Vanhoilliset paavin uudistuspolitiikan tiellä

taisteluVatikaanista

25

793

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rakkauden_evankeliumi

      Kuulemma paavia vastustavia kardinaaleja johtaa muuan amerikkalainen Trumpin kannattaja. Konservatismi, rasismi ja jopa fasismi nosti päätään USA:n vaaleissa. Nationalismin uusi tuleminen uhkaa Eurooppaa. Paavimme on tukenut pakolaisia ja maahanmuuttajia rasisteja vastaan ja puolustanut homoja ja lesboja. Pohjoismaiden katolilaiset ovat tietysti liberaalin, ekumeenisen paavin takana, mutta Vatikaanissa vaikuttaa muita, mustempia voimia. Fasismin perintö valitettavasti elää. Rukoilemme Franciscuksen puolesta. Jumala antakoon paaville voimaa vastustaa taantumusta.

    • PasiToivonen
      • rakkauden_evankeliumi

        "Liberalismi" ei ole mitään muuta kuin Jumalan luoman ja lunastaman ihmiskunnan välttämätön kehityssuunta. Liberalismi on evoluutiota Herran katseen alla. Jeesus oli aikoinaan vapaamielinen ja yhteiskunnan radikaali uudistaja. Oman aikansa oloissa Vapahtaja ja apostolit eivät voineet mennä kovin pitkälle. Yhtä kaikki elävä kristillinen traditio merkitsee nimenomaan jatkuvaa sosiaalisen alistamisen, sorron ja sortavien valtarakenteiden vastustamista. Kaikki aito teologia Jeesuksen ja Paavalin (ja Johannes Kastajan) hengessä on vapautuksen teologiaa.


      • Gomorran.kirkko

    • Terveisiä Roomasta! Olin sunnuntaina mukana messussa jonka paavi toimitti.

      Kristittyjä oli paikalla ympäri maailmaa, tunnelma iloinen ja rento!

      Paavi on nyt huomattavasti liberaalimpi kuin edeltäjänsä ja on jännä nähdä millaisia uudistuksia/linjauksia hän vielä jatkossa tulee tekemään.

      terv. Kaisa-pappi

      • llllaaaaaa

        Mitä uudistuksia ja linjauksia nykyinen paavi sitten on muka tehnyt? Ei yhtään mitään! Eikä tule tekemäänkään, jos ne menevät katolisen kirkon oppia ja perinnettä vastaan.

        Paavi ei pysty muuttamaan katolista kirkkoa liberaaliksi. Paras kun uskotte ja hyväksytte sen tosiasian.


      • Kristushallitsee
        llllaaaaaa kirjoitti:

        Mitä uudistuksia ja linjauksia nykyinen paavi sitten on muka tehnyt? Ei yhtään mitään! Eikä tule tekemäänkään, jos ne menevät katolisen kirkon oppia ja perinnettä vastaan.

        Paavi ei pysty muuttamaan katolista kirkkoa liberaaliksi. Paras kun uskotte ja hyväksytte sen tosiasian.

        "Paavi ei pysty muuttamaan katolista kirkkoa liberaaliksi."

        Aivan, kirkko on Kristuksen eikä paavin. Kristus ja hänen sanansa pysyvät liberaalien harhoista huolimatta.


      • Mitäihmettäi

        Liberaali? Eli omien himojen mukaan pitäisi kaikki mennä?


    • pieleen-arvioitu

      Täällä on tullut näemmä väärä käsitys paavista. Ei todellakaan kannata yhtäkään noista asioista. Katolisen kirkon konservatiivisuus tarkoittaa ihan eri asiaa kuin protestanteilla. Paavi on protestanttilaisittain kaiketi maltillinen konservatiivi, minkäänlainen liberaali hän ei ole.

      • pieleen-arvioitu

        Katolinen kirkkohan on hyvin laaja. Kaipa tuo vanhoillinen puoli, saattaa hyvinkin tarkoittaa sitä porukkaa, joka ei hyväksy 1960-luvun uudistuksia, jolloin tosiaan ekumeeninen työ muihin kristittyihinkin alkoi, Vatikaani II:n myötä. Heille vanha tridentiinimessu eli latinankielinen on ainoa oikea jne. Tuo porukka nyt piti jo Johannes Paavali II:stakin antikristuksena...

        Mutta enemmän tässä on varmaan kyse siitä, että maallinen lehdistö on aika pihalla tällaisista asioista eikä tunneta katolista kirkkoa senkään vertaa. Joka tapauksessa Lundista palatessa paavi sanoi lentokoneessa, että katolisessa kirkossa ei tulla koskaan näkemään naisia pappeina. Ja hän siis on itse ihan samaa mieltä asiasta. Joten aika vaikea kuvitella joksikin liberaaliprotestantiksi...

        Mistäköhän nuo jutut ovat tulleet, kuten uudelleen vihkiminen?

        Käsittäisin, että tällä hetkellä syntykatolilainen ei pääse edes ehtoolliselle, jos on eronnut. Jos hän on sitten ehdottanut, että pääsisi, niin se ei nyt tarkoita, että katolinen kirkkoa alkaisia vihkiä toiseen kertaan. Sehän on sitä paitsi sakramentti. (Vai onko tämä sekoitettu siihen avioliiton mitätöimisprosessiin, mitä yritettiin nopeuttaa. Mutta sitäkään ei sitten ihan tyhjästä mitätöidä.)

        Ja jos abortista on kenties keskusteltu varovasti alaikäisen tullessa raiskatuksi tai ollessa hengenvaarassa synnytyksen takia, sekään ei tarkoita varmaankaan mitään yleistä abortin hyväksymistä. Jos nuo mitä mainittiin hänen muka hyväksyneen, olisivat totta, koko katolinen kirkko kuohuisi, eikä vain jokin vanhoillinen siipi siellä. Katolisissa lehdissä ei kuitenkaan näy kissankokoisin kirjaimin mitään ilmoituksia tällaisista asioista.


      • pieleen-arvioitu

        Tai sitten on ollut keskustelua siitä, että koska toisista kirkoista katoliseksi kääntyneet, jos ovat eronneet sinä aikana, kun ovat entiseen kirkkokuntaansa kuuluneet, pääsevät ehtoolliset, joten syntykatoliset jäävät sitten ikään kuin väärin kohdelluiksi, tämä on sitten ymmärretty, että muka vihitään uudestaan.


    • llllaaaaaa

      "Paavi hyväksyisi muun muassa abortin, sukupuolineutraalisuuden ja vihkisi uudelleen avioeron ottaneet."

      Paavi voi yksityishenkilönä hyväksyä vaikka mitä, mutta hän ei kerta kaikkiaan voi muuttaa kirkon oppia tai perinnettä sen aikaisempaa vastaiseksi, vaikka haluaisikin. Katolinen kirkko ei ole mikään demokraattinen sekulaari enemmistön mielipiteen ailahtelujen mukaan muuttuva kirkko, niin kuin protestantit, vaan kallio, joka perustuu apostolien oppiin ja perinteiseen (Raamattuun ja suulliseen perinteeseen). Paavi on ainoastaan apostolisen opin vaalija ja suojelija. Jos hän yrittää olla jotain muuta, on hän periaatteessa eronnut virastaan ja hänen muutoksillaan ei ole mitään virkaa.

      • llllaaaaaa

        Liberaalit voivat tietysti puskea päätään tuohon kallioon, mutta heiltä halkeaa kallo, ennen kun kallio murtuu.


      • rakkauden_evankeliumi

        Kuka olisi Vatikaani I:n aikaan uskonut, että Vatikaani II:n uudistukset toteutuvat vain sata vuotta myöhemmin? Nämä mullistavat muutokset ovat Jumalan ihmeitä ja lahjoja. Niitä on lupa nytkin rukoilla. Paavi Franciscus ei käy sotaa maailmaa eikä omaa laumaansa vastaan. Hän kuulee paitsi omatuntonsa äänen, myös miljoonien seurakuntalaisten toiveet. Kirkon on muututtava, jotta se voi täyttää tehtävänsä. Rakkaus voittaa kaiken. Konservatiivit ovat historian häviäjiä.


      • Kristushallitsee
        rakkauden_evankeliumi kirjoitti:

        Kuka olisi Vatikaani I:n aikaan uskonut, että Vatikaani II:n uudistukset toteutuvat vain sata vuotta myöhemmin? Nämä mullistavat muutokset ovat Jumalan ihmeitä ja lahjoja. Niitä on lupa nytkin rukoilla. Paavi Franciscus ei käy sotaa maailmaa eikä omaa laumaansa vastaan. Hän kuulee paitsi omatuntonsa äänen, myös miljoonien seurakuntalaisten toiveet. Kirkon on muututtava, jotta se voi täyttää tehtävänsä. Rakkaus voittaa kaiken. Konservatiivit ovat historian häviäjiä.

        "Rakkaus voittaa kaiken."

        Ei nyt aivan noinkaan. Kyllä Jumalan pyhyys on kaiken yläpuolella. Jumalallinen rakkaus on aina sidottu Totuuteen eikä pelkkiin ihmisten tunteisiin ja tällöin se ei koskaan sodi Jumalan meille antamaa ilmoitusta vastaan.


      • Anonyymi

        Suuresti arvostettu ja korkeasti kunnioitettu nimimerkki !!!!aaaaaa
        Kiitämme sinua rakentavasta kirjoituksesta mutta eräistä asiasta kirkastui puheenaihetta . Emme halua pahentaa ketään tai ottamaan keneltäkään mitään Jumalan työtä mutta eräästä asiasta veljeni !
        Kirjoitit että katolilaisuus perustuu apostolien oppiin niinkö oho ! No sitten pojjjaat !!
        Kun Paavi opettaa että ihminen vanhurskautetaan uskosta JA TÖISTÄ niin tämä sotii hirmuisesti Pyhää Raamattua vastaan kun on Profeetta kirjoittaa että ihminen vanhurskautetaan yksin uskosta ilman ansiota
        Se on Jumalan puolelta sula armo ja ihmisen puolelta paljas usko . Älä enää ansaitse vaan usko armosta autuaaksi . Luther ja Laestadius ovat ymmärtäneet Jumalan sanan oikein ettei ihmisen Omavanhurskaus kelpaa Jumalan edessä vaan se on Kristuksen vanhurskaus uskolla omistettuna


    • FranciscusRevolution

      Tulee muistaa, että katolisen kirkon erehtymätön paavi voi julistaa "ex cathedra" abortin, avioeron ja sukupuolineutraalin avioliiton kristillisesti päteviksi, jos vain tahtoo. Mitäs konservatiivit siihen sanoisivat?

      • llllaaaaaa

        Pitää muistaa, että Paavi ei voi muuttaa asoita ex vathedra miten tahtoo. Hän on sitoutunut kirkon apostoliseen oppiin (Raamattuun, Tradition sekä opetusvirkaan), ja nuo mainitsemasi asiat ovat olleet sen oppia kirkon perustamisesta asti. Paavi ei voi niitä mutta, vaikka haluaisikin.


    • tulipa-nyt-mieleen

      Tulevaisuudessa saattaa toki tulla jokin sellainen paavi,mutta hän tarvitsee ison klikin taakseen.

      Ilmeisesti aikojen lopulla saattaa tulla sitten tuollainen antikristus eli vastapaavi, mutta ei siitäkään tarkkaa tietoa ole. Voihan ak tulla muualtakin, kuten esim. muslimeista. Muslimien yhden porukan, iranilaisten mahdi, muistuttaa oudosti Raamatun kuvausta antikristuksesta. Hän vainoaa juutalaisia ja kristittyjä.

      • tulipa-nyt-mieleen

        Tai saattaa olla, että se on jonkinlainen maailmanuskonto, aika vaikea uskoa että sinänsä ak jättäisi kokonaan katolisen kirkon rauhaan suurimpana kristikunnan kirkkona ja siellä hän sitten näkyisikin parhaiten.

        Fransu nyt on vielä kristittyjä.


    • Micael73

      Yksittäinen paavi ei voi muuttaa katolista uskonoppia mihinkään , toki linjauksia ja kannanottoja voi tehdä. Toivon että Benedictus XVI:n kaltainen oppinut ja sivistynyt mies tulisi nykyisen jälkeen.

      • perinteinenkatolilainen

        "Toivon että Benedictus XVI:n kaltainen oppinut ja sivistynyt mies tulisi nykyisen jälkeen. "

        Tuo on myös minun hartain toiveeni ja rukousaiheeni - ollut jo yli 3 vuotta.


    • tiedoksi-vain

      Fides-lehti 10/2016:

      "Paavi nosti Georgian-vierailullaan esiin
      myös avioliittoinstituution ja siihen koh-
      distuvat uhat. Hän käytti voimakkaita sanoja:
      maailma on ”sodassa avioliittoa vastaan”, ja
      tietyt ideologiat tuhoavat avioliiton. Erityisesti
      gender-ideologia on paavin mukaan avioliiton
      vihollinen. Paavi kritisoi gender-teorian tyr-
      kyttämistä, indoktrinaatiota koululaisille; sen
      Paavi Georgiassa ja Azerbaidžanissa
      Franciscus: maailma on sodassa
      avioliittoa vastaan
      opettaminen on ”ideologista kolonisaatiota”.
      Toinen asia kuitenkin on suhtautua laupeudella
      kanssaihmisiin, jotka kamppailevat seksuaali-
      sen identiteettinsä suhteen. Kirkon ja paimen-
      ten on kuljettava heidän rinnallaan, heihin on
      suhtauduttava niin kuin Jeesus suhtautuisi

    • Persikkabarbi

      Jostain syystä Paavi Franciscusta yritetään hartiavoimin asettaa liberaalin sateenkaaripaavin rooliin. Mistä johtunee? Luin viime viikolla netistä lgbt-ihmisten tekstejä, joissa Paavi Franciscukseen viitataan "heidän Paavinaan". Tyylinä on "vihdoinkin liberaali Paavi!". Aivan kuin he yrittäisivät väkisin, vaikka valehtelemalla, muuttaa ihmisten käsitystä katolilaisuudesta ja kristinuskosta? Paavi Franciscuksen kannattaisi pitää puhe jossa irtisanoutuu liberaaleista arvoista, vaikka kannattaakin yhteiskunnallista taloudellista tasa-arvoistavaa poliittista toimintaa. Eihän Jumala jälkimmäistä vastaan ole, päinvastoin.

    • Anonyymi

      Jaa että paavi hyväksyisi abortin? Syntymättömän lapsen murha on niin musta synti ja sen laaja hyväksyminen ja jopa ponteva promoaminen sellainen rikos ihmisyyttä vastaan, että sinä päivänä kun Rooman piispa ja Kristuksen sijainen maan päällä sen sallii, on apokalypsi jo päällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      4992
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      39
      1538
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1181
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe