rukousliinat ja muut noitaesineet

Raamattu.on.totta

Raamattu ei kehota käyttämään rukousliinoja eikä muitakaan esineitä. Jos laitat uskoasi esineeseen etkä yksin Herraan, se on epäjumalanpalvontaa ja noituutta. Rukousliina taskussa on epäjumala. Ei liina tai muukaan esine ketään paranna.

Ap. t. 19:19
Ja useat niistä, jotka olivat taikuutta harjoittaneet, kantoivat kirjansa kokoon ja polttivat ne kaikkien nähden; ja kun niiden arvo laskettiin yhteen, huomattiin sen olevan viisikymmentä tuhatta hopearahaa.

Jos laittaa uskoansa esim. rukousöljyyn, se on vastaavaa taikuutta kuin marianpalvonta katolisessa kirkossa.

Joh 4:
23 Mutta tulee aika ja on jo, jolloin totiset rukoilijat rukoilevat Isää hengessä ja totuudessa; sillä senkaltaisia rukoilijoita myös Isä tahtoo.
24 Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa.

Jumala ei ole ikinä parantanut minkään esineen kautta. Hän on Parantaja. Herra parantaa sairaan, jos on Herran tahto että ihminen parantuu.

29

1542

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pellavainenliina

      Mikä sinä olet arvostelemaan toisen kristityn uskoa? Herransa edessä hän seisoo tai kaatuu, siinä on luona tukena tai ei.

    • Kirjakääröt

      Luuk.10:34. Biblia (1776). Ja tuli ja sitoi hänen haavansa, ja vuodatti siihen öljyä ja viinaa, ja pani juhtansa päälle, ja vei hänet majaan, ja korjasi häntä.

      • Viinaa.haavoihin

        Viina on hyvä aine.


      • capiche

        Öljy ja viina eivät ole taikaesineitä, vaan tuon ajan lääkkeitä. Viina puhdisti haavat ja öljy hoiti. Ihan niinkuin nykyään käytetään alkoholipitoista desinfiointiainetta ja voiteita. Oliiviöljyä käytetään vieläkin hoitavana aineena esim. saippuoissa.


    • Kirjakääröt

      Matt.9:20. Biblia. Ja katso, vaimo oli kaksitoistakymmentä ajastaikaa punasta tautia sairastanut, kävi takana, ja tartui hänen vaatteensa liepeeseen. Luuk.8:44. Biblia. Kuin hän kävi takana, ja rupesi hänen vaatteensa palteeseen, niin kohta hänen verensä juoksu asettui.

      • etkö.ymmärrä

        Vaateko hänet paransi?


      • saviseutulainen

        Sitkeässä on harhauskomus, että jotkut nykypäivän "rukousliinat" tahi muut "voidellut" esineet tms. olisivat jollakin tavoin verrattavissa Herran Jeesuksen vaatteen liepeisiin, Hänen viittansa tupsuihin tai Pietarin varjoon ynnä Paavalin vaatekappaleeseen jne.
        Äärikarismaattisuus kaikkine lieveilmiöineen on pahimmillaan suoranaista Jumalan pilkkaa.
        Jumala parantaa tänä päivänäkin kaikkivaltiudessaan niinkuin Hän parhaaksi näkee. Kaikkivaltiaasta Jumalasta on äärikarismaattisuudessa tehty ihmisen toiveiden ja halujen mukaisesti toimiva rukousautomaatti.
        TV7:n suorissa rukousohjelmissa näitä "voimaliinoja" niinikään käytetään ja sairaille lähetetään - ja paranemisia tapahtuu!

        "Valheen kaikella voimalla sen annetaan tehdä suuria ihmetekoja ...!!"


      • capiche
        etkö.ymmärrä kirjoitti:

        Vaateko hänet paransi?

        Ei tietenkään viitan helma, vaan Jeesuksessa oleva Jumalan voima.

        Olen itsekin kiinnittänyt vuosien varrella huomiota näihin uskovaisten käyttämiin "taikakaluihin" tai sanoihin. Tällaiset asiat tulevat niin osaksi kristillistä kulttuuria, että harva ymmärtää edes kyseenalaistaa niitä.

        Jotkut ihmiset väittävät parantuneensa rukousliinojen kautta. Enkä voi toisen kokemusta kiistää. Mutta plasebo-vaikutus on myös tietyillä ihmisillä uskomattoman voimakas. Jos he uskovat saaneensa lääkettä, vaikka saivatkin vitamiinipillerin, niin he voivat parantua. Plasebo-vaikutusta on tutkittu tieteellisesti paljonkin. Kaikilla se ei kuitenkaan toimi.


    • KristittyäHistoriaa

      "Jos laittaa uskoansa esim. rukousöljyyn, se on vastaavaa taikuutta kuin marianpalvonta katolisessa kirkossa. "

      Et ole lukenut sen vertaa Raamattua, että tietäisit Marian roolin kristinuskossa?

      Katolisessa kirkossa on kyllä oikeasti myös aivan turhia pyhimyksiä. Ennen vuotta 1000 marttyyrinarvojakin annettiin suurin piirtein kenelle vain kristityille, joka kaatui sodassa.

      • capiche

        Raamattu kehottaa voitelemaan sairaan öljyllä ja rukoilemaan hänen puolestaan. Kukaan ei tietenkään usko, että öljy on se joka parantaa. Eivät katoliset kristitytkään. Ei pidä sanoa väärää todistusta lähimmäisistään.

        Öljy on Raamatussa Jumalan hengen symboli. Esim. Daavid voideltiin öljyllä kuninkaaksi ja Herran henki tuli silloin hänen päällensä. Öljy on kuitenkin pelkästään symboli. Ihan niinkuin ehtoollisessa leipä ja viini symboloivat Kristuksen ruumista. Se ei tee leivästä ja viinistä muussa yhteydessä pyhää.


    • Tässä on syytä erotella katolilainen pyhimysten rukoileminen Jeesuksen rukoilemisesta. Pyhimyksiä rukoillessasi ideana on että pyhimys parantaa. Tämä on epäraamatullista ja ymmärrän sen epäjumalanpalvonnaksi.

      Rukousliinan tai öljyn idea ei kuitenkaan ole että liina tai öljy parantaisi vaan että rukoillaan Jeesusta ja Jeesus parantaa. Molemmat perustuvat Raamattuun, öljyn käyttöön on jopa kehotettu Raamatussa.

      Jaakobin kirje 5:14
      Jos joku teistä on sairaana, kutsukoon luokseen seurakunnan vanhimmat. Nämä rukoilkoot hänen puolestaan, voidellen häntä öljyllä Herran nimessä.

      Apostolien teot 19:11-12
      Jumala teki harvinaisia voimatekoja Paavalin kätten kautta. Jopa hikiliinoja ja vaatteita hänen päältään vietiin sairaiden päälle, ja taudit kaikkosivat heistä ja pahat henget lähtivät pois.

      • mummikainuusta

        Kerropa, missä kohtaa Raamatussa meitä neuvotaan käyttämään rukousliinoja?

        Paavalin päältä viedyt hikiliinat ja vaatteet ei mielestäni anna meille oikeutta käyttää rukousliinoja. Nämä ihmeet, joita Jumala teki Paavalin kautta tapahtuivat ilman sitä, että Paavali olisi rukoillut, että sairas, jonka luo tämä vaate viedään parantuisi ja sitten laittanut öljyä hikisiin vaatteisiinsa. Ja vasta sitten vaate olisi viety sairaan luo. Ei tapahtunut niin, vaan Jumala teki erityisen ihmeen, kuten jakeessa selkeästi ilmaistaan. Meillä lukee "harvinaisia" ihmeitä, joka on ihan oikein käännetty. Alkutekstissä lukee, että Jumala teki "ei tavallisia" ihmetekoja (tavallisten) ihmetekojen rinnalla.

        Miksi me nyt oletamme, että Jumala toimisi samalla tavalla, tehden "ei tavallisia" ihmetekoja, koska näin ei tapahtunut edes apostolisena aikana? Toiseksi, meiltä puuttuu sellainen apostolinen varustus, jonka Jeesus oli Paavalille antanut. Meidän on hyvä muistaa, että kaikki mitä Raamatussa kerrotaan tapahtuneen, ei koske meitä niin, että ne olisivat osa meidän normaalia arkipäivän elämää. Eivät ne olleet silloinkaan, kun näitä ihmeitä tapahtui. Suurimman osan elämästään nämä ihmiset elivät tavallista elämää, jossa ei tapahtunut koko ajan ihmeitä. He eivät myöskään nähneet erilaisia ilmestyksiä ikäänkuin liukuhihnalta. Ei edes Apostolit. Paavalin elämä oli rankkaa.

        2 Kor. 6:4. Kaikessa me osoitamme olevamme Jumalan palvelijoita: suuressa kärsivällisyydessä, vaivoissa, hädässä ja ahdistuksissa,
        5. ruoskittaessa, vankiloissa ja mellakoissa, vaivannäössä, valvomisessa ja paastoissa,
        6. puhtaudessa ja tiedossa, pitkämielisyydessä ja ystävällisyydessä, Pyhässä Hengessä, vilpittömässä rakkaudessa,
        7. totuuden sanassa ja Jumalan voimassa, vanhurskauden aseet oikeassa ja vasemmassa kädessä,
        8. kunniassa ja häpeässä, pahassa maineessa ja hyvässä, villitsijöinä ja kuitenkin totta puhuvina,
        9. tuntemattomina ja kuitenkin hyvin tunnettuina, kuolemaisillamme mutta kuitenkin elävinä, kuritettuina emmekä kuitenkaan tapettuina,
        10. murheellisina mutta aina iloisina, köyhinä ja kuitenkin monia rikkaiksi tekevinä, mitään omistamatta ja kuitenkin omistaen kaiken.

        Se, olemmeko terveitä, ei ole pääasia. Kaikkein tärkein asia on, että olemme pelastuneiden joukossa! Voittajan puolella! Ja siinä voi olla sairaana ja heikkona. Kun kehumme ja ylpeilemme, "kuinka paljon on parantunut minun julistustyön kautta", me olemme hakoteillä.

        2 Kor. 10:17. Mutta joka kerskaa, hänen kerskauksenaan olkoon Herra.
        18. Luotettava ei ole se, joka itse suosittelee itseään, vaan se, jota Herra suosittelee.


      • capiche

        Katoliset pyhimykset rukoilivat myös Jumalaa, joka teki heidän kauttaan ne ihmeet, joiden vuoksi heidät julistettiin pyhimykseksi.

        Se on totta, että jotkut katoliset käyttävät pyhimyksiä välimiehenä Jumalaan päin. Eivät suinkaan kaikki. Katolisissa rukouspiireissä rukoillaan kyllä myös Jeesusta ja Jumalaa suoraan.

        Sekin on totta, että katolisuuteen on sekoittunut joissakin maissa myös taikauskoa ja esim. woodoota. Tällainen ongelma syntyy, kun kansa ei ole lukutaitoista. Ihan sama ongelma on afrikkalaisessa helluntailaisuudessa. Sielläkin on mennyt sekaisin usko ja taikausko.


      • epäselko

        Marko Selkomaalla on voitelu farkkutakissa.
        Niin hän itse sanoo kirjassaan askeleeet yliluonnolliseen.


      • noitaolet
        capiche kirjoitti:

        Katoliset pyhimykset rukoilivat myös Jumalaa, joka teki heidän kauttaan ne ihmeet, joiden vuoksi heidät julistettiin pyhimykseksi.

        Se on totta, että jotkut katoliset käyttävät pyhimyksiä välimiehenä Jumalaan päin. Eivät suinkaan kaikki. Katolisissa rukouspiireissä rukoillaan kyllä myös Jeesusta ja Jumalaa suoraan.

        Sekin on totta, että katolisuuteen on sekoittunut joissakin maissa myös taikauskoa ja esim. woodoota. Tällainen ongelma syntyy, kun kansa ei ole lukutaitoista. Ihan sama ongelma on afrikkalaisessa helluntailaisuudessa. Sielläkin on mennyt sekaisin usko ja taikausko.

        Höpö höpö.Täällä suomessa on uskikset niin noituuden vallassa että hirvittää.Ollaan niin kaikkitietäviä kuten sinäkin.Narsisti mikä narsisti.


      • kaikkituleepyhiä
        capiche kirjoitti:

        Katoliset pyhimykset rukoilivat myös Jumalaa, joka teki heidän kauttaan ne ihmeet, joiden vuoksi heidät julistettiin pyhimykseksi.

        Se on totta, että jotkut katoliset käyttävät pyhimyksiä välimiehenä Jumalaan päin. Eivät suinkaan kaikki. Katolisissa rukouspiireissä rukoillaan kyllä myös Jeesusta ja Jumalaa suoraan.

        Sekin on totta, että katolisuuteen on sekoittunut joissakin maissa myös taikauskoa ja esim. woodoota. Tällainen ongelma syntyy, kun kansa ei ole lukutaitoista. Ihan sama ongelma on afrikkalaisessa helluntailaisuudessa. Sielläkin on mennyt sekaisin usko ja taikausko.

        Missä Raamatussa koroitetaan joku ihminen erityiseksi pyhimykseksi.Ei missään.Se on ihmispalvontaa pyhäijäännösten merkeissä ja johtaa huuhaahan.Pyhistä puhutaan Raamatussa ja kaikkien meidän tulee puhdistautua ja pyhittityä Jeesuksen Kristuksen vesessä ja nimen voimasta.

        Hebrealaisille 12
        14. Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa;


      • lässynlässyn
        mummikainuusta kirjoitti:

        Kerropa, missä kohtaa Raamatussa meitä neuvotaan käyttämään rukousliinoja?

        Paavalin päältä viedyt hikiliinat ja vaatteet ei mielestäni anna meille oikeutta käyttää rukousliinoja. Nämä ihmeet, joita Jumala teki Paavalin kautta tapahtuivat ilman sitä, että Paavali olisi rukoillut, että sairas, jonka luo tämä vaate viedään parantuisi ja sitten laittanut öljyä hikisiin vaatteisiinsa. Ja vasta sitten vaate olisi viety sairaan luo. Ei tapahtunut niin, vaan Jumala teki erityisen ihmeen, kuten jakeessa selkeästi ilmaistaan. Meillä lukee "harvinaisia" ihmeitä, joka on ihan oikein käännetty. Alkutekstissä lukee, että Jumala teki "ei tavallisia" ihmetekoja (tavallisten) ihmetekojen rinnalla.

        Miksi me nyt oletamme, että Jumala toimisi samalla tavalla, tehden "ei tavallisia" ihmetekoja, koska näin ei tapahtunut edes apostolisena aikana? Toiseksi, meiltä puuttuu sellainen apostolinen varustus, jonka Jeesus oli Paavalille antanut. Meidän on hyvä muistaa, että kaikki mitä Raamatussa kerrotaan tapahtuneen, ei koske meitä niin, että ne olisivat osa meidän normaalia arkipäivän elämää. Eivät ne olleet silloinkaan, kun näitä ihmeitä tapahtui. Suurimman osan elämästään nämä ihmiset elivät tavallista elämää, jossa ei tapahtunut koko ajan ihmeitä. He eivät myöskään nähneet erilaisia ilmestyksiä ikäänkuin liukuhihnalta. Ei edes Apostolit. Paavalin elämä oli rankkaa.

        2 Kor. 6:4. Kaikessa me osoitamme olevamme Jumalan palvelijoita: suuressa kärsivällisyydessä, vaivoissa, hädässä ja ahdistuksissa,
        5. ruoskittaessa, vankiloissa ja mellakoissa, vaivannäössä, valvomisessa ja paastoissa,
        6. puhtaudessa ja tiedossa, pitkämielisyydessä ja ystävällisyydessä, Pyhässä Hengessä, vilpittömässä rakkaudessa,
        7. totuuden sanassa ja Jumalan voimassa, vanhurskauden aseet oikeassa ja vasemmassa kädessä,
        8. kunniassa ja häpeässä, pahassa maineessa ja hyvässä, villitsijöinä ja kuitenkin totta puhuvina,
        9. tuntemattomina ja kuitenkin hyvin tunnettuina, kuolemaisillamme mutta kuitenkin elävinä, kuritettuina emmekä kuitenkaan tapettuina,
        10. murheellisina mutta aina iloisina, köyhinä ja kuitenkin monia rikkaiksi tekevinä, mitään omistamatta ja kuitenkin omistaen kaiken.

        Se, olemmeko terveitä, ei ole pääasia. Kaikkein tärkein asia on, että olemme pelastuneiden joukossa! Voittajan puolella! Ja siinä voi olla sairaana ja heikkona. Kun kehumme ja ylpeilemme, "kuinka paljon on parantunut minun julistustyön kautta", me olemme hakoteillä.

        2 Kor. 10:17. Mutta joka kerskaa, hänen kerskauksenaan olkoon Herra.
        18. Luotettava ei ole se, joka itse suosittelee itseään, vaan se, jota Herra suosittelee.

        Ja taas tämä "kaikkitietävä"suoltaa sontaa!Pane sinä vaan tekohampaat lasiin ja uikuta omassa narsistisessa mielihyvässä.


    • Tarkkaväännös

      Ap.t.19:12. Biblia. Niin että hikiliinat ja esiliinat hänen iholtansa sairasten päälle tuotiin, ja taudit luopuivat heistä, ja pahat henget heistä läksivät ulos.

    • Setä.neuvoo
      • capiche

        Sitähän tässä mietitään mikä on luokiteltavissa taikuudeksi. Hengellisen kulttuurin mukana tulee joskus käytäntöjä, joita juuri kukaan ei pysähdy pohtimaan. Näin on kaikkialla maailmassa.

        Ei kai esim. ole niin, että kun Pyhä Henki tulee Koreassa päälle, niin ihmiset alkavat heilumaan edestakaisin. Ja jossain muualla taas sivuttain. Jossain PH:n läsnäolona pidetään ruumiin läpi meneviä väreitä. Ja toisaalla vapisemista. Ja jossain taas kaadutaan, jne. Ja kaikki pitävät omaa tapaansa ainoana oikeana merkkinä PH:n läsnäolosta.

        Tämä hiukan huvittaa tällaista maailmankiertäjää, joka on joutunut nämä kaikki näkemään.


      • napatöhnä
        capiche kirjoitti:

        Sitähän tässä mietitään mikä on luokiteltavissa taikuudeksi. Hengellisen kulttuurin mukana tulee joskus käytäntöjä, joita juuri kukaan ei pysähdy pohtimaan. Näin on kaikkialla maailmassa.

        Ei kai esim. ole niin, että kun Pyhä Henki tulee Koreassa päälle, niin ihmiset alkavat heilumaan edestakaisin. Ja jossain muualla taas sivuttain. Jossain PH:n läsnäolona pidetään ruumiin läpi meneviä väreitä. Ja toisaalla vapisemista. Ja jossain taas kaadutaan, jne. Ja kaikki pitävät omaa tapaansa ainoana oikeana merkkinä PH:n läsnäolosta.

        Tämä hiukan huvittaa tällaista maailmankiertäjää, joka on joutunut nämä kaikki näkemään.

        Mitähän sinäkin raukka olet kiertänyt,omaa napaa.


      • koetellaankaikki
        capiche kirjoitti:

        Sitähän tässä mietitään mikä on luokiteltavissa taikuudeksi. Hengellisen kulttuurin mukana tulee joskus käytäntöjä, joita juuri kukaan ei pysähdy pohtimaan. Näin on kaikkialla maailmassa.

        Ei kai esim. ole niin, että kun Pyhä Henki tulee Koreassa päälle, niin ihmiset alkavat heilumaan edestakaisin. Ja jossain muualla taas sivuttain. Jossain PH:n läsnäolona pidetään ruumiin läpi meneviä väreitä. Ja toisaalla vapisemista. Ja jossain taas kaadutaan, jne. Ja kaikki pitävät omaa tapaansa ainoana oikeana merkkinä PH:n läsnäolosta.

        Tämä hiukan huvittaa tällaista maailmankiertäjää, joka on joutunut nämä kaikki näkemään.

        Raamattusta näemme mitkä on Pyhän Hengen voimavaikutukset.Samoin meidän tulee koetella kaikki ja pitää se mikä hyvä on.Uskoisin, meidän tulee pitää se mikä on Jumalan sanan mukaista.

        1 Kor 12 1938 Raamatun käännös

        6. ja VOIMAVAIKUTUKSET ovat moninaiset, mutta Jumala, joka kaikki kaikissa vaikuttaa, on sama.
        7. Mutta kullekin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi.
        8. Niinpä saa Hengen kautta toinen viisauden sanat, toinen tiedon sanat saman Hengen vaikutuksesta;
        9. toinen saa uskon samassa Hengessä, toinen taas terveeksitekemisen lahjat siinä yhdessä Hengessä;
        10. toinen lahjan tehdä voimallisia tekoja; toinen profetoimisen lahjan, toinen lahjan arvostella henkiä; toinen eri kielillä puhumisen lahjan, toinen taas lahjan selittää kieliä.
        11. Mutta kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, jakaen kullekin erikseen, niinkuin tahtoo.


    • TaikaUskoako

      Helluntailaiset ainakin tuntuvat suhtautuvat rukousliinoihin hyvinkin innokkaasti.

    • Tilattu.on
      • kysymys.kysymys

        Ovatkin nämä niitä Lindroosin Weijon höpöjuttuja?


      • agnostikkotku
        kysymys.kysymys kirjoitti:

        Ovatkin nämä niitä Lindroosin Weijon höpöjuttuja?

        Juuri niitä... Taas on Weijo päässyt tänne mainostamaan omaa firmaansa, jossa hän itse toimii yksinvaltiaana ja päätaikurina.


    • näinymmärrän

      Usko Jeesukseen ja että Hän voi auttaa tuo avun, ei mikään tupsu, vaate.

      Markus 5

      24. Niin hän lähti hänen kanssansa. Ja häntä seurasi suuri kansan paljous, ja he tunkeutuivat hänen ympärilleen.
      25. Ja siellä oli nainen, joka oli sairastanut verenjuoksua kaksitoista vuotta
      26. ja paljon kärsinyt monen lääkärin käsissä ja kuluttanut kaiken omaisuutensa saamatta mitään apua, pikemminkin käyden huonommaksi.
      27. Tämä oli kuullut Jeesuksesta ja tuli kansanjoukossa takaapäin ja koski hänen vaippaansa;
      28. sillä hän sanoi: "Kunhan vain saan koskettaa edes hänen vaatteitaan, niin tulen terveeksi".
      29. Ja heti hänen verensä lähde kuivui, ja hän tunsi ruumiissansa, että oli parantunut vaivastaan.
      30. Ja heti kun Jeesus itsessään tunsi, että voimaa oli hänestä lähtenyt, kääntyi hän väkijoukossa ja sanoi: "Kuka koski minun vaatteisiini?"
      31. Niin hänen opetuslapsensa sanoivat hänelle: "Sinä näet kansanjoukon tungeskelevan ympärilläsi ja sanot: 'Kuka minuun koski?'"
      32. Mutta hän katseli ympärilleen nähdäksensä, kuka sen oli tehnyt.
      33. Niin nainen pelkäsi ja vapisi, koska hän tiesi, mitä hänelle oli tapahtunut, ja tuli ja lankesi maahan hänen eteensä ja sanoi hänelle koko totuuden.
      34. Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Tyttäreni, sinun*** USKOSI*** on tehnyt sinut terveeksi. Mene rauhaan ja ole terve vaivastasi."

      Tuossa kohdassa vielä tarkemmin kerrotaan vaipan tupsusta.
      Matteus 9

      20. Ja katso, nainen, joka oli sairastanut verenjuoksua kaksitoista vuotta, tuli takaapäin ja kosketti hänen vaippansa tupsua.
      21. Sillä hän sanoi itsekseen: "Jos vain saan koskettaa hänen vaippaansa, niin minä tulen terveeksi".
      22. Silloin Jeesus kääntyi, näki hänet ja sanoi: "Tyttäreni, ole turvallisella mielellä; sinun uskosi on tehnyt sinut terveeksi". Ja sillä hetkellä nainen tuli terveeksi.

    • saapasihme

      Eräs äiti lähetti aikoinaan poikansa kumisaappaat Lauri Jakkilan siunattaviksi. Kun poika sai saappaansa takaisin, pani jalkaansa ja kas kummaa - tuli halu lähteä niissä saappaissa hengelliseen kokoukseen!

      • mulqvisti

        Tämä oli varmaan se paljon kaivattu kevennys tähän ketjuun?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      65
      1970
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1327
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1264
    4. 45
      1145
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1002
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      999
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      920
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      881
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      878
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      873
    Aihe