Lähimmäisen rakkautta puheissa muttei teoissa

KaltoinKohdeltu

Tekopyhyys olematonta sananhelinää lähimmäisen rakkaudesta joka ei kaikkein heikoimpiin kohdistu. Kelpaat vain jos olet lahjakas tai korkealle koulutettu. Tai sinun on oltava huumorintajuinen tai osattava selittää ylivertaisia juttuja ja muuntaa puheet muiden mieleisiksi. Monet itseään uskovana pitävät ovat sanoneet olevansa keskenään vain sellaisten kanssa joiden seurassa on rentoa olla. Itse en kelpaa koska olen väsynyt, ahdistunut ja masentunut. En omaa kovin laajaa aihepiiriä. Et siis kelpaa jos olet erilainen. Missä on se uskovien sisäinen rakkaus josta tietyt uskovat vaahtoavat? Syrjintä etäännyttää seurakunnista ja pahimmillaan voi etäännyttää jopa Jumalasta. Olen kokenut omakohtaisesti syrjintää. Erään kerrankin kun olin eräässä hengellisessä tilaisuudessa. Kun kahvituksen aika tuli, menin hakemaan juotavaa ja jotain naposteltavaa. Viereisiin pöytiin meni väkeä, mutta kukaan ei tullut siihen pöytään jossa minä istuin. Eräs henkilö haki vain tuolin ja tuppautui viereiseen 6 hengen pöytään jossa oli jo yli kymmenen ihmistä tuppautuneena. Poistuessani hakemaan lisää väki hyökkäsi omaan pöytääni, niin etten enää päässyt takaisin istumaan. Menin syrjemmälle kanssani tilaisuuteen lähteneen perheenjäseneni seuraan. Heti tämän tapahduttua Hänet tultiin pyytämään seurastani pois joten jäin ainoana ihmisenä yksin istumaan. Olen kokenut syrjintää ja valikointia rukouspalveluissa, ja tervehtimisissä.

Jeesus ei valinnut !!!

Markuksen evankeliumi: toinen luku

Markuksen evankeliumi: luku 2 15 Jeesus oli sitten aterialla Leevin kodissa. Monia publikaaneja* ja muita syntisiä aterioi Jeesuksen ja hänen opetuslastensa kanssa, sillä heitä oli paljon hänen seuraajiensa joukossa. 16 Kun fariseuksiin* kuuluvat lainopettajat näkivät Jeesuksen syövän syntisten ja publikaanien seurassa, he sanoivat hänen opetuslapsilleen: "Kuinka hän syö yhdessä publikaanien ja muiden syntisten kanssa!" 17 Jeesus kuuli sen ja sanoi: "Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. En minä ole tullut kutsumaan hurskaita, vaan syntisiä."

Jaakobin kirje: toinen luku

Lähimmäisenrakkaus ei valikoi
1 Veljeni, te jotka uskotte meidän Herraamme Jeesukseen Kristukseen, kirkkauden Herraan, älkää erotelko ihmisiä. 2 Jos teidän kokoukseenne tulee mies, jolla on kultasormus sormessaan ja hieno puku yllään, sekä samalla kertaa köyhä nuhruisissa vaatteissaan, 3 niin ettekö vain osoitakin huomiotanne tuolle hienosti pukeutuneelle ja sano hänelle: "Istu tähän, tässä on hyvä paikka"? Köyhälle te sen sijaan sanotte: "Seiso sinä tuossa", tai: "Istu tähän lattialle jalkojeni viereen." 4 Ettekö te silloin syyllisty erotteluun omassa keskuudessanne? Eikö teistä ole tullut tuomareita, jotka tuomitsevat väärin perustein?
8 Jos te noudatatte lain kuningaskäskyä niin kuin se Raamatussa on: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi", te teette oikein. 9 Mutta jos te erottelette ihmisiä, te teette syntiä, ja laki osoittaa teidät rikkojiksi. 10 Sillä se, joka muuten kaikessa noudattaa lakia mutta rikkoo sitä yhdessä kohdassa, on syypää kaikilta kohdin.

Usko ja teot
14 Veljet, mitä hyötyä siitä on, jos joku sanoo uskovansa mutta häneltä puuttuvat teot? Ei kai usko silloin voi pelastaa häntä? 15 Jos veljenne tai sisarenne ovat vailla vaatteita ja jokapäiväistä ravintoa, 16 niin turha teidän on sanoa: "Menkää rauhassa, pitäkää itsenne lämpimänä ja syökää hyvin", jos ette anna heille mitä he elääkseen tarvitsevat. 17 Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut.

Luukkaan evankeliumi: kuudes luku

Rakastakaa heikompia
Jos te rakastatte niitä, jotka rakastavat teitä, mitä kiitettävää siinä on? Syntisetkin rakastavat niitä, joilta itse saavat rakkautta. 33 Jos te teette hyvää niille, jotka tekevät hyvää teille, mitä kiitettävää siinä on? Syntisetkin tekevät niin.

11

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minä olisin tullut sinun pöytääsi. Mutta valitettavasti en enää liiemmin liiku ihmisten ilmoilla.

    • Minusta ei taitaisi olla edes kyseisiin kekkereihin lähtijäksi, enkä voi vannoa, että olisin pystynyt tulemaan sinulle seuraa pitämään.
      Koen itse usein ulkopuolisuutta. Silloin minua lohduttaa, että Jeesus jätettiin yksin kaiken ulkopuolelle, ja että hän ei meitä hylkää eikä jätä. Hänhän viihtyi nimenomaan muiden syrjimien ihmisten seurassa.

    • lukisivat.Raamattuansa

      Jeesus olisi valinnut sinun pöytäsi, ja myös minä. Eivät kaikki uskovaiset toimi niinkuin siellä näit toimitun missä olit. Eivät ne pakkaudu yhden pöydän ääreen, ellei siinä seurakunnassa ihan oikeasti ole jotain perustavanlaatuisesti pielessä...!

    • tajutkoon.mitä.lukee

      "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi", te teette oikein. 9 Mutta jos te erottelette ihmisiä, te teette syntiä, ja laki osoittaa teidät rikkojiksi. 10 Sillä se, joka muuten kaikessa noudattaa lakia mutta rikkoo sitä yhdessä kohdassa, on syypää kaikilta kohdin.

    • capiche

      Mikään ei ole suomalaiselle niin vaikeaa kuin tuntemattoman kohtaaminen. Jos on sattunut introvertiksi syntymään, niin ei Jumala kenenkään luonnetta täysin toiseksi muuta.

      Miten on, lähestyykö ketjun aloittaja itse tuntemattomia ystävällisesti ja avoimesti? Joskus ihminen voi olla niin sulkeutuneen ja torjuvan tuntuinen, ettei häntä uskalla kukaan lähestyä. Tällainen ihminen tavallaan sulkee itsensä muiden ulkopuolelle. En toki yritä sanoa, että juuri aloittaja olisi tällainen.

      Pystyn itse lähestymään ihmisiä, mutta minutkin on tyrmätty lukuisia kertoja. En jaksa ottaa siitä kuitenkaan itseeni. Ihmiset seurustelevat viime kädessä niiden kanssa, jotka haluavat seurustella heidän kanssaan.

      Lähimmäisen rakkaus on vaativampaa kuin pelkkä sosiaalisuus. Rakastaa ei osaa, ellei ole itse kokenut rakkautta. Ihmiseltä ei voi vaatia sitä mitä hän ei vielä osaa. On muistettava, että seurakunta on rikkinäisten, ei täydellisten yhteisö.

      • Joskus on vaikea edes tervehtiä naapuria, jos tämä on edellisellä kerralla jättänyt vastaamatta tervehdykseen.


    • KaltoinKohdeltu

      Mä itse juuri en ole saanut kokea tuolla seurakunnan keskellä rakkautta. Minua on porukalla syrjitty miten voisin jutella avoimesti ja ystävällisesti jos iso porukka syrjii ja yksikään ei ole ikinä tullut juttelemaan saati tervehtimään mua ?. Tuntuu pahalta ja kohtuuttomalta että tulet syyttämään mua tästä. Kun itse en ole juuri ole saanut kokea rakkautta. Pahin asia minkä juuri teit että mainitset asian mua kohtaan josta olen jouri ite joutunut kärsimään ja tämä oli asia jota juuri tarkoitin miten sen voi kääntää mua vastaan. Jos itse joutuisit yhtä raadollisesti kokemaan mitä mä oon kokenut et varmasti syyttäisi mua mun kokemuksista joka tapauksessa Jumalan siunausta.

    • capiche

      Sanoin kommentissani, että minuunkin on suhtauduttu usein torjuvasti. Jumalan koulussa olen kuitenkin oppinut, että minun on pyrittävä itse antamaan, eikä vain odotettava, että muut antavat minulle.

      Em. ei suinkaan tarkoita, että tuomitsisin tai pyrkisin syyllistämään sinua. Mainitsin asiasta lähinnä siksi, että Suomessa on tapana odottaa, että joku muu tekee aloitteen. Ja sitten vaan kyräillään, eikä kukaan tule tehneeksi sitä. Juttua kuitenkin syntyy, jos itse tekee aloitteen.

      Jos toinen ei reagoi aloitteeseen, niin ei sitäkään kannata ottaa kovin henkilökohtaisesti. Reaktion puute liittyy todennäköisesti enemmän tämän ihmisen omaan tilanteeseen kuin sinuun. Jokaisella ihmisellä on omat ongelmansa, eivätkä ne aina näy päälle päin.

    • Lähimmäisenrakkaus

      Lähimmäisen valikoimaton rakastaminen on kristityn velvollisuus. En itse ole aktiivinen seurakunnassa kävijä, mutta kristittyjen kokemuksia somessa lukiessa tulee usein mieleen, että sitä lähimmäisenrakkautta ja rakkautta sisarien ja veljien kesken ei ole seurakunnissakaan siinä määrin, mikä on Jumalan tahto. Se on surullista.

      Samastun aloittajaan kyllä enemmän kuin niihin porukoissa olijoihin, koska olen itse enemmänkin arka ja ujo. Eli lohdutuksena aloittajalle ainakin on se, että hän ei ole yksin.

      Kirjoitin pari päivää sitten blogiini aiheesta lähimmäisenrakkaus ja rakkauden kaksoiskäsky. Jos jotakuta kiinnostaa, niin käy lukemassa: http://ilouutinen.blogspot.fi/

      • KaltoinKohdeltu

        Kiitos vaivannäöstäsi, Jumalan siunausta.


    • KaltoinKohdeltu

      En ymmärrä teitä jotka kommentoitte ja vähättelette kokemuksiani, jotka vieläpä pystyn raamatulla perustelemaan vääriksi. Se että harva on kommentoinut tätä viestiketjua, kertoo mielestäni asian olevan juuri näin. Ihmisiä ei todella tunnu kiinnostavan aito välittäminen kun eivät edes pysty kommentoimaan saati myöntämään asiaa. Tässä Paavalin kirjeessä roomalaisille toisessa luvussa korostuu hyvin se että omatunto todistaa asian olevan juuri näin, jos asiaa ei siis pysty kohtamaan olisiko kyse huonosta omatunnosta ? Jos asia on väärin raamatun valossa ja ihmisen luontaisen ymmärryksen nojalla, miksi siis sitä ei pysty kohtaamaan ? Paavalin kirje roomalaisille luku: 2 jae: Kun he kuitenkin luontaisen ymmärryksensä nojalla noudattavat lakia he ovat itse itsellensä laki, vaikka heillä ei lakia olekaan. Tämä osoittaa että lain vaatimukset on kirjoitettu heidän sydämeensä. Heidän omatuntonsa todistaa että asia on näin, sillä heidän ajatuksensa joko syyttävät tai puolustavat heitä sinä päivänä, kuten olen julistanut Jumala Jeesuksen Kristuksen välityksellä tuomitsee ihmisten salaisuudet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      28
      2829
    2. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      102
      1478
    3. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      85
      1351
    4. Todellinen brahmani ei koskaan menisi lastentarhaan

      Joku, joka tekee kaikkensa käännyttääkseen vääräuskoiset maailman ”ainoaan oikeaan” uskontoon, kristinuskoon, on kertonu
      Hindulaisuus
      376
      1108
    5. HS haukkuu Pate Mustajärven uuden levyn

      Täytyypä käydä ostamassa se. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010618367.html
      Maailman menoa
      87
      1103
    6. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      103
      991
    7. Mietin minä sitä vieläkin

      että rakastuitkohan sinäkin minuun silloin. Olin niin sekaisin ja onnellinen pelkästä näkemisestäsi aina....
      Ikävä
      49
      980
    8. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      178
      940
    9. En oikeasti välitä sinusta nainen

      Naureskellaan sinulle ja palstajutuillesi kavereitten kesken. Ollaan lyöty vetoakin oletko se sinä oikeasti. Kirjoitat t
      Ikävä
      79
      932
    10. Kohta tulee iso uutinen

      muutama päivä niin kuullaan tästä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      83
      896
    Aihe