Kirpputori jobbarit

Tästä aiheesta on puhuttu ja PALJON! Mutta silti en edelleenkään ymmärrä mitä pahaa kirpputori jobbareissa on? Myyjät valittaa sitä kun jobbarit käy ostamassa heidän tavaransa pöydistä ja myy niitä sitten viereisessä pöydässä kalliimmalla. Mutta mitä pahaa siinä on?? Eikö se ole pääasia sille myyjälle alunperinkin ollut saada myytyä ne tavarat ja kun itse vielä hinnoittelee ne sen mukaan mitä niistä itse haluaa. Sama kai se kuka ne ostaa!? Jobbarin oma asia/ongelma millä hintaa myy eteenpäin ja jos saa myytyä... ja miksi syytetään kirpputoria jos siellä jobbareita pyörii, onhan nekin ihan yhtälailla maksavia asiakkaita kuin muutkin? Maksavia asiakkaita kirpputori myyjälle että kirpputori yrittäjälle.... onko joku mustasukkainen tyyppi vaan keksinyt koko jobbari nimityksen kun on huomannut jonkun toisen ansaitsevan enemmän jostain? Tämä jobbari todennäköisesti kyllä myös tekeekin myymisen eteen enemmän työtä ja kuka vaan voi kokeilla samaa, eikö?
Ilmianna
Jaa

27 Vastausta


ahneuttaan,trokarit herkut.koko päivä duunina.Ei kirppikset ole rikastumista varten.Ei niissä ahneissa mitään puolusteltavaa ole.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Millä tavoin jobbaus on automaattisesti ahneutta? Mulle esim. kävi niin kun 2000-luvun alkupuoliskolla myin paljon omia tavaroita (muutin lapsuuenkodista omilleen ja myin about kaiken irtaimen "pikkutavaran" että oli opiskelijana varaa sit ostaa huonekaluja ym.isompaa) ja niinpä eräällä isolla kirppiksellä laitoin myyntiin mm.nukkejani. Tietääkseni nuo nuket eivät olleet eivätkä olisi vieläkään antiikkia tai keräilytavaraa joten laitoin niille leluille mielestäni sopivan hinnan; 1,50€/kpl. Nukkeja oli 2kpl ja huomasin ilokseni niiden käyneen kaupaksi ja kun jäin kirpparille kiertämään niin bongasin kyseiset nuket toisessa myyntipöydässä hintanaan 15€/kpl. Huvitti miten joku voi kuvitella niin paljon saavansa nukeista kun ovat kuitenkin vain leluja, pienesti myös harmitti ettei niistä nukeista joku vähävaraisempi ihmistaimi saanu "uutta" lelua leikittäväkseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jos hankkii tavaraa myyntitarkoituksessa on silloin velvollinen maksamaan myös tästä liiketoiminnastaan verot. Kirppareilla tehdään paljon pimeää bisnestä. Pidetään myyntipöytää niinkuin pientä kauppaa ympäri vuoden
Ilmianna
Jaa
Niin,miksi nämä ylimieliset trokarit pilaa kirppikset,niin.ahneuttaan pätemään omiin yrityksiin.
Ilmianna
Jaa
Minulta ainakin saa ostaa kuka vaan, oli sitten Jobbari tai ei. Saan sen rahan mitä olen tuotteesta halunnutkin, en halua kaupanpäälle mitään takuuta "menee omaan käyttöön". Ihan sama. Kateellisten keksintö koko jobbariviha.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Täysin samaa mieltä. Olen tuon nukketarinan kirjoittanut, hetken tosiaan muakin harmitti (olen vähävaraisesta perheestä) kun mietin et ois män jollekki köyhään perheeseen mukulalle leikittäväks nukke mut meniki jobbarin pöytään. Olin kuitenki tyytyväinen, sain just sen verran nukeistni kuin olin hintaa laittanutkin ja varautunu siis sillä summalla myymään, no harm done.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Suomalaiset on todella kateellista kansaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Silkkaa kateutta .Valittajat ovat persaukista porukkaa,hakevat mielummin soskusta,kuin viitsivät itse yrittää mitään.Minä ainakin ostan ja myyn hyvällä omallatunnolla.Pienen eläkkeen päälle ,joka sentti on tarpeen ja mikä tärkeintä,tämä on hauskaa ja mielenkiintoista.
Ilmianna
Jaa
Trokarit yleensä hyvin toimeen tulevia,ei kateus nyt kuulu tähän kirppis keskusteluun.kirppikset on hyvä juttu,mutta nämä kroonikot,ahneet tunkeneet nokkanssa valehtelenalla,törky ahneudellaan kä'hmimään rusinat pullasta.Kerjäävät,valehtelevat, juoruavat nämä kroonikot.Onhan se tietty nostaa syytteet herjauksesta.Juorua ja valheellista tietoa levittävät jopparit on moni taitoisia..LEVITTELIS NIITÄ OMIA MYYNTI VOITTOJAAN JA KÄHMINTÄÄNSÄ.
Ilmianna
Jaa
elääkseen jos on trokari,ok....mutta nämä ahneet rikastuttaa vaan pää omaansa .Ei tarvitse kähmiä kaikkia herkkuja.Yrittäjät oikeat kärsii ja ottavat heikko osaisilta.
Ilmianna
Jaa
Mitäs nämä sitten ovat,jotka hakevat ilmaiseksi tavaraa ja myyvät sitten eteenpäin?
eim.Tori.fi sivuilla on annetaan osasto,sieltä haetaan ja myydään .Se on varmaan pienenpi paha,kuin me jotka maksamme pyydetyn hinnan ja sitten myymme.
Ilmianna
Jaa
Kirpputorit, antiikkikauppiaat ,verotarkastus jokaiseen. Johan alkaisi näkymään miten pimeä raha liikkuu.
Ilmianna
Jaa
Ei kai todellakaan haittaa, jos on rehellisesti tavaran hankkinut ja myy eteenpäin. Ei se ole rikos. Sensijaan varkaita liikkuu ainakin kirpparilla.fi:n puodissa. Ei hälyttimetkään mitään meinaa, kuka saa irti ne? Lapset näyttävät repivän lelupakkauksia auki, kuljettavat tavaroita mukanaan. Sitten vanhempi sanoo, ettei osteta ja tavara nakataan minne sattuu, ei palauteta pöydälle minne se kuuluu. Lapset eivät opi kunnioittamaan toisen omaisuutta, ellei huoltaja opeta. Kirpparilla olevat tavarat ovat myös toisen omaisuutta niin kauan kuin ne on maksettu. Lapsi toimii samoin myös muissa kaupoissa ja oppii rikolliseksi.

Samaisella kirpparilla kiertää myös aina sama terävänenäinen pälyilevä nainen lasit päässä ja mekko, hyökkää heti kun joku tuo tavaroita. En tiedä millä asialla joka päivä on ollut kun käymme, useat ihmiset sanoneet samaa. Hypistelee tavaroita aivan kuin esittäisi normaalia asiakasta. Muutama kerta vuokrattu pöytää.
Ystävällinen henkilökunta kassoilla, eikä palvelussa mitään valittamista.
Ilmianna
Jaa
Puhut Jyväskylän kirpparilla.fi:stä?
Ilmianna
Jaa
Ei toki ole mitään pahaa siinä, että harrastaa jobbausta kirpparilla. Jos itse olisin kirpputorin pitäjä, en ammattimyyjille vuokraisi pöytää.

Ai, miksikö? No siksi, että jobbarit aamuvarhain kerää kamat muista pöydistä ja laittaa omiin hehtaaripöytiinsä kymmenkertaisilla hinnoilla. Tämän jälkeen ei kirpparilta ole mitään ostettavaa, kun jobbaripöydissä tavarat maksavat enemmän kuin uutena kaupassa. Asiakkaat käyvät vain huvikseen naureskelemassa jobbareiden hinnoille (ja odottamassa, putoaako hinnat realistiselle tasolle). Tästä seuraa, että kirppis näivettyy, asiakkaat katoavat tekemään muualle hyviä löytöjä ja viimeisenä jobbaritkin siirtävät myyntinsä muualle.

Itsekin ostan joskus lahjoituskirppareilta arvotavaraa pilkkahinnalla, mutta fiksuna myyn ne netissä. Nimittäin pahimmat varkaat kirppareilla eivät ole asiakkaiden joukossa, vaan myyjien, jotka vievät tavaraa omiin pöytiinsä ja pöydän tyhjennysvaiheessa, ne hups vaan lähtevät myyjän kotiin ihan vaan vahingossa (eihän sitä millään voi muistaa mitä rojua myyntiin kannettiin). :D
Ilmianna
Jaa
Jokainen kirppiksenpitäjä vuokraa mielellään paikan jobbarille. Varma ja pitkäaikainen vuokranmaksaja, mitä muuta voi kirppiksenpitäjä toivoa?
Ilmianna
Jaa
Sinänsä ei pahaa. Mutta joskus hinnoittelen jotain tuotteitani siten että toivon niiden tuovan hyvää mieltä jollekin ja kannustavan esim. harrastamiseen. Tai tuovan lapselle iloa. Kerran myin pyöräilykengät ja laitoin hinnan alhaiseksi että joku harrastaja saa paremmat kengät ja ns. tuin harrastusta. Mutta kengät löytyivätkin toiselta kirppikseltä yli kolminkertaiseen hintaan. Eihän siinä mitään, naureskeltiin varmaan vuoden ajan, kuinka kengät oli siinä myyntipöydässä edelleen myymättä.

Minua ärsyttää jobbarit siksi, että sotkevat kirpputoreja. Jobbareilta harvoin löytää mitään halvalla, koska ne ostaa muilta ne halvat ja hinnoittelee itse ylihintaisiksi. Paljon näkee myös niitä ihmisiä, jotka seuraa jobbareiden hinnoittelua omilla pöydillään ja pyytää ihan hulluja hintoja.

Kerran ulkokirppiksellä vanhat papat tuli heti penkomaan kun saavuimme paikalle. Eräs vaikutti siltä että on kiinnostunut käsitöistä ja tarvii työkaluja. Myin kasan työkaluja sopuhintaan, mutta ne tavarat löytyivätkin hetken päästä toiselta pöydältä myynnistä. Varsinkin omamyyntikirppiksillä pitäisi osata tunnistaa jobbarit, ja myydä heille tuplasti kalliimmalla kuin muille. Sinänsä siis ei ongelmaa että itse pääsin tavaroista eroon ja sain rahani, mutta kun on kiva tehdä välillä hyvää mieltä toisille antamalla tavaroita halvalla. Jos jobbari ne ostaa, jää tämä hyvän mielen tuottaminen tekemättä ja ideologiakin kärsii, koska tavara ei mene oikeeseen käyttöön sitä tarvitsevalle.
Ilmianna
Jaa
hyvää päivää.
Ilmianna
Jaa
Sitähän tehdään myös ruokakaupoissa. Kauppiat myyvät tuottajilta saamat tuotteet ylihintaan ihan samoin voi tehdä missä vaan. JOs kurkku maksaa tuottajalla 20 senttiä niin kaupassa sen hinta on 3 e!!!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hah, nyt on tullut näitä tuottajatoreja tai maatiloja joista voi käydä suoraan ostamassa ja niillä on kauppaakin korkeammat hinnat. Muutama tuottaja on lehdessäkin sanonut että myy mieluummin jonkun ruokaringin kautta, koska saa parempaa elantoa. Ostettiin kananmunia suoraan kanalasta aikamme, kun moni kehui niiden olevan parempia. Tein sitten kerran testin ja ostin kaupasta muutamia eri merkkisiä munia, keitin niitä tuon kanalan munien kanssa saman verran ja maistoin; yhtään mitään makueroa ei löytynyt. Sen jälkeen ostan halvimpia kaupassa myytäviä munia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
KYLLÄ NÄMÄ TROKARIT OVAT IHAN ITSE HANKKINEET MAINEENSA ITSELLEEN.KAIKKI HYVÄ VIEDÄÄN KÄSISTÄ.TAURHA MULKOILLA..herkuttelevat lisäksi perättömillä juoruillaan.
Ilmianna
Jaa
Jobbarit pilaavat kirppikset sekä ostajien että tavallisten myyjien näkökulmasta. Myymällä ylihinnoiteltua tavaraa ja usein myös uutta surkeaa krääsää jota saa joka halpamarketista, jobbarit aiheuttavat sen että lopulta sekä ostajat että muut myyjät paitsi jobbarit eivät enää tule tietylle kirppikselle. Näin kävi esimerkiksi Valtterin kirpputorilla Helsingissä. Aluksi sieltä voi tehdä hyviä löytöjä, mielenkiintoista tavaraa esimerkiksi sisustukseen, omia tavaroitaan sai kaupaksi ja asiakkaita oli paljon. Vähitellen kirppiksen valloittivat nämä uuden tavaran myyjät ja ylihinnoiteltua tavaraa myyvät jobbarit joilla oli pöytä siellä kuukaudesta toiseen. Yleisilme oli epämääräinen. Kohtuuhintaista tavaraa ei enää löytänyt eikä normaalimyyjä saanut enää tavaroitaan kaupaksi kun asiakkaat olivat vähentyneet. Tuntui että kyseisellä kirppiksellä pyöri lähinnä näitä ammattimyyjiä ja heidän kavereitaan. Koko kirppiksen idea siis oli pilalla.
Ilmianna
Jaa
Aina joku uikuttaa, ihan sama mistä aiheesta.. mua ei kiinnosta jos joku ostaa minulta ja myy kalliimmalla.. mulla on tarkoituksena päästä tavarasta eroon ja ei kiinnosta sen jälkeen mitä tavaralla tehdään. Miksi suomalaisten aina pitää olla negatiivisuuden ja pahanmielen kylväjiä? Olkaa iloisia toisten puolesta!
Ilmianna
Jaa
kyllä jopparit vois antaa aikaa ja tilaa köyhälle kirppis ostajalle.Pysyä pois parhaina aikoina ja antaa ihmisten ostella rauhassa.
Ilmianna
Jaa
Minua ihmetyttää, että miksi jobbarit eivät voi jobata hillitysti. Käyttäytyä siis siinä kuin muutkin asiakkaat. Aggressiivinen tyyli ärsyttää.

Olen kyllä sanonut tiukasti jollekulle jobbarille, että minä laitan nämä nyt rauhassa paikalleen, katso myöhemmin, häiritset työskentelyäni.

Sinänsä sama, kuka tavarani ostaa, olen nähnyt joitain säälittäviä jobbausyrityksiä, joissa hyvään hintaan jobbarille myymäni tavara on jäänyt euron kalliimmalla jobbarin pöydälle viikoiksi, ehkä lopullisesti. Ei kai kirppikset pyörisi ilman jobbareita. Mutta miksi ne on niin rahvaanomaisia? Jos itse jobbaisin, niin tekisin sitä tehokkaasti, mutta toisenlaisella tyylillä. Pitäisiköhän kokeilla ihan huvikseen? Ei sentään, kun haluan vain tavaroista eroon.
Ilmianna
Jaa
Käyhän kaupan ryvänneet.
Ilmianna
Jaa
Verottaja löytää ja nylkee jokaisen jobbarin! Muahahahaa ! Hauskoja on selitykset ;)
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kirpputori jobbarit

Tästä aiheesta on puhuttu ja PALJON! Mutta silti en edelleenkään ymmärrä mitä pahaa kirpputori jobbareissa on? Myyjät valittaa sitä kun jobbarit käy ostamassa heidän tavaransa pöydistä ja myy niitä sitten viereisessä pöydässä kalliimmalla. Mutta mitä pahaa siinä on?? Eikö se ole pääasia sille myyjälle alunperinkin ollut saada myytyä ne tavarat ja kun itse vielä hinnoittelee ne sen mukaan mitä niistä itse haluaa. Sama kai se kuka ne ostaa!? Jobbarin oma asia/ongelma millä hintaa myy eteenpäin ja jos saa myytyä... ja miksi syytetään kirpputoria jos siellä jobbareita pyörii, onhan nekin ihan yhtälailla maksavia asiakkaita kuin muutkin? Maksavia asiakkaita kirpputori myyjälle että kirpputori yrittäjälle.... onko joku mustasukkainen tyyppi vaan keksinyt koko jobbari nimityksen kun on huomannut jonkun toisen ansaitsevan enemmän jostain? Tämä jobbari todennäköisesti kyllä myös tekeekin myymisen eteen enemmän työtä ja kuka vaan voi kokeilla samaa, eikö?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta