omat lääkkeet

TS11jjk

Näyttää jotenkin siltä, että joissakin tapauksissa lapset, jo osa varsin varttuneita itsekin, haluaisivat "purkaa" vanhemman lääkitystä. Miksi ihmeessä oman vanhemman lääkitystä, kun sitä voisi aloittaa aivan itsestään. Pois särky ym- lääkkeet itseltään.
Näinkin voi säästää ja tietää sitten omakohtaisesti itse mihin asiaan puuttuu. Aika nättiä, eikö olekin?

2

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuskin se johtuu rahan säästämisestä. Usein on vaan jäänyt kaikenlaisia lääkityksiä päälle. Lääkeaineen määrääkään ei vanhempi ihminen enää tarvitse niin paljoa kuin nuorempana (johtuu esim. elimistön nestepitoisuudesta). Monenlaisten erilaisten lääkitysten yhteensopivuus tai haittoja enemmän kuin hyötyä.

    • rahaa_vaiko_terveyttä

      Osa vanhusten hoitolaitoksista haluaa purkaa vanhuslääkityksiä. Tänäänkin Ylen Uutisvahdista tuli tieto, kuinka vanhukset tervehtyivät, kun heidän lääkekuormaansa purettiin. Nyt kun rahat ovat tiukilla tuo onkin erinomaisen halpa ja hyvä keino säästää oikealla tavalla ja samalla vapautua vanhuksia vaivaavista sairauksista.

      Kaikkialla maassamme vanhusten hoitotilanne on ollut häkellyttävän kiusallinen, etenkin lääkitysten suhteen. Ainoastaan joissakin poikkeustapauksissa heidän on sallittu heräävän uuteen eloon. Kipulääkkeiden käyttö on ollut jokseenkin holtitonta (tulevaakin kipua, ihme ja kumma, on estetty ennalta, vaikkei kukaan tiedä, mitä se voisi olla ja mistäköhän se voisi tulla) ja mahdollistanut melkoisen osan vanhusten tapaturmista, kun taas vähemmällä lääkityksellä kipu olisi toiminut varteenotettavana varoituksena tapaturmille ja näin toiminut esteenä. Pienikin särky saa hoitohenkilökunnan eettisesti huolestumaan ja lääkitsemään, vaikka seurauksena olisi yhä suurempi tapaturma-alttius kuin myös kivuliaisuus. Jälkiseuranta, totuuspohjainen inventaario lääkityksille ei käytännössä ole toiminut. Vanhat mielikuvat sen sijaan ovat toimineet ja istuneet tiukassa. Vanhusten jatkuva tokkuraisuus, huimaus ja kaatuilut ovat viestittäneet monenmuotoisesta lääkehädästä, samoin kuin jääkylmät kädet ja jalat, joissa veri ei ole ottanut kiertääkseen.

      Kunhan muutama vuosikymmen vielä tästä ahdingosta päästään eteenpäin, valinnanvaraa luulisi löytyvän vaihtoehtoiselta puolelta. Luonnonlääkkeitä, luomuruokaa, liikuntaa, ulkoilua ja jos välttämättä niin haluaa, mielensä saisi edelleen sekoittaa myös entisillä rauhoittavilla, neurolepteilla, mielialannostattajilla ym. Vanhaan paluun ehtona pitäisi kuitenkin olla, että ko lääkityksen haittoihin tulisi ennalta perehtyä ja asettaa ehdoton lääkeyläraja nykyiselle kemikaalisekoilulle. Sanktiona voisivat olla verotukselliset keinot. Näillä muodoin lääkäritkin saataisiin kiinnostumaan potilashistoriasta. Jos lääkärin edelleen tekisi mieli lisätä jokin lääkeaine tieteellisyyteensä vedoten, yhtä tieteellisesti hänen olisi kyettävä luopumaan jostain toisesta lääkeaineesta tai sanktio seuraisi häntäkin. Kaikki oppivat, kun on pakko.

      Jo muutamista hoitolaitoskokeiluista on nähtävissä, mitä seuraa, kun pinttyneistä tavoista luovutaan. Tervehtyminen. Kaikki eivät kuitenkaan tervehtymistä halua, mikä näkyy siinä, että vanhusten lääkitystä edelleenkin mieluummin lisätään kuin vähennetään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      414
      4252
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      137
      2851
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      130
      1978
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1370
    5. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      75
      1312
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      174
      1278
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1272
    8. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      73
      1231
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      53
      1041
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      970
    Aihe