Aihe

Mihin menee AA-ryhmän rahat??

KukaanEiMukaTiennyt

Ryhmämme rahastonhoitaja lähettää vuokran ja sähkölaskun jälkeen rahaa jonnekin AA:n keskuskomiteaan ja rahasumma on sitten luettavissa Ratkaisu-lehdestä. Mikä tämä rahareikä on?

Järjestelmähän on tietääkseni voittoa tavoittelematon ja vapaaehtoisvoimin pyörivä, joten palkkauskustannuksista on turha puhua. Jokuhan tässä pakostakin nettoaa ryhmäläisten rahoilla. Onko AA sittenkin amerikkalainen pyramidihuijaus?

Asiaa ryhmässä kysyessäni minun käskettiin vaieta tai lähteä takaisin kentälle - toistaiseksi olen ollut vaiti.

6

60

  Vastaukset

  • Tuoda tuoda. Voisitko vähän valaista mistä on kysymys? Onko AA maksullinen ryhmän jäsenille???

   Eikös AA eli Alcoholics Anonymos, Nimettömät alkoholistit tartte fyrkkaa muuhunkin kuin toimitilojensa sähköön ja vuokraan. Kait siellä joskus siivotaankin. Kuka maksaa pesuaineet, vesilaskun, lattialuutun....
   Heillähän on myös julkaisuja, videoita, lehtiä ja kaikenlaista aineistoa. Ei nekään ihan ilmaiseksi synny, vaikka ne sitten niiden ostajille jotain maksaisivatkin. Vai onko AA:lla jo kustantamot, painotalot ja kaikki omasta takaa. Onko postimerkit ja kirjekuoretkin syntyneet omasta verstaasta. Listahan on loputon. Kaikkeen tarvitaan rahaa, tavaraa, ulkoa ostettuja palveluja vaikka kuinka olisi lahjoittajia ja vapaaehtoisiakin tekijöitä. Firmalla on oltava myös joitain lainkin edellyttämiä toimia ja kaikki maksaa.

   Kyllä jossain täytyy pankkitili olla kaiken pyörittämistä varten? Ei sentään aivan kädestä suuhun elämällä moista puljua pysty pyörittämään.

   Onko sinun oletuksesi, että tili on paisunut liiallisuuksiin ja vapaaehtoiset lahjoittajat syytävät kyseiseen laariin rahaa yli tarpeen ja sitten ne fyrkat katoavat jonnekin muualle kuin mitä oli tarkoitus? Kait tuommoinen voittoa tavoittelematonkin lafka jonkun veroselvityksenkin antaa.
   AA-ryhmäläisiltä/asiakkailta en tiedä maksuja perittävän. Olenko väärässä.

   En tunne kyseistä järjestöä. En asetu asiassa puolesta enkä vastaan. Aattelen vain maalaisjärjellä. Ota ihmeessä asioista selvää, jos mieltäsi kovasti kaihertaa. AA-ryhmän kokoushan käsittelee tietääkseni muita kuin tämän kaltaisia hallinnollisia asioita. Suomi24 keskustelupalstakaan ei ole juridisessa mielessä oikea paikka epäilyäsi setvimään. Syystä tai toisesta syntynyttä kaunaa ja närää voi tietysti täällä yrittää lievittää ja kysyäkin voi aina.

  • Keskity oman alkoholismisi hoitoon! Tajunnet itsekin, että höpinäsi on itsepetosta, jolla koetat saada jatkoaikaa juomisellesi.

  • Kirjoitit: Jokuhan tässä pakostakin nettoaa ryhmäläisten rahoilla.

   Sinun rahojasi siellä ei ole!
   Vai luuletko sinä onneton, että he jotka toimintaan varojaan antavat tarkoittavat ne sinun ryyppyrahoiksesi.

   Keskitypä tosiaankin siellä ryhmässä siihen minkä vuoksi se on olemassa myös sinua varten ja jonka vuoksi muutkin sinne tulevat. Älä lähe kentälle! Pärjäile! Kyllä se siitä.

  • Meillä kaikilla juopoilla oli kova halu muuttaa ensin koko maailma meidän ympärillämme, ja vasta sen jälkeen olisimme itse olleet valmiita muuttumaan.
   Ja niin kauan jouduimme juomaan, kunnes tajusimme että se muutos lähteekin meistä itsestämme. Ja että kyllä se maailma muuttuu sitten perässä.

  • Keskustoimisto kustantaa sitä Ratkaisu-lehteä ja muun A-A:n kirjallisuuden painatusta.

  • Vuosikokouksessa, joskus kevättalvella on saatavana tilinpäätös ja vuosikertomus. Silloin on myös kyselytunti, joka on aika vilkas, kun jäsenet kyselevät yksityiskohtia rahojen käytöstä.

   Tiedotuksia-lehdessä on kuukausittain tiedot ryhmien lähettämistä rahoista.

   Jos epäilet, että rahat menevät vääriin tarkoituksiin, voit olla pistämättä lippaaseen mitään, tai vain sen verran, mitä juomasi kahvin omakustannushinta on.

   On myös ryhmiä, jotka eivät tue toimistoa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   43
   5228
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   46
   3940
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   228
   2896
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   43
   1922