Putin peruu Suomen itsenäisyyden

kohtaonperuttu

35

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juhli100vuotta

      kerros vielä minkä itsenäisyyden

    • Avaus-on-pötyä

      Putin ei vihjannutkaan tuollaisesta.

      Yksi teema oli yhteistyö EU:n kanssa. Suomi on jäsen.

      Vuoden 1917 tapahtumien tutkiminen Venäjällä on aivan eri asia kuin Suomen itsenäisyyteen puuttuminen.

      • äläedesyritä

        Suomen itsenäistyminen liittyy aivan elimellisesti vuoden 1917 tapahtumiin Venäjällä. Kuten myös Balttien itsenäistyminen ja Puolankin.


      • aloitetaanperusasiasta
        äläedesyritä kirjoitti:

        Suomen itsenäistyminen liittyy aivan elimellisesti vuoden 1917 tapahtumiin Venäjällä. Kuten myös Balttien itsenäistyminen ja Puolankin.

        Balttien itsenäistyminen tuli pitkän aseellisen taistelun tuloksena siinä missä bolsujenkin. Jos ukko haluaa 'tutkia rehellisesti' sata vuotta vanhoja asioita, niin ehkä olisi hyvä aloittaa vuoden 1921 nälänhädädtä jonka aikana Amerikasta tuli runsaasti sapuskaa. Nälänhädän myöntäminen olisi isku jota maan enemmistön muodostavat kaltaisesi typerykset eivät kestäisi.


    • jotainhyvääsentään

      Ehkä tämä on hyvä asia ja tukkii putinistien turvat vähäksi aikaa. Putinhan on rääkänyt Ukrainan haluttomuudesta maksaa velkoja unohtaen bolsujen ja Jeltsinin omat pyramidihuijaukset.

    • hyviämuistoja

      Tuodaanko myös esille venäjänkaupasta vinkuville itsekeskeisille juopoille sotilasmiljoonat eli verimiljoonat jotka Suomi maksoi lunnaina bolsevismiin ajautuneelle mätävaltiolle. Suurimmat maksut suoritti verimiljoonina tietenkin Etelä-Suomen tehdastyöläiset. Ei paljoa kannata alkaa tonkimaan, heikko venäläinen itsetunto ei kestä sitä paskaa mitä 'kunniakkaasta historiasta' löytyy.

    • itse.se.peruttiin

      Heheh, aivan!
      Eli siis minkä itsenäisyyden?
      Luultavasti olet itse niitä jotka äänestivät Suomen itsenäisyyttä vastaan eli ei edes olisi itsenäisenä eläjäksi.

      • TiltuNariseeAina

        Ei peruttu vaan me muut asumme toki yhä itsenäisessä Suomessa!

        Jos sinä et elä niin mene ihmeessä etsimään omaa itsenäisyyttäsi muualta! Kyllä tämä meille kelpaa!


      • iykesurkimusitke

        Venäläinen musikka ei ole päässyt sataan vuoteen läpi Suomen ilman valtavaa luotisadetta tai byrokratiamuuria. Sankari pälvikalju-Putte ei tätä tilannetta muuta ilman vakavia seuraamuksia. Paasikivi toisaalta oli muistaakseni 1917 ryssien pidättämänä rajalla, vapauttivat Ukko-Pekan otettua yhteyttä sotilasneuvostoo .


    • jakrääkkrääk

      Bolsut myönsi itsenäisyyden naureskellen ja kuvitellen sen tilapäiseksi. Stalin:" Suomi itsenäistyy liittyäkseen takaisin"

      • miksisuretvieläkin

        Siis mitä meinaat, ettäkö ei olisi pitänyt myöntää kun oli väärin myönnetty ? Ilmeisesti valkoisten kenujen kanta olisi ollut sinusta parempi, he kun eivät olisi myöntäneet itsenäisyyttä lainkaan.


      • jakrääkkrääk

        Ei vaan olivat varmoja, että itsenäisyys ei kauan kestä, eivät ottaneet itsenäisyysmielisiä vakavasti. Eihän tuosta mennyt kuin reilu kuukausi niin neuvosto-Venäjältä lähetetyt punikkijohtajat aloittivat taistelun. Tuo juttu on muuten tosi. Stalin todella sanoi näin.


    • vanhahapannaama

      Kun Venäjä peruu itsenäisyytemme tunnustamisen niin silloin vanhaa diplomaattista tapaa noudattaen kaikki muutkin joutuvat sen perumaan.

      • PöljänPulinaa

        Ei ole3 olemassa mitään "vanhaa diplomaattista tapaa" ja USEIMMAT itsenöisyydet saavutetaan VASTOIN emämaan tahtoa!


    • peresetyyryätakasi

      - venäjän vallankumous johtuin siitä ,että juutalaisilla ei ollut maanomistusoikeuksia keisarillisessa Venäjässä , - myös Suomessa juutalaiset bolsevikit yrittivät kannustaa samaan ja sossutkin lähtivät mukaan ,paitsi matti paasivuori ,joka pysyi postissaan.

      muut huomasivat vasta taistelujen tuoksinassa epäillä juutalais- bolsevismista vallankumousta , koskei meillä taida olla edes juutalaisiakaan, jos kourallinen

    • Keisariteienäähoivaa

      1917 tapahtui paljon muutakin: menetettiin Puola ja Baltia, aluksi myös Ukraina. Ennen kaikkea kirkko ja keisarinvalta romahtivat.

      • eikäverisetjulmuritkaan

        1917 alkoi Venäjällä sisällissota, joka kesti neljä vuotta. Pietarin väkiluku laski alimmilleen, jopa Leningradin piirityksen ajan väestömäärää alemmas.

        Huolestuttavinta on, jos 1917 muistetaan Venäjällä vuotena, jolloin Ukraina melkein menetettiin - ja ryhdytään toimiin, ettei moinen enää toistuisi. Sisällissodan jälkeen Ukraina vielä onnistuttiin palauttamaan uuden Neuvosto-Venäjän yhteyteen. Nykyinen itsenäinen Ukraina on vakiintuneempi, mutta joillain isovenäläisillä voi ajatus liitoksesta elää vahvana.


      • koneputosisyyriassa

        Näillä nykyisillä resursseilla mitään tuosta ei saada enää takaisin.


    • lukekaavaan

      Jos historiaa vähänkään lukeneena, venäjä lähes pakotti suomen itsenäistymään vuoden 1917 tapahtumien johdosta. Tietysti neuvosto Venäjällä ja valkoisella Venäjällä oli omat intressit. Neuvosto venäjä halusi työläisvaltion naapuriinsa ja täten halusi valkoisen suomen pois auttavasta valkoisia takaisin valtaan Venäjällä, taas valkoinen venäjä halusi apua Pietarin valloitukseen mm.Mannerheimin piti olla vapauttamassa pietaria bolsevikeilta, mutta kaikki me tiedämme että neuvostovalta otti ison otteen... Tässä miettineenä tässäkin vaiheessa ulkovallat olisivat voineet ottaa ison osan venäjästä itselleen...
      Lähinnä Putin tarjoaa Wiipuria Suomelle, jonne ollaan ahdettu roskasakki:)

      • lukulasit

        Sinähän et osaa lukea.


