Voiko liittyä katoliseen kirkkoon, jos on tehnyt

entäs.tällainen

abortin menneisyydessään ja katuu sitä sydämessään?

12

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitenkäs ne siitä abortista voisivat edes tietää?

      • 12q

        Koska ennen liittymistä on ripittäydyttävä kaikista tekemistään synneistä.


      • 12q kirjoitti:

        Koska ennen liittymistä on ripittäydyttävä kaikista tekemistään synneistä.

        Aha.


    • uskiskat

      Ilman muuta voi. Kaikki tekemänsä synnit mitä sydämessään katuu ja ripittää papille tai piispalle, saa kirkoltakin anteeksi. Olipa sitten abortin teettänyt nainen, aborttiin painostanut henkilö, tai abortin menneisyydessä tehnyt lääkäri.

      Kirkkoon liittyessä tosiaan tunnustetaan papille tai piispalle synnit ja saadaan synninpäästö. Kaikkia syntejä tuskin voi edes muistaa, ja kirkko kyllä ymmärtää sen. Myös otetaan huomioon, ettei katolilaisuuteen aiemmin kuulumaton ihminen ole aikaisemmin aina tiennyt mikä kaikki on syntiä ja mikä ei. Syntiä lienee lähinnä tahallinen ja tarkoituksellinen Jumalan vastustaminen.

      • entäs.tällainen

        Minulle sanottiin kerran, että katolisen kirkon mukaan aborttia ei saa anteeksi ja se on jäänyt vaivaamaan minua. Onko tässä kysymyksessä erilaisia näkemyksiä?


      • elsa67
        entäs.tällainen kirjoitti:

        Minulle sanottiin kerran, että katolisen kirkon mukaan aborttia ei saa anteeksi ja se on jäänyt vaivaamaan minua. Onko tässä kysymyksessä erilaisia näkemyksiä?

        Kuka ikinä sanoikin noin on ehdottomasti väärässä. Minkä tahansa synnin voi saada anteeksi.
        Tiesitkö muuten että se mies joka yritti ampua Johannes Paavali toisen kääntyi myöhemmin katolilaiseksi? Hänkin sai syntinsä anteeksi.


      • uskoJumalaa

        Uskiskat, kirjoituksessasi ei ole sanaakaan Jeesuksesta, joka yksin antaa synnit anteeksi, jos ihminen katuu, ja ihmisen ei tulee enää jatkaa niissä. Kirjoitit: "Kaikki tekemänsä synnit mitä sydämessään katuu ja ripittää papille tai piispalle, saa kirkoltakin anteeksi. "

        Mitä me kirkolta anteeksiantoa tarvitsemme? Kirkko huijaa ihmisiä, että sillä on valta antaa syntejä anteeksi. Kirkko hallitsee väärän pelon kautta. Ja Jumalan Sana on ymmärretty väärin. Jos kirkolla olisi valta antaa syntejä anteeksi, kirkko päättäisi kuka menee kadotukseen ja kuka iankaikkiseen elämään. Tämä ei ole Jumalan Sanan mukaista, koska yksin Jeesus on se, joka antaa syntejä anteeksi. Ja yksin Hän on ovi, tie iankaikkiseen elämään.

        Kirkko haluaa suosiota, niin yleensähän ne synnit sieltä saa anteeksi. Palvokaa meitä!!! Käy vaan aina uudestaan ja uudestaan ripittäytymässä ja aina saa anteeksi. Kirkko on mahtava! Tällaisen Jumalan haluan, ja voin tehdä mitä itse haluan. Ei.

        Mitä Jumalan Sana sanoo:

        Matt. 28:18 Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: Minulle on annettu KAIKKI valta taivaassa ja maan päällä.

        Jes. 42:8 Minä, Herra, se on minun nimeni, minä en anna kunniaani toiselle enkä ylistystäni epäjumalille.

        Hepr. 10:26 Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä, 27 vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat.

        Ei niitä syntejä Jumala anna anteeksi jos aina vaan jatkaa, eikä tee parannusta. Siinä näkyy ripittäytymisen hedelmä ja se onko se Jumalan Sanan mukaista - ei ole. Tiesittekö, että moni mafiaan kuuluva, joka tappaa ihmisiä, käy katolisessa kirkossa kerran viikossa saamassa synninpäästön? Ja sitten jatkaa touhujaan saatanan johdolla. Ja ko. ihminen ei välttämättä ole edes ikinä ottanut Jeesusta vastaan Herranaan ja Pelastajanaan (ei ainakaan seuraa Jeesusta jos tappaa yms). Tästä on ihan oikeita todistuksia. Mutta ei tarvitse olla ihmisten tappaja ollakseen tässä asiassa pielessä. Jokainen ihminen on syntiä tehnyt ja Jumalan kirkkautta vailla. Vain Jeesus voi antaa synnit anteeksi, Hän on välimiehemme. Ja jos ei tee parannusta, ei ole näkevä iankaikkista elämää. Moni esim. harrastaa valehtelua, rahanahneutta, haurautta, aviorikoksia jne. Sitten käyvät kirkossa. Kaikki annettu anteeksi. Ja sama jatkuu ensi viikolla.

        Antikristuksen henki on se, joka ei tunnusta Jumalan ainosyntyistä Poikaa. Siispä tilalle tullut uusia Jeesuksia, yksi niistä katolinen kirkko, jonka vetäjänä Paavi.

        Oletteko koetelleet asiaa tältä kantilta: Jumala käskee meitä anteeksiantamaan ihmisenä kaikille ihmisille, muutoin joutuu kadotukseen.

        Matt. 6:15 mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne.

        Jos joku menee ripittäytymään, ja pappi ei anna anteeksi hänelle, tällöin pappi itse joutuu kadotukseen. Tästäkin näkee, että ko. toiminta ei ole Pyhästä Hengestä. YKSIN Jumala lausuu kuka menee kadotukseen, ei yksikään ihminen.

        Aloittaja, älä hae turvaa ja anteeksiantoa ihmisiltä. Luota yksin Herraan. Ota Jeesus vastaan henkilökohtaisesti Vapahtajanasi ja Herranasi ja seuraa Häntä. Lue ja tutki Raamattua. Usko Jumalaa, usko mitä Jumala Sanassaan sanoo. Jumala ei sinulle valehtele. Mutta läpi Raamatun Jumala varoittaa ihmisistä, jotka valehtelevat. Ihmiseen et voi luottaa. Tulet sen näkemään. Herra johdattaa kaikkeen totuuteen. Ihmisten vääristelty evankeliumi miellyttää korvaa, se vaikuttaa hyvältä, se näyttää oikealta koska miljoonat ihmiset sitä seuraavat, mutta se ei ole totuus. Jeesus sanoo:

        Matt.7:14 mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.

        2. Kor. 11:4 Sillä jos joku tulee ja saarnaa jotakin toista Jeesusta kuin sitä, jota me olemme saarnanneet, tai jos te saatte toisen hengen, kuin minkä olette saaneet, tai toisen evankeliumin, kuin minkä olette vastaanottaneet, niin sen te hyvin kärsitte. ... 13 Sillä semmoiset ovat valheapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. 14 Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.

        Joh. 14:6 Minä [Jeesus] olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.


    • ElleEmme

      Minä en ainakaan halua, että kaiken maailman abortintekijät hakeutuvat katoliseen kirkkoon omaatuntoaan lepyttämään. Lapsenmurha on lapsenmurha eikä sitä ole syytä kaunistella ja lähteä hakemaan "ymmärrystä" näin kauhealle teolle.

      Meidän kirkkoomme liittyy muutenkin erilaisia luusereita ja sosiaalitapauksia liikaakin.

      • uskiskat

        Ei tuo ole mielipidekysymys, vaan abortti on katolisessa kirkossa anteeksiannettava synti niin kuin muutkin synnit. Teoriassa ainoa synti, jota ei saa anteeksi on Pyhän Hengen pilkka. Se puolestaan on sitä, että ihminen ei edes halua anteeksiantoa Jumalalta vaan kääntyy pois. Eikä enää koskaan halua kääntyä takaisin.

        Jos ihminen siis katuu syntejään ja tekee parannusta, hän saa aina synninpäästön Kirkon paimenelta jolla on valtuudet synninpäästön antamiseen. Papit ja piispat eivät myöskään kerro seurakuntalaisille toistensa synneistä, vaan ne pysyvät luottamuksellisina tietona.


      • elsa67

        Aloittaja, älä välitä tällaisista kommenteista. ElleEmmen henkilökohtainen mielipide ei ole kirkon virallista opetusta vaan nimenomaan vain yksittäisen henkilön mielipide.
        VAIKKA ABORTIN TEKEMINEN ON HYVIN RASKAS SYNTI NIIN SEN VOI SAADA ANTEEKSI.


    • Sananvoima

      Se että pappi julisti menneisyyteni synnin anteeksi, ei tuonut rauhaa sydämeeni. Olisiko sen pitänyt? Eikö kirkolla tai seurakunnalla (eli uskovaisilla Jumalan palvelijoilla, jotka hoitavat sakramentit) ole valta julistaa syntejä anteeksi?

      Sain rauhan vasta kotona, kun tein seuraavasti. Avasin Raamatun ja päätin, että luen sitä niin kauan, kunnes saan rauhan. Päätin, etten edes syö mitään enkä nuku, ennen kuin saan rauhan Raamatusta. Luin ja luin ja luin. Lopulta, kun oli jo aamuyö ja silmäni olivat sumeat, luin jotain, mistä lankesi rauha sydämeeni ja asia oli loppuun käsitelty.

      Onko uskossani jotain pielessä, kun en koe, että uskovaisillakaan seurakunnan palvelijoilla on tarpeellinen Voima antaa anteeksi, vaikka kuinka julistaisivat. Kuitenkin Raamattu aina pelastaa tilanteen.

      • Semper-Virgo

        Oliko tämä pappi katolilainen isä ja oliko kysymyksessä ripin sakramentti?

        Katolinen pappi voi antaa, ei siis vain julistaa, synninpäästön Jeesuksen persoonassa (in persona Christi) ripin sakramentissa. Kukaan maallikko tai pappeuden sakramentista osaton ei voi ottaa rippiä.

        Ainakin itselleni katumuksen sakramentti on antanut rauhaa ja voimaa. Sen sijaan olen väärä ihminen arvioimaan muiden kristillisten piirien ripittäytymiskokemusta, sillä niistä minulla ei ole ensikäden kokemusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 151
      4305
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3904
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2671
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1531
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe