Joulunvietto suvun kesken

Iloa.vai.päänvaivaa

Joulun pitäisi olla sellainen rauhallinen, tai iloinen hyvänmielen juhla.
Josta jokaisen pitäisi voida nauttia.
Mutta sen sijaan, sepä tuokin monille monenlaista stressiä ja jokavuotisen ongelman.Esimerkiksi siten, kun halutaan koko perhe, tai suku koolle samaan paikkaan joulunviettoon.

Kaikissa perheissä ja suvuissahan tämä ei ole niin helppoa ja yksinkertaista.Sukulaisuus ja ihmis-suhteet on rikkoontuneita.On uusioperheitä.Eikä välit ei ole muutenkaan kunnossa kaikkien kanssa.Ei vaan tulla keskenään toimeen.Eikä kaikilta löydy edes sellaista joustoa, että joulun vuoksi unohtaisi ne kaunansa ja lähtisi siksi, tavallaan pilaamaan jouluaan.Sellaiseen seuraan, tai paikkaan, jossa tuntee olonsa hyvin kiusalliseksi.

Sukujoulussa, joidenkin taholta voi tuntea itsensä jopa, ei toivotuksi vieraaksi, tai sukulaiseksi.Muiden joulunviettotavatkin voivat myös tuntua joistakin, vierailta ja oudolta ja kovin häiritseviltäkin.Kuitenkin monia painostetaan näihin sukujouluihin.Se tuntuu ikävältä painostetusta.Mutta se aiheuttaa myös joskus pettymyksiä sille sukujoulun järjestäjälle.Esim.Sille mummolle, joka kuitenkin haluaisi jouluaatoksi kotiinsa.Kaikki miniät ja vävyt ja lastenlapset.Siskojen ja veljien perheet jne.Mutta sehän ei onnistu, jos nuo kaikki eivät siedä toisiaan, tai edes sitä mummoakaan.

Ongelmia tulee tässä suunnitelmassa, siitäkin, että useimmilla on se toinen mummolakin, mihin heitä myös odotetaan joulunviettoon.
Tämäkin aiheuttaa joskus kilpailutilanteita ja loukkaantumisia.
Aina ei mummolavierailuja saada sopuisasti sovituksi, siten ettei kukaan joutuisi pettymään.Jotkut ratkaisee asian, viettämällä joulut mummoloitta, vain oman perheen kesken.Tai kutsumalla molemmat isovanhemmat joulunviettoon kotiinsa.Mutta, jokatapauksessa tämä mahdollisimman monen sukulaisen huomioiminen joulunvietossa on joskus aika hankala asia järjestää.
Se aiheuttaa melkoista päänvaivaa ja ahdistusta.Saattaa lähes pilata koko joulumielen.

Unohtamatta sitäkään, että sukujoulujen järjestäjät, esim. ne jouluna loppuunrasitetut mummot.Jotka kokevat rasittavana velvollisuutenaan kestitä ja majoittaa, perinteisesti mummolaan joulunviettoon tulevan suuren sakin.
Huokailemalla hoh-hoijaa, hyvästi taas joulurauha ja lepo.
Kertokaahan, onko teillä, tai oletteko itse kokeneet jotakin tälläistä "jouluahdistusta ongelmaa"?

3

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eimitäänstressiä

      Ensinnäkin,miksi pitäisi joulu viettää koko suvun kanssa,jos ei muutenkaan olla lämpimissä väleissä kaikkien kanssa.Kun on suuri suku ,sun muita uusperheitä,sehän on aivan utopiaa ,että kaikki olisi hyvissä väleissä.Kuka sellaista edes kuvittelee ja änkee yhteen pilaamalla joulunsa.
      Olen todella mummo,mutta en menisi sellaiseen joulun viettoon,missä olisi huono fiilis,enkä uhrautuisi itse järjestämään isolle joukolle juhlaa joka joulu-välillä kyllä.Kivampi olisi silloin jäädä kotiin ,jos joutuisi ikävään seuraan.
      Lopettakaa se mummoilla passauttaminen ja laittakaa mummoille joulu,jos haluaa tulla vietämään sitä leppoisan suvun kanssa.Mikäli mummo ei tule syystä tai toisesta,siitä ei tarvi huolta kantaa,mummoilla on jo ollut paljon mukavia jouluja,jos on mukava mummo.
      On niitä pahankurisia mummojakin samoin kuin ne mummojen lapset.
      Siitä vielä,että jos joku loukkaantuu,niin kyllä ne kolhut paranee,mikäli ihminen itse sitä haluaa.

    • Ihmeissäään

      Meillä se vasta erikoinen tilanne onkin. Niin minun kuin mieheni vanhemmat haluavat viettää kirjaimellisesti rauhallisen joulun. Eivät halua nähdä eivätkä kuulla lapsistaan saati lastenlapsistaan koko jouluna. Silloin kun itse olimme pieniä kuului lapsuutemme jouluihin aina mummot, sisarukset lapset ja lastenlapset. Vähintään 6 henkeä koolla ja vähintään kahdesta joskus jopa neljästä tai useammasta kotitaloudesta niin minun kuin mieheni lapsuuudessa. Nyt kun itse olemme perheellisiä ja vanhemmillamme on toivomiaan lastenlapsia eivät tällaiset joulut sitten tule kuuloonkaan. Onko tämä joku uusi trendi? Välien rikkoutumisesta ei ole kyse vaan puhtaasti siitä, että nämä hädin tuskin 7-kymppiset isovanhemmat haluavat senioreilla kunnolla ja KOKO joulun.

    • Mummeliska

      Näin se on ollut kautta maailman,etteivät ne sukulaiset ole ennenkään kaikki halunneet viettää joulujaan kertomallasi tavalla.Nykyaikana ihmiset vaan on tässä suhteessa rehellisempiä ja sanovat niinkuin asia on ja sehän on oikein hyvä.Miksi pitäisi esittää muuta ,kuin mitä tuntee.Asiat kerrotaan sellaisenaan ilman sen kummempaa dramatiikkaa.
      Ennenvanhaan ihmiset olivat huomattavasti ns.ulkokultaisempia.Aikoinaan naiset uhrautuivat raatamaan muiden vuoksi,onneksi nykyaikana nuoret ja vanhat äidit ajattevat itseäänkin.Mikäs siinä ,jos kaikki passaa vuorollaan,mutta aina löytyy syitä siihen ,kun ei viitsitä vastavuoroisesti nähdä vaivaa toisten eteen ,mutta mieluusti tullaan valmiille.
      Rehellisyys kunniaan !

      Kutsuppa ne alle 70-kymppiset seniorit joskus loppiaispyhinä vaikka herkulliselle lounaalle kera kahvin ja konjakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2699
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      351
      2561
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2178
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1856
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1754
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1753
    7. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      69
      1654
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1580
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe