Mielipiteitä?

conyane

Okei siis olen yläasteikänen tyttö ja minulla on mielessäni yksi juoni, jossa keskitytään 17-vuotiaaseen tyttöön. Tarina on omaa leikkimielistä teoriaani unista, jotka ovatkin mukamas oikeasti rinnakkaismaailmoja joissa me ihmiset (tai meidän sielumme/mielemme) käymme aina nukkuessamme ja kun heräämme pidämme niitä aina unina.
Ja näissä rinnakkaismaailmoissa on sitten demoneita yms.

Olen kirjottanut jo prologin ja kaksi ensimmäistä lukua, mutten ole oikein varma kannattaako tästä enää jatkaa.
Tässä on pieni kohta tarinan ns. pääpahiksesta (se ei kiou tähän kohtaan, mutta koko kohta olisi liian pitkä tänne).
Haluaisin mielipiteitä tms.
----

Kylmä tuuli seurasi mustiin pukeutunutta naista, jonka repeytyneet, nahkaiset siivet lepäsivät tämän selkää vasten. Hänen mustat sekä silkkiset hiukset liikkuivat hiljalleen edestakaisin tuulen tunkeutuessa ikkunoista sisään samalla, kun hän laskeutui nopeaan tahtiin linnan kivisiä portaita, vieressään kaksi nuorta miestä, jotka katsoivat suoraan eteenpäin.
Naisen nahkaiset, mustat vaatteet korostivat tämän kuolemanvalkoista ihoa, kuten myös hänen kasvoilla olevat tummat pisamat.
Ripsissä kimalteli magian avulla kevennettyjä pieniä kristalleja sekä timantteja, ja hänen kaulassa roikkui kultainen kaulakoru.
Heitä kolmea ympäröi tumma aura, ja tarkkakuuloiset pystyivät kuulemaan vaimeita tuskankuiskailuja heidän kävellessä ohitse.
Kuiskaukset eivät tulleet mistään heidän lähettyviltä - ne tulivat tuonpuoleisesta.
Ne olivat sielujen vaikerruksia, rukouksia sekä avunpyyntöjä.
Kukaan ei kuitenkaan voisi pelastaa sieluja enää. Kukaan ei voisi viedä heitä turvaan heidän omistajaltaan; naiselta, joka hallitsi itse kuolemaa.
Yön tähdet toivat pimeälle kulkureitille valoa suojattomista ikkunoista.
Ne valaisivat kolmikon tien, kun he kiirehtivät piinaava ilmapiiri ympärillään kohti linnan syrjäisintä kolkkaa, missä kuningas Mephistofeles sijaitsisi valtaistuimellaan.
Pian rappuset päättyivät, ja ilmeetön nainen apulaistensa kanssa siirtyi kiviselle käytävälle, jota valaisi soihduissa roihuvat liekit.

Naisen molemmilla puolilla kävelevät pojat, kaksoset, vilkaisivat toisiaan ilmeettöminä. Heidän katseensa kuitenkin erkanivat sekunneissa.
He molemmat menivät hermostuneina muutaman sentin lähemmäs naista, joka hymyili omahyväisenä tajutessaan poikien olevan peloissaan.
“Älkää huoliko, Irdian, Sraphan”, nainen sanoi lempeällä äänensävyllä. Hänen kissamaiset, kultaiset silmänsä vilkaisivat vuorotellen molempia poikia.
“Emme me ole huolissamme itseistämme”, toinen poika sanoi hiljaa. “Olemme huolissamme sinusta.”
Hetken hiljaisuuden jälkeen nainen naurahti huvittuneena ja kysyi samalla, kun asetti kätensä poikien olkapäille: “Miksi te minusta olette huolissanne?”
Pojat eivät vastanneet naisen kysymykseen tietäessään, ettei hän tarkoittanut sitä kysymykseksi.
Pian hän jatkoikin: “Hän ei tee minulle mitään. Onhan hän minun isäni.”

3

149

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • conyane

   se ei kiou tähän kohtaan = se ei lopu* tähän kohtaan :D

  • Aina kannattaa jatkaa. Sellaista tilannetta ei ole missä kannattaisi heittää pyyhettä kehään edes vaikka teksti olisi täysin kamalaa, koska kirjoittaminen on taito jonka oppii parhaiten tekemällä. Kirjoita tarina loppuun ja yritä olla ajattelematta sen hyvyyttä tai huonoutta liikaa, sitten katso tuntuuko teksti riittävän kypsältä siihen, että sen saisi muokkaamalla lukukelpoiseksi. Vaikkei saisikaan, olet silti oppinut kirjoittaessa jotakin, ja seuraava tarinasi on parempi. Toista tätä uudestaan ja uudestaan, äläkä unohda näyttää huonojakin tekstejä luottolukijoille. Etsi keinoja olla parempi, opi tunnistamaan omat vahvuutesi. Kyllä se siitä lähtee!

  • näppiksenrääkkääjä

   Hieman kankeaa tekstiä ja aika kliseistä kuvailua. Tylsähkö. Ole tarkkana aikamuotojen kanssa.

   Miltä alkukappale kuulostaisi vaikkapa näin:

   "Mustiin pukeutuneen naisen repaleiset nahkasiivet lepäsivät vasten hänen selkäänsä. Hyytävä tuuli sai hänen mustat hiuksensa aaltoilemaan, kun hän kiiruhti alas linnan kivisiä portaita kaksi nuorta miestä rinnallaan." Jne.

   Opettele tiivistämään. Vähemmän sanoja = enemmän sisältöä ja tilaa lukijan mielikuvitukselle. Käytä vain tarpeellisia adjektiiveja. Liika jaarittelu ja yksityiskohdilla mässäily latistaa tunnelman ja tuntuu infodumpilta. Onko lukijalle merkitystä esim. sillä tiedolla, että nuoret miehet katsovat eteenpäin? Tuskinpa. Kuvaile henkilön ulkonäköä ja pukeutumista yksityiskohtaisesti vain silloin, kun sillä on tarinan kannalta merkitystä. Vältä "täytesanoja".

   Kirjoittamaan oppii vain kirjoittamalla ja lukemalla paljon, ja olet vielä nuori. Jokainen tekstisi tulee olemaan edellistä parempi (tiedän kokemuksesta :D). Siis ei muuta kuin töitä tekemään, tekstien ensimmäisissä versioissa on aina korjaamista, myös "oikeilla" kirjailijoilla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken murhaaja

   Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
   Maailman menoa
   183
   11801
  2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

   Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
   Valkeakoski
   153
   2394
  3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

   Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
   Sinkut
   249
   1506
  4. Sille yhelle vaa

   Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
   Ikävä
   62
   1068
  5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

   Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
   Ikävä
   53
   940
  6. Hiljaista on

   Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
   Ikävä
   61
   872
  7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

   ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
   Ikävä
   42
   767
  8. Onhan sulla

   Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
   Ikävä
   52
   729
  9. Olen ylpeä sinusta

   nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
   Tunteet
   29
   729
  10. Kysymys iltaan

   Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
   Ikävä
   42
   689
  Aihe