Mielipiteitä?

conyane

Okei siis olen yläasteikänen tyttö ja minulla on mielessäni yksi juoni, jossa keskitytään 17-vuotiaaseen tyttöön. Tarina on omaa leikkimielistä teoriaani unista, jotka ovatkin mukamas oikeasti rinnakkaismaailmoja joissa me ihmiset (tai meidän sielumme/mielemme) käymme aina nukkuessamme ja kun heräämme pidämme niitä aina unina.
Ja näissä rinnakkaismaailmoissa on sitten demoneita yms.

Olen kirjottanut jo prologin ja kaksi ensimmäistä lukua, mutten ole oikein varma kannattaako tästä enää jatkaa.
Tässä on pieni kohta tarinan ns. pääpahiksesta (se ei kiou tähän kohtaan, mutta koko kohta olisi liian pitkä tänne).
Haluaisin mielipiteitä tms.
----

Kylmä tuuli seurasi mustiin pukeutunutta naista, jonka repeytyneet, nahkaiset siivet lepäsivät tämän selkää vasten. Hänen mustat sekä silkkiset hiukset liikkuivat hiljalleen edestakaisin tuulen tunkeutuessa ikkunoista sisään samalla, kun hän laskeutui nopeaan tahtiin linnan kivisiä portaita, vieressään kaksi nuorta miestä, jotka katsoivat suoraan eteenpäin.
Naisen nahkaiset, mustat vaatteet korostivat tämän kuolemanvalkoista ihoa, kuten myös hänen kasvoilla olevat tummat pisamat.
Ripsissä kimalteli magian avulla kevennettyjä pieniä kristalleja sekä timantteja, ja hänen kaulassa roikkui kultainen kaulakoru.
Heitä kolmea ympäröi tumma aura, ja tarkkakuuloiset pystyivät kuulemaan vaimeita tuskankuiskailuja heidän kävellessä ohitse.
Kuiskaukset eivät tulleet mistään heidän lähettyviltä - ne tulivat tuonpuoleisesta.
Ne olivat sielujen vaikerruksia, rukouksia sekä avunpyyntöjä.
Kukaan ei kuitenkaan voisi pelastaa sieluja enää. Kukaan ei voisi viedä heitä turvaan heidän omistajaltaan; naiselta, joka hallitsi itse kuolemaa.
Yön tähdet toivat pimeälle kulkureitille valoa suojattomista ikkunoista.
Ne valaisivat kolmikon tien, kun he kiirehtivät piinaava ilmapiiri ympärillään kohti linnan syrjäisintä kolkkaa, missä kuningas Mephistofeles sijaitsisi valtaistuimellaan.
Pian rappuset päättyivät, ja ilmeetön nainen apulaistensa kanssa siirtyi kiviselle käytävälle, jota valaisi soihduissa roihuvat liekit.

Naisen molemmilla puolilla kävelevät pojat, kaksoset, vilkaisivat toisiaan ilmeettöminä. Heidän katseensa kuitenkin erkanivat sekunneissa.
He molemmat menivät hermostuneina muutaman sentin lähemmäs naista, joka hymyili omahyväisenä tajutessaan poikien olevan peloissaan.
“Älkää huoliko, Irdian, Sraphan”, nainen sanoi lempeällä äänensävyllä. Hänen kissamaiset, kultaiset silmänsä vilkaisivat vuorotellen molempia poikia.
“Emme me ole huolissamme itseistämme”, toinen poika sanoi hiljaa. “Olemme huolissamme sinusta.”
Hetken hiljaisuuden jälkeen nainen naurahti huvittuneena ja kysyi samalla, kun asetti kätensä poikien olkapäille: “Miksi te minusta olette huolissanne?”
Pojat eivät vastanneet naisen kysymykseen tietäessään, ettei hän tarkoittanut sitä kysymykseksi.
Pian hän jatkoikin: “Hän ei tee minulle mitään. Onhan hän minun isäni.”

3

141

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • conyane

   se ei kiou tähän kohtaan = se ei lopu* tähän kohtaan :D

  • Aina kannattaa jatkaa. Sellaista tilannetta ei ole missä kannattaisi heittää pyyhettä kehään edes vaikka teksti olisi täysin kamalaa, koska kirjoittaminen on taito jonka oppii parhaiten tekemällä. Kirjoita tarina loppuun ja yritä olla ajattelematta sen hyvyyttä tai huonoutta liikaa, sitten katso tuntuuko teksti riittävän kypsältä siihen, että sen saisi muokkaamalla lukukelpoiseksi. Vaikkei saisikaan, olet silti oppinut kirjoittaessa jotakin, ja seuraava tarinasi on parempi. Toista tätä uudestaan ja uudestaan, äläkä unohda näyttää huonojakin tekstejä luottolukijoille. Etsi keinoja olla parempi, opi tunnistamaan omat vahvuutesi. Kyllä se siitä lähtee!

  • näppiksenrääkkääjä

   Hieman kankeaa tekstiä ja aika kliseistä kuvailua. Tylsähkö. Ole tarkkana aikamuotojen kanssa.

   Miltä alkukappale kuulostaisi vaikkapa näin:

   "Mustiin pukeutuneen naisen repaleiset nahkasiivet lepäsivät vasten hänen selkäänsä. Hyytävä tuuli sai hänen mustat hiuksensa aaltoilemaan, kun hän kiiruhti alas linnan kivisiä portaita kaksi nuorta miestä rinnallaan." Jne.

   Opettele tiivistämään. Vähemmän sanoja = enemmän sisältöä ja tilaa lukijan mielikuvitukselle. Käytä vain tarpeellisia adjektiiveja. Liika jaarittelu ja yksityiskohdilla mässäily latistaa tunnelman ja tuntuu infodumpilta. Onko lukijalle merkitystä esim. sillä tiedolla, että nuoret miehet katsovat eteenpäin? Tuskinpa. Kuvaile henkilön ulkonäköä ja pukeutumista yksityiskohtaisesti vain silloin, kun sillä on tarinan kannalta merkitystä. Vältä "täytesanoja".

   Kirjoittamaan oppii vain kirjoittamalla ja lukemalla paljon, ja olet vielä nuori. Jokainen tekstisi tulee olemaan edellistä parempi (tiedän kokemuksesta :D). Siis ei muuta kuin töitä tekemään, tekstien ensimmäisissä versioissa on aina korjaamista, myös "oikeilla" kirjailijoilla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   245
   2322
  2. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   1932
  3. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   51
   1517
  4. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   91
   1410
  5. Nyt on irvokas kuva Sannasta

   Sanna Marinille lämmin vastaan­otto Albaniassa suomen itsenäisyyspäivänä https://is.mediadelivery.fi/img/658/c0b897a1f79adf3fb623b0485bdec65f.jpg.web
   Maailman menoa
   275
   1394
  6. Haapaveden hiippari

   Jokos sen kylillä pyörivät hiipparin henkilöllisyys on selvinny joka tuijottelee ikkunoista ja tulee yöllä taloihin sisälle?
   Haapavesi
   33
   1296
  7. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   129
   1267
  8. Ano Turtiaisen kättely huipentaa Linnan juhlat!

   Koska kaikki kansanedustajat on aina kutsuttu Linnan juhlin, siellä tulee pian näkymään myös Ano Turtiaisen mahtava urheilijanvartalo! Ei ole epäilys
   Maailman menoa
   120
   1101
  9. Mulle kyllä riittäisi

   🥰 kun ekaksi vaan pitäisit kädestä kiinni 🤝 ja katselisit silmiin. 👀
   Ikävä
   67
   1006
  10. Pitäisikö metsänomistajien siirtyä tuottamaan polttopuuta?

   Metsänomistajat saavat tätä nykyä kuitupuusta niin vähäisen hinnan että verrattuna polttopuuhun he tiensivat paremmin. Onhan polttopuulla talvella jo
   Maailman menoa
   83
   984
  Aihe