    • Punaiset Suomessa jos olisivat voittaneet aloittamansa kapinan ainakin käytännössä mitätöineet Suomen itsenäisyyden. Myös unohdetaan se seikka, että ei kaikki demarit olleet punaisten puolella ja se seikka, että suurin osa väestöstä ei osallistunut koko sisällissotaan. Punakapinamme oli bolsevikkien lokakuun 1917 vallan laittoman anastamisen innoittamana suunitu ja tehty. Myös osaksi keulamiehet valehtelivat ihmisille ja nuoria poika valheellisesti houkuteltiin nuoruuden lapsellisessa innossa vallankaappausyritykseen. Puna kapina ei ole lajisaan ainoa vaan Lokakuunvalankumouksen jälkimainingeissa Saksassakin käytiin useamman keran punaisten ja Saksan hallituksen joukkojen välillä sotaa, kuin punaiset halusivat tehdä "Neuvostosaksan"

      Onneksi meillä oli valkoinen armeijakin, jos kaikki olisi olleet kotona vaan, eikä ryhtyneet puolustamaan järjestäytyneenä laillista hallitusta, meidät olisi tapettu. Ensin olisi punaiset tappaneet ja jäljelle jääneet olisivat tappaneet Leninin miehet ja Stalin olisi vienyt junilla Suomen kansan rippeet Uralin taa.

      Minulla ei kunnollisia venäläisiä vastaa ole lainkaan mitään pahaa sanottavana, mutta esimeriksi pääkaupungissamme on venäläisiä, ukrainalaisia, virolaisia muita ilotyttöjä ja oikeita rosovomafioita. Oli Venäläisiä tai oli veljesvirtolaisia portikielto maahamme.

      Venäjän tulisi valita perustuslaillinen monarkia, unohtaa "isänmaalisen sodan palvominen" kyllä noita hienoja monarkkeja oilla ei ole valtaistuinta Euroopassa riittää. Pääministeri silloin kuitenkin oikeasti päättää. On mahdollista, mutta ei varmaa, että Putin puhuu myöhemmin asiasta, emme voi tietää etukäteen.

      Venäjäkuva muuttuisi täyssin pikkuhiljaa, jos maa olisi perustuslaillinen monarkia, mm Ruotsin, Norjan ja Tanskan tapaan ja se siirtyisi Pohjoismiaselle linjalle sosiaali- ja terveysasioissa. Pohjoismainen linja on menestystarina, mutta ei meidän antimia saa kuka tahansa noin vain tulla nauttimaan.

      Tiedän tapauksen mm. Sveitsiläisestä tytöstä joka opiskeli täällä turussa, sai kaiken ilmaiseksi korvaukset ja sossut ja sanoi "hän on täällä lomilla, niin kauan kuin on..." ja lisäsi "ei tulisi kysymykseenkään vastaava Sveitsissä." Sveitsi on hyvä maa ainakin sveitsiläisille. Suomen tulee olla hyvä maa suomalaisille, mutta ei antaa lanttiakaan rikkaille sveitsiläisille. Viranomaiset katsoisivat rekisteristä jos sellaista edes on, että kuinka monta Sveitsin kansalaista on käyttämässä hyväksensä meidän ilmaista opiskelujärjestelmää ja siihen kuuluvia etuuksia, tämä koskee kaiken muunkin maalaisia ihmisiä maassamme. Heidän tulee maksaa täysimääräisesti opiskelunsa, ettei se ole loisimista köyhän ja rikkaan kansamme vaivoiksi asti.

      Minulla ei ole Sveitsiä mitään vastaan päinvastoin He tekevät niin kuin meidänkin tulisi maassamme tehdä!! Olen Sveitsin ystävä!

      -masson.

    • onneksitulibolsu

      ,,,, Ilman bolsujen tekemää kumousta ei itsenäisyyttä olisi tullut koskaan.,,,

      Onneksi tuli niin nyt ei olla enää Venäjän osa. Porvaristohan ei halunnut kuulla sanaakaan Venäjästä eroamisesta niin kauan kuin Venäjällä valta oli porvareilla. Kesän 1917 toiminta sen osoittaa.

      • alaspunakaarti

        Kesällä 1917 demarit yrittivät vahvistaa Venäjän määräysvallan Suomen asioihin. Syksyllä 1917 porvarit julistivat Suomen itsenäiseksi valtioksi.


      • Ali_Hankinta
        alaspunakaarti kirjoitti:

        Kesällä 1917 demarit yrittivät vahvistaa Venäjän määräysvallan Suomen asioihin. Syksyllä 1917 porvarit julistivat Suomen itsenäiseksi valtioksi.

        ------Kesällä 1917 demarit yrittivät vahvistaa Venäjän määräysvallan Suomen asioihin. ---

        Pckapuheita. Venäjä oli silloin vaan vielä niin vahva että enempään ei kyetty. Venäjän sotavoimaahan oli täällä kymmenin tuhansin eikä Suomella minkäänlaista armeijaa.

        Mutta tuo sinun ääliöimisesi ei selitä mitenkään sitä miksi porvaristo halusi estää senkin "vähän" mitä demarit olivat ottamassa. Ainoa syy porvaristolla oli pelko, että josko Suomi sillä tavoin vähitellen irtaantuu Venäjästä ja sitä he eivät voineet sallia vaan tilasivat kasakat estämään Eduskunnan työskentelyn ja kumoamaan sossujen säätämän Valtalain, joka oli de facto jo itsenäisyys.


      • alaspunakaarti
        Ali_Hankinta kirjoitti:

        ------Kesällä 1917 demarit yrittivät vahvistaa Venäjän määräysvallan Suomen asioihin. ---

        Pckapuheita. Venäjä oli silloin vaan vielä niin vahva että enempään ei kyetty. Venäjän sotavoimaahan oli täällä kymmenin tuhansin eikä Suomella minkäänlaista armeijaa.

        Mutta tuo sinun ääliöimisesi ei selitä mitenkään sitä miksi porvaristo halusi estää senkin "vähän" mitä demarit olivat ottamassa. Ainoa syy porvaristolla oli pelko, että josko Suomi sillä tavoin vähitellen irtaantuu Venäjästä ja sitä he eivät voineet sallia vaan tilasivat kasakat estämään Eduskunnan työskentelyn ja kumoamaan sossujen säätämän Valtalain, joka oli de facto jo itsenäisyys.

        Kasakoita ei tarvinnut tilata. Jopa demareiden valtalaki-ehdotuksen mukaan kun juuri he vastasivat Suomen turvallisuudesta. Se ei ole itsenäisyyttä.


      • hjuvatavoite

        Osaatko kertoa miten asiat oltaisi järjestetty valtalain aikana. Ukki paskahoususko ois Amerikoihin lähteny lähettilääks persekylästä. Porvaristo halusi Kerenskin vakauttavan olot ja estävän sodan joka tappoi lopulta miljoonia ihmisiä ympäri entistä Venäjänmaata.


      • hjuvahjuva
        Ali_Hankinta kirjoitti:

        ------Kesällä 1917 demarit yrittivät vahvistaa Venäjän määräysvallan Suomen asioihin. ---

        Pckapuheita. Venäjä oli silloin vaan vielä niin vahva että enempään ei kyetty. Venäjän sotavoimaahan oli täällä kymmenin tuhansin eikä Suomella minkäänlaista armeijaa.

        Mutta tuo sinun ääliöimisesi ei selitä mitenkään sitä miksi porvaristo halusi estää senkin "vähän" mitä demarit olivat ottamassa. Ainoa syy porvaristolla oli pelko, että josko Suomi sillä tavoin vähitellen irtaantuu Venäjästä ja sitä he eivät voineet sallia vaan tilasivat kasakat estämään Eduskunnan työskentelyn ja kumoamaan sossujen säätämän Valtalain, joka oli de facto jo itsenäisyys.

        Luuletko sinä helvetin idiootti etteivät rakkaat ryssäsi olisi käyttäneet sitä sotavoimaa mikäli valtalaki olisi mennyt läpi, Kerenski murhasi kesällä satoja omiaan.


      • niemimäenkotka
        alaspunakaarti kirjoitti:

        Kasakoita ei tarvinnut tilata. Jopa demareiden valtalaki-ehdotuksen mukaan kun juuri he vastasivat Suomen turvallisuudesta. Se ei ole itsenäisyyttä.

        Tavoitteena oli siis laajennettu autonomia joka olisi myöhemmin muuttunut bolshevistiseksi. Kumpikin osapuoli nuoli ryssän persettä, Ukko-Pekan lahtarit lopettivat nuolemisen ja julistivat Suomen itsenäiseksi.


      • porvari-petti
        alaspunakaarti kirjoitti:

        Kasakoita ei tarvinnut tilata. Jopa demareiden valtalaki-ehdotuksen mukaan kun juuri he vastasivat Suomen turvallisuudesta. Se ei ole itsenäisyyttä.

        Eri asia jos Venäjä olisi toiminut itse mutta kun porvarispaskat menivät Pietariin PYYTÄMÄÄN Kerenskiltä vastatoimia kun sosialisti onneton haluaa eroon ihanasta Venäjästä. Ei sitä tiedä olisiko Kerenski tehnyt mitään ellei täältä olisi pyydetty !


      • alaspunakaarti
        porvari-petti kirjoitti:

        Eri asia jos Venäjä olisi toiminut itse mutta kun porvarispaskat menivät Pietariin PYYTÄMÄÄN Kerenskiltä vastatoimia kun sosialisti onneton haluaa eroon ihanasta Venäjästä. Ei sitä tiedä olisiko Kerenski tehnyt mitään ellei täältä olisi pyydetty !

        Ei niitä tarvinnut pyytää. Venäjän väliaikainen hallitus käsitteli 31.7.1917 eduskunnan Pietariin vahvistettavaksi lähettämää valtalakia. Sen toteuttamisen katsottiin olevan mahdotonta ilman perustuslakia säätävän kokouksen päätöstä. Lisäksi katsottiin, että Suomen eduskunnan päätökset loukkasivat voimassa olevaa hallitusmuotoa. Siksi määrättiin Suomen eduskunta hajotettavaksi ja uudet vaalit järjestettäviksi lokakuun alussa.


    • tööttt

      Onkohhan Suomen jaAhvenanmaa -asetelmat suunnileen samanmoiset kuin esm Kiinan ja Taiwanin - maitä lieee aika monia, jotka ovat Suomesa elämänsä elänet kuin Pohjois-Korean tunnelmissa. Kenenkään periä sen enemp nuolematta.

    • jaitsensäjohtajaksi

      Putin peruu Neuvostoliiton hajoamisen ja julistaa Neuvosto-Venäjän palautetuksi.Sitten alkaa puhdistukset,Siperian arot saavat taas ihmisruokaa!

      • jijijijijijiji

        Olis varmaan oikeistosta kivaa jos Hennalan, Tammisaaren, Suomenlinnan, Kalevankankaan ja monen muun paikan joukkohaudat saisivat taas vettyä ja pehmetä työväen verestä.


      • taaskerranmitähä

        Pääsikö pieru.


    • ..onhan Neuvostoliiton aikana valehdeltu kansalle vallankumouksesta. Totuushan oli se, että Lenin ja pari muuta ottivat vallan käsiinsä. Mitään vallankumousta ei tapahtunut, jossa sosialisti porukka olisi juossut kansan kanssa.
      On siis erittäin hyvä, että Putin tajuaa, että Venäjällä on omaksuttu valheita. Totuushan on se, että Leninin sakki aiheutti helvetin Venäjän kansalle ja he anastivat vallan, kuten SDP pyrki tekemään suomessa.
      Oikean historian esittäminen on varmasti parasta mitä Venäjällä voitaisiin tehdä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      200
      5138
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      124
      3170
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      142
      2417
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2374
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1992
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1566
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      116
      1510
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1403
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe