Velkojen kuittaus itsemurhalla?

idiootti93

Olen 23-vuotias mies enkä loppuun tulleen pikavippikierteen voi koskaan palata enää normaaliin arkeen. Itsemurha tuntuu hyvältä ratkaisulta. Olen miettinyt jo tekotavan. Rekkaa päin en voi ajaa koska sivulliset joutuisi vaaraan ja ajattelen kuskia. Se konsti on kohtuu varma ja se tapahtuisi/tapahtuu mikä on mielessä. Sukulaiset surevat pitkään mutta ei voi mitään. Kun ei ole järkeä jatkaa.

18

1287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cjodwjivwrvniwrijv

      Jos olet työssä, sinulla saattaa omassa kunnassasi olla mahdollisuus sosiaaliseen luottoon, jolla voisit maksaa vipit pois. Toinen mahdollisuus on Takuu-Säätiön takaus pankin järjestelylainalle. Molemmat tahot vaativat takaisinmaksukyvyn eli lahjaksi rahaa tai takausta eivät anna.

      Jos et ole työssä, lopeta pikavippikierre päästämällä kaikki ulosottoon. Saisit samalla mielenrauhan.

      http://stm.fi/toimeentulo/sosiaalinen-luototus

      http://www.takuusaatio.fi/hae-apua

      Takuu-Säätiöllä on myös puhelinneuvontanumero ja chatti http://www.takuusaatio.fi/hae-apua/talous-ja-velkaneuvontapalvelut/takuu-saation-neuvonta

    • eräs.äiti-ihminen

      Lue nuo ylläolevat linkit. Niissä oli käytännön neuvoja. Toivon myös, että sinulla on joku ystävä tai läheinen, jolle voit kertoa asiasta, että saisit tukea ja jaksaisit alkamaan järjestelemään asioitasi.

      Koko sydämmestäni toivon, että selviät eteenpäin. Älä anna periksi.

    • selviättästä

      Hei sinä 23 vuotias.
      Sinä olet vielä nuori. Vaikka nyt tuntuu että seinä on noussut eteen, on sulla elämää vielä jäljellä PAAAAALJON.

      Minä olen yli 60 vuotias ja ollut ulosottokierteessä vuodesta 1998. Sinä olit silloin 5v.

      Aluksi yritin selvitä veloistani, mutta kun laskin, ettei siitä tule mitään, lopetin työnteon. En siksi ole päässyt mihinkään velkajärjestelyihin enkä ole saanut mitään Takuu-säätiön lainoja.

      Elämäni oli 20 vuotta sitten auvoista. Oli rahaa, hyvät työt, asunnot ja perhe.
      Vaan ei ole ollut enää aikoihin.

      Itsemurhaa olen yrittänyt kahdesti. Ei onnistunut. Kolmatta kertaa en enää uskalla ja en enää haluakkaan.

      Elän päivärahoillani ja asumistuillani juuri ja juuri. Jopa uuden pyöränkin ostan 2 vuoden välein.

      Odotan eläkettäni jonka saan ensi vuonna. Silloin alkaa ulosotto ottamaan minulta noin 70 euroa/kk:ssa. Se ei kata kuin 1/50:s osan velkojeni koroista. Mutta jos sen kiusan haluavat tehdä niin tehköön. Haen sitten lisää sossuapua.

      Sulla ei kait ole perhettä? Sulla ei kait ole vielä edes ammattia, eikä omaa asuntoa?
      Voit ihan hyvin aloittaa elämäsi uudelleen vaikka sitten kun nuo velat tulee vanhoiksi.
      Tee jotain pientä viraapelia ennen sitä ja laita säästöön vaikka 20 euroa/kk:ssa ja tee sitten vaikka pieni risteily tai osta pyörä.

    • myriam77

      Sinulla ei ole mitään syytä puhua itsarista!!!

      En minäkään suunnittele itsaria vaikka minulla on yli 50 000 euroa velkoja ja kulutusluottoja, enkä pysty maksamaan mitään niistä, koska olen tukirahoilla ja vähäisessä osa-aikatyössä. Elämässä on muutakin kuin raha. Ja sitäpaitsi et voi etukäteen tietää mitenkään jos vaikka saisit velat maksettua joskus, ehkä piankin.
      Pikavippi kierre ei riitä perusteeksi itsemurhalle, ei alkuunkaan.

      • aloittaja_

        Eipä elämässäni muutakaan ole. Kavereita ei ole, ei koulutusta, ei seurustelua, ei työkokemusta ja pienestä sairaseläkkeestänikin nyt aletaan ulosottaa. En näe mitään syytä jaksaa tätä paskaa vielä vuosikymmeniä.


      • myriam77

        Minun mielestä sinulla on monia hyviä asioita elämässäsi :)

        1) Olet nuori ja kaikki on mahdollista vielä. ( Olisipa mukavaa olla noin nuori...eikä 39-v.) Toistan vielä, ettet voi tietää tulevaisuudestasi, se voi olla vaik miten hyvää...

        2) Ei seurustelua? Kuulostaa suht hyvältä....Ainakin jos vertaa siihen että olen ollut jo monta vuotta ihastunut yksipuolisesti yhteen tiettyyn ukkomieheen , enkä voi yrittää miestä koska sen vaimo on tuttavani ja todella hyvä ihminen...

        3) sairaseläkkeellä ei varmaan ole kivaa, kun on joku sairaus, mutta ainakaan eläkkeellä olevaa ei työkkärit ja sossut ahdistele, ja se on paljon jo! Minulle ei maksettu sossun toimesta edes lakisääteisiä tukia ja elin puolivuotta aikoinaan täysin ilman tukirahoja tai mitään ja siksi velkaannuin.

        4) Tiedäthän että voit saada toimeentulotukea jos sinulla on pieni eläke ja esim. asumistukikin, näitä tukia ei ulosotossa huomioida lainkaan eli ei ulosoteta. Ja toimeentulotuki korvaa sen summan mikä eläkkeestäsi ulosotetaan. Joten tulosi eivät pienene ulosotossa, ellei sinulla ole jotain muita tuloja lisäksi. tt-tuki haetaan kelasta 2017 alkaen, jo nyt voi laittaa kelaan hakemuksen. Yes! pääsen minäkin kunnan sossutantasta eroon...

        5) Ei koulutusta, työkokemusta? Ehkä lähtisit opiskelemaan tai kukaties ideoisit omaa yritystä? minulla vain lukio/yo, mutta yritys mielessä ja siihen ei kukaan kysele työkokemusta.

        6) Ei kavereita? Eipä ole, ainakaan hyviä ystäviä, minullakaan koska en ole vaikeuksien ja ahdistuksen keskellä juurikaan jaksanut pitää yhteyttä vähäisiin kavereihini.

        Ei ole tarkoitus vertailla kellä menee huonommin, mutta kerrompa vielä mitä kaikkea minulle on tapahtunut viime vuosina: 2 rakasta läheistä kuoli, minulla oli peräti 2 home asuntoa, asumisen aikana puhkesi yksi jos toinenkin pysyvä sairaus, neljä sukulaistani on nyt vakavasti sairaita, joista 2 on hyvin läheistä, yksi sukulaisistani on henkisesti väkivaltainen ja olen ollut kyttäyksen ja häirinnän uhrina koko elämäni, muut sukulaiseni ovat ihania mutta kuinka moni heistä on enää elossa ja miten kauan? kotitontiltani jouduin muuttamaan pois ja rakas kissani kuoli. miten paljon voi vastoinkäymisiä osua yhdelle ihmiselle?

        Olen kyllä ajoittain vaipunut synkkyyteen kun vaikeudet ovat tuntuneet musertavilta, mutta nykyään tuntuu siltä että tulevaisuus voi olla hyvääkin, vakken olisi pari vuotta sitten sitä uskonut vaikka joku olisi sanonut minulle niin.

        Oletko kertonut vanhemmillesi tai sukulaisille velkakierteestäsi? Kyllä ne varmaan hätätilassa sua jeesaa. Tiedän että on noloa kertoa veloista läheisille, mutta ei sekään ole mikään maailmanloppu...

        Olen melko varma että jonain päivänä elämäsi on paljon parempaa, kunhan nyt vain jaksat katsoa elämää eteenpäin päivä kerrallaan niin kauan että koittaa hyvä päivä/ aika. Jonakin päivänä huomaat että olet onnellinen, vahva ja pystyt auttamaan muita heikommassa asemassa olevia. Tiedän tämän kaiken, koska minulla on, suvussanikin esiintyvä, selvänäköisyyden ja enne unien ja meedion kyky. Useat enneuneni ovat toteutuneet oikeasti, enkä todellakaan keksi näitä juttuja...


      • Toivon.että.selviät
        aloittaja_ kirjoitti:

        Eipä elämässäni muutakaan ole. Kavereita ei ole, ei koulutusta, ei seurustelua, ei työkokemusta ja pienestä sairaseläkkeestänikin nyt aletaan ulosottaa. En näe mitään syytä jaksaa tätä paskaa vielä vuosikymmeniä.

        Aloituksessa kerroit,että sinulla on sukulaisia. Voisitko rohkaista mielesi ja kertoa jollekin heistä asioistasi. Ehkä joku heistä voi lähteä kanssasi selvittämään raha-asioita velkaneuvontaan. Ja jos jätät raha-asiat ulosottoon, niin siellä on otettava huomioon, että elämiseen on jäätävä myös rahaa.


    • julle.----------

      velkaa on 100 000 enkä tee itsaria!!!!!!!!!!!! tyhmät maksaa takaisin!!!!!!!!!!!!

    • Dippadai123

      Itse olen yli 30 kymppinen perheen isä. Joka paikkaan vuosien varrella kertynyt lainaa järjetön määrä. Mistään ei enää saa lainaa, kaikki ohi. Ymmärrän sinua, itsekkin olen päättänyt pian lähteä. Tosin olen vielä työkyvytön ja sairas, pian pelkkä vihannes. jos ei ole perhettä, vain sinä itse.....anna olla, jätä maksamatta! Nuori kaveri, kyllä ne siitä joskus hoituu. Pikku vikoja jos vain itsestä kyse.

    • Itsekkinmogannu

      Itse elin 10 vuotta ilman luottotietoja..ja ihan hyvää elämää kuitenkin.Tottakai vaikeuttaa elämää jossain asioissa..eli ennenkun menetät luottotiedot hommaa kiva vuokra-asunto.pankkitunnusasiat sulla on ja näin..eli valmistaudut siihen että rysähtää ..se on elämää..Sitten voit vaikka ottaa yhteyttä kunnan sosiaalityöntekijään ja jutella mihin kannattaa ottaa yhteyttä omassa kunnassa. Häpeä on kova mutta sellasta sattuu tiekkö.Jokupäivä kun pääset esim.velkasaneeraukseen lupaat ittelles ettet uusi virhettä.Kyllä sulla nuoren kundin elämällä on paljon isompi hintalappu kun ne velat mitä oot saanu aikaseks ja samassa tilantees oleviii on paaaljon.Ny pyyhit kyyneleet ja rauhotut.

    • TästäVoisiOppiaJotain

      Juuri työttömäksi jäänyt nuori australialaismies koki tilaisuutensa tulleen, kun pankki myönsi hänelle vahingossa rajattoman luoton. Rahaa paloi kaikkiaan noin kaksi miljoonaa Australian dollaria.Uusia autoja, kalastusvene ja hauskanpitoa ym.

      • työnorjatsorronyöstä

        Herää tahvo!!
        Emme ole Australiassa. Täällä vääntää samaa paskaa, vuodesta toiseen Kokoomus-Kepu-PS-Vihreät-RKP-Kristilliset.
        Mutta jos koitetaan seuraavan kerran hallitusta jota johtaa: äärioikeisto tai kommunistit tai itsenäisyyspuolue. Voisi olla että kokoomuslaiset-kepulaiset persut y.m. vietäis saunantaakse ja PAM!
        Silloin rikkailta anastettais heidän omaisuutensa ja jaettais köyhille.


      • Ononinok
        työnorjatsorronyöstä kirjoitti:

        Herää tahvo!!
        Emme ole Australiassa. Täällä vääntää samaa paskaa, vuodesta toiseen Kokoomus-Kepu-PS-Vihreät-RKP-Kristilliset.
        Mutta jos koitetaan seuraavan kerran hallitusta jota johtaa: äärioikeisto tai kommunistit tai itsenäisyyspuolue. Voisi olla että kokoomuslaiset-kepulaiset persut y.m. vietäis saunantaakse ja PAM!
        Silloin rikkailta anastettais heidän omaisuutensa ja jaettais köyhille.

        Sinulle voi sitä itsemurhaa lämpimästi suositella, pummi.


    • Hei,

      Hyvä että päätit kirjoittaa tilanteestasi tänne. Joskus jo pelkkä ajatusten kirjoittaminen voi helpottaa oloa. Toivottomalta tuntuvan elämäntilanteen pohtiminen yksin on kuitenkin raskasta. Tällaisessa tilanteessa ulkopuolinen tuki on tärkeä voimavara. Asioista keskusteleminen auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja tarjoaa uusia näkökulmia, mikä usein helpottaa jaksamista.

      Jos haluat keskustella tilanteestasi puhelimitse, voit aina soittaa Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Puhelun voi soittaa nimettömänä ja se maksaa operaattorin veloittaman puhelumaksun verran. Valtakunnallisen kriisipuhelimen numero on 010 195 202. Puhelin päivystää arkisin klo 9-07, lauantaisin ja juhlapyhinä 15-07, sunnuntaisin 15-07.

      Jos taas haluat jutella kasvotusten, ympäri Suomea toimii kriisikeskuksia, joihin voit varata ajan ja tulla keskustelemaan paikan päälle. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät osoitteesta:

      http://www.mielenterveysseura.fi/sos-kriisikeskus/kriisikeskusverkosto/alueelliset_kriisikeskukset.
      Käynnit eivät maksa mitään.

      Jos haluat mielummin kertoa ajatuksistasi ja tuntemuksistasi lisää kirjoittamalla, voit ottaa meihin yhteyttä Tukinetin kautta (www.tukinet.net). Tukinetissä pääset keskustelemaan kahdenkesken tukihenkilön kanssa. Tukinet -live päivystää joka arkipäivä 15-19. Tukinetissä on myös foorumeita, joista on mahdollista löytää vertaistukea ihmisiltä, jotka ymmärtävät tilannettasi oman kokemuksensa kautta.

      Kiireellisessä tilanteessa voit ottaa yhteyttä paikkakuntasi psykiatriseen päivystykseen. Lähimmän psykiatrinen poliklinikan yhteystiedot löydät etsimällä netistä hakusanalla "psykiatrinen päivystys paikkakuntasi" tai "psykiatrinen poliklinikka paikkakuntasi".

      Itsemurhayrityksen jälkeen keskustelutukea kannattaa hakea heti.
      SOS-kriisikeskus Helsingissä tarjoaa tukea itsemurhaa yrittäneille selviytymisen tueksi ja uuden itsemurhayrityksen ehkäisemiseksi.
      Keskustelut ovat maksuttomia. Ajan varaaminen LINITY-asiakasvastaanotolle puhelimitse: 0800 98 030 (ma–pe klo 9–17)
      Lisätietoja: www.mielenterveysseura.fi/linity

      t. sos-kriisikeskus / pekka

    • elämävoittaa2017

      Mitä aloittajalle nyt kuuluu? Haluaisin vaan että ilmoitat itsestäsi ja toivon sydämeni pohjasta ettet ole toteuttanut itsemurha-aikeitasi. Tiedän miltä tuntuu olla velkaantunut niin ettei ole mahdollisuutta maksaa takaisin. Itselläni meni pikavipit ulosottoon ja monta vuotta tein maksusuunnitelmia ja lyhensin ulosottoa. Lopulta kuitenkin sain velat maksettua ja olen ihan varma että sinäkin selviät tilanteestasi kun haet apua (vaikka sitten keskusteluapua) ja alat suunnitella. Se tuntuu aluksi vaikealta ja tulevaisuus näyttää pitkältä ja synkältä mutta yksi vuosi on loppujen lopuksi lyhyt aika ja muutamassa vuodessa lyhentää jo paljon velkoja jos siihen tosissaan sitoutuu ja hyväksyy tilanteen. Toivoisin että alkaisit kuoleman sijasta suunnitella elämää ja siitä se vähitellen alkaa näyttää valoisammalta. Kaikkea hyvää sinulle!

    • Anonyymi

      Rakenna itsellesi uusi elämä. Lähde muukalaislegioonaan. Saat Ranskan kansalaisuuden ja uuden ammatin.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      127
      2396
    2. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      109
      1444
    3. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      118
      1164
    4. Peräti 95 % persujen kannattajista rasisteja

      Kertoo EVA:n teettämä kysely. Pakollista yhdenvertaisuuskoulutusta tarvitsee siis paljon laajempi joukko kuin pelkästää
      Maailman menoa
      338
      1163
    5. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      104
      1097
    6. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      99
      1005
    7. On minulla suunitelma

      Siitä ei vain tiedä kukaan muu kuin tällä hetkellä minä. Suunnitelma ja varasuunnitelma. Sinun takiasi nainen. Vain s
      Ikävä
      45
      722
    8. Palstan ylivoimaisesti suosituin keskustelunaihe

      Palstan suosituin keskustelunaihe näyttää olevan homoseksuaalisuus. Otsikoiden perusteella voisi kuvitella olevansa Seks
      Luterilaisuus
      252
      709
    9. Ei koskaan saatu tuntea

      Mitä olisi ollut painautua toisiimme vasten. Hengittää syvään, hyväillä ja rakastella vailla kiirettä. Tai repiä vaattee
      Ikävä
      33
      700
    10. 50
      684
    Aihe