Ruotsalaisuuden päivä 6.11. on outo juhlapäiväksi!

kustaan.paskalle

Suomi viettää Ruotsin hullun kuninkaan päivää 6.11. kautta Suomen. Koko Suomi liputtaa Ruotsin riistäjäkuninkaista pahinta eli Kustaa Adolfia joka vuosi 6.11. MIKSI?

Carl Gustaf Emil Mannerheim osallistui Lützenin taistelun 300-vuotismuistojuhlaan yhdessä sotilasvaltuuskunnan kanssa Lützenissä, Saksassa lokakuussa 1932. Läsnä olivat myös mm. Ruotsin kruununprinssi Kustaa Aadolf sekä Reichswehrin päällikkö, kenraali K. v. Hammerstein-Equord.

Kirkonmenojen jälkeen Ruotsin kruununprinssi Kustaa Aadolf esitti Ruotsin tervehdyksen. Sitten Mannerheim vuorostaan tervehti sankarikuninkaan muistoa lausumalla:

”Kaukaa pohjolasta olemme tulleet Lützeniin tuomaan Suomen tervehdyksen kuolemattomalle sankarille, rakastetulle kuninkaalle, ja siunaamaan esi-isäimme muistoa, jotka rinnan veljiensä ja uskonystäväinsä kanssa taistelivat ja vuodattivat vertaan hänen voitollisten lippujensa alla”

Mannerheim mainitsi puheessaan myös uskonpuhdistuksesta ja huomautti siitä, kuinka Suomen kansalla oli ollut voimaa pitää vuosikymmeniä lippujen alla 20.000 miestä ja täyttää rivien aukot aikana, jolloin sen väkiluku oli kaikkiaan vain 300.000 henkeä.

Puheen loppu kuului:

”Vuosisadat kiitävät ohi ja katoavat, aika tasoittaa ja sovittaa. Hengen ja työn suurmiehet, jotka kerran ovat ohjanneet kansojen kohtaloita ja epäitsekkäästi uhrautuneet ylevien päämäärien puolesta, loistavat milloinkaan sammumattomien soihtujen tavoin pimeydessä, joka verhoaa ihmiskunnan pitkää tietä kohti henkistä kasvua ja täydellistymistä.

Kustaa II Adolfissa, sotapäällikössä ja valtiomiehessä, maani viljelyksen edistäjässä ja sen itärajan turvaajassa Suomen kansa yhä vielä kunnioittaa jaloimmillaan ilmenevää miehuutta, tahdon ylväyttä, aatteen lentoa, pyrkimysten puhtautta ja uskon nöyryyttä.”

Puheen jälkeen Mannerheim laski Suomen Tasavallan presidentin ja hallituksen seppeleen.

(Lähde: G. Mannerheim, Muistelmat, Osa II ss 37..38 kuva osa I s. 467 Otava 1952.) 

Kuka vielä väittää, ettei Suomen alhainen väkiluku johtunut juuri Ruotsin loputtomista sodista pitkin eurooppaa! Siis voimaa pitää vuosikymmeniä lippujen alla 20.000 miestä tuollaisesta, 300 000:n, aiemmin jopa sen allekin, väkiluvusta. Siellä on siis täytynyt olla käytännössä kaikki kynnelle kykenevät ja likimainkaan terveet miehet. Millaista riistoa. Vasta 1800 -luvun alkuvuosikymmenillä päästiin miljoonan asukkaan rajan yli. Ei ihme kun aina sanotaan Ruotsin sotineen viimeiseen suomalaiseen (vai itämaalaiseen=österland?) hakkapeliittaan ja sitten tehtiin kiireesti rauha.

Tuolta voit katsoa missä kaikkialla pitkin eurooppaa sodittiin:

Prikaatin perinnejoukot ovat runsaan 400 vuoden aikana käyneet noin 100 taistelua. Taisteluita, joihin Pohjan Prikaatin perinnejoukot ovat osallistuneet on listattuna taulukossa.

http://www.pohjanprikaatinkilta.fi/PohPr/taistelut.htm 

Viimeisen 200 vuoden aikana ei muuten ole kovin montaa taistelua käyty... paitsi 1941-1945

Näin siis vain Pohjan Prikaatin perinnejoukkojen taisteluiden osalta. Mitenkähän lienee muut joukot ja heidän taistelunsa?

Siis sotaan vietiin liki 10% KOKO väestöstä! 

Olipa todellakin järkyttävää riistoimperialismia jo tuolloin. Kyllä oli Suomelle todellinen onnenpotku tuo Venäjän sota ja miehitys 1808-1809.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_väestö

Taatusti KAIKKI terveet, jos kohta sairaatkin, miespuoliset Itämaalaiset otettiin sotaan ja sinne ne taisivat jäädäkin euroopan hurmekentille. Ei ihme jos Suomen väkiluku nousi yli miljoonan VASTA 1810 -luvulla. Ruotsi imi Suomesta, tai paremminkin silloisesta Itämaasta, kaiken veren kuin mikäkin PUNKKI! Ja tyhmä Suomi juhlii Ruotsin riistäjäkuninkaista pahinta eli Kustaa Adolfia joka vuosi 6.11.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsalaisuuden_päivä

"Päivää vietetään kuningas Kustaa II Aadolfin kuolinpäivänä, joka on ollut merkittynä almanakkaan Kustaa Aadolfin nimipäiväksi jo 1600-luvulta lähtien. Hän kaatui Lützenin taistelussa vuonna 1632."

10

165

  Vastaukset

  • Hyvää pakkoruotsitonta päivää niille toimittajille, jotka hokee sokeasti nenäpäähän päivää alvariinsa. 

   Huomaatteko ettei suomenruotsalaiset enää mainostakaan Kustaa Adolfin päivää, koska sen verinen historia on kaivettu kunnolla esiin! Nyt onkin vain "nenä päähän" -päivä.

   Ikuinen häpeä suomenruotsalaisuudelle suomalaisten tapattamisen juhlimisesta 6.11, ikuinen häpeä vahvalle ruotsalaisuudelle, ikuinen häpeä "pyhälle ruotsalaiselle maalle", ikuinen häpeä SFP:lle, puolueelle, jolla ei ole edes suomalaista nimeä puolueena!

  • Jotkut suomalaiset ovat innostuneet viettämään ruotsalaisuuden päivää kuin aidot Sverigedemokraatit Ruotsissa. Mikäs siinä, mutta saa sitä ihmetelläkin mitä juhlimista tässä on:

   Marraskuun 6. päivänä v. 1631 säädettiin ankara rangaistus niille, jotka uskalsivat luonaan pitää tai kätkeä Kustaa II Aadolfin armeijasta karanneita, sinne pakko-otolla otettuja suomalaisia sotilaita.

   Ruotsalainen Samuel Gröll kuvaa 1600-luvun puolivälissä ruotsalaisten hallintoa Käkisalmen läänissä: "Veronkantajan väärämielisyys ja vilpillisyys sekä väkivaltaisuus on niin suuri, että vaikka veronkantajana olisi ollut turkkilaisia, tataareja tai pakanoita, eivät hekään olisi voineet kohdella rahvasta niin epäinhimillisesti kuin täällä on menetelty." (HS 11.9.92.)

   Ruotsalaiset ovat sivistäneet muutenkin suomalaisia innovaatioilla,jotka ennen ruotsalaisten maihinnousua olivat tuntemattomia täällä. Esimerkkeinä mainittakoon: 

   - teiliratas
   - polttorovio
   - mestauskirves
   - hirsipuu
   - jalkapuu
   - aasin länget 
   - noitavainot 

   Hullun kuninkaan päivän juhlinta 6.11 on suomalaisten tapattajan juhlimista ja siksikin omituista. Kukas tällä Staliniakaan juhlisi?

   Suiomalaisten kärsimien miestappioiden suuruudesta saa tuolta jonkinlaisen kuvan

   12.12.2009 17:25 Svenska Dagen efter

   http://roskanpoimija.puheenvuoro.uusisuomi.fi/11555-ruotsi-taisteli-viimeiseen-suomalaiseen

   Kemppisen blogista lainattua:

   http://kemppinen.blogspot.com/2011/10/siks-oon-ma-suruinen.html

   Ruotsalainen professori ja kielitieteilijä Israel Nesselius (1667-1739) ehdotti jopa suomalaisten täydellistä hävittämistä ja kansan korvaamista ruotsalaisilla. Näin olisi päästy eroon suomen kielestä ja uppiniskaisista suomalaisista!
   Suunnitelma oli siis saman kaltainen kuin Stalinilla kerrotaan olleen Talvisodan aikoihin. stalinin kerrotaan aikoneen marssittaa suomalaiset Siperiaan. 

   http://fi.wikipedia.org/wiki/Israel_Nesselius

   Vuosina 1708-1711 Nesselius ehdotti Suomen sitomista tiukemmin emämaahan, ja tämän vuoksi muun muassa suomen kielen hävittämistä kaikkialta muualta paitsi Lapista. Tämä olisi voitu toteuttaa esimerkiksi väestönsiirroin.

   Viikon tietokirja: Itäraja häviää - Venäjän ja Suomen kaksi vuosisataa

   Timo Vihavaisen teosta arvioivat Oiva Björkbacka ja toimittaja Pentti Peltoniemi.

   http://areena.yle.fi/audio/1318584196356

   Julkaistu: 14.10.2011 klo 12.15 

   Kohdassa 8.00 Vihavainen ja eräät muutkin ovat arvioineet näin: Ellei Suomi olisi irronnut Ruotsista, suomen kieli oli yksinkertaisesti hävinnyt.

   Kohdassa 10 minuuttia ruotsin kielen vaatimus pappisvirkoihin yms. Vastaavaa vaatimusta venäjästä ei ollut paikallisiin virkoihin, vain tsaarin vallan omiin virkoihin se oli ehdoton edellytys.

   Kohdassa 11.30 Suur-Suomesta, jonka toteuttikin Stalinin Neuvostoliitto jo 1939

   Timo Vihavainen: Itäraja häviää. Venäjän ja Suomen kaksi vuosisataa.Otava. 303 s.

  • Hej tomtegubbar lek och hoppa, och dansa polka kring granen. Vi har ost och skinka här , vi äter, leker och sjunger här..

   (Hej tomtegubbar...)

   Tämmöinen jäi päähän keskikoulusta 70-luvun ruotsin tunneilta.

  • Ruotsi taisteli viimeiseen suomalaiseen vuodattaen suomalaisten miesten veren pitkin euroopan hurmekenttiä. Niin tarkkaan oli maamme miehet kupattu jatkuviin Ruotsin käymiin sotiin, että Itämaahan jäi vain sotaan kelpaamattomat raakit ja tietysti ruotsalaiset loiset läänityksilleen ja kartanoilleen. Eihän niistä raakeista ollut maan asuttajiks saatii sen väkiluvun nostajiksi. Hyvä että pitivit hengissä edes jonkinlaista Suomen kansan itua. Vasta ryssänvallan alla päästiin irti jatkuvista sodista ja väkiluku kohosi nopeasti yli miljoonaan. Näin tapahtui VASTA 1810 -tienoolla. 

   http://roskanpoimija.blogit.uusisuomi.fi/2009/03/01/ruotsi-taisteli-viimeiseen-suomalaiseen/ 

   http://www.finnland.de/public/default.aspx?contentid=120505&contentlan=1&culture=fi-FI 

   "Suomen uhrit 30-vuotisessa sodassa nousivat kokonaisuudessaan suurin piirtein yhtä suuriksi kuin jatkosodassa 300 vuotta myöhemmin: 50 000 – 60 000 mieheen. Suomi piti aseissa miesmäärää, joka tänään merkitsisi asukaslukuun suhteutettuna arviolta 200 000 – 300 000 sotilaan kenttäarmeijaa. Se oli vajaan puolen miljoonan kansakunnalta suunnaton ponnistus. Suomalaisten osuus 1600-luvun suursodassa ei siis ollut aivan vähäinen." 

   http://www.pohjanprikaatinkilta.fi/PohPr/taistelut.htm 

   ”KAIKEN TÄMÄN JÄLKEEN SUOMI JUHLII VUOSITTAIN 6.11. TUON HULLUN KUNINKAAN Kustaa II Aadolf:in PÄIVÄÄ!” 

   Kuka juhlii, kuka ei. Ruotsinmieliset juhlivat. Minä en.

  • Tehkää kuten minäkin, laskekaa lippu puolitankoon! Olen näin tehnyt jo useita vuosia! Hyvää sveskadaagenia vaan!
   Kas kun ei vietetä Kallonmittaaja Axel olof FReudenthaalin kunniaksi Suomen alkuihmispäivää? Vai mitä Lipponen PÖÖÖÖ ja Elizabeth Rehn?

  • Kello jo yli puolen päivän eikä tv:ssa sanaakaan ruotsalaisten päivästä saati kustaa kakkosesta, tuosta Ruotsin hullusta sotakuninkaasta.

  • Täällä sydänsavossakin näkee lippuja, vähän ihmeellistä, jos ajatellaan, kuinka paljon näiltä seuduilta pakkovärvättiin sotilaita tuon hullun kuninkaan sotiin. Näin käy, kun kansalta katoaa historian taju ja tuntemus.

  • Eikö umpihullun tappajakuninkaan kuolinpäivä sitten ole juhlapäivä?

  • No kohta senkin vietto loppuu ja vietämme Venäjän kansallispäivää.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   190
   10443
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   99
   1824
  3. Martina oli alle vuorokauden Vicin kanssa

   Eskon ja Martinan ig näkee, Vici tuli eilen illalla pitkästä aikaa Martinalle. Martina hyvä äiti laittoi aamulla videota, ovat ihan kaksin Vicin kanss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   74
   1363
  4. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   186
   893