Jälleensyntymämuistot ja jälleensyntymätutkimus

Reluctant-messenger

Dogma-kallen ollessa niin jälleensyntymää tukevan todistusaineiston perään päätin sitten myöntyä hänen toivomuksiinsa ja alkaa esittää asiaan liittyvää tutkimus- ja tapausmateriaalia. Väittämisen ja julistuksen jätän kuitenkin muille, ja esitän vain aineistoa. Ketjun ei ole tarkoitus olla uskonnollinen, vaan omasta puolestani käsittelen ainoastaan sitä, mitä ihmisten väitetyistä jälleensyntymämuistoista tieteellisessä mielessä tiedetään.

Sitä, että joku sanoo muistavansa jotakin, ei tietenkään itsessään voida pitää todisteena yhtään mistään. Ainoastaan, jos väitettyjen muistojen sisältö osoittautuu tarkistettaessa paikkansapitäväksi ja muistoja esittäneellä (yleensä juuri puhumaan oppineella lapsella) ei pitäisi normaaleja teitä olla ollut mitään pääsyä kyseiseen informaatioon, tulee asiasta tieteellisessä mielessä jotakin merkittävää.

Ian Stevenson Virginian yliopistosta keräsi laajan, tuhansia tapauksia käsittävän aineiston lasten jälleensyntymämuistoista. Huomionarvoista on se, että nämä kertomukset jonkin vainajan elämästä useimmiten täsmäävät yksityiskohtia myöten, ja lapset tunnistavat esim. edelliset sukulaisensa, puolisonsa ja muut läheiset valokuvista.

Jälleensyntymämuistoihin liittyy eräitä mielenkiintoisia tilastollisia vinoutumia. Jälleensyntymämuistoja esiintyy noin kaksi kertaa enemmän poikalapsilla kuin tyttölapsilla, ja suhteettoman moni edellisestä elämästään puhuva sanoo kuolleensa väkivaltaisesti tai onnettomuudessa.

Edellisestä elämästään kertovien lasten käyttäytyminen on usein hyvin erikoista. Monessa tapauksessa lapsi alkaa puhua edellisestä elämästään heti kun on oppinut puhumaan. On kuin se olisi jotakin, mikä täytyy saada ilmoitettua. Lapsi näyttää todella kokevan olevansa yhä tuo henkilö, ja samaistuu sataprosenttisesti ilmoittamaansa identiteettiin. Hänellä on joissakin tapauksissa fobioita, jotka täsmäävät ilmoitettuun kuolintapaan, ja leikeissä näytetään usein jatkettavan suoraan edellisen elämän ammattiuraa tai muuta elämäntapaa.

Lapsessa on usein syntymämerkkejä ruumiin sijainnissa, jotka täsmäävät edellisen elämän kuolintapaan.

Edellisestä elämästään kertova lapsi kaipaa usein päästä takaisin entisen elämänsä seuduille ja entisen perheensä luokse, ja sitä hän myös vaatii vanhemmiltaan. Päästyään paikan päälle hän myös saattaa esiintyä oletettujen entisten aikuisten lastensa vanhempana ja antaa näille ohjeita puolison valinnan yms suhteen.

Tämä nyt vain alkukatsauksena ilmiön luonteeseen, jotta tiedetään millaisesta ilmiöstä on kyse. Stevensonin ja Tuckerin aineistossa ei siis ole kyse mistään "olin tutankhamon"-tyyppisistä megalomanioista, hypnoosiregressiosta tai lapsen viihdykkeekseen keksimistä turinoista, vaan selitystä vaativista tapauksista, joista tutkijat sanovat, että monessa tapauksessa jäljelle ei tunnu jäävän mitään muuta selitystä kuin se, että he ovat todella jälleensyntyneet muistot tallella.

Miksi emme sitten kaikki muista edellisiä elämiämme, jos jälleensyntymä on tosi? Sitä pohdittaessa joudutaan välttämättä spekulatiivisille vesille, mutta ehkäpä jälleensyntymämuistoihin liittyvistä kuolinsyiden tilastollisesta vääristymästä voidaan saada jotakin vihiä asiasta.

Tässä on eräs esimerkkitapaus. Tätä katsellessa on hyvä muistaa, että Eric ei ole yksittäistapaus, vaan tällaisia on tutkijoiden arkistoissa tuhansia.

https://www.youtube.com/v/qVCh_4tBRa8?version=3&start=1708&end=2694&autoplay=1

30

534

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskottavuus-haaste

      Ja sitten vielä, että jos joku kertoo jostain jälleensyntymästä liian lennokkaasti, niin sitä ei välttämättä pidetä uskottavana, vaikka olisikin ollut joku hamon jossain elämässä ja solttu toisessa. Jälleensyntymistä tulisi kertoa "haudanvakavaan normityyliin", jotta ne kelpaisivat tutkijoille ja ettei niitä leimattaisi megalomanioiksi.

      Jotkut vain kertovat asioita toisella tavalla taiteilijamaisestikin, räväytellenkin, kun toiset taas tiedemiehille kelpaavalla tavalla. Lukekaamme näitä "uskottavia" normikertomuksia, niin tiedemiehet ovat tyytyväisempiä. Uskottavuus ja totuus tosin eivät aina kulje käsi kädessä - variaatioita löytyy. Tosi voi olla vaikuttaa epäuskottavalta toisinaan ja epätosi voi vaikuttaa toisinaan varsin uskottavalta.

      • Tutkimuskohteet

        Yksikään tuhansista itseään Tutankhamoniksi väittäneistä ei ole osoittautunut sellaiseksi tapaukseksi, että todella eletty elämä Tutankhamonina olisi paras selitys heidän puheilleen.

        Jälleensyntymätutkimukseen otetaan tutkittavaksi yleensä vain tapauksia, joissa mikään toiveajattelu yms ei selitä esitettyjä väitteitä. Aikuiset, joilla on liikaa tietoa tiettyjen historiallisten ihmisten olemassaolosta ja kenties itsekorostuksen tarvetta, ja joiden väitteiden totuutta ei voida tarkistaa, jätetään tästä syystä lähes aina tutkimatta. Ei ole mitään järkeä tutkia tapauksia, jotka tekevät väitteitä joiden totuudenmukaisuutta ei voida tarkistaa ja joiden esittämille väitteille on olemassa täysin psykologiset selitykset.

        Voihan olla, että joku tuhansista tutankhamoneista on joskus ollut Tutankhamon, mutta jälleensyntymätutkimuksen kannalta nämä tutankhamonit eivät tarjoa mitään mielenkiintoista aineistoa.

        Osittain samanlaisista syistä myöskään hypnoosiregressioaineiston ei katsota tarjoavan tieteellistä tukea jälleensyntymän totuudelle. Hypnoosiregressiossa tulee vain harvoin vastaan jotakin sellaista, jonka totuudenmukaisuus voitaisiin käydä tarkistamassa.


      • Tutkimuksesta

      • sowatson
        Tutkimuksesta kirjoitti:

        Tuolla filmillä kerrotaan ilmiön tieteellisestä tutkimuksesta:

        https://www.youtube.com/watch?v=LIBfq1SsCag

        Mielenkiintoinen dokumentti, mutta aina tulee se yleinen kyssäri, että mitä sitten?

        En sanoisi varsinaisesti uskovani mihinkään näkemykseen, pidän kuitenkin jälleensyntymää niistä todennäköisimpänä vaihtoehtona, koska siinä on eniten järkeä.

        Jälleensyntymiseen on uskottu buddhalaisuudesta natseihin, mikä on tietenkin hieman hämmentävää. Luulis, että ihminen miettis vähän enemmän tekemisiään, jos kerran uskoo palaavansa tänne uudelleen. Mutta ei se niin mene, kaikki tekee mitä tekee, uskoi mihin uskoi.

        On se toki mielenkiintoista seurata mitä tutkijat löytää ja ehkä maailma olis rauhallisempi paikka, jos uskontojen höpinät voitaisiin kumota, paitsi ehkä niiden buddhalaisten. Eikä nekään ihan kaikessa varmaankaan ole oikeessa. Onhan näitä New Age kirjojakin ollut olemassa jo puoli vuosisataa ja niissä selitetään hyvinkin seikkaperäisesti jälleensyntymisen mekanismeja. Sellasta "sielun koulua" tämä jälleensyntyminen tuntuu pääasiassa olevan niissä kaikissa, vaikka jutut välillä toisistaan jonkun verran poikkeaakin. Onhan siinä järkeä.

        Ei kaikkien psyyke tietenkään halua uskoa, että roolit vaihtuu, koska sehän on vähän sellasta jakomielitautista meininkiä. Ollakko vai eikö olla, vai miten se menee? ;)


    • ongelmanr1

      Jos miettii asiaa siltä kantilta, että jokaisella meistä pitäisi olla takanaan jo ainakin joku 10-20 jälleensyntymää/elämää, niin senhän pitäisi jotenkin näkyä maailman menossakin. Maailma on sen sijaan menossa päin helvettiä ja ihmiset elää kuin olisivat ensimmäistä ja selvästi myös viimeistäkin kertaa täällä. Ajatellaan jotain ateistiakin, niin hehän varmaan pitävät itseään edistyneempinä ihmisinä, eli heillä olisi enemmän elämiä kuin ns. uskovilla, eivätkä hekään nyt niin kovin edistyneiltä vaikuta, kun heidän juttujaan lukee.

      Aika moni on kuitenkin hyvin viisas vanhana ja on aika sääli, että tuo viisaus ei näkyisi enää seuraavassa elämässä juuri mitenkään, eli tämä ihminen tekisikin aivan tyhmiä juttuja seuraavassa elämässään. Jos kuolee viisaana, niin pitäs kanssa tavallaan syntyä uudelleen myös viisaana. Luulis kyllä, että jo vaikka 5 elämän jälkeen olis niin hyvä, että ei enää mokailis pahemmin elämässään. Musta kyllä tuntuu, että pahimmilla sekoboltseillakin on takanaan jo lukuisia elämiä, mikä tuntuu jotenkin hämmentävältä. Häh, eiks me opita täällä yhtään mitään?

      Tää on siis se ongelma jälleensyntymisessä, miksi hitossa me sitten olla ihan hemmetin viisaita ja taitavia, kun ollaan kuitenkin eletty jo monia elämiä, ihan jokainen meistä???

      Eli jos jälleensyntymä on totta, niin miksi ihmiset ovat niin pikkusieluisia kuin ovat?

      Paitsi minä ja pari muuta! ;)

      Voisin kyllä itse vastata tuohon, mutta jätän sen jollekin muulle.

      • Hirmuliskosta-ihmiseksi

        Kun jälleensyntymäaineistoon hivenen tutustuu, tulee ilmeiseksi, että onkin todella hyvä asia, että emme pääsääntöisesti muista edellisiä elämiämme, jos jälleensyntymä siis on tosi. Kun joku ihminen syntyy kaikki muistot ja edellisen taipumukset tallella, on se usein korutonta kertomaa. Vaikka he usein ovat ikätovereitaan älykkäämpiä ja nopeampia oppimaan asioita, on joillakin heistä myös tallella huonoja tai suorastaan törkeitä aikuisten taipumuksia. Eräs tapaus, joka muisti edellisen elämänsä alkoholistina, alkoi jo pikkulapsena etsiä viinaa ja tupakkaa käyttääkseen niitä, ja osoitti pelkoa poliiseja kohtaan. Jotkut ovat seksuaalisesti lähennelleet aikuisia naisia, etenkin sellaisia, jotka muistuttavat heidän oletetun edellisen elämänsä vaimoja ja rakastajattaria. Tätä taipumusta esiintyy erityisesti niissä, joiden väitetty edellinen elämä päättyi seksuaalisesti aktiivisempien vuosien aikana.

        Jos jälleensyntymä siis on tosi, on hyvä, että muistot edellisistä elämistämme ovat pääsääntoisesti poissa ja voimme aloittaa kuin puhtaalta pöydältä. Ehkäpä tuo mainitsemasi viisastuminen tapahtuu paremminkin hitaasti ja syvemmällä tasolla, jossa uudenlaiset valinnat ja käyttäytyminen muuttuvat ensin tavoiksi ja lopulta taipumuksiksi.


      • Tut
        Hirmuliskosta-ihmiseksi kirjoitti:

        Kun jälleensyntymäaineistoon hivenen tutustuu, tulee ilmeiseksi, että onkin todella hyvä asia, että emme pääsääntöisesti muista edellisiä elämiämme, jos jälleensyntymä siis on tosi. Kun joku ihminen syntyy kaikki muistot ja edellisen taipumukset tallella, on se usein korutonta kertomaa. Vaikka he usein ovat ikätovereitaan älykkäämpiä ja nopeampia oppimaan asioita, on joillakin heistä myös tallella huonoja tai suorastaan törkeitä aikuisten taipumuksia. Eräs tapaus, joka muisti edellisen elämänsä alkoholistina, alkoi jo pikkulapsena etsiä viinaa ja tupakkaa käyttääkseen niitä, ja osoitti pelkoa poliiseja kohtaan. Jotkut ovat seksuaalisesti lähennelleet aikuisia naisia, etenkin sellaisia, jotka muistuttavat heidän oletetun edellisen elämänsä vaimoja ja rakastajattaria. Tätä taipumusta esiintyy erityisesti niissä, joiden väitetty edellinen elämä päättyi seksuaalisesti aktiivisempien vuosien aikana.

        Jos jälleensyntymä siis on tosi, on hyvä, että muistot edellisistä elämistämme ovat pääsääntoisesti poissa ja voimme aloittaa kuin puhtaalta pöydältä. Ehkäpä tuo mainitsemasi viisastuminen tapahtuu paremminkin hitaasti ja syvemmällä tasolla, jossa uudenlaiset valinnat ja käyttäytyminen muuttuvat ensin tavoiksi ja lopulta taipumuksiksi.

        Tuo on muuten karun tottakin. Itse olen ollut kiinnostunut mm. natsismista edellisestä elämästä johtuen, mutta aktiivinen vaihe tässä oli ohimenevää. Toiseksi traagisista kuolemista monissa elämissä jäi traumoja, joiden käsittelemiseen meni runsaasti aikaa. Onneksi voi sanoa, että näiden psykologisten kokemusten myötä on tullut kasvettua suvaitsevampaan suuntaan elämän moninaisuuden suhteen.

        Todellisuudessa meidän persoonamme ovat kuitenkin vain hahmoja, jotka ponnistavat tuosta olemisesta sanotusta. Hahmot eivät ole niitä kaikkein oleellisimpia, itse oleminen tässä hetkessä tärkeintä. Hahmojen ja niiden kokemusten kautta, kun olemme näiden elämiemme tiedot sulattaneet hiljaiseksi tiedoksi, voimme kasvaa kyllä psykologisessa mielessä.

        Nähdäkseni tuo mielen syväkerroksissa oleva hiljainen tieto on pitkäikäistä ja sen kokemustaso karttuu hitaasti. Näen elämät kuin päivinä, yhdessä päivässä ei vielä paljon opi.


      • Tut
        Hirmuliskosta-ihmiseksi kirjoitti:

        Kun jälleensyntymäaineistoon hivenen tutustuu, tulee ilmeiseksi, että onkin todella hyvä asia, että emme pääsääntöisesti muista edellisiä elämiämme, jos jälleensyntymä siis on tosi. Kun joku ihminen syntyy kaikki muistot ja edellisen taipumukset tallella, on se usein korutonta kertomaa. Vaikka he usein ovat ikätovereitaan älykkäämpiä ja nopeampia oppimaan asioita, on joillakin heistä myös tallella huonoja tai suorastaan törkeitä aikuisten taipumuksia. Eräs tapaus, joka muisti edellisen elämänsä alkoholistina, alkoi jo pikkulapsena etsiä viinaa ja tupakkaa käyttääkseen niitä, ja osoitti pelkoa poliiseja kohtaan. Jotkut ovat seksuaalisesti lähennelleet aikuisia naisia, etenkin sellaisia, jotka muistuttavat heidän oletetun edellisen elämänsä vaimoja ja rakastajattaria. Tätä taipumusta esiintyy erityisesti niissä, joiden väitetty edellinen elämä päättyi seksuaalisesti aktiivisempien vuosien aikana.

        Jos jälleensyntymä siis on tosi, on hyvä, että muistot edellisistä elämistämme ovat pääsääntoisesti poissa ja voimme aloittaa kuin puhtaalta pöydältä. Ehkäpä tuo mainitsemasi viisastuminen tapahtuu paremminkin hitaasti ja syvemmällä tasolla, jossa uudenlaiset valinnat ja käyttäytyminen muuttuvat ensin tavoiksi ja lopulta taipumuksiksi.

        Ja kolmanneksi, jos muistaa vanhan morsiamensa edellisessä elämässä, johon oli jo sitoutunut, on todella vaikeaa sitoutua kehenkään tässä elämässä. Tämä lienee muistajilla se traagisin juttu, jos tällaista ilmenee. On vain opeteltava tätä elämää ja miten nyt toimitaan, eikä pitäisi juuttua vanhoihin. Mm. buddhalainen tarkkaavaisuusmeditaatio toimii tehokkaasti tähän hetkeen palauttamisessa.


      • ongelmanr1
        Hirmuliskosta-ihmiseksi kirjoitti:

        Kun jälleensyntymäaineistoon hivenen tutustuu, tulee ilmeiseksi, että onkin todella hyvä asia, että emme pääsääntöisesti muista edellisiä elämiämme, jos jälleensyntymä siis on tosi. Kun joku ihminen syntyy kaikki muistot ja edellisen taipumukset tallella, on se usein korutonta kertomaa. Vaikka he usein ovat ikätovereitaan älykkäämpiä ja nopeampia oppimaan asioita, on joillakin heistä myös tallella huonoja tai suorastaan törkeitä aikuisten taipumuksia. Eräs tapaus, joka muisti edellisen elämänsä alkoholistina, alkoi jo pikkulapsena etsiä viinaa ja tupakkaa käyttääkseen niitä, ja osoitti pelkoa poliiseja kohtaan. Jotkut ovat seksuaalisesti lähennelleet aikuisia naisia, etenkin sellaisia, jotka muistuttavat heidän oletetun edellisen elämänsä vaimoja ja rakastajattaria. Tätä taipumusta esiintyy erityisesti niissä, joiden väitetty edellinen elämä päättyi seksuaalisesti aktiivisempien vuosien aikana.

        Jos jälleensyntymä siis on tosi, on hyvä, että muistot edellisistä elämistämme ovat pääsääntoisesti poissa ja voimme aloittaa kuin puhtaalta pöydältä. Ehkäpä tuo mainitsemasi viisastuminen tapahtuu paremminkin hitaasti ja syvemmällä tasolla, jossa uudenlaiset valinnat ja käyttäytyminen muuttuvat ensin tavoiksi ja lopulta taipumuksiksi.

        Jep, muistaminen olisi raskasta, joten parempi, että emme muista. Jotain kuitenkin "muistamme" eli poikkeukselliset kiinnostuksen kohteet viittaavat yleensä edellisen elämän yhteyteen.

        Näkisin, että viisauden ja tiedon kerääminen ovat päämäärämme täällä ja etenkin niihin liittyvä kokemuksien janoaminen. Ihmisethän varsinkin nuorena janoavat eniten nimenomaan kokemuksia. Viisaus ja tieto sitten lisääntyvät kokemuksien kautta. Oppiminen on kuitenkin hidas prosessi, joka kestää lukuisia elämiä. Myös kumppanuus ja läheisyyden kokeminen on tärkeä osa tätä kaikkea. Menemme usein yhdessä rakkaimpiemme kanssa ja välillä myös vihamiehiemmekin. Puhutaan ns. sieluperheistä, -kumppaneista yms.

        Kokemuksiin liittyy myös negatiiviset kokemukset, joiden kautta oppiminen osittain myös tapahtuu. Ihmiset pahuuteenkin sortuessaan ovat vain matkalla oppimaan. Negatiivisia kokemuksia ei ole tietenkään mukavaa kokea, mutta onneksi ne eivät ole hyödyttömiä. Nämä maalliset elämämme ovat kuitenkin kuin unia, välillä painajaisia.

        Itse näen systeemin tämän kaiken takana. Se on tavallaan "kosminen koulu luokkineen", mutta paljon enemmän. Se sisältää kaiken mahdollisen kaikesta mahdollisesta, joten oppiminen on ymmärrettävästi hidas prosessi. Pitää muistaa, että matkakin on tärkeä, ehkä jopa päämäärää tärkeämpi.

        Tämä kaikki on kuitenkin hyvin naamioitua, että sitä ei oikeastaan missään löydetä selkeänä, koska oppiminen tapahtuu yleensä illuusioiden kautta. Kaikki maanpäälliset totuudet ovat siis vain illuusioita. Maailma on ihmeellinen juuri näiden illuusioiden kautta. Tämä kaikki on kuitenkin vain kuin unta, hyvin todellisen tuntuista unta vain.


      • ongelmanr1
        Tut kirjoitti:

        Tuo on muuten karun tottakin. Itse olen ollut kiinnostunut mm. natsismista edellisestä elämästä johtuen, mutta aktiivinen vaihe tässä oli ohimenevää. Toiseksi traagisista kuolemista monissa elämissä jäi traumoja, joiden käsittelemiseen meni runsaasti aikaa. Onneksi voi sanoa, että näiden psykologisten kokemusten myötä on tullut kasvettua suvaitsevampaan suuntaan elämän moninaisuuden suhteen.

        Todellisuudessa meidän persoonamme ovat kuitenkin vain hahmoja, jotka ponnistavat tuosta olemisesta sanotusta. Hahmot eivät ole niitä kaikkein oleellisimpia, itse oleminen tässä hetkessä tärkeintä. Hahmojen ja niiden kokemusten kautta, kun olemme näiden elämiemme tiedot sulattaneet hiljaiseksi tiedoksi, voimme kasvaa kyllä psykologisessa mielessä.

        Nähdäkseni tuo mielen syväkerroksissa oleva hiljainen tieto on pitkäikäistä ja sen kokemustaso karttuu hitaasti. Näen elämät kuin päivinä, yhdessä päivässä ei vielä paljon opi.

        Sä et tosin ollut natsimissa mukana muuten kuin tavallisena saksalaisnuorukaisena, joka ihaili natsismia lapsellisella tavalla. Uskoisin, että yleensä suureen pahaan sortuneet tuntevat syyllisyyttä vielä jopa useammankin elämän jälkeen. Tämä estää heitä tekemästä samaa enää uudelleen. Näin se jälleensyntymämuisti toimii käytänössä. Se salpaa tietyt tekomme, vaikka emme tietenkään enää muista keitä me edellisissä elämisämme olimme. Natsismi oli tietenkin mielenkiintoinen matka ihmismielen pimeään puoleen ja siitä on ollut seurauksena valtaisa määrä dokumentteja. Eikä ne natsitkaan olleet sen kummenmpia kuin muutkaan ihmiset. He vain olivat oman aikansa tuotos ja pystyivät johonkin sellaiseen mihin ihmiskunta ei aiemmin ollut yhtä suuressa mittakaavassa pystynyt. Uusi teknologia mahdollisti sen kaiken aivan ennen näkemättömässä muodossa.


      • Tut
        ongelmanr1 kirjoitti:

        Sä et tosin ollut natsimissa mukana muuten kuin tavallisena saksalaisnuorukaisena, joka ihaili natsismia lapsellisella tavalla. Uskoisin, että yleensä suureen pahaan sortuneet tuntevat syyllisyyttä vielä jopa useammankin elämän jälkeen. Tämä estää heitä tekemästä samaa enää uudelleen. Näin se jälleensyntymämuisti toimii käytänössä. Se salpaa tietyt tekomme, vaikka emme tietenkään enää muista keitä me edellisissä elämisämme olimme. Natsismi oli tietenkin mielenkiintoinen matka ihmismielen pimeään puoleen ja siitä on ollut seurauksena valtaisa määrä dokumentteja. Eikä ne natsitkaan olleet sen kummenmpia kuin muutkaan ihmiset. He vain olivat oman aikansa tuotos ja pystyivät johonkin sellaiseen mihin ihmiskunta ei aiemmin ollut yhtä suuressa mittakaavassa pystynyt. Uusi teknologia mahdollisti sen kaiken aivan ennen näkemättömässä muodossa.

        Steiner oli myös yksi "omintakeisista haaveilijoista", kuten sanotaan, tunnen syvää sukulaisuutta hänen stooreihinsa. Koetti pukea visionsa spontaanillekin kielelle kehitellen uusia termejä kuvaamaan kokemuksiaan ja myös kuolemanjälkeisiä olotiloja. Oli kehittynyt henkinen selvänäkö kaverilla ja tietty jälleesyntymismuisti. Jälleensyntymismuisti kehittyy siinä inkarnaatioketjun puolivälissä tai loppupuolella, muttei ole merkki mistään valaistumisesta. On prosessointikykyisen kognition merkki kyllä, eli pystytään käsittelemään elämää laaja-alaisesti katsellen eikä mieli tukehdu aivan heti kasvaneeseen informaatiovirtaan. Nähdään puiden taakse, metsänkin taakse, ei nähdä pelkästään yhtä puuta nokan edessä. Monesti ihmisillä on aivan riittävästi jo yhdessäkin elämän päivässä, näitä päiviä voi olla satojakin. Käsittelepä samalla hetkellä esim. 14 elämän tietoja, niin antaa vähän osviittaa millainen "kaistanleveys" tarvitaan aivoissa.

        Zenimäinen mindfullness kasvattaa mun mielestä tätä laaja-alaista tarkkaavaisuutta, missä näköalana on metsän puiden lisäksi myös metsän kokonaisuus itsessään. Metsä on tässä koko inkarnaatioketju tähän mennessä, puu edustaa yhtä inkarnaatiota. Mistä me ollaan tänne alkujaan tultu, kun katsotaan ihan alkuun? Mun näkökannan mukaan ihmisen tietoisuuden alkuperä ei ole maassa, kun aivan alkuun katsotaan. Steinerkin tähän päätyi, ja oli itseasiassa ulkonäöltäänkin skidinä saman suuntaisen näköinen. Ikä tietysti muuttaa kasvonpiirteitä.

        https://anthrowiki.at/Rudolf_Steiner

        Joo, natsismikin olisi voinut kehittyä positiiviseen rakentavaan suuntaan, mutta aivan alkumetreillä lähdettiin liioittelemaan. Kultainen keskitie, joka tuo mukanaan maltillisuuden, vie todennäköisimmin parhaaseen ratkaisuun. Äärivasen, äärioikea, mikä tahansa ääriliike voi johtaa helposti siihen, että mopo karkaa käsistä. Näin Joulun aikaan, maltillisuuden aatetta ja ideaa Kristuksen syntymäjuhlan kunniaksi.


      • ongelmanr1
        Tut kirjoitti:

        Steiner oli myös yksi "omintakeisista haaveilijoista", kuten sanotaan, tunnen syvää sukulaisuutta hänen stooreihinsa. Koetti pukea visionsa spontaanillekin kielelle kehitellen uusia termejä kuvaamaan kokemuksiaan ja myös kuolemanjälkeisiä olotiloja. Oli kehittynyt henkinen selvänäkö kaverilla ja tietty jälleesyntymismuisti. Jälleensyntymismuisti kehittyy siinä inkarnaatioketjun puolivälissä tai loppupuolella, muttei ole merkki mistään valaistumisesta. On prosessointikykyisen kognition merkki kyllä, eli pystytään käsittelemään elämää laaja-alaisesti katsellen eikä mieli tukehdu aivan heti kasvaneeseen informaatiovirtaan. Nähdään puiden taakse, metsänkin taakse, ei nähdä pelkästään yhtä puuta nokan edessä. Monesti ihmisillä on aivan riittävästi jo yhdessäkin elämän päivässä, näitä päiviä voi olla satojakin. Käsittelepä samalla hetkellä esim. 14 elämän tietoja, niin antaa vähän osviittaa millainen "kaistanleveys" tarvitaan aivoissa.

        Zenimäinen mindfullness kasvattaa mun mielestä tätä laaja-alaista tarkkaavaisuutta, missä näköalana on metsän puiden lisäksi myös metsän kokonaisuus itsessään. Metsä on tässä koko inkarnaatioketju tähän mennessä, puu edustaa yhtä inkarnaatiota. Mistä me ollaan tänne alkujaan tultu, kun katsotaan ihan alkuun? Mun näkökannan mukaan ihmisen tietoisuuden alkuperä ei ole maassa, kun aivan alkuun katsotaan. Steinerkin tähän päätyi, ja oli itseasiassa ulkonäöltäänkin skidinä saman suuntaisen näköinen. Ikä tietysti muuttaa kasvonpiirteitä.

        https://anthrowiki.at/Rudolf_Steiner

        Joo, natsismikin olisi voinut kehittyä positiiviseen rakentavaan suuntaan, mutta aivan alkumetreillä lähdettiin liioittelemaan. Kultainen keskitie, joka tuo mukanaan maltillisuuden, vie todennäköisimmin parhaaseen ratkaisuun. Äärivasen, äärioikea, mikä tahansa ääriliike voi johtaa helposti siihen, että mopo karkaa käsistä. Näin Joulun aikaan, maltillisuuden aatetta ja ideaa Kristuksen syntymäjuhlan kunniaksi.

        Steiner käytti muistaakseni oopiumia ja ilmeisesti hänen "tajunnan laajentumisensa" aiheutui juuri tästä syystä. Steiner teki toki hienoa työtä tarjotessaan köyhien työläisten lapsille koulua. Nykyäänhän koko touhu on enemmänkin elitististä. Joskus perehdyin asiaan vähän tarkemmin ja ne jutut meni vähän yli, muistaakseni Steiner kirjoitti oman versionsa jostain evankeliumista, jonka mukaan Jeesus pakeni ristiltä, vai olikos hänellä joku sijainen.

        Itse uskon siihen, että tajunnan laajentuminen voidaan saavuttaa täysin ilman aineita ja silloin aineet eivät pääse vääristämään kokemusta. Aineet avaa jonkinlaisia porttejakin "henkimaailman häiriköille". Avain tajunnan laajentumiseen lienee lapsen mielen säilyttäminen aikuisenakin, eli uteliaisuus ja ennakkoluulottomuus, luja lapsen usko siihen, että kaikki on mahdollista. Tarvitaan myös tietenkin ihan kovaa tiedettäkin, taikauskoisuus myös vääristää kokemusta. Ihmiskunta on nyt ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa meillä on mahdollisuus saavuttaa korkeampia tajunnantiloja, koska tiedämme maailmankaikkeudesta ja itsestämme paljon enemmän kuin koskaan aiemmin. Itse koen olevani ensimmäistä sukupolvea, jolla on ollut mahdollisuus kehittyä varsin vapaasti oikeaan suuntaan. Me "hippiajan lapset" olemme olleet tässä suhteessa etuoikeuttuja. Olemme eläneet tavallaan vanhan ja uuden ajan välissä, nähden ne molemmat hyvin läheltä. Materialismi on tietenkin vienyt osan meistä harhaan, mutta se on myös monille lisännyt vain haastetta. Kun olemme äärimaterialismissa, olemme jo hyvin lähellä vapautumista, koska ainoa suunta on siitä poispäin.


      • Tut
        ongelmanr1 kirjoitti:

        Steiner käytti muistaakseni oopiumia ja ilmeisesti hänen "tajunnan laajentumisensa" aiheutui juuri tästä syystä. Steiner teki toki hienoa työtä tarjotessaan köyhien työläisten lapsille koulua. Nykyäänhän koko touhu on enemmänkin elitististä. Joskus perehdyin asiaan vähän tarkemmin ja ne jutut meni vähän yli, muistaakseni Steiner kirjoitti oman versionsa jostain evankeliumista, jonka mukaan Jeesus pakeni ristiltä, vai olikos hänellä joku sijainen.

        Itse uskon siihen, että tajunnan laajentuminen voidaan saavuttaa täysin ilman aineita ja silloin aineet eivät pääse vääristämään kokemusta. Aineet avaa jonkinlaisia porttejakin "henkimaailman häiriköille". Avain tajunnan laajentumiseen lienee lapsen mielen säilyttäminen aikuisenakin, eli uteliaisuus ja ennakkoluulottomuus, luja lapsen usko siihen, että kaikki on mahdollista. Tarvitaan myös tietenkin ihan kovaa tiedettäkin, taikauskoisuus myös vääristää kokemusta. Ihmiskunta on nyt ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa meillä on mahdollisuus saavuttaa korkeampia tajunnantiloja, koska tiedämme maailmankaikkeudesta ja itsestämme paljon enemmän kuin koskaan aiemmin. Itse koen olevani ensimmäistä sukupolvea, jolla on ollut mahdollisuus kehittyä varsin vapaasti oikeaan suuntaan. Me "hippiajan lapset" olemme olleet tässä suhteessa etuoikeuttuja. Olemme eläneet tavallaan vanhan ja uuden ajan välissä, nähden ne molemmat hyvin läheltä. Materialismi on tietenkin vienyt osan meistä harhaan, mutta se on myös monille lisännyt vain haastetta. Kun olemme äärimaterialismissa, olemme jo hyvin lähellä vapautumista, koska ainoa suunta on siitä poispäin.

        Oma näkökulmani Steineriin. Näen Rudolphin taustalla Eleusiin mysteerien käymisen antiikin aikana (eräs inkarnaatio), mikä antoi perusteellisen pohjan henkisen Itsen tuntemiselle. Lisänä 1800-1900 -luvun vaihteen tutkijoilla ja filosofeilla toki oli monesti muotihuume opium, kuten Freudillakin. Myös Blavatskylla, joka oli aiemmin Cagliostro inkarnaatiossaan, oli alta 2-kymppisenä huumekokeiluja.

        Jeesus nasiiri todellakin pakeni ristiltä kaverinsa kanssa, mutta tuo ristiltä pomppaaminen näkyy akashassa vasta kuoleman jälkeen. Jesseä ei pidä sekoittaa toiseen mestari Jeesukseen 100 vuotta ennen nasiiria. Voi olla vaikea havaita varsinainen kuolinhetki, sillä henkilö näyttää elävältä ristiltä hypättyään. Todellisuudessa Jesse ja kymppani oli kuollut, ja suuntasivat sen jälkeen Intiaan juhlimaan henkiruumiissa.

        Kristuksesta kun mainitsin, niin mulla se ei tarkoita jesseä tai kumppaniaan, vaan hyvyyttä jokaisessa ihmisessä.

        Materiaalinen tiede edustaa alinta tiedontasoa, toki se antaa hyvän pohjan varman imaginaation kehittymiselle, edelleen inspiraation tasolle ja lopulta Itsen tuntemisvaiheeseen, missä ei enää nähdä kuvia. Imaginatiiviset kuvat voivat kyllä ajoittain täydentää tuota samadhia. Tiedon tasoja on siis ainakin 4.

        Ihmiskunta on suurenmoisessa vaiheessa, koska on saavuttanut kollektiivisemmin pohjamudan. Pohjalta voi ponnistaa vain yhteen suuntaan, ylöspäin. Selvänäön kautta ei pääsääntöisesti ponnisteta nykyään ylöspäin, vaan hyvyyden eli Kristuksen kautta. Vanhan koulukunnan edustajilla voi toki herätä vahvaa imaginaatiota, mutta välttämättä sitä ei mun mielestä tarvita. Itsen tunteminen riittää, eli pompataan suoraan kuvattomalle ykseyden alueelle, missä havaitaan ihmisten veljeys suoraan ja välittömästi luonnonlakina, ei niinkään fantasiana.

        Uusi tie on senkaltainen, ettei teknisiä vihkimyksiä välttämättä enää suoritella. Riittää näiden aiempien vihkimyksen hengen ymmärtäminen. Esim. Mars vihkimyksen henki on ymmärretty, kun lakataan taistelemasta, ja Uranuksessa tämä pasifismi saavuttaa huippunsa. Tässäpä Joulun mysteeriota siten, kuin sen opin eräässä antiikin inkarnaatiossa. Joulun mysteerio viittaa Rauhan Henkeen. Ennen tämä oli salattua, ei enää sillä tavalla kuin ennen.

        Tulkoon Rauha maan päälle!


      • newsmag

        Erityisen mielenkiintoiseksi jälleensyntymän tekee kvanttimekaniikka, jota, kuten Richard Feynman totesi, kukaan ei ymmärrä. Se kuitenkin toimii käytännössä. Kvanttimekaniikan ilmiöt on todistettu empiirisesti ja niiden matematiikkaa hyödynnetään aivan arkipäiväisissä laitteissa jatkuvasti. Silti kvanttifysiikan maailmankaikkeus on äärimmäisen outo, Einsteinin sanoin: aavemainen ("spooky"). Lomittuminen (entanglement) selittäisi "toisten ihmisten kokemusten" muistamisen, vaikka kyseessä ei varsinaisesti olekaan jälleensyntymä - vaan pikemminkin tietoisuuden havainto toisesta rinnakkaisesta maailmankaikkeudesta.

        Joo. Tämä kuulostaa hc-fantasialta, mutta se ei sitä ole. Kvanttifysiikan ilmiöt ja matematiikka on niin vahvasti todennettuja, että monikaan vakavasti otettava fyysikko ei niiden olemassaoloa epäile. Syistä ja todellisista implikaatioista ollaan toki hyvin montaa mieltä.

        Lomittumisessa kaksi hiukkasta viedään lähelle toisiaan, jolloin ne saavat toisiltaan ominaisuuksia. Käytännössä tässä tarkoitetaan kvarkkien spinnejä ja värejä, joita hiukkaset vaihtavat keskenään. Kun hiukkaset erotetaan toisistaan - riippumatta etäisyydestä - ne vaikuttavat yhä toisiinsa ja jos toinen hiukkanen altistetaan kolmannen hiukkasen vaikutukselle - vaikutus näkyy toisessakin hiukkasessa etäisyydestä riippumatta välittömästi. Se on niin mystistä ja salaperäistä, ettei kukaan tiedä miksi tapahtuu, mutta niin tapahtuu.

        ""Lomittuminen on kvanttimekaniikassa kahden tai useamman kvanttisysteemin (esimerkiksi hiukkasen tai hiukkasjoukon) ominaisuus, jolle ei ole analogiaa arkimaailmassa. Lomittuneessa tilassa osasysteemeillä on "ei-klassisia" korrelaatioita, minkä vuoksi mittaamalla yhden osasysteemin ennalta tuntematon ominaisuus saadaan tietoa muiden osasysteemien vastaavasta ominaisuudesta... Kvanttilomittumista voidaan tutkia mittaamalla Bellin epäyhtälöitä. Niiden avulla voidaan osoittaa, että kvanttilomittuminen rikkoo paikallisen reaalisuuden... 1960-luvulla kehitetty Wheeler–DeWitt-yhtälö, joka yhdistää suhteellisuusteorian ja kvanttimekaniikan - ns. kvantittaa suhteellisuusteorian - jättää yhtälöstä kaiken kaikkiaan ajan pois. Vuonna 1983 Don Page ja William Wootters ehdottivat, että lomittuminen saattaisi tuottaa ratkaisuun ajan ongelmaan. Tämä on eksoottinen ominaisuus, jossa kaksi kvanttihiukkasta jakavat saman olemassaolon, vaikka ne ovat fyysisesti erotettuja. Lomittuminen on syvällinen ja voimakas linkki ja Page sekä Wootters osoittivat miten sitä voidaan käyttää ajan mittaamiseen. Pagen ja Woottersin päätelmien mukaan aika on emergentti ilmiö, joka johtuu lomittumisen luonteesta ja esiintyy vain universumin sisällä oleville tarkkailijoille. Jokainen jumalankaltainen tarkkailija universumin ulkopuolella näkee puolestaan staattisen, muuttumattoman maailmankaikkeuden juuri kuten Wheeler–DeWitt-yhtälö ennustaa. Vuonna 2013 ryhmä tutkijoita Torinosta, Italiasta, teki ensimmäisen testin Pagen ja Woottersin idealle vahvistaen sen, että aika on todellakin emergentti ilmiö "sisäisille" tarkkailijoille, mutta poissaoleva maailmankaikkeuden ulkoisille tarkkailijoille"

        Kvanttimekaniikkaa on yritetty ymmärtää Kööpenhaminan mallin jälkeen monin tavoin. Yksi kvanttifysiikan kannalta toimiva ratkaisumalli on Hugh Everettin yksinkertainen, mutta hämmentävä monen maailman tulkinta.

        "The many-worlds interpretation is an interpretation of quantum mechanics that asserts the objective reality of the universal wavefunction and denies the actuality of wavefunction collapse. Many-worlds implies that all possible alternate histories and futures are real, each representing an actual "world" (or "universe"). In layman's terms, the hypothesis states there is a very large—perhaps infinite—number of universes, and everything that could possibly have happened in our past, but did not, has occurred in the past of some other universe or universes. The theory is also referred to as MWI, the relative state formulation, the Everett interpretation, the theory of the universal wavefunction, many-universes interpretation, or just many-worlds... The original relative state formulation is due to Hugh Everett in 1957. Later, this formulation was popularized and renamed many-worlds by Bryce Seligman DeWitt in the 1960s and 1970s. The decoherence approaches to interpreting quantum theory have been further explored and developed, becoming quite popular. MWI is one of many multiverse hypotheses in physics and philosophy. It is currently considered a mainstream interpretation along with the other decoherence interpretations, collapse theories (including the historical Copenhagen interpretation), and hidden variable theories such as the Bohmian mechanics."

        Vieraat muistot tutusta elämästä ja tutut muistot tai unet vieraasta maailmasta voidaan selittää kvanttifysiikan ja lomittumisen avulla. Outoa, mutta totta.

        Kvanttifysiikan mukaan


      • ongelmanr1
        newsmag kirjoitti:

        Erityisen mielenkiintoiseksi jälleensyntymän tekee kvanttimekaniikka, jota, kuten Richard Feynman totesi, kukaan ei ymmärrä. Se kuitenkin toimii käytännössä. Kvanttimekaniikan ilmiöt on todistettu empiirisesti ja niiden matematiikkaa hyödynnetään aivan arkipäiväisissä laitteissa jatkuvasti. Silti kvanttifysiikan maailmankaikkeus on äärimmäisen outo, Einsteinin sanoin: aavemainen ("spooky"). Lomittuminen (entanglement) selittäisi "toisten ihmisten kokemusten" muistamisen, vaikka kyseessä ei varsinaisesti olekaan jälleensyntymä - vaan pikemminkin tietoisuuden havainto toisesta rinnakkaisesta maailmankaikkeudesta.

        Joo. Tämä kuulostaa hc-fantasialta, mutta se ei sitä ole. Kvanttifysiikan ilmiöt ja matematiikka on niin vahvasti todennettuja, että monikaan vakavasti otettava fyysikko ei niiden olemassaoloa epäile. Syistä ja todellisista implikaatioista ollaan toki hyvin montaa mieltä.

        Lomittumisessa kaksi hiukkasta viedään lähelle toisiaan, jolloin ne saavat toisiltaan ominaisuuksia. Käytännössä tässä tarkoitetaan kvarkkien spinnejä ja värejä, joita hiukkaset vaihtavat keskenään. Kun hiukkaset erotetaan toisistaan - riippumatta etäisyydestä - ne vaikuttavat yhä toisiinsa ja jos toinen hiukkanen altistetaan kolmannen hiukkasen vaikutukselle - vaikutus näkyy toisessakin hiukkasessa etäisyydestä riippumatta välittömästi. Se on niin mystistä ja salaperäistä, ettei kukaan tiedä miksi tapahtuu, mutta niin tapahtuu.

        ""Lomittuminen on kvanttimekaniikassa kahden tai useamman kvanttisysteemin (esimerkiksi hiukkasen tai hiukkasjoukon) ominaisuus, jolle ei ole analogiaa arkimaailmassa. Lomittuneessa tilassa osasysteemeillä on "ei-klassisia" korrelaatioita, minkä vuoksi mittaamalla yhden osasysteemin ennalta tuntematon ominaisuus saadaan tietoa muiden osasysteemien vastaavasta ominaisuudesta... Kvanttilomittumista voidaan tutkia mittaamalla Bellin epäyhtälöitä. Niiden avulla voidaan osoittaa, että kvanttilomittuminen rikkoo paikallisen reaalisuuden... 1960-luvulla kehitetty Wheeler–DeWitt-yhtälö, joka yhdistää suhteellisuusteorian ja kvanttimekaniikan - ns. kvantittaa suhteellisuusteorian - jättää yhtälöstä kaiken kaikkiaan ajan pois. Vuonna 1983 Don Page ja William Wootters ehdottivat, että lomittuminen saattaisi tuottaa ratkaisuun ajan ongelmaan. Tämä on eksoottinen ominaisuus, jossa kaksi kvanttihiukkasta jakavat saman olemassaolon, vaikka ne ovat fyysisesti erotettuja. Lomittuminen on syvällinen ja voimakas linkki ja Page sekä Wootters osoittivat miten sitä voidaan käyttää ajan mittaamiseen. Pagen ja Woottersin päätelmien mukaan aika on emergentti ilmiö, joka johtuu lomittumisen luonteesta ja esiintyy vain universumin sisällä oleville tarkkailijoille. Jokainen jumalankaltainen tarkkailija universumin ulkopuolella näkee puolestaan staattisen, muuttumattoman maailmankaikkeuden juuri kuten Wheeler–DeWitt-yhtälö ennustaa. Vuonna 2013 ryhmä tutkijoita Torinosta, Italiasta, teki ensimmäisen testin Pagen ja Woottersin idealle vahvistaen sen, että aika on todellakin emergentti ilmiö "sisäisille" tarkkailijoille, mutta poissaoleva maailmankaikkeuden ulkoisille tarkkailijoille"

        Kvanttimekaniikkaa on yritetty ymmärtää Kööpenhaminan mallin jälkeen monin tavoin. Yksi kvanttifysiikan kannalta toimiva ratkaisumalli on Hugh Everettin yksinkertainen, mutta hämmentävä monen maailman tulkinta.

        "The many-worlds interpretation is an interpretation of quantum mechanics that asserts the objective reality of the universal wavefunction and denies the actuality of wavefunction collapse. Many-worlds implies that all possible alternate histories and futures are real, each representing an actual "world" (or "universe"). In layman's terms, the hypothesis states there is a very large—perhaps infinite—number of universes, and everything that could possibly have happened in our past, but did not, has occurred in the past of some other universe or universes. The theory is also referred to as MWI, the relative state formulation, the Everett interpretation, the theory of the universal wavefunction, many-universes interpretation, or just many-worlds... The original relative state formulation is due to Hugh Everett in 1957. Later, this formulation was popularized and renamed many-worlds by Bryce Seligman DeWitt in the 1960s and 1970s. The decoherence approaches to interpreting quantum theory have been further explored and developed, becoming quite popular. MWI is one of many multiverse hypotheses in physics and philosophy. It is currently considered a mainstream interpretation along with the other decoherence interpretations, collapse theories (including the historical Copenhagen interpretation), and hidden variable theories such as the Bohmian mechanics."

        Vieraat muistot tutusta elämästä ja tutut muistot tai unet vieraasta maailmasta voidaan selittää kvanttifysiikan ja lomittumisen avulla. Outoa, mutta totta.

        Kvanttifysiikan mukaan

        Kvanttifysiikka selittää pian sielun olemassaolon ja monen muunkin uskomuksen todeksi.

        Tuohon ehkä liittyen muutama kumma tapaus, joista toinen vielä varsin tuore. Joku jenkki oli jokunen vuosi sitten joutunut onnettomuuteen, jossa hänen persoonallisuutensa ja identiteettinsä vaihtui ruotsalaisen henkilön vastaaviin. Kaveri muutti Ruotsiin asumaan. En tiedä onko urbaanilegenda, mutta toinen se varsin tuore esimerkki taas on uskottavampi. Siinä eräs nuori oli onnettomuuden jälkeen alkanut puhua espanjaa. Tämäkin tapaus Jenkeissä. Tämä nuori mieshenkilö on englanninkielinen, eikä osaa espanjaa, hänen veljensä tosin osaa espanjaa. Kyky tais tosin kadota ja kaveri alkoi taas käyttää englantia.

        On muuten havaittu, että jo pelkän tekemisen katselu aktivoi aivoissa samat alueet, kuin itse tekeminenkin. Ehkä jonain päivänä opimme soittamaan pianokonserton pelkästään katsomalla mestarin suoritusta.

        Joskus saatan muuten sanoa jotain vieraalla kielellä ihan yllättäen, täysin spontaanisti. Eräs tuttuni saattoi olla ed. elämässään saku ja kerran kätellessämme sanoin hänelle saksaksi "danke schön". En ole koskaan saksaa opetellut, mutta tuo on tietenkin täysin tuttu sanonta.

        Ihmejuttuja sattuu varmaankin niille, jotka olemme ihmejutuista kiinnostuneita. Heikkouskoisille ei ihmeitä näytetä, eikä liian skeptisillekään. Lienevät synonyymeja muutenkin.

        Todellisuus on usein scifiä ihmeellisempää.


      • prumprum

        Tuollaisissa "kolaus päähän ja taju kankaalle"-tapauksissa, joissa kadotetaan tieto nykyisestä identiteetistä, näyttää silloin tällöin käyvän niin, että tilalle tulee aivan jotakin muuta. Mm. Englannissa kisamatkalla ollut tsekkiläinen speedwaykuski, joka osasi vain muutaman sanan englantia ja joka tuli hädintuskin ymmärretyksi, alkoi onnettomuuden jälkeen puhua täydellistä englantia ilman minkäänlaista vierasta aksenttia. Hän ei tuona aikana samaistunut kehenkään tsekkiin ("tiennyt olevansa tsekki"). Asianlaita pysyi sellaisena pari päivää. Siltä ajalta tsekkikuski ei nykyään muista yhtään mitään. Ihmettelee vain kovin, kuinka hän on voinut puhua täydellistä englantia.

        http://www.dailymail.co.uk/news/article-481651/Czech-speedway-rider-knocked-crash-wakes-speaking-perfect-English.html


      • dogma-kalle

        Soitin ystävälleni fyysikko Devashish Shinghille ja kysyin näneltä mielipidettä näistä kvanttihöpinöistä. Dev totesi lyhyesti :-D

        "If a sentence has the word "quantum" in it, and if it is coming out of a non-physicist's mouth, you can almost be certain that there's a huge quantum of bullshit being dumped on your head"


      • ongelmanr1
        prumprum kirjoitti:

        Tuollaisissa "kolaus päähän ja taju kankaalle"-tapauksissa, joissa kadotetaan tieto nykyisestä identiteetistä, näyttää silloin tällöin käyvän niin, että tilalle tulee aivan jotakin muuta. Mm. Englannissa kisamatkalla ollut tsekkiläinen speedwaykuski, joka osasi vain muutaman sanan englantia ja joka tuli hädintuskin ymmärretyksi, alkoi onnettomuuden jälkeen puhua täydellistä englantia ilman minkäänlaista vierasta aksenttia. Hän ei tuona aikana samaistunut kehenkään tsekkiin ("tiennyt olevansa tsekki"). Asianlaita pysyi sellaisena pari päivää. Siltä ajalta tsekkikuski ei nykyään muista yhtään mitään. Ihmettelee vain kovin, kuinka hän on voinut puhua täydellistä englantia.

        http://www.dailymail.co.uk/news/article-481651/Czech-speedway-rider-knocked-crash-wakes-speaking-perfect-English.html

        Ehkä me olemme vain jotenkin alitajuntaisesti oppineet lähinnä television kautta kaikki elämämme aikana kuulemamme kielet ja tuo "maaginen kolaus" vaan aktivoi kielualueemme aivoissamme.


      • tinosingh
        dogma-kalle kirjoitti:

        Soitin ystävälleni fyysikko Devashish Shinghille ja kysyin näneltä mielipidettä näistä kvanttihöpinöistä. Dev totesi lyhyesti :-D

        "If a sentence has the word "quantum" in it, and if it is coming out of a non-physicist's mouth, you can almost be certain that there's a huge quantum of bullshit being dumped on your head"

        https://www.google.fi/search?q=Devashish Singh&tbm=isch&imgil=FxQtEYnKuAQKyM:;33N7BJJ_DSY6LM;https://prabhuramakrishnan.wordpress.com/page/7/&source=iu&pf=m&fir=FxQtEYnKuAQKyM:,33N7BJJ_DSY6LM,_&usg=__g_5AJ_DJWbejjo2RSAu02iJeieA=&biw=1422&bih=699&ved=0ahUKEwjC7c3VtJrRAhVCVSwKHdqWAiQQyjcINA&ei=zYhlWILTJcKqsQHarYqgAg#imgrc=FxQtEYnKuAQKyM:

        Kukas se näistä on?

        Turpiin tollasia höpöttäjiä!


      • fotoneitakin

        Nykyfysiikka ja varsinkin kvanttifysiikka ainakin stimuloi ajatuksia ja mielestäni muistuttaa kaiken ykseydestä tai vähintäänkin kaikkien olioiden välisistä vuorovaikutuksista.

        Brian Greene pohtii suomennetussa kirjassaan Kosmoksen rakenne (s.130) kvanttilomittumisen ihmeitä lähes metafysiikan kannalta, mutta mielestäni jättää ajatuksen hieman kesken.

        Nykyään voidaan tutkia fotoneitakin entistä tarkemmin. Ajanvietteeksi voi miettiä, kuinka hienorakenteista informaatiota emittoitunut tai sironnut fotoni kuljettaa mukanaan olioiden välillä. Uutisjutussa ilmiötä tutkitaan käytännön sovelluksia varten:

        "... Princetonin yliopiston tutkijat ovat rakentaneet laitteen, jossa yksi elektroni voi siirtää kvantti-informaationsa valohiukkaseen. Fotoni voi sitten toimia sanansaattajana kuljettaen informaatiota muille elektroneille luoden yhteyksiä, jotka muodostavat kvanttitietokoneen piirit."

        http://www.nanobitteja.fi/uutiset.html?78668

        .


      • freddieisready
        fotoneitakin kirjoitti:

        Nykyfysiikka ja varsinkin kvanttifysiikka ainakin stimuloi ajatuksia ja mielestäni muistuttaa kaiken ykseydestä tai vähintäänkin kaikkien olioiden välisistä vuorovaikutuksista.

        Brian Greene pohtii suomennetussa kirjassaan Kosmoksen rakenne (s.130) kvanttilomittumisen ihmeitä lähes metafysiikan kannalta, mutta mielestäni jättää ajatuksen hieman kesken.

        Nykyään voidaan tutkia fotoneitakin entistä tarkemmin. Ajanvietteeksi voi miettiä, kuinka hienorakenteista informaatiota emittoitunut tai sironnut fotoni kuljettaa mukanaan olioiden välillä. Uutisjutussa ilmiötä tutkitaan käytännön sovelluksia varten:

        "... Princetonin yliopiston tutkijat ovat rakentaneet laitteen, jossa yksi elektroni voi siirtää kvantti-informaationsa valohiukkaseen. Fotoni voi sitten toimia sanansaattajana kuljettaen informaatiota muille elektroneille luoden yhteyksiä, jotka muodostavat kvanttitietokoneen piirit."

        http://www.nanobitteja.fi/uutiset.html?78668

        .

        Ja eikös fotoni voinut olla kahdessa eri paikassa samaan aikaan.

        Mielestäni on erittäin hyvä asia, että tiede lähestyy "henkimaailmaa", koska paatunein materialistikin saattaa muuttaa käsityksiään. Ehkä se on ainoa tie rauhaan tässä materialistisessa maailmassa. Ateistiset ja teistisetkin uskomukset ovat kaiken pahan alku ja juuri, vain ykseys on tie, Vastakkainasettelu johtaa vain riitaan ihmisten kesken. Olkaa yksilöitä yksilöllisesti!

        https://www.youtube.com/watch?v=0_1IMZmJe-U


      • ari_zwag

        On eittämättä varmaa, että kaikessa on kyse rakenteista jotka tottelevat lopulta omaa logiikkaansa, pelaavat siis jollain kaavalla. Se miksi emme muista tahi ole tämän kehittyneempiä, on vain osa 'sielun', 'tajunnan'... omaa mekanista toimintaa.

        Joku luonnonlaki ohjaa tätäkin edellämainittua mahtavaa sirkusta logiikalla, joka voi olla meille hyvin vaikeasti käsitettävissä sinänsä. Voi olla että edellämainitut kvantit sun muut pimeät aineet, voivat olla fyysisesti ymmärrättävä väylä asioiden syvempään ymmärrykseen. Jänskä nähdä mitä kaupallisia aplikaatioita tämä tuo tullessaan.


      • Kuulolla-toki-ollaan
        ari_zwag kirjoitti:

        On eittämättä varmaa, että kaikessa on kyse rakenteista jotka tottelevat lopulta omaa logiikkaansa, pelaavat siis jollain kaavalla. Se miksi emme muista tahi ole tämän kehittyneempiä, on vain osa 'sielun', 'tajunnan'... omaa mekanista toimintaa.

        Joku luonnonlaki ohjaa tätäkin edellämainittua mahtavaa sirkusta logiikalla, joka voi olla meille hyvin vaikeasti käsitettävissä sinänsä. Voi olla että edellämainitut kvantit sun muut pimeät aineet, voivat olla fyysisesti ymmärrättävä väylä asioiden syvempään ymmärrykseen. Jänskä nähdä mitä kaupallisia aplikaatioita tämä tuo tullessaan.

        Tosin on melko rohkeaa väittää, että edes arkipäiväiset toimemme olisivat kuvattavissa millään - MILLÄÄN - mekanistisella mallilla. Ja jos ei niille löydy mitään kuviteltavissa olevaa todellisuuden kansa yhteensopivaa mekanistista kuvausta, niin voidaan ajatella, että ehkäpä mekanistinen oletus onkin vain eräänlainen todellisuutta vastaamaton kansansatu.


    • nää_on_näitä

      Miksi emme muista ja käytä kokemuksiamme tässä nyt?
      Kysymykseen sisältyy varmuus että tietää mitä pitää tietä ja muistaa? Tiedämmekö?
      Mitä sinun mielestäsi pitäisi muistaa ja tietää ja mistä sen tiedon varmuus tulee, entisistä muistoistako, on jälleen kysymys, mistä ajatukset tulevat

    • nää_on_näitä

      Jos havaitaan alkuräjähdys, mikä estää näkemästä "heikompia" värähtelyjä. Tietenkin heikot mittalaitteet ei suinkaan se ettei heikompia värähtelyjä ole olemassa vai miten ajattelet?
      Aivosähkövärähtelyt vai miten niitä pitää nimetä, tiedätte kyllä, on mitattavissa. Johtopäätös, valovuosien päästä aivosähkövärähtelyt ovat olemassa. Ovat toki jos värähtelyt ovat olemassa jopa mitattavissa alkuräjähdyksestä alkaen.
      Vai mennäkö pienuuteen ja suuruuteen,
      No joidenkin aivot ovat niin pieniä eli suuria että ne tavoittavat avosähkövärähtelyjä

    • nää_on_näitä

      Jos tästä nyt jotain "tuli mieleesi" mistä se tuli. Entisistä elämistäkö vai keksitkö sen aivan "itse"?? Kuka on se itse joka sinussa keksii.
      Ihminen on itselleen kaikkein tutkimattominta aluetta maailmankaikkeudessa.

      Tässä muutama ajatus:
      Kirjavinkit - Sri Nisargadatta Maharaj | www.merkitys.org
      Sri Nisargadatta Maharaj: - ”Valvetilasi on unta”. (Alkuteos: "I Am That" - 1973.) Sisällysluettelo. Takakannen teksti: "Kysy: "Kuka olen?" Hylkää kaikki muut ...
      www.merkitys.org/kirjamaharaj.html

      • nää_on_näitä

        http://www.hs.fi/tiede/art-2000005052236.html?ref=rss
        tämän hetken tutkimustietoa - Revonsuo

        Olemme unessa. Jotkut muistavat "unensa aamulla" siis muistavat edellisen elämän

        www.teosofia.net/muut/kallinen-ajatuksia.htm

        Ihmeiden Oppikurssi muistuttaa että Aatami nukutettiin ja siinä unessa hänelle muodostetiin käsitys Eevasta eikä missään kerrota että enemmälti olisi ihmisiä herätetty


    • ugouycjhlkjhiutoufjgre
    • Tutkimuksista

      Tässä on kiinnostava luento aiheesta:

      https://www.youtube.com/watch?v=LzYL7eKArno

      Siinä käsitellään yleisten asioiden ohella tätä tapausta:

      https://www.youtube.com/watch?v=HqrJZNaNqd4

      Suomenkieliset tekstitykset saa näkyviin klikkaamalla videoruudun tekstityskuvaketta, jos eivät jo näy.

      • joskussyntynyt

        Hyvä esitys tästä tunnetusta tapauksesta.

        Oon jo yli vuosikymmenen miettyny, mitä siitä seuraisia, jos jälleensyntyminen todistettaisiin kiistattomaksi faktaksi. Varmasti aluksi hirveä vastustus uskontojen taholta, vähän samoin kuin evoluutioteoriankin kanssa aikoinaan. Poikkeuksena itämaiset uskonnot, vaikka niidenkin uskomukset lienevät monilta osin vääriä.

        Tämä on luultavasti vain kehitykseemme liittyvä seikka, jota ei ole aikaisemmin voitu juurikaan luotettavasti havaita. Kun aika on kypsä, salaisuudet paljastuvat.

        Ihmiskunta ei selvästikään voi selvitä, elleivät nämä asiat ala paljastua. Uskonnot tai paremminkin niiden uskomukset ovat aiheuttaneet suurta kärsimystä ihmiskunnalle, tosin niiden takana on kuitenkin olleet aina vallanhaluiset ihmiset. Hekin kuitenkin ehkä enemmänkin harhaanjohdatettuina; edellinen sukupolvi on aina aivopessyt seuraavan jatkamaan samaa mielettömyyttä. Nämä tietyt uskonnolliset piirit ovat aina pelänneet valtansa menettämisestä ja siksi ne eivät halua muutosta.

        Totuus vapauttaa ja valhe kahlitsee.

        Näyttäisi siltä, että maailma on nyt valtavassa murroksessa monin eri tavoin. Uskonnot ja ideologiat pyrkivät taistelemaan tätä muutosta vastaan, väittäen niitä ihmiskunnalle välttämättöminä asioina. Näin ei kuitenkaan ole, vaan asia on aivan päinvastoin, minkä historiakin voi helposti todistaa. Ihmisen rakentamat unelmat ovat muuttuneet aina painajaisiksi, koska ihminen onkin vain halunnut niiden kautta hallita toista ihmistä.

        Jälleensyntymän todistaminen voisi lopettaa kaiken tämän vastakkainasettelun, koska voit syntyä mihin ja minne tahansa. Ihmiskunnan kaikki sodat ovatkin oikeasti sisällissotia. Tämä voisi tuoda rauhan ja ymmärryksen ihmisten välille, kun emme voi tietää millainen seuraava elämämme on, saatammekin syntyä tuon toisen ihmisen lapseksi. Jopa sen sukuun, jota vastaan sodimme edellisessä elämässämme.

        Itse olen jo lapsesta saakka uskonut jälleensyntymään ja sen kautta on ollut helpompaa ymmärtää kaikkia ihmisiä. Olen aina jotenkin ihaillut muita kulttuureita, historiaa ja niiden ihmisiä ja kuvitellut eläneeni heidän joukossaan yhtenä heistä. Nyt olen suomalainen ja koen tämänkin hienona asiana. Seuraavassa elämässäni taas joku aivan muu. Jos kaikki ajattelisivat näin, maailma voisi olla vapaa kaikesta pahasta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5589
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3455
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1347
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe