Autoihin SIM-kortti- kiitos persut

Hulluaho

http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000005022320.html

Ja tätä systeemiä ei sitten tietenkään käytetä mitenkään väärin... Saati että olisi ihan kiva juttu yksityisyydensuojan kannalta... Kiva tietää että tulevaisuudessa yksityinen firma määrittelee mielivaltaisesti hinnan jolla SINÄ ajat omaa autoasi...

30

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perseveivarit

      Kepu pettää aina ja perseet pettää varmasti.

    • Luu5odottaa

      Kuka sen asentaa? Meinaten minä vetelen turpiin!

      • keput---

        Ovatko keput liittyneet sankoin joukoin perussuomalaisiin väitteesi mukaan?


      • Sim_kortti

        Siitä tulee katsastusvarustus, eli jos poistat sen ei autosi läpäise katsastusta.


      • tgjgöoyöi

        Riittääkö viranomaiset tien päälle kun kuitenkin pelle pelottomat keksivät laitteen Uunottamisen?


    • pSS-pimeyden-ydin

      Tämä kaikki siis persujen vaatiman uuden maakuntaveron päälle. Alistuvatko äänestäjät yhä persujen edessä kuin teuraalle vietävät lampaat?

      • Hulluaho

        Niinpä. Hauskaahan tässä on että tiestö on jo kertaalleen veroista maksettu. Nyt sitten ykstyiset päästetään rahastamaan miten mielii.


      • Berneri_persu---

        Onko Berneri ollut koko ajan persu eikä kepulainen?????? Noh eihän se kepulainenkaan ollut kuin vasta juuri ennen vaaleja


      • Halvalla-menee
        Berneri_persu--- kirjoitti:

        Onko Berneri ollut koko ajan persu eikä kepulainen?????? Noh eihän se kepulainenkaan ollut kuin vasta juuri ennen vaaleja

        Samassa hallituksessa hyvässä yhteisymmärryksessä noita kansalaisten kyykytyksiä väsäilevät.


    • tollopersut

      Onneksi persut ei enää seuraavassa hallituksessa ole päättämässä!

    • gbptr

      On se hyvä, että kouluissa opetetaan koodaamista. Nyt lapsikin osaa ohjemoida SIM-korttiin haluamansa kilometrimäärät älypuhelimella tai vaikka puolittaa ajetut kilometrit jatkuvasti.

      • otahan.selvää

        Kouluissa ei opeteta oikeaa koodaamista, vaan lähinnä vanhentuneita nettisivujen teko-ohjelmien käyttöä.


    • toiminnanaika

      On se kumma ettei täällä mene ihmiset barrikaadeille vaikka tämä maa on jo ihan perseellään, yleislakko vaan heti kuukaudeksi ja jos vittuilu jatkuu niin puoli vuotta perään lakkoilua ja sen jälkeen poliitkot vastuuseen kansankäräjille missä ei säästellä mitään...

      • Mitä reutoot baarikaapeillahan nämä käyvät 24h/7.😽


    • Haistakaa_vittu_siat

      Tuokin Bernerin horo on pihalla kuin lumiukko. Hollannissa kokeilitiin autojen paikotukseen perustuvaa tiemaksua ja tulos oli mykistyttävä. Järjestelmän ylläpito maksoi miljardeja vuodessa ja tienpitoon kaivatut rahat meni tietokonejärjestelmien ylläpitoon. Mutta suomessa Jorma Ollila kävi oikein eduskunnassa kertomassa miten helpolla saadaan palkansaajien viimeisetkin rovot kerättyä talteen kun laitetaan jokaiselle siru perseeseen. Tässäkin pälvikaljurotta ja pernerin roisto valmistelevat lakia joka on perustuslain vastainen. Jokaisella suomen kansalaisella on oikeus olla missä huvittaa ilman että häntä seurataan koko ajan reaaliajassa.

      • Hulluaho

        Bernerillä on osakesalkku tärkein.


      • neuroopanUnioni

        EU-lait ja määräykset menee ohi ja yli Suomen lakien, myös Suomen perustuslain yli.


    • Tiemaksubisnes

      Se on se EU jossa asiaa on haudottu jo yli kymmenen vuotta ja nyt on hallituksella kiire:

      "EU on päättänyt, että vuonna xxxx kaikissa uusissa autoissa on oltava gps- ja matkapuhelinominaisuus."

      "EU kannustaa jäsenvaltioita ”käyttäjä maksaa” -periaatteen toteuttamiseen liikenteessä ja on antanut sähköisistä tiemaksujärjestelmistä direktiivin, joka tähtää järjestelmien yhteentoimivuuteen Euroopassa.

      Yhdellä ajoneuvolaitteella maksut eri maissa kirjautuisivat samalle laskulle – matkapuhelinverkon kielellä puhutaan "tiemaksujen roamingista”, joka avaisi eurooppalaiset tiemaksumarkkinat."

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/10925537/eu-hyodyt!#comment-57337318

      "Eli siitä vapaasta liikkuvuudesta aletaan tekemään bisnestä, samalla saadaan kattava valvonta EU-kansalaisille... "

      • Muutakin.pientä

        "EU haluaa ylinopeudet estävän laitteen autoosi

        ISA toisi jokaiseen autoon laitteen, joka välittää GPS-satelliitin kautta nopeusrajoituksen auton näyttöön. Komissio tahtoisi viedä suunnitelmansa niin pitkälle, että ISA jarruttaisi ylinopeutta kulkevan auton vauhtia automaattisesti. Järjestelmän luominen ei komission raportin mukaan olisi teknisesti vaikeaa."

        http://www.ksml.fi/erikoissivut/autot/eu-haluaa-ylinopeudet-estavan-laitteen-autoosi/1371735

        Tullee mielenkiintoisia ohituksia?


      • Hulluaho

        Ja persut on siis EUn kiltti juoksupoika?


      • kyä.on
        Hulluaho kirjoitti:

        Ja persut on siis EUn kiltti juoksupoika?

        On se, sehän on ollut jo vuosia selvä politiikaa seuranneille.


      • Hulluaho
        kyä.on kirjoitti:

        On se, sehän on ollut jo vuosia selvä politiikaa seuranneille.

        Sitä minä tarkoitinkin.


    • 1181

      Yksityisille toimijoille järjestetään huutokauppa tai huutokauppoja. Eniten tarjonnut saa oikeudet. Tässä on erikoista se, että tietyillä tieosuuksilla on yhdellä toimijalla monopoli. Se pystyy hinnoittelemaan autoilijoilta perimänsä kilometrikorvaukset niin, että potti on mahdollisimman suuri.

      Sim-korttiin ei rekisteröidä kilometrejä, vaan tiedot siirtyvät suoraan yksityisen toimijan tietokantaan matkapuhelinverkon kautta.

      Sim-kortin olemassaolo ajoneuvossa tarkistetaan paitsi katsastuksissa myös ratsioissa. Näitä ilmeisesti järjestetään alkuun tiuhaan. Satelliitiseuranta antaa mahdollisuudet myös tehdä havaintoja liikkeellä olevista ajoneuvoista, jotka eivät lähetä tietoja sijainnistaan matkapuhelinverkon kautta samanaikaisesti.

      Persujen vaatimuksesta myös fillarikommarit tulevat saamaan osansa. Myöhemmin seurantaan liitetään myös ihmisvoimalla toimivat ajoneuvot. Hevosajoneuvoja ei Soinille annetun myönnytyksen takia liitetä järjestelmään.

      • Hulluaho

        Kiva järjestelmä. Tuohan varmistaa sen että noita korvauksia voi pyytää miten tahtoo, koska kuluttaja ei voi mitenkään vahvistaa sitä että paljonko on ajanut.


      • Ei.kai.se.ketään.yllätä

        Lopulta siinä käy kuten sairaanhoidossa, ylikansalliset ulkomaiset yhtiöt ostavat kannattavat tienpätkät pois ja raha niistä alkaa valumaan veroparatiiseihin, pois Suomesta.


    • 5-7

      Tämä pari kuukautta vanha uutinen on myös mielenkiintoinen:

      "Tuore Tekniikka- ja talous -lehti kertoo Suomen liikennepäättäjien hurjista visioista.
      "Perjantaina Trafin Liikenteen tila -seminaarissa liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko (kok) naulasi teesinsä seminaariväelle: liikenne on palvelua, jonka koko ajan kasvava digitalisaatio mahdollistaa", TT kertoo.

      Käytännössä auton omistamisen sijaan kuluttaja ei enää omistaisi autoaan, vaan voisi ostaa liikennepalveluita kuukausitaksalla. Niiden käytöstä maksettaisiin pakettihintaa, hieman nykyisten netti- ja maksu-tv -palveluiden tapaan.

      TT:n esittelemät esimerkkipaketit ovat:

      -Taksin käyttö 100 km, vuokra-auto 500 km, lähiliikenne (juna) 1500 km, vapaa julkinen liikenne kaupungissa. Pakettihinta 95 euroa kuukaudessa.

      -Taksi ulkomailla, videoneuvotteluyhteys kaikkialla EU:ssa, vuokrapyörä, pick-up-palvelu kaikkialla EU:ssa ja leasing-auto tiemaksut Pakettihinta 800 euroa kuukaudessa.

      -Pienelle perheelle kimppataksi, joka saapuu 15 minuutin kuluessa, 6500 minuuttia puheaikaa, huippunopea nettiyhteys, leasing-auto tiemaksut, vapaa julkinen liikenne kotikaupungissa, lähiliikenteen (juna) käyttö 2500 km. Pakettihinta 1200 euroa kuukaudessa.

      Risikon ohella vastaavaa paketti-ideaa ja nykymuotoisen yksityisautoilun huomattavaa vähentämistä ovat esitelleet myös lukuisat muut suomalaisen liikennealan tämänhetkiset päättäjät."

      http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000000826849.html

      Pakettiin voitaisiin liittää vielä vaikka pullo kossua kerran viikossa, kuitenkin vain perjantaisin. Muulloin ostettu pullo ei kuulu pakettiin.

    • guggo

      Sipilä-Soini-Orpon hallitus on tuomassa Suomeen Itä-Saksan salaisen poliisin kaltaisen kansalaisten valvontamenetelmän ja rahankeruun keinon, joka rahastaa etenkin maaseudulla asuvia kansalaisia ja rikkoo pahasti ihmisten yksityisyyden suojaa. Ei ihme, jos pääministerin ja hallituksen kannatus laskee kuin lehmän häntä.

    • fgjnb

      Soini ja kumppanit oikein hekumoivat siitä, miten pirullisia järjestelmiä on saatavissa aikaan. Berner, Sipilä ja Ollila pitävät huolen, että nämä myös toteutuvat. Onhan tässäkin kyse miljardien siirtämisestä liikemiesten taskuihin.

      • Ihan.loistava.business

        No mutta:

        "Taas aivan loistava business - tieväylät

        Niitä voi ikuisesti rahastaa.
        Tiet pysyvät täällä, niitä ei voi lakkauttaa.
        Villi veikkaukseni, että ne myydään jossain vaiheessa ulkomaisille sijoittajille."

        http://kristiinailmarinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228665-taas-aivan-loistava-business-tievaylat

        "Tässä on kyllä valmisteilla niin tolkuttoman luokan puhallus, että sitä ei välttämättä edes ymmärretä. Luonnollisen monopolin luovuttaminen yksityisen toimijan (olkoonkin, että jonkinlaisena välivaiheena ja sumuverhona käytetään yhtiöittämistä) käsiin on käytännössä verotusoikeuden luovuttaminen tai lupa painaa rahaa, kumpaa ilmausta nyt halutaankaan käyttää."


    • Godknowall

      Kiihkeimmät hulluttelijat asentaisivat sen kaikille taviksille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sofia B- on jälleen kerran rakastunut ja onnellinen nainen .

      Toivottavasti nyt on onni kestävää ja Sofia voi saada oman perheen lopulta itselleen .
      Kotimaiset julkkisjuorut
      277
      3256
    2. Sofia seukkaa miljonäärin kanssa matkustellen ympäri maailmaa

      Hän on tavannut toivomansa läsnäolevan mihen ja kohta Sofiast tulee ussperheen äiti. Toivottavasti kohta saamme vauvauut
      Kotimaiset julkkisjuorut
      136
      1227
    3. Ukraina romahtamassa, Hallitus hajoamassa.

      Samaan aikaan kun ukrot on rintamalla alakynnessä, niin maan hallitus on hajomassa.
      Maailman menoa
      312
      1192
    4. Oho! Sofia Belorf ja "rillimiljönääri-rakas" sai somen liekkeihin: "Optikko vai grillikioskin...?"

      "Rillimiljönääri-rakas" on kyllä hyvä titteli!!! Tsemppiä Sofialle rakkauteen ja terkkuja Nikolle ja Stefanille! Lue l
      Kotimaiset julkkisjuorut
      21
      1148
    5. Millaisia ihmisiä ovat murhaajat: Ari Ossi Petteri Suorsa ja Tiina Pia Susanna Seppänen.

      18-vuotias Adeliina Lehtinen surmattiin raa’alla tavalla syksyllä 2022. Hänen murhastaan tuomittiin elinkautiseen 40-vuo
      Oulu
      14
      1118
    6. Loukkaa se, jos sinä väität mun etsivän jotain rahamiestä

      Vtustako minä sinun rahoista voisin tietää silloin tai nytkään. Rakastuessa kuvittelin että olet varmaan joku tukityölli
      Ikävä
      147
      961
    7. Olet vallannut ajatukseni.

      Haluaisin tutustua sinuun paremmin ja lähentyä kanssasi. Tuntuu, että joka päivä kun sinua näen, saat minut hämilleen, s
      Ikävä
      35
      961
    8. Pikku Liedon pelkoa lietsova ja rikoksia tehtaileva katujengi

      Mistä kaukaa tulevat Liedossa riehuvat katujengiläiset?. Turun Varissuolta tai Pernosta? Nykylukutaidolla selviää, kun t
      Lieto
      41
      938
    9. Pikku apulaiset

      E B ja J E levittää väärää informaatiota Olavintoimintakeskuksen kaupasta. Kuka tai mikä ryhmä tästä hyötyy. Ovatko iha
      Sysmä
      67
      882
    10. Toivokasta torstaipäivää

      Hyvää huomenta ihanille ihmisille. 🌞🍁☕😊❤️ Kauniit syyskelit jatkuu. On hyvä olla lomalla. 🌞
      Ikävä
      161
      817
    Aihe