Nicewood - uusi puhallus taas käynnissä

Kuppaukseenkyllästynyt

Näin se taas alkaa - kuntaa vedätetään jälleen kerran:

http://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2016488-5.HTM
Ruovesi-lehti 12.10.2016 sivu 3

Tällä kertaa yrittäjä ei edes viitsi peitellä Ruoveden ja Virtain kuntien kilpailuttamista keskenään. Ja kuntapäättäjät hokevat taas toisilleen mantraa siitä miten TÄMÄ investointi varmasti kannattaa kunnalle. Saammehan lisää verotuloja ja työpaikkoja. Miten monta kertaa onkaan takavuosina luettu rivien välistä katteeton lupaus "jos kunta vähän auttaa, niin kyllä minä muutan teille asumaan ja maksan veroni teille". Kuka hullu yrittäjä muuttaa ehdoin tahdoin kuntaan jossa on lähes Suomen korkein veroaste?

Yrittäjän täytyy olla sitkeä ja melko ovela, ei hän muuten kauaa ole yrittäjä. Kuntapäättäjä puolestaan edustaa tavallisia kadun tallaajia, eikä yleensä ole mikään ruudinkeksijä. Asetelma on melko kohtuuton. Milloin tämä kuntien vedättäminen loppuu? Pitääkö säätää laki joka kieltää täydellisesti kuntia antamasta piilotukea hallien ym. muodossa yrittäjille.

Luulisi niiden yrittäjien, jotka ovat menestyneet aidosti ilman kuntien apua, olevan käärmeissään näille vapaamatkustajille, jotka lypsävät yhteiskuntaa kerta toisensa jälkeen. Kuntien kuppaajat polkevat hintoja ja varastavat markkinoita niiltä jotka toimivat ilman piilotukia.

Oma lukunsa ovat tietysti yrittäjä-valtuutetut. Muiden taatelitallaajien ihaillessa silmät kosteina, he kertovat syvällä rintaäänellä miten asiat ovat! Vain pitääkseen yrittäjäkaverinsa puolta kunnan puhalluksessa. Varsinaisia kätyreitä nykypäivän Suomessa. Ja taas seuraavissa vaaleissa työntekijät äänestävät tätä sankaria joka "aivan omasta pussistaan auttaa meitä kaikkia, ihan ilman mitään vaatimuksia luo tänne työpaikkoja meidän iloksi"

Yritysten piilotuen antaminen tulisi kieltää kokonaan kunnilta ja kaupungeilta, vasta sitten pääsisimme lähelle tervettä markkinataloutta. Loppuisivat samalla pahat puheet suhmuroinnista kabineteissa.

102

4168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VinkVinkWinWin

      Hallituksen kokouspöytäkirjan 24.10.16 mukaan kunta hankkisi itselleen vanhan saharakennuksen ja vuokraisi sen edelleen Nicewoodille puutavaran terminaaliksi. Terminaalin työllistämisvaikutuksista ei ole mainittu mitään.

      Miksi tähän kuntaa väliin tarvitaan, kun yritys voi vuokrata tai ostaa sen suoraan kiinteistön omistajalta?

      Riku Lahtinen voi myös rahoittaa itse hankintansa myymällä Vuolleniemen rannat kunnalle vaikkapa kuntalaisten virkistysalueeksi. WIN-WIN kaikille.

      • Hulluatouhua

        Tai rakentaa sen varastonsa sinne vuolleniemeen.


    • bluffintunnistin

      Eikö tämä sama yrittäjä ollut vallankahvassa ja ajoi Visuvesi Oyn syvään suohon ja lopulta konkurssiin? Väittäisin että tuo Nicewood bluffi on vain Vuolleniemen kaavan petaamista. Miksi tuolle yrittäjälle olisi muuten tärkeää tuoda jostain kaukaa varastoitavaa tavaraa juuri Visuvedelle ja kuljettaa tavara sitten jonnekin kauas ostajalle. Eikö varastotila satamassa tai yrityksen kotikunnassa Tampereella olisi järkevämpi vaihtoehto. Yrittäjän veroeurot menevät Tampereelle, yritys sijaitsee Tampereella eikä muuten työllistä muita kuin yrittäjän itsensä. Bluffia, bluffia ja bluffia, jälleen kerran. Ruoveden päättäjät: opetelkaa lukemaan rivien välistä.

    • eibluffitunnistin

      Eikö kuitenkin ole hieno asia, että edes jotkut yrittäjät potkivat (puhaltavat) vauhtia tähän näivettyvään kuntaan. Käsittääkseni siihen Nicewood bluffiin on palkattu jo yksi työntekijä ja toista haetaan. Ei paha! Mitä tukiin tulee niin Suomessa ei varmastikkaan valmistuisi yhtään laivaa eikä viljeltäisi peltoja ilman tukia. Kaikkien kotieläimien tuotanto olis jo kauan aikaa sitten lopetettu niin Ruovedeltä kuin koko Suomesta.

      • vaintyhmätmaksaa

        Niin ja nyt pitäisi veronmaksajien rahoilla ruveta tukemaan jo tuonti-puutavaran varastointia, koska laivanrakennusta ja maataloutta tuetaan.

        En näe mitään hienoa yrittäjissä, jotka rakentavat toimintansa tukien varaan, varsinkin kun voisi käyttää omia rahojaan, tulorahoitusta ja halpaa lainarahaa. Rakennetaanko kaikille Ruoveden yrityksille varastot kuntalaisten rahoilla?

        Tavaroiden ostajat ja myyjät varastoikoot tavaransa asiakkaidensa kustannuksella. Veronmaksajille se ei kuulu. Visuvesi ei liene logistisessa mielessä edes optimaalinen sijainniltaan. Nykyään pyritään varastoista jopa eroon siirtämällä tavarat pyörien päälle.


      • kylläkuntaauttaa

        Kai se menee niin, että niitä pitää tukee, jotka ei omilla avuilla pärjää.


      • Kuppaukseenkyllästynyt

        eibluffitunnistinmen kannattaisi yrittää ymmärtää tukimuotojen eron.

        Jos jonkin tuotantosuunnan kaikkia yrittäjiä tuetaan tasapuolisesti (esim. maatalous per eläin ja per hehtaari) niin silloin tuesta syntyvä tuotteiden hinnan alennus siirtyy täysimääräisesti tuotteiden ostajille, koska kaikki sen sektorin yrittäjät toimivat samoilla ehdoilla.

        Jos taas vain osaa yrittäjistä tuetaan ja muut saman sektorin yrittäjät jäävät ilman vastaavaa tukea silloin tuen tuoma hyöty jää niille muutamalle jotka tuen saavat eikä tuotteiden ostajat hyödy mitään (Nicewood vastaan muut vanerin myyjät).


    • Ennen_sieltä_haettiin

      Älkää nyt taas heti marisko pienistä, jos Riku pistää vaneripuodin Visukylään, sieltä vois taas saada halpaa vaneria. Kuin silloin ennen.

      • Eiedistäyrittäjyyttä

        Laittakoot vaan mitä haluaa, muttei verorahoilla. Ihmetyttää nämä tukien perässä juoksevat yrittäjät nyt, kun lainaa saa jo nollakorolla. Kysymys on tässäkin yrittäjäriskin siirtämisestä veronmaksajien harteille.


      • koukuttavavelka

        Sellanen yritys joka myy kavereille halvalla tekemäänsä tuotetta tai antaa tuotteita jopa ilmaseksi, on entinen yritys.Niin se on entinen se Visukylän edullinen vaneripuotikin. Täytyy siihenkin joku syy olla,että sellasta tehdään.Sellasella saadaan ihmisiä kiitollisuudenvelkaan, jota sitten voidaan jatkossa käyttää hyväksi.


      • koukuttavavelkako

        Mitä tarkoitat? Onko tällaista tapahtunut? Kohdistuuko kunnan päättäjiin?


      • Koukuttavavelka
        koukuttavavelkako kirjoitti:

        Mitä tarkoitat? Onko tällaista tapahtunut? Kohdistuuko kunnan päättäjiin?

        En osaa sanoa, kyse oli pohdinnasta yleisellä tasolla ei kohdistettuna keneenkään erityisesti.


    • Kuppaukseenkyllästynyt

      Näin se puhallus taas etenee huomenna:

      http://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2016505-5.HTM

      "Päätösesitys annetaan kokouksessa" - klassinen muotoilu esityslistassa kun asia halutaan hoitaa pimennetyin valoin, ilman turhia vastalauseita ja yleistä mielenkiintoa.

      Tämä on sitä todellista Hyvä veli -toimintaa.

      Miksi ko. yritys ei voi ostaa tonttia itse? Terve yritys saa lainaa 0% korolla ja tarvittavan rakennuksen sanotaan esityslistassa tulevan halvaksi rakentaa.

      Ilmeisesti yritys ei ole "terve" tai riittävän kannattava jotta pankki rahoittaisi sitä - vaan tarvitaan taas höynäytettäviä kuntapäättäjiä leikkimään yhteiskunnan rahoilla.

      Huonosti kannattavan yrityksen maksama yhteisövero tai yhden varastomiehen kunnallisvero ei varmasti peitä kunnan investointia vaikka toiminta jatkuisi kymmeniä vuosia!

      Eikö kunnalla ole jo nyt riittävän paljon kiinteistöjä joista pitäisi pikaisesti päästä eroon?


      Milloin tämä hölmöily loppuu?

      • anteeksimuttaarveluttaa

        Sama kävi mielessäni. Onko siis niin,että yritys ei saa itse rahoituslaitoksilta lainaa ja siksi kunta tarvitaan mukaan peliin?Ja kyllä meidän kunta lähtee mukaan ja katuu tekemisiään sitten myöhemmin.Ja käsittääkseni tuon yrityksen toimarilla on itsellään rakennuskelpoista maataVisuvedellä vaikka kuinka paljon. Miksei käytä sitä varastoilleen,varmaan poikkeuslupa irtoaisi. Jokin tässä nyt mättää!


      • Jäitähattuun

        Miksi esityksessä ei kerrota keneltä sitä tonttia ollaan ostamassa? Bulvaaniltako? Tuollaisen puutteellisen esitysvalmistelun pohjalta päätöksiä ei tee vastuulliset päättäjät. Mutta kun,entisistäkin hallituksen päätöksistä on rikostutkinta käynnissä.


    • Kunnan elinkeinostrategiasta päätetään maanantaina 228.11.2006 kokouksessa §242
      http://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2016505-6-2.PDF

      Lainaus:
      ”Tehdään päätökset valmiiksi uusyrityshallin rakentamisesta. Toteutus tarpeen mukaan”.

      Mielestäni uusyrityshalli ja muita toimitiloja tulisi rakentaa kunnan tuella vain tuotannolliseen toimintaan ja uuden teknologin kuten digitekniikkayritysten ja etätyön tarpeisiiin. Ruovedellä on valmiiksi rakennettu kattava valokuituverkko mahdollistamaan nopeat tietoverkkoyhteydet.

      Onko Ruoveden elinkeinostrategian mukaista ostaa Visuveden teollisuusalueelta tontti ja rakentaa sinne puutavaran varastohalli vuokrattavaksi Nicewood Oy:lle? Tämäkö on tulos elinkeinostrategian laadinnasta ja elinkeinoasiamiehen palkkaamisesta? Emmekö parempaan pysty?

      Tähän varasto hankkeeseen kunnan ei kannata pieniä rajallisia resurssejaan tuhlata. Tyhjiä varastoja on maa täynnä ja logistisesti sijainniltaan parempia kuin Visuvesi. Kunnan kannattaa paukut säästää esitetyn elinkeinostrategian toimenpiteiden toteuttamiseksi.

      • Kuntalaisten piikkiin ei pidä velkaa ottaa varastohallin rakentamiseksi. Kunnassa on vanhoja velkoja jo liikaakin ja niiden epäonnistuneista korkosuojauksista maksetaan miljoonien lasku. Puutavaran varasto ei tuo kunnalle minkäänlaista lisäarvoa elinkeinostrategian kannalta. Päinvastoin se vie resurssit pois oikeilta järkeviltä työllisyyttä lisääviltä hankeilta, joita on varmasti vielä tänne tulossa. Työtä on tehtävä ja elinkeinoasiamieskin palkattu sitä varten. Ei varastojen rakentamista varten.


    • Sijaintihuomioitava
      • haistankäryä

        Nicewood haluaa varaston juuri Visuvedelle,jotta toimitusjohtaja voi sen jälkeen perustella Vuolleniemen kaavan tarpeellisuutta omille mailleen.Tajutkaan nyt herranjestas! Siksi mikään muu paikka ei kelpaa ei edes Ruovesi. Varasto on tässä jutussa vain sivujuonne. Yrityksen kannalta järkevämpi paikka olisi hyvien liikenneyhteyksien varrella, mutta ei tässä kyseisen yrityksen liiketoiminnasta olekkaan kyse,vallan jostain muusta.


      • Visionääri
        haistankäryä kirjoitti:

        Nicewood haluaa varaston juuri Visuvedelle,jotta toimitusjohtaja voi sen jälkeen perustella Vuolleniemen kaavan tarpeellisuutta omille mailleen.Tajutkaan nyt herranjestas! Siksi mikään muu paikka ei kelpaa ei edes Ruovesi. Varasto on tässä jutussa vain sivujuonne. Yrityksen kannalta järkevämpi paikka olisi hyvien liikenneyhteyksien varrella, mutta ei tässä kyseisen yrityksen liiketoiminnasta olekkaan kyse,vallan jostain muusta.

        Vuosia sitten esityslistalla oli 2,7 milj. tukipaketti Visuvesi Oy:lle. Kunnanjohtaja esitti, että jos tätä ei hyväksytä, niin tehtaan piipusta ei savua enään nouse.

        Visio: Parin vuoden kuluttua esityslistalla on Vuolleniemen asemakaava. Kunnanjohtaja esittää, että jos tätä ei hyväksytä, niin varasto ... ...


      • Surkimus1234

        Mutta hänhän puhui totta. Kunnan apu olisi pelastanut työpaikat!


      • höpöhöpöpuhetta

        Voi surkimus sentään, kunnan apu ei olisi pelastanut työpaikkoja. Älä luo mielikuvaa, että Visuvesi Oy kaatui siihen, että kunta jätti tukipaketin antamatta.


      • näinminunmielestäni
        Surkimus1234 kirjoitti:

        Mutta hänhän puhui totta. Kunnan apu olisi pelastanut työpaikat!

        Visuvesi Oy:n olisi pelastanut osaava johto ja järkevät omistajat. Koska molemmat edellä mainitut asiat puuttuivat,yritys kaatui.


      • Tuoeienäänmeneläpi
        Surkimus1234 kirjoitti:

        Mutta hänhän puhui totta. Kunnan apu olisi pelastanut työpaikat!

        Valitusten ansiosta kunta säästi lähes 3 milj. euroa ja se on fakta. Konkurssia ei olisi voitu välttää edes kunnan tuella. Valituksen ansiosta vasta velkoja leikattiin ja sekään ei estänyt konkurssia. Yritys ei ollut pystynyt kannattavaan toimintaan 2000 luvulla kuin parina vuonna. Tukiaisten varassa toimiva yritystoiminta ei kuulu markkinatalouteen.

        Jos yrittäjät olisivat edes uskoneet toiminnan jatkuvuuteen, niin eiköhän oma sijoitus olisi ollut enemmän kuin 50 tonnin takaus työpaikkojen pelastamiseksi. Rahastahan ei ollut pulaa johtajien yrityksestä nostettujen rahavirtojen perusteella.

        Kunnanvaltuustoa kusetettiin ja vietiin kuin pässiä narussa. Täydellistä soopaa syötettiin päättäjille ja vielä lehdessäkin päättäjät vakuuttivat vakuuksienkin kunnalle päin riittävän, vaikka heillä ei ollut mitään faktatietoa asiasta. Kenen toimesta he näihin valheisiin lähtivät? Olisi syytä hävetä.


      • EiNiceäkuntaan

        "Kunnanvaltuustoa kusetettiin ja vietiin kuin pässiä narussa."

        Sama on toistumassa taas. Kunnanhallitus valtuutti elinkeinoasiamiehen jatkamaan neuvotteluja. Ettekö te opi ikinä? Miksi neuvotteluja edes jatketaan tälläisessä hankkeessa. Menkööt Virroille, nehän on todettu Soten yhteydessä vieläkin hölmömmiksi kuin Ruovesi.


      • Tappioksikirjattavaaon

        Ruoveden kunta omisti puoliksi (50/50%) Visuvesikonserniin kuuluvan Rantapusu Oy:n kanssa Kiinteistö Oy Pusunrinne C:n. Kunta osti Rantapusun osuuden 50% yhtiöstä n. 60 tuhannella eurolla. Kunta sai näin 100% osuuden yhtiöstä ja vastatakseen yksin asuntoyhtiön n. 500 tuhannen velat ja maksettavakseen lisäksi talojen purkukustannukset. Ensimmäisen purku maksoi 150 tonnia ja seuraava n.200 tonnia. Tämä esimerkkinä minkälaisia sopimuksia kunnan viranhaltijat kykenevät yritysten kanssa solmimaan. Yritykselle voitto ja kunnalle velat!


      • EIVuollenniemenkaavaa

        Aikaisemmassa kommenteissa on mainittu Vuolleniemen asemakaavoituksen olevan kaiken takana. Valtuustohan jo päätti kerran Vuolleniemen kaavasta, mutta se kaatui hallinto-oikeuteen tehtyjen valitusten johdosta.

        Kunnan viranhaltijat veivät Vuolleniemen kaavoituksen lautakunnan ja hallituksen kautta valtuuston päätettäväksi ilman lain edellyttämää maankäyttösopimusta. Viranhaltijat tietävät lain vaatimukset. Miksi kuitenkin näin toimittiin?

        Maankäyttösopimuksella sovitaan kaavoitukseen liittyvien kustannusten jako kuten kunnallistekniikan kustannukset. Vuolleniemen osalta olisi pitänyt sopia yli 2 miljoonan kulujen jakamisesta. Sopimuksen puuttuessa kuntalaiset olisivat joutuneet tuon laskun maksamaan, mutta onneksi hanke kariutui hallinto-oikeudessa.

        Valtuusto hyväksyi asemakaavan kustannuksista piittaamatta ja ilman maankäyttösopimusta tilanteessa jossa kunnan talous oli jo kriisin partaalla. Kenen etua ajettiin? Mihin unohtui kunnan etu? Miksi näitä asioita ei ole selvitetty? Television ajankohtaisohjelmakin teki jutun tästä Vuolleniemen tapauksesta. Tämäkin asia tulisi selvittää perin pohjin ja tehdä tästäkin tutkintapyyntö.

        Nyt hanketta ajetaan maanomistajan toimesta ja hölmöjen kuntapäättäjien myötävaikutuksella eteenpäin. Lisänä tontin hankinta ja hallin rakentaminen kuntalaisten rahoilla yrittäjän käyttöön.
        Tämä esimerkkinä kuntapäättäjien tavasta hoitaa tehtävänsä.


      • Vuolleniemipelastui

        Riku Lahtinen Visuvesikonsernin johtajana ja osaomistajana osti tilinpäätösasiakirjojen mukaan konsernilta konkurssia ennen Vuolleniemen alueen 200 tuhannella eurolla. Jotain kuitenkin pelastettiin työpaikkojen sijaan.


      • silmänlumetta
        EiNiceäkuntaan kirjoitti:

        "Kunnanvaltuustoa kusetettiin ja vietiin kuin pässiä narussa."

        Sama on toistumassa taas. Kunnanhallitus valtuutti elinkeinoasiamiehen jatkamaan neuvotteluja. Ettekö te opi ikinä? Miksi neuvotteluja edes jatketaan tälläisessä hankkeessa. Menkööt Virroille, nehän on todettu Soten yhteydessä vieläkin hölmömmiksi kuin Ruovesi.

        Jos se asemakaava nyt tehdään,niin toivotaan,että kunta ymmärtää ottaa kunnon korvaukset siitä ja katsoo,että jos maksuksi tarjotaan tontteja, niin tontit on omarantaisia ja se on kirjallisesti vahvistettu, olisi edes joku arvo niillä. Ja mitä tuohon halliin tulee, niin silmänlumeelta näyttää,mutta ei se auta´,jos sen näkee kaikki muut paitsi päättäjät.


      • Kunnantalousromahtaa
        silmänlumetta kirjoitti:

        Jos se asemakaava nyt tehdään,niin toivotaan,että kunta ymmärtää ottaa kunnon korvaukset siitä ja katsoo,että jos maksuksi tarjotaan tontteja, niin tontit on omarantaisia ja se on kirjallisesti vahvistettu, olisi edes joku arvo niillä. Ja mitä tuohon halliin tulee, niin silmänlumeelta näyttää,mutta ei se auta´,jos sen näkee kaikki muut paitsi päättäjät.

        Jos kaavaa tehdään, niin maanomistajat saavat maksaa kaavoituskulut ja kunnallistekniikan. He voivat vähentää nuo kulut myyntivoitoistaan. Kunnalle ei mitään tontteja hyvävelikerhon jäsenten jaettavaksi.


      • hyväsiskot

        Ruovedellä kuten kunnanjohtaja sanoin televisiossa on nyt hyvä siskosiskoverkosto, eli hyväveliverkon aika on ohi.
        Kun siitä hyväveliverkostosta päästiin niin asiathan vaikuttavat menevän tosi hyvin.
        Salailu ja kähmiminen loppui heti ja avoimuuden ja rehellesyyden aika alkoi


      • Värkkiniemikinpelastui
        Vuolleniemipelastui kirjoitti:

        Riku Lahtinen Visuvesikonsernin johtajana ja osaomistajana osti tilinpäätösasiakirjojen mukaan konsernilta konkurssia ennen Vuolleniemen alueen 200 tuhannella eurolla. Jotain kuitenkin pelastettiin työpaikkojen sijaan.

        Värkkiniemikin kuului ennen Visuvesikonserniin ja siirtyi myös toisen omistajajohtajan omistukseen. Kunta teki rantakaavan ja rakensi kuntalaisten rahoilla kunnallistekniikan yksityisen maalle. Paljonko veronmaksajien rahaa kului rakentamiseen ja paljonko kunta sai liittymämaksuina rahoista takaisin? Tämäkin kuvio tulisi selvittää perinpohjin.


      • rikkaatomistajat
        Värkkiniemikinpelastui kirjoitti:

        Värkkiniemikin kuului ennen Visuvesikonserniin ja siirtyi myös toisen omistajajohtajan omistukseen. Kunta teki rantakaavan ja rakensi kuntalaisten rahoilla kunnallistekniikan yksityisen maalle. Paljonko veronmaksajien rahaa kului rakentamiseen ja paljonko kunta sai liittymämaksuina rahoista takaisin? Tämäkin kuvio tulisi selvittää perinpohjin.

        Ei ole ihme, että velkojat jäivät nuolemaan näppejään visukonsernin kaaduttua.


    • luottamusmennyt

      Minun mielestä Nicewoodin tukipakettia ei pidä hyväksyä.

      • Naapurikunnatkiittävät

        Ruoveden narisiat tekevät hyvää työtä. Lähteneitä yrityksiä Wirmet, Ollikainen, Suomenselän Jauhemaalaus, Visu Kaluste ja monia muita. Nicewood tulossa kuntaan, mutta narisiat taasen asialla.


      • verotruoveteen

        Mitä luulet miksi yllämainitut yritykset ovat "lähteneet". Ollikainen, Jauhemaalaus ja Visu-kalustehan ovat fyysisesti Ruovedellä. Mutta verot haluavat maksaa muualle. Todella hienoa toimintaa. Silläkö Ruovesi nostetaan. Nicewoodin tulo Ruovedelle maksaisi varmaan parisataatuhatta, kotipaikka Tampereella joten Ruoveden osaksi jää maksumiehen rooli.


      • Ulkomaanvaneri

        Maksaa yli 400 000 eur ja yleensä nuo kustannusarviot nousevat rakennusvaiheessa. Hintaa tulee työpaikkaa kohti.


      • Lypsäjiäriittää

        Onhan sillä tontilla joku omistaja. Omistaja voisi rakentaa hallin ja vuokrata sitä Nicewoodille. Kunta yritetään sitoa hankkeeseen vain lypsylehmäksi. Ei kiitos!


      • tarkkanakuinporkkana

        Onko kunta selvittänyt,että tuo tontti ei kuulu alueisiin,jossa on pilaantunut maaperä, ja puhdistus tulisi maksamaan valtavasti?


      • Eipilaantunut

        Pitäisikö myös tutkia onko kunnatalon alla pilaantunutta maata. Etenkin pitäisi tarkasti tutkia hallituksen/valtuuston kokoushuoneen alue. Käsittääkseni Visuveden teollisuusalueella ei ole pilaantuneita alueita. Olen ymmärtänyt että se Parsimiemen niemekärki on nyt ja on ollut todellinen kultamuna ruoveden kunnalle.


      • Tukivaisijoitus
        Ulkomaanvaneri kirjoitti:

        Maksaa yli 400 000 eur ja yleensä nuo kustannusarviot nousevat rakennusvaiheessa. Hintaa tulee työpaikkaa kohti.

        Talousarvioon ollaan varaamassa jopa 600 000 euroa. Kunnalla ei ole tähän laittaa omaa rahaa senttiäkään, vaan rahat joudutaan lainaamaan.

        Kunnanjohtaja on jo suojannut lainojen korot etukäteen, joten suojauksen kustannukset tulee sisällyttää vuokraan. Nopeasti laskettuna noin 200-300 tuhatta euroa.

        Yritys voi lainata itse rahat pankista tai hankkia yksityisen sijoittajan toteuttamaan hanke. Jos kunta lähtee hankkeeseen, niin kunnan riskit pitää hinnoitella täysimääräisesti vuokraan.


      • riskipelkuri

        Niin,voihan se asia olla niinkin,että rahaa ei pankeista saa ja yksityiset sijoittajat ymmärtävät riskin suuruuden,kunta on silloin ainoa vaihtoehto.Hienostihan tässä on palloteltu kahden kunnan välillä,ikään kuin hanke olisi kovinkin kannattava ja kuntien pitää kiirehtiä,jotta toinen kunta ei ehdi ensin.Hienosti pelattu,mutta miten käy kunnan?


      • Virratonoikeapaikka
        riskipelkuri kirjoitti:

        Niin,voihan se asia olla niinkin,että rahaa ei pankeista saa ja yksityiset sijoittajat ymmärtävät riskin suuruuden,kunta on silloin ainoa vaihtoehto.Hienostihan tässä on palloteltu kahden kunnan välillä,ikään kuin hanke olisi kovinkin kannattava ja kuntien pitää kiirehtiä,jotta toinen kunta ei ehdi ensin.Hienosti pelattu,mutta miten käy kunnan?

        Rahan saanti ei liene ongelma, jos luottotiedot ovat kunnossa. Yrittäjä vaan ei halua sitoa omia resurssejaan hankkeeseen ja ottaa riskejä, jos ne voidaan siirtää kunnan vastattavaksi. Useat kunnat ovatkin jo luopuneet hallien rakentamisesta yrityksille kokemuksiensa perusteella.

        Jos yritys todella haluaa siirtää toimintaansa Visuvedelle ja rahoittaa hankkeensa itse, niin Tervetuloa. Ruoveden kunnalla ei ole talouden tasapainottamisohjelman aikana varaa ryhtyä rahoittamaan varastohallia, eikä kilpailemaan siitä Virtain kaupungin kanssa.

        Virroilla ollaan tässäkin halliasiassa avoimempia kuin Ruovedellä, jossa on tämä salaamisen kulttuuri.

        http://julkaisu.virrat.fi/dynastia/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20161917-5

        Ruoveden olisi pitänyt elinkeinostrategiassaan tarkemmin linjata, minkälaisiin hankkeisiin osallistutaan ja millaisin resurssein. Tuonkin strategiapaperin laatimiseen pidettiin lukuisia kokouksia ja lopputuloksena pelkkää sepustusta, ilman konkretiaa.

        http://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2016505-6-2.PDF


      • Kotviolainen
        Eipilaantunut kirjoitti:

        Pitäisikö myös tutkia onko kunnatalon alla pilaantunutta maata. Etenkin pitäisi tarkasti tutkia hallituksen/valtuuston kokoushuoneen alue. Käsittääkseni Visuveden teollisuusalueella ei ole pilaantuneita alueita. Olen ymmärtänyt että se Parsimiemen niemekärki on nyt ja on ollut todellinen kultamuna ruoveden kunnalle.

        Eikö Kotvion maaperän puhdistus opettanut kunnan päättäjille mitään?

        Miksi nyt pitää ehdoin tahdoin tehdä sama emämunaus uudelleen?

        Tontin myyjän tulee kunnollisen maaperätutkimuksen avulla todistaa että myytävä alue ei ole saastunut. Tämä on suoritettava ENNEN mahdollista maakauppaa. Muuten päätöksestä valitetaan varmasti oikeuteen.

        Kunnantalon tontti on rakennettu yli sata vuotta sitten aiemmin rakentamattomalle maalle. "Eipilaantunut" trolli yrittää epätoivoisesti sekoittaa asioita.


      • kyyvitonen
        Kotviolainen kirjoitti:

        Eikö Kotvion maaperän puhdistus opettanut kunnan päättäjille mitään?

        Miksi nyt pitää ehdoin tahdoin tehdä sama emämunaus uudelleen?

        Tontin myyjän tulee kunnollisen maaperätutkimuksen avulla todistaa että myytävä alue ei ole saastunut. Tämä on suoritettava ENNEN mahdollista maakauppaa. Muuten päätöksestä valitetaan varmasti oikeuteen.

        Kunnantalon tontti on rakennettu yli sata vuotta sitten aiemmin rakentamattomalle maalle. "Eipilaantunut" trolli yrittää epätoivoisesti sekoittaa asioita.

        Riski on ostaa entisen sahan alueelta maata. Siksi kai tätä kunnalle tarjotaankin, kun entinen sahan omistajakaan ei sitä halua enään omistukseensa.


      • Siiis
        Naapurikunnatkiittävät kirjoitti:

        Ruoveden narisiat tekevät hyvää työtä. Lähteneitä yrityksiä Wirmet, Ollikainen, Suomenselän Jauhemaalaus, Visu Kaluste ja monia muita. Nicewood tulossa kuntaan, mutta narisiat taasen asialla.

        Niin täällä mainostetaan firmoja.ja firmat pyörii ruoveellä mut veromarkat ei jää omaan kuntaan.


    • Kapinakissa

      Jos Ruovedellä on käyttää tuo summa niin palkatkaa ensi vuodeksi ihan omat lääkärit: Pekka ja Heikki sekä Hannu Lehtonen työterveyteen kunnan palkkalistalle, niin saadaan potilaat hoidettua samoin vanhukset. Ja hoitajatkin jaksavat. Rahaa säästyy, kun ei mene erikoissairaanhoitoon eikä Virroille tai tai takseille.

      • kääntyilijä

        Kannatan kapinakissaa


      • JPvastasikyselytunnilla

        Eipä auta että me täällä ollaan tätä mieltä, kun kunnanhallituksen puheenjohtaja Lehminiemi on sitä mieltä, että odotellaan.


      • RuovedenSote

        Houkutellaan hyvät lääkärit yrittäjiksi terveysasemalle. Meillä on valmiit tilat heille vuokrattavaksi ja käytetään vanerihalliin aiotut rahat uuteen lääkäriyritykseen.


    • Spekulointia

      Luin Keskisuomalaisesta 6.12., että Virrat varautuu Nicewood OY:n tuloon Virroille. Kummasta kunnasta mahtaa tulla paremmat tuet?

      • Kaikkienetu

        Hienoa Virrat!

        Ottakaa se sinne Virroille. Ruovedellä ei ole resursseja tämän yrityksen ottamiseen. Ruovedelle ei näitä kuntalaisten rahoilla loisijoita tarvita enempää.


      • Kaikkienetuko

        Ruotsalaiset miettinevät onko tehtaan paikka hyvä täällä, vai pitäisikö se siirtää ulkomaille. Eikö meillä ole resursseja tai haluja pitää tuotantoa täällä?


      • Mietitäännytvielä

        Tuottavat yritykset,joilla on oikeata tuotantoa,ovat aivan eri asia kuin maahantuontiyritykset,jotka tarvitsee varastotilaa.Silmänräpäyksessä tarve voi olla entinen ja kunnalle jää varastotila tyhjilleen.


    • Päättäjäthoitoon

      Puulevytuotteiden maahantuontiin erikoistuneelle yritykselle rakennettaisiin varastohalli kuntalaisten rahoilla. Järrjetöntä!!

      Kunta tasapainottelee oman taloutensa kanssa ja nyt meidän päättäjät ovat laittamassa Visuvedelle varastohalliin 600 000 euroa. Vanhusten palveluista säästetyt rahat käytetäänkin Riku Lahtisen yritykselle rakennettavaan varastohalliin. Tuo varasto ei työllistä puoliakaan siitä mitä vanhusten palvelutuotannosta vähennettiin.

      • omallarahallarakentanut

        Yritys voi saada 20% maaseudun investointitukea hallihankkeeseen, joten ELY keskukseen hakemus sisään, samoin rahoittajille. Todennäköisesti edellyttävät pientä omarahoitustakin todetakseen, uskooko yrittäjä edes itse hankkeeseen. Tämä on kokonaisuudessaan edullisin tapa tuen ansiosta toteuttaa hanke, jonka mahdollisuudet on ensin katsottava läpi, ennenkuin kunnassa asiasta päätetään.

        Kunnan velkarahalla yhden yrityksen tarpeisiin rakennettava halli vie resursseja kunnan omistakin investoinneista useiksi vuosiksi. Kunnasta löytyy kuntalaisia laajemminkin hyödyttäviä ja työllistäviä investointi- ja korjaustarpeita hallihankkeen sijaan.


    • voittokulmala

      Kunnan on halli maksettava, jotta yrittäjä saa yrittää. Lahtisilla meni kaikki rahat vanerin konkassa. Ovat nyt siis köyhiä, joilla ei ole mistä ottaa. Huonolla autolla ajaa ja itsetuntokin on mennyt.

      Yrittämisen intoa jos on niin kunnan ei pidä sitä estää! Kunta voisi myös taata lainan kunnes yritys on vahvasti voitollinen.

      • ameriikanserkku

        Firman liikevaihto viime vuonna yli 4 Miljoonaa Euroa - vaan eipä se ole voitollisuuden tae - tekee varmaan tappiota.

        NYT KAIKKI TALKOISIIN - KUNNAN TÄYTYY PELASTAA TÄMÄ USKOMATTOMAN HEINO JA JALO FIRMA JOKA HALUAA TULLA RUOVEDELLE !

        Hankkikaa saman tein firmalle kunnon arsenaali rekkoja ja palkatkaa kuskit vielä kaupan päälle!

        Kyllä kannattaa - omistaja varmaan muuttaa Ruovedelle kirjoille firmoineen. Ja varmaan hän ryhtyy nauttimaan ansiotuloa osinkojen sijaan, niin että saa maksaa reilusti veroa kunnalle.

        Taidatte olla vähän yksinkertaisia siellä Soumessa...


      • ylläri1

        Oho! Siitähän tulee Ruovesiläisistä yrityksistä toiseksi suurin heti Puhelinyhtiön jälkeen. Ja on näyttänyt olevan voitollinen koko olemassaolonsa ajan. Ja kasvuyrityskin vielä!


    • Vesivisu

      Onhan siellä Viljanmaan Anita, joka kaiken tietää ja varsinkin ymmärtää, sen verran, että jättää eriävän mielipiteensä pkaan!! Kas kun sen liiketalon maalaus ei etene!!

      Ruovesi on valitettavasti paikalleen jämähtänyt ja erinomaisen kehnojen päättäjien pilaama kunta!!! Siellä ei yksinkertaisesti järkevät hankkeet etene juuri sen vuoksi,että päätöksenteossa on vain keskinkertaisuuksia ja valtaa pitävät ja käyttävät vielä heitäkin kehnommat!

      • raukkaasäälien

        Mitä liiketalon maalaus kuuluu tähän asiaan . Olet alakouluasteelle jäänyt surkimus. Anita toimii omillaan eikä yritä huijata yhteiskunnalta rahaa.
        Miten alas voi vaipua syyllisyydentunnossaan?
        Kuuntalaisten pitäisi olla Anitalle kiitollisia kun pelasti meidät Lahtisen edellisestä puhalluksesta. Oli kysymys miljoonista.


      • hölmölänasukas

        Anita näyttää olevan kunnanhallituksessa ainoa, joka ymmärtää asiuoista, muut ovat hyvävelikerhon täysiä suunsoittajia ja pellejä. Kunnanhallituksella on tapana kannattaa kaikki kunnanjohtajan esitykset piittaamatta kunnan edusta. Anita ei kaikkea paskaa hyväksy, niin hän tekee oman ehdotuksen, jota muut hallituksen jäsenet keskenään sovitun kaavan mukaan eivät kannata. Anita haluaa kirjauttaa eriävän mielipiteen, niin kuin kuuluukin tehdä.

        Anitan eriävällä mielipiteellä ei ole kuitenkaan mitään vaikutusta itse päätökseen ja se ei estä näitä hölmöjen päätöksien etenemistä. Turha väittää, että Anita estäisi järkeviä päätöksiä. Järjettömiä päätöksiä syntyy sen johdosta, ettei Anitan järkeviä vastaehdotuksia kannata kukaan, vaan kaikki kannattaa kunnanjohtajan esityksiä, olkoon ne mitä vain. Tämä ei ole demokratiaa, vaan hölmölän hallituksen toimintaa.


    • Viekää.kivetkin.pellosta

      Puu-hallus tulossa, viimeinen karhunpalvelus veronmaksajille...

    • tiedetääntiedetään

      Vaan jos se menee niin että ensin sidotaan kunta yritykseen ja hallin rakentamiseen. Kun halli on rakennettu ja kunta sitonut suuret rahat siihen,onkin seuraava edellytys yrityksen kuntaan tulolle,että vuolleniemen kaava pitää toteuttaa ennen kun yritys ruovedelle suostuu siirtymään.Ja niin kunnan on pakko tehdä se kaavakin,kun niin kerran halutaan ja halli jäisi muuten tyhjilleen.Päättäjämme eivät ole nyt ihan kärryillä.

      • tyhjätpurettavaensin

        Kerrostalot jää Visuvedellä tyhjilleen ja kunta suunittelee lisää asuntoja asemakaavoituksella Vuolleniemeen maanomistajien pyynnöstä. Kautussa, Poukassa ja Ilolassa asemakaavoitetut rakennuspaikat myymättä. Kirkonkylällä teollisuustontit myymättä. Rahaa näissä kiinni huomattavat summat. Tästä huolimatta kunta ostamassa lisää Visuvedeltä teollisuustonttia ja rakentamassa hallia Riku Lahtisen yritykselle, kun hän sitä haluaa. Luuseripäättäjät eivät vastusta, kun pelkäävät jo etukäteen syytöksiä yrityksien konkkaan ajamisesta ja työpaikkojen tuhoamisesta.


      • kysymysmerkkinä

        Sitä tässä vaan mietin,että miksi toi Lahtinen aina saa kaiken haluamansa,vaikka päätökset olis meille kuntalaisille ihan järjettömiä ja kalliita.Kunta tekee kaiken mitä se poika haluaa,vaikka me kuntalaiset kuinka yritetään saada päättäjille järkeä jaettua.


      • keinotonmonet
        kysymysmerkkinä kirjoitti:

        Sitä tässä vaan mietin,että miksi toi Lahtinen aina saa kaiken haluamansa,vaikka päätökset olis meille kuntalaisille ihan järjettömiä ja kalliita.Kunta tekee kaiken mitä se poika haluaa,vaikka me kuntalaiset kuinka yritetään saada päättäjille järkeä jaettua.

        kuulostaa ihan mafian mallilta - jos et tee mitä haluan, niin..... vai onko kyseessä sittenkin lahjonta? kaikki keinot käytössä kunhan saa mitä haluaa! tuntuu toimivan ruovedellä.


    • Puuhallus

      Niinpä, hyvä kysymys...

    • Järjetönhanke

      Huomenna maanantaina 16.1.2017 kunnanhallitus päättää hallin rakentamisesta Nicewood Oy:lle. Esityslistan mukaan ulkopuolinen riippumaton asiantuntijataho on arvioinut Visuveden halliprojektin osalta markkinaperusteiseisen tilavuokran. Tällä menettelyllä on pyritty varmistamaan siitä, että mahdollinen sopimus ei vuokran tason tai muiden sopiumusehtojen osalta sisällä julkisista varoista annettavaa tukea.

      Jos kysymyksessä ei ole tuki, niin miksi ylipäänsä kuntaa tarvitaan hankkeeseen. Rahoituslaitokset rahoittavat yritysten investointeja. Kunta ei ole rahoituslaitos. Ensinnäkään tuo ulkopuolinen taho ei arvioi riskejä joita kunnalle aiheutuu. Niitä ei ole arvioinut kukaan muu kuin kyseinen yrittäjä omaksi edukseen ja siksi hän haluaa kunnan rakentavan hallin.

      Päättäjät laittavat päätöksellään kuntalaiset vastaamaan yrittäjän riskeistä, jotka kuuluvat yrittäjälle. Muutama vuosi sitten kunta päätti vajaan 3 miljoonan tukipaketista Visuvesi Oy:lle, vaikka yritys oli menossa konkurssiin. Päättäjät sysäsivät hirvittävät riskit kuntalaisten harteille. Onneksi valitusten johdosta kunta selvisi järjettömästä päätöksestä.

      Valitettavasti päättäjissä on edelleen samoja henkilöitä, joiden toiminta oli tuhota kunnan talouden. He edelleen jatkavat propagandaansa konkurssin syistä ja syyllisistä. Jäikö heiltä jotain lupauksia toteuttamatta, kun taas ollaan ajamassa täysin järjetöntä hanketta.

      • Vastuuttomatpäättäjät

        Nämä edellisen valtuustokauden päättäjät saivat aikaiseksi kaudellaan 5,8 milj. euron tappion kunnalle huomioimatta harkinnanvaraista valtion tukea. Lisäksi he lisäsivät kunnan velkamäärää 4, 4 milj. euroa eli 65% lisää edelliseen valtuustokauteen.

        Nyt samoja päättäjiä ja niitä on useita ovat laittamassa kuntalaisten rahaa yli 600 tuhatta euroa edellä mainitun konkurssin tehneen Visuvesi Oy:n omistajajohtajan yrityksen varastohallin rakentamiseen.

        Edelleen nämä päättäjät ehkä Ruoveden historia holtittomammat vastuuttomimmat päättäjät valmistelevat uudestaan Vuolleniemen asemakaavaa päätettäväksi.


      • Kaikkipaperille

        Vuokralla ehkä katetaan kustannukset, jotka hallista tulee,mutta mitä tapahtuu,kun yrittäjä päättääkin lähteä muualle? Sopimuksen pitää olla 25 vuotta määräaikanen ja jos mahdollista ensimmäiset 5 vuotta vuokratakuuta, jotta tyhjä halli ei rasita kunnan taloutta jatkossa.


      • ihmekunta

        Paljonko hallin rakentaminen maksaa kunnalle? Kunnanhallituksen pöytäkirjasta ilmenee että tehdäänkin kevytrakenteinen halli. Siltikin, mitä niilläkin rahoilla olisi voinut tehdä kaikkien kuntalaisten hyväksi jotain? Ihmeellistä kunnan toimissa on että melkein joka asiaan otetaan ulkopuolinen tarkastelija, lue konsultti. Paljonko ne maksaa? Mutta ai niin, kuntahan on saanut alijäämän melkein kiinni vuodessa. Miten se voi olla mahdollista kun Laesterän tekemästä selvityksestä ( hinta kymmeniä tuhansia ) ei ole toteutettu juuri mitään. Päinvastoin kunnantalolle palkataan koko ajan lisää päällikkötason viranhaltijoita.


      • Eipäätöstävielä

        Pöytäkirjan mukaan päätöstä hallin rakentamista ei vielä ole tehty. Merkitty vain tiedoksi neuvottelujen tämän hetken tilanne. Sisältö salattu?


      • uteleva

        Hiljaista!
        Mikä nyt mättää?


      • naapurikuntalainen

      • Pölvästierkki

    • työpaikatmeni

      Ja taas menetämme työpaikkoja ja toimintaa naapurille!

      • Kuppaukseenkyllästynyt

        mutta säästämme 700 000 euroa! Eikä tarvitse ostaa vanhaa teollisuusmaata ja ottaa riskiä uudesta "Kotvionniemestä", jonka kunta osti 1 miljoonalla markalla ja puhdisti sitten maat 10 Miljoonalla !!!! Niitä rahoja ei tulla koskaan saamaan takaisin vaikka alueelle syntyikin eliitille mökkikylä. Eikö valtuutetut koskaan opi?

        Milloin pääsemme eroon näistä lipevistä yrittäjistä jotka lupaa maat ja taivaat hölmöille kuntapäättäjille. Hienoa että Virrat saa tuon yhden varastomiehen työpaikan. Yrittäjä kyllä ottaa palkkansa osinkoina, joten Virtain kunta ei kostu siitäkään firmasta käytännössä mitään (ei kunnallisveroa osingoista).

        Ruovedellä on riittävästi maksettavaa typerissä korkojohdannaissopimuksissa, parasta vaan säästää tässä vaiheessa, eikä luulla että yhden työpaikan firmat parantavat talouttamme!

        Kunnalla on hyviä teollisuustontteja yli 20 hehtaaria tarjolla (1,5 e/m2) - olisi todellista järjen köyhyyttä ostaa lisää maata (4,5e/m2) jonkun yrittäjän mielistelemiseksi. Jos ei kelpaa, niin painukoot muualle. Millähän hinnalla nykyinen omistaja osti nuo Visuvesi oyn maat konkurssipesältä - tuskinpa 4,5 e/m2. Puhdistakoon itse ne maat.

        Nicewood ei ole edes rekisteröitynyt työnantajaksi (katso firman perustiedot kauppalehden sivuilta). Liikevaihtoa on 4-5 miljoonaa ja voittotilillä 150000 .

        Mitä helvettiä varten tällainen firma tarvitsee kuntaa ostamaan tonttia ja rakentamaan hallia, kun voisi hoitaa sen mennen tullen omin voimin???? Lainaa saa pilkkahinnalla - jos firma on terve. Jos taas ei ole kunnossa, niin sitä vähemmällä syyllä kunnan pitäisi osallistua näihin talkoisiin.


      • Myöskinkyllästynyt
        Kuppaukseenkyllästynyt kirjoitti:

        mutta säästämme 700 000 euroa! Eikä tarvitse ostaa vanhaa teollisuusmaata ja ottaa riskiä uudesta "Kotvionniemestä", jonka kunta osti 1 miljoonalla markalla ja puhdisti sitten maat 10 Miljoonalla !!!! Niitä rahoja ei tulla koskaan saamaan takaisin vaikka alueelle syntyikin eliitille mökkikylä. Eikö valtuutetut koskaan opi?

        Milloin pääsemme eroon näistä lipevistä yrittäjistä jotka lupaa maat ja taivaat hölmöille kuntapäättäjille. Hienoa että Virrat saa tuon yhden varastomiehen työpaikan. Yrittäjä kyllä ottaa palkkansa osinkoina, joten Virtain kunta ei kostu siitäkään firmasta käytännössä mitään (ei kunnallisveroa osingoista).

        Ruovedellä on riittävästi maksettavaa typerissä korkojohdannaissopimuksissa, parasta vaan säästää tässä vaiheessa, eikä luulla että yhden työpaikan firmat parantavat talouttamme!

        Kunnalla on hyviä teollisuustontteja yli 20 hehtaaria tarjolla (1,5 e/m2) - olisi todellista järjen köyhyyttä ostaa lisää maata (4,5e/m2) jonkun yrittäjän mielistelemiseksi. Jos ei kelpaa, niin painukoot muualle. Millähän hinnalla nykyinen omistaja osti nuo Visuvesi oyn maat konkurssipesältä - tuskinpa 4,5 e/m2. Puhdistakoon itse ne maat.

        Nicewood ei ole edes rekisteröitynyt työnantajaksi (katso firman perustiedot kauppalehden sivuilta). Liikevaihtoa on 4-5 miljoonaa ja voittotilillä 150000 .

        Mitä helvettiä varten tällainen firma tarvitsee kuntaa ostamaan tonttia ja rakentamaan hallia, kun voisi hoitaa sen mennen tullen omin voimin???? Lainaa saa pilkkahinnalla - jos firma on terve. Jos taas ei ole kunnossa, niin sitä vähemmällä syyllä kunnan pitäisi osallistua näihin talkoisiin.

        Täysin samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Teksti sisältää asianmukaiset perusteet hallihankkeesta luopumiselle. Toivottavasti Virrat edes pelastaa meidät tältä asiaa ymmärtämättömien päättäjiemme hankkeelta.


    • ränsistyväkylä

      Hienoa että te valittajat jaksatte valittaa! Jo usea kunnassa oleva yritys on kyllästynyt teidän
      jatkuvaan narinaan ja tehnyt päätöksen kunnasta pois muutolle. Uusi yrityksiä tuskin kuntaan tulee kun ilmapiiri on mikä on.
      Onneksi jäljelle jää vielä ränsistyvät ja jo ränsistyneet talot, ei aktiiviväestö ja velat.
      Siitä on hyvä ponnistaa

      • Kuppaukseenkyllästynyt

        "ränsistyväkylä" - sinun mielestä on siis oikein että lipevät bisnesmiehet saavat ajaa köyhien kuntien talouden lopullisesti konkurssiin katteettomilla lupauksillaan ja pilvilinnoillaan. Höynäyttää yksinkertaisia paniikissa olevia kuntapäättäjiä ja samalla hankkia omalle firmalleen kilpailuetua jota muilla saman alan yrittäjillä ei ole.

        Esittäisit edes yhden pätevän perustelun miksi Ruoveden pitäisi ostaa kolminkertaisella hinnalla lisää teollisuusmaata ja rakentaa siihen pressuhalli omalla kustannuksellaan vuokratakseen sen yrittäjälle, joka pystyisi aivan hyvin tekemään ko. investoinnin omin päin.

        -------------------------------------

        Ruovesi on pieni ja kutistuva kunta - mutta minkä takia sen edes tarvitsisi kasvaa? Väki siirtyy suurempiin taajamiin vaikka tekisimme mitä tahansa. Antaa niiden mennä jotka ovat mennäkseen. Jossain vaiheessa löytyy tasapaino tänne jäävän väkimäärän ja täällä olevien toimeentulomahdollisuuksien välillä.

        Jos ajamme hötkyillen kunnan talouden totaalisesti kuralle, se tarkoittaa pakkoyhdistymistä toiseen kuntaan. Pidetään mieluimmin talous jotenkin kunnossa. Sote - uudistuksen jälkeen se on todellakin mahdollista. Silloin voimme oikeasti säilyä itsenäisenä.

        Ei meidän pidä leikkiä mahtipontista ja kasvuhakuista kuntaa, siinä kilpailussa olemme jo hävinneet kauan sitten naapureille joiden sijainti on maantieteellisesti parempi ja joilla on rautatiet ym. ym. Karsitaan byrokratiaa, pois turhat kaavat (asemakaavat Visuvedellä ja Jäminkipohjassa on älyvapaata turhuutta), jätevesi ym. rakennusmääräykset mahdollisimman väljiksi, maksetaan nopeasti pois korkojohdannaisten lasku ja pidetään huoli siitä että virkamiehet eivät sorru enää moisiin typeryyksiin ikinä tulevaisuudessa.

        Pieni voi olla kaunista! Tähtäimenä pitää olla pieni ja ketterä kunta jonka byrokratia on minimissään, poikkeamisluvat saa helposti ja turhat vaatimukset ja säännöt on karsittu pois. Sellainen joka aidosti on asukkailleen ystävällinen ja elää "suu säkkiä myöten".


    • Eivalittamista

      Tervetuloa kehittyvään ja yritysystävälliseen kuntaan Ruovedelle yrittämään. Kunta tarjoaa edulliseen hintaan kaavoitettuja omakoti- ja teollisuustontteja keskustan alueelta. Yritykset voivat rakentaa heti tarvitsemansa toimitilat ja asunnot valokuituverkkoineen.

      Kunta ei kuitenkaan kanna yrittäjäriskiä yrittäjien puolesta, eikä myönnä lainvastaisia tukia. Kunta myöskin valvoo saatavansa yrittäjiltä, etteivät velat vanhene.

    • nicenicenice

      On olemassa ainakin yksi paikkakunta,jossa päättäjät on hölmömpiä kun meillä Ruovedellä ja se on VIRRAT.

      • Ruovesikiittää

        Aamulehti kirjoitti jo, että Nicewood saa 3000 m3 varaston Virroille. Noin 1,76 miljoonaa maksava halli vuokrataan yritykselle, joka muuttaa Virroille.

        Onnea ja menestystä Nicewoodille ja Virroille.


    • Meni_nekin_työpaikat

      Suomenselän Sanomien mukaan työllistää tällä hetkellä Visuvedellä kymmenen henkeä. Että kiitosta vaan vastustajat.

      • Nostalgiaeipure

        Yrityksen oma asia on työllistää niin monta varastomiestä kuin haluaa. Kymmenen tai sata aivan sama. Kunnan veronmaksajana en ole valmis tukemaan pienipalkkaisten varastomiesten työllistämistä vaan se on yrityksen oma asia, jos sellaisen tarvitsee. Palkatkoot työntekijänsä mistä haluaa noudattaen suomen lainsäädäntöä.

        Ei tarvitse kiitellä, kun tuolla ei ole mitään merkitystä meille. Tervemenoa Virroille työllistämään kymmenen henkeä. Me emme ole edes kiinnostuneita
        vanerin varastohommista, kun ne ajat ovat jo ohi. Ruoveden päättäjille toivoisin järkeä näissäkin asioissa.


      • Vain_ajan_kysymys

        Missä ne yhdeksän työntekijää luuraa ja mitä he tekevät?Toimistolla näyttää istuskelevan tasan tarkkaa yksi henkilö.

        Ei kannata surra, jos Nicewood lipsahti Virroille. Jäähän meille Ruovedelle Vuolleniemen asemakaava. Piikki on auki. Hommaa on jo pohjustettu muuttamalla tien paikkaa, jotta kyseinen maanomistaja saa lisää tonttipaikkoja. Syksyllä muistaakseni asiasta puhuttiin ainakin teknisessä lautakunnassa ja kunnanhallituksessa. Asia lienee ympäristölautakunnan valmistelussa.

        Siis jos ei yhtä saanut, niin sitten toista pyytää!


    • benböle

      Ruovetiset itse halusivat Nicewoodin menevän virroille.Kateelliset saivat mitä halusivat, mutta nyt ei Mummujen ja Vaarien tarvitse virua vaipoissaan. Ei työpaikkoja, ei veroeuroja. JATKAKAA!

      • MeneVirroille

        Mitä sä kitiset muutamasta työpaikasta?

        Yritys valitsee itse missä yrittää. Ruovetiset eivät ole vastuussa yrityksien päätöksistä, työpaikoista, eikä konkursseista.


    • Kohta_kuntaliitosta

      Kävin Virroilla, ja siellä näkyi yksi Keskisen kuljetusliikkeen rekoista olevan maalattu Nicewoodin väreihin, ettei ihan pikkufirman kuljetustarvetta. Onnittelut entisen Emäpitäjän änkyröille.

      • Värienvalintavapaa

        Kuljetusfirman rekka Nicewoodin väreissä ja päättelet siitä kuljetustarpeet. Lopeta jo tuo naurettava propagandasi. Tuo ei kerro yhtään mitään mistään kuljetustarpeesta. Kaadat tuolla vielä mahdollisuudet yrityksen siirtyä Virroille, jolloin sinä olet se änkyrä, josta muita syytät.

        Nicewood voi siirtyä Virroille jos valtuusto hyväksyy hallituksen esityksen. Valtuuston päätöksestä saatetaan vielä valittaa, jolloin hanke viivästyy vuodella tai jopa kaatuu. Paljon on lupaukset Virroille Ruoveden lupauksista muuttuneet. Työllistämisen lupaus muuttunut parista henkilöstä kymmeneen ja hallin kustannukset ovat nousseet 600 tonnista 1,7 miljoonaan.

        Lycka till.


    • lakurihtinen

      Onhan se hyvä että joku uskoo suuryritykseen. Rekanmaalausko on lujittanut uskoasi. Olihan kolmenmiljoonan huijaus Ruovedelläkin vähällä onnistua.
      Jäihän Ruovedelle harmiksi vielä rahoittaa yrittäjälle menot jotka Vuolleniemestä aiheutuu. Toivottavasti äänestäjät äänestää valtuustoon järkeviä päättäjiä joita tämä "yrittäjä" ei onnistu enää hölmöttämään!

      • Kuppaukseenkyllästynyt

        Kannattaa varoa äänestämästä Nicewoodin perskärpäsiä valtuustoon uudestaan.

        Trumpin elvistely ja uho Amerikassa osoittaa hienosti miten POLLEAT YRITYSJOHTAJAT ovat täysin kykenemättömiä hoitamaan demokraattista yhteiskuntaa - muuten kuin käärimään voittoa omaan ja kavereiden taskuihin.

        Kuten Donald Trump Amerikassa meilläkin on omat ÄÄNESTÄJIEN MIELISTELIJÄT jotka lupaavat sirkushuveja ja työpaikkoja - mutta onnistuvat siinä vain kuppamalla yhteiskunnan rahaa omille firmoilleen. Katso YLE MOTin tiedot ELY-tuista Ruoveden firmoille vuosien varrella - ja käytä järkeäsi!

        Ilmaista lounasta ei ole, eikä tule - varsinkaan veroja maksaville äänestäjille!
        Yritysjohtajat kyllä kasvattavat firmaansa minkä ehtivät verovaroista.


    • Eiseoletyhmäjokapyytää

      1,7 miljoonaa kuntalaisten verorahoja, kuulostaa kaikkien aikojen puu-hallukselta!

    • Meni_nekin_työpaikat

      Hinta hallille, jonka yhtiö lunastaa sopimuksen mukaan itselleen. Virtain kaupungin yksi parhaista yrityssopimuksista, ottaen huomioon työpaikat, firman maksamat verotulot, kuljetukset ym. toissijaiset vaikutukset. Myös uudelle alueelle valtatien varteen rakennettavan hallin imagovaikutus on merkittävä.

      • ihanfaktaavaan

        Silmiini osui kyseisen yrityksen omavaraisuusaste, joka vuonna 2015 oli 8%.

        "Mitä suurempi omavaraisuusaste on, sitä terveemmällä pohjalla yrityksen liiketoiminta on. Korkea omavaraisuusaste antaa yritykselle puskuria selvitä vaikeiden aikojen yli.

        Yli 40 prosentin omavaraisuusastetta pidetään hyvänä. 20–40 prosenttia on tyydyttävä luku, alle 20 prosenttia heikko. "


    • Kannattaakalastaa

      Veronmaksajat kantavat investoinnin riskit, subventoivat velan korot. 10 työpaikkaa vanerin varastoon, eihän nyt sentään?? Yksi mies pystyy hoitamaan tuollaisen varaston fanerit, ei tuskaa mitään. Höpöpuheita. 1,7 miljoonan tuella pitäisi kuntaan syntyä 30 uutta työpaikkaa...

    • etsiseuraavakunta

      VALITUS HALLINTO-OIKEUTEEN NICEWOOD HALLISTA.
      http://www.virrat.fi/tiedotteet/kaupunginhallituksen-paatoksia-24417-tarkastamaton-poytakirja/?eID=2164

      VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2017 267
      Kaupunginhallitus 24.04.2017

      "Virtain Yrityspalvelu Oy / Pentti Tikkanen esittää kunnallisvalituksessaan,
      että Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumoaisi Virtain kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston tekemät päätökset rakentaa varasto/teollisuus hallitilaa Nicewood Oy nimiselle yritykselle kuntalain vastaisena."

      Valittaja perustelee vaatimustaan mm. seuraavasti:

      " Virtain Yrityspalvelu on harhautettu solmimaan alihintainen
      vuokrasopimus Nicewood Oy:n kanssa. Tämä ei ole lain tarkoitus,
      vaan tämä loukkaa kilpailuneutraliteettiä."

      " Kiinteistöveron arvoa ei ole sisällytetty kiinteistönvuokraan."

      Lisää perusteita löytyy pöytäkirjasta.

      Onneksi vältyttiin Ruovedellä tältä, vai päästäänkö valittamaan jatkossa?

      • Kusetustakokaikkioli

        "Harhautettu solmimaan alihintainen vuokrasopimus".

        Tätäkö Ruovedelläkin yritettiin?


      • olikoymmärrystä

        Siis kuka on harhauttanut ja ketä? Ja kuka on ollut niin yksinkertainen että on harhautunut?


      • ulkomaillatyöllistänyt
        olikoymmärrystä kirjoitti:

        Siis kuka on harhauttanut ja ketä? Ja kuka on ollut niin yksinkertainen että on harhautunut?

        Kunnan päättäjät ovat niin yksinkertaisia, että heidät on helppo harhauttaa. Tämähän on Ruovedellä jo useasti koettu. Politiikot hyväksyvät lähes kaikki vaatimukset, kun luvataan työpaikkoja, Miksi? Visuvedelläkin taitaa olla kuitenkin työntekijöistä pulaa, kun kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita työllistetään. Tarvitaanko me työpaikkoja lisää, jos työntekijöitä ei paikkakunnalta löydy. Monet yrittäjät vievät työt sinne mistä löytyy työvoimaa ja yrittämisen edellytyksetkin ovat paremmat kuin täällä.


    • Polleita

      Mieluusti suositaan hoono suomi immeisiä.ja niille ketkutellaan työperäistä lupaa jäädä maahan .no esim.aamulehti hehkutti kahteen otteeseen mamusta joka oli virtain valimolla töissä.ja mies kertoi muuttavansa virroille jos saa jäädä suomeen.kuinka ollakkaan sai paperit.saman tien poistui ei työt enään kiinnostanut.ja eiköhän työnantaja saa korvauksen näistä kun työllistää.mut omat ensin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1762
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1758
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1241
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1164
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1142
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1067
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1021
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      995
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      994
    10. 10
      980
    Aihe