omat lääkkeet

TS11jjk

Näyttää jotenkin siltä, että joissakin tapauksissa lapset, jo osa varsin varttuneita itsekin, haluaisivat "purkaa" vanhemman lääkitystä. Miksi ihmeessä oman vanhemman lääkitystä, kun sitä voisi aloittaa aivan itsestään. Pois särky ym- lääkkeet itseltään.
Näinkin voi säästää ja tietää sitten omakohtaisesti itse mihin asiaan puuttuu. Aika nättiä, eikö olekin?

2

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuskin se johtuu rahan säästämisestä. Usein on vaan jäänyt kaikenlaisia lääkityksiä päälle. Lääkeaineen määrääkään ei vanhempi ihminen enää tarvitse niin paljoa kuin nuorempana (johtuu esim. elimistön nestepitoisuudesta). Monenlaisten erilaisten lääkitysten yhteensopivuus tai haittoja enemmän kuin hyötyä.

    • rahaa_vaiko_terveyttä

      Osa vanhusten hoitolaitoksista haluaa purkaa vanhuslääkityksiä. Tänäänkin Ylen Uutisvahdista tuli tieto, kuinka vanhukset tervehtyivät, kun heidän lääkekuormaansa purettiin. Nyt kun rahat ovat tiukilla tuo onkin erinomaisen halpa ja hyvä keino säästää oikealla tavalla ja samalla vapautua vanhuksia vaivaavista sairauksista.

      Kaikkialla maassamme vanhusten hoitotilanne on ollut häkellyttävän kiusallinen, etenkin lääkitysten suhteen. Ainoastaan joissakin poikkeustapauksissa heidän on sallittu heräävän uuteen eloon. Kipulääkkeiden käyttö on ollut jokseenkin holtitonta (tulevaakin kipua, ihme ja kumma, on estetty ennalta, vaikkei kukaan tiedä, mitä se voisi olla ja mistäköhän se voisi tulla) ja mahdollistanut melkoisen osan vanhusten tapaturmista, kun taas vähemmällä lääkityksellä kipu olisi toiminut varteenotettavana varoituksena tapaturmille ja näin toiminut esteenä. Pienikin särky saa hoitohenkilökunnan eettisesti huolestumaan ja lääkitsemään, vaikka seurauksena olisi yhä suurempi tapaturma-alttius kuin myös kivuliaisuus. Jälkiseuranta, totuuspohjainen inventaario lääkityksille ei käytännössä ole toiminut. Vanhat mielikuvat sen sijaan ovat toimineet ja istuneet tiukassa. Vanhusten jatkuva tokkuraisuus, huimaus ja kaatuilut ovat viestittäneet monenmuotoisesta lääkehädästä, samoin kuin jääkylmät kädet ja jalat, joissa veri ei ole ottanut kiertääkseen.

      Kunhan muutama vuosikymmen vielä tästä ahdingosta päästään eteenpäin, valinnanvaraa luulisi löytyvän vaihtoehtoiselta puolelta. Luonnonlääkkeitä, luomuruokaa, liikuntaa, ulkoilua ja jos välttämättä niin haluaa, mielensä saisi edelleen sekoittaa myös entisillä rauhoittavilla, neurolepteilla, mielialannostattajilla ym. Vanhaan paluun ehtona pitäisi kuitenkin olla, että ko lääkityksen haittoihin tulisi ennalta perehtyä ja asettaa ehdoton lääkeyläraja nykyiselle kemikaalisekoilulle. Sanktiona voisivat olla verotukselliset keinot. Näillä muodoin lääkäritkin saataisiin kiinnostumaan potilashistoriasta. Jos lääkärin edelleen tekisi mieli lisätä jokin lääkeaine tieteellisyyteensä vedoten, yhtä tieteellisesti hänen olisi kyettävä luopumaan jostain toisesta lääkeaineesta tai sanktio seuraisi häntäkin. Kaikki oppivat, kun on pakko.

      Jo muutamista hoitolaitoskokeiluista on nähtävissä, mitä seuraa, kun pinttyneistä tavoista luovutaan. Tervehtyminen. Kaikki eivät kuitenkaan tervehtymistä halua, mikä näkyy siinä, että vanhusten lääkitystä edelleenkin mieluummin lisätään kuin vähennetään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      316
      3183
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      203
      2627
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      140
      2449
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      14
      1957
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      1955
    6. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1622
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      16
      1456
    8. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      10
      1296
    9. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      121
      1218
    10. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      219
      1134
    Aihe