Uudenmaankatu--Martinkatu RISTEYS

ajojyrä

On ollut kirjoittelua että tuo risteys toimisi huonosti jne.
Siinä jos on ongelmia, niin ole hyvä ja luovuta korttisi poliisille. Kerro että olet täysin kykenemätön liikenteeseen. Risteys on toimiva.

Menkää muualle myös ajamaan niin näette liikennettä. Tuollaisia vastaavia on maamme pullollaan. Toimikaa kuin tieliikennelaki käskee, silloin kaikki ok.
Olen henkilökohtaisesti ajanut yli 5 milj km, pääosin raskaalla ajoneuvoyhdistelmällä, notta tiedän mitä puhun. Pöytälaatikossa on myös insinöörin paperit jos se jotain ihmistä helpottaa.

23

385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kattopeiliin

      Rahtarit ne vasta onkin niitä terroristeja, joilta pitäisi ottaa kortit ja autot pois. Rahtareita ei juuri liikennelait eikä mikään muukaan juuri hetkauta. Ammattina sankari...voi nyt. Risteys typeryydestään huolimatta toimii.

    • ajostyrä

      Ajojyrä ottaa uudelleen kantaa asiaan jonka hän näyttää tuntevan paremmin kuin muut. Se, että hän on "ihan inssikin", valottaa hieman hänen kantaansa, Hyvinkäällä juuri inssi vaikuttaa kyseenalaisimmalta liikenteen asiantuntijalta joten "jotain ihmistä saattaa helpottaa" jos ajojyrä pitää inssinpaperinsa edelleen pöytälaatikossaan.
      Miksiköhän liikennejyrä puolustaa noin kiihkeästi etuajassa toteutettua risteysjärjestelyä? Tuo risteyshän tulee "varsinaiseen" käyttöön vasta sitten, kun Hämeensillalla on bussipysäkit, ja yksityisautoilu sen kautta suljettu, ja samoin Seittemänmiehenkadun liittymä Kalevankadulle on suljettu. Silloinhan liikenne kulkee Willaan reittiä Uudenmaan-Martin-Seittemänmiehenkatu.
      Ajojyrän ei kannata leuhkia hyvinkääläisille omista kilometreistään, ne näyttävät jättäneen jälkensä hänen asenteeseensa. "Tavallisesti ajavia" hyvinkääläisiä kiinnostaa lähinnä oman pikkukylän liikenteen sujuvuus, eikä ole tarvetta mennä ajelemaan muualle pelkästään toteamaan, että löytyy muualtakin huonosti toteutettua liikenesuunnittelua.

      • hankkija-lippis

        Nimimerkki ajojyrä ajaa korkeintaan paskaa pellolle.

        Siellä ei tarvita minkäänlaisia liikennevaloja kun kuljettajan humalatilan voimakkuuden näkee naaman punaisuudesta.


    • Riku-P

      Ajojyrä voisi kertoa, kuinka on mahdollista ajaa raskaalla Hyvinkään katuja, saatika kuinka ryhmittäytymiset onnistuu täällä. Se suoritus nimittäin rikkoo jo fysiikan lakeja. Kadut ovat niin kapeita, jopa pääkatu, että bussitkin joutuu ajamaan vasen puoli keskiviivalla, tai yli. Tilanteen näkee näin talvella hyvin ajo-urista ja vaaratilanteita on jatkuvasti päivittäin.
      Linjalasta ei bussit pääse ulos, ennenkuin koko katu on tyhjä, kun oikealle kääntyminen vie niin kapealla kadulla molemmat kaistat!
      Siis näin onnetonta piiperrys suunnittelua en ole muualla nähnyt ja ennestään kavennetaan.

      Voin kertoa nyt, että seuraava kavennuskohde on Kauppalankadun leveä osuus. Ei ole missään julkistettu vielä, mutta tulee muutaman vuoden sisään. Kavennusta odottaa myös Erkylän- ja Ahdenkallionkadut.

      Ja mitä Hämeensiltaan tulee, niin noin lyhytnäköinen susi suunnitelma ei tule toteutumaan, oli valtuuston päätös mikä hyvänsä. Se jos mikä on lyhytnäköinen kompromissiin perustuva suunnitelma kaikilta osin.

      Liikennesuunnittelu on nyt viimevuosina ylittänyt toimillaan sen rajan että tilanne alkaa olla se, että kohta mitään ei tehdä, ennen kuin tulee suunnitelmiin muutos!

      • Mäenlaskija

        Tuohan olisi hyvä jos saataisiin vihdoinkin pyörätiet myös Kauppalankadulle. Liikenneturvallisuus paranisi, kun pyöräilijöiden ei tarvitsisi enää ajaa ajoradalla tai jalkakäytävällä kuten monet valitettavasti nykyään ajavat koska omaa kaistaa ei ole.


      • Riku-P

        Tuo on kyllä totta, että kevytväylä on turhan kapea, mutta sen leventäminen ei tarkoita, että ajoväylää tarvitsisi kaventaa. Liikenneratkaisuja mietittäessä tulee ajatella tasapuolisesti kaikkia kulkumuotoja.
        Uudenmaankadun muutostyöt turhine kivetyksineen tuli maksamaan kovan hinnan kiinteistöjen kohdalla asiakastappioina ja tonttirasitteina, kun parin metrin turhaa kaistaletta piti saada. Ja nyt kun katuja on kavennettu, niin kolareita sattuu joka kuukausi. Tällä viikolla jo muutama. Viimeisin lauantaina, jota olin itse todistamassa.


    • SanoJotain

      Mitäpä sanoo noihin kommentteihin Kiinteistöosaaja?

      • Kiinteistöosaaja

        Tulee harvoin katsottua palstaa, joten kysymys jäänyt huomaamatta. Kyseiseen kohtaan olisi mahtunut kiertoliittymä jos siihen nyt yleensä muutoksia haluttiin. Ainakin Helsingissä ja Espoossa on kiertoliittymä rakennettu jopa pienempään tilaan. On Hyvinkäällä muutoinkin tonteilta tilaa otettu, joten se ei ole este. Joskus vuoden alkupuoliskolla olen aihetta kommentoinut, mutta mihin ketjuun? Valvonta luottamushenkilöiden taholta ollut heikkoa suunnittelijoihin nähden, mutta sehän on kiinni näiden tahtotilasta. Ei pidä tyytyä pelkkiin kokouspalkkioihin, vaan tehdä jotain niiden eteen.


    • kasvanut

      Liikenne on kasvanut pappilankadulla.Valot ovat aika hitaat.

      • TähänOnTultu

        Liikenne siirtynyt Hyvinkäänkadulle ihan ruuhkaksi asti. Liikennemelu alueella lisääntynyt ja tulee lisääntymään kun Hangonsillan alue valmistuu. Liikennevaloja kierretään kaikkialla ja on kierretty aina, joten mikään uusu ilmiö ei ole kyseessä. Kiertoliittymä olisi asukasystävällinen vaihtoehto, mutta se vaatisi kioskin poistamisen. Se ei taas liikennesuunnittelun jäärille sovi, koska silloin liikenne sujuisi hyvin.


    • Ajeskeleva

      Miksi liikennesuunnittelu ei ole vielä älynnyt kieltää läpiajon Pappilankadulla? Ja miksi Martikadulta alhaalta päin tulevat, vasemmalle vihreillä kääntyvät ajavat kuitenkin heti käännyttyään suojatien edessä möllöttävistä punaisista ohi? Eihän niin saa tehdä. Liikennehän pitäisi pysäyttää, että risteykseen saataisiin edes jonkinlainen ruuhka ja torvet soimaan, niin kuin tavoite on. Ja miksi liikennesuunnittelijoiksi kertyy Hyvinkäälle määrätynlaista porukkaa?

      • Ajajua

        Luovuta kortti pois.
        Noilla tiedoilla ei kannata. Käytä linkkaa.
        Hyvä risteys.

        Joku hölmö vaatii lehdessä stop merkkejä. Mistä sikiää.


    • Kuunuu

      Suunnittelijalla on mitali.

      On osoitus et tietoa löytyy.
      Risteys on erinomainen. Toimii loistavasti.
      Lisää.

      • Joulukuusiprinsessat

        Kommunistien neukkulassa tuollaisia mitaleita kavereille jaettiin. Pienen piirin itsekehua.


    • TotuusSanottava

      Kaikki valtuutetut tietävän tuon risteyksen tuoneet haitat. Nyt jopa vihreiden valtuutettu Kristiina Urtamo liittyy arvostelijoiden joukkoon."Ehdotan, että esimerkiksi Uudenmaankadun ja Martinkadun risteyksen liikennevalot poistetaan käytöstä. Se rauhoittaisi selkeästi Seittemänmiehenkadun liikennettä" Näin hän kertoi näkökulmanaa Aamupostissa 20.10.2018. Yleensä kaiken jarruina olevat vihreätkin alkavat järkiintyä, eli homma on täysin pielessä. Valoja ei tulla purkamaan arvovaltasyistä, eikä kukaan liikennesuunnittelun esimiehistä uskalla heidän toimiinsa puuttua. Sitten virallisissa tiedoitteissa ihmetellään kaupungin asukasmäärän pienenemistä ja yhtiöiden siirtymistä Riihimäelle ja Mäntsälään kute olemme saaneet lukea.

    • AjosTyrä

      "Valoja ei tulla purkamaan arvovaltasyistä, eikä kukaan liikennesuunnittelun esimiehistä uskalla heidän toimiinsa puuttua." Voisivathan Hyvinkään liikennepomot vierittää syyn konsulteille, jotka taas voisivat selittää, että heillä ei ollut tarpeeksi tietoa.
      Se kuitenkin on fakta, että Martinkadun valoristeys on äärimmäisen idioottimainen liikenteen jarru. Jotkut normaaliliikenteen toimivuudesta ymmärtämättömät jaksavat puolustaa kyseisen risteyksen järjestelyjä. Kuten tämän ketjun avaaja Ajojyrä. Jo nimimerkki kertoo hänen aivojensa toimivuudesta,,, jyrä. Siis hidas ja alleen litistävä.

      • Ryhtiliikettä

        Kyse on heikkoudesta kaupungin johdossa, niin virkasuhteisissa kuin kaupunginhallituksessakin. Ei riitä kyvyt, eikä ole ryhtiä tehdä päätöksiä. Reissata vaan jaksetaan ja ilmastomuutos kasvaa.


    • joustavaaut

      Kyseinen risteys on toimiva.
      Jotkut hölmöt ei vaan osaa ajaa siinä. Kortti pois, sanon minä.

    • Porttikois

      Edelliseltä (trollilta) on tainnut lähteä kortti, kun noin ökeltää!

      • Kärjistetään

        Lieneekö suunnittelijoillakaan korttia kun joutuvat pyytämään konsultilta apua. Miksi lautakuntakin hyväksyy kaikenlaista turhaa samaan aikaan kun kaupungit muut toimialat valittavat rahapulaa. On juoksulistojakin henkilöspulan takia ja luokkakoot vain kasvaa kun opettajia eiole varaa palkata lisää. Vain liikennesuunnittelulla ja kaukomatkoihin on riittävästi rahaa jopa tuhlattavaksi.


    • JämpttiOnNii

      On tunnettua, että ykstyisellä sektorilla kenkä heiluisi, jos saman tyyppistä tumpelointia tapahtuisi kuin kunnissa tapahtuu koko ajan. Ainakin Hyvinkäällä. Ja vasurit ovat peukalot perseessä ja ruikuttavat jos kunnan kalliiksi suojatyöpaikoiksi muuttuneita yksiköitä kilpailutetaan ja avataan ulkopuolisille. Nautitaan kunnan palveluista , toverit!

    • Anonyymi

      Tämäkin tapaus osoittaa Hyvinkään vetovoimaisuuden olevan nolla. Pari vuotta meni kalliin järjestelmän korjauksiin, kunnes päädyttiin liikennevalojen purkuun pois kyseisestä risteyksestä. Jokohan tekniikan toimialan johtaja on pitänyt puhuttelun liikennesuunnittelun väelle.

      • Anonyymi

        Ja paskat! ei Hyvinkäällä korppi korpin silmää noki. Paikallislehden päätoimittajakin oli mukana puolustamassa kykenemättömiä ja avuttomia "päättäjiä" ja antoi lehdessään julkaista tietoa että tuo Martinkadun liikennevalohassuttelu ei tullutkaan kalliiksi, ne valot siirretään Jokelankadun ja Eteläisen kehäkadun risteykseen kun ne siinä hyvin toimivat valot ovat jo niin vanhat ja kuluneet.
        On Hyvinkäällä ennenkin tehty mokia, mutta kyllä tuo suunnitelma Seittemänmiehenkadun yhteyden katkaisusta Kalevankadulle, johon nuo Martinkadun valoristeys kuului, oli hätäisesti suunniteltu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe