taloudelliset kyvyt Suomessa vähissä?

kannustinloukut_puree

vai miksi on usein niin että ne osuvimmat ajatukset tulevat jonkun kolumnistin riveiltä?
Ja laitettu "pois näkyviltä", esim. Talouselämän viimeiselle aukeamalle...

Päättäjillä ei tunnu olevan samaa kykyä nähdä asioita tai tehdä suunnitelmia yhtä terävästi.
Päättäjiltä puuttuu se rohkeus josta on moitittu yritysjohtajia.

7

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vitun.paskahousut

      Suomessa taloudelliset ja poliittiset päättäjät ovat pelkkiä paskahousuja, pelkureita, neitejä jotka pistävät pään pensaaseen kun pitäisi investoida tai keksiä jotain uutta tuottavaa toimintaa Suomessa. Tällaisia paskahousuja jos esi-isätkin olisivat olleet niin tulikin olisi varmaan vielä keksimättä...

    • Demokratian_ongelma

      Päättäjät äänestetään ulos, jos toimet eivät miellytä äänestäjiä. Ratkaisevaa ei suinkaan ole se, ovatko toimet oikeita vaan miltä ne tuntuvat.

    • Ikuisopiskelija

      Taloudellista tietämystä ja talousosaamista sinänsä on meillä Suomessa runsaasti ja jopa erilaisiin koulukuntiin asti sitä riittää. Ongelmana näkyy olevan se, että meidän poliittinen päätöksenteon systeemimme ei riittävästi hyödynnä korkean tason talousosaamista sen paremmin kuin yleensäkään tieteellistä tietotaitoa. Professorit eivät oikein "mahdu" puolueohjelmien sapluunoihin ja niin meillä huipputason tietotaito jätetään kovin suuressa määrin hyödyntämättä poliittisessa päätöksenteossa. Poliittisten vallanpitäjien kantti ei vaikuta kestävän tieteellistä ajatusten vaihtamista, sillä puolueohjelmiin sopimattomat hoipertelijathan leimaantuvat varsin herkästi kerettiläisiksi.

      Kuvitteellisten "vahvojen johtajien" pirtaan ei sovi asioitten syvällinen ja aikaa vievä syynäily puolelta ja toiselta ynnä kenties vielä kolmanneltakin. Kun vielä esim. insinööriltä puuttuu korkeakoulutason yhteiskunnallinen tiedollinen ja kokemuksellinen tausta, niin vaikeaahan hänen on arvioida korkean tason talousosaamisen suunnalta saatavaa hyvödyllistäkään aineistoa. Puolueen ja hallituksen ohjelmiin uskominen ja luottaminen on paljon sutjakkaampaa, vaikka ne ohjelmat eivät osuisikaan yksiin elävän elämän todellisuuden kanssa. Milloinkahan meille Suomeen saataisiin esim. valtiovarainministeriksi edes kansantalouden gradutason osaaja väitelleestä tohtorista puhuattakaan?

    • nöfs

      Miksi nämä kolumnistit eivät ole toteuttamassa niitä ajatuksiaan?

      Olisiko niin, että leukoja on helppo louskuttaa, mutta toteutus ja toimeenpano onkin sitten kokonaan toinen juttu...

      • sdjksflkfjlkddflk

        Systeemi paitsi jättää investoinnit tekemättä, myös estää köyhänä syntyneiden vaurastumisen ja siten investointien jne. parannusten toteuttamisen.
        Suomen kansa on alistettu ja nöyryytetty niin suohon että ei tästä maasta enää tule mitään menestystarinoita, hiipuu vaan kehitysmaaksi koko paikka.


      • Ikuisopiskelija

        Erityisesti huomioni kiinnittyi näkemykseesi, jonka mukaan "Systeemi estää köyhänä syntyneiden vaurastumisen...". Olen täysin samaa mieltä ja ainakin suunnan osalta eli hankalaksi on tehty rahvaan vaurastuminen Suomessa. Vaurastumista haittaavaan suuntaan systemaattisesti vaikuttavat monet seikat. Ajatellaanpa yleisiä henkilökohtaisen talouden, kotitalouden, perheen tavallista elämää, niin taloudelliset elämisen puitteet hankaloituvat kaiken aikaa ja myös nykyisen Sipilän hallituksen toimesta. Monenlaiset taksat ja maksut nousevat systeemissä kuten mm. auton käyttö ja kiinteistövero siinä muun mukana. Valtakunnan hallitus kuvittelee muutoksen tapahtuvan vientiteollisuuden olosuhteitten helpotuksen kautta. Se muutos saattaa vierähtää 2020-luvulle ja onpa vallanpitäjien toiveissa mainittu ihan vuosi 2030. Siihen mennessä kurki ehtii kuolla ennen kuin suo sulaisi, jos sitten sulaisi laisinkaan.


    • PK-Yrittäjä

      Yrityksille pitäis tarjota myös keppiä ja ohjausta, ei pelkkiä porkkanoita ilman vastiketta. Edelleen lähes kaikessa toiminnassa saadaan parempia tuloksia (tai saadaan edes jonkinlaisia tuloksia) toimivilla kannustimilla. Mitä sitä liikaa huhkia näin epävarmoina aikoina, kun tulos kasvaa "miesten maatessa" ts. näillä mennään tutun turvallisesti kun poliittiset päättäjät hoitelee veroja ja maksuja alentelemalla kasvavat tuotot ja bonukset. Niin ja kohta saa Ferrarinkin alleen mannermaiseen hintaan (verokäytäntöjä kun vähän rukkaillaan, luki Iltiksessa). Ilmeisen tärkeä asia on juuri nyt tukea Ferrarin ostajia. Olenko kateellinen - en ole! Olen huolissani ja erittäin pettynyt nykyisiin poliittisiin päättäjiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      119
      1858
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe