Parainen haluaa kehittää aluetta entisestään

kauppa_ei_käy

http://saaristo.ts.fi/jutut/parainen-ostaa-kirkkosalmenrannan-tontit-takaisin/


Parainen ostaa Kirkkosalmenrannan tontit takaisin

Kirkkosalmenrannan asuinalueen rakentamisvauhti ei tyydyttänyt kaupunkia.

Paraisten kaupunginhallitus päätti maanantaina ostaa Kirkkosalmenrantaan kaavoitetut viisi tonttia takaisin Hartela Länsi-Suomi Oy:ltä. Kauppahinnaksi kaupunginhallitus hyväksyi 274 487,50 euroa.

Hinta oli Hartelan ehdottama ja noin 400 000 euroa pienempi kuin mitä kaupunki oli esittänyt Hartelalle.

Alempi kauppahinta selittyy sillä, että samalla kaupunki luopuu sopimussakon vaatimisesta.

Parainen katsoi jo aiemmin olevansa oikeutettu sopimussakkoon, sillä Hartela ei täyttänyt sopimusvelvoitettaan rakentaa valmiiksi viime vuoden loppuun mennessä kaikkia omistamiaan tontteja.

Hartela osti Paraisilta vuonna 2007 kahdeksan tonttia Kirkkosalmenrannan alueelta.
Kauppahinta oli tuolloin noin 1,4 miljoonaa euroa.

Asuntoja oli tarkoitus rakentaa kahdeksalle tontille yhteensä noin viitisenkymmentä. Hartela rakensi lopulta yhdelle tontille kuusi kiinteistöä, joissa on seitsemän asuntoa. Osa asunnoista on edelleen myymättä.

Hartela myi jo aiemmin kaksi tyhjäksi jäänyttä tonttia takaisin Paraisille.

Kirkkosalmenrannan alueen kaavoitus on yli 10 vuotta vanha

Asuntojen oli tarkoitus olla asunto-osakeyhtiömuotoisia omakotitaloja ja paritaloja.

Kirkkosalmenrannan rakentaminen on keskeisestä ja kauniista sijainnistaan huolimatta ollut muutenkin takkuista.
Kaupunki kaavoitti alueen 13 vuotta sitten.

Alun perin oli ajateltu, että alueelle tulisi asuntoja yhteensä 110.

Vuonna 2005 valmistui kunnallistekniikka, Suntin rannan vahvistus sekä kadut ja kävelysilta alueelle.

Hartelan suunnitelmat olivat merkittävä osa alueen rakennuskantaa.

Rakentamista hidasti kaavoituksen jälkeen päälle jysähtänyt lama. Kirkkosalmenrannan alueen hidasta asuntokauppaa on selitetty myös arvokkailla hinnoilla.

”EMME HÄVIÄ TÄSSÄ MUUTA KUIN AIKAA.”


Tällä hetkellä Kirkkosalmenrannan alueella on yhteensä 11 valmista kiinteistöä. Niitä ovat Hartelan lisäksi rakentaneet yrittäjä Rami Virtanen sekä Lemuria Finland Oy.

Kaupunginjohtaja Patrik Nygrénin mukaan nyt toteutuva tonttikauppa on rahallisesti Paraisille edullinen.

– Emme häviä tässä muuta kuin aikaa.

Nygrén kertoo, että neuvotteluja takaisinostosta on käyty Hartelan kanssa vuoden päivät. Parainen ei osta tonteille perustettuja asunto-osakeyhtiöitä.

Nygrénin mukaan Paraisilla pohditaan nyt, mitä tonteille tapahtuu. Varmaa on, että kaupunki ei aio itse rakentaa alueelle mitään. Paraisilla haetaankin ulkopuolisen avun turvin uutta näkökulmaa Kirkonsalmenrannan alueen kehittämiseksi.

– Alueen kaava on yli 10 vuotta vanha ja selvää on, että tällaisenaan se ei toimi. Voi olla, että tarpeeseen tulee tehdä sellainen kaavamuutos, joka tekee alueesta mielenkiintoisemman sekä ostajien että rakentajien mielestä.
Millainen mahdollinen uusi kaava voisi olla, siihen Nygrén ei ota vielä kantaa.

Hartela Länsi-Suomi Oy:n hankekehityspäällikkö Ville Vairisen mukaan tonttien myyminen ei ole ihanteellisin lopputulos, mutta yritys voi sen hyväksyä.

– Ensisijaisena tavoitteenamme oli rakennusvelvoiteajan pidentäminen. Sitä oli pidennetty jo kerran, joten Parainen ei halunnut lähteä enää siihen.

– Vastaamme myynnillä kaupungin toiveeseen, että me emme ainakaan ole alueen kehittämisen esteenä, Vairinen toteaa.


Kuva: http://saaristo.ts.fi/wp-content/uploads/sites/5/2017/01/kirkkosalmi-1024x683.jpg

10

293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toiveajatteluako

      tarttisko satsata enemmän yritystonttien myyntiin ja kohtuullistaa niiden rakentamismaksuja esim. kunnallistekniikan osalta ja vuokra / lunastushinta kestäisi myös päivityksen
      nykyinen visio ei aivan osu kohdalle kun tehdään varakkaille mahdollisuuksia asua meren rannalla, sanoisin että tämä uinuva tuppukylä tarttis saada ensin vauhtiin ja vireäksi ei se toteudu toiveajattelulla rikkaista veronmaksajista tarvitaan kasvuhakuisia yrittäjiä luomaan työpaikkoja sekä toimintaa jolloin voi joku muuttaakin tänne kun nykyisin omatkin mukulat muuttaa muualle

    • Tarttis_tehdä_jotain

      Kantsis Paraisten johtohenkilöt mennä katsomaa Kaarinan seudun touhua, siellä tapahtuu oikeasti ja siellä on elämää.
      Täällä supistuu, kutistuu ja näivettyy Tuppukylä todella tuppukyläksi.
      Liikkeet tyhjenee uusia ei tule, onneksi viimenen sitten varmaan sammuttaa sen viimeisenkin valo.

    • Maansiirtomies

      Ja taas suunnittelevat uutta typeryyttä vierasvenesataman kohdalla ja hotellin purkamisella-silloin 80 luvulla hotelli rakennettiin entisen sahan maa-alueelle jossa käsiteltiin vuosikymmenet puun kyllästys myrkkyjä.Ilman mitään maaperätutkimuksia alkoivat kaivuutyöt ja maita siirrettiin useampaan paikkaan paraisilla. Runsaat kymmenen vuotta hotellialueen rakentamisen jälkeen alkoivat muutamat silloiset politikot soittelemaan kaivuu ja kuljetustyössä olleille henkilöille tiedustellen varovasti mahdollisia muistikuvia kaivuumaiden olinpaikoista.Asian ilmeisesti hautasivat yhteisellä päätöksellä maineensa menettämisen uhalla ja äänestäjien reaktioita pelätessää.Ne samat saastat jotka ovat alueella vielä kaivamatta tulevat kyllä seuraavassa rakennusvaiheessa esille.

      • Sensuuriko_iskee

        Saas nähdä poistetaanko myrkkymaa juttu kaupungin virkamiesten toimesta piankin?! vai saako juttu olla täällä rauhassa!


    • tarttistehräjotain

      hotellin paikalla olleen sahan ajoi konkurssiin silloinen paraisten säästöpankki ja kaupungin päättäjien joukko sahalta loppui tukinostorahat kun säästöpankki piti vakuuksia hallussaan mutta ei rahoittanut tukinostoa joten se oli likviteettikonkurssi kaupungin päättäjien tuella huvittavinta tässä että hotelli ei koskaan ole toiminut voitollisesti ainakaan pitempiä aikoja mutta hotelli saatiin ja nyt halutaan purkaa ökytalojen tieltä tietenkin hyvä että ranta alue saadaan aktiiviseen käyttöön mutta ei nämä nykyiset visiot ole sen parempia olleet kuin vanhatkaan saa nähdä kuinka käy

      • Ennustaa

        Alueen maaperän puhdistaminen maksaa hirvittävästi oikein tehtynä mutta paraisilla kyllä mennään taas sieltä missä aita on matalin ja perustetaan konsulttiyhteistyö josta maksetaan maltaita taas!Lopputulos on sitten sellainen että saastat ovat jossain mualla kiusana tulevaisuutta odotellen ja konsultti etelän lämmössä suunnittelemassa paraisten päättäjille uusia kujeita höynäytettäville!


    • tarttistehräjotain

      en tarkkaan tiedä maaperän laatua kyllästyspaikan alla mutta nykyisen sillan pielessä oli sorakumpu joten arvelisin sorapohjan olevan melko lähellä mahdollisen saastuneen maan alueella muuten alue kaivoksen jätekiveä ja sahausripoja josta paikan nimikin " riparanta " maaperä asettaa omat haasteensa mahdolliseen puhdistustarpeeseen mutta toteutuessaan täsmäoperaationa uskoisin onnistuvan kohtuullisesti

    • pa-ri-ko

      miksi täällä täytyy aina yrittää jotain erikoista kun kuitenkin olemme riippuvaisia suurteollisuudesta ja muut toiminnat tulee kylkiäisenä tänne ei kukaan tule vapaaehtoisesti koska täällä ei ole mitään erikoista tavallinen nukkumalähiö eikä muuksi muutu kun porukka on jaettu kahtia ja molemmat vetää omia visioitaan paikalliset lähtee vapaa-aikanaan mökilleen ja viikonloppuna ei mikään pelaa saatika edes arki iltoina kylä on kiinni klo 18 joku makkarakauppa vähän auki ja kesällä homma vielä heikompi sanoisin että kiinnostavuus täytyy ansaita työnteolla uhrauksilla palvelualttiudella sitä ei voi ostaa vähiten utopiavisioilla

    • yksasukas

      Veneiden pohjat ainakin säilyvät puhtaina he he eipä kasva näkki eikä paljon muutakaan,ja kirkkosiltakin on jäänyt unholaan,sekin tulis korjata ennenkuin se uiskentelee suntissa missä muutkin romut lojuvat,ja sitten vielä muiden ongelmien lisäksi suunnitelmissa oleva kalkkiranta,mihin olivat pistää komeat kalkkitehtaan pölyt ja näkymät saatikaan meteli,tulisiko sekin sulkea(ainut tulonlähde)melkein kun on Paraisilla.Parasta lopuksi,vanhojen lautakasarakennuksien säilyttäminen kävelykadulla,ei näillä muinaishistorioilla ole mitään tekemistä Paraisten nähtävyyksien kanssa,uutta elämää tilalle niin se pitää toimia.Axon kahvila paikasta tulisi rakentaa uusi kaksikerroksinen kahvila/ ruokapaikka joka taatust vetäisi väkeä komella suntti, kirkkonäkymällä.Eli korjataan keskustaa viihtyisämmäksi vai pitäisikö tehdä Kirunalaisten tavalla ja siirtää Parainen Kirjalansalmen toiselle puolelle?

    • Valikoivaa_valvontaa

      Kaupassa käydessä ihmettelen että keskeneräisen omakotialueen Kirkkosalmenkatu 3 kanavan reuna-alue saa olla sen näköisessä kunnossa vuositolkulla, olisi paikallaan pikku fiksus niin vosi jopa alkaa kauppa käydä paremmin ?!?!?!

      Eikö valvonta pelaa tai sitten on valikoivaa valvontaa !!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      250
      2266
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1881
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      132
      1322
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1190
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1145
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      990
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe