Ruovesi kuolevien kuntien listalla

Kelkaton

Kuntatalouden asiantuntija, hallintotieteiden tohtori Eero Laesterä päivitti Suomen Kuvalehden pyynnöstä joulukuussa 2011 julkaistun kunta-analyysiaineiston Kaatuvat kunnat.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/katso-onko-oma-kuntasi-kuolevien-listalla-nama-57-kuntaa-kamppailevat-olemassaolostaan/?shared=951814-2516792b-500

Hautajaiset tiedossa! Tilatkaa hautakivi ja kuitatkaa se kunnanhallituksen ja kunnanjohtajan kokouspalkkioista.

Olisi kannattanut toimia päätetyn talouspaketin ohjelmassa ja tehdä ne rakenteelliset uudistukset talouden tasapainottamiseksi, eikä vain puhua julkisesti niitä tehdyn.

Ei kunnantaloutta voida jättää turvapaikanhakijoiden ja johdannaispelien varaan. Tälläinen on vastuutonta toimintaa.

33

3711

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyläpäällikkö

      Pirkanmaalta on kuolevien listalla Ruoveden lisäksi vain Kihniö. Emme ole siis yksin, kun muitakin on. Me taistelemme saadaksemme uusia mamuja pelastamaan meidän johtajien palkat.

    • Pakkaanjo

      Voimmeko enään pelastua? Joku naapurikunta voi pelastaa meidät tai meidän pitää itse pelastautua naapuriin. Yksikään matu ei meitä kuitenkaan pelasta.

    • keiturirules

      Joku naapurikunta voi pelastaa.... Joopa joo. Siinäkin asiassa ruovedellä asiat on todella huonosti, virrat, mänttilä ja tuo kyläpahanen tampere rajanaapureina. Kaksi ensin mainittua ovat itsekkin läysäsä kaulakiikussa ja Tampere ei huoli. Mitäpäs jos ruovesi pesisi vaan pöydän, muuttaisi nimensä kyrönviidan ja lehminiemen yhdistelmäksi, olisiko se kyrönlehmä vai lehmiviita...

      • Niinkuinminunkirjoittama

        Jovain oli paras teksti vähään aikaan tällä palstalla.


    • Onhan tämä häpeä kunnalle.

      Hallintotieteen tohtori Laesterä on laatinut Ruoveden talouden tasapainottamisohjelman ja nyt kunta on hänen kuolevien kuntien listalla.

      Ruovesi ei toteuttanutkaan hänen ohjelmaa vaan lähti seikkailemaan mamubisnekseen ja spekuloimaan johdannaisilla. Nämä päätökset teki kunnanjohtaja hallituksen siunaamana. Valtuuston päättämä ohjelma ohitettiin valtuustoa kuulematta. Tässä sitä nyt ollaan.

    • sotesotku

      Nii, ja ei tuo sotekaan loistavasti etene, siitä lopullinen naula arkkuun.

    • Kilkkukello

      Ruovesi ei ole edistänyt millään tavalla omia sotepalvelujaan. Vanhustenhoidon asumispalvelut ovat palapeliä, hoitajiien työhyvinvointi aivan retuperällä koko kunnassa. Laesterän suunnitelmia vanhustenhoidon rakennuksissa ei toteutettu järkevästi. Kuka esittää soteen nämä palvelut ja mikä niistä kannattaa säilyttää. Liian pienet huoneet asumispalveluihin, vanhainkoti kaukana palveluista ym. Eivät täytä edes nykypäivän, saati huomisen vanhuspalveluiden vaatimuksia

    • Terve.menoa

      Kyllä. Asia on juuri niin kuin ketjun aloittaja sen avaa. Summa summarum, minkä taakseen jättää sen edestään löytää. Ihmettelen edelleenkin miksi tilattiin kallis lähes 40t maksanut tasapainotuspaketti kun sitä ei sitten noudatettukaan millään tavoin? Toivottavasti pääsemme näistä turhista valtuutetuista ja totaalisesti epäonnistuneesta kunnanjohtajasta eroon ensi kevääseen mennessä.

    • Hehheeehheeeeee

      Tervetuloa tamperelaiseksi mäntit!

      • Ylitakonkustu

        Löytyihän Tampereelta tosimänttikin!


    • Persaukinen_kuntalainen

      Kun Ruoveden kunta on kuralla niin jospa kylän oma poika tulisi apuun???
      Sehän on niin pätevä että… kuten eilen nähtiin http://areena.yle.fi/1-3891839
      Rahaa tulee ovista ja ikkunoista kun Arto hyppää remmiin :-)

    • Virvesi

      Ei tätä persläpeä mikään enää pelasta, ei edes oman kylän poika. Kovasti Puskaradiossa hehkutellaan sitä ja tätä mutta ostamiset tehdään sitten kuitenkin ihan muualla.

    • keiturirules

      Ihan samanlaista korpea nämä kyläpahaset tulevat olemaan kun aika kuluu. Tampereen ja jyväskylän välillä ei ole kuin muutama hassu sale-kauppa halpuutuksineen. Niin ja tietysti viljanmaan sekotavarakauppa!!

    • Mämmilänkunta

      Miksi tätä kuolevaa kylää pidetään väkisin itsenäisenä? Yksi selviytymiskeino voisi oikeasti olla kuntaliitos naapureihin, tuntuu että tätä päivänselvää ja väistämätöntä tosiasiaa vitkutellaan ja vetkutellaan ihan tahallaan? Pois turha hallinto ja säästyneet varat kohdennettakoon vaikka toimivampaan terveydenhuoltoon.

    • Samantientiensaman

      Ruovedellä on pakonomaista itsetuhoviettiä ollut aina. Laivarannassa oli se pieni kioski, jonka nimeä en nyt kyllä muista. Mutta sekin oli pakko saada pois. Toki rannassa edelleen on Katriina-laiva ja uutena tuli se rantarafla. Mutta eikö se pieni kioski/terassikin siellä olisi mahtunut olemaan.
      Pankit juoksevat kilpaa pois paikkakunnalta. Saaneeko Siwan kauppa vielä pysyä hengissä? Viljamakasiini on vain kesäkäytössä, se vetää tosin pääasiassa vain turisteja. Kirjakauppa on sitkeä, se on ja pysyy.
      Mutta kovin on kylällä viikonloppuiltaisin hiljaista; jopa kesälläkin. Ennen väkeä ramppasi raitilla hyvinkin vilkkaasti. Tanssipaikat vetivät porukkaa paikkakunnalle muualtakin tilausajobusseittain. Nyt tanssilavatkin on saatu tainnoksiin. VPK purettiin ja Urheilutalolla ei muuten vaan enää pidetä mitään. Kauko-Pohjalla on liian kaukana kylältä.
      Kesällä Ruovesi elää. Talvet se nuokkuu horteessa.

      • Anonyymi

        Surullista luettavaa tuo edellinen juttu! Pitäähän se paikansa monessa kohdassa! Kuitenkin minunkin juureni on Ruovedellä! Onhan siellä hienoja paikkoja kuten Helvetinkolu, Haapasaari ja juuri kunnostettu Runebergin lähde ja Väärinmajassa Pohjanmaalaisten muistoksi pystyttämä muistopatsas! Hienoja kalaisia järvimaisemia! Mitä noihin päälliköiden virkoihin tulee niin niitähän on joka paikassa liikaa!
        Kaiken huippu kun taas tuli tuo uusi hallitus tuonne valehtelijoiden klubille niin heti herra pääministeri joutui valheesta kiinni!!


    • Eikannata

      Tuo itsetuhovietti on hyvä pointti, se on se negatiivisuus omaa pitäjää kohtaan. Jos joku jotain yrittää niin sitä ei periaatteellisistakaan syistä kannateta. Valitettavasti kateus on myrkyttänyt ilmapiirin,mistä ajoista lie lähtöisin? Te pitempään eläneet, kertokaa ja viekäämeidät kateuden alkulähteille?

      • tampereelleostoksille

        Mitä tarkoitat kateudella? Sitäkö etteivät ruovesiläiset käytä omia palveluja kun luulevat yrittäjän vuolevan kultaa? Monta asiaa saa paikkakunnalta mutta valitettavasti urheiluvälineostoksille ja vaate/kenkäostoksille pitää mennä muualle. Tarvikekeskuksen vaatteet, huoh, ei viitsi edes mainita. Siellä vois ihan hyvin olla kenkiäkin. Kerran kysyin keskellä talvea toppasaappaita ja naisten toppiksia kun niitä ei näkynyt. Täti katsoi ihmeissään. Tilaa sielä kyllä olisi vaikka mille. Kahviloita on huudettu kylälle monella suulla. No, yläkylällä on lintsi, Popo, Kukkapaikka, Engiz. Alakylällä Piisi ja sen alapuolella oleva kahvila. Laivarannassa Katrina ja Rantaravintola. Pitäisi riittää. Mutta, kannattaisi suosia ensisijassa paikallista veronsa Ruoveteen maksavaa kahvilaa.


      • Anonyymi

        Olisiko se Runebergin lähde??? Ainakin Ruoveden tunnetuin, ai niin onhan Ruovedellä toinenkin tunnettu lähde Ryövärinkuopassa!


    • Ropot.omaan.kuntaan

      Olet oikeassa. Lisäksi kannattaa tsekata kaupparekisteristä mihin kaikki Ruoveden yritykset on rekisteröity ennen kuin tarttuu oven kahvaan.

    • Eipäätähäntää

      Herttinen tätä ainstainien keskustelua...

      • eitarvilukea.com

        ^^ Sinullako ei ole muuta sanottavaa tähän keskusteluun?


    • Sieltäostetaanmistä

      Saattaa mennä ostosten teko vaikiaksi jos jokaisen liikkeen kohdalla pitäisi tehdä selvitys omistus- ja kotipaikkarekistereistä. Ketä kiinnostaa? Itse ainakin suosin Oriveden Lidliä ja Kalevan Prismaa. Köyhällä ei ole kuule vara alkaa nirsoilemaan. Joskus on halvempaa jättää auto pihaan ja ostaa omasta kylästä, maksaahan se bensakin.

    • Ikeaonpop

      Minä teen kaikki huonekaluostokseni Ikeassa ja huut veisaan siitä että rahat virtaa kuohuten Ruotsiin. Ja näkyy joka kulmassa vastaan tulevan ruovetinen jos toinenkin...

    • mamuilletöitä

      Mihin se nyt kuolee kun työpaikkojakin olisi tarjolla. Mamut duuniin nyt.

      • orjatöihin

        Jos meinaat Inwidon koulutusta niin katsopa Molin sivulta tarkemmin. Kurssin jälkeen mahdollisuus!, ei varma siis, työsuhteeseen lokakuulle saakka. Mamut ei sinne hae, heille tuodaan tukipaperit valmiiksi täytettynä allekirjoitusta varten.


    • Tooexpensive

      Ruovedellä on sikakallista, ei ole varaa köyhän asua. Eiköhän pistetä kaikki Ruoveden yritykset poikottiin niin johan alkaa hinnat laskea?

      • Hipihipipääpipi

        Olethan muistanut ottaa lääkkeesi aamuin illoin?


    • Pissitään.silimään

      Vai että kunnalla tulossa voitollinen tilinpäätös, millähän vippaskonstilla se on taas saatu sellaiseksi? Onko saatu jälleen lisää valtion "harkinnanvaraista" tukea? Vai onko ikäviä kuluja siirrelty jonnekin kunnan omistamien osakeyhtiöiden riesaksi?

      • Hyvähallintotapako

        Kannatta olla tarkkana tilinpäätöksen kanssa. Sen laatii kunnanjohtaja jolle ei ole myönnetty vastuuvapautta edellisestäkään tilinpäätöksestä. Nytkään sitä ei voida myöntää, kun poliisitutkinta on käynnissä. Hän on jättänyt aiemmin johdannaiset tilinpäätöksistä ilmoittamatta.

        Laittomien maahantuloon ja ihmissalakuljettajien bisneksiin osallistuminen on kunnalle kannattavaa ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Valitettavaa on, että tämä koko sirkus maksaa pari miljardia vuodessa meille veronmaksajille. Vokit tuotiin kunnanjohtajan esityksestä ja päätökset siitä tehtiin kunnanhallituksessa. Kantakoot myös moraalisen vastuun päätöksestään.

        Vokit lopetetaan ja kunnan helpon rahatulon aika loppuu. Rahaa on tullut niin, että näpeissä polttaa. On perustettu uusia turhia virkoja esim. sivistystoimenjohtajan ja elinkeinojohtajan virat. Sivistystoimenjohtajakin joutuu keksimään tekemistä itselleen, kuten partalapsien valmistavaa opetusta peruskoulua varten vaikka tiedettiin ettei ole oppilaita. Palkkaa kuitenkin vaaditaan lisää.

        Näiden sijaan olis kuntaan tarvittu lakimies, jonka avulla olisi säästetty sadan tonnin konsulttipalkkiot ja päätökset tehty lainmukaisesti samoin tilinpäätökset. Ruovesi on tunnettu kunta hallinto-oikeudessa kun siellä on jatkuva valitusten tulva kunnan päätöksistä.


    • Eyes.wide.shut

      Ruoveden tauti, tosiasioiden kieltäminen?

    • ulkopaikkakunta

      On todennäköisesti kuoleva kunta ja en ihmettele.Kuntaa on johtanut vuosisadat määrätty eliitti, valikoitu porukka hännystelijöineen, jotka samalla petaa erilaisia taloushyötyjä toisilleen.Kun kuntaan erehtyy töihin tai asumaan joku ulkopaikkakuntalainen, aletaan kyselemään kuka oot ja mitä teet täällä ja jos ei ole oikea "nimi" tai muuten sopiva,lakkaa kyselyt,tutustuminen siihen.On sisäänpäin lämpiävä kylä, niin kuin varmaan monet pikkupaikat.Tutustutaan ihmisiin juuri sen verran, että saadaan lypsettyä tiedot ja sitten selän taakse puhumaan paskaa ja puukottaan selkään.ja kunnanjohtaja suhmuroi tuttujaan virkoihin ja tekee typeriä päätöksiä,suhmurointeja kuntalaisten tappioksi.Koko kylällä tasan yksi fiksu ja kuntalaisten etua ajava ihminen.Olen ensimmäisen kerran vieraillut 80-luvulla ja kylällä tuolloin julmetusti elämää,turisteja,mökkeilijöitä,veneilijöitä jne.ja potentiaalia olisi vaikka kuinka hilata ruovettä entisekseen, mutta siihen tarvitaan asennemuutos...kaikilta ja kuntalaisten asiaa oikesti ajava tuore valtuusto.Elinkeinoasiamies tuli, jonka piti matkailu ja elinkeinoelämä nostaa hurjaan nousuun,mutta mitä saanut aikaiseksi?ja paikalliset yrittäjät sopeuttaa aukioloajat omaan vapaa-aikaansa sopivaksi, eikä niin, että olisivat silloin palvelemassa kun asiakkaat ovat liikkeellä....Oman kylän yrittäjiltä pitää ostaa, muuten kuolevat pois, mutta myös yrittäjät voisivat alkaa hiomaan strategioitaan uusiksi monella osa-alueella.

    • Nassesetä

      Jhfde

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9084
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2668
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      134
      2433
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      6
      1285
    Aihe