Valtuustoa viedään kuin pässiä narusta?

Käykönäin

Ilkka tänään 18.1.2017 s.10
"Valtuutetut kiittelevät panda-päätöksiin saamaansa informaatiota. Tyytyväisyys on mielenkiintoista, sillä päättäjiltä on vaadittu asiassa poikkeuksellista vaitiololupausta. Tällä on torpattu julkinen ja faktoihin perustuva keskustelu toriparlamenteissa.
Jos kaikki menee hyvin, pandat lisäävät Ähtärin ja maakunnan vetovoimaa ja matkailubisnestä. Jos huonosti käy, Ähtärin juhlavuosi saa ikävän lopun."

Aika paljon lasketaan yhden elukkapariskunnan varaan. Emmekä esim. tiedä, kuin pitkän ajan leasingin 8,2 miljoonaa kattaa ja kuinka pitkäksi aikaa pandasopimus tehdään.

Sivulla 4 on myös pandajuttua:
"Hanke on osa Ähtäri Zoon pitkäaikaista Master Plan 2030 -kehittämisohjelmaa.
– Kyseessä on kokonaisuus, jossa vahvistetaan Ähtäri Zoon kansainvälisesti tunnustettua toimintaa uhanalaisten lajien suojelutyössä. Jatkamme myös kehittämistyötämme, jotta Ähtärin eläinpuistosta tulee maamme johtava luonto- ja perhematkailukohde, linjaa toimitusjohtaja..."

Neukkuliitossa oli viisivuotissuunnitelmat, Ähtärissä (lähes) viisitoistavuotissunnitelmat.

28

1380

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Takinkääntäkättorilla

      Joo ja kun yksittäiset valtuutetut puhuu.Kääntyy takki.Kaks naamaista porukkaa kaikki. Kukaan ei uskalla sanoa salissa mitään.Saara ja Eero puhuu jo iän tuomaa päiväuntaan.Mutta virkamiehet eivät osaa laskea. Oliko se hallinto-oikeuteen ilmoitettu Ahterin velka jo 70 miljoonaa.

      • Miksisuuttukkoon

        Mihin on perustunut se, että valtuutettuja on vaadittu pitämään panda-asiat salassa? Avoimuus kuuluu suomalaiseen järjestelmään, vapaa keskustelu asioiden valmisteluun. Tähän Ilkan pääkirjoituskin viittaa 18.1: "päättäjiltä on vaadittu asiassa poikkeuksellista vaitiololupausta". Ei kuulosta hyvältä, kaikkea muuta. Onko laillistakaan?


    • Kautokuru

      Nyt pitää olla hiljaa,Kunnallisvaali paneeli on peruttu nyt ei saa asioista puhua kaikki pitää vaieta.Järvinen ,leino ja muut pahoillaan kun kylillä puhutaan.

    • Voiluojatuotatyperyyttä

      On puhuttu aina ja puhutaan.Verovaroin olevat typerätkin panda hankkeet eivät ole liikesalaisuuksia. Laittakaa mot ohjelmaan se salassapito lapun kirjoitus.Tomppeli on se joka sellaisen allekirjoittaa,jos on kyse kunnan asioista..

    • Ykspässinpää

      Näyttää siltä, että valtuustopaikasta jää kilpailemaan vain muutama jees jees mies ja sitten tietenkin kukkulan kuninkaat Heimo ja Risto, joiden ei tarvitse kilpaillakaan, kunhan vain ilmoittavat olevansa olemassa. Unelmia pitää olla - ja yksimielisyyttä. MiniSuomea, taidekeskusta, tornitaloja, keilahallia ja sen sellaista.

    • Stoptykkänään

      Taitaa olla niin, että kokoomus vie koko valtuustoa vaikka kepulla on selvä enemmistö. Kokoomuksella on yrittäjätaustaisia valtuutettuja, jotka ovat kaapanneet vallan. Se näkyy itsevaltaisinaotteina eräissä hankkeissa.

    • Reiuapeliä

      Nyt sitten vain ehdokkaaksi vaaleihin ja sitten vaikuttamaan. Näillä demokratian perussäännöillä pelataan. Päättäjät löytyy tällä yhteisesti lakien mukaan menevällä peruskaavalla.

      • Lutsustameininkiäkö

        Ei minulla ole valtuustoon tarvittavaa pätevyyttä eikä kannatusta. Silti voin arvostella ja kyseenalaistaa, sekin kuuluu demokratian pelisääntöihin - ja ennen kaikkea kansalaiskeskustelu asioiden valmisteluvaiheessa. Nyt taitaa olla niin, että edes valtuusto ei saa keskustella, ollaan vaan niin lutusen yksimielisiä.


    • Politiikantuntija

      Noloin oli Ykkösten juttu, jossa kaupunginjohtaja kehui hallituksen ja valtuuston "yksimielisiä' päätöksiä. Eihän sen niin kuulu olla. Juuri silloin päätetään mitä sattuu, jos kaikki vaiennetaan.

    • Kautokuru

      7 jättää uppoavan laivan eivät asetu ehdolle.Leino,Eloranta,Pajunen,Kangasniemi ym.

    • Ak.Vaari.Jo

      Kultakala?

    • EiKeijo

      Ähtäri-hallin juhlaan oli kutsuttu uutisankkuri Keijo Leppänen kehumaan panda-hanketta. Ilkan mukaan K.L. on sanonut mm.: "Aivan erinomainen päätös, hehkuttaa uutisankkuri Keijo Leppänen pandojen odotettua tuloa Ähtärin eläinpuistoon.
      – Ja täsmälleen oikeaa erikoistumista, sillä noita mustavalkoisia veijareita ja kansansuosikkeja ei odota ainoastaan Ähtäri vaan koko Suomi." Keijoa ei ole opastettu ihan oikein, virallisen opin mukaan niitä odottaa koko Pohjois-Eurooppa ja Venäjä.

      Sehän nähdään pian tulevatko katsomaankin. Kyllä minäkin olen kuullut Ranuan eläinpuistosta, mutta en ole koskaan siellä käynyt.

      • sivistynytähtäristä

        Sinä oletkin harvinaisen sivistymätön juntti.


    • Uhkapeliäverovaroin

      Suurin osa ähtäriläisistä vastustaa villieläimen tuomista uhkapelimerkiksi ja viimeiseksi oljenkorreksti kuolevaan kuntaan. Kyselkää ja kuunnelkaa ihmisiä, niin kuulette totuuden.

    • pandastajuttua

      Uhkapeliäverovaroin kirjoittajalle:
      Kutsukaa "suurin osa" ähtäriläisistä lehti-ilmoituksella esimerkiksi Pirkanlinnaan keskustelemaan tietämästäsi "totuudesta". Toki olisi hyvä jos paikalle saapuisi jokin toisinajattelijakin jotta syntyisi asiallista keskustelua ja demokratia pääsisi näinkin toimimaan

      • Viisitoistavuottaorjuut

        Miksi kaupunki ei yritä "myydä" ajatusta asukkaille? Ei tuollainen salassapito- ja salassaolomeininki ole nykyaikaa. Kun kerrottaisiin faktat avoimesti eli osoitettaisiin, kuinka loistava bisnes on kyseessä, viimeinenkin vastustaja vaikenisi. Ongelma taitaakin olla siinä, että menot ovat varmoja ja ikävän suuria ja pitkäaikaisia, tulot täysin epävarmoja.


      • Enoleasiantuntija

        Onhan se noinkin. Näin sivusta seuraavana kansalaisen minäkin ajattelen, mutta toisaalta mietin sitäkin, että millä motiivilla kaikki päättäjät sitten kannattaisivat tätä hanketta. Ehkä he kuitenkin ovat saamansa tiedon mukaan ihan aidosti sitä mieltä, että tällainen juttu kannattaa viedä eteenpäin. On tässä kyllä aika monta riskitekijää matkan varrella. Täytyy nyt vain toivoa, että homma ,enee maaliin. Kapuloiden laittaminen rattaisiin tässä vaiheessa taitaa olla kokonaisuuden kannalta haitallista - luulisin.....


    • Matikkanero

      Yli 8 miljoonan uhkapeliä aluksi, sitten ainakin parin-kolmen miljoonan vuosivauhtia seuraavat kymmenen vuotta. Miksi ei laskelmia kerrota avoimesti kuntalaisille?

    • Kuumapandapuheenaihe

      Voisko joku asian kanssa puuhastellut kertoa,miksi edelleen vaietaan todellisista kustannuksista ja mahdollisista riskeistä? Olkaapas nyt ryhdikkäitä ja avatkaa asiaa uskottavasti kuntalaisille. Missä mennään oikeasti?

    • Kuplapuhkee

      Niin ja yrittäjille tarinoidaan.Kahden valtion sopimuksesta,jota ei näytetä.Se mitä ei ole kirjoitettu ei ole olemassa. Olemme muu Suomi paitsi Ähtäri, länsimaata

    • Toivotaanparasta

      Niinpä. Uuttakin valtuustoa samoin. Puolitoista miljoonaa lisää liikuntahalliin tuosta vaan, mutta velkahan ei lisäänny kun on se kiinteistöleasing.

    • Kylläsesiitä4455

      Valtuusto kiitteli tammikuussa infosta, mutta se onkin ilmeisesti ollut pelkkää lobbausta ja aivopesua. Tulevaisuudesta on vaikeaa antaa tietoa, on niin paljon epävarmuustekijöitä. Ikävä väärinkäsitys. Laillisuuskin pääsi unohtumaan.

    • Ekseks1

      Leikitäänpäs hetki sillä ajatuksella, että Zoo on ihan itsenäinen toimija. Kun Zoo tekee pandapäätöksen, kaupunki on pakkoraossa, sen on kuitenkin rakennettava tiet ja paikoitusalueet sillä on vastuu veloista viime kädessä ym. ym. . Heiluttaako tahtipuikkoa väärä taho?

    • Laskinkooikein

      Minkähän takia pandoista yleensä pitää maksaa? Eikö se ole jo melkoinen panostus suojeluun, että rakennetaan Pandala, taataan hyvä hoiva, parempi kuin suomalaisille pikkulapsille. No tietenkin siksi, etteivät kaikki tyhjätaskut olisi pandoja kärkkymässä. Nyt ei kyllä mennyt ihan putkeen. Tuli valituksi kaksi tyhjätaskua, Zoo ja Ähtärin kaupunki. Mutta kaikki sujuu hienosti kun muistetaan tärkeysjärjestys. Kaupungin ykköstehtävä on eläinsuojelu, sitten matkailuyrittäjänä toimiminen, voitoilla hoidetaan sitten vähäpätöisemmät hommat.

      • Ihmettelenpävaan

        Minä taas ihmettelen että jos kyseessä on Suomen ja Kiinan valtioiden välinen sopimus kuten joka paikassa toitotetaan, niin miksi hitossa kaikki kulut kaatuvat sijoituspaikan eli Ähtärin niskaan?? Jos valtio ne pandat tänne haluaa niin eikös silloin valtion kuuluisi maksaa suurin osa ellei kaikki kuluista? Ei käy järkeen tämä.


      • Unelmilleloppu

        Kuntalaki ei salli liiketoimintaa,saatikka riskialtiita kähmintöjä.


    • Näinonnäreet77

      Eilisessä Hesarissa oli hyvä mielipidekirjoitus siitä mitä seuraa, kun kunnat yhtiöittävät toimintojaan:

      " Yhtiöittäminen vähentää sekä poliitikkojen että kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksia. Julkinen valta karkaa yksityisiin käsiin

      Talouden kokonaishallinta saattaa myös karata käsistä. ­Espoon kaupungilla on velkaa 0,7 miljardia euroa mutta Espoo-konsernilla 3,5 miljardia euroa. Espoon talousarvio ei sisällä mitään laskelmia siitä, miten peruskaupunki ja Espoo-konserni selviävät veloistaan, "

      Juuri näin on käynyt Ähtärissäkin. Elukkapuisto tekee mitä tykkää ja kaupunki vastaa. Julkinen valta on karannut yksityisiin käsiin.

      https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005493648.html

      • sepätjasydet

        Nämä leasing-sopimukset eivät ole mitenkään edullisia tapoja lainoittaa mitään suuria hankkeita.
        Ei oikein ole perusteltua julkisissa toimissa.

        Onkin kiintoisaa nähdäkin nämä julkisten viranhaltijoiden ja toimijoiden muut sidonnaisuudet, nämähän täytyisi olla myös julkisesti nähtävillä.
        Mistähän ne voi lukea ?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe