Jyväskylän helluntaiseurakunta

Isoprojekti

Jyväskylän helluntaiseurakunta suunnittelee rakentavansa uudelle tontille uuden srk-rakennuksen, hinta 8 milj. €. Entisestä kaupunki maksaa 2 milj.€. Varoja muuten hankkeeseen 550000 €. Velkaa otetaan 3,5 milj. Tätä varten uhritulojen täytyy nousta 25000/kk syyskuuhun 2019 mennessä, että saadaan 1 milj. € kokoon., siltikin jää vielä 1 milj. € uupumaan.

Aikamoinen hanke 1800-2000 hengen srk:lle. Kuinkahan paljon srk:ssa on aktiivijäseniä, jotka ovat mahdollisia kolehdin kerryttäjiä? Kuinka moni aktiivijäsenistä on koululaisia, opiskelijoita, eläkeläisiä, työttömiä, yleensäkin pienituloisia?

Tässä testataan, mikä seurakunnan koko todellisuudessa on, kuinka yhtenäinen se on ja kuinka srk on pitänyt huolta kaikista jäsenistään kaikkina näinä vuosina. Yhteen hiileen puhaltaminen olisi pitänyt aloittaa srk:ssa jo aikoja sitten eikä vasta nyt huhuilla perään, kun tarvitaan rahaa. Tätä yhteenkuuluvuuden tunnetta ei ole ainakaan auttanut viime vuosien jakaantuminen helluntaikirkkolaisiin ja niihin muihin.

Nähtäväksi jää, miten käy?Jotenkin vain ikävä sävy on jäänyt tästä srk:sta siinä mielessä, että ainoat yhteydenotot vuosikymmeniin ovat koskeneet joko jakautumista eri leireihin tai rahankeruukirjeet.

142

5225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nurkkasihteeri

      Olisi parempi, että kyseinen srk jakaantuisi moneen alueseurakuntaan.
      Näin toimien oltaisiin sellaisissa yhteisöissä, joissa voidaan ihan oikeasti tuntea toiset seurakuntalaiset ja joissa jokainen voi tulla huomautuksia.

      Nuoriso ei tietenkään tykkää tuollaisista ajatuksista, koska halutaan isoja biletyspaikkoja, joissa on paljon samanikäisiä koolla.

      • Ponponpon

        Samoilla linjoilla, Jyväskylän kokoiseen kaupunkiin sopisi hyvin 2-3 pienempää hell.seurakuntaa, isojen seurakuntien toimintaan ei oikein koskaan pääse kunnolla sisälle ellei ole sitten se extrovertti kälättäjä tyyppi vaikka nehän kyllä herkästi pilaava sen pienemmänkin srk:n ilmapiirin.


      • UUSINviesti

        Kehoittaako Jumala ottamaan (lihassa?) velkaa?
        Syntivelkaa ja rahavelkaa ei kannata ottaa.
        Kuulkaa mitä Henki tälle seurakunnalle sanoo?


      • LumoavaVelkaraha

        Uusi Temppeli on lumonnut jyväskyläläiset ja lumous toteutuu velkarahan lumouksella.
        Oi te älyttömät galatalaiset! Kuka on lumonnut teidät, joiden silmäin eteen Jeesus Kristus oli kuvattu ristiinnaulittuna?


    • Hissukseenvaan

      Ilmeisesti tarvitaan 8 milj.euroa ja upeat tilat, että pystytään evankelioimaan kaupunkilaisia, nythän srk on kyllä niin sisäänlämpiävä kuin olla ja vain voi, ei pahemmin näy ilmoituksia Keskisuomalaisessakaan evankeliointitilaisuuksista. Ihan kuin kokonseurakuntaa ei olisi olemassakaan, sama koskee kyllä muitakin vapaita suuntia paikkakunnalla, elävät varsinaista hiljaiseloa. jäsenlukuhan on pysynyt suunnilleen samassa jo 80-luvulta asti.

      • HellareidenSisäpiiri

        Tuossa srk:ssa on todella vaikeaa saada kontaktia kehenkään ja on tosiaan yksi sisäänpäinlämpiävimmistä paikoista missä olen käynyt. Uudet ihmiset ja yksinäiset ovat siellä ihan ilmaa.


      • Papitesimerkkinä

        Olenpa jopa kuullut sellaistakin opetusta, ettei uskovan tarvitse mistään parannusta tehdä, kun eihän uskova VOI mitään syntiä tehdä.


    • nurkkasihteeri

      Jäsenluku on noussut sadoilla 80-luvun jälkeen.
      Kortistoa ei ole siivottu kunnolla vuosikymmeniin.
      Itsekin kuuluin ko. seurakuntaan parikymmentä vuotta niin, että en siellä käynyt.

      • juulia600

        mäkin kuuluin pari vuotta sinne,,,,,,,


    • mikkelinmies1

      Eikö väki mahdu kokouksiin vai mikä on syynä? Ei herätys synny komeilla rakennuksilla ja velkarahalla. Tuntuu varsin lohduttomalta, jos upea Siion rukoushuone lakkautuu keskellä kaupunkia ja tilalle tulee varmasti joku nuorison piletyspaikka tai kierrätystori. Nyt rukoushuone muistuttaa ihmisiä Rististä.

      • viisauttaTarviii

        Näin on, tällasena lama-aikana, kun työttömyyttä on paljon, ni kantsis tota rahankäyttöä tarkkaan miettii.


      • vuorolukua.viisautta

        Jehovat, vaikka heidän valtakunnan salinsa kustannetaan jostain ulkomailta, niin kunnostavat vanhaa - käyvät eri kello aikoina palveluissaan. Itäinen aamupäivällä, läntinen iltapäivällä ja homma pelaa.
        Jakakaa kaupnki "osiin" ja toiset käy eri aikoina temppelissä. Ottakaa vaikka sapattikin käyttöön, niin joka haluaa sapattina käydä, niin silloinkin olisi toimintaa.

        Ideaa on ja hinta halventuu, vaikka kuinka.

        Eikä srk. tarvitse "kaikkia palkkapaimenia".

        Ei muurahaisia katsellen tarvita montaa päämiestä, leijonan lisäksi.


    • Selavi

      Aktiiveja seurakuntalaisia on ehkä neljäsosa tuosta määrästä, siinähän sitä onkin sitten maksettavaa 500:lle.

    • julkinen_valvoja

      Jyväskylän Helluntaiseurakunta ry:ltä puuttuu rahankeräyslupa. Seurakunnan vastuuhenkilöt ovat tehneet rahankeräysrikoksen ja kaikki lahjoitusvarat on ulosotettavissa valtiolle.

      Poliisi tutkii jo asiaa. On odotettavissa, että seurakunnan johtaja Jyrki Palmi haetaan poliisilaitokselle kuulusteluihin ja hän voi saada syytteen. Nämä prosessit kestävät usein vuosia, mutta asiat etenevät ennen, kuin seurakunta pääsee mitään rakentamaan.

      Jyväskylän Helluntaiseurakunnan tekemä rikos on sama, mitä Seinäjoen Helluntaiseurakunta on tehnyt: http://keskustelu.suomi24.fi/t/14560417/seinajoen-hellarit-on-tehnyt-rahankeraysrikoksen

    • Uhjkbn

      Kolehdin kantaminen on sallittua ilman rahankeräyslupaa, jos kolehtia kerää uskonnonvapauslaissa tarkoitettu uskonnollinen yhdyskunta julkisen uskonnonharjoituksensa yhteydessä ja jos kolehtia kerätään vain tähän uskonnonharjoitukseen osallistuvien keskuudesta. Uskonnollisella yhdyskunnalla tarkoitetaan uskonnollisten yhdyskuntien rekisteriin merkittyjä, virallisia uskonnollisia yhdyskuntia. Kolehdin keräämisen mahdollisuus ilman rahankeräyslupaa koskee vain näitä uskonnollisia yhdyskuntia, mutta ei esim. uskonnollista toimintaa harjoittavia yhdistyksiä.

      https://www.poliisi.fi/luvat/arpajaishallinto/rahankeraykset/milloin_rahankerayslupaa_ei_tarvita

      • kurzky

        Jyväskylässä on myös yhdistys, Jyväskylän helluntaiseurakunnan yhdistys ry. kuin on Helsingissä myös yhdistys, Saalem-Lähetys r.y.

        Onko Kolehdin kerääjänä ollut yhdistys vai yhdyskuntaseurakunta?

        Siihen ei tässä ei ole tarkoitus puuttua että joku olisi oikeasti tehnyt rikoksen, jolla on väkivalloin tai harhauttamalla eli pettäen tai muuten asiaan nähden epäeettisesti kerännyt rahaa.

        Kun poliisilla ei riitä resurseja selvitellä niitä lainvastaisuuksia joissa oikeasti on tuotettu ihmisille vahinkoa ja meneteyksiä, ei ole mahdollista että riittäisi resursseja muotoseikkoijen aiheuttamaan näpertelyyn.


      • julkinen_valvoja
        kurzky kirjoitti:

        Jyväskylässä on myös yhdistys, Jyväskylän helluntaiseurakunnan yhdistys ry. kuin on Helsingissä myös yhdistys, Saalem-Lähetys r.y.

        Onko Kolehdin kerääjänä ollut yhdistys vai yhdyskuntaseurakunta?

        Siihen ei tässä ei ole tarkoitus puuttua että joku olisi oikeasti tehnyt rikoksen, jolla on väkivalloin tai harhauttamalla eli pettäen tai muuten asiaan nähden epäeettisesti kerännyt rahaa.

        Kun poliisilla ei riitä resurseja selvitellä niitä lainvastaisuuksia joissa oikeasti on tuotettu ihmisille vahinkoa ja meneteyksiä, ei ole mahdollista että riittäisi resursseja muotoseikkoijen aiheuttamaan näpertelyyn.

        Poliisilla on riittävästi resursseja selvittää megaluokan talousrikos. Prosessit valitettavasti kestävät kovin kauan, mutta he kyllä selvittävät näin suuret talousrikokset.

        Jyväskylän helluntaiseurakunta on aatteellinen yhdistys eikä uskonnollinen yhdyskunta. Sen takia se tarvitsee rahankeräysluvan kolehdin ja muiden lahjoitusten keräämiseen.

        Seurakunnalta puuttuu lupa, joten sen johto on syyllistynyt erittäin mittavaan rahankeräysrikokseen. Siitä seuraa se, että johto joutuu rikosvastuuseen ja seurakunta menettää kaikki kerätyt varat valtiolle.


    • Oikea.Rohveetta.JKL

      SOKOKSEN VALAISTUNUT ELVIS VALKEISSA VAATTEISSA ON PELASTAVA JKL HELL-SEURAKUNNAN!!!

    • Uuttaluodaan

      HIENOA !!! Urahtkaa tekin epäiliät Jumalan Valtakunnan työhön niin menestytte ja tämäkin hanke menestyy. Milloinka olette kuuleet helluntaiseurakunnan tehneen konkurssin ? Kyllä Jumala pitää huolta omistaan. Te epäiliät ja epäuskoiset !!!

    • wrewrwerwer

      Money talks or Jesus walks. Avatkaa lompakkonne ja auttakaa seurakuntaa! Täytyy saada hieno pytinki jota turistit voivat ihailla.

    • Tottaon

      Kyllä Jumalaa palvoo mieluimmin kunnon pytingissä kuin lautakasassa !!!

      • DoctorT

        Kyllä todelliset Jumalan Palvojat ovat maanalaisissa, salaisissa paikoissaan!! Vielä on maita, jossa uskostaan Kristukseen maksetaan hengellään ja palvelus tapahtuu piilossa!!!

        Ja tämä ei ole katoava, vaan kasvava trendi, tulee myös Suomeen, ellei jo ole!!

        Siksi toisekseen,HÄN EI ASU KÄSILLÄ TEHDYISSÄ TEMPPELEISSÄ!!


    • toisinonHELLjumala

      Jumala, joka on luonut maailman ja kaiken, mitä siinä on, hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei asu ihmiskäsin tehdyissä temppeleissä.

    • PakkoHankinta

      Hyvällä paikalla Keskustassa olevassa Helluntai- temppelissä on HUONO akustiikka ja se ei ole €DUSTAVA. Vanhemmistolla on kaikki valta ja se näkyy. Toivottavasti Temppeliin ei tule 2 miljoonan pilkkahinnalla myytynä kapakkaa tai muslimien rukoushuonetta?
      Saatana ja temppeli
      Juudas ja temppeli
      2. Tess. 2:4.
      Matt. 27:5.

    • Srk-Ydintehtävät

      Tietämättömyydessä tahallisest tai tahattomasti sotketaan temppelivero ja kymmenykset joka on aivan eri asia.
      Raamatun ohje temppelin rahoittamiseksi tarkoitetussa temppeliverosta Jeesuksen mukaan.
      Matt. 17:24-26.
      Seurakunnan päätehtävänä ei ole rakentaa temppeleitä/kulisseja lopunajassa vaan ihan muut tärkeämmät asiat.

    • VahvempaaRuokaa

      Jumalan kehoitus seurakunnalle: "KUULKAA mitä HENKI tälle SEURAKUNNALLE SANOO".
      Ei mitä päällepäsmärit (ihmiset) sanovat vaan mitä Pyhä Henki sanoo.
      Missä on helluntain Henki?

    • Henkienerottaja

      Tehkää parannus päättäjät ja vanhemmisto sillä Jumalan Valtakunta on tullut teitä lähelle. Lihassa ja mielihaluissa tehtävät päätökset vievät harhaan. Kuulkaa mitä Henki tälle seurakunnalle sanoo. Jatketaanko lihassa vaiko hengessä?

    • Henkienerottaja

      Päätökset, myös vaikeat voi tehdä lihan tai hengen mukaan.
      LIHAN MIELI VAI HENGEN MIELI?
      Room. 8:5
      Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli.
      ONKO SINULLA LIHAN SILMÄT?
      Job 10:4
      Onko sinulla lihan silmät, katsotko, niinkuin ihminen katsoo?
      VAIKEAT PÄÄTÖKSET VOI TEHDÄ LIHAN MUKAAN
      Fil. 1:22
      Mutta jos minun on eläminen täällä lihassa, niin siitä koituu hedelmää työlleni, ja silloin en tiedä, minkä valitsisin.

      OTOLLISUUS
      "Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.
      Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa.
      Niin me siis, veljet, olemme velassa, mutta emme lihalle, lihan mukaan elääksemme."

    • syntiä.syntiä

      Jeesus ei käskenyt rakentaa temppeleitä kivistä vaan hän teki meistä elävän Jumalan temppelin jäseniä hengessä. Helluntaissa on menty harhaan ja alettu katolisen kirkon tavoin rakentaa kirkkoja, mikä on suuri synti Herran edessä.

    • Ajankohtaista-Huomio

      Jumala ei ole kehoittanut Raamatussakaan ihmisten rakentamaan ulkokultaisia ja näyttäviä temppeleitä.
      1. Jeesuksen kehoitus omilleen
      "Älkää eksykö" ja eksyttäkö
      "Tehkää parannus". (ei koske vanhemmistoa ja pastoreita?)
      2. Jumalan, ei ihmisten miellyttämisen profetia
      "Tuomio alkaa ensin Jumalan huoneesta"

    • Köyhänhäpäiseminen

      Jumalan Sanaa: " Mutta te olette häväisseet köyhän. Eivätkö juuri rikkaat teitä sorra...."

      • Ahneutta

        "Ahneet eivät saa periä Jumalan Valtakuntaa".
        Onkohan sillä Jumalan siunaus kun ahnehditaan ja pääpuheenaiheeksi tulee raha = maailman suurin epäjumala?


    • Tuomio

      Demokratia oli poljettu lokaan.
      Jäsenillä ei ollutkaan mitään sanomista eikä äänioikeutta. Sanelupolitiikkaa ja jäsenistön väheksymistä!
      Ainoa oikea seurakunta on uloskutsuttujen joukko eli Eklesia jotka seuraavat Jeesusta eikä lihallisia jyrättyjä päätöksiä.

    • Syyseuraus

      Kyllä se väheksyntä loppuu, kun ei suunnitelmille löydykään maksajia.

    • Raha-Valta-Sokaisevat

      "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17).

    • PasiToivonen

      >>HIENOA !!! Urahtkaa tekin epäiliät Jumalan Valtakunnan työhön niin menestytte ja tämäkin hanke menestyy. Milloinka olette kuuleet helluntaiseurakunnan tehneen konkurssin ? Kyllä Jumala pitää huolta omistaan. Te epäiliät ja epäuskoiset !!! >>

      En tiedä oliko provo vai ei, mutta helluntaiseurakuntia on mennyt konkurssiin maailmalla:

      https://www.pacermonitor.com/public/case/6769596/Pentecostal_Church_of_God_of_America,_Florida_Dist#

      Sekä baptisti-seurakuntia:

      http://richmondbizsense.com/2015/07/31/facing-foreclosure-church-recedes-into-chapter-11/

    • Aioli_

      Älkää olko kenellekään mitään velkaa, muuta kuin että toisianne rakastatte; sillä joka toistansa rakastaa, se on lain täyttänyt. Room 13:8

    • Pakkovelka

      Velkarahalla, velalla yritetään pakolla islamisoida Suomea. PAKOLLA yritettiin myös Guggenhaimia Helsinkiin ja nyt yritetään PAKOLLA helluntalaisten guggenhaimia Jyväskylään - VELALLA!

    • Talutetuille

      Lopunajassa seurakunnissa lisääntyy valkeuden enkelin vaatteissa olevat vrt. Raamatun profetiat.
      Lihallisella janolla tarkoitan sitä, että ihminen seuraa lihaansa tehdäkseen lihan tahtoa, ei Herran tahtoa.
      Eihän sokea voi sokeaa taluttaa.

    • Velantakaajat

      Helluntaitemppelistä tulisi hyvä parkkipaikka ja kokoontumistila muslimeille. Sitä vuokraamalla saisi rahaa velanmaksuun.
      Rahoituksen voisi hoitaa myös Totoamalla ja kerjäämällä.

    • TotuudenHenki

      Päättäjät ovat tilivelvollisia myös Jumalalle sanoistaan, teoistaan ja myös valheistaan. Rukoilkaa hengessä ja totuudessa että tekisitte parannuksen.
      Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.

    • RAHASTUKSENmakua

      Jyväskylän helluntaiseurakunta on täysin riippuvainen jäsenistöltä puhumalla ja maanittelemalla saaduista lahjoituksista.
      Helluntaiseurakunta on taitava kadottamaan varallisuutta ja aliarvioimaan nykyistä kiinteistöomaisuutta.

    • säkittäyttyvät

      Vauhti on päätä huimaava, lisää rahaa, antakaa antakaa.
      Seurakuntaruumis oli mustelmilla, mutta tavoite oli niin suuri ja mahtava, ettei keinoja kaihdettu.

    • Lillim

      Ei seurakunnassa tehdä noin, että yhden miehen omaa näkyä väkisin viedään eteenpäin. Seurakunnassa täytyy tällaisissa asioissa vallita yksimielisyys. Nyt väitetään, että oli yksimielisyys päätöstä tehtäessä. Se ei ole totta, sillä nyt tapahtui ns. Suuri puhallus tässä kyseisessä asiassa. Moni seurakuntalainen on murhemielellä ja harkitsee eroa seurakunnasta. Tyhmää on myydä lahjoitustontti keskeltä kaupunkia temppeleineen, johon on lyhyt matka monen tulla. Ja vielä tällaisena epävakaana aikana kun ei yhtään tiedä mitä huominen tuo tullessaan.
      Vahva seurakunta ei seisoo miehen voimassa vaan Jumalan voimassa. Terve seurakunta on myös yhteiskunnan turva ja saa myös uskosta osattomien kunnioituksen.

      • Tietäväihminen

        Ei näköjään ihmiset ota huomioon tässä asiassa kaikkia perusteluita. Juttelin erään ihmisen kanssa joka tietää enemmän tästä Jyväskylän hankkeesta. Ensinnäkin vanhan kirkon remontointi olisi tullut todella kalliiksi. Toiseksi museovirasto ajaa rakennuksen suojelua, jolloin muutostöiden tekeminen tulee hyvin vaikeaksi ja rakennuksen myyntiarvo tulee laskemaan reilusti. Nyt kaupunki tarjoaa rakennuksesta enemmän kuin mitä siitä saisi suojeltuna, joten ilman muuta tarjous kannattaa hyväksyä ja rakentaa kerralla uudet käytännölliset tilat.


      • LeeTho
        Tietäväihminen kirjoitti:

        Ei näköjään ihmiset ota huomioon tässä asiassa kaikkia perusteluita. Juttelin erään ihmisen kanssa joka tietää enemmän tästä Jyväskylän hankkeesta. Ensinnäkin vanhan kirkon remontointi olisi tullut todella kalliiksi. Toiseksi museovirasto ajaa rakennuksen suojelua, jolloin muutostöiden tekeminen tulee hyvin vaikeaksi ja rakennuksen myyntiarvo tulee laskemaan reilusti. Nyt kaupunki tarjoaa rakennuksesta enemmän kuin mitä siitä saisi suojeltuna, joten ilman muuta tarjous kannattaa hyväksyä ja rakentaa kerralla uudet käytännölliset tilat.

        Uskovaiset uskoo kaiken.. Oliko vanha rakennus homeessa tms.? Miksi suojeltu rakennus purettaisiin?!?


    • sanskriittinen

      Jyväskylässä on hyvä tilanne kirkkoseurakuntaan kuulumattomalle.

      Ei tarvitse kokea velvotteita ja vastuita siitä mitä kirkkolaiset touhottavat.

      Kun vielä pysyttelee jatkuvasti loitolla sieltä, pitäisi olla helppoa. Vähitellen alkaa jo unohtaa että siellä on joku lafka.

      • PuhutaampaSuoraan

        Olikohan viimeinen päätös josta tehtiin melkein salainen pöytäkirja ihan oikeati (näennäis)demokratian mukainen?
        Jyrä kävi. Päätös oli tehty lihassa ja narsismin vallassa.
        Jyrätään, jyrätään..... niin alamaiset pysyvät hiljaa!
        No, nyt tulee prioriteetti ykköseksi raha tai sen puute. Onkohan tämä hengellistä?


    • Jaakoppi1

      Ehdotan ettei uutta temppeliä rakenneta vaan annetaan Jyväskylän seudun muiden helluntaiseurakuntien - kuten Länsi-Päijänteen Helluntaiseurakunta - kokoontua nykyisessä temppelissä. Perustelut:
      1.Helluntaikirkkoset anastivat omaisuuden Helluntaiseurakunnalta. Ei Jumala katso hyvällä tällaista epärehellisyyttä (joka on vähässä väärä on paljossakin väärä). Nyt olisi erinomainen hetki nöyrtyä Jumalan kasvojen edessä ja tehdä parannusta.
      2.Helluntaikirkkosilla ei ole ollut mitään oikeutta kieltää seurakunnasta (mm. helluntaikirkko -aatetta hyväksymättömien) lähteneitä ja uuden helluntaiseurakunnan perustaneita pitämästä tilaisuuksia.
      3.Helluntaikirkkoset ovat kieltäneet monta kertaa jopa omien ryhmien hengellisten tilaisuuksien pidon Siion temppelissä. Täten esimerkiksi Kitarakuoron täytyi mennä Sepänkeskukseen.
      4.Siion temppelillä on vähän käyttöä viikoittain. Kyllä vapaita aikoja löytyy, mikäli todella halutaan evankeliumin menevän eteenpäin.
      5.Seurakunnan jäsenistä suurin osa kuuluu edelleen Helluntaiseurakuntaan. Vain pieni osa kuuluu Helluntaikirkkoon (vaikka heidän lapsensakin ovat Helluntaikirkon jäseniä).
      6.Onko Helluntaikirkon vanhimmisto kysynyt Herralta Hänen tahtoaan tässä erittäin isossa asiassa (esim. Uuno Palonen ollessaan JKL Helluntaiseurakunnan johtajana kertoi, että vanhimmistona he ennen sunnuntain pääkokousta olivat polvillaan ja itkien kysyivät Herralta neuvoja). Ainakin minulle Henki vaikuttaa ettei uutta ole hyvä lähteä rakentamaan.
      7.Uhraajat uhraavat Herralle ja Jumalan valtakunnan työhön. Rakentamisuhrirahat eivät ole tällaista.
      8.Mahdollisimman paljon varoja ja voimia tulisi käyttää Jumalan valtakunnan työhön, sillä olemme tulleet Jeesuksen takaisintuloa edeltävään aikaan: maanjäristyksiä, nälänhätää, sanomia sodita; kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan; oikea tehdään vääräksi ja väärä oikeaksi; Jumalan vetämänä juutalaiset ovat palanneet kotimaahasa ja perustaneet Israelin valtion. Maa syystänsä saastuu.
      9.Muita merkkejä Jeesuksen takaisintulosta: koko maailma (kuten YK) kääntyy Israelia vastaan; Raamatun - Jumalan Sanan - ohjeiden vastainen toiminta ja elämä on lisääntynyt räjähdysmäisesti maailmanlaajuisesti "Kun Jeesus tulee takaisin, niin löytäneekö hän uskoa maan päältä". Tulee aika, jolloin ei kukaan voi työtä tehdä (ymmärtääkseni työ tarkoittaa hengellistä työtä). Ihmiset elävät kuin Nooan päivinä. Ei Jumala katso pitkään tällaista ihmisten synnissä ja saastaisuudessa elämistä.

    • Uskonnollajyrääjille

      Tyhmempikin huomaa että Helluntaikirkon johto ei nauti edes omien seurakuntalaistensa luottamusta. Pyhä Henki on korvattu jyräyspolitiikalla.
      Likaista poliittista peliä ja vadin ulkopuolelta puhdistamista ja kiillottamista vaikka vati on sisältä likainen.

    • Evankeliointiontärkeää

      Kirjoitan tämän toimintakeskuksen rakentamispäätöksen jälkeen siksi, että huolestuttaa niin monen seurakuntalaisen vastustavan uuden rakentamista.
      Täten ehdotan rakentamispäätöksen uudelleen käsittelyä seuraavalta pohjalta.

      Ymmärtääkseni pääsyy miksi Siion temppelistä haluttaisiin luopua ja rakentaa uusi toimintakeskus on se, että tarvittaisiin lisää oheistoimintatiloja.
      Onkohan huomioitu mahdollisuus ottaa toimintakäyttöön jompi kumpi autotalli tai jopa autopaikoitustaso?

      1970-luvulla, kun Siion -temppeli rakennettiin, toimintaympäristö ja rakentamismääräykset ovat siltä ajalta oleellisesti muuttuneet. Tuolloin nykyinen tori oli linja-autoasemana ja Jyväskylän kaupungin rakennusvirasto rajoitti Siion-temppelin rakentamista muun muassa periaatteilla, että linja-autoasemaa tulisi olla mahdollista laajentaa Siion-temppeliin päin. Tämä tarve on poistunut, sillä linja-autoasemahan siirtyi matkakeskuksen yhteyteen.

      Toinen rakennusviraston vaatimus oli, että Siion-temppeliin tuli rakentaa henkilöautoille runsaasti parkkitiloja. Suuria, tyhjillään, käyttämättöminä ja tarpeettomina olevia parkkitiloja onkin kolmessa kerroksessa. Näiden toimintakäyttötarkoitus muutoksilla ja kaupungin rakennusviraston muutosluvilla saataisiin edullisesti ja paljon tarpeellisia lisätiloja.

      Täten alin autotalli saataisiin käyttöön muuttamalla ajoluiska sisäkäytäväksi, johon käynti olisi päätyovista.

      Keskimmäisimpään autotalliin saataisiin käynti sisätiloista puhkaisemalla temppelin seinään käytäväaukko tai muilla rakennusratkaisuilla.

      Ylin autoparkkialue suunniteltiin 1990-luvulla otettavaksi käyttöön ja käynti olisi ollut parvekkeelta. Muitakin käyntiratkaisuja on.
      Tämän parkkialueen käyttö edellyttäisi suurehkoa rakentamista.

    • reitertyiw

      Aina löytyy vastustajia, oli asia mikä hyvänsä.

      • ArmoitettuJumalanMies

        Niimpä löytyy vastustajia. Ihmisten lihallista mielivaltta ja eksytyksiä pitää vastustaa ja katsoa Jeesukseen. Raha ja ihmisvalta tulee saamaan otteensä Jkl-helluntaissa. Mutta ihmisten rakennelmat ja narsistiset tavoitteet romahtavat. Tänäpäivänä Jumala ei tule kehoittamaan uskovien ottamaan VELKAA.

        UUTTA HELLUNTAIKIRKKOA EI RAKENNETA (profetia).


    • zocrateesi

      Ottakaat huomioon että ei nykyään ole uhraajia sillä tavalla kuin oli ennen. Suuntaus on vähenevä, vai eikö ole?

    • Uskon-alkaja-ja-täyttäjä

      Vellit ja puurot ovat sekaisin. Ei maalisia esim. velanottoa voi hengellistää. Meneminen unelmissa ja meneminen uskossa on aivan eri asia.

    • Loogistaihmisajattelua

      Ilmeisesti ajatuksena on, että jos tehdään tarpeeksi komia ja kallis, niin Jumala asettuu sinne asumaan.

    • EliitilleLisääVALTAA

      Jos helluntaiseurakunnatkin olisivat oikealla tiellä, he tukisivat niitä jäseniään, jotka ovat köyhiä, sairaita ja muuten ahdingossa, mutta ei...pääasia, että eliitti saa valtaa, rahaa ja kunniaa, joka kylläkin on kyseenalaista tyhmien ihmisten pokkurointia eliitin suuntaan.

      • EliittiUskovat

        Itsekin näen kyllä tämän hetken helluntailaisuuden tilan, mutta tuosta raha-asiasta olen vähän eri mieltä. Ainakaan helluntaiseurakuntien pastorit suomessa eivät ole mitään rikkaita, palkka ei ole normaalia duunaria kummoisempi. Kuka sitten on sitä eliittiä? No yleensä nekin on jonkin seurakunnan pastoreita, mutta eivät he ihmisten uhreista itselleen bonuksia saa. Toki seurakunnalle voidaan haalia rahaa.


      • laiskah

        jyväskylän kaupunki ostaa sen ja purkaa kirkon ja tetkee siihen kerrostaloja niinkuin teki entiselle linja-auto asemalle


    • Uhchivo

      Testamenttilahjoituksia pyritään lisäämään järjestämällä informaatio- tilaisuudet aiheesta toukokuussa ja myöhemmin syksyllä."

      Näin kerrottiin 1/2017 srk-lehti Keskipisteessä uuteen rakennushankkeeseen liittyen. Tätä " testamenttityötä " koordinoi kaksi siihen nimettyä henkilöä.

      Herää kysymys, miten "testamenttilahjoituksia pyritään lisäämään"? Kuulostaa kyllä oudolta ja epäilyttävältä touhulta valitettavasti.

    • liittykääkirkkoon

      Helluntailaiset aina olleet ylpeitä temppeleistään.
      oletteko panneet merkille yhtä seikkaa, helluntaiseurakunnissa ei ole diakoniaa. Ei edes omia köyhiä jäseniä auteta hädässä. Ilmankos säästyy sitten varoja temppeleiden rakentamiseen.
      korkeintaan 1x/vkossa on joku soppa köyhille tarjolla.
      Toista se on esim. pelastusarmeija ja ev.lut kirkko. Sieltä olen itsekin hädässä saanut tukea vaikeina aikoina, vaikka kuuluinkin helluntaiseurakuntaan.
      Enää en kuulu helluntaiseurakuntaan, monestakin syystä.

      • Diakoniaa

        Täälläpäin ainakin on helluntaiseurakunnassa ruokajakelua joka viikko, joulu ja itsenäisyysjuhlat köyhille, vanhuksille käydään laulamassa ja viemässä ehtoollinen, on annettu vaateapua, seurakunnassa oma diakoniatyöntekijä. Mutta ehkä kirkolla onkin paremmat resurssit järjestää diakoniatyö kun on valtion rahoitus.


      • Rahaaköyhille

        Sehän on hienoa kun hell. seurakunnista/kirkoista on köyhyys poistunut koska köyhiä, leskiä, työttömiä, elekeläisiä ja sairaita on (ONKO?) autettu.

        Valta ja elitismi jyllää hell. hiekkalaatikolla.


      • MitäItseTeet
        Rahaaköyhille kirjoitti:

        Sehän on hienoa kun hell. seurakunnista/kirkoista on köyhyys poistunut koska köyhiä, leskiä, työttömiä, elekeläisiä ja sairaita on (ONKO?) autettu.

        Valta ja elitismi jyllää hell. hiekkalaatikolla.

        Jaatko sinä rahasi köyhille? Vai odotatko jonkun muun tekevän sen?


    • DoctorT

      Jklää vaivaa menestysteologian jälkilöylyyn liittyvä suuruudenhulluus! Sielläkään ei muisteta, eikä haluta kuullakaan, "ettei Herra asu käsin tehdyissä temppeleissä." Ellei Hän ole sisällä srkssa, ei Hän ole myöskään temppelissä. Jkl oli niitä ensimmäisiä torontoharhaan menneitä hell srka, tämä muistettakoon.

      Mitä tulee saarnaajien palkkoihin, en usko ollenkaan, että he minimipalkalla tänään töitä tekevät, töitä tarkoittaa max kaksi kokousta kk:ssa! Jo menneinä aikoina oli srka, joissa ennen uhrinlaskentaa kouraistiin papille ja muillekin pähkinöitä ja sitten laskettiin. Taisi olla monessa srkssa hyvin yleinen tapa. Olen saanut kiinni isonkin srkn todellisista rahavalheista!

      Helluntaiherätys, se vanha, hyvä ja kasvava, on kuollut vuosia sitten. Tämä mitä nyt nähdään, kuten testamenttikerjuu sen kertoo, on hätäistä yritystä pitää kalmoa pystyssä ja balsamointia, ettei ala silmissä mädäntyä ja haista!

      • laittomuus.rehoittaa

        Ellei Herra huonetta rakenna, niin turhaan rakentajat vaivaa näkevät.


    • enjaksatätä

      Mitä niissä rukoushuoneissa tehdään?
      Miksi seurakunnissa on evankelistoja, jotka evankelioivat uskovia sisäpiireissään ja nykyään saavat palkankin siitä?
      Eikö kuuluisi siunata evankelistat esim. katutyöhön puhumaan, todistamaan, laulamaan ja soittamaan?
      Jeesuskin vaelsi kylästä kylään.
      Helluntailaiset vaeltavat helluntaiseurakunnasta toiseen pitämään uskoville väkeviä herätyspuheita, Miksi?
      Monia työtunteja mennyt heiltäkin uskovien uudelleen herättämiseen lahjoillaan ja kyvyillään, jotka Herra on antanut pelastumattomia varten.
      Asiasta toiseen. Vantaalla oli aikoinaan pastorina P.S, jolla suurruuden tavoite rakennuttaa jättitemppeli Tikkurilaan. Kun ei kaupunki antanut rakennuslupaa, tämä pastori siirtyi kiinetistövälittäjäksi.
      Niin he yksi toisensa jälkeen palaavat maalliseen ammattiin, kun eivät saa tahtoaan ("näkyään" "unelmaansa") läpi. Onko tämä Jumalasta vai mistä tällainen epäonnistuminen?
      Kuka keksi valtakirjat? Ymmärtääkseni Uuden Testamentin opetuksen mukaan Jumala antaa jokaiselle oman tehtävän. Miksi täytyy vielä valtakirjalla tämä todistaa?

      • YksEntinen

        Sivusta seuranneena olen hämmästellyt monia tähän rukoushuonehankkeeseen liittyviä seikkoja. Koska en ole enää seurakunnan jäsen lähdettyäni sieltä pois jo vuosia sitten, perustuvat tietoni vain siihen, mitä julkisuudessa ovat esittäneet. Ja ne tiedot oat sekavia ja ristiriitaisia, ei niistä oikein selvyyttä saa, mikä on todellinen tilanne tuossa hankkeessa.

        Viimeksi ainakin näytti olevan miinuksella sekä seurakunnan talous ylipäätään että rukoushuonehankkeen rahoitus.

        En oikein usko, että lastenvaatekirpputorin, seurakuntalaisten sunnuntailounaiden tai autohuutokaupan tuotoilla paljonkaan saadaan kerättyä.

        Jos pankki antaisikin lainaa, niin sehän edellyttäisi vuosikausien sitoutumista säännölliseen velan lyhentämiseen. Löytyykö sen maksajia kun nytkään uhritulot eivät riitä edes normaalin toiminnan menoihin?

        Paljonko lie aktiivisia jäseniä oikeasti?

        Testamenttilahjoitusten 'aktivoiminen' on varsin kummallista. Rahan saaminen sitä kauttahan edellyttää ko. henkilöiden kuolemaa...


    • sjdljlfj

      Jos ei ihmisvirtaa seurakuntaan Jumalan sanan kuuloon ole ollut tähänkään asti, niin ei sitä tule minkään hienon rakennuksenkaan myötä. Ei hieno rakennus Kristusta valaise, sen valaisee kristityistä ihmisistä heijastuva Jumalan valo, joka ei paikkaa eikä tilannetta katso.

    • Mummohämeestä

      Huh huh. Onnex en kuulu seurakuntaan, jolla on noin suureellisia vaatimuksia. Srk jossa käyn on vuokralla vaatimattomassa mutta juurikin sopivassa paikassa. On lämmintä ja siistiä ja pikkuruinen keittiön tapainen nurkkaus, jotta kahvit saa tehtyä. Mutta velkaakaan ei ole. Olemme onnellisia tiloistamme.

    • eienääikinä

      Narsistit vaatii suuria lukaaleja,vaikka oma perhe kärsisi nälkää. Kyllä niin vihaan tuota sairasta touhua.

    • ulkoistakaapa.pastorit

      Pelottaakohan luterilaisia, suurten ja kalliiden kirkkojen keskellä, kun helluntalaiset rakentavat?

      Jos uskoa riittää, ja tahtoa, sekä lainaa saa, sitähän voi rakentaa, ei siinä mitään.
      Sitten pitää ottaa realismi mukaan, että riittääkö rahkeet. Rahaa kyllä tarjoaa korkoa vastaan tietenkin. Riittääkö viisaus sitten hoitamaan päätännän.

      Täällä otettiin kallis korjauslaina, joka senhetkisen ymmärryksen mukaan sidottiin kiinteään korkoon. Oletettiin korkojen nousevan, kuten ennenkin.

      Toisin kävi. Seurakunta maksaa kallista lainaa - eikä voi sitä muuttaa.

      Maailmalta olisi saanut "huomattavasti" halvempaa lainaa jo aikaa sitten, lähes korotta.

      Siksi päätökset tehdään valitettavasti lyhyen näköalan vetoisesti, kun parempaa tietoa ei ole.

      Ehkä seurakunta on lainassa maksaen samankokoinen kun te siellä, ja yli puolet pienempi velvoite, silti meinaa jäädä velvoitteistaan jälkeen ja väkisin.

      Neuvoisin, että siirrytte vanhimmisto- johtoiseksi. Vanhin saarnaa - sekä seurakuntalaiset käyvät kukin todistamassa vuorollaan. Laulatte kuten seurakunta aikoinaan.

      Pistätte "palkkapaimenet" pois tehtävistään ja talkoilla hoidatte juoksevat asiat. Todennäköisesti turha maailmallisuus hengellisesti karisee harteilta ja Pyhä Henki pääsee seurakunnassa toimimaan. Nuoriso ottaa vastuuta. Ei kaikkeen tarvita maksavaa tekijää, ei niitä ulkoisteta seurakuntalaisten vastuulta.

      Se toimenpiteellä yhdistää seurakuntaa, poistaa turhat kulut, ehkä siihen lainanmaksuun jää jotain, mutta kova on tavoite.

      Ehkä voisitte ennen rakentamisasiaa eteenpäin vieden tehtä tämän palkkapaimenten siirtämisen muualle, ja vastuutatte itsenne tehtäviin. Kun sitten sen mukaan elätte, Hengessä, voi myös myöhemmin miettiä näitä tilanteita.

      Näitten palkkapaimenien ulkoistus olisi oiva tervehdyttäminen muissakin seurakunnissa.
      Eiköhän Pyhän Hengen armolahjoihin kuulu hoitaa seurakuntaa aivan viisaasti.

      • KolehtiHaavi

        "Pelottaakohan luterilaisia, suurten ja kalliiden kirkkojen keskellä, kun helluntalaiset rakentavat?"

        Ei pelota. Isoissa kirkkorakennuksissa on nykyisin enää kovin vähän luterilaisia. Muuta väkeä siellä käy jonkin verran. Luterilaiset vuokraavat nykyisin usein toisilta seurakunnilta tiloja, koska eivät saa toimia ns. luterilaisen kirkon tiloissa. Tarkoitan LHPK:n jumalanpalveluksia. Maallistunutta kirkon johtoa pelottaa lähinnä tippuvat verotulot ja iltapäivälehtien mielipiteet.


    • veikataan.puolesta

      Kun tuossa lotossa tulee riittävästi, kuittaan tuon lainan pois. Ei tarvitse kenenkään itkeä sen perään.

    • LeeTho

      UKK- Projekti perustuu mielestäni pitkälti `Yhden Ihmisen Jyräämis-periaatteeseen`, joka tekee koko prosessista itsessään iljettävän! Mikäli asiat ja asioita hengellistetään olisi niissä hyvä olla myös jonkinlainen kompetenssi! Tässä tapauksessa oikeat ihmiset.. Valitettavasti tässä genreessä vastuu on vieras käsite.

    • menkää.koteihinne

      Eikös se vuorosaarnakirkko voisi olla muussa tilassa. Vuokraa luterilaisilta, tai vaikka jehovantodistajilta. Säästyisi siinä harhassa rahat, samaa jumalaahan kussakin saarnataan.
      Tai palatkaa kukin koteihinne ja lukekaa siellä raamattua, se voisi johtaa seurakuntalaiset takaisin kirjoituksiin ja näin helluntalaisuus paraneisi perinneopeista kirjoitusten ääreen.

      Helluntalaisuus on lihonut suureksi ja sairastunut. Rakennetaan kaikenkarvaisia kuoroja, joissa kehutaan ihmisiä, se ja se koulutettu tuo ja tuo. Pappikin on niin ja niin elävä, eli katsokaa harteitten leveyttä, olemme helluntalaisia. Työ lepää MEIDÄN käsissämme.

      Tämä oli ironisesti, mutta tätähän se on. Ihmisen ansiot on pääasia esitellä kuulijalle.

      Siksi palauttaisin koko kirkollisten joukon kotiin ja evästäisin heidät lukemaan sanaa, penemään rukouskammiohinsa ja siten sitomaan elämänsä Herraan.
      Kirkkojen nimiluettelot ovat syntiä, sillä vaikka siellä olisi koko kaupunki, se ei kerro elämänkirjan sisältöä, vaan tuudittaa ihmisen helvetin tuleen.

      Se koti - se yhteys - se haaste elää Jumalan mielen mukaan, niin kotikokouksissa, rukouksessa joka on henkilökohtainen, arki ja lepopäivä. Se alkaisi tervehdyttää ja muotouskonnolliset voisivat vapautua maailmaan takaisin. Tekemään todella sitä, mitä liha heissä haluaa.
      Laodikealaisuus - siis se haaleus oksentautuisi pois Herran suun, eli sanan kautta.

    • MitähenkiSANOO

      Mitä kalliimmat ostopuhujat ja mitä kalliimpi temppeli niin sitä menestyvämpi "helluntaitemppeli"?
      Ap. t. 7:48
      Korkein ei kuitenkaan asu käsillä tehdyissä huoneissa; sillä näin sanoo profeetta:
      Ap. t. 17:24
      Jumala, joka on tehnyt maailman ja kaikki, mitä siinä on, hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei asu käsillä tehdyissä temppeleissä,

    • LeeTho

      Kaupunki hieroo käsiään. UKK-projektin nokkamiehen Jari Nojosen yhtenä perusteena nykyisistä tiloista rautpohjaan on se, että satunnainen ohikulkija löytää paikan ja horjahtaa helpommin sanankuuloon. Vanhat tilat nykyään liian kaukana.

      • IhmeValehtelua

        >> Vanhat tilat nykyään liian kaukana.<<
        Mistä kaukana?

        Nykyinen Temppeli on Jyväskylän parhaimmalla paikalla ydinkeskustassa jonne on helppo tulla kaikkien jopa tavallisten ei-uskovien kaduntallaajien.


      • LeeTho

        Niin minunkin mielestä parhaalla paikalla nykyinen tila! Sen vuoksi perustelu hämmenti kadunkulkijaa.


    • Jumalantuomiotalkaneet

      Nyt on organisaatioiden rakentamisen aika, rahan aika ja lopun aika.
      Nyt ajatellaan rahaa mutta Jumala ei asu käsintehdyissä uusissa temppeleissä olivatpa ne miten hienoja ja kalliita tahansa.

      Näin eksyvät jopa valitutkin profetian mukaan.

      • krist

        Profetaallisesti ihmisrakenteet tulevat sortumaan.
        Onko kolmannen polven helluntailaisuus siunaus vai kirous tässä "valittujen eksytyksessä"?


    • rahoolisää

      Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät.

    • LeeTho

      Bisness on business ja Mouses on Mooses! Eli asioita ehkei kannata sekoittaa tässä tapauksessa. Huonoa taloudenlukua vai mikä olikaan tavoite? Ja mitä se Herra sano tai rukoiltiin? Nyt ollaan kaukana ainakin ns. Herran kukkarosta``

    • DoctorT

      Kyllä on typerät perusteet uudelle keskukselle! Jos entinenkään ei ratkeillut väenpaljoudesta, on suurta mielettömyyttä rakentaa uutta!
      Ei tarvitse olla profeetta, kun sanoo, että pää tulee vetävän käteen. Kun vanhanliiton uhraajat ovat maanmullissa, ei maksajia enää ole, eikä se päivä kaukana ole.
      Samanlainen hullu visio oli muutama vuosi sitten Tikkurilassa, onneksi meni kiville ennenkuin ehti pidemmälle. Niin meni myös hell srk, kahtia tai useammaksi. Pekka Salmisesta, visionääristä , tuli kiinteistönvälittäjä. Palminkin kannattaisi ajaa vaikka bussikortti!!!

      • Gkiutoi

        ”Tohtori” taas loistaa tiedoillaan.....
        Ilmeisesti asia ei häntä koske mutta trolli on trolli eikä muuksi muutu, valitettavasti!


    • sisäpiirintietoa

      Kyseisen seurakunnan jäsenenä pakko on valaista, kun täällä ei kenelläkään tunnu olevan tietoa, luuloja vain. Nykyiset tilat ovat auttamattoman pienet nykykävijämäärään. Olen usein seisomapaikalle jäänyt itsekin ja mm. pyhäkoulut pullistelevat, kun ei ole tarpeeksi pientiloja, joihin ryhmiä voisi jakaa, tiloissa osa oireilee sisäilmasyistä niin, ettei voi käydä paikanpäällä ollenkaan. Korjauskustannukset selvitettiin ja ne olisivat tulleet KALLIIMMAKSI kuin uuden rakentaminen. Joka päivä ajan töihin rakennustyömaan ohi ja hyvin näyttää projekti etenevän.

      • Anonyymi

        Ensimmäinen fiksu mielipide.Täällä muuten huutelee ihmiset jotka ovat omasta mielestään viisaita.Mitä se muille kuuluu jos seurakunta ottaa velkaa.Pitäkää huoli omasta elämästä.Vaikka siellä ei tutustu ihmisiin.Sana on tervettä ja virvoittaa.


    • Nettitieto

      Vuonna 2013 selvitimme tilantarpeemme ja mahdolliset tulevat vaihtoehdot. Nykyisen teppelin peruskorjaus ja tarvittavien lisätilojen rakentaminen olisi, tuollaisen laskelman mukaan maksanut yli 4.2 miljoonaa euroa. Ja uusi on, ainakin 8 miljoonaa euroa.

    • Ihmettelevä

      Nyt kysymys:onko jyväskylän helluntai seurakunnassa turvallista käydä, vaikuttaako siellä pyhä henki vai joku muu henki? Vapaaseurakunnassa vaikuttaa riivaajahenget mut mites helluntaisrk? Kum tuntuu et meitä yksinäisiä, hylättyjä etsikkoajassa olevia syrjitään ja ollaan vaan ilmaa muille, kehenkään en saa missään seurakunnassa kontaktia, kaikilla omat kuppikuntansa, mikä raamatun mukaan syntiä et eri lahkot ja eri seurat!

      • PalminPulju

        Helluntaikirkon eriseuraisuuteen syynä
        - rahankeräyslaki
        - keskinäinen eriseuraisuus

        Tämäkö Jumalan mielen mukaista organisointia, omaisuuden siirtoa ja puljausta?

        Toiko se Metroseurakunta Vapikseen Jyväskylässä vierasta tulta?
        Tiivistä yhteistoimintaa onko vielä naapureilla?
        Samaa
        uskoa hehkutettiin yhteiskokouksessa.


      • PysyTiellä

        Ikävää, mutta jos selvität onko Jvk hellsrk nimellä helluntaiKIRKKO, silloin siellä on käytössä Raamatunväärennös vuodelta 1992 -ja siitä avautuneet ovet exytyshengille nimeltä toronto/nauru/uusiviini, jotka ovat isästä petkeleestä, tosin Jumalan sallimia koetuksia lampaiden USKOLLISUUDELLE HYVÄÄ PAIMENTAAN, JEESUSTA, JUMALAN SANAA KOHTAAN!

        Nykyään jossain piileskelee Jumalan omia, kotikokouksissa, mutta piileskellessään eivät huomaa vakavaa syntiä itsessään, joka on lahkolaisuus/eriseurat!
        Sinunkaltaisistasi tulisi pitää huolta!!!


      • PysyTiellä kirjoitti:

        Ikävää, mutta jos selvität onko Jvk hellsrk nimellä helluntaiKIRKKO, silloin siellä on käytössä Raamatunväärennös vuodelta 1992 -ja siitä avautuneet ovet exytyshengille nimeltä toronto/nauru/uusiviini, jotka ovat isästä petkeleestä, tosin Jumalan sallimia koetuksia lampaiden USKOLLISUUDELLE HYVÄÄ PAIMENTAAN, JEESUSTA, JUMALAN SANAA KOHTAAN!

        Nykyään jossain piileskelee Jumalan omia, kotikokouksissa, mutta piileskellessään eivät huomaa vakavaa syntiä itsessään, joka on lahkolaisuus/eriseurat!
        Sinunkaltaisistasi tulisi pitää huolta!!!

        1992 on dotisesdti isästä petkeleestä.


      • Anonyymi
        PysyTiellä kirjoitti:

        Ikävää, mutta jos selvität onko Jvk hellsrk nimellä helluntaiKIRKKO, silloin siellä on käytössä Raamatunväärennös vuodelta 1992 -ja siitä avautuneet ovet exytyshengille nimeltä toronto/nauru/uusiviini, jotka ovat isästä petkeleestä, tosin Jumalan sallimia koetuksia lampaiden USKOLLISUUDELLE HYVÄÄ PAIMENTAAN, JEESUSTA, JUMALAN SANAA KOHTAAN!

        Nykyään jossain piileskelee Jumalan omia, kotikokouksissa, mutta piileskellessään eivät huomaa vakavaa syntiä itsessään, joka on lahkolaisuus/eriseurat!
        Sinunkaltaisistasi tulisi pitää huolta!!!

        Olen paniikissa kun mistään ei saa apua, kokonutaan jopa ne oikeasti terveet raittiit uskovat keskenään, pidetään vaan ainoastaan huoli omistaan ja kartetaan niitä jotka tahtoo löytää Jeesuksen.... En tiedä onko tervettä seurakuntaa myöskään Jyväskylässä mutta tahtoisin niin kovasti tulla uskoon. Kun omat uskon rukoukset ei oo tuottanut mitään tulosta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen paniikissa kun mistään ei saa apua, kokonutaan jopa ne oikeasti terveet raittiit uskovat keskenään, pidetään vaan ainoastaan huoli omistaan ja kartetaan niitä jotka tahtoo löytää Jeesuksen.... En tiedä onko tervettä seurakuntaa myöskään Jyväskylässä mutta tahtoisin niin kovasti tulla uskoon. Kun omat uskon rukoukset ei oo tuottanut mitään tulosta

        Satamaseurakunnassa on tervehenkistä opetusta. Käy siellä tutustumassa.
        Jeesus rakastaa jokaista, seura-ja kuppikunnasta riippumatta. Siunausta Sinulle. ❤


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen paniikissa kun mistään ei saa apua, kokonutaan jopa ne oikeasti terveet raittiit uskovat keskenään, pidetään vaan ainoastaan huoli omistaan ja kartetaan niitä jotka tahtoo löytää Jeesuksen.... En tiedä onko tervettä seurakuntaa myöskään Jyväskylässä mutta tahtoisin niin kovasti tulla uskoon. Kun omat uskon rukoukset ei oo tuottanut mitään tulosta

        Olen uskovainen, mutta kyllä siellä srk:ssa saa yksinään uskovaisenakin olla. Tuo on valitettavasti niin totta, että pidetään huolta vain ystävästä, muut ovat ilmaa. Itsekin haluaisin löytää tervehenkisen seurakunnan. Oletko mies vai nainen? Mitä ikäluokkaa edustat?


    • vedätyksenmakua

      Helluntaikirkkoa perusteltiin juuri argumenteilla siitä, että rahankeräyslaki muuttuu ja yhdistyspohjaisilta uskonnollisilta yhteisöiltä viedään rahankeräyslupa.

      Kaikki on ollutkin vedätystä. Helluntaikirkkoa on ajettu kuin käärmettä pyssyyn.
      Uusi kirkko runnottiin väkisin ja harjat on nostettu.

      Investointia rakennuksiin vai ihmisiin?

    • Jeesus_tulee_pian

      Charles Lawsonin vanhoista puheista kuulin hiljattain ehkä vastauksen kysymykseen, miksi pikkuseurakunnatkin pykäävät nykyään ylikalliita kirkkoja. He valmistautuvat palvomaan antikristusta niissä. Pianhan Jeesus hakee omansa pois ja nousee tuo maailmanhallitsija ja pakottaa kaikki palvomaan häntä noissa ekumeenisissa valekirkoissa. Eli rahallisesti se on lyhyellä tähtäimellä hyvä sijoitus, mutta ikuisuuden kannalta erittäin kehno.

      • Anonyymi

        En ole uskossa vaikka haluaisin olla kovasti! Hätä on, eikä kukaan piittaa hukkuvista sieluista.... Mitä voin tehdä kun omat uskon rukoukset ei oo tepsinyt? Jäänkö tänne vihan aikaa niinkuin moni muu miljardi ihminen.... Siis murto osa vaan pelastuu, luulen ja pahoin pelkään etten ole mukava ylöstempauksessa, mitä luin ilmestyskirjan niin todella pelottavaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole uskossa vaikka haluaisin olla kovasti! Hätä on, eikä kukaan piittaa hukkuvista sieluista.... Mitä voin tehdä kun omat uskon rukoukset ei oo tepsinyt? Jäänkö tänne vihan aikaa niinkuin moni muu miljardi ihminen.... Siis murto osa vaan pelastuu, luulen ja pahoin pelkään etten ole mukava ylöstempauksessa, mitä luin ilmestyskirjan niin todella pelottavaa

        Hei! Sinä ,joka haluaisit tulla uskoon,niin raamattu sanoo ,että sitä joka minun tyköni tulee minä en heitä ulos,tarkoittaa,että sos sinä uskot ,että Jeesus on kuollut myös sinun syntiesi puolesta,että sinulla olisi iänkaikkinen elämä taivaassa,niin se riittää ,sanoohan raamattu ,että meidän tulee uskoa lapsen kaltaisesti,sillä heidän on taivasten valtakunta. Kun annat itsesi Jeesukselle ,sinun ei tarvitse pelätä sen jälkeen kuolemaa,eikä ylösottoa,koska usko vie meidät ihanaan taivaaseen. Tärkeää on lukea raamattua,siellä on kaikki neuvot ,mitä ihminen tarvitsee elämään. Uskoon tulon jälkeen Pyhä Henki avaa sanan,mitä aikaisemmin ei ole ymmärtänyt ja jos ei ymmärrä ,niin kannattaa käydä kokouksissa ,missä saa opetusta ja raamattu avautuu ja voi myös keskustella ja kysellä. Meillä ainakin Vapaaseurakunnassa halutaan auttaa ja keskustella ,tervetuloa ! . Kokouksemme on Gradian juhlasalissa sepänkatu 3 sunnuntaisin kesällä klo 17 ja talvella 16 . ystävällisin terveisin uskova sisar vapikselta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei! Sinä ,joka haluaisit tulla uskoon,niin raamattu sanoo ,että sitä joka minun tyköni tulee minä en heitä ulos,tarkoittaa,että sos sinä uskot ,että Jeesus on kuollut myös sinun syntiesi puolesta,että sinulla olisi iänkaikkinen elämä taivaassa,niin se riittää ,sanoohan raamattu ,että meidän tulee uskoa lapsen kaltaisesti,sillä heidän on taivasten valtakunta. Kun annat itsesi Jeesukselle ,sinun ei tarvitse pelätä sen jälkeen kuolemaa,eikä ylösottoa,koska usko vie meidät ihanaan taivaaseen. Tärkeää on lukea raamattua,siellä on kaikki neuvot ,mitä ihminen tarvitsee elämään. Uskoon tulon jälkeen Pyhä Henki avaa sanan,mitä aikaisemmin ei ole ymmärtänyt ja jos ei ymmärrä ,niin kannattaa käydä kokouksissa ,missä saa opetusta ja raamattu avautuu ja voi myös keskustella ja kysellä. Meillä ainakin Vapaaseurakunnassa halutaan auttaa ja keskustella ,tervetuloa ! . Kokouksemme on Gradian juhlasalissa sepänkatu 3 sunnuntaisin kesällä klo 17 ja talvella 16 . ystävällisin terveisin uskova sisar vapikselta.

        Kiitän, en ole vieläkään uskossa, ylösotto lähenee onkohan vielä armonaikaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitän, en ole vieläkään uskossa, ylösotto lähenee onkohan vielä armonaikaa

        Missä seurakunnissa olet Jyväskylässä käynyt? Minkä ikäinen olet? Laitoinkin myös tonne ylempään kohtaan viestiä, eli olen sama kirjoittaja. Jumala näkee varmasti hätäsi ja halusi olla uskossa. Usko ei ole tunne-kysymys, eli jos odotat suuria tunteita uskoontulosta, niin sitä ei välttämättä tapahdu. Riittää, että uskot evankeliumin ja yrität tehdä parannusta. Oletko käynyt Alfa-kurssia?

        Mullakin on uskovat kaverit vähissä. En kertakaikkiaan ymmärrä tuota kulttuuria, mikä monessa paikassa vallitsee. Esim. juttelen jollekin ystävällisesti, kenties aina kun nähdään. Koskaan ei voi tuo toinen jutella oma-aloitteisesti mitään. Kävelee vaan ohi seuraavilla kerroilla ja mulkoilee. En ymmärrä näitä ihmisiä! Ovatko he oikeasti uskossa? Vaikuttaako heissä oikeasti PyhäHenki, vai miksi käyttäytyvät näin?


    • Ef.6_8

      Rahaaa, rahaa lisää rahaa.
      Kun raha haaviin kilahtaa.... niin sielu Taivaaseen vilahtaa.

      Kolehti ja rahankeräysasiaa käytettiin häikailemättömästi tekosyynä seurakuntien johtamisessa harhaan, ts. Helluntaikirkkoon.

    • Helluntaikirkko on maamme nopeiten kasvava uudestisyntyneiden uskovien yhteisö.

      Tule mukaan rakentamaan kirkkoa.

      • mieti.tätä

        Psalmit:
        127:1 Matkalaulu; Salomon virsi. Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät. Jos Herra ei kaupunkia varjele, niin turhaan vartija valvoo.


      • DoctorT

        No ei todellakaan ole kasvava kirkko! KUOLEVA se on ollut syntymästään saakka, sillä sen perusta laskettiin vääryydelle ja valheille! Sen tavat olivat alusta alkaen epärehelliset ja hyvin lihalliset!

        Jumala ja Hänen Henkensä ei ole siellä ollut vaikuttamassa sen enempää kasvua kuin hengellistä menestystäkään!


      • Eläviä uudestisyntyneitä uskovia kohtaan hyökätään tuollaisilla väärillä väitteillä. Sehän on varmin tae siitä että olemme oikeassa että harhaoppien vallassa olevat hyökkäävät hengen uudistusta kohtaan.


      • Helluntaikirkko kirjoitti:

        Eläviä uudestisyntyneitä uskovia kohtaan hyökätään tuollaisilla väärillä väitteillä. Sehän on varmin tae siitä että olemme oikeassa että harhaoppien vallassa olevat hyökkäävät hengen uudistusta kohtaan.

        Käännät kaiken ylösalaisin.
        Te, jotka itse olette täysin sokaistuneet tämän lopunajan väkevän eksytyksen lumoamina, syytätte eksyttäjiksi, hengen sammuttajiksi, niitä valvovia kristittyjä, jotka vielä jaksavat varoittaa tästä kaikesta kauhistuksesta.
        Te näettte mustan ( eksytyksen ) valkoisena ja valkoisen ( raittiin, valvovan, kristillisyyden ) mustana.


      • Anonyymi
        Helluntaikirkko kirjoitti:

        Eläviä uudestisyntyneitä uskovia kohtaan hyökätään tuollaisilla väärillä väitteillä. Sehän on varmin tae siitä että olemme oikeassa että harhaoppien vallassa olevat hyökkäävät hengen uudistusta kohtaan.

        En oikein jaksa uskoa että tuo uusi kirkko rakennus olisi Jumalan tahto,niin paljon on pahaa joutuneet monet Jyväskylän hellareissa kokemaan,sellaistako Hän siunais?En tiedä....Valtataistelua,yli kävelyä,epärehellisyyttä,kateutta...paljon myös hyvää ja raitista opetusta,tämän hetkinen tilanne ehkä hieman parempi kuin muutama vuosi sitten,syystä että pastorit ovat vaihtuneet,vanhemmiston tämän hetken miehitystä en tiedä,kun sitä kirkko jostain syystä ei tiedotteessaan kerro? JOS joudut jonkun väärryyden kohteeksi ,oikeutta et saa ,hyväveli/sisko järjestelmä on aukoton.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En oikein jaksa uskoa että tuo uusi kirkko rakennus olisi Jumalan tahto,niin paljon on pahaa joutuneet monet Jyväskylän hellareissa kokemaan,sellaistako Hän siunais?En tiedä....Valtataistelua,yli kävelyä,epärehellisyyttä,kateutta...paljon myös hyvää ja raitista opetusta,tämän hetkinen tilanne ehkä hieman parempi kuin muutama vuosi sitten,syystä että pastorit ovat vaihtuneet,vanhemmiston tämän hetken miehitystä en tiedä,kun sitä kirkko jostain syystä ei tiedotteessaan kerro? JOS joudut jonkun väärryyden kohteeksi ,oikeutta et saa ,hyväveli/sisko järjestelmä on aukoton.

        Mietin joskus liittymistä tuohon helluntaiseurakuntaan. Kuulutko itse tuohon? Mitä on nuo huonot kokemukset? Sen olen huomannut, että asenne ulkopuolisia kohtaan melkoisen epäluuloinen.


      • Tämä vuosi on ollut läpimurron vuosi. Tule mukaan.


    • jotkutnukkuvat

      Valvova uskova tietää mikä on seurakunnan ja kirkon ero.

      Jumalan rakentama seurakunta:

      Seurakuntia ei johdettu hierarkkisesti. Virkapapistoa ei ollut, eikä asemaan (titteliin) perustuvaa johtajuutta. Seurakunnan vanhimmat olivat vakaita ja hyvin vaeltaneita veljiä, jotka kykenivät opettamaan muita terveellä Jumalan sanalla. Heidän arvovaltansa ei perustunut virka-asemaan vaan hengelliseen täysi-ikäisyyteen ja Jumalalta saatuun kykyyn palvella muita rakkaudesta lähimmäistä kohtaan, ei voitonpyteestä tai elatuksen toivossa.

    • Hyhyi

      Helluntaikirkko uskoo siis että lapsi jäsenet vauvasta asti ovat uudestisyntyneitä.
      Voi olla suurin kasvava yhteisö mutta Iso osa on varmasti uudestisyntymättömiä.
      Rahankeräyslaistskin valehdeltiin ja annettiin vääriä profetioita että saatiin lisää seurakuntia Helluntaikirkkoon mukaan.Hyi hyi.
      Kasvu kyllä kääntyy laskuun pian,sehän näkyy jo kastemäärissä ellei vauvoja aleta kastaa

    • SelkeäRatkaisusi

      VALEHTELUSTA....
      Kai se on Jumalan mieleistä että valehdeltiin rahankeräyslaista?
      Liity sinäkin "Eklesia Seurakuntaan" joka on uloskutsuttujen pelastunut joukko.
      Jääköön harhaanjohtajat omilleen.

    • harriveijonen
      • Temppelliherrojenmetkut

        Kiveä ei jää kiven päälle profetia toteutuu.
        Tempoeliherrat ovat ylpeitä ja saadaanhan uutta kerskauksen aihetta.


    • Kirjakääröt

      Ap.t.7:48 Biblia (1776) Vaan se kaikkein Ylimmäinen ei asu käsillä tehdyissä templeissä, niinkuin propheta sanoo. 1Kun.8:27. Jes.66:1

    • kummiatarinoita

      Onhan se kauhia asia kun rakennetaan kirkko. Voi voi. Ei Jeesus rakentanut kirkkoja. Ei tosin ajanut autollakaan, ei puhunut kännykkään. Mutta rikkoi kyllä sapatin ja sai siitä kuolemantuomion fariseuksilta.

    • Anonyymi

      Vastatkaa nopeasti:onko turvallista käydä enää missään jyväskylän seurakunnassa onko helluntaiseurakunta terve, tahtoisin niin kovasti tulla uskoon!

      • Anonyymi

        Uskooontulo perustuu Jeesuksen sovitukseen synneistäsi.
        Se on Jumalan työ eikä srk:n.
        Jumala on vetänyt puoleensa koska rakastaa Sinua.

        Jos haluat voit rukoilla näin:

        "Rakas Jeesus, tule sydämeeni asumaan. Anna anteeksi kaikki syntini. Tahdon puhdistua ja vapautua syntikahleista.

        Jeesus, kiitos että kuolit puolestani ristillä! Uskon, että nousit ylös kuolleista ja tulet pian takaisin hakemaan meidät Taivaan kotiin.

        Jeesus, Ainoa Pelastajani ja Vapahtajani saan uskoa ja luottaa Sinuun.

        Olen nyt pelastunut! Olen uudestisyntynyt! Olen saanut syntini anteeksi, ja olen nyt matkalla taivaaseen, koska sinä Jeesus asut sydämessäni!

        Kiitos Herrani Jeesus! Aamen."

        Ole siunattu.


      • Anonyymi

        Ei kokonaista seurakuntaa jäsenineen voi leimata epäterveeksi. Lue Raamattua, kuuntele ylistysmusiikkia, rukoile Jeesukselta johdatusta, kuuntele ja lue opetusta (esim. Pawson, Jarmo Sormunen, Tapani Suonto) ja mieti niitäkin kriittisesti. Lue mitä Raamattu sanoo mistäkin opetuksesta. Älä ole huolissasi, vaan tutustu ja turvaudu Jeesukseen. Kyllä Hän Sinutkin on Golgatalla lunastanut!

        Olen käynyt joissakin Jkl helluntaiseurakunnan tilaisuuksissa, ja mielestäni papeilla on siellä hyvin tervehenkinen ote. Tilaisuuksissa on vahvasti Pyhä Henki läsnä. Voit turvallisin mielin mennä sinne. Kyllä Herra Johdattaa sinua. Eihän sinun ole pakka jäseneksi liittyä.

        Siellä sattuu tänään olevan ilta särkyneille.


    • Anonyymi

      Saanko profetoida?

      "Kun J:klän uusi hieno kirkko valmistuu
      ihastellaan seiniä ja sisustaa ja kuinka hyvä se on. Kiitellään rahoittajia mutta ei Jeesusta.
      Jeesus jää sivuosaan."

    • Anonyymi

      Parjaajien paratiisi tämä palsta..
      sanoja ja tekoja vääristellään, tahallaan väärin tulkitaan

      ”Autuas se mies joka ei istu pilkkaajien seurassa”

    • Anonyymi

      Mihin katosi entisen Jyväskylän saarnaaja Toivo Haapalan oikea opetus siitä, että
      valerauha ylösottoineen kohta tulee eikä varmasti ole aika rakennella kirkkoja!

      Näin sanoo Herra: Rauha ylösottoineen tulee (1 Tess. 5:3-9)! Luopumisen ensiaskel on julistaa"henkilökohtaisesti uskon", vaikka Herran Sanaa: "Henkilökohtaisesti uskon, että nykyinenPersianlahden kriisi johtaa Lähi-Idän rauhanneuvotteluihin ja rauhansopimukseen, johon myös Israeltulee suostumaan. Toteutuu Raamatun ennustus valheellisesta rauhantilasta, mikä ei tule kestämään: kun he sanovat nyt on rauha, silloin ... " (Jyväskylän helluntaisaarnaaja Toivo Haapala 22.11. 1990Ristin Voitto-lehdessä).


      Harri Veijonen http://wwnet.fi/users/veijone/

    • Anonyymi

      Ketjusta poistettiin väärinajattelijan mielipide, juuri nyt vallitsevalla hetkellä vaikuttavasta valerauhasta. Toisinajattelijoiden täysi sensuuri kuuluu osana tätä valerauhaa.

      Tässä ketjussa on esitetty monenlaisia linkkejä. Koska toisinajattelijan viesti sisälsi linkin toisen toisinajattelijan julkiselle, lailliselle vk-sivustolle, se poistettiin.

      Viesti kehoitti kuuntelemaan tuon toisen toisinajattelijan netti-mediakanavaa, jossa tätä aihetta käsiteltiin myös juuri eilen.

      Koska NWO-rikos on maailmanlaajuinen ja on jo hyvää vauhtia tuhonnut niin USA:n kuin Euroopan yhteiskuntiakin, asiaa salataan vielä maassamme, jossa mainittu rikos, suomalaisen alkuperäiskansan kansanmurha on vasta aluillaan. Esim. Euroopassa, kuten Ranskassa, Britanniassa ja Saksassa rikos on jo täydessä voimassaan. Tässä syy järkyttyneen A. Merkelin tärinöille. Täti pelkää ja on kauhuissaan siitä mitä tapahtuu ja joihin tapahtumiin hän tyhmyyttään, alunalkaen oli itse suuresti vaikuttamassa. Merkel katsoo nyt kauhulla itse hävittämäänsä, entistä isänmaataan Saksaa.

      Ranskassa asiat ovat kaikkein hulluimmin.

      Merkeliä petettiin oikein kybällä ja varoittajat nimettiin ja nimetään rasisteiksi, joita vastaan saa jo käyttää avointa väkivaltaa. Li Andersson mm. jo vuosia sitten kutsui tätä - olikos se, "hyväksi väkivallaksi"? Tästä mediamme eivät näytä uutiskuvia, mm. juuri pari päivää sitten esim. Itäkeskuksen metroasemalla "maahanmuuttajanuoria" hakkaamassa yksinäistä suomalaisnuorta, jonka päälle he vain ilman syytä kävivät. YouTube ja Google, 24 tunnissa sensuroivat väärän tiedon, joten näitä kuvia voi nähdä lähinnä JLo:n omilla mediakanavilla.

      Siksi S24 sensuroi nopeasti linkkini hänen vk-sivustolleen! Rikos ei ehkä onnistukaan, jos uhrit heräävät sille liian aikaisin!

    • Anonyymi

      Nyt on Jyväskylässä otollinen tilaisuus myydä rukoushuone ja saada siitä rahaakin.

      Tulee aika monella paikkakunnalla ettei meinaa mennä rukoushuone kaupaksi tai hyvin halvalla menee.

      Jyväskylässä riittäisi kiinteistön myynnistä saadut rahat hitaaseen toiminnan sopeuttamiseen loppua kohti, ettei ihan äkkitörmäyksellä sitten tarvi lopettaa.

      • Anonyymi

        Jyväskylässä tarvitaan 5 000 000 euroa, jotta uusi kirkko saadaan maksettua.


    • On toellaennii uppeeta kun Jeesus tulloop Jyväskyllään käämäseltää käämää nii Jeesukselle on komia pytinki yökortteeriks jos Jeesus haluaa öitseä Suomen Suurimmassa Kylässä!

      • Anonyymi

        Eipä siinä kirkossa taida olla makuuhuoneita.


    • Anonyymi

      Raha on tällähetkellä koroistaan - merkkistä. Eli nyt kannattaa sijoittaa.
      Me emme täällä pärjää ilman rakennuksia. Ja eritoten, kun energiarakennus on oltava tulevaisuutta, niin vanhat rakennukset pannaan tänään matalaksi.
      Eli jo normaalissa elinympäristössä rakennetaan uutta.
      Ilmeisesti seurakunta teillä on tulevaisuusnäköistä, jossa ollaan tavallaan oikeallatavalla etuottoisia tulevaisuutta nähden.

      Rakentakaahan Jyväskyläläiset uusi kirkko, ottakaa huomioon kaikki muodot, jossa enenergiajutut on huomioitu, maalämpö ym. eli aivan hienoa, että olette liikkeellä.

      Nämä päremökissä asuvat vanhat parrat, joiden lamppu on tuohonen, niin he ovat pudonneet jo kaikesta ja he vasta, elleivät kuole sitä ennen, niin huomaavat tämäajan viisauden rakentamisen suhteen.

      Eli nyt, kun raha on vielä edullista, valtio tukee työnrakentamista, jne. niin tuo on kuin rahaa pankkiin laittamista.

      Jos rakentamisen laittaa tulevaisuuteen, niin silloinhan se tulee maksamaan. Nyt ollaan halvimmillaan liikkeellä.

      • Anonyymi

        Myöhässä tulivat nuokin neuvot. Kirkko on jo rakennettu, vain 5 000 000 euroa puuttuu.


      • Juu, ottakaa velkaa. Unohtakaa se, että Suomi ja muut Euroopan maat ovat ennätysveloissa. Ette tajua, että kun muutamia vuosia kuluu ja näitä velkoja voi mikään maa maksaa. Seuraa romahdus... Kaikki jotka silloin on veloissa, joutuu - mihin lie- ainakin ongelmiin. Mutta ei hätää... Kristus vapauttaa, siis Antikristus, kun vaan alistutte sen valtaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myöhässä tulivat nuokin neuvot. Kirkko on jo rakennettu, vain 5 000 000 euroa puuttuu.

        Jaa, että ajattelit, kun kirkko on valmis, se on maksettu.
        Koskas omakotitalon rakentaja on talonsa maksanut?
        Jos kirkko on rakennettu ja 5 milliä on velkaa, niin se on vain 5. miljoonaa.
        Aika-akselille asetettu, kaikki tulee hoidettua.
        Ja jos vaikka yksi sielu pelastuu tuossa 5 miljoonan velkakirkossa, se on silloin maksanut jo itsensä takaisin.
        Venytä se Kristuksen työn hintaan, ja laita iankaikkisuuden aika-akselille, niin tuntuuko kalliilta?

        Minusta tuntuu, että te päsmäätte vain tätä ajallista ja etsitte ajalliselle vain hintalapun kipeyttä, ettekä katso iankaikkisuuden vinkkelistä asiaa.


    • Anonyymi

      Tuota, minulla kun ei ole tietoa tai tajua missä suhteessa nuo asiat Jyväskylässä ovat:

      Onko se helppo asia kun vain 5 miljoonaa euroa maksetaan niin on se lasku maksettu.

      Onko tämä ollut suunnitelmien puitteissa eli budjetissa. Ja on suunniteltu lyhennysohjelma?

      • Anonyymi

        Kyllähän tässä vaiheessa, kun rakennus on juuri valmistunut ja muutto edessä, olla kaikki suunnitelluissa puitteissa. Lainojen lyhennus jne...


    • Anonyymi

      Ajatellanpa vaikka tuota Hollolaa, kun satuin siellä liikkumaan ja näin tuon kirkon.
      https://www.rakennusfakta.fi/salpakankaan-seurakuntakeskus-salpakangas/project.html
      Uskoisin, että hinta tuolle kirkolle on jotain, joka lasketaan 200 vuoden aikajanalle.
      Eli mietitään aina tulevaisuuteen, siihen että kirkko olisi tavalla tahi toisella kutsuva.
      Voihan sitä takapajulan uunot käydä kodassakin porisemassa, talvella hieman kitkerän savun keskellä ja olla autuas, ettei riuvut olleet kalliita, ja puunoksat, sekä ressut. Ja meitä on vieläpä hienosti kota täysi, 15 ihmistä paikalla.
      Hyvä, ettei uutta kirkkoa rakennettu jne.

      Eli asioissa on monta puolta.

      • Anonyymi

        Suuret herätykset ovat siellä missä ei ole kirkkorakennuksia (Kiina).


    • Anonyymi

      Onko se rakennettu monaritaloksi vai kirkoksi?
      Turhaan vaivaa näkevät jos ei Herra huonetta rakenna.
      Miksi pitää omassa lihassa ylpeillä?

      • Anonyymi

        Minä kävin syksyllä paljon uudessa helluntaiseurakunnassa tai oikeastaan koronakriisiin saakka. Olisi tehnyt mieli pelata pöytätennistä siellä, kun pingispöytiä siellä kyllä on. Saarnoja kuuntelin, mutta en saanut niistä paljoakaan hengellistä ravintoa. Ehtoollisviini kyllä oli hyvää, jos sitä saisi enemmän, niin saattaisin jatkossakin käydä enemmän uudessa temppelissä. Pingis kyllä vielä kiinnostaisi.


    • >>> Helluntaikirkko on maamme nopeiten kasvava uudestisyntyneiden uskovien yhteisö.
      >>> Tämä vuosi on ollut läpimurron vuosi. Tule mukaan.

      Antaa uudestisyntyneiden palvoa rahaa, maallista mammonaa ja hiekalle oljenkorsista rakennettuja majoja. Muut kristityt seuraavat Jeesusta.

    • Anonyymi

      Mitenköhän poikkeusolot vaikuttavat seurakuntaan?

    • Anonyymi

      1Kun.8:27 Mutta asuuko todella Jumala maan päällä? Katso, taivaisiin ja taivasten taivaisiin sinä et mahdu; kuinka sitten tähän temppeliin, jonka minä olen rakentanut. 2Aikak.2:6. Ap.t.7:48 Korkein ei kuitenkaan asu käsillä tehdyissä huoneissa; sillä näin sanoo profeetta. Ap.t.17:24 Jumala, joka on tehnyt maailman ja kaikki, mitä siinä on, hän joka on taivaan ja maan Herra, ei asu käsillä tehdyissä temppeleissä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5770
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3657
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      224
      1875
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1762
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1212
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1167
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      284
      939
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      937
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      877
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe