Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ponin hankkiminen

Heppatyttö123

Eli oonko valmis omaan Poniin/hevoseen ollaan harkittu hevosen ostamista talli paikka ollaan jo päätetty... eli osaan siis mennä käyntiä,ravia ja laukkaa esteitä oon hypännyt 40-50cm ja osaan varustaa hevosen osaan harjata hevosta putsata kaviot, loimittaa,taluttaa,ratsastaa ilman satulaa, laittaa ruuat yms..... ja olen siis 12v tyttö ja ratsastanut 2 ja puoli vuotta.

5

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liianvarhain

      Miten on sen ruokkimen laita, Kuka ostaa ruuat ja miten on koulun ja hevosen yhteensovitus?
      aamulla ylös klo 6, sitten tallille, hevosen ruokinta ja sonnanluoti, sitten aamupalalle ja kouluu? Siis ensin talliin ja sitten vasta oman mahan täöyhttö. ja illalla koulusta tallille, hevosen hoitoa, läksyt, hevosen yöksi laitto? siinä saa bileet yms sellainen unohtua.
      Kokeile ensin ilman heppaa, joka aamu, myös viikonlout, yläs klo 6, tunnin lenkki ulkona, vaikkapa lunta kolalla työnnellen tai lenkillä käöyhden, sitten syömään kouluun, koulun jälkeen jotain raskasta askaretta vaikka hiekkasäkin raahailua tunnin verran ennen läksyjä, illalla taas ulso puoleksi tuntia vähintään, päivät toiseen, viikosta toiseen. jos jaksat sitä kolme kuukautta, ( myös lunssassa, mahataudissa, mooniksien aikaan)voit sanoa vanhemmilesi että jakast hoitaa hevosen.

    • enrapsuta

      Jos on osaavia ihmisiä ympärillä siellä tallilla niin asia ok. Olisi kuitenkin hyvä opetella perus ensiapua, jalkojen kylmäys, ähkyn oireet ja hoito, haavojen hoito yms.

      • järkiäkintarvitaan

        12- vuotiaan tarttee opetella eläinlääkärin numero ja soitto siihen, noin alkajaisiksi. Ei pikkulasten pidä ryhtyö leikkimään lä'äk'äriä todellisen elävän ja kipeän eläimen kanssa


      • enrapsuta

        Kyllä se vaan on hyvä osata ihan siitä systä että osaa tunistaa jos hevonen kipeä. Miten se 12 vuotias tyttö osaisi soittaa ell. että nyt on hätä, jos ei tunnista vaikka kaviokuumeen oireita? Vieläpä jos tallilla ei sillä hetkellä ole ketään muuta jolta vaikkapa neuvoa kysyä. Eivätkä ne eläinlääkäritkään kaikkialla aina juuri sillä sekunnilla paikalle pääse joten sitä ensiapua vaikkapa ähkyyn on hyvä osata antaa.


      • navettakokemusta60v

        Osaako 12-v hoitaa edes oman mahakipunsa tai haavan sormessaan. Mitata oman kuumeensa ja hankkia ensiapua itselleen. tai laittaa oman ruokansa (hevosen ruokinta) Eiköhän sitä olla siinä iässä vielä varsin riipuvaisia vanhemmista. helppohan sitä on vannoa, että kyll mää sen hoidan, mutta miten on se aamulla pimeään kylmään lähtä, joka ainoa aamu, ja joka ainoa ilta. Jos kysyjä on maalaistalosta ja kulkenut vanhempiansa mukana navetalla ( sikalassa, kanalassa, lampolassa) vuodesta toiseen ja vanhemmat osaavat eläinten hoitoa ja perheellä on varaa niin mikä ettei, mutta muuten se ratsutallilla käynti vielä seuraavat 10 v. olisi paremmin paikallaan


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe