Lähitapiolan korvausneuvojan sanaan voi luottaa

sinuhhe

Tämä olkoon yksi monista tarinoista vakuutusyhtiöistä ja heidän toimistaan ja tämä tarina on tosi.
Tarina alkaa vahingosta risteyksessä. Autot olivat jonossa odottamassa pääsyä risteyksestä, jolloin huomasin lattialle tippuneen hanskan, jota rupesin nostamaan ja autoni valui edessä olevan auton puskuriin. Katselimme autoa ajaneen nuoren miehen kanssa, ettei mitään vahinkoa tullut eikä tarvetta kutsua poliiseja paikalle. Otettiin kuvat puskurista ja vaihdettiin vielä numerot, kun ei ollut nuoren miehen oma auto.
Aikaa meni kolmisen viikkoa ja sain puhelinsoiton, jossa käskettiin antaa vakuutusyhtiön tiedot, ja ilmoitettiin että kolari laitetaan vakuutusyhtiön korjattavaksi. Sovin henkilön kanssa tapaamisen jossa ilmeni, että hän työskentelee firmassa joka tulee ilmoittamaan vakuutusyhtiölle vahingot ja tekemään korjauksen. Soittelin asian tiimoilta vielä poliiseille jotka eivät voineet enää asiaan vaikuttaa, kun asia oli tapahtunut kolme viikkoa sitten. Olin sitä mieltä, ettei voi mennä oikein, että vastapuoli saa määritellä itse vahingot autolle ja korjata sen itse, mutta lupasin ilmoittaa vakuutusyhtiölle, että tällainen on tapahtunut
Soitin vakuutusyhtiöön ja selvitin tilanteen ja esitin että tapauksessa on pukki kaalimaan vartijana. Lisäksi on suuri todennäköisyys vakuutushuijaukseen tässä tapauksessa. Vakuutusyhtiön korjausneuvojan kanssa sovittiin, että hän kirjaa asian järjestelmään ja minulle ilmoitetaan, jos asiassa jotain tapahtuu. Kyllä vakuutusyhtiön korvausneuvojan sanaan voi luottaa.
Aikaa kului noin 8 kuukautta ja asia oli jo unohtunut, kun siitä ei ollut kuulunut mitään ja oli sovittu, että jos asiassa jotain tapahtuu, niin siitä ollaan yhteydessä minuun. Vakuutuksia kilpailuttaessani tuli esille, että liikennevakuutuksen osalta on jotain häikkää eikä bonukset ole ne mitkä pitäisi.
Asiaa selvitellessä tuli ilmi, että vakuutusyhtiö oli käsitellyt ja korvannut vakuutuksesta vastapuolelle kaikki kulut. Asiaa kysellessäni korvaustarkastaja sanoi, että täällä on kyllä kirjaus, että teihin tulee ottaa yhteyttä, jos asiassa jotain tapahtuu. Mutta totesi samalla, että heidän ei tarvitse ilmoittaa vastapuolelle mitään, kun olette tunnustaneet kolarin. Näin ollen minä en ollut saanut mitään tietoja asiasta, vaikka se oli järjestelmään kirjattu.
Pyysin asiasta kaikki paperit mitä tapauksesta on ja sieltä sain kustannusarvio, korjauslasku ja vauriokuvat mutta asiasta ei kai ollut tehty kirjallista korvauspäätöstä koska sitä ei ollut aikaisemmin eikä nyt toimitettu. Pyysin myös asiasta lausunnon vahingontarkastajan lausunnon jota en saanut mutta korvausneuvoja kirjoitti sähköpostissa, että vahinkotarkastaja on lausunut asiasta seuraavasti” Korjaamolta saaduista kuvista voidaan havaita puskurin ylätasopinnalla autossa pituussuuntaisia naarmuja, jotka tulevat normaalin käytön vuoksi kun takakonttiin laitetaan ja otetaan pois tavara. Puskurin takaosassa on havaittavissa myös selvä osumakohta, muodonmuutoksia sekä hiushalkeamia, jotka voidaan olettaa tulleen tämän törmäyksen seurauksena. Nykypuskurit on tarkoitettu antamaan periksi kolaritilanteissa ja näin hiljaisessakin vauhdissa voi syntyä tämän kaltainen vaurio.” Tässä kävi vain huono tuuri, kun auto valui puskurin vasempaan laitaa eikä oikeaan kuten kuvissa on osoitettu. Tosiasia on, ettei noista kuvista voi millään vetää tuollaisia johtopäätöksiä mitä on kirjoitettu, tai en ainakaan usko, että kukaan asiantuntija ottaisi lausuntoa omille nimilleen. Kuvia en viitsi tähän laittaa, kun ne ovat vastapuolen ottamia eikä minulla ole julkaisulupaa. Tässä oli siis pukki kaalimaan vartijana
Anyway. Katsoin että asia on ok ja uskon että vakuutusyhtiön vahinkotarkastajan sanaan voi luottaa. Pyysin vakuutusyhtiöltä kuitit vaihdetuista osista, kun en halua maksaa sikaa säkissä ja mielessäni oli edelleen mahdollisuus, ettei tässä kaikki mene ihan sääntöjen mukaan. Korvausneuvoja otti asian käsittelyyn ja ilmoitti myöhemmin, ettei vakuutusyhtiö voi pyytää korjaamolta kuitteja vaihdetuista osista. MITEN VOI OLLA MAHDOLLISTA?? Asiaa selviteltiin ja vastaukseksi annettiin seuraava” korjaukseen on tarvittu varaosia ja varaosina käytetään pääsääntöisesti aina uusia osia. Tämä johtuu siitä, että hyväkuntoisia käytettyjä varaosia on harvoin saatavilla. Varaosahinnoittelu on vapaata ja se on jokaisen korjaamon itse päätettävissä. Vakuutusyhtiö kuitenkin hyväksyy korjauskustannuslaskelmissa ainoastaan tehdashintoihin perustuvat varaosien hinnat huolimatta korjaamon omista katteista. Ylihinnoittelua emme näin ollen hyväksy.”
Lisäksi todettiin edelleen, etteivät he voi pyytää kuitteja varaosista. Korvausneuvoja kehoitti pyytämään kuitteja suoraan yrittäjältä. Pyysin kuitteja kahdesti sähköpostilla, jotka osoitettiin kopiona myös vakuutusyhtiön korvausneuvojille. Ei liene yllätys, ettei kuitteja saanut yksityinen henkilö, kun vakuutusyhtiölläkään ei ole oikeutta noita pyytää. Tässä vaiheessa mieleen tuli voiko vakuutusyhtiön korvausneuvojan sanaan luottaa? ... Tarina jatkuu...

5

586

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinuhhe

      ... Mainitsin korvausneuvojalle, että tämä on suora rahananto kolarikorjaamoille. Hän vain totesi vain että kannattaa ruveta kolariautojen korjaajaksi.
      Puhelun loputtua rupesin miettimään asiaa ja laskeskelemanaan hiukan. Oletetaan että olisin korjaamoyrittäjä joka korjailee ja maalailee autoja ja haluaisin hiukan lisätienestiä. Kerätään kymmenen hengen porukka jotka omistavat auton kaskovakuutuksilla. Nykyisinhän yksi kolari ei vaikuta bonuksiin alentavasti ja jos kahden vuoden aikana ei tule toista kolaria niin tilanne nollaantuu. Okei, tehdään autolle kolarimeikkaus pieniä viiruja yms. puskuriin vähän pintanaarmuja sivupelteihin, ja ilmoitetaan että kolari on tapahtunut jonka jälkeen korjaamoyrittäjä voi ottaa kuvat autosta ja tehdä korjauskustannuslaskelmat jotka vahinkotarkasta leimaa alle näkemättä autoa koska kolarikorjaajan sanaan voi luottaa.  
      Kun näin tehdään, toiminta on likimain laillista, autoon on vaihdettu kaikki uudet osat jokaista nippeliä myöten ja tunteja on tehty runsaasti kun kaikki osat käytetään irti ja vaihdetaan uusiin. Todellisuudessa voit vain maalata puskurin yms. osat ja kaikki on kunnossa.
      Laskelmiin; jos autoa vuodessa käytetään tällaisella korjauksella, keskihinta on 3000€ siitä voi antaa 1000€ ilmoittajapuolelle korvausta kolarin aiheuttamista traumoista ja yrittäjälle jää 2000€ josta se ottaa maalikustannukset yms, kustannukset pois max 100€ yrittäjä on tienannut 1900€. Kun tämä tehdään 5 kertaa vuodessa niin yrittäjä saa 9500€/ vuosi bonusta ja kiinnijäämisen riskiä ei ole, kun asiaa ei voida tarkastaa.
      Lisäksi tämä voidaan ottaa kymmenellä henkilöllä vuosittaiseksi toiminnaksi eikä kukaan menetä edes bonuksiaan, kun vahinkoja ei satu kahta kahden vuoden aikana.
      Vaikka laskelma on karkea ja voi olla hiukan harmaalla alueella niin asian pointti on se että pienimuotoisesti voidaan laskuttaa osia korjauksesta joita ei ole siihen käytetty, esim. laitettu vanhat osat takaisin ja löydetty edullinen osa josta voidaan kuitenkin laskuttaa tehdashintaisesti.
      Kuten kaikki tiedämme mitä tehdashinta on. Kuinka paljon tuossa hinnassa on ilmaa. Ajatellaan isoja kolarikorjaamoja jotka vaihtavat osia 10 miljoonan euron edestä ja veloittaa vakuutusyhtiötä tehdashinnan mukaan joka on helposti 30% korkeampi mitä todellinen hinta on niin vakuutusyhtiö antaa korjaamoille 3 000 000€ hyödyn jonka kuluttajat maksavat vakuutusmaksujen muodossa.
      Vakuutusyhtiö on antanut avoimen shekin autokorjaamoille ja sitä käytetään tietysti hyväksi laillisesti ja mahdollisuus myös harmaalle vyöhykkeelle on kun vakuutusyhtiöille ei ole tarvetta todistaa mitä autolle on tehty (sinne riittää tieto mitä tällaisissa tapauksissa kuuluu mennä osia ja työaikaa)
      Summa summarum Kyllä vakuutusyhtiön korvausneuvojan sanaan voi luottaa: Autokorjaamobisnes on vakuutusyhtiöiden kanssa erittäin kannattavaa ja ”turvallista” bisnestä.
      Asian käsittely vakuutusyhtiössä loppui siihen, että he saivat kirjoitettua lopulta asiasta kirjallisen korvauspäätöksen. Päätöksessä oli yhteystieto, johon pyydettiin ottamaan yhteyttä kyseiseen henkilöön asian tiimoilta. Jätettyäni soittopyynnön kyseiselle henkilölle hän lähetti soittopyynnön sijasta tekstiviestin, jossa ilmoitti että ”vahinkoasiassa ei ole ilmennyt mitään uutta minkä perusteella asiaa tulisi vielä tarkastella uudelleen”. Ja mainitsee mahdollisuuden valittaa asiasta liikennevahinkolautakuntaan jonka lausunnot ovat luonteeltaan suosituksia.  Nykyisin asiat voi näköjään hoitaa myös tekstiviestillä:) Ei mennyt Lähitapiolla niin kuin Strömsöössä
      Nimimerkki. Entinen Lähitapiolan asiakas, tuleva kolarikorjaamon omistaja

    • silut

      Taas yksi uskomaton tapaus vakuutusyhtiöistä

    • Lähitapiolan-kusetus

      Tapiola on uskomattoman taitava välttämään korvauksia! Pitäkää se mielessä.
      Esimerkiksi jos haluatte tuotteeseen korvauksen joudutte ostamaan tuotteen vaikka pikavipillä jotta saatte uudesta kuitin ja sitten vasta korvaukseen jonka he tietysti välttelevät jotenkin

    • anuiit

      Ei ole ihme että vakuutuksien hinnat on korkeat!!!!!!

    • Anonyymi

      uskomatonta toimintaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe