Muuttakaa tuulivoiman vihaajat pois !!!

huspoisheti

Tuulivoimaa on ja pysyy sekä on tulossa vielä lisää ja rutkasti.

Ongelmat vihaajilla on korvienvälissä. Kaikki tutkimukset osoittaa että tuulivoima ei ole millään tavoin terveydelle tai luonnolle vaarallista.

Pelko on vain luulosairautta tuulimyllyjä kohtaan. Mutta ainahan kaikki uusi tyhmemmiltä ymmärtämätön tekniikka on pelottanut. 80-luvulla pelotti mikroaalto uunit, 90-luvulla kännykät jne.

Muuttakaa ihmeessä Ylivieskasta pois, päästään itkusta ja narinasta. Kehitys kehittyy ja tuulimyllyt tulee. Ette te voi sille mitään, turhaa tuuleen huutamista!!!

26

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • faktaavain

      Tuulivoima on erittäin haitallista veronmaksajien lompakolle.

    • realistisesti

      Kyllä suurinosa Ylivieskalaisista EI kannata myllyjä joten muuta sinä ensin. Ne on kalliita ylläpitää mutta jos sinä et veroja maksa niin sinulle se on se ja sama.Ja jos olet myllyfirmalle maaalueen vuokrannut oletko miettinyt roposet kun siitä saat että millä purat myllyn joka on jo siivet pelkästään 30000kg hiilikuitua joka viedä ongelmajätelaitokselle ja muu roska joka on arvioitu maksavan ilman betonikakkua jo 603000€ tällähetkellä erikoisnosturillapurkaen. Miten pidät yllä lentoturvavalot? Heilutatko myrskylyhtyä siellä myllynpäällä? jos ja kun myllyfirma on putsannut pöydän ja alue lähtee kiertoon mutta maanrakennuslaki sanoo että maanomistaja on vastuussa omistamallaan maalla sen rakennuksista siis ei myllyyhtiö. vai meinaatko senkin maksattaa muilla? Se on nimittäin esim 15v päästä helposti se hinta per myly 1,5 kertanen. päättäjät jos luvittaa nämät saavat lähteä myös henkilötakauksella mukaan katsotaan sitten miten naurattaa ja kenen korvienvälissä on vikaa.Eikö yhtään käy mielessä miksi he ei osta koko maa-aluetta? sekun kun kerta vuokrasopimuksentekiätkin jotka ei omista alueita saa jo firmalle tulosta siis kulut poistettu nämä kolme" herraa"10,8 miljoonaa euroa! ei oikeen täsmää. Että tässä olisi rehellisestä pelistä kysymys. Olet varmasti kuullut lauseen. Jos jokin kuullostaa liianhyvältä ollakseen totta se ei ole totta. Toivonkin että Ylivieskan päättäjät tulee järkiinsä ja lopettaa tämän farssin ennenkuin enempää tulee vahinkoa Nivalassa järki voitti että voi sanoa ettei se kokosuomesta se ole loppunut.

    • Lyytimummo

      Aloittaja ei ole selvästikään käynyt edes myllyjen lähellä!
      Etäohjattupropagandapelle.

      • WindPoweria

        Luultavasti tuulivoimayritykset tekevät konkurssin sopivasti ennen myllyjen tuloa elinkaarensa päähän, jolloin purkukustannukset todellakin siirtyvät maanomistajan kontolle.


      • realismia

        Kyllä ne jää kunnalle,eli veronmaksajille purkukustannukset.On nimittäin sen verran tyyristä.Sen tajuaa näin pöljempikin.Voimaloiden realistinen käyttö-ikä on muuten vain 10-15 vuotta.Sen jälkeen korjaus ja huoltokustannukset nousevat niin koviksi,että ei kannata pyöritys tuettunakaan.Mistähän kunnat rahat tähän raapivat?


    • PuhdastaEnergiaa

      Iteki oon ihmetelly, miksi jengi vastustaa tuulivoimaa. Nehän tuottavat puhdasta energiaa. Meidän maaseutu on silmänkantamattomiin samanlaista ja jälleen samanlaista metsää, metsää ja metsää. Miksei sinne voisi rakentaa myös tuulivoimaa. Sitä paitsi tuulivoimalat ovat täysin vaaraton ja puhdas tapa tuottaa energiaa.
      Paljon mieluummin noita tuulivoimaloita katsoo, kuin hiilivoimaloita tai turvevoimaloita.

      • elämänkevätnäitä

        Eikö järkeesi ole vieläkään painunut että Tuulivoima tarvitsee nimenomaan hiili ja turvevoimaloita. nämät myllyt kun ei tuota silloin kun tarve on suurin. esim saksassa tätä muuta voimaa on jouduttu juuri lisäämään ei vähentämään. Nämät vouhkanat on kuin speden ohjelmasta jossa mietittiin mitä keksis niin loiri sanoo että kesitään dynamiittiä,johon toinen että se on keksitty jo johon loiri "keksitään sitä lisää."


      • DQuijote

        "Tuulivoima tarvitsee nimenomaan hiili ja turvevoimaloita."

        Asia on juuri näin. Eikä siinä kaikki - hiilivoimaloiden varallapito on pirun kallista hommaa, joten kohta näemme senkin ihmeen, että hiilivoimaloita joudutaan tukemaan verovaroin, jotta saamme sähköä kaikissa olosuhteissa.


    • sattumasähkö

      Tuulivoima kiihkoilijoilta pitäisi katkaista sähköt kovimpien pakkasten aikaan.Ehkä se avaisi heidän silmät tämän sattumasähkön todelliselle luonteelle.Se ei myöskään ole päästötöntä ja haitatonta,kuten ei mikään energian tuotanto.Päinvastoin,se on kansantalouden,ympäristö-arvojen ja ihmisten hyvinvoinnin kannalta erittäin haitallinen.(myös moraalin)
      Sitä kannattavat vain idealistiset hölmöt tai ne jotka tekevät tiliä asialla.

      • tuulivispiläkauppaa

        Tämä moraalinen näkökulma onkin mielenkiintoinen.Eikös kunnanpäättäjillä,kyläyhdistyksillä yms. puulaakeilla pitäisi hälytyskellojen soida,jos...tuuliyhtiö tarjoutuu esim. rakentamaan jotain pyörätitietä kilometri tolkulla.Tälläista on nimittäin tapahtunut.Sehän kustantaa helposti kuusinumeroisen summan.
        Tulee mieleen sana korruptio.Mutta sitähän Suomessa ei kuulemma ole...Mitenkähän viranomaisia ei kiinnosta tämätyyppinen voitelu toiminta.


    • pallinpäältä

      Tuulivoima pilaa maisemat. Sitä ei yksikään tuulivoimaintoilija voi kiistää.

    • vankilaanvaan

      Ylisuuria tuulivoimaloita lähelle asutusta rakentamalla pilataan ihmisten terveys. Samalla tuhotaan suuret määrät luontoa ja maisemaa. Mitä tuulivoimarakentamisella saavutetaan? No, saadaan sekundasähköä kovalla hinnalla silloin kun sitä ei tarvittaisi ja samalla sekoitetaan sähkömarkkinoita. Sähkömarkkinoiden häirintä johtaa lisääntyviin CO2-päästöihin ja huoltovarmuuden laskuun. Veronmaksajien selkänahasta revitty pakkosyöttötariffi valuu ulkomaiselle turbiinivalmistajalle ja pahentaa vaihtotasetta. Tuulivoimarakentamisen kaltainen hulluus pitäisi olla Suomessa rangaistavaa toimintaa.

    • realistisesti
    • VihreäAate

      Samaa mieltä olen myös minä. Myös meidän paikkakunnalle olisi tuulivoimat tervetulleita. Harmi vain, ettei meidän kunnanvaltuustossa istu ainuttakaan keskustalaista, eikä vihreiden edustajaa. On vain nurkkakuntaisia juntteja, jotka pelkäävät kaikkea uutta. Meidän kunnanvaltuustossa on esimerkiksi aivan liikaa perussuomalaisia.

      Tuulivoima on ehdottomasti puhtainta sähköä mitä tiedän. Turha tuulivoimaa on pelätä, koska se ei ole tappanut ainuttakaan ihmistä. Ydinvoimalat ovat aiheuttaneet paljonkin haittoja säteilyineen yms. Onhan ne niin kauan "turvallisia", kun niissä ei ilmene ongelmia. Auta armas, ku siihen päätetään tehdä terrori-isku, tai jostain muusta syystä sattuu räjähtämään. Ja vaikka ydinvoimala ei räjähtäisikään, pilaa ne luontoa pidemmällä tähtäimellä peruuttamattomasti. Ei ydinvoimalle, ei ydinsaasteelle! Kyllä tuulivoimalle!

      • Kiito-orava

        Meidän pitää aina pitää mielessä se, että tuulivoimaloilla ei voi korvata ydinvoimaloita. Ja syy on se, että Suomessakin on paljon sellaisia päiviä, että vaikka tuulivoimaloita olisi kuinka paljon, niistä saadaan sähköä tuulettomien kelien takia vain muutaman kymmenen megawatin verran. Periaatteessa , jos Suomen kaikki huipun aikoina tarvittava n. 14000-15000 MW sähkömäärä tuotettaisiin tuulella, niin niiden tuulettomien päivien varalle täytyisi olla rakennettuna toinen 14000-15000MW jotakin muuta varmempaa sähköntuotantokapasiteettia. Eli tosi kalliiksi tulee pitää yllä tällaista systeemiä. Me sähkönkuluttajathan se lopulta maksetaan. Tämä kannatta pitää mielessä kaikenmaailman viherhörhöjenkin.


      • SimoToini20

    • Atomi-Aate

      Et taida olla tältä planeetalta jos teillä ei ole kepulaisia.

    • Lyytimummo
    • Ja_tässä

      Puhukaa totta
      19 elo 2016
      Kirjoittanut Eija-Riitta Korhola | 132 Kommenttia

      Vihreät esittelivät pari päivää sitten Helsingin Sanomissa energiaohjelmaansa, ja kiinnitin huomiota siihen, että tuulivoimaa ei mainittu sanallakaan. Kuinka tässä näin kävi?

      Puolue olisi voinut reilusti todeta, että olemme tehneet tuulivoiman suhteen melkoisen arviointivirheen. Kiusallinen tilanne ohitetaan kuitenkin hiljaa – siinä toivossako, että äänestäjä unohtaa?

      Tuulivoima on vastatuulessa maailmalla. Monessa maassa luontojärjestöt ja paikoin jopa vihreät ovat alkaneet vastustaa sitä meluhaittojen, maisemahaittojen ja mm. linnustolle koituvan vahingon vuoksi. Saksalainen luontokuvaaja ja aktivisti kuvasi olevansa tuulivoimalle ”niin raivoissaan, että voisi oksentaa”. Jopa meillä Luonnonsuojeluliitto ärähti taannoin tuulimyllysijoittelun karanneen käsistä ja myllyjen pirstovan luonnon.

      Ongelmat eivät rajoitu tähän. Tuulivoima on epäluotettavaa ja kallista. Tuotannon epätasaisuus aiheuttaa ongelmia niin sähkönsiirrossa kuin verkkojen ylikuormituksessa. Kiina keskeytti lisärakentamisen tuulisilla alueilla, koska puuttuvien sähkönsiirtoyhteyksien takia yli neljännes tuotannosta hukkaantui. Australiassa joudutaan turvautumaan uudelleen hiileen, kun tuulivoima on osoittautunut kalliiksi ja epäluotettavaksi. The New York Times tuo esiin sen kiusallisen seikan, että käytännössä uusiutuviin panostaminen kasvattaa päästöjä, kun varavoima kumoaa päästösäästöt. Saksassa jarrutetaan Energiewenden askelia, sillä tuulivoimajättien sähkölasku kuluttajille on EU:n kallein. Norja ilmoitti tuulivoimahankkeen perumisesta viime viikolla luontoarvoihin vedoten. Tanskassa tuulivoimaloiden rakentaminen on pysähdyksissä, kunnes niiden haitoista tehtävä tutkimus valmistuu. Pari päivää sitten uutisoitiin, että entiset tuulivoimateollisuuden käyttämät mallimaat kuten Espanja, Portugali ja Italia ovat kadonneet tuulivoimateollisuuden lobbareiden puheista. Kun tukijärjestelmiä pienennettiin, myös asennetun tuulivoimakapasiteetin määrä pysähtyi. Perustelu siitä, että tuen tarve olisi väliaikainen ja potkaisisi muutoksen vain liikkeelle, saattoi olla toiveajattelua.

      Suomeen sen sijaan rakennetaan kiivaasti kooltaan 3–5 kertaa suurempia voimaloita näihin maihin verrattuna. Meillä tehdään ihmiskoetta ja eläinkoetta sen lisäksi että satsaus ei kannata taloudellisesti eikä vähennä olennaisesti päästöjä.

      On hyvä, että vihreätkin ovat tähän ilmeisesti heränneet. Ratkaisu vaieta on kuitenkin nolo. Toivon avointa rehellisyyttä. Puolue, joka on vuosikausia ajanut nimenomaisesti tuulivoimaa ja puolustanut sen tukiaisia voimakkaasti, voisi nyt tunnustaa reilusti virhearvionsa: pysähdytään ja katsotaan. Muuten tuulivoimakiima maassamme ei laannu.

      Kuusi vuotta sitten kirjoitin blogissani Ideologista sähköä erityisehdoin: ”Mutta eihän tämä normaali energiamuoto olekaan. Tämä on ideologista, maailmankatsomuksellista sähköä. Kun haitat joskus tulevat ilmeisemmiksi, nykyiset kannattajat ovat ehtineet kääntää takkinsa ja niin sanotusti tajunneet, etteivät itse asiassa koskaan tuulivoimaa kannattaneetkaan. Mutta se on jo toinen juttu.”

      Nyt taitaa olla se aika.

    • Jaksaa

      Eilen se tapahtui. Obama lähti ja Trump tuli. Samalla lähti Valkoisentalon nettisivuilta melkoinen määrä ilmastonmuutospropagandaa. Ja iso osa Obaman hallinnon perintöä. Mukana saattoi mennä
      Presidentti Trump vannomassa presidentin valaa
      hitunen asiaakin, mutta sellaista se on siivotessa kunnolla. Minua harmittaa, kun en tajunnut kopioida noita Obaman aikaisia ilmastosivuja. No, se on pieni vahinko.

      Suomen poliittinen johto ehkä perussuomalaisia lukuunottamatta pohtii isompaa vahinkoa. Miten ihmeessä Trumpista tuli maailman mahtavimman maan presidentti? Ja miten hänen kanssaan pärjätään? Minulla on molempiin asioihin tarjota vastauksia kirjoituksen lopussa. Mutta sitä ennen mennäänn tämän blogin aiheeseen, eli ilmastopolitiikkaan, mikä meidän poliittisessa ilmapiirissämme kattaakin lähes kaiken elämiseen liittyvän niin sanotusta ilmastotutkimuksesta energian käyttöömme. Siis ihan kaiken asumisestamme liikkumiseen ja ruokailuun. Ministeri Anne Bernerkin perusteli liikenneyhtiöselvitystään ilmastonmuutoksen torjunnalla.

      No, ei tässä meidän poliitikoilla suurta hätää ole, sillä vallan kahvassa eivät ole enää Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja. Eivätköhän Niinistöt (Sauli ja Jussi), Soini ja ehkä Orpokin sopeudu realiteetteihin. Suurempi hätä voi olla niillä poliitikoilla, jotka ovat tehneet politiikkaa Obaman premisseillä, joista ilmastonmuutos on ollut yksi merkittävimmistä. Ja vielä suurempi huoli voi tietysti olla niillä kaikilla lukemattomilla asiantuntijoilla, erityisasiantuntijoilla, tutkijoilla ja muilla lobbareilla, joiden tulorahoitus on täysin riippuvaista ilmastonmuutosasioiden muodikkuudesta valtioiden hallinnoissa. Heille tulee aivan uusia haasteita, kun Trumpin hallinto vaikuttaa täysin kylmältä asialle.

    • euroja

      tulitehtyä perillisille oikein jäynää,myllyjä otin mailleni,mutta perikunta joutuu ne purkamaan pois,varmaan mahtava perintö

    • TimoSoini20

      Talouselämä-lehdessä nro 36 siv 13, oli pikku juttu tuulivoiman kalleudesta Suomelle.

      ” Tuuli puhalsi veronmaksajilta 1,4 miljoonaa euroa päivässä”

      Vuorokauden aikana syntyi tuulisäköä 29.800 MWh

      Tässä on taas se ongelma, joka hämää lukijoita. Tuulisähkölle maksetaan per MW.

      Tuo 29.800 MWh lienee 29.800/24 = 1.242 MW keskiteho vuorokauden aikana

      http://www.fingrid.fi/fi/sahkomarkkinat/voimajarjestelman-tila/Sivut/Poh...

      Linkistä näkee taulukon eri tuotanto muodoista. Tuuli on tosiaan tyyntynyt, tällä hetkellä tuulivoimaa tuotetaan Suomessa 154 MW ja sähkön hinta on 27,83 e/MW.

      Tuulisähkö saa takuuhinnan 83,5 e/MW, joten tällä hetkellä yhtiöt saavat 154 x 83,5 = 12.860 e/tunnissa. Markkina hinnan mukaisen laskutuksen kautta yhtiöt saavat 27,83 x 154 = 4.286 e/tunnissa.

      Takuuhinnan ja markkinahinnan välisen eron maksavat veronmaksajat 12.860 – 4.286 = 8.574 e/tunnissa.

      Ensi vuonna tuet kilpailutetaan, jolloin uusien voimaloiden takuuhinnat tippuvat roimasti.

      Nykyiset voimalat saavat kuitenkin anteliasta tukea 12 ensimmäistä vuotta.

      Se todella tärkeä kysymys on, jatketaanko ja missä muodossa vanhojen voimaloiden tukemista. Mikäli tuet loppuvat kokonaan, meillä seisoo kohta maiseman ”kaunistajina” lukuisa joukko vanhoja myllyjä. Ko yhtiöt tulevat tekemään konkursseja (??). Sitten ruvetaan riitelemään siitä kenen vastuulla romujen purkaminen on.

    • yuhgv
    • euroja

      mitä mieltä olisitte myllyjä rakastavat jos,kerrostalojen katoille laitettas myllyt,sähkölaskua ei tulis enään asukkaille,tietenkin pitäis se pylly maksaa katolle,

      • SimoToini20

        Paitsi pakkasella ja tyynellä . Pyllyt paleltuisi.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      354
      4041
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1759
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1530
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1338
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1315
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1312
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1282
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1187
    Aihe