Ohituskaista ja Virolaiset

tasinsinne

Onko naapurimaassamme Virossa erilaiset likennesäännöt kun meillä. Tänään motarilla Helsingistä Lahteen ajaessani tuli vastaan ohituskaistalla kaksi viron kilvissa olevaa autoa, toinen Mersu ja toinen Toyota. Minulla mittarinopeutta 110 ja vaihdoin ohituskaistalle ja kas siellähän tämä merssu köpötteli mittarini mukaan 90-95 km/h vauhtia ja ei vaihtanut oikealle kaistalle vaan jatkoi ohituskaistalla ajoa ja tämä siis toistui sen tohatsun kanssa Tuuliharjan kohdalla. Ja ku oikealta ei saisi ohittaa niin....

20

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wq3dxqqwdqwq

      Pussaa vähän takakulmaan niin virulainen pölisee lumipenkassa ja ihmettelee että mitä tapahtui..

      No ei vaan, mene oikealta ohi, turha näitä on miettiä kun ei näistä perkeleistä kukaan ota selvää mitä ne touhuu, koskee siis muitakin..

      • Elä_kehtaa

        Täällä ei saa yllyttää lainvastaiseen toimintaan. Viestisi ilmiannettu. Tuskin ylläpito silti viitsii tehdä omaa osaansa...


    • eisenytniinvakavaa

      Monessakin maassa on eri säännöt kuin Suomessa. Jos joku oudosti ajeleva ulkomaalainen saa pasmasi sekoamaan ja purkamaan pahaa oloa suolipalstalla, olisi ehkä syytä tarkistaa lääkitys.

      • tähtitiede.autoilijat

        No on näitä muitakin vasemman kaistan tukkeita aika usein, ajavat vissiin sitä absoluuttisen oikeaa nopeutta joka on sopiva kaikille ja jossa on huumioitu kaikki virheet peniksestä lähtien tähtien asentoihin ja kuun vetovoiman vaikutus merenpinnan korkeuteen josta voi olla vaikutusta myös maapallon liikkeeseen ja kaikki nämä on laskettu varmaan tarkasti nopeuteen huomioiden, yksi asia vaan unohtuu ellei jopa toinenkin asia.


    • soitan.poliisille

      Aina kun näen virulaisen liikenteessä niin alkaa sappi kiehumaan, kuten kaikki tietää niin ne rosvot eivät ole täällä rehellisissä aikeissa. Joten soitan aina poliisille että täällä päin on rosvot liikkeellä, osaavat varautua paremmin

      • SinäKetäänPoliisiaSoita

        Miksi valehtelet heti aamulla jo?


    • rosvoa.varmaan.jurppi

      Sattuipa kerran yksi virulaisrovo olemaan tuolla tienpäällä ohittamassa pitkää letkaa, minä siinä perässä, virurosvo kun palasi takaisin oikealle kaistalle niin minäpä ohitin sen, pudotin sitten nopeuden samaksi mitä ohitetuilla oli, sekös tekoryssää jurppi, rosvo yritti taas ohittaa minut mutta en päästänyt, parin tuollaisen koulutuksen jälkeen virurosvo pysyi nätisti perässä.

      • ja.sulla.mitä

        Kun on noin vähäisellä liikenneosaamisalla varustettu, niin kannattaako moisella tyhmyydellä vielä kehuskella?


      • Varmaan.jurppi

        Noin toki minäkin teen, aina kun joku virolainen on näköpiirissä niin kiilaan sen ojaan, vittuako täällä pörrää, menis kolhoosiinsa. Että samalla asialinjalla ollaan.


    • kunglandiaan

      Samanlaisia moukkia kuin suomalaiset, venäläiset!

    • Ei ole varsinaisia moottoriteitä Virossa. Ei siis varmaankaan kokemusta moisesta.

      Toisaalta, eiköhän noista ohi oikealta pääse, kunhan tekee sen varovasti.

      • enevpk1

        Tai mieluumminkin aika nopeasti, jos vaikka se toinen sattuisi palaamaan oikealle ja tulee kylkeen.

        Mutta itse aiheeseen. Kylläpähän ne vasemman kaistan tukkijat on yli 90 % todennäköisyydellä kansalaisuudeltaan suomalaisia.


      • TheSquirrel

        Mitå mieltä olet ajatuksesta että maassa noudatetaan voimassaolevia määräyksiä. Kansallisuudesta riippumatta.


      • RottaPresidentiksi
        TheSquirrel kirjoitti:

        Mitå mieltä olet ajatuksesta että maassa noudatetaan voimassaolevia määräyksiä. Kansallisuudesta riippumatta.

        Rotalla on itse itselleen antama oikeus valita mitä sääntöjä noudattaa. Suurella mestarilla tulee tietysti ollakin meitä huonompia kuljettajia paremmat ja laajemmat oikeudet mitä tulee lain ja säädösten noudattamiseen. Ylivoimaisella osaamisella ja viidakon villieläimen vaistoilla varustetun Rotan on annettava toteuttaa omaa valintaansa liikenteessäkin. Tyydytään me tavikset vaan ottamaan opiksemme mitä mestari meille tälläkin palstalla opettaa. Saavuttamalla edes pienen osan Rotan osaamisesta saamme Suomen liikenteen toimimaan täydellisesti. Otetaan kiltisti vastaan mitä mestarilka on meille annettavaa....


    • Sontiaismolottaja

      Jos en aja ylinopeutta, mikä mua estäisi menemästä oikeanpuoleista kaistaa toisen ohi? Johan olisi absurdia et jos joku köröttäisi 60kmh ohituskaistalla, et mä en muka voisi mennä oikeaa kaistaa ohi...

      • Tieliikenneasetus sen estää tietyin poikkeuksin:

        "Edellä kulkeva ajoneuvo on moottoritiellä ohitettava vasemmalta. Jos ajoneuvot kuitenkin ajavat jonossa tai käyttävät opastusmerkein tietylle liikennesuunnalle tarkoitettuja ajokaistoja taikka jos ohittava ajoneuvo käyttää linja-autokaistaa, on edellä kulkevan ajoneuvon ohi ajaminen oikealta ajokaistaa vaihtamatta sallittu."

        The Rat oli muuten luultavasti oikeassa arvellessaan, etteivät virolaiset kuljettajat välttämättä aina tunne moottoritietä koskevia määräyksiä, sillä Virossa ei taida olla moottoriteitä lainkaan.


      • Sontiaismolottaja

        Menee vaikeaksi. Mähän en "periaatteessa" ole ohittamassa ketään kun ajan omaa kaistaani suurinta sallittua nopeutta, en siis ole vaihtamassa kaistaa ohittaakseni. Tieliikenneasetus ei voi olla näin idioottimainen, ja jos on, niin olen sitten lainrikkoja.


      • enevpk1

        Moottoritien säännöt kehitettiin 1960 luvulla. Silloin kriminalisoitiin oikealta ohittaminen ja vasemmalle kaistalle siirtyminen, jos se haittasi takaa nopeammin lähestyvää. Nyt nopesrajoitusten aikana on ollut pakko luopua tuosta vasemman kaistan kunnioittamisesta. Kohtelias kuljettaja ei silti tuki vasenta kaistaa.


      • ainalakiarikkovaneteen
        enevpk1 kirjoitti:

        Moottoritien säännöt kehitettiin 1960 luvulla. Silloin kriminalisoitiin oikealta ohittaminen ja vasemmalle kaistalle siirtyminen, jos se haittasi takaa nopeammin lähestyvää. Nyt nopesrajoitusten aikana on ollut pakko luopua tuosta vasemman kaistan kunnioittamisesta. Kohtelias kuljettaja ei silti tuki vasenta kaistaa.

        > "...ja vasemmalle kaistalle siirtyminen, jos se haittasi takaa nopeammin lähestyvää."

        Ei päde jos itsellä on riittävä turvaväli siirtymistä varten hänen eteensä ja varsinkaan jos se takaa tuleva ajaa yli suurimman sallitun.


      • enevpk1
        ainalakiarikkovaneteen kirjoitti:

        > "...ja vasemmalle kaistalle siirtyminen, jos se haittasi takaa nopeammin lähestyvää."

        Ei päde jos itsellä on riittävä turvaväli siirtymistä varten hänen eteensä ja varsinkaan jos se takaa tuleva ajaa yli suurimman sallitun.

        Eihän se päde, ei ole pätenyt vuosikymmeniin. Siksi nyt näkee näitä vakionopeussäätimen asentoa muuttamattomien ohituksia, jotka kestävät kilometreja. Nopeus ei välttämättä ole lähelläkään suurinta sallittua. Tätä voidaan kutsua vasemman kaistan tukkimiseksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olisiko sinulla mitään toiveita?

      Miten sinä toivoisit minun sinua lähestyvän? Mitään mitä olisi tosi hyvä tietää ennen sitä? Jos ei sen kummempia, niin
      Ikävä
      95
      2610
    2. Turun tunnin juna toteutetaan

      Köyhiltä viedään mutta tunnin juna Turkuun viedään läpi. Puhaltakaa PS nyt tämä poikki! https://www.hs.fi/politiikka/ar
      Perussuomalaiset
      190
      1700
    3. Oletko kertonut tästä

      Meidän oudosta jutusta kenellekään? Olen kertonut ystävälleni, että olet saanut minut sekaisin…, mutta tästä hän ei tied
      Ikävä
      83
      1645
    4. huono vai hyvä juttu

      Miten ulkopuoliset reagoisivat jos olisit kaivattusi kanssa yhdessä....?
      Ikävä
      93
      1360
    5. Miksi miehet kohtelevat mua huonosti

      Oon nyt tapaillut kolmea ihmistä. Ensimmäisen kanssa nähtiin kolme kertaa, ja meidän oli tarkoitus mennä leffaan tiettyn
      Sinkut
      77
      1047
    6. Mitä mielestäsi on aito

      rakkaus? Miten sen kuvailisit?
      Ikävä
      82
      847
    7. Hitsi että olet tyylikäs!

      Sinulla on upea näkemys ja oikeaa värisilmää. Hyvä etten melkein pudonnut polvilleni eteesi kun hämmästytit minut jällee
      Ikävä
      36
      834
    8. Poliisi etsii Leif Lindemannia

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisi-etsii-leif-lindemania-julkaisi-kuvan/8982310#gs.cec6zf Onko nähty jo tarhar
      Kokkola
      19
      785
    9. Ensi kerralla aion ottaa sinun kanssa

      Tuijotus kisan ja mitäs sitten tapahtuu jää nähtäväksi 🤩😃 Voi olla vähän hankalaa jos muita ihmisiä mutta odotelkoot s
      Ikävä
      42
      700
    10. Voisiko kaivattusi tehdä jotain mitä

      Et voisi antaa anteeksi
      Ikävä
      35
      696
    Aihe