Sadut vs. todellisuus

Verrataanpa pieni hetki todellisuutta niihin meille tuontitavarana tulleisiin satuihin, joilla hölmöjä höynäytetään ja sinisilmäisiä viilataan linssiin heidän rahojensa toivossa.

Kaikkihan me tiedämme historiasta sen, että esimerkiksi kristinusko on tuontitavaraa ja se on meille tuotu vieraasta kulttuurista miekan ja veren avulla, vaikka kukaan ei sitä tänne halunnut. Se ei tänne kuulunut, kukaan ei sitä halunnut, mutta muukalaiset pakottivat meidät sen kannattajaksi ja siitä me saamme nauttia tänäkin päivänä, eli toisten ihmisten keksimästä kulttuuriimme kuulumattomasta tuontiuskonnosta.

Sinänsä koomista, että sitten nämä, jotka hyväksyvät tämän kulttuuriimme alunperin kuulumattoman tuontiuskonnon, eivät sitten halua tänne samalta alueelta vastaavien beduiinien toista tuontiuskontoa, mutta loogisuus ei ole koskaan ollut heidän hyveensä, joilla on mielikuvituskavereita.

Mutta nyt päivän epistolaan, eli sadut vs. todellisuus.

Eräs satukirja kertoo planeettamme historiaa, mutta valitettavasti sillä ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa, kuten todellisuuteen perehtyneet jo tietänevätkin. Päivän Hesarissa oli taas asiaa hieman valottava juttu ja jos joku ihmettelee, että missä se Jeesus luuhaa, niin seuraavan jutun jälkeen tietänette te epätietoisetkin:

http://www.hs.fi/paivanlehti/13012017/art-2000005042404.html


>> Taivaan putoamisen merkkejä näkyy Suomessakin, tietokirja törmäyskraattereista muistuttaa. Leikittelevä tietokirja lähtee matkaan Vaasasta ja vie lukijan miljoonien vuosien taakse.

Vaasan Söderfjärden ei ole mikään tavallinen eteläpohjalainen peltoaukea. Se on täydellisen pyöreä kraatteri, muinaisen avaruuskiven törmäyksen jälki.

Kosmisesta törmäyksestä on muistona laikku hyvää viljelymaata ja kurkien muuttomatkojen paratiisi.

520 miljoonaa vuotta sitten 300-metrinen asteroidi iskeytyi matalaan merenlahteen. Paikka oli muinaisen Baltika-mantereen länsirannikolla. Tulipallo loisti taivaalla kuin tuhat aurinkoa, mutta sitä ei katsellut rannalta yksikään eläin. Elämä ei ollut vielä ehtinyt nousta maalle.

Söderfjärdenin synnyttänyt isku höyrysti miljardeja litroja merivettä, sulatti kallioperään kuusikilometrisen kraatterin ja tappoi merieläimet laajalta alueelta. Avaruuskivien joukossa se oli kuitenkin keskisarjalainen. Sen isoveljet lähes hävittivät elämän maapallolta monta kertaa. Niiden uhka häämöttää myös ihmiskunnan tulevaisuudessa. >>>

Ajatelkaas näitä kristinuskon kannattajia, kun meidän pitäisi hylätä hieno tiedetty historia ja planeettamme mielenkiintoinen historia varhaisten beduiinien nuotiotaruilla ja niiden epäloogisilla ja tietämättömyyteen perustuvilla huuhaajutuilla. Todellisuus on paljon hienompaa ja mielenkiintoisempaa. Vaikka historiamme on täynnä katastrofeja, mutta sillä erolla, että vastoin Nooan kännisekoiluja puukipossaan yms, todellisuus on totta raamatun typeriin jorinoihin verrattuna.

Nooa ei ole koskaan tehnyt tätä sekavaa ja lapsellista "abiristeilyään" kaikkien planeettamme eläinlajien kanssa, mutta Söderfjärdenin kraateri on totta. Se on historiaa 520 miljoonan vuoden takaa, kun elämä ei ollut vielä noussut vedestä maalle.

Ihmisestäkin sekä meidän ja eläinkunnan eroista tulee uutta tutkimusta joka viikko ja yksikään niistä ei ole uskonnoille ja niiden satusisällöille mieluinen:

http://yle.fi/uutiset/3-9400064

>> Puhekyvyn juuret venyivät miljooniin vuosiin

Vaikka äänteet ja niiden käyttö ovat kullekin kielelle omansa, pienimmät rakenneosaset eli foneemit ovat samat, sillä niitä määrittää ihmislajin anatomia.

Kukin vokaali tuotetaan kielen tarkalla asennolla ääntöväylässä. Ranskalaistutkijoiden anatominen analyysi osoitti, että paviaanin kielen lihakset ovat samanlaiset kuin ihmisellä. Se antaa olettaa, että myös niiden tehtävä on samanlainen.

Siitä puolestaan on pääteltävissä, että puhekyvyn alkutekijät olivat olemassa jo ennen kuin ihmiset ja apinat erkanivat omiin kehityslinjoihinsa. Ihmisen ja paviaanin viimeisestä yhteisestä esivanhemmasta on 25 miljoonaa vuotta. >>>

Joten kaiken tämän tiedon äärellä on tietenkin pakko kysyä, että millainen ihminen hylkää todellisuuden ja vaihtaa sen taikauskoisten beduiinien satuihin, jotka eivät voi olla totta todellisuuden rinnalla. Ymmärrän tietenkin sen, että joku vaihtaa leiriä rahasta, eli kuukausipalkkaa vastaan, mutta entäpä ne muut?

Jätetään ajatus hautumaan, mutta joka tapauksessa niissä ihmisissä on uskontojen tulevaisuus ja onko se sitten hyvä vai huono asia, niin sitäpä voi itsekseen mietiskellä.

7

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pohdiskelija1

      Hyvin pohdittu.

    • pyhpyhpyh

      Hesari on paholaisen temmellyskenttä. Emme usko sen valheita.

      • Lahkon.orjan.kohtalo

        Sinun pyhpyhjapyh tyhjä pääkallosi on mielikuvituskavereidesi temmellyskenttä. He pelaavat siellä sinun kallossasi seinäpalloa.


    • Historiaan

      Luomiseen uskovilla tiedemiehillä ei ole kaikkia vastauksia. Niin luomiseen kuin evoluutioonkin uskovilla on ratkaisemattomia ongelmia ja vastauksia vailla olevia kysymyksiä. Vuosittain kuluu miljardeja sumia,kun yritetään ratkaista evoluutioon liittyviä kysymyksiä; tähän verrattuna todelliseen luomistutkimukseen käytetään mitättömiä summia. Siitä huolimatta luomiseen uskovat ovat ratkaisseet tutkimuksillaan eräitä ilmeisen vaikeita ongelmia muutamien viime vuosien aikana. Samanaikaisesti on jouduttu korjaamaan tai hylkäämään joitakin aikaisempia näihin ongelmiin liittyviä luomisen kannattajien ideoita ja ehdotuksia, mikä onkin aivan tavallista tieteessä.

      • Minua alkoi kanssa kiinnostamaan, että mitähän nerokasta tämä "luomistutkimus" on saanut viime vuosina selvitettyä?

        Onko Nooan "abiristeilyn" puukippo taas löytynyt Ararat-vuorelta?

        "Luomistutkimus" ei tee mitään muuta kuin vääristelee oikeita tieteellisiä tutkimuksia ja koettaa etsiä sieltä pari peräkkäistä sanaa, joiden avulla hihhuleiden lehteen voi painaa, että evoluutioteoria on kumottu.


    • «…todelliseen luomistutkimukseen käytetään mitättömiä summia. Siitä huolimatta luomiseen uskovat ovat ratkaisseet tutkimuksillaan eräitä ilmeisen vaikeita ongelmia muutamien viime vuosien aikana.»

      Miten luomista tutkitaan?

      Voisitko mainita jonkin luomisen tutkimisen tuloksen muutaman viime vuoden ajalta?

    • Kreationistin.luomista

      Luomisen todistelu on lähinnä sitä, kun lahkon kreationistiorja työntää keskisormensa syvälle anusaukkoonsa ja sitten pistää sen samaisen keskisormensa suuhunsa ja huutaa, että tulipahan luotua oikein ehtaa paskaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1663
    2. 44
      1003
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      62
      958
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      929
    5. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      60
      898
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      879
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      840
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      785
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      768
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      752
    Aihe