Rogue One taustapläjäys

BigBoomers

Nyt luettuani puoliväliin Rogue Onea edeltävää taustaromaania Catalyst, Roguen tausta-asetelmat alkavat olla selviä. Tässä on tarkoitus tarjota hieman taustatietoja elokuvan päähenkilöistä.

Varoitus on myös paikallaan. Odotettavissa Rogue One leffassa on degeneroituneiden Hollywood-suvaitsevaisten tuputtamaa poliittista hölynpölyä Girl Powerista yms älyttömyyksistä. Ne on ympätty leffaan hienovaraisesti tai vähemmän hienovaraisesti. Esimerkkejä jotka jo ovat ilmeisiä:

- Jyn Erso valkoisena naissankarina on vähemmistömiesten (vähemmistön "valkoisten ritarien") hännystelemänä.
- Trailerien ainoa valkoihoinen mies, Orson "Halpis-Tarkin" Krennick, on pahis
- Trailerin neuvotteluhuonetilaisuudessa musta nainen esittää puheenvuoroa

Alkuperäisessä Star Warsissa, episodi 4:ssä, oli ainoastaan kaksi naista (Leia ja Beru) eikä lainkaan vähemmistöjen edustajia. Nykyään pakkovähemmistöittäminen on osa Hollywoodin mantraa leffatuotannossa.

Näinen hyvineen (Seuraavassa mahd spoilereita):

Jyn Erso on syntynyt Vallti nimisellä planeetalla Galen ja Lyra Erson tyttärenä. Jyn on noin vuoden vanhempi kuin Luke ja Leia. Galen Erso on nerokas tiedemies ja ilmeisesti hänen ansiotaan on Kuolemantähden superlaserin voimalähteen suunnittelu. Ilman superlaseriahan kuolemantähti olisi ollut lähinnä kallis hukkainvestointi.

Orson Krennick ei ole (kuten jotkut spekuloivat) turvallisuuspalvelussa, vaan insinöörijoukoissa. Hän on Galen Erson vanha opiskelukaveri ja mies joka johti Kuolemantähden rakennusta.

Kuolemantähteä itse koottiin tarkasti vartioiduksi muunnetulla Geonosiksella. Näyttää siltä, että Dooku luovutti Palpatinelle episodi 2:n lopun aikoihin aseman piirrustukset, jotka siis olivat Geonosianilaisten (Joita Krennick ihailee) aikaansaannoksia.

Ilmiselvästi Galen Erso on elossa vielä Rogue Onen aikaan, mutta Krennick lienee tähän mennessä tapattanut tämän vaimon, Lyran. Näyttäisi kaikkenaan myös siltä, että Galen Erso ja Krennick ovat vieraantuneet toisistaan Rogue Oneen mennessä.

5

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Veteranfan

      Rogue One elokuvalle ei ole tiedossa jatko-osaa,joten voidaan spekuloida miten pääosa hemmojen tulee käymään ?
      Tuskin kovin moni selvityy hengissä jos Darth Vader on mukana.

      Loppukuvana voisi olla missä Vader niittaa valomiekallaan koko kapinallisporukan irtopäitä lennellen,kuten tapahtui Sithin Kostossa Mustafar planeetalla kauppaliiton porukalle.
      Synkempi lopetus kuin muissa SW leffoissa.

      • BigBoomers

        Olet varmaan oikeassa. Jyn Erso itsekin varmaan kuolee tai katoaa.

        On jonkin verran viitettä siitä, että Krennick myös olisi leffassa kuolevien listalla. Ensinnäkin eräässä trailerissa on tuollainen "Apology accepted" -tyyppinen kohtaus jossa hän on mukana. Toiseksi Catalystin mukaan Tarkin kiinnitti kielteistä huomiota Krennickiin kauan ennen Roguen tapahtumia.

        Itse Rogue Onesta kertova kirja tulee myyntiin vasta nyt elokuvan kanssa. Se viitannee siihen, että juoni on loppupeleissä köykäinen. Episodi I-III:n kirjaversiot tulivat kaikki ulos ennen elokuvia niin,, että ne itse asiassa ehti lukea.

        Mitä tulee Catalyst-kirjaan, niin on mielestäni harmi kun Timothy Zahn ei kirjoittanut sitä. James Luceno on varmaankin pitkäveteisin kirjoittaja Star Wars kirjallisuuden alalla ja vaikka Catalystin juoni on sinänsä mielenkiintoinen, sitä on hieman hankala seurata kiitos mm Lucenon jatkuvaan taipumukseen pitää lukijoita ääliöinä mitä yleistietoon tulee. Hän on nytkin nimennyt erään planeetan nimellä "Samovar", siinä kun Darth Plagueis-kirjassaan hän on nimennyt erään paikan nimellä "Varykino".

        Ehkä Luceno on venäläisen kulttuurin ystävä, mutta silti tuollainen lukijan aliarviointi on ärsyttävää. Ai niin, samovaari muuten on venäläisten käyttämä teekeitin ja Varykino on erään maatilan nimi Pasternakin tunnetussa romaanissa, "Tohtori Zivago".


      • Xizor

        Joo, Luceno on parhaimmillaankin aika keskinkertainen. Parasta kastia ainakin Legendsin loppuvaiheilla ja miksei aikaisemminkin olivat mielestäni Allston, Denning ja Zahn. Jonkun näiden kirjoittamana saattaisin jopa harkita uuden universumin kirjojen lukemista. Allston on kyllä valitettavasti kuollut, Denningillä taitaa olla muut projektit, mutta Zahnilta on tulossa Thrawn-kirja.


      • BigBoomers

        Star Warsissa yleensä mitä kirjailijoihin tulee antaisin isoimman tunnustuksen Zahnin jälkeen Drew Karpyshynille, Darth Bane trilogian ja Revanin kirjoittajalle.

        Karpyshyn ei ole tainnut kirjoittaa mitään uutta viime aikoina Star Warsista. Harmi... Olisi mukava lukea ajoista Banen kuoleman jälkeen. Mutta voin suositella hänen kirjojaan kiinnostuneille.

        Haamukirjailijoita, kuten Alan Dean Fosteria en lähtisi arvioimaan samalta pohjalta. Hehän kuitenkin vain selostavat elokuvan juonen pohjalta. En sillä, että väheksyisin heidän taitojaan tms, mutta lähtökohta vain on erilainen kuin muilla, joilla on enemmän vapautta kirjoittaa.


      • Xizor

        Olen pahoillani, mutta en arvosta Karpyshynia. Alunperin BioWaren pelikäsikirjoittaja, joka tuntuu olevan parhaimmillaan viimeistellessään muiden juttuja. Nuo pelien juonethan harvoin kirjoitetaan yksin nykyään. Bane-trilogiassakin juonessa ne parhaimmat osat ovat ne, jotka on otettu aikaisemmista lähteistä ja Karpyshynin omat lisäykset ovat aika huonoja. Kirjoittaa kyllä ihan hyvä toimintakohtauksia.

        Alan Dean Foster on kirjoittanut pari ihan omaakin kirjaa universumiin, mutta ne ovat vähän... sanoisiko nuoremmille lukijoille. Hieman kuin Kevin J. Anderson: keksii hienoja sijainteja, mutta juonet ovat heikkoja.

        Hmm, pitäisi ehkä yrittää mielenkiinnosta löytää jostain KJA:n novelli Bane of the Sith, joka oli ensimmäinen Darth Banesta kirjoitettu tarina. Ei ole enää virallisissa lähteissä, mutta internet ei unohda.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      83
      4507
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      121
      3896
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2461
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      196
      1463
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1276
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1233
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1168
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1157
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1133
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1045
    Aihe