Kansan tyhmistäminen on lopetettava!

Vasemmistoliittolaine

Korkeassa osaamisessa on Suomen tulevaisuus eikä oikeistohallituksen kansan tyhmistämisen politiikassa. Hallitus on leikannut rajusti koulutuksesta, tutkimuksesta ja tuotekehityksestä eli Suomen pitkän aikavälin kilpailukyvystä ja työllisyydestä.

Vasemmistoliitto haluaa vahvistaa varhaiskasvatusta, kouluja ja yliopistoja. Nyt on satsattava fossiilienergian korvaavien investointien tutkimukseen, tuotekehitykseen ja innovaatioihin.

33

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raahelainen
    • lsdldkdjfhjf

      Koulujen opetus kärsii yksinkertaisesti siitä syystä että opettajien aika menee umpityhmien pakolaiskakaroiden paapomiseen.
      Suomalaislapset turhautuvat.

    • Rasismi ei tunnetusti ole järkimiesten hommaa. Tästä edellä oli parikin esimerkkiä.

      Kaikessa kuitenkin totuuden siemen. Opetuskoon pienentäminen ja erityisopetuksen lisääminen ovat perusteltuja nykyisessä haasteellisessa yhteiskunnallisessa tilanteessa.

    • AvatkaaSilmänne

      Suomen PISA- tulokset ovat laskeneet merkittävästi ja alaspäin mennään vauhdilla.
      Syitä ei ole kuin yksi.
      Maahanmuuttajat.

    • Voi.Liisaparkaa

      Jos tarkastellaan asiaa asiana eikä sotketa siihen P.....kaa ?

      Koulujen suurin ongelma ei ole siinä että leikataan jostakin vaan siinä ettei järjestystä ole saatu aikaan. Jos opetushenkilöiden suurin työ on siinä etteivät pienet ihanat "Pekka-Kristiinat" pysy edes pärevakassa opetuksen aikana, ei mistään leikkauksien perumisesta ole hyötyä. Kouluihin on turha mennä jos siellä ei ole opiskelurauhaa. Tuosta seuraa kahtiajako ne joilla on varaa hankkivat lapsilleen koulutusympäristön jossa voi opiskella loppujen jäädessä metelöimään julkiseen koulutukseen. Miten kukaan voi nykyluokissa käytyään sanoa "siellä opiskellaan" kun näkee tyystin muuta ? "Podistimet pimputtavat" , "kuvia siirrellään" ja oheissysteemit vievät ajan jos opettaja yrittää puuttua tuohon alkaa hillitön ajojahti poliittinen "rehtokainen" vanhempien avustuksella kyllä hoitaa jos ei muuta niin opettajan ulos !! Pikkupolitrukit ottavat aineen kerrallaan "mitätöintikäsittelyyn" , nyt on vuorossa joku "pakkoaine" tai "kieli" etsi sitten siitä mielekkyyttä ??

    • Apuhoitaja

      Koska lukutaito on heikentynyt ja opiskelurauha heikentynyt, niin molempiin pitää resursoida lisää ihmisiä. Leikkaaminen nykyisessä tilanteessa on yhtä järkevää kuin poliisien irtisanominen rikollisuuden lisääntyessä.

      • I.Ihmetys

        Voi voi eikö "Janita-Petteri" opikaan käyttäytymään , pitää saada viisi avustajaa ?? Vai olisiko poliisien lisäämisestä apua ?
        Miksi kouluttaa "väkisin" pakkoaineistettuna noita lukuhaluttomia ?
        Jospa lukuhaluja lisäisi pikku loma vaikkapa "risusavotassa" tai jossain muussa kehittävässä puuhailussa ? Kahtiajako on kuitenkin odotettavissa tällä menolla !
        Onko mitään mieltä antaa "marginaaliryhmän estää ja terrorisoida niitä joilla lahjoja ja haluja on ? Tuollaisen häirikköryhmän perässä vetämisestä ei ainakaan mitään hyötyä yhteiskunnalle ole. Onhan toki tehtäviä joihin noillakin lahjoilla pääsee jos kannustusta yhteiskunnan taholta on. Näyttäminen , ettei kaikki lankea kun "Manun-Illalliskyyti" tekee terää kovapäisellekin yksilölle !


    • Muistaako enää kukaan niitä aikoja jolloin oppilaat istuivat kiltteinä pulpetissaan, kuuntelivat mitä opettaja puhui ja viittailivat innokkaasti?
      Valittu vastaaja nousi kohteliaasti ylös vastaamaan.

    • ISÄNMAALLINEN.VASEMMISTO

      Minä muistan. Jokaisessa ajassa on hyvää ja huonoa.

      • Uokan.Lopettaja

        Lienet syntynyt 50 luvulla vieläpä sen alkupuolella ?

        Jo 60 luku tuotti näitä "opintotemokraatteja" ja "teiniliittolaisia".
        Samoin saatiin "aatteellinen laskuoppi" ja kuuluisa "Prinkkalan moniste" historiaa ja tulevaisuutta varten. Tuskin kannattaa kerrata niitä jotka olivat opintouudistuksen kannalla mutta kylvö onnistui. Se vaikuttaa jo kolmanteen polveen saakka. Jotta joku edes säästyisi tuolta "myrkynkylvöltä" tarvitaan rinnakkainen koululaitos jonka kustantavat ne jotka haluavat kunnon opetusta ja loppuja hoitakoon yhteiskunta jos katsoo tarpeelliseksi !
        Esimerkkejä löytyy vaikkapa Britanniasta vanhat DDR läiset mallit joutavat historian roskatunkioille !!


    • Edellä

      Hyvä avaus.

    • SIHTEERIKIRJEENVAIHTAJA

      Oikeistohallitus leikkaa opintotukea saadakseen opiskelijat velkavankeuteen ja pankin orjiksi.

    • Matematiikanopettaja

      Tässäpä amerikkalaisten näkemys:

      Suomessa tulostaso PISA-mittauksissa yhtä korkea kuin ennen. Urheiluvertauksella suomalaisten keihäs lentää edelleen 85-90 metriä.

      Kansainvälinen kilpailu vain on koventunut. Kiinassa ja muutamassa muussa Aasian maassa jopa harjoitellaan menestymään juuri PISA-mittauksissa.

      Suomalaisten tulostaso ennallaan, mutta sijoitukset kärkipäässä tiukemmassa.

      -----

      Amerikkalaisen huippuyliopiston tutkija Pisa-tuloksista: ”Vertailu muihin Pohjoismaihin paljastaa Suomen koulutusjärjestelmän nerokkuuden”

      Samuel E. Abramsin mielestä Suomen ei pidä olla huolissaan laskevista Pisa-tuloksista, sillä aasialaisten oppilaiden preppaaminen on vääristänyt koetta.

      Abrams johtaa Columbian yliopiston opettajainkoulutuslaitoksessa New Yorkissa. Hänen kirjansa Education and the Commercial Mindset ilmestyi keväällä Harvardin yliopiston kustantamana.

      Abrams on tutkinut Suomen koulutusjärjestelmää vuosia. Vuonna 2014 hän sai Suomen Leijonan ritarikunnan 1. luokan ritarimerkin ansioista suomalaisen koulutuksen edistämisessä Yhdysvalloissa.

      - Suomen hyvät Pisa-tulokset vuosilta 2000, 2003 ja 2006 merkitsevät paljon enemmän kuin huonommat Pisa-tulokset myöhemmiltä vuosilta. Tämä johtuu siitä, että muutama Aasian maa on alkanut panna valtavasti rahaa ja aikaa pelkästään Pisa-kokeissa pärjäämiseen, mikä vääristää tuloksia.

      - Suomalaisoppilaat eivät ole huonompia kuin aiemmin. He ovat vain suhteessa huonompia kuin ne aasialaiset eliittioppilaat, jotka valikoidaan ”akateemisiin olympialaisiin”, kuten Abrams nykyistä Pisaa kutsuu.

      - Suomalaisten ei pidä olla huolissaan. Älkää katsoko kauas, katsokaa naapurimaitanne. Vertailu muihin Pohjoismaihin paljastaa Suomen koulutusjärjestelmän nerokkuuden.

      - Yhdysvallat voi ja sen kannattaa ottaa oppia Suomen kouluista, Abrams sanoo. Tärkeintä olisi päästä Yhdysvalloissa eroon jatkuvista testeistä, joihin valmistautuminen vie joissain kouluissa jopa 30 prosenttia opetusajasta.

      - Testien tarkoitus oli varmistaa, etteivät heikot oppilaat jää jälkeen. Mutta kuten maanviljelijät sanovat: sikaa ei lihota se, että sitä punnitaan useammin.

      - Testaamisen sijasta Yhdysvaltain pitäisi nostaa opettajien palkkoja ja luottaa heihin, kuten Suomessa. Tämä luo omistajuutta opettajan työhön.

      Lue lisää: http://www.hs.fi/kotimaa/a1460255804451

    • Historianopettaja

      Ruotsin PISA-tulosten radikaali lasku on seuraus Kokoomuksen Carl Bildtin valtionvastaisesta ristiretkestä. Tuloksena on katastrofi ja tästä myös suomalaisia on varotettu opettajajärjestöjen toimesta. Sipilän oikeistohallitus on kopioimassa Bildtin Kokoomushallituksen ideoita myös Suomeen.

      ----------

      PISA-kohun seuraus: Ruotsalaiset haluaisivat valtiollistaa koulun

      Selvä enemmistö ruotsalaisista haluaisi siirtää kouluhallinnon kunnilta takaisin valtiolle, ilmenee tutkimuslaitos Sifon Ruotsin television (SVT) toimeksiannosta tekemästä tutkimuksesta.

      Viime viikolla julkistetun, 15-vuotiaiden oppimistuloksia kuvaavan PISA-tutkimuksen mukaan ruotsalaisnuorten kyvyt niin luetun ymmärtämisessä, luonnontieteissä kuin matematiikassakin ovat pudonneet OECD-maiden keskiarvon alapuolelle.

      Opetusministeri Jan Björklund on jo aiemmin moittinut kouluhallinnon siirtoa kunnille ja vaati jälleen PISA-tulosten tultua julkisuuteen koulun valtiollistamista uudestaan.

      Äänestäjät tuntuvat olevan Björklundin kanssa samaa mieltä. Sifon tutkimuksessa kuusi kymmenestä (61 %) on sitä mieltä, että vastuu perus- ja lukioasteen koulutuksesta pitäisi siirtää valtiolle. Vastaajista 12 % on eri mieltä ja 27 % ei osaa varmuudella sanoa kantaansa.

      http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/pisa_ruotsi_koulu_hallinto_kunnat_valtio-12805


      Sifon tutkimuspäällikkö Toivo Sjörénin mukaan päätösvallan siirtoa kouluasioissa valtiolle kannatetaan kaikissa ikäryhmissä ja kaikissa puolueissa. Vasemmistopuolueen kannattajista 83 prosenttia kannattaa siirtoa. Sjörénin mukaan on selvää, että PISA-tulokset ovat vaikuttaneet kansalaisten mielipiteisiin.

    • Jotainhan siinä koulutuksessa on ollut pielessä koska olemme pystyneet kouluttamaan sukupolven joka on täysin tai lähes täysin avuton jos joku ei sille heti maksa tj:n palkkaa. Mieluummin ollaan työttöminä ja lopulta kansaneläkkeellä kun työeläkettä ei ole kertynyt mutta työharjoitteluun ei mennä koska joku on sanonut sen olevan orjatyötä.

      Työharjoittelua tarvitsee jokainen asentaja ja insinööri ja muu työläinen ja suunnittelija. Ilman harjoittelua ei pärjää monikaan vaikka miten olisi kouluja, instituutioita ja korkeakouluja käyty.

      Kansa on todella koulutettu isolla rahalla tyhmiksi. Muistan omalta opiskeluajaltani -60 luvulta jolloin opiskelu oli pitkälti itserahoitettua ja pankkilainalla tilkittyä ettei silloinkaan opetettu yrittämään ja niinpä omalta kurssiltani vain 3 kahdesta kymmenestä kahdesta uskalsi yrityksen perustaa ja kaikki menestyivät. Silloin yhteiskunta käytti koulutukseen vain murto-osan siitä mitä tänä päivänä eikä kukaan valittanut.

      En usko kaiken olevan tuossakaan tapauksessa kiinni siitä, että kaadetaan vaan aina lisää rahaa vaan siitä miten se raha joka sijoitetaan saadaan tuottamaan mahdollisimman hyvä tulos. Se on ihan saman suuntaista kuin yrityksen perustamisessa pitää huomioida.

      Aktiivisuutta opiskeluun ja opiskelijoihin!

    • SIHT.KV

      2010-luvun opiskelijan taloudellinen asema on huonompi kuin takuueläkeläisen tai työttömän.

      Sipilän oikeistohallituksen suurin yksittäinen leikkaus koski opintorahaa.

      Opintolainan ottaminen olisi taloudellinen itsemurha, koska nuorisotyöttömyys on hyvin korkea. Yli puolet lopuistakin nuorista on pätkätöissä ilman pysyvää työpaikkaa.

      Opintojen viivästymisen suurin syy on taloudellinen ahdinko. Se pakottaa opiskelijat kesken opintojen esimerkiksi puhelinmyyjiksi tai prostituoiduiksi.

      • 20161114

        Oiekistolainen koulutuspolitiikka:

        Ruotsin PISA-tulosten radikaali lasku on seuraus Kokoomuksen Carl Bildtin valtionvastaisesta ristiretkestä. Tuloksena on katastrofi ja tästä myös suomalaisia on varotettu opettajajärjestöjen toimesta. Sipilän oikeistohallitus on kopioimassa Bildtin Kokoomushallituksen ideoita myös Suomeen.


    • Järkkäri
    • Siiri.1999

      Opintojen viivästymisen suurin syy on taloudellinen ahdinko. Se pakottaa opiskelijat kesken opintojen esimerkiksi puhelinmyyjiksi tai prostituoiduiksi.

      • Taavi.Talousmies

        Jospa tuo Siiri on paremmin perillä asiasta ? ?

        Tulotaso on kyllä poikkeava puhelinterr eikun myyjä saa 8 euroa tunti ja tuo toinen velottaa 100-150 tunnista. Molemmissa vaaditaan suurin piirtein samantasoista koulutusta ja tuon jälkimmäisen harjoittajana näyttää pärjäävän tyystin ilman koulutusta. Kun on ainakin tuon paremman tilin kuittaaja kannattako enää jonnekin "amanuenssiksi" lähteä tulotasohan siinä tippuu ?


    • tyännäsePanaaniahteriin

      Prostituoidun ammatti on kaikista halutuin nuorten tyttöjen keskuudessa maasta riippumatta.

      On ehkä hieman väärin verrata noita kahta ammattia toisiinsa.

    • Historianopettaja

      Molempiin em. ammatteihin enemmistö on ajautunut vastentahtoisesti. Se että opiskelijat niihin joutuvat turvautumaan, on lisäksi suuri kansantaloudellinen vahinko.

    • Siiri.1999

      Nimimerkki herkkuperse, osoitat omalla tyhmällä kirjoituksellasi, että otsikon vaatimus kansan tyhmistämisen lopettamisesta on oikeaanosunut. Lienet kepulainen.

      Opiskelijoiden opintojen viivästymisen syy on taloudellinen ahdinko. Vain julma ja itsekäs ja tyhmä ihminen vaatii prostituutiota opintojen rahoittamiseen = Hallitus.

    • Vasemmistoliittolaine

      Korkeassa osaamisessa on Suomen tulevaisuus. Se ei ole oikeistohallituksen kansan tyhmistämisen politiikassa. Oikeistohallitus on leikannut rajusti koulutuksesta, tutkimuksesta ja tuotekehityksestä eli Suomen pitkän aikavälin kilpailukyvystä ja työllisyydestä.

      Vasemmistoliitto haluaa vahvistaa varhaiskasvatusta, kouluja ja yliopistoja.

    • 20161117

      Oikeistohallitus haluaa pakottaa opiskelijat kesken opintojen puhelinmyyjiksi ja prostituoiduiksi.

    • PetoViili

      Ei tyttöjä tarvitse pakottaa huoraamaan. Se on hyvin korkeapalkattu ja helppo työ.
      Laiskakin yrittäjä pääsee helposti 30 000 euron verottomaan tuloon kuukaudessa.
      Pari keikkaa päivässä riittää ja vuoden tienisteillä ostaa jo hulppean kämpän Espanjasta.

      Alalle on tulijoita enemmän kuin markkinat vetävät ja ainoastaan nuoret tytöt pärjäävät.

    • Ydinenergiaa lisää ja yliopistot maksullisiksi!

    • Kuinkuiskaaja

      Kansan tyhmistäminen on lopetettava!

      Matemaattisesti tarkastellen miten tuo on mahdollista ?
      Jos kuten näillä palstoilla ilmenee tuo tyhmyys on saavuttanut pisteen jossa sen määrää tuskin voi enää lisätä on kai alettava lisätä viisautta ?
      Keskustelua täällä voi verrata systeemiin kanalassa jokainen kotkottaa omiaan toiset kovemmin toiset vaimeammin. Keskustelupalsta kai tarkoittaisi sitä että kysytään ja vastataan asiallisesti. Toki kritiikkiäkin on oltava sehän kuuluu asiaan. Haistattelu ja nimittely sen sijaan kuuluu vain tunkiolle !

    • Huono esimerkki velvoittakoon vastuuntuntoisia ihmisiä olemaan sulkematta silmiään ja suutaan.

    • Järkkäri

      Monissa yliopistoissa lakisääteiset tehtävät ja perustoiminnot ovat jo vaarantumassa. Satoja työpaikkoja on jo vähennetty ja edessä on tuhansien henkilöiden vähennykset. Suomalaisen yliopistohistorian suurimmat yt-neuvottelut ovat paraikaa menossa Helsingin yliopistossa – 1200 työntekijää uhkaa työsuhteen päättyminen.

      Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa yt-neuvottelut ovat juuri päättyneet. Väen vähentämiseen tähtäävien yt-neuvottelujen aloittamisesta ovat ilmoittaneet myös Aalto-yliopisto ja Vaasan yliopisto. Pelättävissä on, että nämä eivät jää viimeisiksi. Osaavasta hallinto- ja muusta henkilöstöstä karsiminen on lisännyt opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtäviä.

      Tämä ei voi olla vaikuttamatta tutkimuksen ja opetuksen laatuun.

      http://www.oaj.fi/cs/oaj/Tiedotteet?&contentID=1408912822103&pageName=Vetoomus Leikkaukset peruttava yliopistoille tulevaisuuspaketti

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      356
      4277
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      281
      2422
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      136
      1713
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      103
      1504
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1443
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1297
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1275
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      57
      1180
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1094
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      345
      1040
    Aihe