Voiko syylliinen helposti kiistää jälkeenpäin?

ei_allekirjoitusta

Ostoskeskuksen pihalla iltapäiväruuhkaan toinen peruutti niin että autoni puskuriin tuli yksi pienehkö naarmu. Pyysi anteeksi ja heti sanoi korvaavansa. Kaveri vaikutti todella asialliselta ja kun meillä vaimon kanssa oli kiire kotiin, niin en (pienen naarmun takiakaan) soittanut poliisia paikalle enkä ottanut muuta kuin nimen, rekkarin ja vakuutusyhtiön ylös. En kuvia, silminnäkijöiden tietoja enkä mitään syyllisyyden tunnustusta tai muuta allekirjoitettua.

Ensimmäinen "kolari" kohdallani. Voiko tässä käydä niin, että vastapuoli kiistää kaiken, ihan siis lain puitteissa? Kokemuksia / mielipiteitä?

Kiitoksia.

10

1622

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • useinkolhittu

      Ei poliisit ota kantaa parkiskolareissa. Ainakaan minulla. Vain toteavat tapahtuneen. Ota yhteys vakuutusyhtiöön. Nykyään pakko pitää lommuvakuutus autossa..

      • ei_allekirjoitusta

        Ok. En ottanut autolle parkkipaikkavakuutusta, sitä voisi tietenkin harkita täällä etelän ruuhkissa kun ajelee...
        Mutta siis, eikö se poliisin lausunto olisi ainakin toiminut vakuutena sille, ettei kaveri voi myöhemmin kiistää tapahtuneen? Jos ei ole mitään allekirjoitettu niin mitä teen, jos hän tosiaan päättää kiistää? Ihan siis lain puitteissa? On puhnro, nimi, osoite ja rekkari.


      • venkuloita.on.aina
        ei_allekirjoitusta kirjoitti:

        Ok. En ottanut autolle parkkipaikkavakuutusta, sitä voisi tietenkin harkita täällä etelän ruuhkissa kun ajelee...
        Mutta siis, eikö se poliisin lausunto olisi ainakin toiminut vakuutena sille, ettei kaveri voi myöhemmin kiistää tapahtuneen? Jos ei ole mitään allekirjoitettu niin mitä teen, jos hän tosiaan päättää kiistää? Ihan siis lain puitteissa? On puhnro, nimi, osoite ja rekkari.

        No olisihan se aika outoa, kun syyllinen on antanut tietonsa ja myöntänyt asian ja sitten kieltäisikin syyllisyytensä...
        Ja onhan sinulla vaimo todistajana.


      • ei_allekirjoitusta

        Kiitokset! Mietinkin, miten oma vaimo käy todistajaksi...vissiinkin käy. Joo, ei se varmaan ala kiistään...ajattelin vaan varmistaa mitä voin tehdä jos niin käy. Ja onko jollain tällaisesta kokemuksia.
        Sanallisestihan voi luvata vaikka ja mitä, että pääsee pois tilanteesta, ja rekkarin tietäminen ei paljoa todista. Oma tyhmyyteni, kun en ottanut allekirjoitusta tai edes paria kuvaa...


    • voevoee

      Kyllä ja varmasti.
      Aina kannattaa olla tietoinen tuollaisissa tapauksissa että noin toimimalla antaa vastapuolelle aseet. Väittää vaan että olet ajanut hänen autoon osuman. Todistajasi on hometta.

      On paljon ennakkotapauksia. Olet rahoissasi kun toimit noin.
      Siperia opettaa.

    • hoit_su

      Mun pojalle kävi noin muutama vuosi sitten, sopivat asian paikan päällä. Auto oli vanha ja naarmu oli melkoisen mitätön. Kaveri maksoi käteisellä muutaman satasen siinä saman tien. Mutta uskon täyspäisen ihmisen pitävän sanansa, jos sinulla on henkilötiedot ja muut hallussasi. Tässä pojan tapauksessa törmääjä oli muistaakseni liikkeellä työnantajansa autolla ja siksi halusi hoitaa asian noin, ettei työnantajalle menen tietoa asiasta.

      • ei_allekirjoitusta

        Kiitos vastauksesta. Tuollaisesta maksusta ei ollut puhetta. Eiköhän tosiaan ihmiset pidä sanansa, näin lähtökohtaisesti...


    • hohhoijaavaan

      Kun kyseessä on vain pieni naarmu, voi olla ettei sitä edes kannata korjata, ellet aja jollain arvokkaalla autolla. Sehän voi olla vain maalijälki toisesta autosta.

      Puskuri jos ei itsessään ole kärsinyt vaurioita ja on kiinnityksistään paikallaan, ei tuommosta tapausta kannata yhtään harmitella. Tuohan etenee siten että syyllinen jättää ilmoituksen omaan vakuutusyhtiöönsä, joka on myöhemmin sinuun yhteydessä. Hän tarvitsee suurinpiirtein ihan kaikki tiedot, että jos hänellä ei niitä ole, niin asia ei etene ja jos hän ei tee ilmoitusta niin asia ei myöskään etene...

      Näitä varten jos ajaa arvokkaalla autolla, kannattaa olla kattava kaskovakuutus. Ja jos mitään ei tapahdu, ei kannata harmitella muovipuskurin takia...

    • näinsemeneee

      Syyllisyydestä kannattaa aina tehdä allekirjoitetut dokumentit paikanpäällä mahdollisine todistajineen varsinkin jos poliisi ei käy paikalla(kuten monesti pienissä "naarmuissa"). Muuten voi käydä niin että varsinkin jos syylisellä on mukanaan muita ihmisiä niin jälkeenpäin takki kääntyykin "todistajineen" ja sitten selvitellään polliisi-asemalla juttuja eikä tahdo enää selvitä sittenkään ja näin syytön voi jäädä ilman korvauksia tai pahimmassa tapauksessa joutua maksajaksikin.

      Kokemusta on ja näin on käynyt että kiistää jälkikäteen. Hävisi siis korvaaja omilta vahingoilta. Eli aina paikanpäällä selvyys ja nimet papereissa niin ei tule jälkivääntöjä.

      • hohhoijaavaan

        Kenellä on tienpäällä mukana mahdollisuus vääntää mitään virallisia sopimuksia? Ne voi pistää ihan silppuriin ja sen jälkeen on aivan samalla tavalla sana sanaa vastaan käräjillä, jos sellaiseen haluaa lähteä. On erijuttu miten uskottavana moisia papereita pidetään, koska harva sellaisia edes tienpäällä kykenee tekemään.

        Nykymaailma on mennyt kummalliseksi, kun ei enää pidetä sanaansa. Luulisi omantunnon päälle käyvän moinen epärehellisyys.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8825
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2633
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2371
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe