Ruokakulttuuri

Onko jotain kiellettyjä ruokia/juomia mitä katolilaiset eivät saa syödä/juoda? Jos on niin mitkä ne ovat ja miksi?
61779
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 6

Vanhimmat

En ole koskaan kuullut, että katolinen kirkko kieltäisi ruokia tai juomia. Meillä on kyllä kaksi virallista paastopäivää, tuhkakeskiviikko ja pitkäperjantai, jolloin pidättäydytään liharuoasta. Muina paastopäivinä, kuten pääsiäistä edeltävän suuren paaston aikana ja vuoden tavallisen ajan perjantai-päivinä, paastoamisen tavan voi valita itse. Voi esimerkiksi yrittää olla ystävällinen, jos huomaa olevansa helposti äkäinen jne. Sunnuntait eivät ole koskaan ruokapaastopäiviä, koska niinä päivinä me vietämme Kristuksen ylösnousemusta. (Sunnuntaisinkin me saamme yrittää olla ystävällisiä! ;)

Äänestä

tykkää syödä muhvia eli siis piltsua.

Äänestä
  • Ja mitäs tämä sitten on?

    Äänestä

  • 3nity kirjoitti:

    Ja mitäs tämä sitten on?

    olisi koskaan ollut naisista vähänkään kiinnostunut, niin ei tuota tarvitsisi kysellä. Jopa versatile tietää....

    Äänestä

  • versatile, 3nitylle kirjoitti:

    olisi koskaan ollut naisista vähänkään kiinnostunut, niin ei tuota tarvitsisi kysellä. Jopa versatile tietää....

    Eli tyypillinen laatukommentti, joita tämä palsta on tulvillaan. Noh ... rakkaalla lapsella on monta nimeä, tulihan taas opittua :)

    Äänestä

Maallikot pitävät vallalla olevat paastokäskyt omantuntonsa mukaan. Monet pitävät vielä nykyisinkin perjantain lihasta pidättäytymis- eli abstinenssipäivänä.
Varsinaisena paaston aikana ei sunnuntaisin pidetä paastoa, koska sunnuntai on - kuten tunnettua - Kristuksen ylösnousemuksen päivä ja siten aina juhla.
Tiedän kuitenkin, että sisar- ja veljeskunnilla (esimerkiksi karmeliitat ja dominikaanit) on omia ruokailusääntöjä. Jotkut eivät koskaan syö lihaa; ainoastaan kala on sallittu - ja tietenkin kasvikset ja marjat yms. Heillä on siis erittäin terveellinen ruokavalio, vaikka se johtuukin muista kuin terveydellisistä syistä!

Äänestä

Kommentoi aloitusta


-Albert- kirjoitti:

Onko jotain kiellettyjä ruokia/juomia mitä katolilaiset eivät saa syödä/juoda? Jos on niin mitkä ne ovat ja miksi?

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu