joulu ja joulun vietto on turhaa

muksula

Miksikö näin? Syitä on monia. Ensiksikin se on nykyään täysin kaupallinen, parhaimmillaan joulua ruvetaan hössötttämään jo lokakuussa, tipetapit ja tonttu-ukko kappaleet rupee soimaan kaupoissa loka- marraskuussa ja sitä kilkutinta joutuu kuuntelemaan 2-3 kuukautta, postilaatikko on pullollaan superhyper kauppojen mainoksia jossa houkutellaan ostamaan nyt ja maksa juhannuksena. Tämä niin sanottu pakollinen joulu on tosi raskasta monille varsinkin vähävaraisille ja monelle muulle kun pitää miettiä mitä ostaa kellekkin ja edullista ei voi ostaa, pitää olla kallista ja sitten mennään vaihtamaan. Sitten jotkut sanoo että joulu on lapsia varten kun ne haluu tai vaatii!! Paskan marjat. Tosi asia on ettei lapset tiedä joulusta mitään ellei AIKUISET sitä hössötä. Ja sitten toi pukki puoli. Lapsille valehdellaan että pukki tuo lahjoja ja että jos ei ole kiltti niin pukki ei tuo lahjoja. Haloo! Kuka ne ostaa ja kuka ne lahjat maksaa? On se raskasta kun jotkut ei saa lahjoja kun kerran tai kaksi vuodessa. Meidän tenavat saavat lahjoja silloin kun meistä vanhemmista tuntuu ja haluamme niitä antaa ja ovat olleet iloisia kun ovat, ei siihen ole joulua tarvittu. Toinen asia on joulu ruoka, mikä ihmeen jouluruoka? Ja saa syödä niin paljon kuin haluaa ja koko yön? kinkkua, peruna,-porkkana ym laatikoita saa joka päivä jos haluaa. Jaa-a joillakin on kovaa jos muulloin ei saa syödä, ja niin paljon kuin jaksaa ja saati yöllä. Kyllä meillä ainakin saa syödä vaikka 365 päinänä niin paljon kuin jaksaa ja vielläpä yöllä jos siltä tuntuu, ei siihenkään ole joulua tarvittu ja joka päivä on ruokaa ollut pöydässä.
Samaan kastiin menee niin isän- ja äitien kuin kummien mummien päivät kaikki jonnin joutavat kissan ristiäis päivät sais lopettaa. Voi sitä veittää muulloinkin lapsien, sukulaisten ja ystävien kanssa aikaa ja nauttia yhdesssä olosta, eikä ole stressiä ja hermot kireällä.

14

519

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Eilainkaanturha68v

   Joulumaa on ihmismielen rauhan valtakunta-joulurauha löytyy sydämestä,lainatakseni Katrihelenan laulamaa joululaulua.
   Joulu on tosi ihanaa aikaa-miksi joku pilaa joulumielensä noilla kertomillasi asioilla.
   Mutta,kun on aivan taivaallista pukea koti joulutunnelmaan ,leipoa joulupullia ja torttuja,ostaa lahjat lähimmilleen ihania lahjoja .Se kinkun tuoksu ahh.------päälle päätteeksi viettää joulu juuri niiden ihmisten kannssa joista pitää.Ei mitään negaatioita.

  • turhaahössötystä

   hyvä aloitus

  • Magisteri

   Nythän se on jo ohi. Jätä jatkossa joulu viettämättä, mutta anna niiden viettää, jotka haluavat.

   • karppa-2

    Nimimerkki Magisterille sanon, että joulu tullaan lailla kieltämään kun väärä uskonto hävitetään. Joulu on täysin pakanallinen juhla joka häpäisee Raamatun sanoman.


   • Raamattu.on.totta
    karppa-2 kirjoitti:

    Nimimerkki Magisterille sanon, että joulu tullaan lailla kieltämään kun väärä uskonto hävitetään. Joulu on täysin pakanallinen juhla joka häpäisee Raamatun sanoman.

    Kyllä. Joulu on täysin pakanallinen juhla jolla ei ole mitään tekemistä raamatullisen kristinuskon kanssa. Jeesus ei syntynyt jouluna, eikä Raamatussa ole kehotusta viettää joulua.


   • raamatulliset_juhlat

    "Kyllä. Joulu on täysin pakanallinen juhla jolla ei ole mitään tekemistä raamatullisen kristinuskon kanssa."

    Mikähän kristillinen juhla perustuu raamattuun?

    Pääsiäinen on niitä harvoja juhlia joka mainitaan Raamatussa, ja 2. Mooseksen kirjassa on ohjeet pääsiäisen viettoon. Silloin on tarkoitus juhlistaa egyptin orjuuden päättymistä. Raamatun mukaan pääsiäisenä ei vietetä mitään ylösnousemuksia tms.


  • Jotkutperinteetlopettaa

   Joulusta pitäisi lopettaa lahjojenjako perinteet kokonaan ja mennä uuteen aikakauteen että aletaan nauttia siitä niin kuin muistakin juhlapyhistä ihan vain vaikka yhdessä kokkailun ja olemisen kera.

   Entistä kalliimpia juhlia, kissanristiäisiä alkaa olla jo ihan liikaa. Vaikka ihmisillä olisi kuinka kalliita juhlia niin eivät ne sen onnellisempia ole kuin niillä joilla ei ole ollenkaan.

   Järkyttävää jos jonkun vähävaraisen budjetti menee pitkäksi aikaa ihan sekaisin lahjoista, ei saa lääkkeitään tai perustarpeita itselleenkään saatikka joutuu ottamaan velkaa lahjojen takia. Kuka lapsiperheellinen voi hyvällä omallatunnolla ottaa vaan vastaan tai vaatia lahjoja niin vähävaraisilta omaisiltaan, en ymmärrä. Lapsillekkaan ei kannata antaa väärää kuvaa kalleista juhlista kalleine lahjoine jos siihen ei oikeasti ole varaa tai muuten ollaan köyhiä mutta kaikki juhlat pitää juhlia kalliisti vaikka velaksi sillä hekin oppivat että voi ottaa velkaa mutta ei opi että se täytyy maksaa takaisinkin.

  • Raamattu.on.totta

   Jeremia 10:2. Näin sanoo Herra: "Älkää totutelko itseänne pakanain menoon älkääkä kauhistuko taivaan merkkejä, sillä pakanat niitä kauhistuvat.
   3. Sillä kansat noudattavat turhia jumalia; sillä ne ovat puuta, joka hakataan metsästä, puusepän kätten tekemiä, työaseella tehtyjä.
   4. Ne koristetaan hopealla ja kullalla sekä kiinnitetään nauloilla ja vasaroilla, niin etteivät ne horju.
   5. Ne ovat kuin linnunpelätin kurkkumaalla, eivät ne voi puhua; kantamalla täytyy niitä kantaa, sillä eivät ne voi astua. Älkää peljätkö niitä, sillä eivät ne voi pahaa tehdä; mutta eivät ne myöskään voi tehdä hyvää.
   6. Ei ole ketään sinun vertaistasi, Herra; sinä olet suuri, ja suuri ja voimallinen on sinun nimesi.

   Joulupukki hahmo on itse asiassa saatana joka pilkkaa Jeesusta Kristusta. Tässä kerrotaan Jeesuksesta. Saatana haluaa olla kuin Jumala ja siksi saatana on saanut aikaan joulupukki hahmon jota kaikki odottavat saapuvaksi. Joulupukki on satuhahmo - saatanan satu - Jumalanpilkkaa.

   Jeesus Kristus tulipunaisissa vaatteissa

   JESAJA 63

   1. Kuka tuolla tulee Edomista, tulipunaisissa vaatteissa Bosrasta, tuo
   puvultansa komea, joka uljaana astelee suuressa voimassansa? "Minä, joka puhun vanhurskautta, joka olen voimallinen auttamaan."
   2. Miksi on punaa sinun puvussasi, miksi ovat vaatteesi kuin viinikuurnan polkijan?
   3. "Kuurnan minä poljin, minä yksinäni, ei ketään kansojen joukosta ollut minun kanssani; minä poljin heidät vihassani, tallasin heidät kiivaudessani, ja niin pirskui heidän vertansa vaatteilleni, ja minä tahrasin koko pukuni.
   4. Sillä koston päivä oli minun mielessäni ja minun lunastettujeni vuosi oli tullut.
   5. Ja minä katselin, mutta ei ollut auttajaa, ja minä ihmettelin, kun ei kukaan tueksi tullut. Silloin minun oma käsivarteni minua auttoi, ja minun vihani minua tuki.
   6. Ja minä tallasin kansat vihassani ja juovutin heidät kiivaudellani; minä vuodatin maahan heidän verensä."
   7. Herran armotöitä minä julistan, Herran ylistettäviä tekoja, kaikkea, mitä Herra on meille tehnyt, suurta hyvyyttä Israelin heimoa kohtaan, mitä hän on heille osoittanut laupeudessansa ja suuressa armossansa.
   8. Ja hän sanoi: "Ovathan he minun kansani, he ovat lapsia, joissa ei ole vilppiä"; ja niin hän tuli heille vapahtajaksi.
   9. Kaikissa heidän ahdistuksissansa oli hänelläkin ahdistus, ja hänen kasvojensa enkeli vapahti heidät. Rakkaudessaan ja sääliväisyydessään hän lunasti heidät, nosti heitä ja kantoi heitä kaikkina muinaisina päivinä.
   10. Mutta he niskoittelivat ja saattoivat murheelliseksi hänen Pyhän Henkensä; ja niin hän muuttui heidän viholliseksensa, hän itse soti heitä vastaan.
   11. Silloin hänen kansansa muisti muinaisia päiviä, muisti Moosesta: Missä on hän, joka toi heidät ylös merestä, heidät ynnä hänen laumansa paimenen? Missä on hän, joka pani tämän sydämeen Pyhän Henkensä;
   12. hän, joka antoi kunniansa käsivarren kulkea Mooseksen oikealla puolella, joka halkaisi vedet heidän edestänsä tehdäkseen itsellensä iankaikkisen nimen;
   13. hän, joka kuljetti heitä syvyyksissä niinkuin hevosia erämaassa, eivätkä he kompastelleet?
   14. Niinkuin karja astuu alas laaksoon, niin vei Herran Henki heidät lepoon. Niin sinä olet kansaasi johdattanut, tehdäksesi itsellesi kunniallisen nimen.
   15. Katsele taivaasta, katso pyhyytesi ja kirkkautesi asunnosta. Missä on sinun kiivautesi ja voimalliset tekosi? Sinun sydämesi sääli ja sinun armahtavaisuutesi ovat minulta sulkeutuneet.
   16. Sinähän olet meidän isämme, sillä Aabraham ei meistä tiedä eikä Israel meitä tunne: sinä, Herra, olet meidän isämme; "meidän Lunastajamme" on ikiajoista sinun nimesi.
   17. Miksi sallit meidän eksyä pois sinun teiltäsi, Herra, ja annoit meidän sydämemme paatua, niin ettemme sinua pelkää? Palaja takaisin palvelijaisi tähden, perintöosasi sukukuntain tähden.
   18. Vähän aikaa vain sinun pyhä kansasi sai pitää perintönsä; meidän ahdistajamme ovat tallanneet sinun pyhäkkösi.
   19. Me olemme niinkuin ne, joita sinä et ole ikinä hallinnut, olemme, niinkuin ei meitä olisi otettu sinun nimiisi.

   • joulupukkiperinne

    Joulupukkiperinne (alunperin nuuttipukki) on tullut Suomeen Ruotsista vasta kristinuskon jälkeen, eikä se ole mikään pakanallinen epäkristillinen perinne. Ennen kristinuskoa ei täällä ollut mitään joulupukkejakaan.
    Ennen ristiretkiä saattoi ehkä olla jonkinlainen keskitalven juhla, mutta kristuksen syntymän juhliminen joulupukin/nuuttipukin avulla on vankasti ruotsalaista kristillistä tuontiperinnettä. Joulupukki ei mitenkään loukkaa Jeesusta, vaan on olennainen osa tänne tuotua kristinuskoa.


   • kristillinen_pyhimys

    "Joulupukki hahmo on itse asiassa saatana joka pilkkaa Jeesusta Kristusta."

    Joulupukki eli Santa Claus, tunnetaan myös nimellä Pyhä Nikolaus, Pyhä Nikolaos Ihmeidentekijä, Sanctus Nicolaus, oli Myran piispa vuosina 270 - 342, ja on nimitetty pyhimykseksi anglikaanisen, luterilaisen, katolisen ja ortodoksisen kirkon toimesta.

    Pyhä Nikolas tunnetaan erityisesti lasten auttajana, ja tästä syystä hänestä on tullut joulupukki myös luterilaiseen jouluperinteeseen ja tänne suomeenkin. Kyse on siis puhtaasti luterilaisesta ja kristillisestä perinteestä joka ei ole jumalanpilkkaa, ja jolla ei ole mitään tekemistä suomalaisten muinaisuskontojen kanssa.


   • Raamattu.on.totta
    kristillinen_pyhimys kirjoitti:

    "Joulupukki hahmo on itse asiassa saatana joka pilkkaa Jeesusta Kristusta."

    Joulupukki eli Santa Claus, tunnetaan myös nimellä Pyhä Nikolaus, Pyhä Nikolaos Ihmeidentekijä, Sanctus Nicolaus, oli Myran piispa vuosina 270 - 342, ja on nimitetty pyhimykseksi anglikaanisen, luterilaisen, katolisen ja ortodoksisen kirkon toimesta.

    Pyhä Nikolas tunnetaan erityisesti lasten auttajana, ja tästä syystä hänestä on tullut joulupukki myös luterilaiseen jouluperinteeseen ja tänne suomeenkin. Kyse on siis puhtaasti luterilaisesta ja kristillisestä perinteestä joka ei ole jumalanpilkkaa, ja jolla ei ole mitään tekemistä suomalaisten muinaisuskontojen kanssa.

    lue tämä

    http://www.laverdaduniversal.org/joulupukki.html


  • jouluonihana

   Mulle joulu on tosi tärkee ! Ja on kiva nähdä kun muut ihmiset ilahtuu sun antamista lahjoista ja jouluna on tosi kiva tunnelma ja vietetään aikaa perheen kanssa. kuka muka haluais et semmonen ihana juhla kuten joulu peruttaisiin! Sun mielestä joulu voi olla turha mut ei sillä tartte muiden joulutunnelmaa pilata!!!

  • EläJaAnnaMuidenkinElää

   Antakaa niiden viettää joulua, jotka sitä haluavat! Mitäs se teiltäon pois?!

   • EläJaAnnaMuidenkinElää

    *Teiltä on


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   699
   6407
  2. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   731
   6252
  3. Mihin aikaan tulee Marinin eroilmoitus huomenna?

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cc979c9c-c331-42f5-afe6-d30bdb869e3a Yksityiset pikku bileet, taustalla kuuluu: v*ttu tästä tulee hyvä olo. Jau
   Maailman menoa
   344
   4239
  4. Sanna Marin juhlii humalassa haarat levällään

   Kuvat tulivat vihdoin julki. Melkoinen pienen lapsen äiti.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   380
   3833
  5. "Bile-Sanna" lempinimen saanut Sanna Marin selittelee: "Tiesin kyllä, että minua kuvataan, mutta..."

   Bile-Sannan bailuvideo on saanut pääministerin myrskyn silmään. Mitä mieltä olet, pitäisikö pääministerin saada olla ihan tavallinen ihminen ja juhlij
   Maailman menoa
   413
   3167
  6. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   318
   3005
  7. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   238
   1993
  8. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   208
   1705
  9. Jauhojengi äänet lisätty videoon jälkikäteen

   Kylläpäs taas jauhotettiin persupölvästit tässäkin tapauksessa :-D Hyvä läppä tuo kyllä on.
   Maailman menoa
   65
   1219
  10. Sanna Marin juhlii ja tanssii villisti julkkisporukassa.

   Videot alkoivat levitä somessa: Sanna Marin juhlii ja tanssii villisti julkkisporukassa. Pääministeri Sanna Marin tanssii ja laulaa useilla videoilla
   Pori
   211
   1196
  Aihe