Kipuli, kapuli ja kepuli

Jo pitkään on näyttänyt siltä, että keskustalainen politiikka on hakoteillä. Eikä pelkästään näyttänyt, vaan suorastaan tämä omalaatuinen kipuli, kapuli ja kepuli –politiikka on hyppinyt suorastaan silmille. Tämän tästä on julkisuuteen pullahtanut mitä kummallisimpia päännousemia, joiden yhteys valtakunnan kaikinpuoliseen hyvinvointiin on suorastaan kyseenalainen. Kysymyksessä ei suinkaan ole mikään hyvinvointivaltion säilyttämisen projekti, vaan meneillään on suorastaan hyvinvointivaltion purkutalkoot. Oikea kökkä. Kökkien kökkä.

Keskustaan näkyy tarttuneen kapitalismin kavala tauti. Se merkitsee suorastaan kaiken pyhän laittamista kauppatavaraksi. Pöyristyttävintä tässä on se, ettei niin kutsutuista ihmisoikeustaistelijoistakaan näy lähtevän edes pihahdusta menon pysäyttämiseksi. Ei, vaan valtakunta muistuttaa tässä suhteessa huopatossutehdasta.

On tietysti vaikea sanoa, onko kysymyksessä nimenomaan Keskustan pään sekoaminen vai onko syy meneillään olevaan pakanalliseen menoon muissa hallitusvastuussa olevissa puolueissa. Lähinnä Kokoomuksessa, koska Perussuomalaiset ovat siinä määrin poliittisesti yksinkertainen joukko, ettei moderni markkinatalous siltä onnistu. Tuskin edes pitkällä koulutuksella. Keskustan johto sen sijaan ei vaikuta kovin lujatahtoiselta, vaan pikemminkin hyvin vietävissä olevalta. Tämän lisäksi julkisuudessa on näkynyt vihjeitä siitä, että monessa niin kutsutussa reformissa on ollut lähinnä oma lehmä ojassa pikemminkin kuin kansakunnan etu.

Perinteiseen politiikkaan on kuulunut ainakin se, että omasta äänestäjäkunnasta on pidetty huolta. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että äänestäjä on jätetty eräänlaiseksi statistiksi. Politiikan keskiöön ovat nousseet toimet, joilla pyritään vivuttamaan ainoastaan pääoman tuottoa. Se taas merkitsee sitä, että toinen puoli kansalaisista on jäänyt suorastaan heitteille. Mukaan lukien syrjäseutujen asukkaat työläisistä puhumattakaan.

Suunnitteilla olevat reformit puolestaan iskevät vanhuksiin, sairaisiin ja myös mitä suurimmassa määrin, tien käyttäjiin. Ikään kuin pisteenä iin päällä ovat kaikki toimet, joilla pyritään kurin lisäämiseen yhteiskunnassa. Näitä toimia ovat muiden muassa sakkorangaistusten koventamiset, niin rangaistavuuden kynnyksen alentamisen muodossa kuin myös rangaistusmaksujen hivuttamisessa taivaisiin. Tämän päälle tulevat vielä luvat kansalaisten entistä laajemmalle seurannalle.

Visio siitä, että porvarillisten rahakasojen kasvattaminen johtaisi yhteiskunnalliseen hyvinvointiin, on kertakaikkisen väärä. Rahakasojen kasvattaminen kasvattaa ainoastaan rahakasan omistajan hyvinvointia ja sitäkin vain lyhyellä aikavälillä. Ennen pitkää eriarvoistuminen johtaa kysymään, mitä järkeä on siinä, että toisilla on rahaa liikaa ja toisilla liian vähän. Kysymyksen esittäminen tosin vaatii tietoisuutta, jota suomalaisilla ei ole kovin runsaasti, joten voi mennä pitkäänkin ennen kuin tämän päivän poliittiset kiekurat enemmistölle avautuvat.

Otsikossa mainitut termit eivät luonnollisestikaan tarkoita mitään. Joku tietysti saattaisi kuvitella niiden merkitsevän kolmea hallituspuoluetta, mutta näin ei ole asianlaita. Kysymyksessä on kirjoituksen otsikoinnin tahaton yhteys reaalimaailmaan. Muussa suhteessa kirjoitus on täyttä asiaa.

0

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Se että tavattiin

        Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
        Ikävä
        27
        4900
      2. Mitä haluaisit

        Sanoa hänelle tällä hetkellä?
        Ikävä
        226
        2736
      3. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

        Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
        Kotimaiset julkkisjuorut
        237
        2104
      4. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
        Maailman menoa
        68
        2072
      5. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

        Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
        Ensitreffit alttarilla
        18
        1804
      6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

        Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
        Maailman menoa
        186
        1420
      7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
        Joensuu
        52
        1269
      8. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

        Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
        Maailman menoa
        147
        1023
      9. Hyvin sä olet

        Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
        Ikävä
        56
        1015
      10. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

        Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
        Suomalaiset julkkikset
        9
        951
      Aihe