Jos työkyvyttömyyseläkehakemus hylätään

Leilale

Tällä hetkellä olen kuntoutustuella.
Edessä on työkyvyttömyyseläkkeen haku, ja sairauksia on paljon. Kuitenkin olen näiltä palstoilta lukenut, että hakemuksia hylätään paljon, ja ihmeparantumisia tapahtuu vakuuutuslääkärien toimesta.

Mitä sitten eteen, olen ymmärtänyt, että valitustie on pitkä. Voiko hylätyn hakemuksen jälkeen hakea heti kuntoutustukea.

Onko kenelläkään kokemusta tämmöisestä menettelystä?

15

2374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos teet uuden hakemuksen edellisen päätöksen valitusaikana, etkä valita aiemmasta päätöksestä, eläkelaitos käsittelee hakemuksen muutoksenhakuajan kuluttua umpeen. Uudessa hakemuksessa on hyvä kuitenkin olla uutta näyttöä työkyvyttömyydestä, esim. uusi lääkärinlausunto.

    • PolunKulkija

      Käytännössä polku on se, että työeläkehakemuksen tullessa hylätyksi Kela antaa työeläkeyhtiölle toimeksiannon ammatillista kuntoutusta varten. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työeläkeyhtiö delegoi asian ulkopuoliselle palveluntarjoajalle, jonka kanssa tehdään kuntoutussuunnitelma, jolla kuntoutettava kuntoutetaan takaisin työelämään.
      Jos sairauksia on paljon, on haastavaa löytää työnantajaa, joka sitoutuu ottamaan mahdollisesti jo iäkkään ja sairaan ihmisen kuntoutettavaksi uuteen ammattiin.

      Jos kuntoutukseen sitoutunutta työnantajaa ei löydy, jatkat elämääsi TE-toimiston listoilla työttömänä työnhakijana, ja olet uudistuvan lain mukaan ottamaan tarjottua työtä vastaan. Se pystytkö tekemään TE-toimiston osoittamaa työtä, ei kiinnosta Kelaa pätkääkään.

      • rt6622

        Kela antaa työeläkeyhtiölle toimeksiannon ammatillista kuntoutusta varten

        Mitä tuo käytännössä tarkoittaa?


      • PolunKulkija
        rt6622 kirjoitti:

        Kela antaa työeläkeyhtiölle toimeksiannon ammatillista kuntoutusta varten

        Mitä tuo käytännössä tarkoittaa?

        Käytännössä tarkoittaa sitä, että uuden lain mukaan (laki tuli muistaakseni voimaan 2015 alussa) jokainen jonka työkyvyttömyyseläkehakemus on hylätty joutuu ammatilliseen kuntoutukseen, eli Kela siirtää sairaan ongelmatyöllistettävän työeläkeyhtiön vastuulle.

        Työeläkeyhtiö sitoutuu (jos sitoutuu) maksamaan ammatillisen kuntoutuksen uuteen ammattiin.
        Työeläkeyhtiö vaatii kuntoutussuunnitelman, joka usein tehdään ulkopuolisen palvelun tarjoajan (esim Polinna) kanssa.
        Palvelun tarjoaja tekee kuntoutussuunnitelman yhdessä kuntoutettavan kanssa, joka esitetään työeläkeyhtiölle hyväksyttäväksi.

        Työeläkeyhtiö hyväksyy tai hylkää suunnitelman. Jos työeläkeyhtiö hyväksyy suunnitelman, saa tuleva työnantaja (jos sellaisen sattuu löytämään) palkkatukea sinun kertynyt eläke 33%. Toinen vaihtoehto on, että työeläkeyhtiö maksaa sinulle kertyneen eläkkeen 33%, eikä työnantajalle aiheudu palkkakuluja. Kuntoutus ei sido työnantajaa millään tavalla. Työnantaja voi käytännössä pitää sinua töissä (työkokeilu max 3 kk) ja heittää sen jälkeen sinut pihalle. Hyväksikäyttöähän se on, mutta minkäs teet.

        Suurin ongelma on löytää riittävän typerä työnantaja, joka palkkaa sinut kuntoutustuen turvin töihin ja tekee jatkosopimuksen kanssasi.
        Työvoimasta on nykyään ylitarjontaa, nyt on työnantajan markkinat.

        Käytännössä ainoa työllistymisen mahdollisuus on yrittäjyys. Yrittäminen taas on Suomessa kallista, säänneltyä, täynnä byrokratiaa ja normeja. Yrittämistä voi suositella vain, jos bisneksen tulot kertyvät julkiselta sektorilta (maksusitoumukset), tai perustuvat lakiin.
        Näitä aloja on muun muassa inva-taksi, asbestin kartoitus/purkutyöt, sammuttimien huolto.


    • yhvihulainen

      kun olet tarpeeksi kauan hyppinyt ja ollut pompoteltavana lääkärit alkavat tekemään sinusta hullua ja lääkitsemään sinut hengiltä, käsky tullut eläkeyhtiöiltä ja kelalta että sairaat pitää tappaa ettei eläkkeitä tarvi myöntää.

      • lääkkeetönhoito

        Samaa mieltä.Sairaat, köyhät pois vain tilastoja likaamasta.


    • Kuntoutustuki on määräajaksi myönnetty työkyvyttömyyseläke kun taas vastaavasti työkyvyttömyyseläke on toistaiseksi myönnetty etuus.
      Ammatillinen kuntoutus on aina ensisijainen etuus työkyvyttömyyseläkkeeseen nähden. Eläkelaitoksen on ennen työkyvyttömyyseläkepäätöksen antamista selvitettävä oikeutesi ammatilliseen kuntoutukseen ja varmistettava, että mahdollisuutesi myös muun lainsäännön mukaiseen kuntoutukseen, esimerkiksi lääkinnälliseen kuntoutukseen, on selvitetty. Oikeus ammatilliseen kuntoutukseen selvitetään myös silloin kun eläkelaitos antaa työkyvyttömyyseläkehakemuksesta hakijalle hylkäävän päätöksen.
      Jos sinulla ei ole oikeutta työkyvyttömyyseläkkeeseen eikä työeläkejärjestelmän mukaiseen ammatilliseen kuntoutukseen, eläkelaitos huolehtii, että sinulle annetaan tietoja muista kuntoutusmahdollisuuksista ja ohjaavat sinut kuntoutustarvettasi vastaavaan kuntoutukseen ja muihin palveluihin yhteistyössä palveluja järjestävien tahojen kanssa.
      Jos haluat henkilökohtaista neuvontaa tilanteeseesi, sinun kannattaa olla yhteydessä omaan työeläkelaitokseesi, joka maksaa sinulle tällä hetkellä kuntoutustukea.

      • fakta.homma

        Tules-potilasta, jolla on etenevä rappeumasairaus, ei auta kukaan. Jokainen tietää, ettei sairaus ole kuntoutettavissa vaikka mitä ihmelääkettä keksisivät antaa.
        Työkyvyttömyyseläke hylätään, koska potilas tulee kalliiksi eläkeyhtiölle ja Kelalle, TE-keskus ei huoli asiakkaaksi vakavasti sairasta.
        Mistä tuki elämiseen?


      • Ei-aina-näinkään

        Teoriassa näin, mutta käytäntö ei aina korreloi teorian kanssa.


      • linha
        fakta.homma kirjoitti:

        Tules-potilasta, jolla on etenevä rappeumasairaus, ei auta kukaan. Jokainen tietää, ettei sairaus ole kuntoutettavissa vaikka mitä ihmelääkettä keksisivät antaa.
        Työkyvyttömyyseläke hylätään, koska potilas tulee kalliiksi eläkeyhtiölle ja Kelalle, TE-keskus ei huoli asiakkaaksi vakavasti sairasta.
        Mistä tuki elämiseen?

        Moikka. Lyhyesti omakohtaiset kokemukset vakuutusyhtiöstä Ilmarinen. Tules-kipuisena miehenä ja nivelpsorin hajottama kroppa käytössä. Eka hakemus 2015 hylättiin koko prosessissa vakuutusyhtiön kumileimasimin varustetuissa tahoissa, muutoksenhakulautakunta sekä vakuutusoikeus. Hahhah!
        Uusi hakemus kolmelta erikoislääkäriltä kiistattomasta työkyvyttömyydestä uusin perustein haettuna osattiin onnistuneesti kytkeä vanhaan, jo hylättyyn hakemukseen. Ainoa uusi esitetty perustelu hylkäykselle oli vakuutuslääkäreiltä se, etten ole vielä vaikeasti masentunut! No, niin kai sitten!
        Vastaus oli sellainen lyhyt vakuutusjargoni, jossa näkyi tarkoitushakuinen todistusten käsittelemättömyys. Eli joku taho valehtelee; minua tutkineet erikoislääkärit, minä tai sitten ainoa taho,jonka ei tarvitse osoittaa tekemiään päätöksiä oikeaksi. Mielenkiintoista!

        Te-keskus määrittää kirjoittajan työttömäksi työnhakijaksi, ei kuitenkaan työmarkkinoiden käytössä jo vuosikausia. KELA maksaa perustuen 500 eur kuussa, ei muuta.
        Onneksi vaimo vielä on töissä...Rahat eivät riitä edes lääkkeisiin, joita lääkärit ovat määränneet. No, shit happens!




        .


      • halleluujaa

        Moi.
        Sinulle on useat tyypit vastanneet aiemminkin täällä.
        Et kerro tarinassasi kaikkea joten emme voi auttaa.
        Siinä hakemuksessa vaikuttaa kaikki, ei vähiten sinä itse.
        Vakuutuslääketieteellisesti nuo etenee. Vielä kerran, tulevaisuus papereiden mukaan on valoisa. Älä syytä siitä muita lähimmäisiä.

        Tilanteen ollessa vakava jne, niin silloin tulee eläke heti. Näin on meille muille käynyt.


    • tkselvittää

      Eipä tunnu ohjaavan.Terveyskeskuslääkäriin vain.

    • Anonyymi

      Polinnaan ei kannata suositella täällä. Olen ollut niiden "asiakkaana" myös sen ajan kun se yhdistyi Mehiläisen kanssa ja ihan hirveää palvelua olen saanut . Kaikki on mennyt niiden kanssa pieleen. En koe tulleeni 'valmennetuksi'. Sen sijaan minua latistettiin ja pidettiin ihan roskana. Itse löysin itselleni työkokeilupaikan johon pääsen töihin, mutta eiköhän ne ota siellä siitäkin itselleen sulan hattuun. Ihan turhasta eläkeyhtiö maksaa niille.

    • Anonyymi

      Se pitäisi tuo vakuutusyhtiöiden lääkäreiden arviointi eläkeen portinvartijoina kieltää lailla,sillä se on selkeästi eturitiriitaista toimintaa jolla eläkket evätään . Erikoita oon että näkemättä ja tutkimatat voi tukivan lääkärin lausuntoja pyörtää.

      ihmiset jäävät siten vajaakuntoisina työttömiksi työnhakijoiksi ja kun työttömyys elälekeputki on poistettu ei kohtuus tapahdu eläköitymisen suhteen edes silloin kun henkilö ei käytänössä enää työllisty. järjestelmä on nykyisellään kohtuuton .

      Tätänykyä nostetaan eliniän odoitetta ja seuraamuksena on nostettu sitten eläköitymisikää. Toimitapa on kaukana inhimillisyydestä ,sillä eläköitymisen peruteeksi on nousemassa ikä. Ikä ei suinkaan ole ainut eläköitymisen peruten ,vaan pikemminkin työkyky ja todellinen mahdollsisuus ihmisen jatkaa työelämässä,jolloin edellytykseksi nousee se että hänellä on mahdollsisuus käytänössä saada työtä ja tuon osoittaa parhaiten käytäntö,

    • Anonyymi

      Miksi perhe otetaan pois ammattitauti selvityksen vuoksi aika kohtuutonta kun siitä rankaistaan että teet töitä ja sairastut. Ei saatana ymmärrä🤬 ihmisoikeudet perseestä suomessa. Kyllä joku mahdollisuus pitäisi olla että saisi ihmisarvon säilyttää, täydellisen nöyryytyksen aikaa eletään sairastumisesta jo yli viisi vuotta. Miksi vakuutus ei korvaa jos jotain sattuu. Koulut ja työkokeilut ei anna armoa taudin takia. Ampuisivat saatana😠

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe