Parkkipate jatkaa Park Patrolin tiellä

Patrolpate

12

310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitä_faktoista

      Niin..?

      Sitä saa mitä tilaa. Tämä mietittäväksi kaikille mahdollisille asiakkaille.

    • ehkeikuitenkaan

      Veikkaanpa, että kunnalliselta valvonnalta olisi palvelu ollut vähintään yhtä huonoa kuin tuossa tapauksessa eikä lappua olisi edes peruttu. Sillehän oli kaikki juridiset perusteet.

      • PerttiPeräreikä

        Maksun peruminenhan oli pelkkää julkisuuden hallintaa, vasta julkisuus sai pyörtämään aiemman lainvastaisen päätöksen. Pasilla oli lain mukaan oikeus vetäytyä sopimuksen velvoitteista vetoamalla ylivoimaiseen esteeseen. Tähän hän oli vedonnutkin, mutta ParkkiPate Oy:n mielestä aivoinfarkti ja sairaalahoitoon joutuminen ei ollut riittävä peruste maksun perumiselle.

        "Force majeure (lat. vis major, suom. suurempi voima) eli ylivoimainen este tai tapahtuma on sopimusoikeudessa käytettävä termi, joka tarkoittaa sopimuksen osapuolista riippumatonta, odottamatonta poikkeuksellista tapahtumaa, joka estää sovitun velvollisuuden täyttämisen. Ylivoimaisen esteen tärkein oikeusvaikutus on se, että siihen vetoamalla osapuoli voi kokonaan vetäytyä sopimuksesta..."


      • ehkeikuitenkaan

        Kunnallinen parkkisakko ei perustu sopimukseen ja siihen ei sovelleta Force majeure - pykälää.

        Oikeata parkkisakkoa ei olisi todennäköisesti tuossa tapauksessa saanut peruttua edes julkisuuden voimalla.


      • PerttiPeräreikä
        ehkeikuitenkaan kirjoitti:

        Kunnallinen parkkisakko ei perustu sopimukseen ja siihen ei sovelleta Force majeure - pykälää.

        Oikeata parkkisakkoa ei olisi todennäköisesti tuossa tapauksessa saanut peruttua edes julkisuuden voimalla.

        Oikea pysäköintivirhemaksu on täysin eri asia, eikä se keskustelu liity mitenkään tämän ketjun aiheeseen. Koska sen siihen kuitenkin jatkuvasti käännät, niin annan esimerkin kuinka kunnallinen taho suhtautuu reklamaatioihin vastaavanlaisissa tapauksissa: http://yle.fi/uutiset/3-6219936

        "Pysäköinninvalvojat eivät voi tietää mikä syy kenelläkin on pysäköintiajan ylittämiseen. Mikäli pysäköintivirhemaksu on annettu ja sen perumiseen on painava syy, niin kannattaa ottaa meihin yhteyttä. On ymmärrettävää, että lääkärien ajat eivät pidä paikkaansa ja tällaisissa tilanteissa lakimiehemme on hyväksynyt kaikki vastalauseet, toteaa toimistonhoitaja Liisa Piilo."


      • Palvelu_vs_päätös

        Pitää erottaa hyvä palvelu ja hallinnollinen päätös toisistaan.


      • laista_selviää
        ehkeikuitenkaan kirjoitti:

        Kunnallinen parkkisakko ei perustu sopimukseen ja siihen ei sovelleta Force majeure - pykälää.

        Oikeata parkkisakkoa ei olisi todennäköisesti tuossa tapauksessa saanut peruttua edes julkisuuden voimalla.

        Pysäköintivirhemaksua ei voi saada peruttua julkisuuden avulla, vaan vetoamalla pysäköintivirheen vähäisyyteen tai siihen ettei sitä ole tapahtunut.

        Laki pysäköinninvalvonnasta:

        "5 §

        Huomautus

        Jos pysäköintivirhe tai joutokäyntirikkomus on vähäinen, siitä voidaan antaa suullinen tai kirjallinen huomautus.

        6 §

        Toimenpiteistä luopuminen

        Seuraamus saadaan jättää määräämättä, jos pysäköintivirhe tai joutokäyntirikkomus on ilmeisesti johtunut anteeksi annettavasta huomaamattomuudesta tai ajattelemattomuudesta taikka jos seuraamuksen määrääminen muusta syystä olisi ilmeisen kohtuutonta."


        HE 223/2010
        Hallituksen esitys Eduskunnalle pysäköinninvalvontaa koskevan lainsäädännön uudistamiseksi:

        "Lähtökohtana edelleen olisi, että pysäyttämistä, pysäköintiä ja pysäköintikiekon käyttöä ja joutokäyntiä koskevat säännökset on tunnettava. Vastaavasti ajoneuvon kuljettajan tulee tarvittavissa määrin ottaa selkoa asianomaista paikkaa koskevista liikennemerkeistä ja muista järjestelyistä. Joissain tapauksissa on kuitenkin mahdollista, että esimerkiksi liikennemerkki on kasvillisuuden peittämä. Tällaisessa tapauksessa voisi toimenpiteistä luopuminen tulla kysymykseen. Säännöksen soveltamista arvioitaessa voitaisiin kiinnittää myös huomiota kuljettajan henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten ikään, terveydentilaan ja kehitystasoon.

        Toimenpiteistä luopuminen tulisi kyseeseen myös silloin, kun teko olisi niin vähäinen, että jopa huomautusta voitaisiin pitää kohtuuttomana. Toisaalta jopa tarkoituksellinen teko voisi joissain poikkeustapauksissa jäädä vaille seuraamuksia. Tällainen tilanne voisi olla käsillä esimerkiksi silloin, kun pysäköintivirhe on seurausta loukkaantuneen henkilön toimittamisesta sairaalaan."

        Hallintolaki:

        "6 §

        Hallinnon oikeusperiaatteet

        Viranomaisen on kohdeltava hallinnossa asioivia tasapuolisesti sekä käytettävä toimivaltaansa yksinomaan lain mukaan hyväksyttäviin tarkoituksiin. Viranomaisen toimien on oltava puolueettomia ja oikeassa suhteessa tavoiteltuun päämäärään nähden. Niiden on suojattava oikeusjärjestyksen perusteella oikeutettuja odotuksia."

        Perustuslaki 2§ 3. mom:

        "Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia."


    • SamaaPaskaaEriPaketissa

      Turha se on glorifioida kunnallistakaan valvojaa, sama härkäpäinen saalistus sielläkin on. Tuli maksu kun auto oli porraskäytävän vieressä sisäpihalla muuton aikana, sen ajan että sisällä järjesteltiin valmiiksi pakattuja laatikoita oikeaan vientijärjestykseen. Jotain kansalaispoliisia vissiin se v-tutti ja kutsui liisan laputtamaan (yhtiöllä kunnallinen valvonta). Ei auttanut vaikka rappusten viereen oli kannettu muuttolaatikoita odottamaan lastausta ja isännöitsijältä saatiin todistus että järjestyssääntö sallii muuton ajaksi pihalle pysäköinnin. Hallinto-oikeuteen valittamisesta en enää viitsinyt maksaa.

      • fsdfasdfas

        Oliko auton tuulilasin takana lappu "muutto & puh.nro"?


      • Oikeuslähde

        "Oikeuskirjallisuudessa (Tolvanen: Tieliikenteen käsikirja 2011) esitetyn näkemyksen mukaan ajon keskeytys sen kestoajasta riippumatta on muodollisesti pysäköintiä kaikissa niissä tapauksissa, joissa se ei palvele ajoneuvon kuormaamista taikka kuorman purkamista. Kuormaamisen liitännäistoimet, kuten tavaran valitseminen, pakkaaminen, maksaminen tai sijoittelu varastoon eivät mahdu edellä mainitun lyhytaikaisen seisottamisen piiriin. Lyhytaikainenkin seisottaminen esimerkiksi kioskissa suoritettavaa ostosta, kirjeen viemistä tai muuta vastaavaa tarkoitusta varten on määräysten mukaan pysäköintiä eikä siten luvallista pysäköintikieltovyöhykkeellä. Sitä vastoin kuljettaja voi pysäyttää auton hetkellisesti esimerkiksi kantaakseen television tai vastaavan tavaran liikkeeseen/liikkeestä ilman että keskeytystä pidettäisiin pysäköintinä, kunhan kuljettaja ei liikkeessä suorita varsinaisia ostoksia."


    • patepet

      Tuo ParkkiPete on ihan hyvä taloyhtiössä.

      Kun kerran järjestys-säännöt ei tunnu kuuluvan, menevän kaikille kaaliin niin jotakinhan oli tehtävä.
      Pelastustiet on tukittuna, kun joka asunnon edessä seisoo auto, toisissa kaksikin yötä päivää. Paikoitustilat seisoivat tyhjillään.

      Jos ihmiset saisivat autonsa mahtumaan,niin varmaan se olisi olohuoneessa.

      • talasm44

        Hahahahaa. Joopa joo. Taloyhtiöillä on keinoja puuttua jos tahtoa löytyy. Juuri väsyneiden ihmisten ja ammattitaidottomien isännöitsijöiden keino ottaa Paavo hoitamaan alueita ja aiheuttamaan pelkkää paskaa koko yhtiöön.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 103
      1869
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1835
    3. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1834
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1350
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1310
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1296
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1281
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe