Eläkeläisten nettotulot 2 300 kk keskimäärin!

Eläkeläiset aiempaa rikkaampia – näin suuret ovat nettotulot
http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nain-suuret-ovat-elakelaisten-nettotulot-yli-kaksi-tonnia-kuussa/6264744

"Eläkeläisten nettotulot olivat vuonna 2014 keskimäärin noin 2 300 euroa kuussa, selviää Eläketurvakeskuksen tutkimuksesta. Tämä oli lähes neljä viidesosaa työssä käyvien tuloista.

Eläkeläisten vuosittaiset nettotulot ovat tutkimuksen mukaan nousseet kahdessa vuosikymmenessä reaalisesti yhdeksällä tuhannella lähes 28 000 euroon. Kokonaistulot voivat sisältää eläkkeiden lisäksi muun muassa pääomatuloja, sosiaaliturvaetuuksia ja ansiotuloja. Eläkkeiden määrä tuloista oli keskimäärin runsaat 1 600 euroa".

Eläkkeen keskiarvo tai ylipäänsä tulojen keskiarvo ei tarkoita sitä, että puolet saisi moisia summia. Kyseessä on vain keskiarvo ja sitä tietoa käytetään valitettavan usein hyvinvoinnin mittana.Korkeat tulojen keskiarvot kielivät tulojen epätasaisesta jakaumasta eikä hyvinvoinnista."

Ihan samaa "mielien muokkausta" käytetään tässä maassa törkeästi monessa muussakin asiassa hyväksi. Jos yhdellä on ansiosidonnainen 2000 euroa niin sehän uutisoidaan siten että ihmisille jää sellainen kuva, että kaikki työttömät saavat 2000e/kk kattoon syljekellen -> seuraus: hallituksen tilaama mielien muokkaus on onnistunut ja taas on pieni mutta äänekäs osa kansasta huutamassa leikkauksien puolesta, jotka koskettaa rankimmin pienituloisia.

Täyttä poliittisideologista sontaa.
Ilmianna
Jaa

53 VastaustaKun ottaa luvusta pois 1 000 eniten tienaavaa eläkeläistä, joiden eläke on hyväveli-verkoston avulla nostettu ylimääräisillä palkkioilla ja bonuksilla miljoonaluokkaan juuri ennen eläkkeelle jäämistä. Niin keskimääräinen eläke tipahtaa vain reiluun 1000 euroon kuukaudessa.
Olisi oltava eläkekatto, jossa suurin eläke yhdelle eläkkeensaajalle olisi noin 10tht euroa kuukaudessa.
Nyt kun jotkut saavat satoja tuhansia euroja eläkettä verovapaasti portugaliin tai muualle veroparatiiseihin, niin se ei tuota mitään Suomelle. Ei edes kulutuksen muodossa, koska he kuluttavat rahat ulkomailla ja ulkomaalaiset firmat saa ne tuotot kuluttamisesta itselleen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Edellä olevan - valtamedioissa pyörivän eläkepropagandan - ainoa tavoite onkin juuri torjua vaateita eläke-KATOISTA. Natsit todistelevat keskimääräistyksillä, että pärjäättehän kyllä ....

http://keskustelu.suomi24.fi/t/11725158/tassa-naita-nuoria-terveita-elakelaisia-
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uutinen eläkeläisten nettotuloista suivaannutti: ”Jos avioparin eläkkeet laskee yhteen, saattaa päästä tuohon”
http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/uutinen-elakelaisten-nettotuloista-suivaannutti-jos-avioparin-elakkeet-laskee-yhteen-saattaa-paasta-tuohon/6266206

Eliitti osaa kusetuksen jota poliittinen lobby komppaa.

Valhe, emävalhe, tilasto
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Eläketilasto on tehty vääristämään, että saadaan leikattua taas eläkkeitä. On se saatana ettei tähän maahan saada eläkekattoa! Nuo suuret eläkkeet katetaan meidän muiden eläkevaroista!
Tilastot saadaan näyttää ihan mitä vaan, tarkoitushakuista huijausta!

Mikä on se eläkemäärä jota maksetaan enite per hlö?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Koko juttu on silkkaa valhetta
Normaalissa päivätyössä käynyt ihminen ei saa bruttona yli 2 000 € / kuussa.
Ja siitä pitää ottaa pois verot. jotka suuremmat kuin työssä käyvällä

Moni eläkeläinen on yksin ja saa käteen hieman yli 1 000 € / kuussa kuten juuri kuollut vanha Isäni joka oli sota veteraani ja invalidi

Eli omassa talossaan maalla ja lämmitti puilla jotka oli savottojen jälkeen kerännyt kun vielä oli kunnossa.

Äidillä on pelkkä perus kansaneläke.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Itse tienaan yliopistossa 2100 euroa kuussa kokoaikatyössä josta n. 1500 euroa kuussa nettona käteen. Samansuuruisia summia muutkin tuki- ja hallinnon töiden perustyöläiset tienaavat. Eläkeläisten keskinettotulot muka parisataa kuussa enemmän kuin oma bruttokuukausipalkka höpön löpö.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tuossa on puolet liikaa. Reilu tonni pitää riittää elämiseen. Lopuilla eläkkeillä tulisi lyhentää valtionvelkaa, jotta tuleville sukupolville voidaan jättää velaton Suomi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Ja omat tulosi olivat?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Varallisuutta kirjoitti:
Ja omat tulosi olivat?
Työmarkkinatuki + 300 euroa/kk asumistukea. Säästöjä tuhlailen ja sitten vasta toimeentuloluukulle. Eläkettä en tule koskaan saamaan, koska eläkeikään on liian pitkä aika. Kiitos siitä kuuluu ahneelle sukupolvelle, joka vei meiltä työpaikat.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
No huh...vai vielä hyväkkäille mitään jättää, kun eivät osaa varmaan muuta kuin valittaa.Jokainen on oman onnensa seppä ja kukaan ole työpaikkoja vienyt. Taitaa olla vihervassari taas räpeltämässä . Minun ansaitsemani raha on minun eikä tulevan sukupolven.Ja hautaan vien loput mukanani ellen kerkeä nauttia joka ropoa minkä olen tienannut. Suomen rahat ovat menneet ja tulevat menemään ttiedättekylläminnehapatuksiin. Raaassimia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"Eläkeläisten nettotulot olivat vuonna 2014 keskimäärin noin 2 300 euroa kuussa, selviää Eläketurvakeskuksen tutkimuksesta.
Kokonaistulot voivat sisältää eläkkeiden lisäksi muun muassa pääomatuloja, sosiaaliturvaetuuksia ja ansiotuloja. Eläkkeiden määrä tuloista oli keskimäärin runsaat 1 600 euroa".

Tässä annetaan vielä sellaista kuvaa että 2300 euroa kuussa nettona saavan eläkeläisen 1 600 euron eläkkeen lisäksi osa eläkeläisistä saisi erotuksen sosiaaliturvaetuuksia. Yksikään 1 600 euroa eläkettä saava eläkeläinen ei saa sosiaaliturvaa.
Kaikki tuntemistani eläkeläisistä saavat eläkettä vajaasta tuhannesta eurosta 2 000 euroon, ja tuo 2 000 euroa eläkettä saava on ollut kaulustyöläinen joka ennen sitä teki paljon ylitöitä hyvinpalkattuna luokkahitsarina. Kukaan ei saa muita tuloja esim. pääomatuloja muutamaa satasta enempää.

Nämä luvut ovat EKokoomuksen eliitin lukuja, joilla suomalaiset saadaan toisiaan vastaan, voidaan perustella leikkauksia hyvillä tuloilla ja ulkomaille voidaan antaa valheellista kuvaa Suomen hyvinvoinnista. Leipäjonot ovat kuitenkin Suomen todellisuutta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Niin ja nuo olivat siis bruttoeläkkeitä joista verot pois vielä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Miten sinä sen kuvan tuosta onnistut saamaan? Siinä kerrotaan, mistä eläkeläisten tulot muodostuvat ja mitä ne keskimäärin ovat, ja mikä on keskimääräisen eläkkeen osuus. Ei missään tuossa vihjata, että sosiaaliturvaa saisi 1600 euron päälle.

Et ole ilmeisesti sinäkään tutustunut varsinaiseen tutkimukseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Työeläkkeet ovat nousseet. Mutta tuo ilta-sanomien kaavio ei tarkoita sitä että jos sinun työeäke oli 1100 €/kk vuonna 1995 että nyt 2015 se olisi 2100 €. Sensiaan tuo pitää paikkansa että kansaneläke 1995 oli alle 700 €/kk niin tänä päivänä se tismalleen sama joka tarkoittaa köyhempien osalta asumistukea siihen päälle ja kenties toimeentulotukeakin jos säästöjä ei ole.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
EKokoomusmafia vääristelee huomattavasti yläkanttiin eläkeläisten, palkansaajien, ansiosidonnaisen saajien, työttömyyturvan saajien tulot ja taas alakanttiin yrittäjien ja pääomatulojen saajien tulot. Eliitin manipuloitua propagandaa jolla perustellaan EKokoomusleikkauspolitiikka.
Ilmianna
Jaa
Näistä eläkelaskelmista voisi ottaa pois suurituloisimman prosentin ökyeläkkeet, niin luvut kutistuisivat kummasti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Tuossa tutkimuksessa on tarkasteltu myös eläkkeiden jakaumaa. Esimerkiksi siellä avataan tulokymmenyksittäin keskimääräisen eläkkeen kehitystä 20 vuoden ajalta, joten ei ainoastaan suurituloisimpia ole poistettu vaan tarkastellaan paljon yksityiskohtaisemmin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Eläkevarat hupenevat jättieläkettä saavien taskuihin ja me maksamme ne!
Jätti-Eläkkeet menevät sinne samaan mustaan aukkoon jonne kaikki muutkin rahat katoaa.
Onko niitä eläkevaroja enää missään? Vai onko ne hassattu epämääräsiin sijoituksiin jonkun sukulaisten yritysten pelastamiseen? Vai onko veroparatiisissa vielä epämääräisiä Hedge-rahastoja jonne eläkevarat katoaa JA KUKAAN EI OLE VASTUUSSA.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Alan heti elakelaiseksi jos kerran noin paljon saa. Paljon parempi palkka kuin minu pizzerissa.
Ilmianna
Jaa
Jos kaikki eläkeläiset laitettaisiin samalle eläketasolle eli 1600-2000 euroa/kk
niin eläkekassojen varat kasvaisi kertarysäyksellä.300milj.
2016 nousu oli vain 10milj. 40 vuotta työelämässä,toiset uhrautuu työlle ja toiset työlle ja lapsille,silti eriarvoisessa asemassa eläkkeellä.
Harvalla eläkeläisellä oli -90 vuonna eläke 9000 e/kk.On siinä annettu porkkanaa
vaikka yhdessä on Suomea rakennettu.
Ilmianna
Jaa
Taitaa hyvin harvalla olla mitään 1000 euron työeläkettä. Eri asia on, jos on lusmuillut parikymmentä vuotta ja tehnyt pimeänä, niin silloin on mahdollista. Minä jäin terästeollisuudesta vuosi sitten eläkkeelle ja saan reilut 2700 eur / kk, mutta olinkin lähes 40 vuotta putkeensa töissä. Ja suurimman osan siitä vielä 2- ja 3- vuorotyössä. Pääsin vähän yli kuusikymppisenä eläkkkeelle onneksi hyvässä kunnossa, joten voin nauttia täysillä eläkevuosistai. Ostimme etelästä huvilan ja vietämme siellä talvet. Ei onnistuisi ihan kansaneläkkeellä.. :) Itse uskon, että eläkkeeni on keskitasoa tai ei ainakaan yli sen.
Ilmianna
Jaa
Eläkkeet perustuvat eläkemaksuihin. Hyväpalkkainen on työuransa aikana maksanut enemmän eläkemaksuja, joten on oikein, että hän saa myös suurempaa eläkettä. Pitää muistaa, että hän on maksanut myös enemmän veroja, niin välittömiä kuin välillisiäkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Eläkkeiden tulisi olla samansuuruisia kaikille, koska joutavana makoilevat eläkeläiset ovat kaikki yhtä arvokkaita.

Pitää muistaa laittaa elämänsä aikaan säästöön ne bonukset, joita aikoo käyttää eläkeaikoinaan. Eikös niitä ole jopa vapaaehtoisia eläkevakuutuksia?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Uutisissa oli graafinen käyrä. joka osoitti, että eläke 1200 euroa oli taitetun indeksin myötä noussut muistaakseni 1800 euroon. Melko valheellinen laskelma, koska eläkkeeni oli alussa tuo summa ja eikä se ole 20 vuodessa noussut kuin 200 euroa. Joten kyllä meitä vedetään höplästä.

Entinen kommunistikin, tämä Siimes taistelee henkeen ja vereen eläkeläisten taitetun indeksin puolesta. Ei suurin surminkaan halua, että indeksi palautettaisiin kohtuuteen.

Kiljunen taistelee oikean asian puolesta. En ole demari, mutta tätä taistelua kannatan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kiljunen taitaa olla piikki eläkeyhtiöiden herrojen lihassa?
Ainakin hän on oikean asian puolesta liikkeellä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Palkansaajan työn tuloksesta mitataan ulos 23 % eläkemaksuja. Osan maksaa työnantaja ja pienemmän osan työntekijä. Mutta siitä työn tuloksesta tuo raha on revittävä.

Jotta täyden työuran tehnyt palkansaaja pääsisi eläkkeissä omilleen, tulisi hänen nostaa eläkettä noin 30 vuoden ajan. Moni kaatuu kalkkiviivoille. Heidän eläkkeensä jää sitten muiden nautittavaksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Monet yrittäjät eivät luota julkiseen eläkesysteemiin. He maksavat eläkemaksua niin vähän kuin mahdolista ja sijoittavat itse näin säästyvät rahat tulevia eläkevuosia silmällä pitäen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Eläkkeensaajien eläkkeitä 85 % maksetaan työssä olevien eläkemaksuilla ja noin 15 % eläkeyhtiöiden sijoitusten tuotoilla.

Itse kunkin eläkeläisen maksamia eläkerahoja ei siis isommin ole missään jemmassa. Ne on jo syöty ajat sitten muiden toimesta.

Eläkeyhtiöiden sijoitusten tuotoista liikenisi 3 % reaalituotolla noin 500 e/kk Suomen jokaiselle eläkeläiselle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"Eläkeläisten nettotulot olivat vuonna 2014 keskimäärin noin 2 300 euroa kuussa, selviää Eläketurvakeskuksen tutkimuksesta.
Kokonaistulot voivat sisältää eläkkeiden lisäksi muun muassa pääomatuloja, sosiaaliturvaetuuksia ja ansiotuloja. Eläkkeiden määrä tuloista oli keskimäärin runsaat 1 600 euroa".

Tässä yritetään antaa ymmärtää, että ELÄKE olisi keskimäärin 2300 euroa kuussa. Tuskin on edes tuota 1600 euroakaan... Mitä sillä on väliä, jos eläkeläinen on sattunut saamaan työssäoloaikanaan säästöön jotain ja saa nyt niistä säästöistään pääomatuloja? Eihän se ole eläketurvakeskuksen eikä eläkerahastojen asia? Ja sosiaaliturvaetuuksia ei todellakaan kukaan 1600 euroa eläkettä saava saa. Ansiotuloja eläkeläiselläkin saa olla, jos vielä jaksaa käydä töissä. Pitääkö kaikesta olla kateellinen, jos joku on onnistunut säästämään tai jaksaa vielä työskennellä? Mutta keskimääräinen eläke EI OLE 2300 euroa.

Itselläni on suht hyvä eläke ja pärjään sillä kyllä. Tosin olen eläkkeelle jäätyäni pienentänyt huomattavasti kulutustani ja suorastaan tullut pihiksi. Syy tähän, että jatkuvien leikkausten takia reaalieläkkeeni taitaa hiipua pikku hiljaa alaspäin. Onko se sitten hyvä, että eläkeläiset eivät uskalla kuluttaa vaan pihistelevät köyhyyden pelossa? Olisi kiva nyt käyttää erilaisia palveluja kun aikaa on: jalkahoitoja, kampaajalla käyntejä, fysikaalista hoitoa, kuntosaleja, uimahalleja ym. Niiden käyttöhän työllistäisi omalta osaltaan. Mutta vähiin on palvelujen käyttö pitänyt karsia. Onneksi kävellä, hiihtää ja pyöräillä saa ilmatteeks, mutta se ei paljon sitten ketään työllistäkään.
Ravintolissa käyntiä ei enää juuri ole. Ruoka tehdään kotona mahdollisimman edullisista materiaaleista. Onneksi marjojakin saa vielä poimia vapaasti.

Yritän säästää eläkkeestäni pahan päivän varalle. Olen kyllä säästänyt työssä ollessanikin ja asuminen omassa asunnossa on melko edullista. Rahastojakin on jonkin verran, joten sieltäkin saa vähän turvaa.

Mutta kaikenkaikkiaan tämä eläkejäisten "ajojahti" ihmetyttää ja suututtaa. Eikö uskalleta julkaista sellaista tilastoa, jossa ihan kerrotaan määrät kuinka paljon eläkeläisiä kuuluu mihinkäkin tuloluokkaan. Esim.
700-1000 euroa
1000-1500 euroa jne.
Voisi vähän valjeta, että mistä nuo korkeat keskieläkkeet oikein johtuvat.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Eihän anneta. Kai nyt jokainen ymmärtää, että eläkeläisellä voi olla muitakin tuloja kuin eläke. Jos ei ymmärrä, niin tuossahan tuo vielä erikseen rautalangasta väännetään sekä kerrotaan, mikä se kokonaiseläkkeen osuus on.

Miksi pidät eläkeläisten varallisuuden ja tulojen kehittymisen tutkimista kateutena? Erikoinen tulkinta mielestäni.

Hienoa, että olet tyytyväinen eläkkeeseesi. Mitä siihen itsestäsi yleistämääsi pihistelyyn tulee, niin tuon samaisen tutkimuksen mukaan eläkeläistaloudet kuluttavat keskimäärin noin 80 prosenttia tuloistaan.

Ja kyllä tuossa tutkimuksessa kerrotaan hyvinkin seikkaperäisesti kaipaamiasi tarkempia tietoja. En oikein ymmärrä tarvetta kritisoida tunteikkaasti tutkimusta, jota ei ilmeisesti ole edes lukenut kun ei tiedä, mitä se sisältää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kyllähän sen jokainen tietää! Mikä näiden tutkimustulosten toitotuksen tarkoitus on ;) Kohta se paljastuu...
Ja todella uskon tuohon, että eläkeläiset kuluttavat noin 80% tuloistaan. Hyvin moni varmasti 100%! Juuri kolmosen uutisissa haastatelluilla eläkeläisillä ei tulot riittäneetkään eli voisiko sanoa, että kuluttavat YLI 100 %.
Enkä suinkaan tarkoittanut, että tutkimus olisi kateuttaan tehty. Tarkoitan lähinnä tätä viimeaikojen yleistynyttä syytöstä eläkeläisten ahneudesta. Kyllä minusta niitä ahneita saa etsiä ihan muualta kuin tavallisista alle parin tonnin eläkettä saavista.!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Suivaantunu_mummu kirjoitti:
Kyllähän sen jokainen tietää! Mikä näiden tutkimustulosten toitotuksen tarkoitus on ;) Kohta se paljastuu...
Ja todella uskon tuohon, että eläkeläiset kuluttavat noin 80% tuloistaan. Hyvin moni varmasti 100%! Juuri kolmosen uutisissa haastatelluilla eläkeläisillä ei tulot riittäneetkään eli voisiko sanoa, että kuluttavat YLI 100 %.
Enkä suinkaan tarkoittanut, että tutkimus olisi kateuttaan tehty. Tarkoitan lähinnä tätä viimeaikojen yleistynyttä syytöstä eläkeläisten ahneudesta. Kyllä minusta niitä ahneita saa etsiä ihan muualta kuin tavallisista alle parin tonnin eläkettä saavista.!
Tuntuu joo moni tunteikkaana tietävän tarkoituksia lukematta edes tutkimusta. Luku kuusi keskittyy eläkeläisten pienituloisuuteen. Tutkimus ei ota kantaa mihinkään ahneuskysymyksiin.

Työssäkäyvien talouksissa muuten kulutetaan keskimäärin reilut 85 prosenttia tuloista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
No tässä ei ainakaan uutisoitu siten, että jäisi mielikuva, että kaikkien eläkeläisten tulot olisivat 2300 euroa / kk. Uutisessahan tuotiin voimakkaasti esiin myös pienituloiset eläkeläiset. Muut asiasta näkemäni uutiset ovat puhuneet selkeästi keskiarvosta, minkä käsitteen jokainen peruskoulun käynyt ymmärtää.

Tutkimus on toki myös julkinen, joten kuka hyvänsä voi halutessaan saada tarkempaa tietoa asiasta.

http://www.etk.fi/wp-content/uploads/Elakkeet_ja_elakelaisten_toimeentulo_1995_2015.pdf
Ilmianna
Jaa
Eläkeläiset pitävät tämän maan pystyssä, on heillä niin suuret tulot.
Ilmianna
Jaa
Totuus on kuitenkin se, että jokainen, joka ei ole halunnut opiskella ja tehdä päivääkään töitä, ei ole ansainnut euroakaan yhteiskunnan tukia. Kuolkoot vaikka nälkään, jos eivät viitsi edes tonkia roskiksia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Voihan sitä kai hakea turvapaikkaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sellaiset 1000 euron tai alle eläkkeellä olevat, joilla ei ole säästettynä omaa asuntoa saavat varmastikin asuntotukea varmaan useita satoja euroja. Eläkemenot olisivat vieläkin paljon suuremmat, jos useat eivät olisi uurastaneet velkoja maksellen oman asunnon eteen jopa kymmeniä vuosia, ja siitäkin jotkut ovat kateellisia.
Suomi on kallis maa elää, mahdollisesti Euroopan kallein kylmyytensä mm kylmyytensä takia. Itse saan eläkettä noin 1400 euroa - verot, töitä tein 38 vuotta. Ei sillä juuri juhlita, mutta toimeen tulee, kun on vähän säästöjä.
Jonkun täytyy kyllä saada melkoisia eläkkeitä, jo keskiarvo on 1600 euroa, itse tiedän ihmisiä, jotka saavat 700 euroa eläkettä, eikä tukia tule, jos on jonkunlainen mökkirähjä, missä asuu. Silloin täytyy kyllä aika nuukasti elellä.
Ilmianna
Jaa
Tietysti ne keskimäärin ovat noin, koska suomeen ei saada eläkekattoa, vaikka kaikissa muissa eu-maissa se on. Työeläkken saajien lukumäärästä kuitenkin vain viideosa saava tuota "keskimääräistä" eläkettä. Eläkkeensaajista, siis tyoeläkkensaajista lukumääräisesti suurimman osan nettoeläke on 1000-1500/ euroa. Tässä ovat jopa 15-vuotiana työnsä aloittaneet eläkemaksuja maksaneet yli 40/vuoden työrupeaman raataneet. Heidän, siis minunkin 6 vuotta maksamat työeläkerahat menivät herroin persiisiin, koska työeläkekertymästä mitään kysymättä jätettin poisnuo raadantavuodet. jokavaiheessa siitä on huijjattu, Lipposen taitettu indeksi oli vain yksi ryöstö muiden joukossa. Eläkekattoa ei aseteta, koska aina rikkaat päättävät köyhien asioista. Ei toimi demokratia tässä maassa. Suurituloisten demaripuoluekkin Paavo Lipposineen on vain ökyrikkaiden asialla. pienipalkkaisten veromarkat ovat kyllä aina olleet tärkeitä, koska onhan suurin osa kansasta juurikin meitä pienipalkkaisia. Meitä kun on niin paljon, niin siksi meiltä saa nyhdettyä eniten. Tällä periaatteellahan toimivat stokmannin hullut päivätkin. Hirmuinen määrä maksajia, vaikka vähänkin maksavia, on tuottoisampaa, kuin pari kalliilla ostavaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Veropotissa pienituloiset eivät näy - maksajina ovat keski- ja suurituloiset.

http://www.akava.fi/akavalainen/ajassa/viikon_luku/viikon_luku_2014/keskituloiset_maksavat_yli_puolet_valtion_ansiotuloverosta
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ilta-sanomien kommenteissa on jo yli neljäsataa kuten tämäkin kiinnostava kohta---70-luvulla kun eläkejärjestelmää viilattiin nykyiseen muotoon vasemmisto vaati nykyisen kaltaista mallia ja voitti. Oikeisto ehditto samaa lakisääteistä eläkettä kaikille.
Nyt sitten kun vasemmiston ajama järjestelmä on ollut voimassa puoli vuosisataa siitä syyteään niitä, jotka vastustivat sitä.
Ilmianna
Jaa
pienituloiset työläiset masavat vain kokeaa kunnallisveroa. ei pidä tahallaan sotkea asioita. sitäpaitsi, maaseudun metsäverot menevät vaktiolle, ei kunnille. tietääköhän kukaan kasalainen, siis tavis tuoyakaan.
Ilmianna
Jaa
Kyllä vasemmisto on yrittänyt ajaa työläisten asiaa, mutta eläkeläisiä on siltä taholta kautta vuosikymmenten kohdeltu kaltoin. Demari Kiljunen on vihdoin havainnut vasemmiston vääryydet ja koettaa korjata asiaa, mutta ei taida onnistua. Tuollaisia tuulesta temmattuja laskelmia esitetään, joissa ei ole päätä eikä häntää.

Mukamas eläkeläiset Suomessa pärjää hyvin. Ehkä ne rikkaimmat, joilla on ollut hyvät tulot tai korkeapalkkaiset aviomiehet.
Ilmianna
Jaa
Jos olette 40 vuotta työelämässä, eläkkeenne on 60% palkasta. Laskekaa palkastanne 60%, tuleeko 2300 tai edes 1600 euroa kuukaudessa. Minä olin valtiolla 43 vuotta ja sain juuri 60 prosentin eläkkeen ja saan 1500 e/kk eläkettä eli bruttopalkkani oli 2500 e/kk. Ei ne toimistotyöntekijän palkat niin kovin suuria ole, saatikka myymäläapulaisen, siivoojan, lastenhoitajan, lastentarhanopettajan, sosiaalityöntekijän jne.
4000 euron kuukausipalkasta 60 prosenttia 2400 e/kk, ajatelkaa että joillakin on todella suuria palkkoja, että keskiarvoksi saadaan tuollainen eläkesumma.

Prosenttilasku lasketaan näin palkka x 60 ja tulos jaetaan sadalla.
Esim. palkka 3000 x 60 = 18000 ja tämä jaetaan sadalla = 1800 e/kk eläke.
Laskekaa näin oma eläkkeenne ja muistakaa, että tähän 60 prosentin eläkkeeseen tarvitaan 40 vuoden työura.

Tämä ulostulo oli propakandaa Kimmo Kiljusen tekemää aloitetta kohtaan, jolla nostettaisiin työeläkkeen tasoa samalla indeksillä kuin palkkoja. Ja muistakaa vielä, että eläkerahastoissa on rahaa lähes 200 miljardia ja Suomen valtion vuosibudjetti on 53 miljardia. Sieltä voisi lainata aivan korottomasti valtiollekin pakolaisten ylläpitoon eikä leikata köyhiltä.

Pelkän kansaneläkkeen saajat eivät ole olleet koskaan palkkatöissä ja pelkkää takuueläkettä saavat ovat ulkomailta tulleita, joilla ei ole oikeutta edes kansaneläkkeeseen. Takuueläkeläisille Soini korotti eläkettä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Meneekö se sitten niin että 39 vuotta työuraa ja työeläke on 59 % palkasta
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Eläke karttuu 1,5% vuodessa eli työvuodet x 1,5, niin saat eläkeprosenttisi: 1,5 x 40v = 60%.

Eli työvuosia 39v x 1,5 = 58,5% palkasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
vuorotyöläinen saa2000 e eläkettä pitää uhrata viikonloput ja kaikki muukin sosiaalinen elämä ei tarvi olla töissä 42vuotta
Ilmianna
Jaa
olin vuorotyössä 30v. viimeset vuodet ennen eläkettä pätkätyössä. nyt eläke 958€kk. eipä sillä juhlaa vietetä.
Ilmianna
Jaa
Mihinkäs humpsahtavat niiden eläkevarat, jotka kuolevat juuri eläkkeelle päästessään itse??
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
0 VASTAUS:

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kenen nettoeläke jää 2300 euroon? Sellaisen on täytynyt olla aktiivivuoisina laiska. Kas eläkettä kertyy ahkeroidessa ei makoillessa.
Ilmianna
Jaa
Paljonko eläkettä saa sellanen joka on ikänsä työtä kiertänyt?
Ilmianna
Jaa
>>Kun ottaa luvusta pois 1 000 eniten tienaavaa eläkeläistä, joiden eläke on hyväveli-verkoston avulla nostettu ylimääräisillä palkkioilla ja bonuksilla miljoonaluokkaan juuri ennen eläkkeelle jäämistä. Niin keskimääräinen eläke tipahtaa vain reiluun 1000 euroon kuukaudessa.
Olisi oltava eläkekatto, jossa suurin eläke yhdelle eläkkeensaajalle olisi noin 10tht euroa kuukaudessa.
Nyt kun jotkut saavat satoja tuhansia euroja eläkettä verovapaasti portugaliin tai muualle veroparatiiseihin, niin se ei tuota mitään Suomelle. Ei edes kulutuksen muodossa, koska he kuluttavat rahat ulkomailla ja ulkomaalaiset firmat saa ne tuotot kuluttamisesta itselleen<<

Juurikin näin, paitsi, että eläkekatoksi tulisi asettaa 4000-5000 euroa, kuten monissa eurooppalaisissa sivistysvaltioissa onkin (mm. Saksa, Ruotsi).
Ilmianna
Jaa
Meinasin otsikon luettuani kirjoittaa, että miksi sitten meikäläisen sekä puolison eläkkeet on 1050 sekä 1300 netto, mutta täällä onkin onneksi monet jo kommentoineet.
Mutta mehän olemmekin olleet tavallisia duunareita kumpikin, nuo eläkkeet on noin puolet palkastamme. Ja vaimo on ollut monta vuotta lapsia hoitamassa aikanaan, joten niistäkään ei tullut sentin latia eläkettä, silloin ei vain tätäkään tajuttu eikä tiedetty.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Samassa veneessä ollaan. Puolisolla netto eläke 1119€, minulla 1009€. Molemmat olleet työelämässä 15 vuotiaista lähtien, lukuunottamatta minun 5 vuoden työstä poissa oloa lasten hoidon vuoksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Eläkeläisten nettotulot 2 300 kk keskimäärin!

Eläkeläiset aiempaa rikkaampia – näin suuret ovat nettotulot
http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nain-suuret-ovat-elakelaisten-nettotulot-yli-kaksi-tonnia-kuussa/6264744

"Eläkeläisten nettotulot olivat vuonna 2014 keskimäärin noin 2 300 euroa kuussa, selviää Eläketurvakeskuksen tutkimuksesta. Tämä oli lähes neljä viidesosaa työssä käyvien tuloista.

Eläkeläisten vuosittaiset nettotulot ovat tutkimuksen mukaan nousseet kahdessa vuosikymmenessä reaalisesti yhdeksällä tuhannella lähes 28 000 euroon. Kokonaistulot voivat sisältää eläkkeiden lisäksi muun muassa pääomatuloja, sosiaaliturvaetuuksia ja ansiotuloja. Eläkkeiden määrä tuloista oli keskimäärin runsaat 1 600 euroa".

Eläkkeen keskiarvo tai ylipäänsä tulojen keskiarvo ei tarkoita sitä, että puolet saisi moisia summia. Kyseessä on vain keskiarvo ja sitä tietoa käytetään valitettavan usein hyvinvoinnin mittana.Korkeat tulojen keskiarvot kielivät tulojen epätasaisesta jakaumasta eikä hyvinvoinnista."

Ihan samaa "mielien muokkausta" käytetään tässä maassa törkeästi monessa muussakin asiassa hyväksi. Jos yhdellä on ansiosidonnainen 2000 euroa niin sehän uutisoidaan siten että ihmisille jää sellainen kuva, että kaikki työttömät saavat 2000e/kk kattoon syljekellen -> seuraus: hallituksen tilaama mielien muokkaus on onnistunut ja taas on pieni mutta äänekäs osa kansasta huutamassa leikkauksien puolesta, jotka koskettaa rankimmin pienituloisia.

Täyttä poliittisideologista sontaa.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta