Koulutettu väestö helpompi aivopestä?

Penna-Tervo

Väite voi kuulostaa absurdilta mutta itseasiassa eipä mennä tuomitsemaan heti. Nimittäin asia on niin että koulutetumpi väestö lukee enemmän ns. laatulehtiä ja seuraa "objektiivista tiedonvälitystä" kuin muut. Mutta jos ja kun tätä "laatumediaa" saadaan ohjailtua tietyn suppean eliitin haluamaan suuntaan hienovaraisesti on juuri lukeneisto helpoimmin huijattavissa koska se LUULEE TIETÄVÄNSÄ MUITA ENEMMÄN. Älymystöstä tulee näin omahyväisyytensä vanki.

Onko tästä empiiristä todistusta? On. USA:ssa juuri hyvätuloisemmat yleensä valkoiseen ylempään keskiluokkaan kuuluvat kannattivat enemmän Vietnamin sotaa ainakin vuoteen 1968 asti kuin "laatumediaa" vähemmän seurannut väestö. Mitä koulutetumpi väestö sitä todennäköisemmin se hurahti uskomaan laatumedian propagandaa sodasta (jota Pentagon ohjasi).

Suomessa on nyt käymässä juuri näin. Älymystö, vuhreät, "intellektuellit" ym omahyväinen väki hurahti uskomaan "laatujournalismia". Rahvas vaistoaa kusetuksen paremmin. Se näkee tosiasiat. Vastaava tapahtui myös taistolaisuuden vuosina. Älymystö hurahti, rahvas jurnutti vastaan.

73

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dragutinovic

      Well, kuten Groucho Marx sanoisi:

      "Kumpaa aiot uskos? Minua vai omia silmiäsi?"

      Ja nyt arvoisa älykkö miltä ero median luoman kuvan ja oman havaintosi välillä näyttää

      - monikulttuurisesta paratiisista?
      - EU:n ihanuudesta?
      - Usan ulkopolitiikasta (päättymätön sora)?

      • Kkkkbb

        Päättymätön sora?


      • Dragutinovic

        Päättymätön sota.


      • KeisariIlmanVaatteita

        Koulutetun kansan helpompi huijattavuus perustuu "Keisarin uudet vaatteet" -kusetukseen. Vedotaan heidän älykkyyteensä.


    • zxcvbnmkl

      Taistolaiset, vihreät ja natoeliitti uskoo visioonsa ja fantasiaansa enemmän kuin omiin reaalielämän havaintoihinsa (jos niihin edes kykynee). Hänelle ideologia on oleellisempi kuin todellisuus.

      • Ulkovaltojen.agentit

        Näillä on mahdollisuus lähteä pois Suomesta. Uskovat tosiaan enemmän visioonsa kuin reaalielämän havaintohinsa. Sanominen ei tee mitään. Toimittajat ulkomaalaisia takarivin jäynäreitä. Eilen suomalaislehdistöä hakuttiin ZH:ssa kopioivat suoraan valtamediaa lännestä, laiskuus iski niihin.


    • jgkcjhk

      Tieteessä teoria testataan empiirisillä kokeilla jos se on vähänkin mahdollista. Samoin sitä vastaan argumentoidaan antiteeseillä jotka myös on empiirisesti voitava todistaa kokein ym.

      • hojotojo

        Älymystöstä kuulostaa hienolta, kun sanoo uskovansa tieteelliseen maailmankuvaan, vaikka se olisi täysi potaska kuten darwinismi/evoluutiousko.


      • Vesittäminen.itsetuho

        Tiede dilutoi, eli vesittää käytännön kokemukset ja historian faktat mm. afrikkalaiseista invandereista.


    • LiikaaViisas

      Minä älymystöön kuuluvana ja paljon lukeneena olen antanut kirjojen kertoa, että rikkainta aikaa rahallisesti ja hengellisesti on eletty silloin kuin kulttuurit ovat kohdanneet ja eläneet sovussa, jos köyhyyttä ja sotaa haluatte niin laittakaa rajat kiinni ja syyttäkää kaikesta pahasta väärän värisiä. Totuus on kuinteknkin se että oma köyhyys, maallinen ja hengellinen, ei lähde muita potkimalla vaan työtätekemällä

      • Kulttuurimarxismintotuus

        Olet antanut nykymedian panna sua perseeseen oikein elämän kyllyydestä, sallitko kertoa minulle milloin esim. Lähi-idässä kulttuurit ovat eläneet sovussa? Entäpä Afrikassa? Mitä viisaat kirjasi kertovat? Kailille elämän toiminnoille on oltava jotkin rajat, en satu muitamaan sellaista aikaa ikinä olleen kun ei ollut rajoja!


      • LiikaaViisas

        kun lukee niin tietää se esim että 1500-1900 oli lähi idässä rauhan aikaa, rauha rommuttui, ja nykyinen sekasorron siemen kylvettiin kun ranska ja britannia jakoivat lähidiän noppaa heittämällä.

        Mutta noihan on asioita, mistä etä mitään tiedä kun kouluaikasi meni runkatessa ja liimaa haitellessa, jotta pääsisit kaltaistesi, aivoipestyjen apinoiden seuraan, paheksumaan levittämään viha ja tuhon sanomaasi.


      • AyatollahRuhollahKho

        Kirjaviisas luulee että lähi-idässä on ollut rauhanaikaa 1500-1900 luvulla, salli mun nauraa, silloin käytiin lukemattomia heimosotia ja tapettiin vuorotellen vääräuskoisia. Oli rasismia ja syrjintää ja orjia. Allahu Fuckbar!
        Lähi-idän illimadot eivät ikinä ole olleet sovussa.


      • monenAlanMestari

        Lähi-Itä oli 1500-1900 luvuilla Ottomaanien eli Turkin hallitsema alue. Siellä asui suhteellisen vähän ihmisiä, joten yhteenototkin olivat pieniä.
        Miksi muuten luullaan että jos ihminen on koulutettu vaikka lääkäriksi, hän on automaattisesti myös spesialisti maailmanpolitiikassa? Mitä pitemmälle ihminen kouluttautuu, sitä kapeammaksi käy hänen käsityksemsä ympäröivästä Maailmasta. Aika ei riitä kuin oman alan hallintaan. Työtön perukoulun käynyt 30-kymppinen voi omata todella mahtavan perustietämyksen monelta erilaiselta elämänalueelta jos on itseopiskellut. Jos hän on viisas, hän osaa myös yhdistellä asioita poikkitieteellisesti. Tiedosta onkin tullu vaktaapitäville ongelma.


    • 656565656565

      Testien mukaan ihmisillä on taipumusta konformaatioon. Eli vaikka omilla silmillä näkevät, he rupeavat seuraamaan muita. Niin sanottujen älykköjen ja korkeastikoulutettujen typeryys nähdään juuri holokaustitutkimuksessa. Lainataan vain toisten teosten lähteitä, muttei ikinä yritetä selvittää ovatko ne edes mahdollisia ja tosia.

    • Dunnin-Kruger voimissaan. Niin, joskus tosin ehkä kannattaisi pysähtyä miettimään, että jos omasta mielestä on kouluttamattomana paljon tietäväisempi ja kykeneväisempi havaitsemaan totuuden ja koulutus jotenkin tekeekin hölmömmäksi, niin... olisikohan asia todella noin vai voisiko olla, että tulee vähän yliarvioitua omia tuntemuksiaan.

      Tässä ei nyt tainnut 'lukeneisto' luulla tietävänsä muita enemmän ja olla 'omahyväisyytensä vanki'. Taisi tulla tämä käsitys omasta ylivertaisesta tietämyksestä nyt vähän toiselta taholta.

      • Setalesponkisälli

        Taitaa vsemmistohomolla olla tuntemuksia sisällään että kaikki ei ole okei?
        Urbaania legendaa että vasuri olisi älykäs!


      • burtwag

        Taitaa TUL tuon mainitsemasi kognitiivisuusvinouman yleisin arkielämän ilmentymä olla sellainen kuin autolla-ajotaito, jossa jokainen tuntee olevansa keskimääräistä parempi kuljettaja! :)


      • burtwag kirjoitti:

        Taitaa TUL tuon mainitsemasi kognitiivisuusvinouman yleisin arkielämän ilmentymä olla sellainen kuin autolla-ajotaito, jossa jokainen tuntee olevansa keskimääräistä parempi kuljettaja! :)

        Hyvä esimerkki. Ellei se ole yleisin, niin ainakin yksi tunnetuimmista. :)


    • OppineisuusOnHuuhaata

      juu, mullakin lääkäri määräsi venyttelyä ja muuta paskaa selkäkipuihin, mutta kun asiantuntijan avulla maadoitin sänkyni maasäteilyä vastaan niin kivut poistu vuodessa

    • HFJJHK

      Tämä aika jakaa kaikki poliittiset puolueet. Jokaisessa puolueessa alkaa nousta poliittisia kerettiläisiä. Ehkä vihreät ovat juuri rakenteensa vuoksi (cityvihreät yliopistolaiset) kaikkein parhaiten aivopestyjä uskomaan visioihinsa joita on monikulttuurisuusfantasia, vihreä energia, naton rauhanpommitukset, homohuuhaa...

    • hl45re

      -uskovainen uskoo vaikka ei näe, kommunisti uskoo vaikka näkee, vanha sanonta

    • Franken

      Yliopistolla on elämästä vieraannuttava vaikutus. Vain mateemaattisten ja osin lääketieteellisten alojen opiskelijoilla säilyy kosketus todellisuuteen (eikä kaikilla heistäkään). Surkein sakki on tiedotusala ja kulttuuriala: siellä kasvaa totalitaristinen ajattelu jossa demonisoidaan kaikenlainen toisinajattelu.

      • Ylenerikoisasiantuntijat

        Suomen korkeakouluissa loisii Kulttuurimarxismin siemen, jokainen saatanan dosentti on kalellaan kulttuurimarxismiin ja siirtää sen opiskelija reppanoihin joista tulee vihreiden liimanhaisteljoiden kannattajia.


    • nimby_

      Koulutettu parempi väki kuvittelee, että ongelma on sillä hoidettu, kun maksaa satasen lisää veroja. Ei tunnu missään. Vähäosaiselle satasen leikkaus voi olla se viimeinen oljenkorsi, joka katkaisee hauraan elämänlangan.

    • R.R.Ryynänen

      On ilmeistä että juuri vihreät ovat nielaisseet kaikkein suurimman huijauksen mitä Euroopassa ja USA:ssa on ideoitu viimeisen 150 vuoden aikana.

      • Homopaskaadegröna

        Kun katsoo vihreää Norsunvittua niin tietää miksi ei koskaan äänestä Virheitä!


      • 456kh95

        Kun lukutaidoton koneinssi lennätetään aurinkoisesta Sarvesta täysihoitoon kylmän ja pimeän Liekasan takamaille, niin hiilijalanjälki yli 100-kertaistuu.

        Tällaista on vihreä valhe.


      • 35472nh4
        456kh95 kirjoitti:

        Kun lukutaidoton koneinssi lennätetään aurinkoisesta Sarvesta täysihoitoon kylmän ja pimeän Liekasan takamaille, niin hiilijalanjälki yli 100-kertaistuu.

        Tällaista on vihreä valhe.

        Tohtori Eero Paloheimokin sai tästä tarpeekseen ja jätti koko puolueen.


    • KauttaAikain

      Niin sanotun älymystön kaulat on katkaistu kun kansan kärsimyksen malja on vuotanut yli.

    • Kuit-van-Hunttelaar

      Jossain autokorjaamolla, raksalla, terästehtaalla tai metsähakkuutyömailla vihreä huuhaa on tajuttu jo aikoja sitten.

    • EHFHVV

      Millä perusteella Peter Lund väitti että pian tuulisähkö ei ainoastaan tule kilpailukykyiseksi (ilman verohelpotuksia) vaan jopa lähes ilmaiseksi. Jopa Osmo Soininvaara äskettäin myönsi ettei ainakaan Suomessa tuulivoimasta ole energiakysymysten ratkaisijaksi. Onko Lund sitten puhdas opportunisti?

      • 77777777

        Näitä huiputusasiantuntijoita riittää aaltopahviyliopistolla. Ja yle hakee heidät aina ruutuun, kun tavoitellaan aivopesulle uskottavuutta.


    • demarienvihollno1

      ..SDP pyrki aivopesemään lapsia kouluissa. Tarkoituksena luoda heistä tulevaisuuden sosiaalidemokraattisia äänestäjiä. Myös YLE oli manipulointi kanava ja vallan kanava.
      Koulujakäymättömät ja sivistymättömät ihmiset saatiin mukaan lauluilla ja marsseilla. Myös samaa käytettiin kansallissosialismissa ja sosialismissa. Uljaat marssit ja punalipput, tyhmä kansa saatiin kaduille.
      Aivopesu oli ja taitaa nytkin olla(puhuja listat eduskunnassa) suomessa demareille väline päämäärään...

    • JoKauanSitten

      Taisi olla 80-luvun puolta kun istuttiin kaveriporukalla iltanuotiolla sorsajahtipäivän jälkeen, ja puhuttiin maailman menosta, niin nousi esiin silloisten 'vihreiden' toiminta.
      Eräs pyyntimies tuumasi että niistähän saadaan oikein maanvaiva vielä aikanaan. Se oli todella kohdalleen osunut ennustus.

    • Suojakerroin

      Suurin osa vihreistä alkaa olla mustia...
      Voisivat siis vaihtaa nimensä.

    • Görlitz

      Ei ole uutta ja outoa että poliittiseen eliittiin kuuluvalla on taipumus joutua oman propagandansa vangiksi niin että alkaa ihan oikeastikin siihen uskoa. Opportunisteja on itseasiassa ehkä vähemmistö. Propaganda on tehokkainta silloin kun se verhotaan tieteen kaapuun. Lisäksi propaganda esiintyy melkein aina humanitäärisenä. Ei natsit, stalinistit ja amerikkalaiset tehneet rikoksiaan koska "se oli hauskaa".

      • 43o43

        Ihmisluontoon kuuluu, että kerran muodostettua käsitystä asioista ei helpolla muuteta, vaikka tosiasiat muuttuisivat.

        Mitä aikaisemmasa vaiheessa aivopesu tehdään, sitä lujemmassa iskosteut käsitykset istuvat. Lastenohjelmien tekijät tietävät tämän hyvin.


      • kapinen.stalinisti

        "Propaganda on tehokkainta silloin kun se verhotaan tieteen kaapuun".

        Marxismi-leninismiäkin on pidetty jopa ainoana tieteellisenä maailmankatsomuksena.

        Onneksi kommunismin kokeilut ovat jo historiaa. Sääli vain, että ei kokeiltu ensin rotilla.


    • AivoPesu-Ohjelma

      30-vuotisilla opinnoilla ihmisen ajatukset ohjataan suppiloon, ihmisestä tehdään androideja ja gynoideja, jonka on määrä ajattella ja tehdä sitä mitä on määritelty "sivistykseksi" niissä piireissä, joista ihmismassoja ohjaillaan.
      .
      Ihmisen oma ajattelu tuhotaan ja ohjataan halutun kaavan mukaiseksi, sellaiseksi kuten SUVAKISMI tänä aikana on.
      .
      Kaikenlainen androidien ja gynoidien vastainen toiminta, kritiikki ja ajattelu on kielletty.
      .
      Media on ohjattu tekemään yläeliitin määräyksestä kaavan mukaista tiedottamista ja myös pitämään pois mediasta sellaista informaatiota, joka ei johda heidän määrittämän päämäärän saavuttamiseen.
      .
      Jos jotkut ihmiset tai tahot kuten esim. PerusSuomalaiset poikkeavat määritellyistä rajoista (mamukritiikki), heille on olemassa valmis ohjelma kimppuun hyökkäämiseksi käyttäen valtakoneiston alaista mediakoneistoa, jota verorahoilla ylläpidetään kansakuntaa vastaan.
      .
      Media-hyökkäyksen tarkoitus on kaavasta poikenneille häpäiseminen ja samalla muiden peloittelu samanlaiseen kohtoloon joutumisesta, joka on varsin tehokas psykolooginen vallankäyttöväline.
      .
      Siitä syystä vain rohkeimmat uskalikot kykenevät kritisoimaan ja vastustamaan mm. maahanmuuttoa.
      .
      Suurin osa ihmisistä ei uskalla poiketa "standardeista" ja sanoa oikeaa kantaansa häpäisyyn joutumisen pelossa.
      Tämä taas antaa valtaeliitille mahdollisuuden käyttää hyväksi pelkoa kertoessaan vain vähäisen osan vastustavan esim. maahanmuuttoa, koska suurin osa ei uskalla vastustaa ja näin ollen heidät voidaan valheellisesti kääntää "kannattajiksi".
      .
      Kaikkein pelokkaimpia on oppineet, jotka eniten pelkäävät joutuvansa arvostelunkohteeksi ja häpäistyksi, syrjäytetyksi "omiensa joukoissa".

    • rahvastarpeetonta

      Kuulun itsekin hyvin koulutettuun älymystöön ja edustan journalistien ammattikuntaa. Korkea koulutustaso on Suomen pelastus, älymystö suunnittelee ja määrää tämän maan tulevaisuuden. Rahvaan tulevaisuus on työttömyys ja tarpeettomuus täysin ansaitusti. Syrjäydytte lähiöihinne ryyppäämään itsenne hengiltä.

      • Rakennus-toimittaja

        "journalistitko" mukamas täällä rakentaa.....suksi älymys vi.....n.
        .
        Journalimi ainoastaan hajoittaa, ei rakenna. !


      • FreudilainenLipsahdus

        "Rahvaan tulevaisuus on työttömyys ja tarpeettomuus täysin ansaitusti. Syrjäydytte lähiöihinne ryyppäämään itsenne"

        Miten niin "ansaitusti"? Mitä väärää rahvas on tehnyt?


      • öyhöttäjätpois
        FreudilainenLipsahdus kirjoitti:

        "Rahvaan tulevaisuus on työttömyys ja tarpeettomuus täysin ansaitusti. Syrjäydytte lähiöihinne ryyppäämään itsenne"

        Miten niin "ansaitusti"? Mitä väärää rahvas on tehnyt?

        Rahvas, eli suomen tyhmin kansanosa öyhöttää isänmaallisesti ja vihaa sotaa pakenevia pakolaisia. Kouluttamattomat rahvaan rivit ansaitsevat täysin syrjäytymisensä ja alkoholisoitumisensa.


      • kjnhbgvfc
        öyhöttäjätpois kirjoitti:

        Rahvas, eli suomen tyhmin kansanosa öyhöttää isänmaallisesti ja vihaa sotaa pakenevia pakolaisia. Kouluttamattomat rahvaan rivit ansaitsevat täysin syrjäytymisensä ja alkoholisoitumisensa.

        "Älymystö" ihailee suunnattomasti sotaa pakenevia asevelvollisia, koska tuntevat hengenheimolaisuutta näiden kanssa. Kumminkin sodan syttyessä täälläkin, nimenomaan rahvas on puolustamassa tätä maata.


    • miten se menikään... unexpect the expected tjsp.

    • ruuvitjamutterit

      Aloittaja on oikeassa, esim. opettajat ovat aivan kädettömiä ja täysin ulkona käytännön asioissa/asioista.

    • Stieglitz

      Perussuomalaisten dosentti Halla-aho ei ole jaksanut ryhdistäytyä ja tulla julkisuuteen tunnustamaan Lähi-Idän massamuuton ja USA:n ulkopolitiikan yhteyttä. Hänellä on ilmeisesti tässä asiassa ideologiset värilliset silmälasit ongelmana. Samoin Halla-aho ei tajua Ukrainan osalta sitä että Venäjä jouduttuaan heikon Jeltsinin kaudella Bill Clintonin pettämäksi (Naton laajeneminen itään) on päättänyt padota Naton etenemisen lähialueellaan. Aivan mahdotonta Halla-ahon on myös tunnustaa että Syyrian osalta Venäjä on päättänyt estää uuden Irakin tapaisen valtiollisen tuhon.

    • 8yiguh0upi

      Tiedekin sen todistaa: rikkaat näkevät muut ihmiset eri tavalla

      Sunnuntai 30.10.2016 klo 07.30

      Toiset ihmiset eivät näytä olevan rikkaille niin kiinnostavia kuin muille. Rikkaita eivät välttämättä kiinnosta edes toiset rikkaat.

      Tutkimuksen mukaan rikkaat katselevat kadulla ohikulkijoita vähemmän kuin köyhät.
      Rikkaat osoittavat myös vähemmän empatiaa kuin köyhät.
      Rikas tietää voivansa ostaa apua tarpeen tullen ja se vähentää kiinnostusta muihin ihmisiin.

      Rikas tietää voivansa ostaa apua. Se voi vähentää tarvetta olla kiinnostunut muista ihmisistä.
      Rikas tietää voivansa ostaa apua. Se voi vähentää tarvetta olla kiinnostunut muista ihmisistä. (MOSTPHOTOS)

      Ihmisellä on taipumus kiinnittää huomiotaan sellaiseen, joka on meistä jollain tavalla arvokasta.

      Tämä arvo voi syntyä siitä, että se jokin on meille uhka tai sitten se voisi antaa meille jotain eli voisimme hyötyä siitä jotenkin.

      Ihmisillä on kuitenkin erilaisia käsityksiä siitä, mikä voi heille arvokasta. Tähän arvottamiseen näyttää Quartzin artikkelin mukaan vaikuttavan ihmisen varallisuus. Rikkaille toiset ihmiset eivät ole niin kiinnostavia kuin vähemmän rikkaille.

      Yhdysvaltalaistutkijat laittoivat 61 vapaaehtoista kävelemään New Yorkin Manhattanilla Google-lasit silmillään. Heille kerrottiin, että he testailivat uutta teknologiaa. Oleellista oli kuitenkin se, että heiltä kysyttiin myöhemmin myös se, mihin yhteiskuntaluokkaan he kuuluivat.

      Rikkaisiin kuuluvat eivät olleet kadulla liikkuessaan kiinnittäneet huomiota muihin ihmisiin niin paljon kuin ne, jotka olivat köyhempiä.

      Psychological Science -lehdessä julkaisussa tutkimuksessa oli vielä toinenkin osa, jonka tulos oli täsmälleen sama: vauraat katselivat muita ihmisiä vähemmän kuin köyhät.

      Vähemmän empatiaa

      Monissa tutkimuksissa on selvitetty sitä, toimivatko rikkaat yhteisöissään eri tavalla kuin muut. Vastaus on ollut myönteinen.

      Eräässä tutkimuksessa opiskelijoille näytettiin kaksi videota. Toisessa mies kertoi pation rakentamisestaan, toisessa kuvattiin perheen elämää kahden syöpäsairaan lapsen kanssa. Havaittiin, että rikkaat tutkittavat osoittivat vähemmän myötätuntoa lapsia ja heidän perheitään kohtaan kuin köyhemmät.

      Erään tutkimuksen mukaan korkeassa sosioekonomisessa statuksessa olevat ihmiset lukivat toisten ihmisten kasvoilta huonommin tunteita kuin muut.

      Vielä yhden tutkimuksen mukaan rikkaat opiskelivat kiinnittivät vähemmän huomiota vieraisiin ihmisiin, myös niihin, jotka olivat yhtä rikkaita kuin he itse.

      Avun voi aina ostaa

      Rikkaat näyttävät kaiken kaikkiaan kiinnittävän vähemmän huomiota muihin ihmisiin, oli näiden muiden ihmisten status mikä tahansa. Tämä voi vaikuttaa heidän suhteisiinsa ystäviin ja perheenjäseniin.

      Raha siis saa tutkimusten mukaan käytöksen muuttumaan.

      Yksi syy siihen, miksi rikas ei näe toisia, eikä anna muille ihmisille niin paljon arvoa kuin muut on mahdollisesti se, että rikas tietää voivansa aina ostaa apua sitä tarvitessaan.

      Rahalla saa terveydenhuoltoa, hoivaa, lastenhoitoa, remontointia eli kaikkea sitä apua, mitä elämässä milloinkin voi tarvita.

      Rikas voi kokea, ettei hän ole riippuvainen muista ja niinpä nämä muut eivät ole kiinnostavia tai erityisellä tavalla arvokkaita.

      http://www.iltalehti.fi/terveys/2016102822530279_tr.shtml

      • OpetelkaaOlemaan

        Mikään ei ole kyllä niin rasittavaa kuin rävähtämättä tuijottava juntti.


    • urpojaulpu

      Hyvin on rahan perässä juokseminen uponnut kouluttamattomimpaankin urpoon ja ulpuun.

    • JTK-TAMPERE---

      Kyllä pitää paikkansa tampereella. Kaupungin pormestareiden on helppo huijata oppineita,joilla ei käytännöstä hajuakaan ja miljoonat on vain luku,joita ei tarvitse itse maksaa. Ratikkahankkeen siunaajat täytyy laittaa henkilökohtaiseen vastuuseen ja maksaa loput omasta pussista tai omaisuudestaan,niin päätös olisi kielteinen,kun kuitenkin kaupungin lakimies on taas käynyt uhkailemassa,kuten tunnelihankkeessakin. Ei paljon työllistänyt paikallisia tunneli,kun lähes kaikki puhui jotain muuta kieltä ja muutama turkulaista tai savoa. Samoin käy ratikan,tamperelaiset ei työllisty kaupungin hankkeissa,ne tehdään pöytälaatikkofirmojen vuokratyövoimalla

    • dfhgfgjhk

      John Taylor Gatto puhuu (ja kirjoittaa) hyvin pakkokoululaitoksen suunnitellusta, tarkoituksellisesta aivopesusta. Nykyinen nuoriso on jo aivopesty hyvin pitkälle, eli tyhmennetty, tasapäistetty, sosialisoitu ja globalisoitu. Lapsen ei ole luonnollista joutua pakkolaitoksen päivävangiksi vuosikausiksi. Luonnollista olisi elää normaalimaailmassa ja oppia kokemuksen kautta, ja opiskella vapaaehtoisesti käyttäen kirjastoja ja kursseja.

    • neteoteipuheet

      Akateemisilla on usein hyvin kapea käsitys yhteiskunnallisista asioista, diplomi-insinööri ei ymmärrä välttämättä taloudesta yhtään enempää kuin amis mutta siitä huolimatta di:n näkemyksiä järkevyydestä riippumatta kuunnellaan korva kovana ja amiksen näkemyksille tuhahdetaan halveksuvasti. Korkeakoulututkinto ei tee ihmisestä kaikkien alojen erityisasiantuntijaa, Suomi on ylikoulutettujen maa.

    • keskiälykäs

      Näinhän se menee, että vain älykäs ihminen voi sortua älylliseen epärehellisyyteen.

      Ja moni älykäs elää kuitenkin etuoikeutettua elämää ja ei halua mielellään nähdä maailman epätäydellisyyttä, koska se horjuttaisi liikaa hänen maailmankuvaansa. Tästä älyllinen epärehellisyys johtuu. Alykäs nukkuu yönsä paremmin, kun kieltää maailman epätäydellisyyden. Psykologinen defenssi toimii.

    • BuaaHBuaah

      Rasisteja ei voi aivopestä. Siihen tarvittaisiin aivot mitä pestä.

      • fdggg

        Tapellaanko?

        Mutta vaan älylämme, paljon on sun ÄO? ;)


    • v....v....v....v....v

      "Todellista suurta taitoa on siis kasvattaa ottamatta silti kasvattajan osaa, toteuttaa kasvatustehtävää ilman, että häntä kasvatetaan, mikä tietysti on propagandan varsinainen tehtävä. Parasta propagandaa ei ole se, että astutaan näkyvästi esiin, vaan se, että vaikutetaan näkymättömästi ja tunkeudutaan läpi koko inhimillisen elämän julkisuuden havaitsematta lainkaan, että aloite lähtee propagandasta”.

      http://pelontorjunta.suntuubi.com/fi/Blogi/?id=26

      • v....v....v....v....v

        Siinä on selvitys miksi Hollywood ja amerikkalainen viihdeteollisuus on kyetty taitavasti ottamaan haltuun ja käyttämään sitä hyvin suuren väestön manipulointiin. Siksi Göbbels piti sitä taitavimpana propagandamuotona. Sen kohdeyleisö koostuu sekä massasta että ns. älymystöstä.

        Mutta älymystön ja lukeneiston aivopesun merkittävin väline on sittenkin "laatulehdistö" ja "informatiiviset dokumentit". Siinä esiintyvä "intellektuellisuus" antaa nimittäin sen varsin tärkeän hivelevän ylemmyydentunteen, käsityksen että tässä nyt sitten ollaan sellaisen tiedon lähteillä johon "junttien" aivot eivät pysty.

        No, sen tulokset nähtiin Vietnamissa ja vaikkapa Irakin sodassa joita kumpaakin länsimaiden "humanistit" olivat kannattamassa "humanitäärisiin" syihin vedoten. Siis verta ja suolia jota kenraali George Pattonin ideologiana pidettiin.


    • GeneralissimusKimjong

      Korkeasti koulutettu väestön osa on suurella todennäköisyydellä Kulttuurimarxistien aivopesemää suvakkipaskaa jolla elämän viisaus on punavihreässä kuplassa.
      Realiteetit huutaa hoosiannaa.

    • Älytön-Eliitti

      Jos meillä olisi niitä todellisiä ÄLYKÖITÄ, ei meillä olisi lamaa.
      .
      Tämän päivän älyköt ovat vain niitä, jotka perustelevat älykkyyttään sillä, että ovat olleet opiskelemassa jossain oppilaitoksessa vetelehtien ja aikaansa kuluttaen, kännyköitään ja tablettejaan räpläten.
      .
      Opin muuttaminen käytäntöön ei kuitenkaan näy yhtään missään. Suuri joukko "viisaita" ei ole tuonut maahamme mitään lisäarvoan.

    • JGJVKHH

      Vieremäläisestä Einari Vidgrenistä jolla ei ollut kuin kansakoulupohja koulutuksena tuli menestyksellinen yritysjohtaja.

    • joopasejooo

      Eihän se mikään älymystö ollut edes oman tietolähteesi (jota et vaivautunut mainitsemaan edes) mukaan, joka kannatti eniten Vietnamin sotaa. Sehän oli hyvin toimeentuleva ylempi keskiluokka. Siis juuri ne, joiden maailma pyörii sen komean omakotitalon, hienon auton ja näennäisesti hyvin menevän parisuhteen ympärillä ja muusta maailmasta ymmärrys on vähäinen ja hyvin asenteellinen.

      Koulutusta on sen verran, että rahan ansainta onnistuu melko hyvin, mutta kun sekin on aina tähdännyt vain siihen rahan ansaintaan ja menestykseen, ymmärrys muun maailman asioista on jäänyt olemattomaksi. Silloin se poliittinen mielipidekin on helposti tiedotusvälineillä ohjailtavissa ja perustuu hyvin suurelta osin oman viiteryhmän laumaidentiteettiin.

    • jsoieoij

      Työllistyneet koulutetut käyvät päivätyössä, ja iltaisin heillä ei ole aikaa eikä halua seurata kuin ylen uutisia ja lukea hesaria. Kun ei ole vertailukohtia muihin lähteisiin, ei silloin tule kyseenalaistaneeksi lukemaansa, vaan uskoo aika sokeasti valtamedian objektiivisuuteen. Aivopesu on yllättävän helppoa, silloin kun aivopesu kohdistuu aihepiiriin, josta kohteella on vähäiset tiedot ja suuret luulot.

    • jsoieoij

      Siksi minä ole koskaan käynyt töissä. Minua ei aivopestä.

      • jsoieoij

        Älä puhu toisen suulla.


      • jsoieoij

        Mene valenikki pois. Minä olen Isän Poika ja totuus.


    • Yksi_totuus

      Nykyään lukeneiden keskudessa vallitsee lyhytnäköinen ahneuden aikakausi, joka panee hävittämään sen minkä kansa on haalinut kasaan.

      Lusereiden keskuudessa sen sijaan vallitsee pysyvänä kauna, kateus ja katkeruus. MV-lehdestä luettuna kaikki huu-haa muuttuu "totuudeksi". Siksi te hävisitte jälleen kerran sodan, vaikka teillä oli kaikki avaimet voittaa se.

    • realismi

      oikeat yksilöt ei kerää ryhmää lauloi juice aikoinaan ja nauroi näille typerille laumasieluille jotka kävelevät vaikka jyrkänteeltä alas jos johtaja käskee tyhmästä päästä kärsii koko ruumis sano?

      https://www.youtube.com/watch?v=3n1mfcCED74

    • hdgthdfg

      Lue hesaria: tulet varmasti aivopestyksi tehokkaasti.

    • Valhemedia.m

      Nykylehdet kopioi tänne lännen uutisia suoraan.

    • realismi

      ei siitä vaan pääse yli eikä ympäri suvakki on liian lyhytnäköinen vajakki ?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1575
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1292
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      282
      1226
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      110
      1040
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      867
    6. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      218
      797
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      785
    8. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      719
    9. Mies, kysyisin vaan

      Että aiotko koskaan ottaa minuun yhteyttä? 🥺 Kerro suoraan sekin, jos et.
      Ikävä
      42
      685
    10. Kristitty kuvittelee olevansa Jumalan yläpuolella

      Kristinusko eroaa muista väkivaltaisuuden osalta, henkisen väkivallan, pakottamaisen osalta. Psyykkinen väkivalta on jop
      Hindulaisuus
      373
      658
    Aihe