Harmagedon 1975

Harmagedon_1975

Palautetaampa tämä asia jälleen paikalleen, sillä nuoret nykytodistajat eivät ole tietoisia sittä mitä ja miten vuoden 1975 Harmagedonista edeltä ennustettiin ja miten siihen sidottiin tuolloisten nuorten(-kin) psyke, maailmankuvat, käsitys ajasta, sekä miten heidän henkilökohtaisen elämän suunnitelmat torpedoitiin kokonaan alas.

Moni luopui kouluttautumisesta ja tulevan taloutensa asianmukaisesta turvaamisesta tai asunnon hankinnasta tai lykkäsi lasten hankinnan hyvin pian tulevaan paratiisiin. Sen sijaan moni alkoi kädestä suuhun elämisen tapaan, koska ennustettu loppu oli vaivan nurkan takana.

Tuolloin vuonna 1968 olleet nuoret 15-vuotiaat ovat nyt vuonna 2017 jo 64-vuotiaita.

Tuon ennustelun ajan nuoret eivät edes kuvitelleet näkevänsä omien vanhempiensa vanhuudesta johtuvaa kuolemaa tai puhumattakaan omastaan. Osa tuon ajan nuorista on jo kuollut mm. ikään liittyvien sairauksien vuoksi.

Kaiken lisäksi tuo vuoden 1975 lopun ennustus ei edes ollut ensimmäinen lajissaan Vartiotorniseuran jäsenilleen vahinkoa tehneissä väärissä ennusteluissa.

Lopun, sekä uuden alun tuli Vartiotorniseuran edeltä ennusteluiden mukaan tapahtuman mm. 1914 aj 1925, sekä 40-luvun alussa.

Vuoden 1975 fiaskon jälkeen moni edelleen pysyi ennustetun pikaisen lopun uskossaan, sillä kaiken tuli vuoren varmasti kuitenkin tapahtua 1914-sukupolven aikana, jota Seura erittäin aktiivisesti rummutti kaiken aikaa.

Nyttemmin myös tuo ehdotoomasti vuoren varma Jehovan hengen ohjauksessa saatu ja vain hallintoelimen saama ymmärrys ja oppi vuoden 1914-sukupolvesta on pitänyt pakon sanelemana sorvata kokonaan uusiksi, rinnakkais- tuplasukupolveksi.

***

Herätkää-lehden nro 23 - 1968:ssa on piirros, jossa aikajanalla juna kiitää alamäkeen, vuoteen 1975 päästessä rata loppuu ja kuilu aukeaa.

"Sinulla ei ole aikaa hukattavissa tullaksesi Jumalan ystäväksi, sillä tämän pahan asiainjärjestelmän aika alkaa olla ummessa. Se on syöksymäisillään Harmagedonin tuhoon. Ryhdy siis nopeasti toimenpiteisiin varjeltumisesi ja ikuisen elämän hyväksi Jumalan uudessa järjestyksessä!" (Herätkää! 8. joulukuuta 1968)

"Vaikka otaksuisimme, että 15-vuotiaat nuorukaiset olisivat kyllin järkeviä ymmärtääkseen vuoden 1914 tapahtuman merkityksen, niin nuorimmatkin "tästä sukupolvesta" olisivat tämän mukaan lähes 70-vuotiaita tällä hetkellä. ... Pelkästään tämän perusteella voimme tietää, että ennustettuun loppuun ei voi olla monta vuotta jäljellä. "(Herätkää! 8. joulukuuta 1968)

"Mutta mitä on sanottava nykyhetkestä? Nyt meillä on vaaditut todisteet, kaikki todisteet. Ja ne ovat ylitsepursuavat." (Herätkää! 8. joulukuuta 1968)

"Kuitenkin me voimme olla varmoja seuraavasta: 1970-luku on näkevä ihmiskunnan historian vaikeimman ajan." (Herätkää! 8. joulukuuta 1968)

*

"Lähitulevaisuus on varmasti täynnä ratkaisevia tapahtumia, sillä tämä vanha järjestelmä on lähestymässä täydellistä loppuaan. Enintään muutamassa vuodessa näitä 'viimeisiä päiviä' koskevien Raamatun ennustusten viimeisetkin osat täyttyvät, mikä johtaa hengissä säilyvän ihmiskunnan vapautukseen Kristuksen loistoisaan tuhatvuotiseen hallituskauteen." (Vartiotorni 1968, s.360)

"Jos olet nuori, niin sinun on myös tunnustettava se tosiasia, ettet ehdi tulla vanhaksi nykyisessä asiainjärjestelmässä. Miksi et? Koska kaikki Raamatun ennustusten täyttymyksen todisteet osoittavat, että tämä turmeltunut järjestelmä on saava loppunsa muutaman vuoden kuluessa. Jeesus ennusti siitä sukupolvesta, joka näki "viimeisten päivien" alun vuonna 1914: "Tämä sukupolvi ei katoa, ennen kuin kaikki nämä tapahtuvat." – Matt. 24:34.

"Niinpä jos olet nuori, et ehdi toteuttaa mitään tämän järjestelmän tarjoamaa elämänuraa." (Herätkää! 8.9.1969 s.14)

*

22

357

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Harmagedon_1975

      Alla olevassa ensimmäisessä kappaleessa on kaiken lisäksi Seuran hallintoelimen yksi _kestovale_ koskien vuotta 1914 jota se edelleen tänäkin päivänä pitää yllä.

      Ei edeltä ennustettu lopunajan alku, vaan edeltä ennustettu lopunajan loppu.

      Todellisuudessa tuolloin ennustettiin vuoden 1914 olevan jo 1799 alkaneen lopunajan loppu ja uuden alku, kaiken ihmishallinnon loppu (poliittisen ja kirkonvallan) maan päällä ja uuden rauhaisan maan aika Kristuksen hallinnon alaisuudessa.

      Edelleen tänä päivänä VT-Seuran hallintoelin kirjallisudessaan valheellisesti väittää edeltä ennustetun vuonna 1914 alkavan lupunaika, vaikka todellisuudessa edeltä tuolle vuodelle ennustettiin ja laajalti saarnattiin kyseessä olevan lopunajan loppu.

      Tuolloin Jeesuksen läsnäolo Vartiotorniseuralle oli alkanut vuonna 1874 ja Jeesusu oli alkanut hallita taivaissa vuonna 1878.

      *

      "Tajuatko, että vuosi 1975 on vain kolmen lyhyen vuoden päässä? Tulisiko meidän lähestyä tuota aikaa odottaen jotakin erikoista? Olimme hyvin hämmästyneitä pannessamme merkille, miten monta kertaa Seuran julkaisut ovat viitanneet 1970-luvun puoliväliin ja siihen mitä meidän tulee odottaa, ja havaitsimme myös, että Seura on puhunut etukäteen vain yhdestä muusta vuodesta tällä tavoin, nimittäin vuodesta 1914."

      "Täyttikö vuosi 1914 odotuksemme? Kyllä varmasti täytti! Luuletko, että myös vuosi 1975 täyttää odotuksemme? Seura varmasti ajattelee siten, joten olkaamme huolellisia siinä, että vaikka emme haluakaan sanoa enempää kuin Seura sanoo tuosta ajasta, me emme jätä sitä huomioon ottamatta. Valtakunnan Palvelus 2/1972 s.1

      "Jotkut saattavat ihmetellä, miksi rakennetaan uusia haaratoimistoja ja entisiä laajennetaan, miksi hankitaan jatkuvasti lisää painokoneita (mm. meidän painomme uusi kaksivärikone on jo toiminnassa) ja rakennetaan valtakunnansaleja, jos Seura uskoo, että tämä asiainjärjestelmä loppuu muutaman vuoden kuluttua. Vastaus on yksinkertainen: ystävät haluavat tehdä lahjoituksia Valtakunnan työtä varten nyt kun rahalla on vielä arvoa, ja mikä olisi parempi tapa käyttää sitä? Vaikka näitä Beetel-koteja, painokoneita ja valtakunnansaleja voitaisiin käyttää ainoastaan muutama vuosi, eikö niitä tarvita sitä kipeämmin mitä lähemmäksi loppu tulee? Ne ovat välttämätön apu voimakkaan todistuksen antamiseksi harvoina jäljellä olevina vuosina. Näinä vuosina halutaan pelastaa mahdollisimman paljon ihmiselämää." (km-FI 5/1972)

      "Jotkut saattavat ihmetellä, miksi rakennetaan uusia haaratoimistoja ja entisiä laajennetaan, miksi hankitaan jatkuvasti lisää painokoneita (mm. meidän painomme uusi kaksivärikone on jo toiminnassa) ja rakennetaan valtakunnansaleja, jos Seura uskoo, että tämä asiainjärjestelmä loppuu muutaman vuoden kuluttua. Vastaus on yksinkertainen: ystävät haluavat tehdä lahjoituksia Valtakunnan työtä varten nyt kun rahalla on vielä arvoa, ja mikä olisi parempi tapa käyttää sitä?" (Valtakunnan Palvelus toukokuu 1972)

      Sitten tuon 1975 Harmagedonin ennustuksen vuoksi omaisuuttaan myyneet todistajat, sekä USA:ssa eläkevakuutuksensa eli tulevan eläkkeen jo ennakkoon ottaneet todistajat esitettiin esimerkkeinä ja siten heidät esitettiin epäsuorasti kannustimina toisille toimia samoin.

      "Olemme kuulleet veljistä, jotka ovat myyneet kotinsa ja omaisuuttaan ja jotka suunnittelevat käyttävänsä jäljellä olevan aikansa tässä vanhassa järjestelmässä tienraivauspalvelukseen. Tämä on varmasti erinomainen tapa käyttää lyhyt jäljellä oleva aika ennen jumalattoman maailman loppua."
      (Valtakunnan Palvelus kesäkuu 1974)

      ***

      Mitä Raamattu sanoo vääristä ennustelijoista? Raamattu ei jätä asiassa lainkaan harmaata aluetta, eikä edes se Seuran puolustuksekseen mainostama ennustelijan mahdollinen "vilpittömyys" muuta lainkaan tilannetta.

      UM - 5.Mos. 18:20-22

      20 "Mutta sen profeetan, joka julkeaa puhua minun nimessäni sanan, jota en ole käskenyt hänen puhua, tai joka puhuu muiden jumalien nimessä, sen profeetan on kuoltava. 21 Ja jos sanot sydämessäsi: "Mistä tiedämme, mitä sanaa Jehova ei ole puhunut?", 22 niin kun profeetta puhuu Jehovan nimessä eikä se sana tapahdu eikä toteudu, se on sana, jota Jehova ei ole puhunut. Julkeuttaan se profeetta sen puhui. Et saa pelästyä häntä."

      *

      • tuomiollatavataan

        Väärien oppien levittämien on rikollista toimintaa. Niiden puolustelu samoin. Joudutte vastaamaan teoistanne väärien profetioiden airueet!


      • Harmagedon_1975

        "Väärien oppien levittämien on rikollista toimintaa. Niiden puolustelu samoin."

        Sanos muuta, tuo on rehellistä puhetta.

        Tuostahan se lähti ja sittemmin myöhempine kirkon isien lobbaamine viattomien verenvuodatus-pakko-uskontunnustuksineen, eli samaa soppaa kaikki tyyni.

        "Varhaisen kristinuskon pääsuuntaukset"

        "Ensimmäisinä vuosisatoina kristinuskossa oli valtavasti julistajia, joilla oli erilaisia näkemyksiä Jeesuksen opetuksista ja uskon sisällöstä. Tästä seurasi kilpailutilanne, jonka tärkeimmät osanottajat olivat juutalais-, gnostilais- ja hellenistikristityt."

        "Menestyksekkäin kristinuskon pääsuuntaus oli hellenistikristillisyys (Helleenit eli kreikkalainen pakanauskonto), josta voidaan katsoa nykyisen kristikunnan periytyneen. Menestyksen avain oli matala kynnys kääntymiseen, sillä se ei juurikaan edellyttänyt juutalaisten säädösten noudattamista vaan kaikki aikaisemmat palvontamuodot saivat vain " kristillisen nimityksen"."

        - https://fi.wikipedia.org/wiki/Kristinuskon_historia#Varhaisen_kristinuskon_p.C3.A4.C3.A4suuntaukset

        .

        Athanasioksen uskontunnustus: https://fi.wikipedia.org/wiki/Athanasioksen_uskontunnustus

        Areiolaisvainot: "Athanasioksen uskontunnustus on tehty areiolaista opetusta vastaan."

        - https://fi.wikipedia.org/wiki/Areiolaisuus

        Nikean ensimmäinen kirkolliskokous: https://fi.wikipedia.org/wiki/Nikean_ensimmäinen_kirkolliskokous

        Sitten tuota rakkaudellista kristinuskon Nikean-versiota pakko-uskontunnustuksineen lähdettiin pakkoviemään vainolla ja viattomien lahtaamisella, mittavalla verenvuodatuksella.

        Ristiretket: https://fi.wikipedia.org/wiki/Ristiretket

        :/


      • niinmaallista

        "UM - 5.Mos. 18:20-22"

        Kannattaa muistaa ettei ennustuksen toteutuminen ole suinkaan tae ns. oikeasta profeetasta, sillä se riippuu kulloisestakin oppirakennelmasta ja sen määrittelijöistä. Tämä käy varsin hyvin esille samaisen kirjan luvun 13 jakeista:

        1 "Jos teidän keskuuteenne ilmestyy profeetta tai unennäkijä ja lupaa sinulle jonkun tunnusteon tai ihmeen,

        2 ja jos sitten todellakin tapahtuu se tunnusteko tai ihme, josta hän puhui sinulle sanoen: 'Lähtekäämme seuraamaan muita jumalia, joita te ette tunne, ja palvelkaamme niitä',

        5 Mutta se profeetta tai unennäkijä surmattakoon, . . .

        Koska kyse on "koettelemuksesta".


      • Harmagedon_1975
        niinmaallista kirjoitti:

        "UM - 5.Mos. 18:20-22"

        Kannattaa muistaa ettei ennustuksen toteutuminen ole suinkaan tae ns. oikeasta profeetasta, sillä se riippuu kulloisestakin oppirakennelmasta ja sen määrittelijöistä. Tämä käy varsin hyvin esille samaisen kirjan luvun 13 jakeista:

        1 "Jos teidän keskuuteenne ilmestyy profeetta tai unennäkijä ja lupaa sinulle jonkun tunnusteon tai ihmeen,

        2 ja jos sitten todellakin tapahtuu se tunnusteko tai ihme, josta hän puhui sinulle sanoen: 'Lähtekäämme seuraamaan muita jumalia, joita te ette tunne, ja palvelkaamme niitä',

        5 Mutta se profeetta tai unennäkijä surmattakoon, . . .

        Koska kyse on "koettelemuksesta".

        "Kannattaa muistaa ettei ennustuksen toteutuminen ole suinkaan tae ns. oikeasta profeetasta, sillä se riippuu kulloisestakin oppirakennelmasta ja sen määrittelijöistä."

        Niinpä, eli spekulaatioksi ja arpomiseksi menee. Eikös Tyyronkin pitänyt tulla kokonaan tuhotuksi ja myös raunioina pysyvän ja tämä itse Jumalan lausumana, mutta mikä onkaan todellisuus?

        "YHWH & His Failed Prophecy Of Tyre"

        - http://robertmascharan.blogspot.be/2012/11/yhwh-his-failed-prophecy-of-tyre.html

        Onhan näitä ollut läpi ihmiskunna historian.

        "Luettelo maailmanlopun päivämääristä" ( n. 2800 eaa. alkaen)

        - https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_maailmanlopun_tapahtumiksi_ennustetuista_päivämääristä

        .

        "Koska kyse on "koettelemuksesta". "

        Herkkäuskoisia aina vain jekutetaan, jossa rationaalisillekin tapahtumille haetaan uskoa nostattavia epärationaalisia selityksiä. Niin tai näin tai päinvastoin, aina usko vahvistuu.


      • Joonajakatuvaiset
        Harmagedon_1975 kirjoitti:

        "Kannattaa muistaa ettei ennustuksen toteutuminen ole suinkaan tae ns. oikeasta profeetasta, sillä se riippuu kulloisestakin oppirakennelmasta ja sen määrittelijöistä."

        Niinpä, eli spekulaatioksi ja arpomiseksi menee. Eikös Tyyronkin pitänyt tulla kokonaan tuhotuksi ja myös raunioina pysyvän ja tämä itse Jumalan lausumana, mutta mikä onkaan todellisuus?

        "YHWH & His Failed Prophecy Of Tyre"

        - http://robertmascharan.blogspot.be/2012/11/yhwh-his-failed-prophecy-of-tyre.html

        Onhan näitä ollut läpi ihmiskunna historian.

        "Luettelo maailmanlopun päivämääristä" ( n. 2800 eaa. alkaen)

        - https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_maailmanlopun_tapahtumiksi_ennustetuista_päivämääristä

        .

        "Koska kyse on "koettelemuksesta". "

        Herkkäuskoisia aina vain jekutetaan, jossa rationaalisillekin tapahtumille haetaan uskoa nostattavia epärationaalisia selityksiä. Niin tai näin tai päinvastoin, aina usko vahvistuu.

        Ja tietysti on hyvä tässä kohden muistaa myös se, että sekä Jesu itse, että ainakin Saul HaTarsi olivat itsekin vääriä profeettoja, jos katsotaan tätä 5. Mooseksen kohtaa. Ennustukset menivät niin sanotusti pieleen.


      • sielunvihollisentyötä

        On tärkeää uskoa - yksin uskosta jokainen luotu pelastuu. Jehovat ja muut mormoniopit ovat USAssa keksittyä kaupallista hölynpölyä. New Age ja muut. Pelkkää rahankeruuta hyväuskoisilta hölmöiltä.

        Jeesus yksin on tie totuus ja elämä. Muuta nimeä ei ole meille annettu. Kääntäkää selkänne näille eksyttäjille - tämä palsta on hyvä esimerkki siitä mihin askartelu jehovien syövereissä johtaa. Pahansuopaisuuteen ja toisten halventamiseen. Kirkko on opettanut kansan lukemaan.

        Älkää käyttäkö lukutaitoanne näiden palstojen parissa.


      • pohtija_
        sielunvihollisentyötä kirjoitti:

        On tärkeää uskoa - yksin uskosta jokainen luotu pelastuu. Jehovat ja muut mormoniopit ovat USAssa keksittyä kaupallista hölynpölyä. New Age ja muut. Pelkkää rahankeruuta hyväuskoisilta hölmöiltä.

        Jeesus yksin on tie totuus ja elämä. Muuta nimeä ei ole meille annettu. Kääntäkää selkänne näille eksyttäjille - tämä palsta on hyvä esimerkki siitä mihin askartelu jehovien syövereissä johtaa. Pahansuopaisuuteen ja toisten halventamiseen. Kirkko on opettanut kansan lukemaan.

        Älkää käyttäkö lukutaitoanne näiden palstojen parissa.

        En muuten lukenutkaan kokonaan kuin sinun juttun tästä ja puhut totta.Mutta se että kirkko on oikeassa erehdyt pahan kerran,se on myös perkeleestä itsestään.

        Kaikki maailman uskonnot on saatanasta,jotka eksyttävät vilpillisesti koko maailmaa.


      • Djinni234
        pohtija_ kirjoitti:

        En muuten lukenutkaan kokonaan kuin sinun juttun tästä ja puhut totta.Mutta se että kirkko on oikeassa erehdyt pahan kerran,se on myös perkeleestä itsestään.

        Kaikki maailman uskonnot on saatanasta,jotka eksyttävät vilpillisesti koko maailmaa.

        Ei ole sellaista kuin perkele. Perkele on samanlainen ihmisten keksimä selitys kuin jumalat ja muut henkiolennot tai henget, jotka pyrkivät aavikolla sisään ihmisen aukoista.


      • disneynjäljillä

        Kristinoppi on kuitenkin kulkenut meidän tukenamme kaksi tuhatta vuotta (ei siis ainoastaan 1900-luvulla niinkuin USAn ahneet rahakultit kuvittelevat) - Kirkko on opettanut meidät lukemaan ja kestänyt läpi monenlaisten maailman aikojen. (ei siis ainoastaan 1900-luvun nousukaskiimassa niinkuin USAn ahneet rahakultit)

        Jehovat ovat voimattomia muussa kuin huuhaan kaupustelussa ja tyhmien ihmisten höynäyttämisessä. He eivät tunne raamattua eivätkä kristinoppia puhumatta kirkkohistoriasta tai mistään sivistyksestä. Vartiotornin teollisesti tuottamat omituiset kuvalehdet ovat "syvällisin" oppi miihin nämä vähäosaiset pystyvät. Tehdään ameriikasta mahtava taas! Ai niin koska se oli - 1950-luvullako? Vai 1800-luvulla.

        Siinä se koko USAn historia sitten jo onkin. Aku Ankan ja Mikki Hiiren kulttuuriperinnne.


      • puutaheinää22
        disneynjäljillä kirjoitti:

        Kristinoppi on kuitenkin kulkenut meidän tukenamme kaksi tuhatta vuotta (ei siis ainoastaan 1900-luvulla niinkuin USAn ahneet rahakultit kuvittelevat) - Kirkko on opettanut meidät lukemaan ja kestänyt läpi monenlaisten maailman aikojen. (ei siis ainoastaan 1900-luvun nousukaskiimassa niinkuin USAn ahneet rahakultit)

        Jehovat ovat voimattomia muussa kuin huuhaan kaupustelussa ja tyhmien ihmisten höynäyttämisessä. He eivät tunne raamattua eivätkä kristinoppia puhumatta kirkkohistoriasta tai mistään sivistyksestä. Vartiotornin teollisesti tuottamat omituiset kuvalehdet ovat "syvällisin" oppi miihin nämä vähäosaiset pystyvät. Tehdään ameriikasta mahtava taas! Ai niin koska se oli - 1950-luvullako? Vai 1800-luvulla.

        Siinä se koko USAn historia sitten jo onkin. Aku Ankan ja Mikki Hiiren kulttuuriperinnne.

        Niin.... taisi olla reformaation tulosta, sillä katolinen kirkkohan kielsi raamatun lukemisen.
        Toisekseen, on aivan sama kauanko kirkko on ollut ihmisten niskassa sääntöineen ja vaatimuksineen, sen uskomukset perustuvat siihen, ettei tosiasioita haluttu eikä haluta ottaa huomioon.


      • paremmatjututtänävuonna

      • Äitihukkanen
        sielunvihollisentyötä kirjoitti:

        On tärkeää uskoa - yksin uskosta jokainen luotu pelastuu. Jehovat ja muut mormoniopit ovat USAssa keksittyä kaupallista hölynpölyä. New Age ja muut. Pelkkää rahankeruuta hyväuskoisilta hölmöiltä.

        Jeesus yksin on tie totuus ja elämä. Muuta nimeä ei ole meille annettu. Kääntäkää selkänne näille eksyttäjille - tämä palsta on hyvä esimerkki siitä mihin askartelu jehovien syövereissä johtaa. Pahansuopaisuuteen ja toisten halventamiseen. Kirkko on opettanut kansan lukemaan.

        Älkää käyttäkö lukutaitoanne näiden palstojen parissa.

        Näin se menee , älkää uskoko jokaista oveenkolkuttajaa;
        varsinkin Susihukkasta on varottava , sillä on musta turkki , mutta kattokaas täällä on tuttu äitivuohi , avatkaas ovi, äidillä on valkoinen tass , öö siis - sorkka , laitan sorkkani ikkunalle , -pikku kilit -
        sillen voimme yhdessä kieriskellä lattioilla pikku pikku hurmoksessa ;


    • Tavatonta

      VAin todistajille jaettu lehti Valtakuntamme palvelus kirjoitti kesäkuussa 1974 että olisi hyvä myydä asuntonsa ja muuta omaisuutta sekä rahat laittaa tämän maailmanlopun julistamiseen, koska se on niin lähellä, antaa rahat lahkotarkoituksiin.

      Rahojen palautusta, ei edes anteeksipyyntöä, ole kuulunut tuon 1975 jälkeen.
      Mutta ei kai väärä profeetta (5 Moos 18:20-22) pidä tapanaan anteeksi pyytäkään, anteeksipyyntö kuuluu hyviin tapoihin.

      • televiisiontotuuksia

        Anteeksipyyntö esitetään heti, jos siitä on taloudellista hyötyä. (Trump) Väärät opit vain unohdetaan ja käsketään olemaan niistä hiljaa - ja viemään paremmin myyviä oppeja eteen päin. Tämä toimii muutamia kymmeniäkin vuosia - amerikassa yleinen tapa ottaa rahat pois tyhmiltä ja lyödä lappu luukulle. Ja uusi kioski pystyyn.

        Mistään profeetoista ei voida näiden tuli ja meni -rahakulttien kanssa puhua. Se on sitä myyntijorinaa aikansa - ehkä joitakin kymmeniä vuosia, sitten rahoilla jatketaan tuottoisemmissa merkeissä. USAlainen rahakulttiusko on karkeaa huijausta, johon ainoastaan tyhmät, kouluttamattomat, tv:stä oppinsa ammentaneet tarttuvat.


    • Tutkittavaa

      Kuinka noloa Jehovan todistajien onkaan lukea seuraavia tekstejä omasta pääjulkaisustaan kun he muistavat mihin he uskoivat 70-luvulla:

      Vartiotorni 1.7.2002 s.32
      Älä anna pettää itseäsi
      Ihmisiä petetään kaikenlaisista syistä. Huijarit petkuttavat ihmisiltä rahaa. Jotkut poliitikot pettävät äänestäjiään, koska he ovat päättäneet pysyä vallassa hinnalla millä hyvänsä. Ihmiset jopa pettävät itseään. He eivät halua katsoa epämiellyttäviä tosiasioita suoraan silmiin - -
      Petoksia tapahtuu myös uskonnon alueella. Jeesuksen ajan uskonnolliset johtajat pettivät ihmisiä. Jeesus sanoi näistä pettäjistä: "He ovat sokeita oppaita. Jos siis sokea opastaa sokeaa, niin molemmat putoavat kuoppaan." (Matt.15:14.) Lisäksi ihmiset pettävät uskonasioissa itse itseään. Sananlaskujen 14:12:ssa sanotaan: "On tie, joka on miehestä oikea, mutta sen loppuna ovat myöhemmin kuoleman tiet."
      Monia petetään uskonnon alueella nykyäänkin, eikä ihme. Apostoli Paavali sanoi, että Saatana "on sokaissut ei-uskovien mielet, jotta Kristusta koskevan loistoisan hyvän uutisen valaistus ei säteilisi läpi, häntä joka on Jumalan kuva" (2.Kor.4:4).
      Jos joudumme huijarin uhriksi, menetämme rahaa. Jos poliitikko pettää meitä, menetämme kenties jonkin verran vapauttamme. Mutta jos Saatana pettää meitä, niin että hylkäämme Jeesusta Kristusta koskevan totuuden, menetämme ikuisen elämän. Älä siis anna pettää itseäsi. Avaa mielesi ja sydämesi Raamatulle, joka on kiistatta ainoa uskonnollisen totuuden lähde. Meillä on liian paljon menetettävää toimiaksemme toisin. (Joh.17:3.)

      Vartiotorni 1.8.2003 s.16
      Kun meidän tiedetään olevan totuudellisia, toiset uskovat, mitä sanomme; he luottavat meihin. Mutta jos meidät saadaan kerrankin kiinni valheesta, toiset saattavat sen jälkeen aina epäillä sanojemme todenperäisyyttä. Afrikkalainen sananlasku sanoo: "Yksi valhe tärvelee tuhat totuutta." Toinen sananlasku toteaa: "Valehtelijaa ei uskota silloinkaan kun hän puhuu totta."

      Tekeekö tämä seuraava selitys ymmärrettäväksi nämä valhelliset opetukset?

      Jumalan valtakunta hallitsee v.2014 s.50
      Kuten näimme tämän kirjan 2.luvusta, raamatuntutkijat osoittivat kymmenien vuosien ajan, että vuosi 1914 olisi merkittävä Raamatun ennustusten täyttymisen kannalta. Alkuaikoina he kuitenkin uskoivat, että Kristuksen läsnäolo oli alkanut vuonna 1874, että hän oli alkanut hallita taivaassa vuonna 1878 ja että Valtakunta saataisiin lopullisesti perustettua lokakuussa 1914. Elonkorjuu kestäisi vuodesta 1874 vuoteen 1914 ja huipentuisi voideltujen kokoamiseen taivaaseen. Antavatko tällaiset väärät käsitykset aihetta epäillä sitä, että Jeesus opasti noita uskollisia pyhän hengen välityksellä? Eivät missään nimessä.
      - - vaikka Jumalan kansa yrittää joskus päästä selville hänen tarkoituksensa yksityiskohdista ennen kuin pyhän hengen on aika opastaa heidät ymmärtämään niitä, on selvää, että Jeesus johdattaa heitä. Siksi uskolliset ovat halukkaita ottamaan vastaan oikaisua ja muuttamaan nöyrästi näkemyksiään (Jaak.4:6).

    • ohjelmoituja

      Jehovien selityksistä saa parhaiten selvää, kun kääntää väitteet aina päälaelleen. Hyökkäys on jehovankin paras puolustus ja defenssi laukeaa jo ennen kuin siihen on tarvetta. Emme ole pedofiilejä - väite on huulilla vaikkei seksiin olisi vielä edes päästykään. Samoin uusi valo syttyy ja danielin kirja aukeaa herkästi, vaikkei edes väliin jääneistä maailmanlopuista olisi puhuttukaan.

      Emme tuomitse - on myös hyvä, kun luullaan osutun ns. heikkoon kohtaan.

      Mitä muita maneereja jehovilla on?

    • mäenymmärrä

      En koskaan lakkaa hämmästelemästä sitä sokeutta, jota palstan uskovaiset osoittavat omaa toimintaansa kohtaan. Ehkä se johtuu jonkinlaisesta putkinäöstä, joka kohdistetaan todistajuuteen. Kiihkeä suhtautuminen todistajuuteen auttaa unohtamaan niin oman elämän kuin uskomustenkin ongelmat.

      Miten joku voi kurkku suorana "huutaa" palstalla vuodesta toiseen todistajuudesta ja ohittaa samalla oman uskontonsa huuhaan totaalisesti? Onko tällaisella ihmisellä oikeasti aivoja lainkaan?

      • ajatusrikollisiako

        Jehovien yhteydessä puhutaan aina aivopesusta. Lieneekö sitten aivoissa mitään pestävää ollut - tuskin paljoakaan, jos on mielinyt mukaan tyhjänpäiväiseen USAlaiseen kulttiin.

        Oma tahto tapetaan ensiaskeleilla jehovien kultissa. Puhutaan ajatusrikoksista, joita ei ole missään määritelty. Silloin jehovaparan ainoa mahdollisuus on unohtaa omat ajatukset - varmuuden vuoksi.

        Tilalle tulee järjestön julkaisut. Kultin "totuutta" on kaupattu ja nykyisin rahastus on pääasiassa bittirahan kerjuuta kultin sivulla. Samat tarinat ja aihepiirit ovat täyttäneet ennen jatkuvasti ilmestyneitä kultin lehtiä - nykyisin muutaman kerran vuodessa ilmestyviä ohuita lituskoita.

        Komeat ovat kerjuusivut:

        https://apps.jw.org/E_DONATE?selCntctCountryID=232

        Visat ja MasterCardit ovat käyneet jehoville tutuiksi.

        Nyt olisi tilaisuus unohtaa ajatusrikosten välttely ja kääntää selkänsä jehoville.


      • Muad.Dib
        ajatusrikollisiako kirjoitti:

        Jehovien yhteydessä puhutaan aina aivopesusta. Lieneekö sitten aivoissa mitään pestävää ollut - tuskin paljoakaan, jos on mielinyt mukaan tyhjänpäiväiseen USAlaiseen kulttiin.

        Oma tahto tapetaan ensiaskeleilla jehovien kultissa. Puhutaan ajatusrikoksista, joita ei ole missään määritelty. Silloin jehovaparan ainoa mahdollisuus on unohtaa omat ajatukset - varmuuden vuoksi.

        Tilalle tulee järjestön julkaisut. Kultin "totuutta" on kaupattu ja nykyisin rahastus on pääasiassa bittirahan kerjuuta kultin sivulla. Samat tarinat ja aihepiirit ovat täyttäneet ennen jatkuvasti ilmestyneitä kultin lehtiä - nykyisin muutaman kerran vuodessa ilmestyviä ohuita lituskoita.

        Komeat ovat kerjuusivut:

        https://apps.jw.org/E_DONATE?selCntctCountryID=232

        Visat ja MasterCardit ovat käyneet jehoville tutuiksi.

        Nyt olisi tilaisuus unohtaa ajatusrikosten välttely ja kääntää selkänsä jehoville.

        Oman elämän epäonnistumiset ja vaikeudet voi tietysti koettaa hukuttaa tällä palstalla tuijottelemalla muita. Mutta jos oma pesä on likainen, niin kannattaisiko joskus rehellisyyden nimissä vilkaista sitäkin? Vai onko se liian kiusallista?


      • Harmagedon_1975

        mäenymmärrä: "Kiihkeä suhtautuminen todistajuuteen auttaa unohtamaan niin oman elämän kuin uskomustenkin ongelmat."

        Tuossa kongitiivisen dissonanssin aikaansaama sokeus on vahvaa valuuttaa, kuin taikasauva, jota ns. kilpailevilla uskovilla on varastoissaan loputtomasti.

        Oman huuhaa-uskonsa farisealainen megalomania sitten hoitaa lopun ja tämä ilmesen karenssisella älyllisyydellä tuettuna.

        Missä hurmos-hihhulit, siellä vähä-älyinen kaaos ja kakofonia, eihän se muuten voisi ollakaan.


    • Tutkittavaa

      Ovatko Jehovan todistajat edelleen sitä mieltä, että tähän Herätkää! -lehden kirjoitukseen uskominen tarjosi "sinulle yksilönä tilaisuuden asennoitua nyt päättäväisesti Jumalan puolelle". Vai vahvistaako tämän lukeminen nyt 46 vuotta myöhemmin, että: "Väärä uskonto ei ole ainoastaan petollista ja epätyydyttävää: se on kuolemaa tuottavaa."

      Herätkää! 8.12.1970 s.21-24
      Haluaisitko elää maan päällä, kun olosuhteet ovat todella oikeat aidon onnellisuuden aikaansaamiseksi? Haluatko todella iankaikkista elämää sellaisessa maailmassa? Jos haluat, niin sinun täytyy valmistautua siihen nyt!
      Mutta miksi nyt? Miksi et voisi odottaa nähdäksesi, mitä tapahtuu?
      Aika ei yksinkertaisesti salli odottamista. - - Jumalan toiminnan määräaika on tavoittanut meidät.
      Raamatun ajanlaskun ja Raamatun ennustusten täyttymysten mukaan se aika, joka on jäljellä tällä epävanhurskaalla, nyt maan päällä toimivalla järjestelmällä, on nopeasti päättymässä. - - Se tarjoaa kuitenkin sinulle yksilönä tilaisuuden asennoitua nyt päättäväisesti Jumalan puolelle kiistassa ja siten saada toivon varjeltumisesta. - -
      Mitä sinä aiot tehdä? Se riippuu siitä, onko sinulla uskoa Jumalan lupauksiin vai ei.
      - -
      Nyt sinun tulee tutkia Jumalan sanaa, Raamattua, syventyä siihen ja päästä selville, mikä on Jumalan päätös maan ja ihmisen suhteen, oppia, mikä hänen tahtonsa on meidän suhteemme tänä aikana. - -
      Sinä voit saada tällaisen raamatuntutkistelun kotiisi pyytämällä sitä keneltä tahansa paikkakuntasi Jehovan todistajalta tai kirjoittamalla tämän lehden julkaisijoille. Se ei maksa sinulle muuta kuin hiukan aikaasi ja ponnistelua lukea ja valmistautua keskustelua varten. Loppujen lopuksi on kysymys sinun ja omaistesi elämästä, ja sen tähden kannattaa varmasti ponnistella vakavasti. - -
      Valmistautuaksemme loputtomaan tulevaisuuteen meidän täytyy ravita mieltämme ja sydäntämme säännöllisesti terveellisellä, puhtaalla hengellisellä ravinnolla. Tarvitsemme seuraksemme ihmisiä, joiden puhe on rakentavaa ja terveellistä, vahvistaa uskoa Jumalaan, kehittää halua oikeintekemiseen ja vahvistaa päättäväisyyttä pitää kiinni oikeista mittapuista. Sellaisia ihmisiä tulee asumaan Jumalan uudessa järjestyksessä.
      Mutta me tarvitsemme jo nyt sellaista seuraa. Ja me voimme saada sitä. Mistä?
      Löytyykö sitä kristikunnan monista kirkoista? - -
      Väärä uskonto ei ole ainoastaan petollista ja epätyydyttävää: se on kuolemaa tuottavaa. Se synnyttää epäterveellisen hengellisen ilmapiirin, josta puuttuu aito rakkaus Jumalaan ja lähimmäiseen ja jossa ei ole riittävästi aitoa antaumusta tosi vanhurskauden mittapuille. - -
      Mihin sinä siis aiot mennä? Kenen kanssa tahdot seurustella? - - Jehovan todistajat pyytävät sinua tutustumaan heihin - - Totea itse eivätkö Jumalan sanan puhtaat vedet virtaa siellä kaikessa virkistävässä raikkaudessaan. - -
      Luojasi esittää sinulle kutsun: "Kallistakaa korvanne ja tulkaa minun tyköni; kuulkaa, niin teidän sielunne saa elää." (Jes.55:3) Älä laiminlyö äläkä tuhlaa sitä tilaisuutta, mikä sinulla nyt on oppia tuntemaan Hänen avullaan iankaikkisen elämän tie. Käytä nyt henkistä, tunneperäistä ja ruumiillista voimaasi hänen oikealla tiellänsä omaksi sekä rakastamiesi ihmisten ikuiseksi hyvinvoinniksi. Valmistaudu nyt loputonta tulevaisuutta varten Jumalan vanhurskaassa uudessa järjestyksessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      70
      1362
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1090
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      957
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      712
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      369
      703
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe