Valtakunta persmäessä

Valtakunta on näemmä asettunut persuuksilleen mäen harjalle. Mediassa kerrottiin, että päättäjät ovat jälleen liu’uttamassa valtakuntaa kohti sotilaallista liittoumista, eli liu’uttamassa valtakuntaa mäen alla häämöttävää kuoppaa, monttua, kohti.

Osana liu’utusta voi nähdä myös pääministerin suorat sanat Venäjästä, sanat, joiden mukaan muut kuin Suomi on syyllistynyt räikeisiin ihmisoikeuksien loukkauksiin. Samaan aikaan kuitenkin Itä-Suomesta kuului kummia, kun media kertoi, etteivät kuljetukset hoitoon onnistu, vaan potilaat kuolevat kotiin. Näin siitä syystä, etteivät ”ambulanssijepet” tai muut ”roudarit” laiskuuttaan, vetelyyttään tai muun verukkeen vuoksi hoida tehtäviään.

Sitten meillä on Kelan entisiä ja nykyisiä johtajia, yltä hyppien, jotka veisivät vähäosaisilta rahallisenkin tuen. Valtakunta ei kuuleman mukaan kestä nykyisenkaltaista sosiaaliturvaa. Ikään kuin valtakunnan raha-asioista huolehtiminen kuuluisi jotenkin Kelan tehtäviin.

Kun kuljetus hoitoon ei onnistu ja kun vielä ollaan viemässä elämiseen tarvittavat rahatkin, niin jos tässä ei ole kysymys ihmisoikeuksista, niin mistä sitten? Luultavasti ruumista ei päättäjä pidä ihmisenä. Hurskaimmathan kiinnittävät huomion vain sieluun ihmisen tunnusmerkkinä.

Onkin kummallista, miksi ihmisten pitää mesoa asioista, jotka eivät heille millään tavoin kuulu. Sen sijaan, jos päättäjätkin keskittyisivät vain niihin tehtäviin, jotka heille kuuluvat, niin olisi todennäköisempää, että maailmassa olisi nykyistä paljon vähemmän itkua ja hammasten kiristelyjä.

Aikaansaapa päättäjä keskittyisi myös tärkeisiin asioihin eikä viettäisi aikaansa kaiken maailman näpertelyissä ja jonninjoutavuuksissa. Jos vielä persmäkeä liu’utaan istualtaan, niin eipä ole ihme, että valtakunta on PA. Kaikkein oudointa valtakunnan talouspolitiikassa ovat hillittömät yritykset puuttua ongelmien seurauksiin sen sijaan, että työtä tehtäisiin syiden tutkimiseen ja näin seurauksien ehkäisemiseen. Eihän työttömien kurittaminen työllisyyden parantamisen valekaavussa kohenna taloutta mitenkään. Työllisyyshän paranee vain siten, että saadaan aikaan taloudellista aktiviteettia. Aktivoikaa nyt , hyvänen aika sentään, niitä, joiden aktivointi todellisuudessa työttömyyttä vähentää. Tehkää ne pakolliset haastattelut yritysjohdolle työttömien sijaan. Viisastuisitte. Vaihtakaa ainakin työministeri, jos ette muuta keksi.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • glx

      Miksi työministeri pitäisi vaihtaa? Mitä nykyinen työministeri on tehnyt huonommin kuin esim. edeltäjä tai edeltäjät? Tai kysytään näin, missä entiset työministerit ovat olleet parempia kuin nykyinen?

      • Nemoron

        Ei oikein tiedä, mitä tuo nyt sitten olisi tehnyt, jättänyt tekemättä. Höpinästäkään ei oikein ota pirukaan selvää, ja itsekin lähes joka lauseeseensa on sijoittanut tyhjentävän; "en tiedä" kommentin. Osaamisesta ja tietotaidostahan ei tuon ministerin kohdalla sen kummempaa ole kommentoitavana kuin muidenkaan, eli täysin irti realismista olevia typeryksiä. Se siis sopii koko tähän hallitukseen.


      • Urpo Leppästä lukuun ottamatta työministereistä ei juuri ollut käytännön hyötyä. Urpo muistini mukaan sai aikaa jotakin konkreettista, kunnes porvarit rahapulassaan mitätöivät Urpon työn. Erityisen huonoja ministerit ovat olleet Filatovista lähtien.

        Nykyisenkaltainen, niin kutsuttu työllistämispolitiikka, jossa on omalaatuinen tavoite kasvattaa työllistä työvoimaa, vaatisi työministeriksi todella omintakeiseen ajatteluun kykenevän yksilön, jonka pitäisi olla siinä määrin vakuuttava, että pystyisi kääntämään porvarillisen rahaministerinkin yksinkertaiset aivoitukset ja ojentamaan tarpeen tullen maailmasta vieraantunutta virkakuntaakin.

        Eihän nykyhallitus sinänsä tee muuta kuin toteuttaa jo ajat sitten virkamiesten ja lobbareiden ikivanhoja reseptejä. Uusilla nimikkeillä tosin. Eihän kukaan, edes työministeri, puhu enää pakkotyöstä, vaan on ryhdytty hymistelemään osallistamisesta.

        Jopa Nobel -voittajakin on täysiverinen kapitalisti, joka kuikuilee paikallista sopimista ja työnantajan saneluvaltaa ymmärtämättä näköjään työelämän todellista luonnetta, joka ei suinkaan tuo arvostusta, vaan useimmiten mieleltään häiriintyneitä entisiä työläisiä.


    • Tiivistettynä, kohta sodassa itänaapurin kanssa, ja se tulee tietystikin täytenä yllätyksenä kaikille politikoillemme ja politiikan asiantuntijoillemme, kuten Venäjän, kaikki toimet tähän asti, vaikka tavallinen kansa on nähnyt ne johtuneen "lännen" toimista ja uhkailusta.

      Tärkeintä tietystikin on painottaa jo etukäteen ja hakata se kansan otsaluuhun, että se on pelkästään Venäjän ja Putinin vika.
      Tulevaan selkäsaunaan siis ei olisi mitenkään voinut vaikuttaa eikä sitä ennakoida :D

      • Totuuskomissio

        Poliittinen eliittimme, joka ei viisaalta vaikuta, toimii juuri niin kuin pöljimmät toimisi.

        Sotaharjoituksia toinen toisensa perään ja vieläpä maailman osittaiseen sekasortoon ajaneiden amerikkalaisten kanssa.
        Aseostoja, hävittäjäkauppoja, kaikki vie nyt vääjäämättä kohti sotaa, ellei järki herää myöhäjunassakaan?

        Meillä ei ole koskaan tainnut olla näin pöljää ja sodanlietsontaan osallistuvaa hallintoa?

        Usa sekoitti arabivaltiot viimeisenä niin, että olemme saaneet osamme maksajina heidän alulle panemalleen pakolaisongelmalle. Maailmanpoliisina huseeratessaan sama "kauhun tasapainottaja" on riehunut monissa itsenäisissä valtioissa luomassa omaa "etupiiriään".

        Venäjä tekee pitkälti samaa, mutta on nyt jonkinmoisessa ahdingossa mielestään, kun Naton saartorengasta ollaan omienkin pöljiemme toimesta luomassa sen ympärille, vaikka suurin osa Suomen kansasta ei halua tätä hulluutta näille alueille.

        Puolustusministerin tittelillä touhuava persujen Niinistö on sotahullun oloinen, lienee pentuna pelannut noita sotapelejä? Mutta me varttuneemmat sotaveteraanien jälkeläiset tiedämme tarpeeksi sodasta ja vallankin, kun itsekkin rauhanturvatehtävissä nähnyt mitä hulluutta kaikki tuo on.


      • Niin, aina pitää varautua, mutta pitääkö siitä tehdä näin "jumalaton" numero, kuten on tehty. Kummastuttaa myös miksi Suomen pitää aina juosta toisten perässä. Olisi iso asia, kun osaisi tehdä edes jonkun omankin päätöksen.


    • Por-noAuJombenJOHTO

      Työttömyyden perusongelma on johtaminen, joka takaa ettei luovuus pääse kukkimaan.

      • Johtamisella on toki merkitystä. Menestys saavutetaan hyvällä johtamisella ja menestys tuo työksi nimitettyäkin. Valitettavasti työministerillä ei ole kanttia vaatia aktivointia ja osallistamista yritysjohdolle. Kaiken tämän lisäksi hallitus on umpiluinen porvarihallitus.

        Suurin virhe talouspolitiikassa on kuitenkin säästämisen autuuteen uskominen. Sen sijaan pitäisi kiinnittää huomio yksinkertaisesti vain kansantalouden rahavirtojen rakenteeseen. Sillä päästäisiin jo pitkälle, jos virrat käännettäisiin sellaisiksi, että rahaa virtaa talouteen enemmän kuin sieltä ulos.


      • PornoAu-JompenJOHTO
        Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Johtamisella on toki merkitystä. Menestys saavutetaan hyvällä johtamisella ja menestys tuo työksi nimitettyäkin. Valitettavasti työministerillä ei ole kanttia vaatia aktivointia ja osallistamista yritysjohdolle. Kaiken tämän lisäksi hallitus on umpiluinen porvarihallitus.

        Suurin virhe talouspolitiikassa on kuitenkin säästämisen autuuteen uskominen. Sen sijaan pitäisi kiinnittää huomio yksinkertaisesti vain kansantalouden rahavirtojen rakenteeseen. Sillä päästäisiin jo pitkälle, jos virrat käännettäisiin sellaisiksi, että rahaa virtaa talouteen enemmän kuin sieltä ulos.

        Nythän noita rahavirtoja pyörittävät pitkälle yksityiset ihmiset joille lainoja tyrkytetään useammasta tuutista.
        Sen seurauksena esim. käytettyjen autojen hinnat ovat romahtaneet, köyhimmän kansanosan onneksi.

        En oikein allekirjoittaisi tuota "umpiluista porvarihallitusta" koska porvariutta, sellaisena kuin ymmärrän, ei enää ole.


    • maailmanlaidalla

      Erittäin ansiokas kirjoitus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      26
      4663
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      218
      2430
    3. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      230
      1961
    4. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      45
      1954
    5. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      18
      1744
    6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      182
      1375
    7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      51
      1214
    8. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      141
      953
    9. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      56
      945
    10. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

      Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
      Suomalaiset julkkikset
      9
      931
    Aihe