Kommunismia ei ole vielä ollut missään

Vallankumouksellinen

Marxilaisuuden mukaan kapitalismia seuraa sosialismi, jossa ihmiset saavat palkkaatyönsä mukaan ja kommunismissa tarpeidensa mukaan. Molemmissa on toisen ihmisen riistäminen kielletty. Suuret yhtiöt on kasnsallistettu. Pienten, eikä vähän suurempienkaan firmojen toiminta voi jatkua yhteiskunnallisessa kontrollissa. Pientilojahan ei enää ole, joten kolhooseja ei tarvitse pelätä. Maatalouden osakeystiöt ovat jo niitä. Talonpojat alkavat ola vähissä. Kaupunkilaiset omistavat jo metsätkin hyvin pitkälle.

11

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • democracy_is_a_lie

      Kommunismi sinänsä oli hyvä aate. Se vain ei toimi sen paremmin kuin demokratiakaan. Demokratiaahan ei ole koskaan ollut olemassa, paitsi jos 'demo' tarkoittaa 'massaa', eli massan valtaa - ei suinkaan tasapuolisuutta...

    • vessasta_alas

      Kummallista, kun kommunismia on kokeiltu, kokeiltu ja yhä vaan kokeiltu. Mutta eipä ole vaan siihen kuulemma ikinä päästy. Mutta on kyllä niillä teillä päädytty maailmanennätysluokan tappamiseen.

      Sikäli voisi olla terveellisintä, ettei enää räplättäisi sinne "kommunismin" suuntaan ollenkaan. Jos se kerran joka kerta silpoo sormet.

      • Anonyymi

        "Mutta on kyllä niillä teillä päädytty maailmanennätysluokan tappamiseen."

        Eikö siinä ongelma ollut se, että pakotettiin rikkaammat luopumaan omaisuudestaan liian nopeasti ja väkivalloin? Kyseessähän oli vallankumous. Pahinta kaikessa oli se, että terveitä ja älykkäitä surmattiin, kun terveys, kauneus ja viisaushan pitäisi olla sen eliitin tunnus, jota täytyisi suojella.


    • Anonyymi

      Marxin mukaan kapitalismi kehittyy oman sisäisen logiikkansa myötä sosialismiin ja myöhemmin kommunismiin. Neuvostoliitossa sosialismi yritetiin rakentaa maaorja-/feodaaliyhteiskunnan aineksista. Mahdottomassa tilanteessa vallassa pysymisestä tuli pääasia. Kärsijänä oli suuri osa kansasta ja myös monet vallassa olleen puolueen jäsenet. Myöhemminkin, ihmisiltä puuttuivat kannustimet (erityisesti mahdollisuus henkilökohtaiseen menestymiseen). Niin puuttuu Venäjällä paljolti edelleenkin. Suuri osa lahjakkuuksista menee hukkaan.

    • Anonyymi

      Eihän puhdasta kommunismia todellakaan ole ollut missään. Kommunismin nimissä on tosin valtaa käytetty kuten kiinassa.
      Mutta kysyppä asiaa persulta. Kommunisteja vilistää kuin rottia viemäriverkostoissa.

    • Anonyymi

      Sääli, että Neuvostoliiton romahtamisen myötä marxilaisuus on menettänyt asemiaan. Vaikka dialektiikasta irvaillaan, kun sitä ei ymmärretä, se voisi olla hyvä työkalu tieteelliseen tutkimukseen. Jo yksistään käsitys ristiriidoista asioita eteenpäin vievinä voimina antaa avaimia asioiden ymmärtämiseen. Ristiriita kurkottaa aina eteenpäin. Ristiriidan oikea analyysi auttaa ennakoimaan tulevaa, se ennakoi edelleen myös seuraavaa risteyskohtaa, josta tie vie taas eteenpäin.

    • Anonyymi

      Eikös tuossa ihanassa kommunismissa ihmiset tuota kykyjensä mukaan ja saa tarpeidensa mukaan?
      Ongelmaksi muodostuu se, että kaikilla ne tarpeet ylittävät ne kyvyt.

      • Anonyymi

        Ytimekkäästi sanottu, ja taitaa pitää paikkansa. Kaikki haluavat jotain, ja mielummin, että joku muu saa tuottaa sen. Kaikki kun eivät osaa tehdä mattoja.
        Yhä vain paremman omistaminen on useilla tarve, koska kaikki haluavat parasta. Tulee mieleen, että esim. tasankoinkkareilla päällikön teltta oli suurin, ei siksi, koska "päällikkö", vaan koska siellä pidettiin kokouksia, ja tilaa täytyi olla osanottajille.

        Minulle esim. riittää vanha kännykkä, jossa ei ole edes nettiä. Rahaa en haluaisi, vaan nähdä kauneimman, ottaa se, ja koristella kämppä sillä.
        Mutta jaksaisinko elää jatkuvasti samassa paikassa? Arvelen, että en välttämättä. Muuttohaluisen porukan pitäisi elää siirreltävissä taloissa. Jaa mutta sitten pitäisi olla oma rekka jolla siirtää talonsa, tai yhteisö, jolla rekka on yhteinen - klaani.
        Olisi varmaan hieno nähdä väylillä suuria rekkoja viemässä jonkun luksustaloa uuteen asuinpaikkaan.

        Poistaako kommunismi kateuden?


      • Anonyymi

        "Ongelmaksi muodostuu se, että kaikilla ne tarpeet ylittävät ne kyvyt."

        Nuorilla menee lujaa, ja heillä luonteenpiirteiden huonot puolet tulevat välillä yli. Ihminen alkaa asettua vasta n. 40 vuotiaana. Pahimpia omaisuuden haalijoita ovat kiin. rotat, länsim. härät, kauriit ja ravut.
        Olen yli 40 vuotias. Asun eriskunnassa, jossa johtajat eivät ole kiinnostuneita yksilöistä, eivät ole kiinnostuneita löytämään lahjakkuuksia, eikä heitä kiinnosta se, että täällä narsistit tuhoavat ihmisten elämää. He ovat heittäneet kansan kuin elopellolle, kuin lapset rannalle ja lelut perään.

        Kansa puolestaan on laiskoja ajattelemaan, eivät kykene yhdistäytymään, vaan muistuttavat enemmän niitä lehmiä ja lampaita, joita heidän esi-isänsä paimensivat, joka viittaa siihen, että hallinto on narsistinen. Kansan käytös muistuttaa eläinten käytöstä. Kun hätä tulee, he ryntäävät kauppaan, haalivat ruokaa muista välittämättä niin paljon kun kykenevät kantamaan, ja häipyvät mökille. Muista viis.

        He eivät ajattele sitä, keillä on oikeus pariutua, koska he ovat erottaneet itsensä luonnonlaeista, koska ruokaa on jatkuvasti saatavilla. He tekevät lapsia milloin lystää, ja sitten ihmetellään rikollisuutta. He saattavat naida silmälasipäisen likinäkösen, jonka jälkeen lapsikin mitä todennäköisimmin kärsii näköviasta.
        Kun tekniikka kehittyy, kulttuuri alkaa rapistua. Sitä nopeuttaakseen ja kommunistisen pakkotasa-arvoideologian mukaisesti roudataan ÄO 60-70 omaavaa porukkaa etelästä, että "totutaan erilaisuuteen"... Kaikki muut on syyllisiä, muslimit ja kristityt, juutalaisista ei puhuta mitään.


    • Anonyymi

      Marx teki sen virheen, että halusi tuputtaa oman henk.kohtaisen maailmansa kaikille. Ja sitten tulivat idiootit, jotka uskoivat, että tyyppi on messias.
      Yhä edelleen löytyy ihmisiä, jotka puhuvat kuin uskoisivat olevansa kaikki maailman ihmiset. Kaltaisistaan yksilö saa ilonsa, ja se, joka haluaa kaikkien tulevan itsensä kaltaisiksi, on nk. paholainen, kun taas nk. Jumala sallii monimuotoisuuden niissä rajoissa, mitä luonnonlait edellyttävät lajin hengissä ja järjissä selviämiseen.

    • Anonyymi

      Outoa kun on osio kommunismi vaan ei muita äärioikeisto- ym. otsikoita.

      Venäjän johto on täysin törkeä. Miksi kukaan ei voi sitä lopettaa kun muitakin voi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1729
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1644
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1482
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      89
      1344
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1332
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe