Voiko yksi perillinen tehdä muorista höperön?

uihjöps

yksi perillinen on jo vuosia halunnut poistaa vanhuksen itsemääräämisoikeuden. on järjestänyt muistitestejä ja muuta vastoin vanhuksen tahtoa. jos testit näyttävät hänen toivomaansa tulosta, niin voidaanko vanhukselta viedä itsemääräämisoikeus ilman toisten lasten sitä tietämättä? Onko mahdollista, että vanhus ei olisi oikeustoimikelpoinen esim. testamentin tekemiseen, kun tutkimukset ovat mukamas kesken yms. kyseinen vanhus on parempimuistinen ja älyinen, kuin lapsensa. kysymys on se, että voiko yksi sisarus toisten tietämättä hankkia lääkärinlausunnon, jonka mukaan muori on kykenemätön päättämään omista asioistaan?

10

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eitrollejakiitos
    • äitykkä

      En usko ,voihan tällaista tapahtua. Kyllä ainakin yksineläjä vanhukset voivat tässä maassa joutua sukulaisten ahneuden kohteeksi jos on omaisuutta. Olen kuullut myös seurakuntien olevan hyvin avuliaita kun tietävät ettei lähiomaisia ole.

      • eitrollejakiitos

        äitykkä, luitko ehkä keskustelun johon viittasin kommentissani? Siinä oli lähes samansisältöinen kysymys.


    • äitykkä

      Kyllä luin ja tällaista tapahtuu, vanhusten täytyy pitää puolensa. Muistitestejä tekivät sairaalanporukat minunkin kummitädilleni ja yrittivät saada holhoukseen. Eipä onnistunut yli 80 vuotias jolla oli muisti kun terävä kun veitsi. Olisivat haalineet metsän ja tädin laitokseen. Suomessa on kieroa meininkiä.

      • eitrollejakiitos

        Joo mutta miksi tehdä toinen samanlainen kysymys, kun asia tulee selville jo viittaamastani keskustelusta? On turhauttavaa käydä peräkkäin kahta samanlaista keskustelua, kuka jaksaa vastata aina uudelleen samoihin asioihin. Menikö nyt perille, mitä tarkoitin?


    • Näin_

      Holhousta ei nykyään ole.

      Paras turva vanhuksen varoille on usein se, että hänelle määrätään edunvalvoja, joka on tilivelvollinen maistraatille päämiehensä omaisuuden hoidosta.

      Silloin ei metsiäkään noin vain "haalita", vaan vaan esimerkiksi puun myyntiin pitää hakea maistraatin lupa. Ja maistraatti myöntää luvan vain, jos oikeustoimi on päämiehen edun mukainen.

      • ValvotttavanEtu

        Julkiselta puolelta tuleva edunvalvoja on usein kallis ja kankea järjestely, eikä tuollainen edunvalvoja, jolla on ties kuinka monta valvottavaa, ehdi eikä ole siksi kovin kiinnostunut valvottavansa todellisesta edusta ja tahdosta niissäkään asioissa, joissa voitaisiin katsoa kohtuulliseksi kysyttävän myös valvottavan omaa mielipidettä ja todellisia tarpeita, siksi edunvalvojaksi sopii paremmin valvottavan tunteva ja oikeasti hänestä kiinnostunut luotettava henkilö, vaikkapa sukulainen tai ystävä.

        Edunvalvojalle ei tarvitse antaa heti kaikkia tuloja ja varoja käyttöön, vain esim. yksi tili, jolle tulee sen verran varoja että valvottavan normaalit laskut ja pienehköt yllätykset ja edunvalvottavalle tuleva "taskuraha" saadaan maksettua. Muut varat voidaan pitää tilillä, johon edunvalvoja ei pääse käsiksi, ainakaan ilman joko edunvalvottavan määräämän toissijaisen edunvalvojan tai maistraatin lupaa.


    • Kuka_perii

      Miksi käytetään termiä perillinen?
      Onko muori kuollut?
      Ei edunvalvojaa silloin voi määrätä.
      Ja elävällä ei ole perillisiä kun ei ole vielä perintöäkään.

      Tosin puhuuhan jotkut jo kuolinpesästäkin, vaikka kyseiset ihmiset elävät vielä.

      • fdhgfhhgj

        Aivan. Ja se ei ole ollenkaan kirkossa kuulutettua, että vanhempi kuolee ennen ahnetta lastaan. Äiti voi hyvinkin vielä periä ahneen lapsensa, jos hyvin käy.


    • eiodotteleperintöjä

      Joo kyllähän se noin on älkää etuilko perinnöissänne odottakaa vuorojanne ne tulee jos on tullakseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      526
      3855
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3454
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3050
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2352
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2210
    6. 225
      1662
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1407
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      94
      1301
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      99
      1300
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1100
    Aihe