Kannattaako Arduino

Kovaa vauhtia yrittänyt päästä ohjelmointiin käsiksi. Tällä hetkellä c# avulla. CSS/Html on jo hallussa.

Mietinkin antaisikohan tuollainen arduino setti potkua kiinnostusta ohjelmoinnin parissa vai lopahtaako into alkuunsa. Pää ajatus hallita sovelluspuoli +kännykkä app, mutta mietin lähinnä arduinon ja kännykän yhteensovittamista kun noita sensoreitakin saa valmiina paketteina.
Perjaatteessaha arduinosta voisi wifin avulla tallentaa tietoja suoraan verkkopalvelimelle, joka antaisi lukemattomia mahdollisuuksia ideoimiseen.

Alustaksi ajattelin megaa. Mutta mitä hyötyä tuosta arudino mini/nanosta on? Jäi vähän epäselväksi tekeekö sillä mitään megan lisäksi. Voiko siihen esim. laittaa paristo lähteen,bluetoothin ja sensorin(vaikka lämpötila) ilman kytkentälevyjä,jolloin ymmärrän tuon käyttö tarkoituksen, että lähettäisi vaikka tiedot suoraan kännykkään. tms.
Ilmoita


Minin ja Nanon idea lienee lähinnä pienempi koko, kenties hintakin, eli sopii sinne, missä on tilasta puutetta.

Voi sitä käyttää paristollakin, siihen löytänet netsitä hyvin googlaamalla ohjeita.

Antureita voi liittää myös, riippunee vähän anturista tarvitseeko kytkentä jotain muuta . . .
1 VASTAUS:
Antureita ja muita laitteita löyty laaja valikoima, kytkentä helpommillaan 1-wire liitännällä eli tapauksesta riippuen 2 tai 3 johdinta (2 johtimella anturi tms. ottaa käyttöjännitteen datajohtimesta, tarvittaessa 3 johdin käyttöjännitteelle).

Minin ja Nanon etu on tosiaan pienempi koko, jos koko ei ratkaise niin Uno tai Leonardo voivat myös olla sopivia, Megan suurin etu on suurempi I/O-nastojen määrä.

Valikoimaa löytyy https://www.arduino.cc/en/Main/Products , tosin suomalaisista kaupoista harvoin löytyy monia malleja (ja suomesta ostettaessa kannattaa vertailla hintoja, hintaerot kauppojen välillä ovat ISOT).

Niin ja haulla arduino shield löytyy laaja valikoima valmiita Arduinoon kytkettäviä lisäkortteja.
+Lisää kommentti
Arduino ja Raspberry. Muitakin on. Googlettamalla löytyy.
Ilmoita
> Kovaa vauhtia yrittänyt päästä ohjelmointiin käsiksi. Tällä hetkellä c# avulla. CSS/Html on jo hallussa.

Nämä asiat eivät ole yhteismitallista "ohjelmointia". Kovin kannatat LoseDosia. Kannattaa harkita myös Android-puolta. Jos haluat keskittyä Mikin puolelle, niin oma on tietenkin asiasi.
3 VASTAUSTA:
"Nämä asiat eivät ole yhteismitallista "ohjelmointia". Kovin kannatat LoseDosia. Kannattaa harkita myös Android-puolta. Jos haluat keskittyä Mikin puolelle, niin oma on tietenkin asiasi."

Se on ihan sama millä kielellä aloittaa, kunhan aloittaa.

Kieliä joutuu opetellemaan uusia tuon tuosta.
102030405060 kirjoitti:
"Nämä asiat eivät ole yhteismitallista "ohjelmointia". Kovin kannatat LoseDosia. Kannattaa harkita myös Android-puolta. Jos haluat keskittyä Mikin puolelle, niin oma on tietenkin asiasi."

Se on ihan sama millä kielellä aloittaa, kunhan aloittaa.

Kieliä joutuu opetellemaan uusia tuon tuosta.
CSS ja HTML ei siltikään ole mitään ohjelmointikieliä, vaan merkkauskieliä www-sivujen yms. rakenteen ja tyylin kuvaamiseen.
Minä koodaan c#:a Macilla kohteena Linux-palvelimet.
+Lisää kommentti
Kyllä arduinoa voi suositella. Se on helppo oppia ja esimerkkejä löytyy valtavasti, joten takuulla joka ongelmaan löytyy googlesta ratkaisu.
Arduino on tarkoituksella pidetty simppelinä. Kun käynnistät ohjelmointiympäristön, aukeaa selkeä yksinkertainen näkymä ja valitsemalla kortin ja portin voit alkaa hommiin.

Vertaa nyt vaikka mplab x, jossa menee päivä ennen kuin ymmärtää miten sillä ohjelma tehdään:) myönnetään, että käyttökohteet on vähän eri. Mutta yksinkertaiset asiat kannattaa pitää yksinkertaisina.

Useimmat 3d-tulostimet on muuten ohjattu arduinolla, juurikin noilla 2560-pohjaisilla ratkaisuilla.

Arduino on protoiluun hyvä, vaikka valmiin tuotteet toteuttaisikin jollain muulla. Itsellä kyllä aina kaikki protot jää myös lopullisiksi tuotteiksi, kun saan ne toimimaan:)

Arduinon kanssa pääsee hyvin itsekin sinuiksi, mutta kannattaa muistaa että hacklabit on aina olemassa: http://hacklab.fi/labs/
Ilmoita
Suosittelen aluksi tutustumista Raspberry Pi:hin. Pystyt tekemään sillä kaikki nuo mitä
kerroit.

Lähestymistapa on PC: mäisempi.

Raspberry pi:ssä voit käyttää hiirtä, näppäimistöä ja näyttöä (vertaa pc).
5 VASTAUSTA:
Arduino sopii moneen paikkaan paremmin ja usein huomattavasti helpompi jos ei tarvita tietokonemaista systeemiä.

Molempia käytössä......
Riippuu_käytöstä kirjoitti:
Arduino sopii moneen paikkaan paremmin ja usein huomattavasti helpompi jos ei tarvita tietokonemaista systeemiä.

Molempia käytössä......
Niin on.

RPI:llä voit pitää web palvelinta, jne.

Arduinossa taas on myös analogisia input pinnejä, joita PI:ssä ei muistaakseni ole.
lisäkorteille saa raspii nuo
102030405060 kirjoitti:
Niin on.

RPI:llä voit pitää web palvelinta, jne.

Arduinossa taas on myös analogisia input pinnejä, joita PI:ssä ei muistaakseni ole.
"RPI:llä voit pitää web palvelinta, jne."

Arduinostakin saa web-palvelimen helposti.
raspii kirjoitti:
lisäkorteille saa raspii nuo
Niin, tai arduinolla. Arduinon ja raspberryn yhdistäminen ei vaadi kuin kaksi vastusta.
https://oscarliang.com/raspberry-pi-and-arduino-connected-serial-gpio/

Itse käytän antureiden lukemiseen arduino-kloonia ja siitä data siirtyy raspberrylle. Alle kolmen euron arduinon rikkoontuminen ei vituta yhtään niin paljoa, kuin viiden kympin raspin.
+Lisää kommentti
Mikrokontrollerit ovat oma maailmansa, jotka eivät välttämättä perinteistä ohjelmoinnin opiskelua kovin hyvin palvel1e. Jos on kiinnostusta elektroniikaan, piirien datalehtien lukemiseen, yleismittari pysyy kädessä, ja saat kiksejä pelkästä kokeilusta (esim. siitä kun saat led valon vilkkumaan), niin ehkä antaa potkua. Sulautetut ovat usein myös projekti kohtaisia tuotteita, jolloin into yhteen rautaan lopahtaa melko nopeasti, ja uutta on saatava.

Jos olet hankkimassa eikä aikaisempaa kokemusta ole, suosittelisin lähtemään ihan vain kokeilu asenteella liikkeelle. Arduino vai joku muu, sillä ei merkiytstä.

Se kännykkän koodaaminen opettaa enemmän perinteistä ohjelmointia.
1 VASTAUS:
Arduino on siitä kiva, että tuo datalehtien selailu jää pois. Siinä kun ei oikeasti tarvitse tietää, miten piiri sisällä toimii. Toisin kuin vaikkapa piciä konekielellä ohjelmoitaessa.
+Lisää kommentti
http://www.dx.com/de/p/keyestudio-new-sensors-learning-kit-for-arduino-black-yellow-429572#.WC8Z6_mLQuU
No niin tuollainen lähti tilaukseen ja tuon päälle pieni paketti yleistarvikkeita.(johdot jne. bluetooth sensor,arduino nano)
Ideoitakin on jo pari kehkeytynyt osa helpompia osa vielä liian haastavia.
Spinning pyörään "laskuri", josta tieto suoraan kännykkään, johon voi sitten tallentaakin. Aluksi helpommat.
Ilmoita
Rasberryäkin harkitsin mutta ajattelin megan olevan aluksi parempi vaihtoehto, että ei kaadu liian monimutkaiseen. Rasberyynhän saisi kyllä Linuxin suoraan asennettua ja muutenkin resurssit ovat paljon huikeammat. Eiköhän se myöhemmin ole helppoa siihenkin vaihtaa jos tarvetta.
Ilmoita
Arduino ja muut mikrokontrollerit lähtee eri tarpeesta kuin vaikka Rasbi ja muut Linux-myllyt. Arduino on puhdas sulautettu eli se ohjelmoidaan tietyyn juttuun ja sitten se tekee sitä loppuun asti. Toki sen voi aina ohjelmoida uudelleen mutta idea on juuri tämä ns. kahvinkeittimen ohjaus filosofia.

Arduinoon saa toki myös Wifin, eetterin, BT:n ja voi sillä tehdä pienimuotoisen web-palvelunkin jossa muutama sivu joilla vaikakpa esitetään jonkin asian lämpötiloja ym. Ei se silt ole missään tapauksessa kovin hyvin soveltuva jos pitää web asiodien kanssa touhuta.

Arduino soveltuu Rasbia paremmin anturien ja muiden suoraan ohjaamiseen laajemman IO:nsa vuoksi. Joissakin ohjausratkaisuissa 16MHz kellolla tikuttava 8-bittinen arduino hakkaa vauhdissa 1GHz 32bittisen Rasbin. Nimittäin noissa pikkusiruissa on raudassa tuke palon sellaiselle mikä Rasbiin ja muihin yleiskäyttöisempiin prossuihin pitää tehdä softalla ja se taas on monasti kovin tehotonta.

Tutustu molempiin maailmoihin. Ei niitä oikein kannatta kilpailuttaa.
Arduinolla on kuitenkn nopeampi saada toimivaa aikaan jos kyse on toimilaitteista.
Rasbi sitten taas Linux PC:nä sopii kaikkeen muuhun.

Itse tällaisen aelektroniikkaa väsäilevänä olen kokenut Arduinot paremmaksi itselle. Niissä ei lopu IO-pinnit kesken ja rautaa voi ohjelmida suoraan haluamallaan tavalla. Rasbin prosessorivalmistaja ei edes tarjoa kaikkea prossun tietoa kuin rahaa vastaan ja sekin vain riittävän isoille valmistajille NDAn alaisena tietona. Olet siis muiden tekemien laiteohjainten varassa.
Ilmoita
Petyin arduinoon, koska on niin monimutkaista polttaa ohjelma kontrolleriin. En halauaisi aina koko uno r3 korttia laittaa sovellukseen.
Pic:llä huomattavasti helpompi. Kontrolleri kiinni ohjelmointilaitteeseen ja enter. Ilman mitään bootloadereita ym.
Ilmoita
ARDUINO RINTAMAMIESTALON LÄMMITYS
Aloitin Arduino testailun rintamamiestalon lämmitysohjauksella 2014.
Sitten tuli taloon remontin (2016) yhteydessä lattialämmitys ja väänsin säätimen koodin toiseen tarkoitukseen.
Testailin säätimiä LCD ja 7 segmentti ohjauksilla. Näyttöjen kanssa ongelmia moottoriventtiiliohjauksilla. Häiriöitä näytöillä vaikka tehty kaikki häiriönpoisto.
Nyt ilman näyttöjä (putkiston antureilla varmistetaan lämmitysvesi) 2 erillistä säädin boxia
lattialämmitykselle ja talon patteriverkostolle. Toistaiseksi toimineet paremmin kuin vanha säädin.
Pystyy vaikuttamaan lämmitykseen yksinkertaisemmin energiasäästöllä. En ole koodari (50+v) ja jos joku haluaa aineiston
toteutuksista voi lähettää kyselyä sähköpostia rattusfin@suomi24.fi.
Jopa harkinnut olisiko helpoimmille ja halvemmille simppeleitä säätimille markkinoita tavallisille kansalaisille kuin 800e säätimiä.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kannattaako Arduino

Kovaa vauhtia yrittänyt päästä ohjelmointiin käsiksi. Tällä hetkellä c# avulla. CSS/Html on jo hallussa.

Mietinkin antaisikohan tuollainen arduino setti potkua kiinnostusta ohjelmoinnin parissa vai lopahtaako into alkuunsa. Pää ajatus hallita sovelluspuoli +kännykkä app, mutta mietin lähinnä arduinon ja kännykän yhteensovittamista kun noita sensoreitakin saa valmiina paketteina.
Perjaatteessaha arduinosta voisi wifin avulla tallentaa tietoja suoraan verkkopalvelimelle, joka antaisi lukemattomia mahdollisuuksia ideoimiseen.

Alustaksi ajattelin megaa. Mutta mitä hyötyä tuosta arudino mini/nanosta on? Jäi vähän epäselväksi tekeekö sillä mitään megan lisäksi. Voiko siihen esim. laittaa paristo lähteen,bluetoothin ja sensorin(vaikka lämpötila) ilman kytkentälevyjä,jolloin ymmärrän tuon käyttö tarkoituksen, että lähettäisi vaikka tiedot suoraan kännykkään. tms.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta