Karate Kid osa 3: Mitä pielessä? (Spoilereita)

BogBoomers

Lopeteltuani Ennustuksen (1976) arvostelun oli ajatellut alun perin arvostella jatko-osan "Kirous". Tulin kuitenkin ajatelleeksi että vaihtelu virkistää ja niinpä arvostelu Karate Kid 3:sta.

Huomioithan, että tämä arvostelu sisältää spoilereita, joten jos haluat katsoa leffan ensin tietämättä juonesta, niin suosittelen tämän arvostelun lukemista vasta katsomisen jälkeen.

Karate Kid osa 3 jatkaa siitä, mihin osat yksi ja (aika avuton) osa kaksi jäivät. Daniel (Ralph Macchio) palaa Miyagin (edesmennyt Noriuki "Pat" Morita)kanssa kotiin Okinawalta saadakseen selville, että Miyagin työpaikka on mennyt alta ja tällä olisi eläkepäivät edessä. Danielin tyttöystävä osasta 2, Kumiko, on jäänyt Okinawalle ja Ali (Elisabeth Shue) on jo ajat sitten ollut menneen talven lumia.

Daniel ei kuitenkaan tiedä, että All Valley -turnajaisissa nöyryytetyksi tullut Kobra-Kai sensei (=karateopettaja) John Kreese on juonittelemassa yhdessä armeijakamunsa, Terry Silverin (Thomas Ian Griffith) kanssa, Danielin nöyryyttämistä turnaustapahtumien vuoksi. Upporikas Silver aloittaa kahden "haarukan" suunnitelman Danielin nöyryyttämiseksi ja John Kreesen palauttamiseksi kunnioitetuksi mestariksi. Hän ostaa lukuisia dojoja (=karatesali) Kreeselle. Silver myös aikoo hankkia niille PR:ää -nöyryyttämällä Danielia julkisesti All Valley -turnauksessa - ja ennen sitä.

Tässä tarkoituksessa Silver lähettää Kreesen lomalle pois Losista ja ottaa yhteyttä häikäilemättömään, nuoreen mestarikaratekaan, Mike Barnesiin. Hän aikoo tehdä Barnesista oman mestarinsa nöyryyttämään Danielin ja terrorisoimaan Danielia ennen turnausta.

Tämä osa kolme on erittäin hyvä leffa, varsinkin verrattuna suht avuttomaan osa kahteen. Tämä kolmososa myös näyttää paremmin liittyvän juoneen, joka alkoi osasta 1.

Sen enemmittä puheitta:

1. 20 minuuttia logoa
2. Kertausskenet osasta yksi
3. Omaisuuden tuhoamista (Kreese)
4. Danny Boy vakoilee Kreeseä auton ikkunan läpi
5. Dutch ja Jimmy lienevät tämän jälkeen entisiä jäseniä Johnnyn jengissä. Kumpikaan ei puolusta Johnnya Kreeseltä.
6. Rasistinen huomautus Kreeseltä Miyagille
7. Seuraa näytös Miyagi taikakaratekana...
8. Kreesen taistelutaitojen tuntemus pistää vähän ihmettelemään. Missä on itsesäilytysvaisto? Hän valmistautuu pitkään ja hartaasti lyömään Miyagia -lähietäisyydeltä. Tuossa ajassa kuka tahansa asiantunteva karateka pystyisi tekemään useita liikkeitä häntä vastaan.
9. Vandalismia (Kreese autonlasien hajoittajana)
10. Kreese tosin on sen verran ammattimainen karateka, että vaikka hän ei kiljaissut kiaita ennen iskua lasin läpi, hän ei kiljaissut myöskään iskun jälkeen.
11. Oi se tosiaan on verta...Mun omaa verta...
12. Nyt Kreese muisti, että karateka voisi käyttäytyä vaihteeksi karatekan tavoin ja kiljaista ennen lyöntiä.
13. Lisää vandalismia
14. Oi nyt mun toinenkin rystynen vuotaa verta. Jäänpä tähän ihmettelemään kuin aito pro että Miyagi ehtii kimppuuni...
15. Muuttuivatko Kreesen polvet spagetiksi vai miten Miyagi saa tämän niin helposti polvilleen?
16. Sori Miyagi, mutta siteerasit Kreeseä pieleen. Hän käytti sanaa "confronts" eikä (pieleen taivutettua) "face"
17. Miyagista olisi tullut hyvä Obi-Wan Kenobi Star Warsiin. Hän osoittaa Kreesen suhteen, että Voimalla tosiaan on vahva vaikutus heikkotahtoisiin.
18. Miyagi ja Daniel teknisesti ottaen pakenevat rikospaikalta. (Kreese sentään pahoinpiteli Johnnya) Eikö olisi aika odottaa poliisia paikalle? Tai käydä soittamassa?
19. Daniel yllyttää Miagia rikokseen.
aikaa kuluu...
20. John Kreese -konahtanut versio
21. Ironista, että Kreesen tulosuunnassa kadulla kykkii joku pummi suunnilleen samassa asennossa, kuin mihin Miyagi Kreesen jätti parkkipaikalla.
22. Kreeselle taitaa tätä nykyä kaikki posti olla roskapostia.
23. Epäloogisuus Kreesen nykytilassa. Jos tämä on niin toivoton, niin miksi hän vaivautuu korjailemaan hiuksenhienosti inttikuvaansa seinällä.
24. Pat Johnsson soittaa Kreeselle. Uskomatonta että häiskän nimeä ei ole vaihdettu roolia varten. Patista lisää myöhemmin.
25. Olen pahoillani vastoinkäymisestänne -klisee
26. Lienette menneen talven lumia -klisee...myös... mämmikourainen kerrontatapa valaista Kreesen nykytilannetta.
27. Kukaan (reportteri) ei liene keltaisen/oranssin vyön tason karateka Danielin voiton jälkeen ottanut selvää tämän ja Miyagin taustasta. Muuten tämä epäilemättä olisi päätynyt häpäistyksi ja menettänyt arvonimensä turnajaisvoittajana. Mutta on täysin loogista elokuvamaailmassa, että kun ilmestyy tuollainen yllätysvoittaja, niin lehdistö ei kiinnostu taustasta...
28. Kreesen pitelemässä turnajaisvoitto-artikkelissa on omituinen alaotsikko "Service held" kuuluu alku. Ihan kuin joku ilmoittaisi jumalanpalveluksesta tms.
29. Puhelinlaskukin on maksamatta. No onneksi Pat ehti jo soittaa ennen poiskytkemistä...
30. Hovimestari näyttää yllättyneeltä Kreesen tullessa ovesta sisään. No ehkä Kreese ei ole viitsinyt poiketa ihan joka päivä, mutta luulisi että hovimestari olisi nähnyt kuka on oven takana lasin läpi.
jatkuu myöh...

11

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BogBoomers

      Jatketaanpa... Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille ja edelleen spoilerivaroitus. Jos et halua tietää yksityiskohtia leffan juonesta, kannattaa katsoa leffa ensin.

      31. "Sori vaan en ehdi small talkia"
      32. Kreesen laahustaminen pitkin käytävää näyttää olevan kiintoisassa kontrastissa kauempaa kuuluvien taisteluäänien kanssa.
      33. Thomas Ian Griffith Terry Silverin roolissa

      En sano, että Griffithissä mitään vikaa olisi, paitsi sen seikan alleviivaajana, että isoimmalla osalla tämän elokuvan näyttelijöistä, ei ole ollut ennestään juurikaan tuntumaa karateen. Griffith on ansioitunut leffan ulkopuolella kempo-karatessa ja taekkwondossa.
      34. Jokin erityinen tarve polttaa takkaa aivan ottelualueen vieressä? Kaliforniassa, jossa on aina kesä? Keskellä päivää?
      35. Helppo huudella katsomosta "Potkun ennaltanäyttämisestä" Kreese.
      36. Miksi Terry päätteli, että Kreesellä olisi riittävästi tavaraa muuttoon yhdessä vaivaisessa urheilukassissa?
      37. Minä luovutan -klisee
      38. Terry ei siis ostanut Kreesen dojoa vuokran takia vaan Kreeselle? Aika huono bisnestaju sen puolesta...Myös...Tein sen kaiken sinun puolestasi -klisee
      39. Kusipäinen hovimestari keskeyttää isäntänsä yksityisen keskustelun.
      40. Kusipäähovimestari puhuu yksityiskohtia isäntänsä liiketoimista ulkopuolisten kuullen. Myös...mämmikourainen tapa paljastaa Terryn liiketoimien paha luonne.
      41. Edelliseen liittyen... Terry saarnaa Kreeselle liiketoiminnan luonteesta sen jälkeen kun tuolla "En minä ostanut sitä dojoa vuokran takia" argumentoinnillaan paljasti että käsitys liiketoiminnan tehokkuudesta on niin ja näin.
      42. Ota itseäsi niskasta -klisee
      43. En voi, koska olen pa -klisee
      44. Olet väärässä -klisee
      45. Terryllä on koru kaulassa treenauksen ajan. Hieman kyseenalainen tapa harjoitella.
      46. Erinomainen logiikka: Menit liiketoiminnassasi maha ylöspäin kellumaan joten lähetän sinut lomalle Tahitille.
      47. Terry onnistuu automatkan aikana käydyssä keskustelussa käyttämään "kärsiä" sanaa eri muodoissaan viisi kertaa. Ei hassummin, kun hän onnistui liittämään myös kivun mukaan lopuksi. Todella positiivinen tyyppi...
      48. Olen sinulle velkaa -klisee plus heti perään "Et ole minulle mitään velkaa" -klisee.
      49. Sekosin laskuissa -klisee
      50. Terry puhuttelee Kreeseä sotilasarvon mukaan ja tekee sotilastervehdyksen. Silti hän tuskin käytti tuollaista poninhäntäkampausta armeijassa.

      Muuten ei tarvitse olla kaksinen havaintokyky sen näkemiseksi, että Terry näyttää ihan liian nuorelta Kreesen armeijakamuksi.
      51. Kun Kreese poistuu auton luota kohti sisäänkäyntiä, Daniel ja Miyagi tulevat samaan aikaan ulos terminaalista. Sopiva sattuma on sopiva. Miten Daniel ja Miyagi eivät huomaa Kreeseä? Näyttäisi että tämä ei ole edes näkösuojassa kasvien takana. Kreesen havaitseminen olisi tehnyt lisäksi tyhjäksi Terryn myöhemmät valheet.
      52. Daniel puhuu "Kodin tuoksusta". Mielenkiintoinen kommentti huomioiden Ralph Macchion ilmeisen hajuaistin puutteen yksityiselämässä sekä sen, millaisen mielenosoituksen hän piti osassa yksi joutuessaan muuttamaan KOTOAAN New Jerseystä Kaliforniaan.
      53. Daniel siis aloittaa varsinaisen ensiesiintymisensä tässä elokuvassa myöntämällä, että oli (taas) valehdellut äidilleen. Eikö äiti muuten osannut tarkistaa lennon numeron perusteella milloin se olisi perillä?
      54. ...ja mutsi rakastaa sitäkin kun valehtelen hänelle...luulisin?
      55. Elokuvan pakolliset vähemmistökansalaiset, no valtaosa kuitenkin heistä, jonottavat taksijonossa.
      56. Miksi mummeli valittaa siitä, kun Daniel ja Miyagi astuvat ulos taksista? Taksihan on nyt vapaa hänen käytettäväkseen.
      57. Daniel on aika lailla pistänyt lihoen viime leffoista.
      58. Mitäs minä sanoin klisee ja Minulla on sinulle viesti klisee
      59. Randee Heller siirrettiin kätevästi käsikirjoitussairaudella pois leffasta.
      60. Ai koska Daniel menee collegeen...? Hyvä veikkaus olisi että samoihin aikoihin kuin Helvetti jäätyy.
      61. Myös Kumiko siirrettiin kätevällä käsikirjoituskikkailulla syrjään tästä jatko-osasta. Toisaalta onpahan vähemmän muistutuksia sidoksina surkeaan osaan 2 tätä leffasarjaa.
      62. Miyagin hankalaan paikkaan asennettu typerä kattohelistin.
      63. Joo muista ottaa myös kattohelistin, Daniel.
      64. Danielin mukaan onnistunut liiketoiminta siis on lähinnä sitä, että on tavaravarasto. Tuon mukaan kuka tahansa jolla on vähän irtorahaa, tulee menestyväksi yrittäjäksi. Danielista varmaan tulisi vuoden optimisti mutta tuskin vuoden yrittäjä.
      65. Lisää haju-sutkautuksia Danielilta...zzz
      66. Sori Daniel, mutta en ole nähnyt Miyagin vielä käyttävän junaa tähänkään saakka, joten miksi pitäisi nyt... myös "Uusia tilaisuuksia ei tule usein" klisee
      67. Näetkös... muitakin tapoja on.
      68. Danielin auto, joka osan 1 jälkeen annettiin Ralph Macchiolle ja Macchio siis omistaa tämän auton vielä tänäkin päivänä.
      69. Terry puhuu puhelimeen höyrysaunassaan
      70. Terryn loistava bisnes-logiikka Kreesen suhteen. You know... menit maha ylöspäin kellumaan sen yhden dojon pyörittämisessä, joten kokeillaan uusiksi kahdellakymmenellä(jatkuu)

      • BogBoomers

        70. (jatkuu) Kuka noita kahtakymmentä karatesalia oikeastaan vetäisi? Kreese yksinään. Pystyisikö normaali ihminen vetämään yksin esim parturin ammattia kahdessakymmenessä eri liikehuoneistossa?
        71. Toisin sanoen Terry kuvauksensa perusteella aikoo tehdä Danielista täysverisen masokistin..
        72. Älä sinä siitä huolehdi -klisee
        73. Mitenkö Terry tietää Minonasta? Luuleeko Kreese että tämä vain kiskaisi Tahitin hatusta ihan kylmiltään?
        74. Terryn nauru 1
        75. Terryn nauru 2
        76. Vaatteiden esittelijä ensimmäisenä ottamassa Terryä vastaan näyttää olevan toinen jalka haudassa.
        77. Pakkomielteistä kostonhimoa...Karate Kidien pääteema
        78. Sisätupakointia
        79. Artikkeli Mike Barnesista (Huomaa mielipuolisen näköinen kasvokuva ja luonnehdinta "Turnajaiskauhu" otsikossa) Terryn tilaamassa lehdessä. Kun katsoo tarkasti, näkee että artikkelin kirjoittajana on mainittu - Pat Johnsson. Sama hemmo joka soitti sen aiemman puhelun Kreeselle. Häneen palataan vielä myöhemmin.
        80. Miyagin tarjotin on täynnä amerikkalaistuneen japanilaisen ruokaa.
        81. Daniel siis virallisesti on lintsari
        82. You know Daniel...ehkä ei kannattaisi ihan noin mämmikouraisen rankasti alleviivata tuota lintsaamista.
        83. Daniel siis virallisesti on myös rahan kavaltaja -omalta äidiltään
        84. Olet oikeassa Daniel... Ehkä sinun pitäisi mennä collegen sijasta tyrmään kavalluksesta.
        85. Mitäköhän Daniel tarkoittaa sanomalla että kala on ok siinä pöydällä? Onko hänellä vähääkään käsitystä, miten nopeasti kala pilaantuu ?
        86. Sori Daniel, mutta tuossa paikassa ei sinänsä ole mitään mikä viittaisi "Elämän tilaisuuteen" Ikävä tuoda sadetta paraatiin, mutta tilaisuus on vain tilaisuus, ei varma tae menestyksestä.
        87. Daniel siis nielaisi hook, line and sinker vuokraisännän kertomukset paikan mahdollisuuksista. Tulikohan hän ajatelleeksi, että isännällä on oma lehmä ojassa? Miten olisi toinen mielipide ennen kuin investoi kaikki rahansa tuohon murjuun?
        88. Kun ei ole mitään todellista - ajattele potentiaalia. Ei ihme että Miyagi epäröi. Daniel käyttää kaikkien huijareiden tyypillistä temppua saada huuhaansa myytyä.
        89. Danielin "bisnestajua" kuvaa hyvin se, että hän ei tajua mitä eroa on omistetulla ja vuokratulla. Vuokratun idea on nimenomaan siinä, että ihminen EI OMISTA sitä minkä on vuokrannut.
        90. Älä unohda noita hämähäkinseittejä Daniel... Varma tae että saatte laskutettua bonsait Vintage-lisällä...
        91. Miten Daniel oikeastaan sai vuokrasopimukseen Miyagin nimen, mutta ei omaansa? Oliko hän jo vuokrannut paikan vai ei?
        92. Onneksi olkoon Daniel. 50 prosenttia tyhjästä kuuluu nyt sinulle.
        93. Margaret näyttää kauhistuneelta kun Terry tekee bisneksiä vain "Kuten tavallista".
        94. Voisiko tulija tosiaan olla Mike Barnes? Oliko kutsuttuja muitakin, Terry?
        95. Mike ja Snake näyttävät olevan välittömät parhaat kamut.
        96. Mike aloittaa kiristämälllä Terryltä 50 prosenttia dojoista. Joka tapauksessa edes hän itse vetämässä näitä kahtakymmentä dojoa sanotaan Kreesen, Dennisin ja Snaken kanssa, tuskin riittäisi.
        97. You know... Taistelen paremmin kuin neuvottelen. Lopussa tosin otan turpiin ratkaisevalla hetkellä mutta ei mennä siihen vielä...
        98. Ostettu mestari? Erittäin vakuuttavaa...
        99. Muistakin se -klisee
        100. Mike on siis Terryn logiikalla täydellinen räyhääjä-sadisti?
        101. Sikari suussa sisällä viittaa siihen, että Terry taas valmistautuu sisätupakointiin.
        102. Danielin puheet taas kerran osoittavat, että hän ei ole hiffannut Miagin suurta filosofiaa.
        103. Ah...Danielilta siis puuttuu kyky ennakoida tulevaa.
        104. Miyagin "Yhtenä päivinä olet omillasi" klisee
        105. Miyagi siis rikkoi vieraita lajikkeita koskevia lakeja tuodessaan bonsain mukanaan Okinawalta.
        105. Daniel nyt osallisena rikoksen peittelyyn.
        106. Kataa...zzz
        107. Daniel siis avasi omin luvin Miyagin kirjeen? Todella fiksua käytöstä Daniel. Kirjesalaisuuden rikkominen. Ja tämän tyypin Miyagi halusi kumppanikseen liikkeessään.
        108. Mistä "uudellen harkinnasta" Daniel puhuu turnaukseen liittyen. Hän vasta äsken rikkoi Miyagin kirjesalaisuuden ja tuo vasta nyt turnaukseen osallistumisen mahdollisuuden esille. Siten asia ei ole vielä ollut tämän vuoden osalta pöydällä.

        Toisaalta käsikirjoittajat aika näppärästi ohittavat sen seikan, että All Valley turnaus on alle 18-vuotiaille. Daniel taitaa olla jo yli tuon iän, joten hän ei voine sen puoleen osallistua.
        109. Daniel on pakkomielteinen turnaukseen pääsystä ja tivaa Miyagilta, mikä TÄMÄN pulma on.
        110. Aina on sisäisen arvon kriteeri...
        111. Jos sattuisit muuttamaan mieltäsi -klisee

        Jatkuu...


      • BogBoomers

        Jatketaanpa taas. Tuli luvattoman pitkä tauko mutta nyt taas eteenpäin pyyhkimään kissalla pöytää...

        112. Mitään kiirettä ei ole -klisee
        113. Tuki nyt Daniel jo se lakkaamatta räpättävä suuri suusi. Etkö näe että Miyagi on keskellä luovaa prosessia eikä voisi välittää höpinöistäsi edes sen vertaa kuin minä itse?
        114. Vuokrahuoneisto on vielä aika lailla keskeneräinen, mutta Miyagi jo piirtelee bonsaita keskellä mentaalista Shangri La:ta.
        115. Mitä ihmettä ruukkuliikkeen näyteikkunassa lukee? Näkyvillä on loppu sanasta, jonka viimeiset kirjaimet ovat "tks".
        116. Myös...näyteikkunan voisi nimetä moderniksi taideteokseksi nimeltä "Pommikokoelma erämaassa" tms.
        117. Tietenkin näyteikkunan ohi kävelevä (ekstra)mies on vähemmistöjen edustaja.
        118. Tervetuloa muistelemaan Ghostia...
        119. Robyn Lively
        120. Olen melkein valmis -klisee
        121. Ei mitään kiirettä -klisee. (Daniel on klassinen beeta jolla on varaa olla tossun alla, joten ollos huoleton neitoseni.)
        122. Etuvasemmalla seinäkoristeena oleva (lattia?)matto näyttäisi olevan räikeässä ristiriidassa liikkeen olemattoman sisustuksen kanssa.
        123. Tuo näyttää olevan cool -klisee
        124. Jessica näyttää vaistoavan Danielin beetaluonteen ja siirtyy suoraan asiaan.
        125. Tervetuloa kulmille -klisee
        126. Tietenkin Daniel onnistui vuokraamaan juuri sellaisen huoneiston, jonka naapurina on nätin nuoren tytön pitämä pulju ja tuo tyttö sattuu rakastamaan bonsaipuita.
        127. Valokuvasilpomista -mustasukkaisuusmotiivilla
        128. Tietenkin Jessica on juuri nyt vähän viileissä väleissä poikaystävänsä kanssa, jotta Danielin beeta-hormonit saadaan hyrräämään.
        129. Tietenkään Jessica ei ole kiireinen tänä iltana ja käy melkein kuumana beeta-Danieliin. Kukapa ei haluaisi ympäristöön jossa nätit tytöt tuollain käytännössä tyrkyttävät itseään sinulle.
        130. Taustalla möykkäävä idiootti...Sori vaan, kaikki kuulivat jo ekalla kertaa.
        131. Jessica myös asuu juuri liikkeensä yläkerrassa, jotta Danielin olisi helppo tulla tapaamaan häntä.
        132. Daniel olisi ehdoton ykköshakija huohotuslinjalle palatessaan Miyagin luokse. Ainoa epäselvyys on johtuuko huohotus hänen haaveistaan Jessican suhteen vai kesän aikana kerätystä ylimääräisestä painosta ja rapautuneesta kunnosta.
        133. Daniel löysi taatelin? (engl. Date) No siitä kannattaakin olla innoissaan.
        134. Kiitä elokuvan käsikirjoittajaa treffeistäsi Danny. Hän epäilemättä on valkoinen ritari jonka mielestä on tärkeää antaa beetoillekin mahdollisuus.
        135. Miyagi löysi juuri sopivan tavan kaataa kylmää vettä Danielin niskaan antamalla tyhjän hakemuksen takaisin.
        136. Danielin valitus tittelistään edellisvuodelta (Jota hän olisi joka tapauksessa yli-ikäinen uusimaan.). Alun perinhän tarkoituksena turnaukseen osallistumisessa ei ollut titteli vaan Johnnyn jengin saaminen pois niskasta. Nyt Daniel vinkuu pääsyä tittelin perään. Tyypillistä Hollywoodilaista pinnallisuuden palvontaa. Kuten Dynastiassa (TV-sarja) kun Matthew Blaisdel palaa ensin kuolleista toteuttaakseen suurta rakkautaan Krystleen ja sitten seuraavaksi hän alentuukin tavallisen ahneen ryöstäjän tasolle.
        137. Terry Silver kommandona
        138. Karate-vakoilua
        139. Ilmiselvä miljonääri kuten Terry päättää itse tehdä tämän tiedusteluretken. Eikö hänellä ole muka varaa yksityisetsiviin?
        140. 442. jolla muuten ei ole mitään merkitystä katsojalle sinänsä jos ei tunne historiaa. Eikä elokuva pahemmin selitä aihetta.
        141. Terry sentään tajuaa (toisin kuin katsoja) miksi 442. on "täydellistä". (Jostain syystä Terry näyttää mieltyneen tuohon "Täydellistä" -sanaan)
        142. Mitä teet täällä -klisee
        143. Unohdin jotain -klisee
        144. Sori Miyagi mutta onkos sinulla toinen patsas tuomaan onnea kotiisi, kun kerran viet tuon liikkeeseen tuomaan hyvää onnea sinne.
        145. Hyvä pointti Daniel tuo asiakkaiden tuonti Miyagin onnenpatsaan avulla, mutta missäs vaiheessa sinä heräsitkään huomaamaan että yritys tarvitsee asiakkaitakin?
        146. Päätin noudattaa neuvoasi -klisee
        147. Haluan toiminnallamme olevan todellista sisältöä -klisee
        148. Se oli hyvä päätös -klisee
        149. Savupiipputupakointia
        150. Huomaa Danielin harhaiset muistelut hänen poistuessaan ovesta Miyagin kanssa.
        151. Daniel sanoo, että ei ikinä unohda "Polvea nivusiin" turnajaisissa edellisvuonna. Missä vaiheessa sellainen muka tapahtui?
        152. Minun on kerrottava sinulle tämä -klisee
        153. Saatat muuttaa mielipiteesi minusta -klisee
        154. En halunnut johdatella sinua (Kurja beeta vaikka oletkin) -klisee
        155. Se siitä pitkäaikaisesta yhteistyöstä Jessican ja Daniel-Miyagi duon välillä. Jessican on jo palattava kotiin.
        156. Älä suotta pyydä anteeksi aggressiivista lähestymistäsi, Jessica. You know...To love means never having to say you are sorry... Sitä paitsi se kaikki kuuluu käsikirjoitukseen, jotta osoitettaisiin että beetana olo on upeaa ja nätit tytöt heittäytyvät jalkoihisi kun vain beetaat tarpeeksi. Tyypillistä SJW-kamaa.
        157. Daniel ehdottaa Dutchiin menoa. Kuinka ollakaan Dutch sattui olemaan yksi Johnnyn jengistä. Kätevä silta osaan yksi.
        Jatkuu...


      • BogBoomers

        158. Jessica siis sattui juuri sopivasti olemaan kaksi kuukautta ehtiäkseen tutustua Danieliin ja sen jälkeen muuttaakseen pois ja tullakseen Danielin märäksi uneksi.
        159. Miyagin onnenpatsas on jo esillä ja pian nähdään miten hyvää onnea se tuo.
        160. Eikö Miyagi näytä karate-opettajalta? Maallikoilla usein on täysin epärealistinen käsitys karatesta jonakin taistelulajien kuninkaana. Mitä tulee kaduilla tappelemiseen, karate kuitenkin on lajina täysin beeta. Luultavasti pari vuotta treenannut nyrkkeilijä voittaisi helposti parikymmentä vuotta treenanneen karatekan dojon ulkopuolella. Esimerkiksi tällä sivulla on listattu kolme tehokkainta katutaistelussa käytettävää lajia:

        http://www.maxim.com/maxim-man/best-martial-arts-fight-guide-2015-12

        I. Krav maga (Israelista)
        II. Brasilialainen Jiujitsu
        III. Myau thai (Thainyrkkeily)

        Sorry Daniel ja muut... Ei karatea listalla. Toinen lista: 25 tappavinta taistelulajia katutappeluihin:

        http://list25.com/the-25-most-lethal-martial-arts-ever-created/5/

        Huom! Taas Krav maga on ykkönen. Krav maga -kid ei kai kuulosta niin hyvältä kuin Karate kid Hollywoodissa, joka edistää kuitenkin beeta-arvoja miehille. Vielä yksi listaus (maailman vaarallisimmat lajit; vastaanottajalle siis):

        http://list25.com/25-most-dangerous-martial-arts-ever-created/5/

        Judo ja aikido menevät karaten (ei ole päässyt listalle) ohi. Jälleen krav maga on korkealla listalla mutta tässä ei ykkösenä.

        161. Jessican ruukuntekoliike olikin klassinen "wax on wax off".
        162. Mike Barnes ja Snake cock blockereina... Kamoon pojat, tulitte paikalle juuri kun beeta-Danielilla oli toiveita fellaatiosta. Sikamaista...
        163. Daniel olisi jo valmis heittämään potentiaaliset asiakkaat pihalle. Varsinainen bisneskyky...
        164. Tulimme puhumaan kanssasi -klisee
        165. Beeta-Daniel on aika vapaasti Snaken kovisteltavissa alusta saakka.
        166. Miken "Mennään suoraan asiaan" klisee.
        167. Mikesta ei tulisi kaksista neuvottelijaa.
        168. Mike paljastaa liikaa suunnitelmasta. Ei Danielin ole mitenkään välttämätöntä tietää hänen rahallisesta tulevaisuudestaan. Nyt Daniel tietää (tai pitäisi ainakin) että joku rahoittaa Miken kampanjaa häntä vastaan. Tosin Daniel taitaa olla liian tyhmä ajatellakseen niin pitkälle.
        169. Minulla ei ole mitään todistettavaa -klisee plus minulla ei ole syytä tapella -klisee.
        170. Unohda se -klisee
        171. Miken käytös saa Johnnyn vaikuttamaan beetalalta vertailussa.
        172. Yltiöpäinen väkivalta on Snaken mielestä huvittavaa.
        173. Tee se itse klisee
        174. Barnesin raivari
        175. Voit unelmoida minusta -klisee. Ollos huoleton Mike. Jessica varmaan näkee sinusta pari painajaista ennen kuin ymmärtää sinun olevan leffan alfa-uros.
        176. No ainakin liikkeessä on onnea tuova patsas pitämässä hankalammat tunkeilijat kuin Mike ja kamut poissa...
        177. Nimittelyä
        178. Äitiskö opetti -klisee
        179. You know Snake... varmaan lohduttavaa tietää että tuo oli Miken "sävyisää käytöstä".
        180. Lisää kataa...zzz
        181. Mahtoikohan Terryn mainitsema mestari olla hänen ja John Kreesen oikea mestari? Mahdollista.
        182. Saavuin liian myöhään -klisee
        183. No onneksi Daniel tai Miyagi ei sattunut kysymään, mihin Kreese on haudattu. Tai etsineet kuolinilmoitusta lehdistä. Tai nähneet Kreeseä tämän kiiruhtaessa alussa heidän ohitseen Tahitin koneeseen. Onnekkaat sattumat ovat onnekkaita ja sopiva leväperäisyys sopivaa.
        184. Karate oli siis Kreesen elämä... ja Terryn mukaan siis myös kuolema.
        185. Hänen sydämensä vain murtui -klisee... myös... Hän ei vain kestänyt tuota kaikkea -klisee
        186. Hän oli oikeasti hyvä tyyppi vaikka nyt hän onkin ollut paha -klisee
        187. Kuten kaikki etevät huijarit, Terrykin sekoittaa sopivassa määrin totuutta valeisiinsa.
        188. Se on koettava itse -klisee
        189. Minäkin olen kokenut sen -klisee
        190. Jaarittelu tuosta 442:sta
        191. Hän aikoi tehdä sen itse -klisee
        192. Terryn ilme hänen poistuessaan Miyagin puutarhasta.
        193. Lisää kataa...zzz
        194. Ensin Jessica hehkutti että oli niin yksinäinen Losissa ja nyt käy ilmi että hänellä on täti siellä. Go figure...
        195. Tuo oli aika paljon pyydetty Danielilta tuo "Ole rehellinen" ottaen huomioon hänen ilmeisen taipumuksensa epärehellisyyteen tässä ja aiemmissa osissa.
        196. Sori Daniel. Luku 11 ei ole asteikolla 1-10. Hyvin beetattu tosin.
        197. Mahtaako hän(kin) pitää siitä -klisee.
        198. Daniel´s got some pot... (Pot = ruukku, marihuana)
        199. Minulla(kin) on jotain sinulle -klisee
        200. Daniel antoi Jessicalle (vertauskuvallisen) "pink slipin". Vaaleanpunainen lipuke on yleinen irtisanomisilmoituksen muoto. Symbolista.
        201. Tuo oli niin herttaista -klisee
        202. Snaken ilme hänen tullessaan ovesta.
        203. Snake korostaa hänen ja kamujen hämärähommaluonnetta sammuttamalla valot.
        204. Toivottavasti sinulla on hyviä uutisia -klisee
        205. Mike ryhtyy omatoimisesti maistelemaan pastaa
        206. Vandalismia ja beetakaratekointia
        207. Naisten lyöminen ei ole hyvä tapa, mutta Mike ei varmaan ole ikinä filosofoinut potkimisesta.
        208. Taikakarateka Miyagi saapuu pelastamaan Danielin (jatk)


      • BogBoomers

        209. Tappelun loppuvaihe on vähän epäselvä. Miyagi heittää Snaken lattialle, mutta tämä ehtii ennätysajassa autolle. Entä missä vaiheessa Dennis pääsi huomaamatta ovelle ja autoon?
        210. Miyagi päätti sopivasti potkaista Miken kavereidensa seuraksi. Sopiva sattuma on sopiva.
        210. Olet lopussa -klisee
        211. Nimittelyä
        212. Rämäpäistä ajamista
        213. Sekunti liian myöhään Amtrak olisi ainakin tilapäisesti vapauttanut nyhverö-Danielin ongelmista.
        214. Kumpi lienee karmeampaa. Danielin valitus vai Miyagin laulu.
        215. Danielin yltiöoptimismi on tarttunut myös Miyagiin.
        216. Danielilla on kerrankin pointti -Miyagi välttelee todellisia pulmia.
        217. Varkautta -no ainakin se lopetti Miyagin laulamisen.
        218. Miyagin Suuri Filosofi Syndrooma (SFS) pahimmillaan.
        219. You know Daniel... Ehkä olisi ollut parempi ottaa valokuva rikospaikasta eikä poistaa osia siitä (hakemus) ja kutsua poliisi paikan päälle katsomaan. Siten he eivät olisi ehkä pitäneet sinua aivan niin naurettavana.
        220. Daniel vuorikiipeilijänä
        221. Mukavaa Daniel kun olet pukenut noin räikeän värisen takin. Tekee helpommaksi Mikelle ja kumppaneille seurata etäältä.
        222. Daniel muka tietää mitä Miyagi ajattelee? LOL
        223. Rikollinen Daniel syyllistyy toisen omaisuuden anastamiseen ottamalla puun.
        224. Meidän ei varmaan pitäsi tehdä tätä -klisee.
        225. Jessican sopiva liukastuminen on juonen kannalta erittäin sopivaa.
        226. Kiristystä
        227. Daniel vihaa Mikea? Ja siksi tekee mitä tämä pyytää?
        228. Danielin itkupotkuraivari.
        229. Minun olisi pitänyt tietää -klisee
        230. Minun olisi pitänyt tehdä niin jo aiemmin klisee
        231. Dennis käyttäytyy kuten suolansa arvoinen kiristäjä. Kun hän sai haluamansa hän vaatii enemmän.
        232. Miken murtamisstrategian perusteellisuus
        233. Miyagi ei näytäkään kovin ilahtuneelta nähdessään Danielin ja bonsai-puunsa.
        234. Mahtoiko Miyagi pohtia miten Daniel oli onnistunut sössimään bonsai-retkensä niin perusteellisesti?
        235. En tarkoittanut että näin kävisi -klisee.
        236. Danielin itkupotkuraivari hänen kuultuaan että Miyagi oli jo ratkaissut välittömän rahoitusongelman.
        237. Daniel ei saanut kuulla miyagin suunnitelmasta rahoituksen järjestämiseksi, koska oli lähtenyt varastamaan tämän alkuperäisbonsaita...sucks

        Jatkuu myöhemmin.


    • BogBoomers

      Noniin, jatketaanpa sitten taas...

      238. You know, Daniel... sinulla näyttää olevan aika lailla tuota mainitsemaasi taipumusta tehdä impulsiivisia päätöksiä -jotka menevät pieleen.
      239. Mitä muuta minun olisi pitänyt tehdä -klisee
      240. Ai NYTKÖ sinun on oltava rehellinen Miyagin kanssa, Daniel. Nyt kun olet suoltanut tonnikaupalla valeita, kavaltanut Miyagin omaisuutta (bonsai) ja melkein tuhonnut sen ja ennen kaikkea, nyt kun olet kusessa ja tarvit Miyagin taas vetämään itsesi ulos.
      241. Kaikki tietävät jo keltaisen/oranssin vyöarvon karateka Daniel, että sinulla ei ole mitään jakoja ottelussa joten menisit suoraan asiaan.
      242. Mielenkiintoista, että siinä kun Danielille oli pakkomielle päästä uudelleen turnajaisiin, Miyagille näyttää hänen omien sanojensa mukaan tulleen pakkomielteeksi olla auttamatta Danielia noissa turnajaisissa. Go figure...
      243. Daniel ei tajua selvää "Ei" sanan merkitystä.
      244. Ei Daniel kukaan sinua ole tappamassa. Jopa Kreese ja Terry haluavat pitää sinut kyllä hengissä nöyryyttääkseen sinua ja Barnes nöyryyttääkseen sinua, vaikka hänelle se onkin vain rahakysymys.
      245. Vetelys-Daniel on ihan piipussa vaikka Jessica on vielä hyvissä voimissa. Ehkä sinun pitäisi laittaa Jessica sinne turnaukseen Daniel ja piileksiä hänen hameenhelmoissaan?
      246. You know, Jessica...Daniel on mestari vain siksi, että sääntöjä venytettiin hänen hyväkseen viime turnajaisissa eikä kukaan ole tarkastanut hänen taustojaan hänen yllättävän voittonsa jälkeen. Turnajaisiin piti olla ruskea vyö vähintään, mitä Danielilla ei ollut eikä ole vieläkään, joten oikea ratkaisu olisi tuomaristolta ollut antaa palkinto Johnnylle.
      247. Terryn auton kolaroitu eturauta. Kai hänen resursseillaan olisi ehjänkin löytänyt ja silti näyttänyt köyhältä.
      248. Hyvä huuli Terry. Daniel ei pääsisi voittajaksi edes korttelijuoksussa, veltostunut nyhverö kun on.
      249. Terry käyttäytyy kuin kuka tahansa soluttautuja. Tarjoaa tiedonpalasen Danielille ja vetää sitten tämän vaikutuspiiriinsä lisämanipulointia varten.
      250. Tällä saat etulyöntiaseman -klisee
      251. Juuri noin Daniel... Hyvä tapa alleviivata kypsymätöntä luonnettasi on käyttää tuollaista "kind of" ilmaisua.
      252. Minulla sattuu olemaan juuri se mitä tarvitset -klisee
      253. Daniel esittelee keltaisen vyön tason taitojaan nyrkkeilysäkin kanssa.
      254. Teknisesti Mike syyllistyy uuteen rikokseen, kun hän tulee Miyagin puutarhaan ja kieltäytyy poistumasta Danielin pyynnöstä huolimatta.
      255. Tein jo niinkuin halusit -klisee
      256. Oliko sinulle Mike noin iso yllätys, että Daniel teki rikosilmoituksen niistä pöllimistäsi puista ja nimesi sinut pääepäillyksi?
      257. Mike sanoo, että Danielilla ei ole todisteita hänen syyllisyydestään. Pari pointtia tähän liittyen. Miken ei tarvitsisi välttämättä todistella Danielille mitään. Toiseksi ne jotka yleensä vetoavat siihen, että todisteita ei ole, ovat usein syyllisiä.
      258. Sori vaan muuten Mike. Kyllä se tyhjäkin hakemuslomake todisteesta käy.
      259. Tekninen pahoinpitelyn yritys. Mike käy Danielin kimppuun ensin ja laittaa jalan tämän kurkulle.
      260. Terry "sattuu" sopivasti paikalle
      261. Mike ei enää muista rahoittajaansa?
      262. Miksi Terry oikeastaan käyttää kirjaa välissä? Lataisi vain Mikea suoraan tauluun.
      263. Daniel yllyttää taas (hieman jälkijättöisesti tosin) toisia rikokseen.
      264. Terry on huumorituulella selittäessään, että karate on puolustautumiseen.
      265. Daniel on niin tyhmä että ei tajunnut käsissään olevan kirjan olevan sama, josta Terry aiemmin puhui.
      266. Joo ei Danielille ole tarpeen kertoa kirjoista oppimisen rajoituksista, kun lähes kaikki hänen tekniikkansa ovat kirjoista opittuja kuitenkin.
      267. Terry sattuu vain sopivasti avaamaan dojon kun Daniel on nesteessä...
      268. Ei sitoumuksia Terryn dojolla...sure...
      269. Miksi nuo pari juippia kykkivät kiskojen päällä Danielin ajaessa liikkeen luokse?
      270. Minun on pyydettävä sinulta palvelusta -klisee
      271. You know Daniel... kannattaisi muistella Miyagin wax on wax off -temppua. Ethän sinä senkään jujua tajunnut ennen kuin Miyagi väänsi sen rautalangasta.
      273. Ei Daniel Miyagin tarvitse SINUN hyväksesi mitään tehdä. Sinähän se tässä itse nesteessä olet.
      274. Daniel on niin huonomuistinen, että ei muista Terryn selittäneen Jessicankin kuullen tuon jutun etupyyhkäisyistä.
      275. Mutta Daniel... Mitä tapahtui huumorintajulle?
      276. Niin ei käy uudelleen -klisee.
      277. Terryn kata näyttäisi olevan jostain kotoisinkin...
      278. Se olisi kunnia -klisee
      279. Hänen ei tarvitse tietää -klisee
      280. En sano mitään -klisee
      281. Minulla vain sattuu olemaan sinulle sopiva pukukin paikan päällä...
      282. Daniel Kobra Kai puvussa
      283. Olet parempi kuin luulinkaan -klisee.
      284. Terryn kakkosnelos-lautaukko
      285. Ei Daniel se 24-ukko ole siinä sinua huvittamassa vaan sinua nöyryyttämässä.
      286. Miten sinä Daniel siihen ukkoon muka jalkasi satutit. Lähikuvasta näkyy että osuit siihen jalkapohjalla.
      287. Kipua ei tunneta tällä dojolla -klisee.
      288. Pärjäsit hyvin Daniel -idioottina olemisessa.

      Jatkuu...

      • BogBoomers

        Mummo ja lumi...eikun eteenpäin. Spoileria edelleen myös:

        289. Vatsalihasliikkeitä sängyssä...vau Daniel sinähän melkoisen uskottava osaatkin olla...
        290. Daniel jatkaa valehteluuan Miyagille. Treenaa muka itse vaikka käy Terryn opetettavana. Lisätään tähän saman tien vale siitä, että hän ei tiennyt muka miten satutti jalkansa sekä vale olemattoman ystävän tapaamsisesta.
        291. Miyagi laajentaa puoskarintoimintaansa epämääräiseen jalkajauheeseen.
        292. Buddha provide...
        293. Miyagi-nostalgiaa
        294. Jotenkin omituinen tuo Miyagin ja Danielin yhteiskuva. Miyagi katsoo Danielia siinä kuin tämä olisi uusi rock-tähti ja ja Miyagi itse teinityttö.
        295. Terry sanoo hyväksi asiaksi kun Danielin jalka on parantuntu. Ilmeinen vale on ilmeinen.
        296. Kamoon Terry... Danielin ylösnousuliikkeessä ei ollut mitään erikoista. Tavallinen pysähdyksistä tehty ushiro (=taaksepäin)-ukemi. Jopa Danielin tasoinen keltavöinen karateka osaa sellaisen. Sinun itse pitäisi osata.
        297. Terry on oikeassa. Katalla ei voita turnausta. Paitsi Karate-kid maailmassa.
        298. Daniel holding the bag...
        299. Terry on kusipää Danielia kohtaan. Uskottelee että tämä voi harjoitella lyöntiä säkkiin, mutta pistää tämän taas viime hetkellä tikku-ukon luo.
        300. Tedrryn kusetus on niin ilmeistä, että jopa Daniel alkaa tulla epäluuloiseksi. Terry kuitenkin kääntää asian toisinpäin ja syyllistää Danielia tämän osaamattomuudesta.
        301. Terryn nauru 2
        302. Daniel taas rikosten poluilla. Tällä kertaa varastamassa Miyagin jauhetta...myös...itsepuoskarointia.
        303. Daniel ihan sattumalta osui heti kaapille, jossa Miyagin käärmeöljyjauhe?
        304. Ensinnäkin Miyagi: Talossa ei asu keitään muita kuin sinä ja nyhverö-Daniel, joten ei ole pakko esitellä itseäsi ovella. Toiseksi sinun ei pitänyt tulla lainkaan paikalle kyselemään hankalia kysymyksiäsi. Jos Daniel haluaisi vastata niihin hän olisi tullut itse kertomaan asioista eikä varastamaan jauhettasi, johon sinulla varmaan ei ole FDA:n lupaa.
        305. Miksi teet tämän itsellesi -klisee
        306. Kehäpäätelmiä
        307. Terryn oppien toistamista
        308. Miyagi on tosiaan tekopyhä tässä jutussa. Ainoa järkevä syy miksi Daniel on ruhjoutunut päivä toisensa jälkeen on liian kova treenaaminen. Ja Miyagi voisi lopettaa sen antamalla Danielille opetusta.
        309. Kataa...zzz
        310. Terryn nurinkurinen rationalisointi. Terry ei ole idiootti kun teki tuon rationalisoinnin mutta Daniel on, kun meni siihen mukaan.
        311. Danielin rystyset vuotamassa verta.
        312. Itse asiassa et saanut toista 24-jalkaa poikki.
        313. Ja Daniel valmistui Terryn "Ryhdy idiootiksi" dojolta.
        314. Terryn luuserivärväyskiertue plus Danielin vakoilu.
        315. Terry on kusipää tuntematonta luuseria kohtaan. Ottaa tältä tupakan suusta.
        316. Terry väittää Danielin kertoneen aikeistaan tulla yökerhoon. Kaasuvalotekniikkaa...
        317. Luuserin iskurepla ei vaikuta erityisen omaperäiseltä.
        318. Itse asiassa Daniel, Jessicalla on jo poikaystävä joten sinulla ei ole päätäntävaltaa siinä kenen kanssa hän iltansa haluaa viettää.
        319. Väkivaltainen baarirähinöitsijä Daniel...syyte olisi pahoinpitely.
        320. Lisäksi...pakeneminen rikospaikalta.
        321. Terryn osalta...yllyttäminen rikokseen.
        322. Luuseri sai häädön kun Daniel rötösteli.
        323. Kaiteen yli hyppimistä.
        324. Se oli upeaa -klisee.
        325. Danielillako ei ollut vaihtoehtoja muuta kuin murtaa Luuserin nenä? Katsotaanpa mahdollisia vaihtoehtoja:
        I. Myöntää tappio kuten beeta joka Daniel on ja mennä kotiin.
        II. Puhua järkeä luuserille
        III. Ilmoittaa kerhon henkilöstölle Luuserin häiritsevän.
        326. Kuka siellä on klisee
        327. Onko montakin vaihtoehtoa kuka oven takana on Jessica? Sen jälkeen kun valittelit että sinulla ei ole ystäviä Losissa.
        328. Daniel kieltää edelleen kaiken vastuun viimeisimpään rikokseensa.
        329. Jessican viittaus paljon mielenkiintoisempaan filmiin.
        330. Ja Jessica tietenkin meni täysillä Danielin itsesäälipurkaukseen...
        331. Myös...olen menettänyt kaiken -klisee
        332. Tietenkin Jessica haluaa olla beeta-karateka Danielin ystävä. Sehän on käsikirjoituksessa. Sitä paitsi... To love means never having to say you are sorry...
        333. Sankari kuulee hyviä uutisia itsestään välikäden kautta -klisee
        334. Kaikki muuttuu kun hän kuulee tästä -klisee
        335. Se on jo myöhäistä klisee
        336. Säälipusu
        337. Kaikki menee hyvin -klisee
        338. Danielin itsesäälikohtaus Miyagin kanssa ja puhelimessa on niin mielenkiinnoton että sitä ei edes viitsi kommentoida lähemmin. Ainakaan nyt.
        339. Daniel hiiviskelemässä Terryn Dojolla
        340. Daniel vieläkin kieltää vastuunsa yökerhon Luuserin pahoinpitelystä.
        341. Olet minulle (Kuitenkin) velkaa -klisee
        342. Tietenkin sinä luulit Terryn auttavan sinua ja vielä omasta halustaan, koska olet niin kertakaikkisen tyhmä, Daniel. Jopa Miyagi on jo älynnyt kuka sinua on kusettanut.
        343. Et voi pakottaa minua -klisee
        344. Mike barnes jump scare. Siinä ja siinä, koska jump scaret yleensä ovat pelottavampia ja yllättävämpiä kuin Miken kävely ulos takahuoneesta. Mutta annetaan tunnustusta ja myönnetään että hän osaa pelotella.


    • BogBoomers

      345. You know Daniel...ehkä Terry ja Mike ovat molemmat hulluja, mutta miten se auttaa sinua.
      346. Danielin vaihtoehdot siis ovat:
      I Tappele Miken kanssa nyt ja turnajaisissa
      II Tappele Miken kanssa joka päivä

      Kukapa voisi olla kadehtimatta tuota tilannetta.
      347. Lisää nimittelyä...puolin toisin
      348. John Kreese jump scare
      349. Terryn nauru 3
      350. Ei mitään pelättävää Daniel... näetkös...nyt jo Kreese nauraa makeasti.
      351. Daniel näyttää siltä kuin olisi tosiaan uskonut Terryn valeen Kreesen kuolemasta.
      352. Miten muuten Kreese oikeastaan tiesi olla paikalla? Siis että Daniel tulisi käymään. Oliko hän paikalla vain sattumalta? Mutta kun Terryllä oli dealinsa Danielin kanssa, Kreese riskeerasi tulla nähdyksi ja suunnitelman paljastumisen.
      353. Teknisesti Terry uhkailee Danielia väkivallalla.
      354. Ja väkivalta jaksaa naurattaa edelleen...
      355. Miksi Mike tönää Danielin juoksemaan ovesta ulos? Mistä hän päätteli että tämän piti päästä niin helpolla? Kreesehän halusi heti nähdä lisää.
      356. Hieman huomiota herättävää ravata valkoisessa karatepuvussa kadulla jopa tuohon aikaan yöllä Mike.
      357. Miten Miyagi muka jaksoi heittää Miken noin isossa kaaressa sisään...? Myös Mike Barnes kirjaimellisesti sisäänheittotuotteena.
      358. Myös...taikakarateka Miyagin paluu.
      359. Miyagikin näyttää siltä, kuin olisi luullut Kreeseä kuolleeksi.
      360. Kun Mike aikaisemmin ryntäsi kadulle, hän oli paljain jaloin. Kun Miyagi paiskaa hänet seinää vasten, hänen jalkansa käy ylhäällä ja hänellä näyttää olevan kengät jalassaan.
      361. Tietenkin Mike kaatumistaan tajusi järjestää dojolle tunnelmavalaistuksen.
      362. Hei Terry ja Kreese... Taisitte unohtaa kumarruksen taikakarateka Miyagille.
      363. Barnes makaa lattialla pää poispäin katkaisimista, vaikka hänen liikesuuntansa Miyagin heittäessä oli katkaisinten suuntaan.
      364. Hihojen käärimistä. Kreesellä tosin ei ole hihoja joita kääriä, joten hän pääsee helpolla tavallaan näin huijaamalla.
      365. Viimeksi kun näin Kreesen ja Miyagin yhdessä, he eivät vaikuttaneet ystäviltä. Go figure...
      366. Nyt Kreese... ihan koska tahansa haluat näyttää karatetaitojasi, nyt on hyvä tilaisuus.
      367. ...tai sitten ei
      368. Terryn ilveily Miyagille. Pohjustus kliseelle, että se nauraa parhaiten joka nauraa viimeisenä.
      369. Nyt Miyagin selän takana piileskelevä nyhverö Daniel on palannut dojolle.
      370. Mike ihan koska tahansa haluat jatkaa Danielin nöyryyttämistä, nyt olisi tilaisuus siihen. Miyagi on jonkin aikaa kiinni Terryn kanssa.
      371. Tietää onnettomuutta rikkoa peili, Miyagi.
      372. Terry saa maalitölkin niskaansa. Mitä ihmettä tölkki yleensä tuolla teki? Sopivin maalitölkki ikinä. Kun muuten katsoo tarpeeksi tarkasti, huomaa että maalitölkit eivät itse asiassa tipu alas saakka.
      373. Miyagi viimeistelee nyt "Se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa" -klisen
      374. You know Miyagi...Terry ja Kreese eivät välttämättä tarvitse enempiä syitä vihata sinua ja Danielia, joten kannattaisiko vain poistua paikalta.
      375. Daniel siis on sitä mieltä, että Miyagi muistetaan, mutta ei Terryä tai Kreeseä. Ihankos tosi? Terryllä on paljon rahaa ja varaa ostaa näkyvyyttä. Ellei Daniel sitten aio tehdä kurkea ja päästä uudelleen otsikoihin.
      376. Terryn nauru 3
      377. Kataa...zzz
      378. Mike muistaa "viimeistellä" Dennisin harjoitusottelussa.
      379. Buddhalaisrukouksia
      380. Miyagin SFS ilmenee taas verratessa Danielia bonsaihin.
      381. Minä luotan sinuun -klisee
      382. Buddhalaisrukouksia bonsain edessä
      383. Et sinä sitä bonsaita enää tässä leffassa näe, Daniel.

      Jatkuu myöhemmin loppuottelun kommentoinnilla...

      • BogBoomers

        Kohti finaalia...kirjaimellisesti:

        384. Turnauksessa Terryn PR-suunnitelma näyttää hieman kusevan. Miten hän olettaa että ihmiset tulisivat Kobra-Kain asiakkaiksi kun Mike jatkuvasti rikkoo sääntöjä riehumisellaan?
        385. Sääntöjen rikkominen ja väkivalta näyttävät olevan aina yhtä hauskoja Kreesen ja Terryn mielestä.
        386. Ai nivusiin pitää potkaista kaksi kertaa ennen kuin menettää pisteen. Myöhemmin sääntörikkomus aiheuttaa suoraan pisteen menetyksen.
        387. Mike kuulostaa ihan homolta puhuessaan Danielille viimeisen ottelun (ennen Danielin kanssa käytyä) jälkeen.
        388. Kobra-Kai t-paitoihin on ihan oikeasti painettu sanat "Ei armoa".
        389. John muuten taitaa olla sarjan suosituin miehennimi. Tietenkin myös Turnauksen juontajalla on tämä nimi.
        390. Miten Terryn ensimmäinen lause kuulostaa siltä kuin hän olisi ammattimainen prostituoitu?
        391. Terryn mukaan siis hänen ketkut bisneksensä eivät ole mitenkään vaikuttaneet siihen mitä hän tänään on.
        392. Terryn puhe vaikuttaa siltä, kuin hän kertoisi jostakusta toisesta.
        393. Jos Kreese on "suurin" karateka jonka Terry on tavannut, kuka haluaisi tavata niitä vähäisempiä. Kreese on siis:
        - yllyttänyt oppilaitaan riehumaan dojon ulkopuolella
        - kannustanut tarpeettomaan väkivaltaan
        - pahoinpidellyt ainakin yhtä oppilaistaan
        - kehottanut oppilaitaan rikkomaan turnaussääntöjä
        394. Terry jättää suunnitelmassaan Danielin kurmoottamiseksi ihan liikaa sattuman varaan (Kts "Pelisuunnitelman" selostus Mikelle). Okei Mike on paljon keltaisen vyön karateka Danielin yläpuolella ja luultavasti voittaisi tämän normaalissa erässä. Miksi riskeerata silti äkkikuolemaa yhdellä iskulla? Eikö Terry ole kuullut ikinä moukan tuurista?

        Edelleen olisi tietenkin se mahdollisuus, että Barnesilla on piste kasassa kun aika loppuu. Sekin romuttaisi pelisuunnitelman, mutta ei niin totaalisesti kuin häviäminen äkkikuolemalla.
        395. Tämä puhe vahvistaa käsitystäni siitä, että Terryllä on pakkomielle kärsimyksen suhteen.
        395. Mike on niin pidetty, että Danielin takana istuva sinipaitainen pikkupoika näyttää tälle peukut alaspäin merkkiä.

        Poika tosin ei taida tietää ironiaa, että tuo peukut alas merkki kuoleman merkkinä on Hollyweird-keksintö. Roomalaisethan areenalla antoivat merkin peukut YLÖS jos halusivat ihmisen tapettavaksi.
        396. Maininta, että kyseessä on alle 18v mestaruus. Silti ilmeisen yli-ikäinen Daniel on osallistumassa. Entä Mike? Onko hän ilman huoltajan suostumusta (alaikäisenä) matkustanut kotoaan Losiin ja ottanut vastaan Terryn työtarjouksen? Nämä kohdat käsikirjoittaja kätevästi ohittaa.
        397. Itse asiassa, toisin kuin juontaja väittää, Daniel TARVITSISI esittelyn ilmiselvänä huijarina. Hän on yli-ikäinen ja Turnaus ei ole hänen tasoisilleen keltaisen vyön karatekoille. Siten Daniel pitäisi diskata ja viime vuodenkin mestaruus ottaa häneltä taannehtivasti pois.
        398. Miken tsemppaaminen näytetään kahteen kertaan?
        399. Kuinka sopivaa. Itse Pat Johnsson päätuomarina. Ja minä pidän sinua silmällä erityisen tarkasti Barnes, koska tiedät minun olevan vihamielinen sinua kohtaan sen kirjoittamani "Karaten paha poika" lehtijutun perusteella.
        400. Pat setä vahvistaa sen, että ottelusäännöt menivät nyt ankarammiksi kuin aiemmin. Barnes potkaisi aiempaa häiskää nivusiin ja varoitettiin että jos tekee jotain vastaavaa uusiksi, niin piste menee. Nyt menee piste suoraan? Go figure...
        401. Barnes ei vaivaudu kumartamaan. Ja Terry ajattelee vetonaulakseen tätä tyyppiä, joka ei välitä noudattaa edes yksinkertaisia ottelusääntöjä.
        402. Aloitusmerkin jälkeen varsin kuvaavasti keltaisen vyön karateka Danielilla on puolustava alkuasento, kun taas Mikella on hyökkäävä alkuasento (Paino etujalalla).
        403. Daniel oli unohtanut, että sai viime vuonna varoituksen ringistä pakoilemisesta.
        404. Näyttää siltä, että Barnesin ensimmäisen osuman jälkeen Daniel taas pakoili ulos kehästä. Kuinka ollakaan Pat päästää hänet villaisella.
        405. Daniel tietenkin menee nivuspotkun uhriksi.
        406. Snake ei tajua pysyä poissa matolta ja joutuu Danielin "vasta-iskun" kohteeksi. Sankari viime voimillaan hyökkää vihollista vastaan -klisee.
        407. Terry ja Kreese näyttävät lähinnä huvittuneilta Snaken häröilyn jälkeen.
        408. Mike siis päättä riskeerata osuman Danielin päähän ollessaan 0-0 tilanteessa? Käsikirjoittajan logiikan mukaan osuma johtaisi hänen diskaukseensa.
        409. No onneksi Mike siis päättikin viime hetkellä lyödä Danielia rintaan. Sopiva mielenmuutos on sopiva.
        410. Barnes on kaksinkertainen kusipää Danielia kohtaan. Mottaa päähän tuomarin julistettua katkon uudelleenryhmittymistä varten.
        411. Nyhverö Daniel jatkaa kehästä pakoiluaan -tällä kertaa suoraan Terryn syliin.
        412. Terry uhkailee laittomasti Danielia. Myös Terryn pakkomiellettä kipuun ja kärsimykseen.
        413. Mike on kusipää Danielia kohtaan -tönää uudelleen päin Terryä.
        414. Ilmeisesti Terryn ja kumppaneiden takana olevat lapset ovat kuuroja kun eivät kiinnitä huomiota Terryn puheisiin.
        Jatkuu...


      • BogBoomers

        415. Epärealismia. Tuollainen kirvespotku selkään kuin Miken Danielille tarjoilema varmaan aiheuttaisi enemmän kuin voihketta ja muuta nyhveröintiä.
        416. Daniel on liian tyhmä moneen asiaan, Terry.
        417. Nyt Daniel on jo taantunut nyrkkeilysäkin tasolle. Olisikohan hänelle pitänyt tehdä huumetesti ennen Turnausta?
        418. Miken kommentit edelleen herättävät epäilyksiä että hän voisi olla homo. Kutsuu Danielia "kultaseksi".
        419. Nyt Daniel on jo alistunut tappioon, kun taikamanageri Miyagi tulee paikalle.
        420. Miyagin SFS:ää... Ei ole muuta pelättävää kuin pelko itse...
        421. Mitä sinä haluat minun tekevän -klisee
        422. Aika päästää Danielin "paras karate" ulos. Ai sekö joka on opittu kirjoista ja NMKY:ssä joka vei hänet suunnilleen keltaisen vyön tasolle?
        423. Barnes ei ilmeisesti ole kuullut, mennessään ärjymään vielä matossa olevalle Nyhverö-Danielille, siitä periaatteesta että kun vihollinen on menossa itsetuholle, häntä ei kannata häiritä.
        424. Muutenkin tuo on aika lailla ylilyönti Barnesilta...myös...selkärangaton kohentuu saatuaan haukkumisia -klisee
        425. Erotuomarit tietenkin antavat Miken huutaa solvauksiaan kaikessa rauhassa.
        426. Kataa...zzz
        427. Miksi tappoiskuun valmistautunut Mike yleensä päätti pysähtyä kesken ryntäyksen? Danielin häröilyä ei vielä hänen ollessaan iskuetäisyydeltä tunnistanut kataksi ja hänellä olisi ollut riittämiin aikaa.
        428. Terry joutuu muistuttamaan ammattilaisrähinöitsijälleen siitä, mitä varten tämä on kehässä.
        429. Kataa tai ei kataa, Mikella olisi ihan hyvä paikka iskeä ratkaiseva isku. Sopiva, ylenmääräinen epäröinti on sopivaa...
        430. Sen sijaan, että käyttäisi etäisyyttä hyväkseen ja käynnistäisi hyökkäyksen kauempaa jaloilla, Mike tekee "Dutchit" ja hyökkää lähietäisyydeltä.
        431. Liian hyvä tilanne jopa keltaisen vyön nyhverön missattavaksi...
        432. Yleisön joukossa osalla yleisöä on punaiset vyöt karatepuvuissaan. Taso näyttäisi siis olevan alle ruskean vyön, mikä ihmetyttää kun vähimmäisvaatimus on ruskea vyö.
        433. Koska kata turnauksessa on kiellettyä, niin voitto pitäisi mennä Mikelle. Nyt Daniel hyötyy siitä kun on Pat Johnsson päätuomarina. Sama Pat Johnsson siis, joka osassa 1 pelasti Danielin Kobra-Guyden kiusaukselta ja joka kirjoitti sen Mikea demonisoivan artikkelin.
        434. Kreesen ilme hänen tajutessaan Danielin "voittaneen".
        435. Yleisön joukossa on kusipää Terryä kohtaan. Heittää t-paidan tämän niskaan.
        436. Kuulutus lopputuloksesta pitäisi olla, että Daniel oli ensimmäinen joka huijasi tiensä voittoon kahtena vuonna peräkkäin.
        437. Kreese menee rähinöimään yleisön kanssa. Huonoa häviämistä edelleen.

        Tässä lieneekin oleellisin tältä kolmannelta osalta leffasarjaa. Uskomatonta kyllä sarjasta tehtiin vielä neljäs osa, jossa aidon Girl Powerin kunniaksi Miyagin oppilaaksi tulee nyhverö-huijari Danielin sijaan -tyttö. O tempora o mores...


    • Anonyymi

      Lässyn lää en jaksanut lukea koko pätkää. Hyvä leffa mutta mikä helvetti on se kiai, jota Terry Silver toistelee? "assaa"? Kuulostaa siltä, että käsikirjoittaja olisi vaan kirjoittanut asdf siihen kohtaan ja se päätyi ohjaajan käsiin. Silver ei edes osaa huutaa kiaita vatsanpohjasta, kuten se kuuluu tehdä vaan kurkusta lausuu kuin runoa. Danielillakin kiai on aika ankea. Kreese huutaa kiain oikein. Eikä kiaissa tarvitse sanoa "kiai" vaan usein se on "ei", "joo", "too" tai jotain muuta riippuen tilanteesta. Tämä siis ei perustu vain karate en vaan japanilaisiin yleensä. Naisten kiait muuten on aina tosi hämmentävää kuunneltavaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe