Yksi jakso on vielä tätä kautta jäljellä. Eilen tapahtui vihdoinkin se että Rick porukkansa kävi sosialisoimassa aseet siltä naisryhmältä, ja kuten odottaa sopii niin Taran takia meinasi sekin homma kusta.

      Petyin siihen ettei Sashan rynnäkköä sinne Neganin majapaikkaan näytettykään vaan yhtäkkiä hän heräsi sellistä ihan täysissä sielun ja ruumiin voimissa.

      Eugene ei mene millään lankaan vaikka Sasha koetti itsemurhapuheilla vedota että tohtori Porter toisi hänelle aseen, jonka voisi sitten tuikata Neganiin mutta tohtoripa toikin pillerin jolla saisi hengen itseltään. Ei mennyt ihan niinkuin Sasha kuvitteli.

      Keneltähän Negan on saanut tiedon Rickin porukan virittelemästä taistelusta? Äkkiseltään tuntuisi että siltä Hilltopin viskisiepolta Gregorylta, mutta tiedä sitten. Gregory ainakin on eilisen perusteella lähdössä jonnekin, ensin kuvittelin että hän menee Neganin leiriin mutta taitaapi olla matkalla jonnekin pidemmälle kun oikein isoa karttaa katseli. Varmaan aikoo karistaa Hilltopin pölyt kintuistaan taistelun pelossa, veikkaan.

      Ja mitähän pirun peliä Dwight pelaa kun nyt yhtäkkiä käänsi täysin kelkkansa? Mikään yllätys se ei ollut kun menneitä asioita muistelee mutta silti. Rick tietysti uskoo kaiken mitä Dwight hänelle selittää mutta Daryl on eri asia. Ja voihan tosiaan olla että Dwight pelaa koko ajan kaksilla korteilla eli tarkoituksena onkin nyt kusettaa Rickin porukkaa, kun kerran Negankin tietää että jotain konfliktia ne suunnittelevat.

      Kyllähän tässä paljon jäi viimeisen jakson varaan. Tuleeko sitä odotettua sotaa ylipäätänsä vai ei? Veikkaan että aika laimeaksi jää, syystä tai toisesta.

      Entä kuka tai ketkä heittävät viimeisessä jaksossa henkensä? Sasha tuskin tuolta sellistä enää pelastuu, mutta kuoleeko muita? Tara saisi kuolla mutta sitä tuskin tapahtuu, Dwight luultavasti kuolee mutta viekö hän esim. Darylin mukanaan?

      Ilmeisesti tässä ei ole kovinkaan paljoa kulunut aikaa esim. siitä kauden ensimmäisen jakson tapahtumista eli Aben ja Glennin teurastuksesta, kun Maggien raskauskaan ei näy vielä päällepäin mitenkään. Kuinkahan kauan ylipäätänsä tuo zombiepidemia on nyt jyllännyt?

    • NeganCrimes

      Tässä on yksi mahdollinen The Walking Dead TV Show Timeline
      http://walkingdead.wikia.com/wiki/The_Walking_Dead_TV_Show_Timeline
      Rick Grimes heräsi sairaalassa 59 päivää zombiepidemian puhkeamiseen jälkeen.

      Tuon laskutavan mukaan Negan olisi tappanut Abrahamin ja Glennin noin 628 päivää epidemian puhkeamisen jälkeen eli 569 päivää eli noin 1 vuosi ja 7 kuukautta Rickin heräämisen jälkeen. Tosin onhan esimerkiksi Carl vanhentunut todellisuudessa huomattavasti enemmän kuin 2 vuotta sarjan alusta.

      Sinällään huvittavaa että sarjan tekemisen aikana naisnäyttelijöistä todellisuudessa raskaina ovat olleet ja jo lapsena synnyttäneet ovat Sasha Williams (Sonequa Martin-Green; lapsi vuonna 2015) ja Tara Chambler (Alanna Mastersson; lapsi vuonna 2015). Lisäksi Rosita Espinosan esittäjä Christian Serratos odottaa ensimmäistä lastaan vuonna 2017. Sitä vastoin Maggie Greene (Lauren Cohen) ainoastaan näyttelee olevansa raskaana tv-sarjassa. Noita yksityiselämän tapahtumia eivät ole sentään sarjan käsikirjoittajat ottaneet huomioon.

      Mitä tulee Gregoryn rooliin, niin ymmärtääkseni hänellä oli sillä paperilapulla Simonin antamat tiedot tämän oman tukikohdan sijainnista, joka on eri paikassa kuin Neganin pääpaikka. Simonhan lupasi auttaa Gregorya mikäli tälle tulisi ongelmia Hilltopin hallinnasta vaikka hän ei luonnollisesti tiennytkään Maggien roolista tuossa vaiheessa.

      Kauden päätösjaksoa saattaisi olla tavallista pidempi mukaan lukien Kingdomin joukkojen sotaan lähdön Carolin ja kuninkaan tiikerin kanssa.

    • 4354667

      Voi tietysti olla että Negan kukistuu samalla lailla kuin kuvernöörikin: yksi jakso tähän riittäisi, tosin tempo viimeiseen jaksoon täytyisi olla melkoinen. Sasha lopulta saa annettua Neganille tuon Eugenen pillerin ja sodan jaloista paennut Negan kuolisi näin, eikä taistelussa. Luulen kuitenkin että jotain takaiskuja vielä tulee ja ns. sotaa ja yhteydenottoa saa odottaa pitkälle 8. kaudelle asti. Tässä kauden viimeisessä jaksossa joku keskeisistä hahmoista kuitenkin saa surmansa eikä kausi pääty Greg Nicoteron mukaan cliffhangeriin, ja että se on verisin jakso koko sarjan historiassa. Tämä lupailisi jonkinlaista yhteydenottoa. Joten Negan voisi hyvin kukistua tässä kauden viimeisessä jaksossa. Sarjan luonteeseenhan on kuulunut että lähes joka kaudella on jokin keskeinen uhka, oli se kuvernööri, tai Negan, tällä aspektilla olisiko sitten 8. kaudelle tulossa jokin uusi uhka/vastustaja?

    • NeganCrimes

      No, niin 7. kauden 16. jakso eli finaali on sitten nähty. Ihan onnistunut ja kekseliäs kauden päätösjakso, jossa sota nyt kunnolla käyntiin. Rickin suunnitelma petti silti osin että Scavangers (kaatopaikkaporukka), joka saapui Alexandriaan olikin tehnyt oman sopimuksen Neganin kanssa. Tilanteen pelasi oikeastaan Sasha, joka oli muuttanut itsensä myrkyn avulla zombiksi ja sitä kautta häntä ei voitu käyttää panttivankina vaan hän oli enemmänkin ase Negania vastaan.

      Lisäksi Kingdomin ja Hillitopin voimat saapuivat riittävän ajoissa paikalle pelastamaan tilanteen. Nyt rintamalinjat ovat ainakin selvät puolin ja toisin, vaikkakin Dwight jatkoi edelleen peiteroolissaan Neganin palveluksessa. Eugene on vastaavasti menettänyt lopullisesti Rickin porukan luottamuksen ja Gregory jätti Hilltopin ja loikkasi nähtävästi Savioursien puolelle.

      Seuraavalla 8. kaudella pitäisi olla sitten tiedossa isompiakin taisteluita sillä molemmilta puolilta löytyy vielä runsaasti ihmis- ja tulivoimaa. Rick käy varmaan jossain vaiheessa vielä kostamassa tuon Scavangerien petoksen. Muuten keskeiset hahmot säilyivät hengissä vaikka Michonne ja Rosita saivatkin vähän kolhuja, ja Carol oli taas oma itsensä vanhana taistelijana.

    • Z.ja_kummitusjuna

      Ensin hätkähdin, kun se olikin kaatopaikan megakaunotar ja hänen kehitysvammaiset apurinsa, jotka Rickin pettivät mutta eihän se nyt enää jälkikäteen ajateltuna mikään yllätys ole, sillä toinen vaihtoehto eli Hilltopin viskisieppo Gregory luultavasti lähti edellisessä jaksossa jonnekin kauas pois eikä suinkaan Neganin turvapaikkaan.

      Kumma juttu muuten että sitä Dwightin puuttumista ei turvapaikassa huomattu, silloin kun hän oli Alexandriassa puhumassa Neganista pahaa. Meinaan jos hän autolla lähti Rosita kyydissään ja autolla palasi ilman Rositaa, niin ei sitä paikkaa ainakaan kovin hyvin vartioitu. Jännä nähdä kummalla puolella Dwight lopulta pelaa, mielestäni hän ei ammuskelun metakassa yhään laukausta ampunut itse. Toisaalta en menisi takuuseen siitä että hän Neganille selkänsä käänsi.

      Vanha Carol oli taas kerran se joka Alexandrian pelasti. Ei yksin tällä kertaa mutta osaltaan kylläkin. Toinen tai kolmas kerta se jo oli kun Rickin jengi saa Carolia kiittää hengestään.

      Sasha oli Rickin porukasta ainoa joka heitti veivinsä ja hänkin itsemurhan kautta. Pistin toiveita hiukan siihen että Michonne olisi hävinnyt sen painimatsinsa kaatopaikkablondin kanssa, mutta mitä paskaa.

      Ensi kaudella sota jatkuu, ja toivon mukaan porukka harvenee ensimmäisessä jaksossa isolla kädellä, kun noita turhakkeita tuppaa olemaan jo niin paljon mukana.

      Kyllä mä edelleen tykkään sarjasta ja seuraan sitä mielenkiinnolla, mutta jos tätä kauden finaalia vertaa vuoden takaiseen niin olihan tässä eroa kuin yöllä ja päivällä vuoden takaisen eduksi.

    • 57878

      Ihan onnistunut päätös kaudelle. Hyvä ettei jäänyt tällä kertaa ns. cliffhangeriin. Tästä jatkunee 8.kausi varmasti tutulla tyylillä: ensin käydään läpi edellisen taistelun tappiot ja porukka ryhmittyy nyt kokonaisuudessaan Alexandriassa Hilltopin ja Kingdomin ryhmien vahvistamana ja alakvat rakennella puolustuslinhjaansa Alexandiraan. Sota on siis käynnissä ja Negan tietää nyt tilanteen ja sen ettei pysty vaikuttamaan enää Kingdomin ja Hilltopin porukoihin ja tietää mitä on luvassa. Hän ei voi enää marssia Alexandriaan pesäpallomaiolineen ja vaatia mitä ikinä haluaakin. Scavangersit on mitä ilmeisemmin nyt Neganin joukoissa mukana ja voi olla että ensimmäinen askel Rickin megalomaanisessa ja henkilökohtaisessa kostoretkessä olisi nujertaa tuo Scavangersit. Olen vahvasti vielä sitä mieltä että Dwight on kääntänyt takkinsa Neganille. Eugene taas jää kiinni valehtelusta ja siitä että todellisuudessa antoi pillerin Sashalle ja Negan saa tämän selville. Tietäähän ne Neganin "vaimot" pilleristä.

      Taitaa tuleva 8. kausi keskittyä täysin ja kokonaisuudessaan Neganin ja Rickin väliseen sotaan ja en usko että tuo yhteydenotto olisi tulevan kauden parin alku jakson pituinen.

    • NeganCrimes

      The Walking Dead Season 7:n DVD-boksi bonusmateriaalineen julkaistaneen syyskuun 2017 tienoilla ja Season 8 alkanee lokakuun lopulla 2017. Season 8, Episode 1 tulee samalla olemaan sarjan 100. jakso.

      Olen aiemmin hankkinut tasaiseen tahtiin edellisten kausien DVD:t eli Season 1 (6 jaksoa), Season 2 (13 jaksoa), Season 3-6 (16 jaksoa x 4) eli yhteensä 83 jaksoa. jotka on tehty vuosina 2010-2016. Niinpä aloitin muutama päivä sitten sarjan katselun aivan alusta sillä periaattella että katson keskimäärin 3 jaksoa joka ilta klo 21 jälkeen.

      Olen nyt menossa 2. kauden lopulla, ja on sinällään jännä seurata miten tietyt henkilöhahmot ovat muuttuneet ja kehittyneet noista ajoista lähtien kuten Carol, Daryl ja Carl. Alkuvaiheessa oli myös omat näkyvät hahmonsa kuten Shane, Lori Grimes ja Dale. Sen perusjuonen muistaa aika hyvin kuten Hershel Greenin maatilan ja sitä seuranneen asumisen vankilassa, mutta myöhemmällä katselukerralla voi enemmän kiinnittää huomiota erilaisiin yksityiskohtiin. Esimerkiksi suhtautuminen zombeihin on myöhemmillä kausilla suoraviivaisempaa eikä muutamaa walkeria enää kavahdeta samaan malliin kuin alkuvaiheessa.

    • fgurts

      Aivan käsittämättömän huono tuotantojakso, en millään jaksa ymmärtää, miten taso on romahtanut näin perusteellisesti. Menikö koko budjetti yhden halvatun tiikerin animoimiseen? Todella pitkäveteistä katseltavaa: puhetta, puhetta ja vielä lisää tyhjänpäiväistä puhetta, huonoa näyttelemistä, Neganin tyyli meni vanhaksi hyvin nopeasti, aneemiset paikat, tylsät visuaaliset tehosteet, surkea finaali, surkeat musiikit jne jne jne. Todellinen rimanalitus kun vertaa vaikka viitoskauteen. Tuntuu ihan joltain minimibudjetilla tehdyltä amerikkalaiselta tusinarikossarjalta, jossa zombieita. Katsokaa vaikka Black Sailsia ennemmin, siinä oikeasti hyvännäköinen ja mielenkiintoinen sarja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 178
      1903
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1353
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1164
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1085
    Aihe