Kierätysastia

Markus04

Miksi ei kierätysastioita laiteta kodin roskikseen vaan kauppoihin?

17

944

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • akkavaa

      keräily jatkokäyttöön tulee halvemmaksi kun tyhjennyskohteita on vähemmän. ja siinähön ne roskat menee kauppojen luo, kun kaupista köy hakemassa sapuskaa.

      • voipyhäsylvi

        Aloittaja ei tunne lainkaan käytäntöä. Kenen keittiöön mahtuisi esim. 1 kpl 600 litran astia ja 3kpl 40 litran suloa. Hei haloo, missä käytännön tuntemus?


      • Voipyhäsylvitoisenkin
        voipyhäsylvi kirjoitti:

        Aloittaja ei tunne lainkaan käytäntöä. Kenen keittiöön mahtuisi esim. 1 kpl 600 litran astia ja 3kpl 40 litran suloa. Hei haloo, missä käytännön tuntemus?

        Mitenköhän kellekään voi tuosta aloituksesta tulla ees mieleen, että keräysastioiden pitäisi muka mahtua yksittäisten asuntojn keittiöihin... :D eiköhän aloittaja tarkoittanut kuitenkin taloyhtiöiden roskiksia taikka omakotitalojen piharoskiksia? Hei haloo, missä sisälukutaito...


      • lajittelukantsii
        Voipyhäsylvitoisenkin kirjoitti:

        Mitenköhän kellekään voi tuosta aloituksesta tulla ees mieleen, että keräysastioiden pitäisi muka mahtua yksittäisten asuntojn keittiöihin... :D eiköhän aloittaja tarkoittanut kuitenkin taloyhtiöiden roskiksia taikka omakotitalojen piharoskiksia? Hei haloo, missä sisälukutaito...

        Itse asun omakotitalossa. Minulla on pihalla erilliset roskikset paperille, kartongille, muoville, metallille, lasille jne. Joka kuukausi pitkä karavaani erilaisia jäteautoja jonottaa pihallani hakemassa erilaisia roskia. Muuten hyvä, mutta piha on möritty pilalle kerran kuussa eikä ikkunoita voi tiisselin katkun takia pitää auki roskien noutopäivinä.


    • eivaikeeta

      Minulla on pahvilaatikot tai sankot eri roskille.
      Ei oo vaikeeta.

    • sompiot

      Ite lykkään kaikki roskat samaan astiaan. Ihan sama

    • Ootasvaan

      Nyt kun muovinkeräys alkoi, meidän sekajäteastiaan tulee tosi vähän mitään. Kaikki menee kierrätykseen tai omaan kompostoriin. Roska-auto käy kerran kuussa, mutta pääsee tyhjentämään puolityhjän roskiksen. Koska tyhjiä roska-autoja ei kannata ajattaa, melkein ennustan, että lähitulevaisuudessa omakotitaloistakin aletaan kerätä kierrätettävä materiaali suoraan hyötyjäteautoihin. Takuulla ympäristöystävällisempää kuin se että jokainen käy omalla autolla viemässä ne kierrätyspisteisiin.

      • Susi.muutos

        Viime vuonna poistui ns. korttelikohtaiset kierrätyspisteet, missä oli astiat eri käyttötarkoituksiin. Samoin maaseutujen kyliltä. Nyt kaikki heitetään yhteen astiaan tai mihin sattuu kun pisteitä on lopetettu. Kyselyihin leperrellään kauppojen vastuista ja jätepisteistä, mutta se homma ei käytännössä toimi. Jätettä menee luontoon että hirvittää.


      • kaksikuukautta

        Jos tulee vähän roskia, voi keräysvälin muuttaa kahteen kuukauteen. Tein juuri sellaisen muutoksen perheolojen muuttumisen vuoksi. (yksi tuottaa vähemmän roskaa kuin kaksi)


    • Oletko tietoinen, että resursseja ei ole kaikkeen ja tuollainen yksittäisten kierrätysastioiden tyhjentäminen lisää kasvihuonekaasupäästöjä? Tai tietty jos olet valmis maksamaan tarpeeksi niin kyllä sinä ne kierrätysastiat varmaan pihaasi saat.

    • kotivarastointi

      Lasin, metallin ja paristot kerään erilleen ja vien kierrätyspisteeseen, normaalien kauppamatkojen yhteydessä. Lasi ja metallipurkit käytän astianpesukoneessa muiden ruokailuvälineiden kanssa. jotteivät alkaisi kaapissa haista. Ikävä vain että varsinkin sillipurkkien etiketit on ihan törkeän tiukkaan liimattu ja liima turmelee pesukoneen suodattimet, joten joutuu puukolla nyhräämään etiketit irti=(
      Purkkeja pesen senkin takija, että niihin tulee tehtyä joskus omia säilykkeitä.

    • marketinväkiväsyy

      Kauppiaana kyllä olen itse kääntynyt sille kannalle, että jätteiden kerääminen kodeista olisi paljon parempi kuin esim tämä meidän marketin pihalle tuotu Rinki-patteristo. Oikeasti etenkin nyt kevään tullen se haisee. Jätteitä on hujan hajan, astiat sotkettu, kerran melkein poltettu. Naapurikerrostalojen asukkaat valittaa pikkkusälän leviävän heille ja samoin rottia on nähty konttien väleissä vilahtelevan. Ajatus hyvä, mutta ei mitenkään toimiva.

      • voipyhäsylvi

        Tuo Rinki tyhmyys oli Ville Niinistön aikaansaannot ministerinä.


    • Pikkuagentuurituurista
      • Paavo36

        Tarvi oikein uteliaisuuttaan tilata tuon voittoa tavoittelemattomaksi itseään kehuvan kaupan keräyspisteiden pyörittäjä suomen pakkauskierrätys rinki oyn viimeisimmät tilinpäätöstiedot. Satojen tuhansien eurojen riihikuivat voitothan siellä on ja kauppa vahvasti osakkaana kotisivujen mukaan. Taitaa olla aikamoinen rahasampo tuo ihmisten huono omatunto ja kierrätys. Siksi ei varmaan haluta kotitalouksista keruuta. Me kyllä sellainen kaupunkin jäteyhtiöstä saatiin.


    • Anonyymi

      Mitäs me ollaan mieltä koronavirussairaiden pakkausten viemisestä kaupan keräykseen ja sitten sen jätten kuskaamisesta ulkomaille ?

    • Anonyymi

      Jätteen keräily voitaisiin nähdä toiseltakin kannalta.
      Thaimaassa on talojen porteilla muovinkeräysastiat jotka kiertävä keräily käy tyhjentämässä. Lisäksi jätteestä maksetaan painon perusteella, ei paljoa mutta kuitenkin ihmisten motivoimiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe