Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Rogue One: A Star Wars story (2016)

Veteranfan

Kahdeksas Star Wars elokuva valkokankaalla jatkaa alkuperäisen elokuvan "Uuden Toivon"jäljillä,oikeastaan Rogue One sijoittuu episodi 4:n aattopäiviin ennen Uutta Toivoa.
Vaikka Rogue One on täysin erillinen tarina saagassa on se vahvasti yhdistetty tarinaltaan George Lucasin ideoimaan alkuperäiseen klassikkoon.

Elokuvassa ei paljoa selitellä tapahtumia eikä tuttua alkutekstiä nähdä ollenkaan muuta kuin tämä : A Long Time Ago,Far Far Away.

Tuo teksti riittää kertomaan että Star Wars edelleen jatkuu ilman sen kummempaa ajankohtaa tai paikkaa sillä kaikki tapahtuu menneisyydessä myyttisessä fantasiassa,jossa voima on vahvana.

Kapinnallisjoukot ovat pääosassa,tarinassa nähdään paljon uusia paikkoja joka luo eksotiikkaa ja kasvattaa Star Wars universiumia entistä isommaksi.

Ohjaaja Gareth Edwards kunnioittaa alkuperäis tarinaa useilla tutuilla näyillä ja tutuilla henkilöhahmoilla,mutta uudet henkilöhahmot eivät ole kovin intenssiivisiä eivätkä ehkä tarkoituksellisesti kerää kaipuutaa.

Mielenkiintoisin hahmo oli mielestäni Chirrut Imwe(Donnie Yen) sokea kung-fun taitaja joka rukoilee useasti voimaa lähes joka kohtauksessaan.

Darth Vader on kulttihahmo jonka pitää olla mukana tässä elokuvassa,tosin lopun kahakkakohtaus jossa Vader päästää kapinallisia poispäiviltä valomiekallaan on jotain tahatonta komiikkaa.

Rogue One leffa on synkimpiä Star Wars elokuvia valtaa pitävän Imperiumin kulta-ajoilta.

TÄHTIÄ ¤¤¤¤

10

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KK1987

      Puhut kyllä muuten asiaa, mutta sitä en lainkaan ymmärrä mitä tarkoitat tahattomalla komiikalla? Minusta oli varsin kylmäävää seurata kuinka Darth Vader säälimättä lahtasi kauhistuneita kapinallissotilaita. Tuo kohtaus oli elokuvan parasta antia. Lisäksi loppuhuipentuma, jossa prinsessa Leia paljastaa kasvonsa oli jotain hämmästyttävämpää kuin mikään koko etko-trilogiassa.

      Erityisesti ilahdutti nähdä, että Vader oli jälleen palautettu takaisin sille paikalle, jolle hän alunperinkin kuului, eli pahaenteiseksi taustalla hääriväksi SS-komentajaksi, jonka etko-osien selostaman tragikoomisen elämäntarinan ainakin minä haluaisin jo kovasti unohtaa. Kaiken kaikkiaan Rogue One palautti Darth Vaderin katu-uskottavuuden ja ihan ansaitusti kaiken sen aiemman häpeällisen dialogin ja koomisten ''Noooooooo''-huudahdusten jälkeen...

      • Veteranfan

        Darth Vaderin lopun lahtaus kohtaus varmaan kuului Rogue One leffan uudelleen kuvauksiin, jotta elokuvaan saatiin lisää virtaa ja fanien hyväksyntää ???

        Sinänsä hieno kohtaus ja loppu synkälle tarinalle,mutta siitä jäi hieman elokuvallisesti "päälleliimatun" maku ainakin ensikatsonnalla,fiilis saattaa muuttua ajanmittaan.

        Toivottavasti he tekevät Darth Vaderista elokuvan.

        Mutta kyllä meikäläisen piti heti katsoa uudestaan A New Hope tämän jälkeen.


      • OminSilminNähty

        Ei kukaan varmaan lähtisi tuollain kuin Vader tuossa oikean tilanteen ollessa kyseessä tappamaan vihollisia. Hänen olisi ollut yksinkertaista vain huitoa nämä valomiekallaan kumoon ilman voima-kikkailuja.

        Vader muutenkin juosten kustu tässä leffassa.


    • RASWERI
    • Veteranfan

      Rogue One elokuvasta spekuloidaan poistetun ainakin 20.minuuttia Darth Vaderin kohtauksia,josta mm. kohtaus jossa Saw Gerrera pelastaa Jyn tytön jonka seurauksena Saw Gerrera menettää jalkansa Vaderin käsittelyssä.

      Poistetut kohtaukset Darth Vaderista olisivat tehneet Vaderista hirviömäisemmän ja myös lopun kapinallisten teilaaminen tuntuisi nyt osuvammalta ja selkeämmältä.
      Ehkäpä näemme Rogue One elokuvasta joskus ohjaajan version ???

    • Scifisti1977

      Kuten tavallista, katson elokuvat vasta kun ne ilmestyvät levylle (ei ole leffateatteria tällä pikkupaikkakunnalla), joten tänään tämä leffa ilmestyi ja kävin hakemassa sen kaupasta ja sain sen juuri äsken katseltua.

      Ei voi muuta sanoa, kun että tähän mennessä Star Wars ei ole menettänyt loistoaan, eikä se tee sitä tässäkään leffassa. Erinomainen esinäytös alkuperäiselle Star Wars Episode IV - A New Hope -elokuvalle! Elokuvan loppuu oikeastaan siihen, mistä tämä originaali Tähtien Sota alkaa. Täytynee varmaan alkaa katselemaan sekin kohta.

      Heittämällä jatkoon niin sanoakseni!

      Netissä spekuloidaan, että seuraavan Episode VIII - The Last Jedi -leffan jälkeen tulisi Han Solon nuoruudesta kertova leffa. Sen jälkeen tulisi Episode IX, jonka jälkeen Obi-Wan -niminen leffa, joka sijoittuisi jälleen prequelin ja originaalitrilogian välille Obi-Wanin elämään Luke Skywalkeria vahtiessa. Ja ehkä suurin huhu oli, että Disney suunnittelee neljättä trilogiaa! Eli Episodeja X - XII...! Saas nähdä missä sitten mennään!

      Jos laatu säilyy hyvänä, niin sanon että antaa tulla vaan! Kattellaan!

    • ari_zwag

      Nyt en tod yhdy edellisiin puhujiin. Leffa on todella sekavaa puuroa ilman minkään valtakunnan juonen tai tilanteen rakentamista. Planeetalta toiselle törmäillään noin viidessä sekunnissa, jolloin kosmoksen koko häviää tyystin.
      Päähahmot on pinnalisiksi ääliöiksi kirjoitettu, esim salamurhaaja-agentti olisi voinut olla kylmä kusipää, vähän kuin james potkukelkka, tietää tekevänsä väärin, mutta hyvistä syistä, mutta amerikkalaisen moraalipaatoksen perinteen mukaan, hänet oli kirjoitettu vikiseväksi nynnyksi.

      Sääli että Lucaksen sana painaa näin paljon, että voidaan mälvätä näin paljon resursseja surkealla kässärillä ja hehmo-ohjauksella. Onneksi uuden toivon avosuu-likkaa ei näy.

      Ei jatkoon.

      • Veteranfan

        Tosin George Lucasilla ei ollut mitään tekemistä "Rogue One" leffan kässärillä eikä ollut "The Force Awakens" leffalla,eihän mies ollut edes tuottajana vaan Lucasfilmin Kathleen Kennedy toimi leffan päätuottajana.

        Kaikki uudet tulevat Star Wars leffat ovat pääasiassa "fanien" tekemiä elokuvia,eli nyt tehdään niitä elokuvia joita Lucas ei välttämättä olisi koskaan tehnyt itse.

        Lucasfilm tuottaa nyt enimmäkseen Stat Wars fanien "päiväunia" valkokankaalle.


    • Scifisti1977

      Ainoa asia mikä minua äsyttää näissä uusissa Disneyn Star Wars -leffoissa on se, että Lucasin sallima Expanded Universe (EU) joka on tullut ainakin sadassa kirjoitetussa kirjassa hyvin rikkaaksi, on ainakin Jedin paluun jälkeisten tapahtumien osalta nollattu. Ja tässä Rogue One -leffassa myös nollattiin Star Wars - Kulkuriplaneetta (Rogue Planet) -kirjan sekä Dark Forces -videopelisarjan tapahtumat. Nämä tapahtumat olivat siis Lucasin luvalla kirjoitettuja tarinoita laajentamaan SW -universumia.

      Kulkuriplaneetta -kirja sijoittuu Episodi I:n ja II:n välille ja kirjan pahiksina on henkilö nimeltä Raith Sienar ja kukas muukaan kuin nuori 30v Tarkin. Sienar on henkilö, joka on kehittänyt ja esittelee Tarkinille tässä kirjassa kunnianhimoisen luonnostelun/piirrustuksen tästä Death Star -avaruusasemasta. Tarkin ihastuu siihen ikihyviksi. Tämä esittely on oikeastaan vain pieni sivujuonne tässä kirjassa, kun sen juoni on aivan muu. Ei siitä sen enempää.
      Dark Forces -videopelissä pelataan Kyle Katarnin hahmolla, joka on palkkasoturi ja tekee hommia sille joka maksaa eniten. Imperiumille tai kapinallisille. Kapinalliset palkkaavat Kylen hakemaan Death Starin piirrustukset ja se on pelin idea. Myöhemmissä peleissä Kyle tajuaa, että hänessä virtaa jedien veri ja hän alkaa aistimaan Voiman. Myöhemmin hän menee Luke Skywalkerin perustamaan jediakatemiaan (jälleen Disneyn "erakkona 30 vuotta" Skywalkerista eroava jatkumo) ja valmistuu sieltä taitavaksi jediksi. Kirjoissa Kylen tarina jatkuu osana jedien organisaatiota ja varsin taitavana jedi masterina.

      Olen prosessissa hommata mahdollisimman monta Jedin Paluun jälkeiseen aikaan sijoittuvaa kirjaa. Olen lukenut melkein ne kaikki. Mutta nyt haluan ne omistaa. Kirjahyllyssä on tilaa. Mutta leffat on hyviä ja kaippa pitää sietää Disneyn universumikin. Mutta onpahan tuo Lucasin universumikin sitten. Suosittelen lukemaan, jos vaan englanninkieli taittuu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1410
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1317
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe