Joululehdet vuonna 2016?

joululehdenostaja

Onko kukaan vielä päässyt selailemaan tämänvuotisia joululehtiä? Olen joinakin vuosina lähettänyt joulukortin kanssa joululehden, mutta olen aika pettynyt yleensä näiden lehtien sisältöön. Sanoma ei paljon erotu muun joulukoristelun ja rihkaman välistä. Olen ostanut monia erilaisia joululehtiä mutta hyvin samankaltainen sisältö niissä on ollut.

Jos tämänvuotisissa joululehdissä löytyy selkeästi evankeliumia ja oikeaa asiaa, niin saa suositella.

24

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lopunaikako

      Viime vuonna Kultalyhteessä oli esimerkkinä avoliitossa elävä nuoripari. Taisi olla lapsikin.

      • nkknnkkn

        Meinaatko että on lopunaika se kun on avoliitossa oleva perhe lehdessä?


      • AikaLoppuu
        nkknnkkn kirjoitti:

        Meinaatko että on lopunaika se kun on avoliitossa oleva perhe lehdessä?

        Jos ihmiset tänä päivänä eläisivät vanhurskasta Jumalan tahdon mukaista elämää, emme varmasti olisi lopun ajassa koska Raamattu todistaa että lopun ajassa ihmiset elävät julkisynneissä ja jopa ylpeilevät niistä. Ja niinhän tänä päivänä monet ylpeilevät synnistä jossa elävät eivätkä edes tahdo tehdä parannusta. Tämä todistaa lopun ajasta.


    • oikeaasanaa

      Joululehti olisi todellista evankeliumia, jos lehden sisältöä ei vesitettäisi ja täytettäisi suolattomalla hymistelyllä. Kyllä niitä joulupukkeja ja joululahjahysteriaa kaupat tarjoavat jo kyllästymiseen asti. Kunnon Raamatun evankeliumi joululehtiin takaisin!

    • kalenterinkaipuu

      Minua kiinnostaisi, että onko jonkun joululehden välissä seinäkalenteria ensi vuodelle? Muistelen että yleensä jonkun poppoon joululehdessä tällainen on ollut, mutta nyt en millään muista enää minkä. Nuo joululehdet olen laittanut eteenpäin niin ei selaamallakaan selviä. Onko tietoa tämän vuoden lehdistä - onko kalenteria jossakin lehdessä?

      • ebeneserscrooge

        Ellen väärin muista, niin Hyvä Sanoma -lehden joulunumerossa on tuollainen seinäkalenteri ainakin aiemmin ollut. Kannattaa tutkailla asiaa, jos tänäkin vuonna ovat kalenterin lehden väliin laittaneet.


      • lehtiäodottava

        Tilasin Aikamedialta Hyvä Sanoma lehtiä joskus pari viikkoa sitten eivätkä ole vieläkään tulleet. Laitoin sinne jo viestiäkin asiasta. Toivottavasti ei posti ole niitä hukannut...


    • DoctorT

      Askel-lehti on parempi kuin yksikään helluntailehti nykyään!

      • omamielipiteeni

        Yhden Askelen tuossa pitkästä aikaa selasin. Sellainen vaikutelma siitä lehdestä tuli, että evankeliumi on aika hyvin piilossa jos sitä ollenkaan onkaan...


      • Julle-Boy
        omamielipiteeni kirjoitti:

        Yhden Askelen tuossa pitkästä aikaa selasin. Sellainen vaikutelma siitä lehdestä tuli, että evankeliumi on aika hyvin piilossa jos sitä ollenkaan onkaan...

        Miksi sitä evankeljumia pitää koko ajan julistaa, ettekö tunne sitä jo tarpeeksi?


    • Hyvä Sanoma ja Kultalyhde vaikuttivat tänä vuonna hyviltä otsikkojen perusteella. Itse lehtiä en ole päässyt vielä lukemaan. Ristin kansa on yleensä ollut hengelliseltä anniltaan vahva.

      • mielenkiintoheräsi

        Löytyyköhän tuota Ristin Kansan joulujulkaisua mistään muualta kuin Suomen Helluntaikansa ry:ltä? En ole tuollaista lehteä koskaan lukenut.


      • juuriluin
        mielenkiintoheräsi kirjoitti:

        Löytyyköhän tuota Ristin Kansan joulujulkaisua mistään muualta kuin Suomen Helluntaikansa ry:ltä? En ole tuollaista lehteä koskaan lukenut.

        Varmimmin juuri tuolta Helluntaikansa ry:ltä. Siinä on muuten asiallinen joululehti.


    • Uutt

      Laita salaa postilaatikosta ettei kukaan vaannää et sä sen lehden laitoit

      • joulunodotusta

        Tuo saattaa olla jossakin ihan hyvä varotoimenpide. Mutta kannattaa varautua siihen että joku saa kuitenkin jollakin tavalla tietää keneltä se lehti on. Jokainen lehti kannattaa laittaa matkaan rukouksella ja pyytää Pyhän Hengen ohjausta näissä asioissa.


    • köyhäostaja

      Onkohan muualla kuin Aikamedialla joululehtiä sisältävää tarjousta? Tuoltahan saisi 50 eurolla 5 kultalyhdettä, 3 Hyvä Sanoma joulunumeroa ja 2 Jees-lehteä. Mutta jos haluaisin vaan yhtä lajia lehtiä? Tarjoushan on aika hyvä, mutta kun rahatilanne on aika kehno... :(

    • valheestatotuuteen

      Mitkään joululehdet eivät ole hyviä. Ne ovat mukautumista maailmaan ja yritetään saada ihmisiä uskoon jollakin muulla tavoin kuin puhtaalla Jumalan Sanalla.

      Joulujuhla on alunperin pakanallinen traditio - ihmiset palvoivat saatanaa, mm. voittamatonta auringon jumalaa, Mitraa yms. Sitten katolinen kirkko toi kristillisen sisällön. Mutta juhla on edelleen sama. Raamattu ei joulusta puhu, muuten kuin varoittamalla uskovia osallistumasta pakanoiden traditioihin.

      Jumala käskee Sanassaan ihmisiä, myös uskovia tekemään parannuksen. Joskus voi olla että uskova elää 20 vuotta pimeydessä jossain asiassa ja yksi päivä tajuaa, että tämä asia ei ollut Herrasta, esim. joulunvietto. Sellaisena hetkenä, kun tietää totuuden, tulisi tehdä parannus, eikä jatkaa.

      Viettämällä joulua uskova ei erottaudu millään tavalla kristillisen maailman harhaopeista, esim. katolisesta kirkosta. Ei ymmärretä, että jos toimitaan itse katolisen kirkon tavoin, ei ole mitään auktoriteettia Jumalan edessä saarnata muille ihmisille uskonnollisuudesta, harhaopeista, epäjumalanpalvonnasta, ekumeniasta jne. Viettämällä joulua, yhdistyt katolisen kirkon oppeihin. Jumala taas käskee meitä eroamaan haureellisesta kirkosta, joka EI Jumalan Sanaa puhu totuudessa ja Pyhässä Hengessä.

      Ei ole varaa leikkiä maailman kanssa, mennä maailmanhenkisyyteen mukaan (jota joulu on). Meidän tulisi seurata Jeesusta totuudessa, ei valheessa, EI maailmassa. Pyhä Henki ei ohjaa ihmisiä hauskuuttamaan lapsia joulupukilla, lähettämään tonttu-kortteja, kertomaan ihmisille jouluevankeliumia. Ei ole olemassa mitään jouluevankeliumia.

      Katolisen kirkon epäjumalia:
      -jeesus-vauva seimessä jouluna
      -vihainen jeesus taivaassa, jota lepyyttämään tarvitaan maria-äiti
      -jeesus-leipä - epäjumala
      -paavi
      -kirkko
      -jeesus-patsas ristillä kirkossa ja ihmisten kodeissa ja ihmisten koruissa (monessa kirkossa on ohje ihmisille, että tämä patsas PITÄÄ olla seinällä tai muuten pahat henget valtaavat kodin ja uskovan)

      Saatanan juoni on pitää uskova kiinni maailmassa. Miten saatana sen tekee? Ei saatana tule ovellesi kysymään "saanko eksyttää sinua".

      Joulu on epäjumalanpalvonnan juhla ja se ei muuksi muutu, kuinka paljon yritämme sitä "kristillistää". Saatanan juhlia ei voi kristillistää.

      Joulu on myös epäjumala, jos sitä ei voi jättää ohjelmasta pois.

      • valheestatotuuteen

        Sen sijaan, että juhlitaan joulua, kerrotaan ihmisille, että joulua ei itseasiassa ole edes Raamatussa ja kerrotaan ihmisille KUKA pelastaa, ja mitä elävä usko on, ja miten Jeesusta seurataan (Pyhässä Hengessä, Jumalan Sanan mukaan, ei lihassa). Jos mennään laulamaan joululauluja ja juhlitaan joulua, ei todellakaan totuudessa ohjata ihmisiä Jeesuksen luokse. Siinä vain vahvistetaan uskonnollisuutta, joka rehoittaa Suomessa. Suomi ei ole "kristitty" maa, Suomi on pakana-maa, jonka on aika tehdä parannus kaikenlaisista taikauskoisista höpinöistä (vauvakasteet jne), ulkokultaisuudesta (johon joulu kuuluu), lihallisesta elämisestä (myös esim oma jumalanpalvelus, jossa ei eletä Jumalan auktoriteetin alla) yms.


      • nytonkohtaJoulu

        Totta, jouluun on yhdistynyt paljon pakanallista perinnettä, eikä Raamatussa tietääkseni mainita joulua. Koen kuitenkin, että ei liene pahaksikaan, jos kristityt pitävät joulua päivänä, jolloin muistellaan Jeesuksen Kristuksen syntymää.Ei esim. Mariaa tarvitse paljoa ja kunnioittaa silti minään jumalhahmona.Kaiken maailmallisen,ei jouluun kuuluvan voi karsia pois."Joululaulut" siis evankeliumiin liittyvät monet ovat tietääkseni ihän Pyhässä Hengessä saatuja ja hyvin koskettavia ja kauniita.

        Raamatussa kerrottu jouluevankeliumi on hyvin kaunis.Paimenet kedolla, enkelit, Beetlehemin tähti, Itämään tietäjät ym. En kykene näkemään näiden asioiden esiintuomista ja kertomista syntinä.

        "Satumaailmakin tonttuineen"jota ei edes ole olemassakaan kuin eksyttävänä henkivaltana korkeintaan, jos niihin uskoisi joutuu kuitenkin alistumaan ja kumartamaan seimen lasta, Jeesusta Kristusta, kaiken Herraa. Mielestäni kristittyjen tulee vain painottaa jouluna sitä ydinasiaa ja tuoda esiin eli Jeesusta Kristusta, maailaman Vapahtajaa.Hän on vapahtava kaipaavat ihmiset heidän synneitä ja pelastava.

        Kaikki on puhdasta puhtaille.Kyllä varmasti silti on parannuksen aihetta uskovilla luopua maailmallisesta joulun vietosta.Itse pidän esim. kaunistettua joulukuusea tavallaan Jeesuksen syntymän ja tämän valtavan tapahtuman juhlistajana.

        On kuitenkin oppeja esim jehovantodistajat, joissa joulua ei vietetä, eikä siitä ole mitään hyötyä sielunpelastuksen ja totuuden löytämisen kannalta.

        Kristillisen opin mukaan kukin toimii omantuntonsa mukaan.Joulun vietosta ei tietääkseni ole käskyä, eikä kieltoa.Kaikki, mitä teemme, tapahtukoon Jumalan kunniaksi lienee se päätavoite.


      • envoienäävaieta

        Olipa hyvä kirjoitus. Ei ole mitään väärää iloita Jeesuksen syntymästä. Viettäessämme joulujuhlaa voimme samalla kiittää Jeesusta siitä, että Hän Golgatan keskimmäisellä ristillä hankki meille pelastuksen ja kerran tulee hakemaan omansa luokseen.


      • Vihollinenpoistaa
        envoienäävaieta kirjoitti:

        Olipa hyvä kirjoitus. Ei ole mitään väärää iloita Jeesuksen syntymästä. Viettäessämme joulujuhlaa voimme samalla kiittää Jeesusta siitä, että Hän Golgatan keskimmäisellä ristillä hankki meille pelastuksen ja kerran tulee hakemaan omansa luokseen.

        Sielunvihollinen yritti estää Messsiaan syntymisen. Sitten kun "vahinko" oli päässyt tapahtumaan ja Messias oli syntynyt hän yritti tappaa Jeesuksen lapsena. Ja kun ei vauvana kyennyt tappamaan, tapatti se Hänet aikuisena kolmekymppisenä uskonnollisten ihmisten avustamana.

        Mutta se, minkä vihollinen luuli olevan hänelle voitto, olikin hänelle suuri ja lopullinen tappio ja Jumalalle vastaavasti voitto. Jeesus näet nousi kuolleista ja sitä vihollinen ei voinut estää vaikka panikin vartijat haudalle ettei Jeesus nousisi kuolleista.

        Uskon että sama henki, joka yritti estää Jeesusta syntymästä, tänä päivänä yrittää poistaa joulun kristikunnasta koska jouluna ihmiset tulevat ajatelleeksi evankeliumia ja Jeesusta Kristusta. Ja "pahimmassa tapauksessa" tulevat uskoon niin kuin allekirjoittanutkin. Joka tapauksessa ihmiset joutuvat kosketuksiin evankeliumin Sanan kanssa joululaulujenkin kautta ja juuri joululauluissa tahtoivat tai eivät. Joulun sanomassa on muistutus Jumalasta ja Jeesuksesta. Ja siitä vihollinen ei tietenkään pidä.

        Mutta jos joulun vietto saadaan loppumaan silloin tämä "vahinko" poistuu ja ihmiset voivat "parhaassa tapauksessa" unohtaa joulun Herran ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen.


      • totuuttaesiin
        Vihollinenpoistaa kirjoitti:

        Sielunvihollinen yritti estää Messsiaan syntymisen. Sitten kun "vahinko" oli päässyt tapahtumaan ja Messias oli syntynyt hän yritti tappaa Jeesuksen lapsena. Ja kun ei vauvana kyennyt tappamaan, tapatti se Hänet aikuisena kolmekymppisenä uskonnollisten ihmisten avustamana.

        Mutta se, minkä vihollinen luuli olevan hänelle voitto, olikin hänelle suuri ja lopullinen tappio ja Jumalalle vastaavasti voitto. Jeesus näet nousi kuolleista ja sitä vihollinen ei voinut estää vaikka panikin vartijat haudalle ettei Jeesus nousisi kuolleista.

        Uskon että sama henki, joka yritti estää Jeesusta syntymästä, tänä päivänä yrittää poistaa joulun kristikunnasta koska jouluna ihmiset tulevat ajatelleeksi evankeliumia ja Jeesusta Kristusta. Ja "pahimmassa tapauksessa" tulevat uskoon niin kuin allekirjoittanutkin. Joka tapauksessa ihmiset joutuvat kosketuksiin evankeliumin Sanan kanssa joululaulujenkin kautta ja juuri joululauluissa tahtoivat tai eivät. Joulun sanomassa on muistutus Jumalasta ja Jeesuksesta. Ja siitä vihollinen ei tietenkään pidä.

        Mutta jos joulun vietto saadaan loppumaan silloin tämä "vahinko" poistuu ja ihmiset voivat "parhaassa tapauksessa" unohtaa joulun Herran ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen.

        Tärkeää on ,että ihmiset ottavat henkilökohtaisesti vastaan tämän rakkauden, jonka Jumala lahjoittaa Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa. Maallistunut evankeliumi pitää Jeesuksen Kristuksen syntymää vain historiallisena näytelmänä, vaikka Jumalan tarkoitus on, että ihmiset antaisivat pelastaa itsensä Jeesuksen Kristuksen sovitustyön kautta.Evankeliumiin sisältyy Jeesuksen Kristuksen syntymä, mutta tiiviisti myös Jeesuksen Kristuksen ristinsovitus sekä ylösnousemus.

        Lienee hyvä, että pakanallisen joulun sivussa on tarjolla myös Jeesus Kristus.Kristittyjen pitänee pitää esillä totuutta ja kertoa siitä kun on mahdollisuus ja pitää erillään pakanallinen taikausko, satumaailma, Jeesuksen Kristukseen liittyvästä evankeliumista.
        Sama liittyy pääsiäiseen.Siihenkin on sekoittunut niin paljon muuta humpuukkia, että pääasia meinaa hukkua sekaan.


    • Kristussyntynyton
    • JuhlaArmasLapsien

      Joululehdistä parhain on Raamattu, vaikka se on hieman hankalasti käytettävissä evankeliumin mainoksena, koska Raamatun tulkinta vaatii uskon kautta tulevaa Pyhän Hengen ohjausta. Paremmin "esipureskeltu" Kristuksen viesti on siis perusteltua. Suosittelen Helluntailaista julkaisua oman uskoni ja taustani pohjalta, olettaen että se ei aikaansaa liian suurta ristiriitaa lehden lahjoittajan omaan taustaan, suhteessa saajaan.

      Joululehti on oikea, kun synttärisankarin nimi toistuu mahdollisimman usein!

      Jk. Mitä joulunviettoon tulee, niin se on kristittyjen juhla, josta ovat muutkin jollain tavoin "murusia saaneet isäntänsä pöydästä". Kristitylle Joulu merkitsee tietystikin rukousta ja ylistystä, sekä uskonsa tunnustamista, vaikka Joulu muille jäisikin ulkoiseksi juhlaksi ja markkinatapahtumaksi.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      65
      1980
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1327
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1264
    4. Kieli pitkällä täällä odotan :D

      Pus pus :D
      Ikävä
      46
      1148
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1002
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      999
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      920
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      881
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      878
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      873
    Aihe