karismaatikot:erikoinen käyttäytyminen pelottaa

ensätki

Työssäni on tullut esille että henkisesti sairaat joilla on kouristuksia, outoja ilmeitä, irvistyksiä, huutoja, pakkoliikkeitä, heittäytymisiä nykimisiä ja kuolaamisia jne, ovat usein ymmällään. Heillä näitä pakkotoimintoja pyritään hillitsemään. Kuitenkin jos hän menee voimakkaasti karismasttiseen kokoukseen jossa tulee oikeasti uskovan tapaan kaatua ja sätkytellä ja korista, hän luulee että häntä pilkataan. Miksei hän voi uskoa ihan rauhallisesti.

13

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eenokki12

      Omin silmin nähtynä ja tietoisena, mitä helluntailaisten tilaisuuksissa on tapahtunut eivät karismaatikot ole alkusyy vaan kaikki ovat seurausta helluntailaisiidesta. Eivät halua kommentoida avausta, eivätkä sitä voikaan tehdä, siksi vierittävät avausta, koska se on helluntailaisille kiusallista.

    • ptuhss

      Viertittäjä liikkeellä hengen kehoituksesta.

    • normmaal

      Ovat outoa porukkaa nuo helluntailaiset.

      • saviseutulainen

        Eivätköhän jäljet johda Azuzakadulle!!


    • Tällainen tapa kaatua mitä aloittaja kuvaili liittyy sairauteen tai pahan hengen kiusaamaan ihmiseen. Pyhän Hengen vaikutuksesta uskovalle tapahtuva kaatuminen on täysin erilaista, rauhallista, hymy kasvoilla kuin pumpuliin kaatuisi. Tästä sanoi Vesavaara kokouksessa hyvin, että hän ei mitenkään tavoittele kaatumista eikä odota että Jumala niin koskettaisi, mutta jos Jumala silläkin tavalla nyt sattuu koskettamaan niin se on tämän henkilön ja Jumalan välinen asia.

      Jos tämmöisiä huutoja, kasvojen vääntyilyä ja kouristeluja olet nähnyt seurakunnassa niin sitten se on todennäköisesti merkki pahan hengen manifestoitumisesta. Sellaiselle ei tule antaa sijaa kokouksessa vaan henkeä käsketään lopettamaan ja se ajetaan ulos Jeesuksen nimessä. Eräs tämänkaltainen esimerkki löytyy Raamatusta:
      Apostolien teot 16:16-18
      "Mennessämme jälleen rukouspaikkaan tapahtui, että meitä vastaan tuli orjatyttö, jossa oli tietäjähenki ja joka ennustamisellaan hankki isännilleen runsaasti tuloja. Hän seurasi Paavalia ja meitä muita ja huusi: ”Nämä miehet ovat korkeimman Jumalan palvelijoita, jotka julistavat teille pelastuksen tien.” Tätä hän teki monta päivää. Siitä kiusaantuneena Paavali kääntyi ja sanoi hengelle: ”Jeesuksen Kristuksen nimessä minä käsken sinun lähteä hänestä!” Ja se lähti samalla hetkellä."

      Tietysti huutaminen ja kouristelu voi sitten liittyä tuohon pahan hengen ulos ajamiseen jos sitä on käsketty poistumaan:

      Markus 1:25-26
      "Mutta Jeesus nuhteli sitä sanoen: ”Vaikene ja lähde ulos hänestä!” Silloin saastainen henki kouristi miestä ja lähti hänestä huutaen kovalla äänellä."

      Apostolien teot 8:6-7
      "Ihmiset ottivat yksimielisesti vastaan sen, mitä Filippos puhui, kun he kuuntelivat häntä ja näkivät tunnusteot, jotka hän teki. Sillä monista, joissa oli saastaisia henkiä, ne lähtivät ulos huutaen kovalla äänellä, ja moni halvaantunut ja rampa parani."

    • einelinkontin

      Kyllä on nähty helluntailaisia pumpulimaisessa tunnelmissa kokouksissaan. Konttaavat nelinkontin, hoippivat ha vapisevat osa heistä tärisee vaikka kokouspaikassa on kuuma, helvetillinen tunnelma.

      • uskonihanrauhallisesti

        Olen käynyt helluntaiseurakunnissa 60-luvulta lähtien, enkä ole vielä koskaan kaatunut, sätkinyt tai irvistellyt. Kukaan minun tuntemani hellari ei myöskään sellaista harrasta. En kyllä ole juossut myöskään "kaatajaevankelistojen" tilaisuuksissa.


      • varmastionniin
        uskonihanrauhallisesti kirjoitti:

        Olen käynyt helluntaiseurakunnissa 60-luvulta lähtien, enkä ole vielä koskaan kaatunut, sätkinyt tai irvistellyt. Kukaan minun tuntemani hellari ei myöskään sellaista harrasta. En kyllä ole juossut myöskään "kaatajaevankelistojen" tilaisuuksissa.

        Ethän sinä usko helluntailaisuuteen. Jos "ottaisit vastaan"uskossa helluntailaisten opit saat varmasti hengen täyteyden ja kielet. Johan konttaisit sinäkin ja möyrisit lattialla. On kyyllä syytä epäillä niitä hengellä täyttäjiä.


    • tiedetään

      Mikä henki on helluntailaisia ja karismaattisia riivaamassa? Tiedätkö sinä?

    • mummikainuusta

      Ensimmäinen kaatumiseni tapahtui kirkossa. Nyt yleistetään liikaa. Vaikka helluntalisuudessa esiintyy näitä ilmiöitä, ei se ole levinnyt kaikkiin srk:n. Näitä äärikarismaattisia Kundaliini-ilmiöitä hakevia ihmisiä on kaikista srk:sta.

      Peräänkuulutan selkeää ja tervettä Raamatun opetusta!!!!

      • gfrdes

        Ai sinäkin karismaattisessa kirkossa kävit kaatuilemassa. mummia on kaadeltu missä milloinkin nuoruudesta alkaen?


    • ei.pidä.yleistää

      Ei pidä yleistää niin, että tuollainen koskisi kaikkia helluntaiseurakuntia, kyseessä on ääri-ilmiö.

    • väärälahkoeksyttää

      Kaikenlaisia demonistisia ilmiöitä löytyy helluntailaisten keskuudesta. Yhdessä yhtä toisessa toisenlaisia manifestaatioita. Varsinkin vääriä profetoita joka paikassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      65
      1990
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1347
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1274
    4. 49
      1182
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1002
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      999
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      920
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      881
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      878
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      873
    Aihe